Česko – Slovensko 2:1 (kon.)
konec
Česko
2:1 (1:1)
Slovensko
Pondělí 20.11.2023, 18:00 • Malšovická aréna, Hradec Králové • Reprezentace U21
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání sledovalo 4 568 diváků. (19:57:41)
     
    Z mé strany je to dnes již vše. Doufejme, že stejně jako Lvíčata si zhruba povede i A-tým v Olomouci proti Moldavsku. Mějte krásný zbytek týdne a někdy příště se budu z fotbalu v Hradci těšit na počtenou!
     
    Slovensko ale zápas zakončilo nešťastně útočným faulem, a tak je v Hradci hotovo, Malšák zůstává stále neporažen! Ve druhém poločase to nebylo příliš atraktivní, domácí si ale drželi menší či větší herní převahu, kterou korunovali po hodině hry gólem Christophera Kabonga. Závěr notně trpěl i častými střídáními z obou stran, poslední nápor hostů ale Lvíčata udržela, a tak mohou slavit!
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Vecheta měl čas na odkop, místo toho ale nahrával nalevo pro Kabonga, který to nečekal. Místo relativního klidu je z toho vhazování poblíž české branky.
     
    90+3
    Hosté stále nastěhovaní na útočné půlce a kombinují. Vyložený nápor to ale na domácí obranu zatím není.
     
    90+2
    Slováci však pokračují v tlaku. Rigo však individuálně neuspěl a Vecheta ve skluzu dostal míč alespoň na půlku.
     
    90+1
    Kinský fantasticky podržel domácí! Javorček rozběhl brejk na levém křídle a přes Veselovského odcentroval napříč vápnem, přičemž na zadní tyči zavíral situaci Gaži. Kinský se však bleskově přemístil a tutovku hostujícího forvarda lapil! Nutno ale dodat, že pokud by to byl gól, pro ofsajd by neplatil.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje čtyři minuty.
     
    90
    Javorček to zkusil na levém křídle individuálně, přes dva obránce ale neprošel, přišel o balon a navíc fauloval.
     
    89
    O to více, když Gaži fauloval Suchomela, čímž se tak domácí v poklidu udrží na míči.
     
    89
    Navíc se Javorček u rohového praporku dopustil faulu. Kinský tak velmi pomalu rozehrává a Češi směřují za výhrou.
     
    87
    Zdánlivě nepřesný centr výrazně Lvíčatům zavařil! Míč na zadní tyč propadl až ke Gažimu, který jej ještě ve skluzu dokázal vrátit do vápna. Tento kousek dělilo od brankové čáry pár centimetrů, ale nikdo z Gažiových spoluhráčů nebyl připravený na dorážku do prázdné!
     
    86
    Vecheta si pak sice poradil s Leitnerem, ale s faulem. Slovensko tak urychleně rozehrává, na začátku 86. minuty.
     
    85
    Slováci se po delší době dostali na dostřel šestnáctky. Zakončení z toho ale nebylo, naopak Sejk vedl kontr do otevřené obrany. Kolmice na Vechetu ale nevyšla.
     
    83
    Po delší době přišla také střela, kterou se prezentoval Suchomel. Ale z nějakých 18 metrů to poslal jenom do desáté řady tribuny za Frühwaldovou brankou.
     
    82
    Češi stále drží těsné vedení, na hřišti to ale oboustranně není žádná sláva. Prolomit se to pokusil Kabongo, který nejprve individuálně šel do obránců, posléze vybojoval míč a nahrával Vechetovi, jehož patička ale šla jenom do noh Kóši.
     
    80
    Další ostrý zákrok na polovině a bude se jednoznačně žlutit. Samuel Bagin (SVK) zezadu sjel jednoho z domácích, což si nenechal líbit Sejk. Drobnou strkanici ale včas ukončil rozhodčí.

    Tomáš Kalas

    Branky: 13. Alijagič, 60. Kabongo – 22. Gajdoš

    Karty:   79. Vydra (CZE) – 7. Shudeiwa (SVK), 62. Griger (SVK), 80. Bagin (SVK)


    Česko: Vágner (46. Kinský) – Koželuh, Prebsl, Endl (64. Kadlec), Suchomel – Vydra, Icha (64. Křišťan) – Černák (46. Kabongo), Sejk (C), Višinský (77. Tkáč) – Alijagič (64. Vecheta)
    Náhradníci: Horníček, Kinský – Kadlec, Šubert, Křišťan, Šín, Kabongo, Tkáč, Vecheta, Horníček, Labík, Kukučka

    Trenér: Jan Suchopárek

    Slovensko: Belko (46. Frühwald) – Gomola (46. Sauer), Bagín, Kóša, Selecký (61. Javorček) – Gajdoš (76. Leitner), Nebyla (73. Rigo), Shudeiwa (46. Šikula) – Tučný (61. Veselovský), Čerepkai (61. Griger), Kaprálik (73. Gaži)
    Náhradníci: Surovčík, Frühwald – Leitner, Obert, Javorček, Gaži, Šikula, Sauer, Riznič, Jambor, Veselovský, Rigo, Griger

    Trenér: Jaroslav Kentoš

    Rozhodčí: Musial – Cieply, Gajda (vš. POL)

    Diváci: 4 568
    bahis siteleri