Litvínov – K. Vary 6:4 (kon.) | Vítkovice – Sparta 1:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Třinec 2:3 (0:2 po s.n.)
Plzeň – Olomouc 1:2 (1:2 po s.n.) | Mountfield HK – Kladno 2:1 (kon.) | Liberec – Motor ČB 2:5 (kon.)
Kometa Brno – Pardubice 4:3 (po pr.)
konec
Bílí Tygři Liberec
2:5 (0:1, 1:3, 1:1)
Banes Motor České Budějovice
Pátek 24.11.2023, 18:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zdravím všechny fanoušky extraligového hokeje! Na pátečním programu je kompletní 21. kolo a o svůj chod nebudou ochuzeni ani liberečtí fanoušci. S Bílými Tygry totiž na ledě Home Credit Areny poměří síly českobudějovický Motor. Úvodní buly utkání padne v 18 hodin!
     
    BÍLÍ TYGŘI LIBEREC
    Svěřenci Filipa Pešána se mohou pyšnit náramnou formou. Z posledních pěti klání prohráli pouze jednou a od té doby počítají již čtyři triumfy v řadě. Velmi cenné jsou poté skalpy Litvínova a Pardubic, tedy celků, jenž trůní ve vrchních patrech Tipsport extraligy. Právě duel s Dynamem znamenal zatím poslední představení Tygrů a brilantním výkonem se v něm zaskvěl brankář Daniel Král, jenž notně deptal pardubické střelce. Díky trefě na 3:2, jejímž autorem byl v závěru třetí třetiny po povedené individuální akci lídr kanadského bodování soutěže Tomáš Filippi, si Liberečtí odvezli z horkého východočeského ledu plný bodový zisk.

    Liberec přitom počítá ve svých řadách znatelné ztráty. Předsezónní gólmanská akvizice Dávid Hrenák je mimo vlivem nemoci, zdravotní trable ale trápí také kanadskou posilu Jayce Hawryluka. U obou hráčů je jejich návrat do sestavy nejasný. Kdo však odpočítává nejspíše poslední dny do dalšího obléknutí zápasového dresu je Oscar Flynn, který je po zranění nohy ve statusu day-to-day. Ještě dvě klání bude poté Severočechům absentovat Michal Bulíř, který si odpykává disciplinární trest.

    Nejproduktivnější hráči Liberce:
    Tomáš Filippi (10+16)
    Jakub Rychlovský (9+10)
    Adam Najman (5+10)
     
    BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE
    Výběr Motoru zato střídají v posledních pěti soubojích výhry s porážkami. Za tento zmiňovaný úsek mají však na svém kontě převahu výher a celkově si připsali devět z patnácti možných bodů. Velmi příjemnou skutečností je pro jihočeský celek to, že se jim daří velmi efektivně a pravidelně bodovat před domácími diváky. Oproti tomu na venkovních výjezdech se jim body získávají se značnými obtížemi a zaujímají s formou na hřištích soupeřů dvanáctou příčku. Naposledy se Českobudějovičtí představili ve středeční předehrávce 23. kola v karlovarské KV Aréně. Po první periodě sice vedli a dokázali zareagovat i na dvě branky energetiků ve třetině prostřední, avšak na branku Dávida Grígera již kontrovat nedokázali. Triumf Západočechů poté stvrdil do prázdné kasy Motoru Ondřej Beránek.

    Ani České Budějovice nemají svou marodku prázdnou. Po operačním zákroku, který přišel po zlomení kotníku, týmu schází velezkušený útočník Lukáš Pech. Jeho návrat navíc není v dohledné době bohužel na pořadu dne. Kvůli nemocem poté v posledních střetnutích poté absentovali beci Roman Vráblík a David Štich.

    Nejproduktivnější hráči Českých Budějovic:
    Adam Kubík (9+5)
    Milan Gulaš (5+8)
    Brant Harris a Jan Ordoš (6+4)
     
    Poslední vzájemný duel:

    Banes Motor České Budějovice – Bílí Tygři Liberec 3:4p

    Branky a nahrávky: 20. Pech, 35. Gulaš (Kubík, D. Simon), 53. Kubík (Pýcha, Gulaš) – 22. Hawryluk (Melancon, A. Najman), 23. Vlach (Šír), 30. Birner, 61. Filippi (Flynn)
     
    Liberec hájí v tabulce s 35 body pátou příčku a triumf by jej mohl více přilepit k elitní čtyřce. České Budějovice poté se ziskem 29 bodů zaujímají deváté místo a třímají sedmibodový náskok na desátou Plzeň. Který z celků bude odcházet po utkání jako šťastnější a podaří se mu získat do své bodové kasy více příspěvků? To vše a mnoho dalšího se budeme spolu u tohoto onlajnového přenosu dozvídat již v pátečních 18 hodin!
     
    Na čtvrteční liberecké zastávce hokejové show Bomby k tyči byl jedním z hostů i Oscar Flynn. Ten zde uvedl, že by se měl navrátit do sestavy Bílých Tygrů již v utkání proti Českým Budjěovicím. Uvidíme, zda tomu tak opravdu bude!
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: D. Král (Pařík) – McCoshen, Knot, Ivan, Melancon, Budík, J. Dvořák, Derner, Galvas – Rychlovský, Filippi (A), Faško-Rudáš – Birner (C), A. Najman, Klíma – Vlach (A), Šír, Pérez – Flynn, Hawryluk.
    Trenér: Filip Pešán

    Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Štencel, Pýcha, Doudera (A), Kachyňa, Gulaši, Hovorka, Vráblík – Ordoš, Kondelík, Gulaš (C) – Kubík (A), Harris, D. Simon – F. Přikryl, Vopelka, M. Beránek – Chlubna, Toman, Valský.
    Trenér: Ladislav Čihák

    Rozhodčí: Pražák, Cabák – Špůr, Thuma.
     
    A domácí soupiska čítá hned dva návraty! Útočné řady jsou znovu bohatší o Oscara Flynna a Jayce Hawryluka, oba jsou poté umístěni papírově do čtvrté lajny.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Po úvodním buly chtěl vysunout Tomáše Filippi kupředu Ian McCoshen, přihrávka ale skončila mimo hrací plochu.
     
    00:50
    Tomáš Filippi se pokoušel o oblafnutí Jáchyma Kondelíka v prostoru brankové čáře, vytáhlý hostující forvard se ale nenechal opít rohlíkem.
     
    01:07
    Zakázané uvolnění Motoru hru přesouvá před Dominika Hrachovinu.
     
    01:20
    Brant Harris to zkusil od pravých prken, Král ale zasáhl mezi svými betony holí a poslal puk na protější stranu.
     
    02:20
    Českobudějovičtí začínají sovu další akci z vlastní třetiny, konkrétně se o to pokouší hostující druhá letka.
     
    02:30
    Rána Jakuba Rychlovského ihned po výhře v buly řádně prověřila Hrachovinovu pozornost!
     
    03:00
    A tentýž hráč se mohl málem vydat do zajímavého úniku, na modré čáře jej ale zastavil neoblomný Ondřej Kachyňa.
     
    03:30
    Ian McCoshen to chtěl vzít na sebe, jeho přihrávka ale nenašla žádnou z holí spoluhráčů. Jen se štěstím puk nezachytil žádný z hráčů Jihočechů.
     
    03:47
    A ostrou ránu Kellyho Klímy z pravého kruhu musel Dominik Hrachovina pečlivě pokrýt svou lapačkou.
     
    04:35
    Jayce Hawryluk se vydal na steč po pravé straně, na útočné modré lajně ale narazil na protivníka ze šuplíku obtížných, a to Michala Gulašiho, který jeho pohnutky zastavil.
     
    05:45
    Obrovská šance domácích! Adam Najman vybídl zpoza branky ke střele nepokrytého Oscara Flynna, ten ale zamířil pouze vedle hostující branky.
     
    06:44
    A pěknou obehrávací disciplínu teď předvedl Martin Faško-Rudáš, ani jeho pokus ale nezamířil mezi tři tyče.
     
    07:10
    Vědět o sobě dali i hosté. Milanu Gulašovi se ocitl puk na holi v bezprostřední Králově blízkosti, nicméně nedokázal zakončit ideálně.
     
    08:15
    Rozjetého Adama Najmana přišpendlil k mantinelu Martin Beránek, a tak z možné rodící se šance nakonec nic nebylo.
     
    08:34
    Jakub Dvořák se zjevil před Hrachovinovou klecí, stejně jako jeho předchůdci ale neměl správně seřízená mířidla.
     
    08:36
    Střely na branku – 5:4.
     
    08:50
    Tomáš Filippi vybojoval výhru v buly před klecí Motoru a poslal puk na Vojtěcha Budíka na modrou čáru, ten ale kotouč poslal pouze do rohu. Odtud poté hosté kus černé gumy poměrně pohodlně vyhodili do středního pásma.
     
    09:53
    Možný přechod Melancona, Flynna a Hawryluka zastavil ofsajd.
     
    10:15
    Domácí vyjeli jako vítězové ze souboje o kotouč v rohu pásma soupeře, následná nahrávka na modrou čáru ale nenašla kýženého adresáta. Puk tak znovu skončil mimo hostující území.
     
    11:15
    Kelly Klíma nahrával po přechodu do pásma dopředu na rozjetého Tomáše Galvase na teč, mladičkému bekovi ale přihrávka nesedla, a tak puk poslal pouze do rohu.
     
    11:40
    Tygry v úvodní třetině značně brzdí vlastní nepřesnost přihrávek. Již po několikáté se teď sami připravili o pásmo nedůslednou snahou o přenesení hry.
     
    12:24
    Martin Beránek poslal puk na Daniela Krále z pravé strany, Home Credit Arenou ale zazněl pouze nastřelený oblouk liberecké branky.
     
    13:00
    Čtvrtá letka šelem teď dlouho laborovala s pukem v nebezpečné blízkosti své útočné modré čáry, až se tak skutečně stalo.
     
    13:30
    Jan Ordoš chtěl vyzvat k souboji jeden na jednoho svého bývalého kolegu z týmu Daniela Krále, neprodral se k němu ale přes dobře zformovanou obranu Tygrů.
     
    14:10
    Vlna nepřesností v domácí třetině od obou barev.
     
    14:20
    Střely na branku – 4:5.
     
    14:40
    Souboj o touš v rohu hostující třetiny byl dlouho nerozhodný, nakonec z něj ale puk vyjel příhodněji pro Motor.
     
    15:40
    6/6
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    A hosté jdou do vedení! Kelly Klíma se pokusil vyhození touše z vlastní třetiny, puk ale po ledu neklouzal ideálně. Dostal se tak k Filipu Přikrylovi, který jej nahodil na Královu klec, do tohoto nahození vložil své náčiní LUKÁŠ VOPELKA a kus černé gumy doplachtil až za záda domácího brankáře. Asistence: Filip Přikryl, Martin Beránek.
    Vopelka L., Přikryl F., Štencel J., Beránek M., Pýcha P., Hrachovina D.
    Král D., Derner L., Klíma K., Birner M., Najman A., Dvořák J.
     
    16:15
    Domácí se teď ocitli před rodícím se zámkem ve vlastní třetině, nakonec ale dokázali puk šikovně poslat ven tak, aby se nepískal icing.
     
    16:35
    Do duelu Hrachovinou si teď najel Adam Najman, který chtěl bekhendem zakončovat mezi betony. Gólman Motoru se ale nenechal oblafnout a tento prostor měl dobře zavřený.
     
    18:00
    Série nepřesností Liberce opět brzdí jejich šance na založení protiútoku. Teď se o to pokoušela druhá lajna šelem, nicméně ani Kelly Klíma, který byl v kontaktu s pukem jako poslední, se nedostal dále, než před útočnou modrou čáru.
     
    18:51
    Ian McCoshen se rozhodl, že vezme zisk pásma na vlastní bedra, a to projetím po levé straně. Následně vypálil z ostrého úhlu a Hrachovina měl co dělat, aby puk udržel ve své moci.
     
    19:00
    Zakázané uvolnění hostů hru vrací do jejich třetiny.
     
    19:30
    Tomáš Filippi se přes Jana Štencela marně snažil o proháčkování před Hrachovinu.
     
    19:59
    Krátce před první sirénou ještě vypálil příklepem Milan Gulaš, s tímto pokusem ale neměl Daniel Král potíže.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Po první siréně mohou být spokojenější hosté, kteří jdou do kabin s vedením 1:0. O prozatím jedinou branku utkání se postaral Lukáš Vopelka, jenž poslal puk za Králova záda tečí nahození od Filipa Přikryla.

    Střely na branku – 6:7.

    Další třetina začne zhruba v 18:49.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    První formace domácích se vydala do pásma Motoru, jejich pobyt zde ale neměl dlouhého trvání.
     
    20:40
    Jakub Rychlovský teď chtěl vybídnout ke střele některého ze svých spoluhráčů v mezikruží, nicméně pas byl příliš prudký a prolétl až do liberecké třetiny.
     
    21:04
    Hned nadvakrát teď musel být pozorný Dominik Hrachovina! Nejprve jej chtěl propálit Michal Birner a poté bekhendem Kelly Klíma, ani jeden z tygřích útočníků ale nebyl v konfrontaci s maskovaným mužem Motoru úspěšný.
     
    21:35
    A stopku Kellymu Klímovi, který chtěl hru převézt blíže Dominiku Hrachovinovi, udělil Ondřej Kachyňa.
     
    22:40
    Jakub Valský se už už chystal na střelu ze slotu, puk mu ale v poslední chvíli sjel z hole!
     
    23:17
    Českobudějovičtí teď mají za sebou pasáž hry, kdy se dostávají do do zajímavějších střeleckých příležitostí. Hned dvě příležitosti ke skórování měl Jáchym Kondelík a zatímco jeho první rána byla zblokována a hrálo se dál, ta druhá byla vytečována mimo hrací plochu.
     
    24:00
    Důležité zákroky domácího Daniela Krále! Nejprve si poradil se střelou Martina Beránka, která ještě tak náročná nebyla, nicméně proti následné dorážce Milana Doudery už se musel přesouvat skokem a naštěstí pro jeho tým úspěšným!
     
    25:15
    Pokus o založení kontru Liberce, jehož původcem byl Jayce Hawryluk, ztroskotal na zakázaném uvolnění. Hra se tak přesouvá znovu před Daniela Krále.
     
    25:43
    Ostrá rána kapitána hostů Milana Gulaše nadělala Danielu Královi notné obtíže, ten ale tasil proti tomuto projektilu přesto úspěšně své rameno.
     
    26:30
    Faško-Rudáš posílal v pádu kotouč na Jakuba Rychlovského, jenž se nacházel ve slotu, puk ale neměl šanci projít.
     
    26:40
    6/6
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    A hosté jdou do dvoubrankové vedení zásluhou MILANA DOUDERY, který vypálil od modré čáry. Puk měl sice Daniel Král chvíli pod sebou téměř ve své moci, kotouč ale zpod něj nakonec vyjel až za brankovou čáru bez pomoci nikoho jiného než autora původní střely. Asistence: Brant Harris, Dominik Simon.
    Doudera M., Harris B., Simon D., Kubík A., Kachyňa O., Hrachovina D.
    Král D., Galvas T., Derner L., Rychlovský J., Filippi T., Faško-Rudáš M.
     
    27:40
    Adam Najman dostal dobrý křižný pas na pravou stranu, nicméně nahrávka mu nesedla, a tak jeho střela neměla jak příslušnou razanci, tak ani přesnost.
     
    28:38
    Duo Michalů Birner a Ivan vyjelo vyzvat Dominika Hrachovinu a druhý jmenovaný byl v roli zakončujícího hráče. Směr jeho teče byl dobrý, naneštěstí pro něj ale byl hostující gólman na svém místě.
     
    29:30
    Jaromír Pérez teď reprezentoval druhou zajímavou libereckou šanci v krátkém úseku hry, puk ale neposlal mezi příslušné tři tyče.
     
    30:36
    Střely na branku – 12:10.
     
    30:50
    Martin Faško-Rudáš se rozjel do valu hostující defenzívy, jeho následná střela ale zmizela právě v ní.
     
    31:10
    Kelly Klíma mohl vyjet dopředu, jako soupeř před ním ale vyrostl Michal Gulaši.
     
    31:45
    Jaromír Pérez chtěl hru přenést po přechodu pásma na Jana Šíra, jeho pobídka ale nebyla přesné a vyhnala liberecké barvy pryč z útočného pásma.
     
    32:30
    Střela Oscara Flynna zmizela v náručí Dominika Hrachoviny. Následuje buly v pásmu Motoru.
     
    32:45
    Ostrá rána Tomáše Filippi dolétla přes hustou obranu Motoru až k Hrachovinovi, ten se proti ní ale nemusel přesouvat a bez problémů zakročil.
     
    33:26
    6/6
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    A hosté jdou do trháku! MARTIN BERÁNEK dostal nabito na pravý kruh od Dominika Simona, vypálil z první a poslal kotouč do horní části Královy klece. Asistence: Dominik Simon, Mikuláš Hovorka.
    Beránek M., Simon D., Hovorka M., Gulaši M., Harris B., Hrachovina D.
    Král D., Rychlovský J., Budík V., Knot R., Faško-Rudáš M., Filippi T.
     
    33:26
    A třetí branka Českých Budějovic znamená odchod Daniela Krále z branky. Do liberecké kasy se tak podívá Lukáš Pařík, pro kterého se tak jedná o trochu vynucenou extraligovou premiéru.
     
    34:13
    Střely na branku – 15:11.
     
    34:45
    Liberečtí s pukem laborují podél mantinelů v pásmu Motoru a rozhodují se, kudy bude nejlepší kotouč na Hrachovinu vyslat.
     
    34:54
    6/6
    Liberec právě vstřelil branku!
    A tuto písemku nakonec vyřešil JAKUB RYCHLOVSKÝ, který si z rohu vyjel až před Hrachovinu a puk zavěsil nekompromisně do horní části českobudějovické branky. Asistence: Tomáš Filippi, Ian McCoshen.
    Rychlovský J., Filippi T., McCoshen I., Melancon T., Faško-Rudáš M., Pařík L.
    Hrachovina D., Valský J., Doudera M., Chlubna T., Vráblík R., Toman M.
     
    35:25
    A vstřelená branka dodala Liberci energii, o ránu se teď pokoušel Michal Birner, zamířil ale jen vedle.
     
    35:45
    6/6
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Namísto vzpamatování ale přichází pro domácí další tvrdý direkt. JAN ORDOŠ si vyjel s pukem zpoza branky a po ledě mezi betony Lukáše Paříka přivítal v extralize. Asistence: Milan Gulaš, Pavel Pýcha.
    Ordoš J., Gulaš M., Pýcha P., Hovorka M., Hrachovina D., Harris B.
    Pařík L., Klíma K., Budík V., Najman A., Melancon T., Birner M.
     
    36:34
    Martin Faško-Rudáš, který mohl málem vyjet kupředu, se dopustil postavení mimo hru.
     
    37:00
    A tentýž forvard je stále na ledě a natahoval se po pase z vlastní třetiny a ačkoliv na něj nedosáhl, tak o něj nyní svádí souboj v rohu českobudějovického pásma.
     
    37:50
    Dlouhý lob dolétl až k Jakubu Valskému, ten ale nedokázal neposedný kotouč za jízdy zkrotit.
     
    38:37
    Jan Ordoš se dostal k puku, který vybojoval Milan Gulaš v rohu a českobudějovická pětačtyřicítka prověřila pevnost Paříkovy lapačky.
     
    39:20
    První hostující formace má puk na holi v pásmu Liberce a Milan Gulaš se pokouší najít vhodnou palebnou pozici.
     
    39:45
    Oscar Flynn to zkusil přes Romana Vráblíka, hostující bek ale střelu úspěšně zblokoval.
     
    39:54
    Filip Přikryl vypálil i přes obtěžování Ronalda Knota bekhendem, s tímto pokusem ale Lukáš Pařík neměl problémy.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední perioda přinesla celkem čtyři branky, hned tři poté ale putovaly do liberecké kasy. Za hosty se nejprve prosadili Milan Doudera a Martin Beránek, jehož trefa navíc znamenala vyhnání Daniela Krále na střídačku. Na 1:3 dokázal snížit povedenou střelou z Hrachovinovy bezprostřední blízkosti Jakub Rychlovský. Ani na led nově příchozí Lukáš Pařík ale dlouho čisté konto neudržel, jelikož jej překonal vyjetím zpoza branky exliberecký Jan Ordoš.

    Střely na branku – 17:14.

    Další třetina začne zhruba v 19:43.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Martin Faško-Rudáš a Jakub Rychlovský se už už málem drali do přečíslení, hostující defenzíva ale jejich záměry včas překazila.
     
    40:20
    A zakázané uvolnění domácích ale nyní hru přesouvá před Lukáše Paříka.
     
    40:31
    Začátek třetí třetiny a první vyloučení utkání. Tomáš Filippi jde pykat na dvě minuty za hákování.
     
    41:00
    Tygři započali oslabení úspěšným vyhozením, hosté tak museli pásmo znovu dobývat.
     
    41:30
    A domácím barvám se prozatím daří držet Motor na uzdě a dál od vlastní třetiny dobrým napadáním.
     
    42:09
    Až ve druhé minutě se hosté dostali k prvnímu výraznějšímu ohrožení domácí klece. Ránu ale dokázal dobře zblokovat domácí Derner, který se poté s grimasami odebral na střídačku. Lukáš Pařík navíc dokázal dobře vyhmátnout lapačkou dorážku.
     
    42:31
    Tygři hrají v plném počtu.
     
    42:44
    Filippi chtěl nahrávat ze středu na levou stranu, kde byl rozjetý Jakub Rychlovský, v cestě pasu ale stál Ondřej Kachyňa, který pobídku překazil.
     
    43:15
    Domácí už se málem mohli vydat vstříc Hrachovinově působišti, nakonec ale jejich šance ztroskotala na nepřesné nahrávce.
     
    44:10
    Na kotouči jsou Českobudějovičtí, kteří jsou obtěžováni rychle přistupujícími šelmami.
     
    45:00
    O kotouč se sváděly tuhé boje za Lukášem Paříkem a nakonec puk získali Tygři.
     
    45:13
    A početní výhodu si zahrají také domácí, Lukáš Vopelka nedovoleně držel protihráče.
     
    45:25
    Najman hledal na protější straně Tomáše Filippi, pas ale nebyl přesný na ránu z první.
     
    46:00
    A právě liberecká jedenačtyřicítka se teď opřela do puku od modré čáry, kotouč ale poslal jen na zadní prkna.
     
    46:20
    A Kelly Klíma páli také ze zajímavé pozice, i on ale trefil jen mantinel za Hrachovinou.
     
    46:30
    6/5
    Liberec právě vstřelil branku!
    A domácí využívají přesilovku! Adam Najman našel zpoza českobudějovické klece náramnou nahrávkou JAKUBA RYCHLOVSKÉHO, který zakončil pod horní tyč odkryté branky. Asistence: Adam Najman.
    Rychlovský J., Najman A., Pařík L., Klíma K., Filippi T., Melancon T.
    Hrachovina D., Ordoš J., Beránek M., Pýcha P., Vráblík R.
     
    47:05
    Jayce Hawryluk chtěl založit další přechod pásma, málem ale dopředu mohl vyjet Filip Přikryl.
     
    48:00
    V nezáviděníhodné situaci se ocitl Lukáš Pařík, kolem jehož brankoviště se puk ochomýtal po kontaktech první hostující formace. Nakonec ale nedošlo k výraznějšímu ohrožení jeho kanceláře.
     
    48:50
    Michal Gulaši se do kotouče opřel z levé strany a Lukáš Pařík musel tasit zákrok ramenem.
     
    49:03
    Střely na branku – 19:19.
     
    49:20
    Jan Štencel puk poslal od modré čáry směrem na branku a kotouč projel jen tak tak vedle Paříkovy branky.
     
    49:36
    Možný zlomový bod pro domácí? Na trestnou lavici míří Jan Štencel za podrážení Kellyho Klímy! Tygři si tak zahrají další početní výhodu.
     
    50:20
    Hostům se podařilo úspěšně vyhodit, a tak musí Tygři začínat od nuly.
     
    51:00
    Šelmy se dlouho rozhodovaly kudy kam s pukem až nakonec finální střela skončila pouze na Dominiku Hrachovinovi.
     
    51:18
    A nepovedený přechod pásma znamená vhazování ve střední třetině.
     
    51:36
    Motor je kompletní, tentokrát se dokázal Liberci znamenitě ubránit.
     
    52:29
    Souboj o kotouč v rohu českobudějovické třetiny trval dlouho, nakonec z něj ale vyjeli vítězně domácí. Ke střele z pravého kruhu se posléze dostal Oscar Flynn, zamířil ale pouze doprostřed Hrachovinovy náruče.
     
    52:29
    Střely na branku – 20:19.
     
    52:50
    Dlouhým lobem byl k úniku vybízen Ronald Knot, nedokázal ale puk zachytit kvůli tomu, že se tak dříve podařilo jeho obrannému protivníkovi.
     
    53:15
    Kotouč se teď nebezpečně ochomýtal v brankovišti pod bruslemi Jakuba Rychlovského, ten však o této skutečnosti nevěděl, a tak dokázali hosté kus černé gumy včas odpálit pryč!
     
    54:02
    Rána T. J. Melancona z vrcholku kruhů doputovala jen na připravené rameno Dominika Hrachoviny.
     
    54:59
    Michal Birner chtěl vyslat puk na bránu od modré čáry, trefil ale bohužel pro něj jen bránící hráče. Ti poté vyjeli dopředu a zakončovat mohl nakonec bekhendem Tomáš Chlubna, Pařík je ale v této třetině zatím stoprocentní.
     
    55:11
    6/6
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Libereckým se nadále ztěžují šance na vyrovnání. JAN ORDOŠ se prohnal do pásma po pravé straně a následně vypálil z počínajícího ostrého úhlu na bližší tyč. Lukáš Pařík nedokázal včas sklapnout své betony, a tak se exliberecká pětačtyřicítka raduje v utkání již podruhé. Asistence: Milan Gulaš.
    Ordoš J., Gulaš M., Hrachovina D., Kondelík J., Kachyňa O., Kubík A.
    Pařík L., Knot R., Hawryluk J., Flynn O., McCoshen I., Vlach J.
     
    55:50
    Adam Kubík putuje na trestnou lavici za zdržování hry, dokáží se Liberečtí zmoct na gólovou reakci?
     
    56:20
    Rána Tomáše Filippi z jeho kanceláře na pravé straně našla jen připraveného Dominika Hrachovinu.
     
    56:35
    Na led naskakuje domácí druhá přesilovková formace, kterou vede Michal Birner.
     
    57:10
    Šelmám se ale nedaří, naopak českobudějovičtí hokejisté se zdatně brání.
     
    57:30
    Hovorka vybízel nahozením před branku k teči Filipa Přikryla, ten na kotouč ale nedosáhl.
     
    57:40
    Kelly Klíma jde na trestnou lavici za hrubost, a tak se síly na ledě srovnají na čtyři hráče na každé straně.
     
    57:50
    Motor je kompletní a je před ním minutu a padesát sekund trvající powerplay.
     
    58:10
    McCoshen úspěšně kotouč vyhazuje přes všechny čáry.
     
    58:30
    Ronald Knot se pokusil o vyhození plácnutím do kotouče, ten ale doputoval jen pár metrů před něj.
     
    59:40
    Liberec je kompletní.
     
    59:51
    Jan Šír a Matěj Toman ještě nechali v závěru zápasu popuštěné uzdy svých nervů a poprali se v rohu českobudějovické třetiny, oba tak v utkání dohráli.
     
    Konec zápasu.
     
    A v Liberci je hotovo. Navzdory kurzům dokázali díky jasně lepšímu a přesvědčivějšímu výkonu dokráčet k vítězství Českobudějovičtí. Nic na triumfu hostů nezměnila ani korigující trefa Jakuba Rychlovského. naopak výhru Jihočechů potvrdil pátou brankou Jan Ordoš.

    To je ode mě vše a přeji pěkný zbytek večera, na počtenou! (20:23:45)
    Marken.cz

    Jan Kordík

    Branky a nahrávky: 35. Rychlovský (Filippi, McCoshen), 47. Rychlovský (A. Najman) – 16. Vopelka (F. Přikryl, M. Beránek), 27. Doudera (Harris, D. Simon), 34. M. Beránek (D. Simon, Hovorka), 36. Ordoš (Gulaš, Pýcha), 56. Ordoš (Gulaš)


    Bílí Tygři Liberec: D. Král (34. Pařík) – McCoshen, Knot, Ivan, Melancon, Budík, J. Dvořák, Derner, Galvas – Rychlovský, Filippi (A), Faško-Rudáš – Birner (C), A. Najman, Klíma – Vlach (A), Šír, Pérez – Flynn, Hawryluk.
    Trenér: Filip Pešán

    Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Štencel, Pýcha, Doudera (A), Kachyňa, Gulaši, Hovorka, Vráblík – Ordoš, Kondelík, Gulaš (C) – Kubík (A), Harris, D. Simon – F. Přikryl, Vopelka, M. Beránek – Chlubna, Toman, Valský.
    Trenér: Ladislav Čihák

    Rozhodčí: Pražák, Cabák – Špůr, Thuma

    Diváci: 5046
    bahis siteleri