Slovácko – Ostrava 2:0 (kon.) | Jablonec – Pardubice 2:1 (kon.) | Sparta – Zlín 2:0 (kon.)
konec
1.FC Slovácko
2:0 (1:0)
FC Baník Ostrava
Neděle 26.11.2023, 15:00 • Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty, Uherské Hradiště • FORTUNA:LIGA • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Příjemné tentokrát nedělní odpoledne z Uherského Hradiště, vítám vás u sledování 16. kola FORTUNA:LIGY, po reprezentační pauze 1. FC Slovácko přivítá FC Baník Ostrava.
     
    1. FC Slovácko

    Slovácko je tabulce na šestém místě se ziskem 25 bodů. Před reprezentační pauzou dokázalo vyhrát v Plzni vysoko 4:1. Svěřenci trenéra Koubka se dostali do vedení po čtvrthodině hlavičkou Chorého, druhý zásah přidal Jirka, ale druhý zásah nemohl být uznán pro ofsajd. Střelou k zadní tyči do šatny vyrovnal Doski. Plzeň nastoupila ve druhém poločase náporem, ale z něj nic nevytěžila, naopak Slovácku vyšla devitíminutovka mezi 63. – 72. minutou, kdy Moravané vstřelili tři branky, dvakrát se trefil Havlík a Juroška. Domácí byli z inkasovaných branek v šoku a nedokázali střetnutí zdramatizovat.
     
    FC Baník Ostrava

    Baník je v tabulce hned v závěsu za Slováckem. Má jen o jeden bod méně a před přestávkou neuspěl v domácím prostředí se Spartou, i když měl fotbalově navrch, zahrál nespočet rohových kopů, vytvořil si šance, ale domácí se nemohli prosadit, a tak přišla čistá rána z nebe v podobě proměněné standardní situace, zkraje druhé půle, když nejvýše vyskočil Filip Panák a překonal domácího brankáře. Ostravě se už nepodařilo vyrovnat. Baníku se na hřištích soupeřů daří, kromě jedné remízy s Bohemkou, odešel vždy se třemi body. Naposledy prohrál v srpnuv Edenu se Slavii 0:1.
     
    Slovácko má s Baníkem má vyrovnanou bilanci, ve 42 zápasech vyhrálo 17 duelů, stejný počet výher má na svém kontě ostravský Baník, v osmi případech skončilo mač smírně. Ve většině zápasů diváci viděli dvě branky, nejčastější výsledek 2:1 se zrodil po 90 minutých celkem 12x.
     
    Trenér Svědík posílá na hřiště stejnou jedenáctku, která uspěla v Plzni, jeho protějšek Pavel Hapal se musí vyrovnat s absencí dvou hráčů, kteří pykají za čtyři žluté karty. Vykartovaného Lischku nahradí Michal Frydrych, který bude kapitánem a místo šikovného Ewertona nastoupí Šín.
     
    Úvodní sestavy:

    1.FC Slovácko: Heča – Reinberk, M. Kadlec (C), Daníček, Doski – Trávník, Havlík – Petržela, Valenta, P. Juroška – Cicilia.
    Náhradníci: Fryšták – Srubek, Holzer, Hofmann, Kohút, Vecheta, Brandner, Kalabiška, Kim, Mihálik, Siňavskij.
    Trenér: Martin Svědík

    FC Baník Ostrava: Letáček – Ndefe, Frydrych (C), Pojezný, Kpozo – Boula – Buchta, Kubala, Rigo, Šín – Tanko.
    Náhradníci: Markovič – Šehić, Grygar, Ji. Klíma, J. Juroška, Kaloč, Madleňák, Blažek, Almási, Fadairo.
    Trenér: Pavel Hapal

    Rozhodčí: D. Černý – P. Caletka, P. Antoníček | VAR: J. Adámková | AVAR: R. Dresler.
     
    -55
    Je necelá hodina do zápasu, zatím je na stadionu ticho, Baníkovci se pomalu trousí na stadionu, hlavní skupina teprve příjde z Masarykova náměstí. Hostujícím fandům je vyhrazena celá tribuna za brankou.
     
    -34
    Obě dvě mužstva jsou již na hrací ploše a následuje povinná rozcvička.
     
    -1
    Trio rozhodčích přivádí základní sestavy na zelený pažit. Slovácko bude hrát ve speciální edici dresů, které se budou po zápase dražit. Baník bude hrát v bílých kompletech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Milan Petržela se jako první dotknul míče a tím zahájil dnešní střetnutí.
     
    1
    Po úspěšné kombinaci ve středu hřiště se dostal míč na kopačky hostů, kteří kombinují převážně kolem středu.
     
    2
    Karel Pojezný špatně přihrál, přímo na kopačky Petržely, který se s míčem otočil a snažil se jej přihrát, ale hosté míč získali zpět.
     
    3
    Bylo to však na krátkou dobu, Slovácko podniklo útok po levé straně, do vápna se dostal Doski, jehož přihrávka do vápna byla zblokována na roh.
     
    4
    Letáček na centr vyběhl z branky a chytil míč do rukavic. Dlouhým výhozem nastartoval Tanka, jehož zbrzdil Petržela, hosté pak následně přišli o míč.
     
    4
    O individuální akci se snažil Juroška, nabral rychlost, ale před posledním hráčem Baníku mu míč utekl.
     
    7
    Juroška se snažil u brankového praporku projít přes Pojezného, což se mu celkem podařilo, další hráč Baníku byl na jeho síly.
     
    8
    Slovácko si vypracovalo první velkou šanci. Havlík našel kolmicí Jurošku na levé straně, který mířil na první tyč, ale z dobré pozice ve vápně branku hostí netrefil.
     
    9
    Na druhé straně střílel ve vápně Tanko, jeho pokus se také nevlezl mezi tři tyče.
     
    10
    Nyní Baník přišpendlil Slovácko k vápnu, Šín vystihl míč po přihrávce a šel zleva k brance, zpětnou přihrávkou hledal kolegy v pokutovém území, ale domácí obrana balon zachytila.
     
    11
    Baník po střele ze střední vzdálenosti bude zahrávat roh, jelikož byl balon tečován.
     
    12
    Cetr do vápna odhlavičkoval Cicilia. Na druhé straně se hnal za míčem Juroška, Ndefe jej trochu odtlačil, aby se k míči dostal a poté jej mohl posunout Letáčkovi.
     
    15
    Nyní se hraje nahoru – dolů, obě dvě mužstva se snaží především útočit.
     
    16
    Tomáš Rigo to vyzkoušel ze střední vzdálenosti, jeho přízemní střela nebyla přesná.
     
    16
    Ndefe byl faulovaný na levé straně. Standardku zahrál Šín, balon směřoval na Frydrycha, jeho hlavička byla v záklonu, domácí odvrátili míč ke Kubalovi, jenž si hledal místo pro střelu, ale nakonec hostující hráč nezakončil.
     
    18
    Nyní má ze hry ostravský Baník, který kombinoval ve středu hřiště. Po akci vyplaval za obranou Slovácka Tanko, který šel sám na Heču, udělal mu kličku, ale domácí brankář tygřím skokem se vrhl po míči a chytil jej do rukavic.
    18. Tankovi nevyšel blafák, Heča ho vychytal
     
    20
    David Buchta spálil dobrou šanci, když dostal přihrávku zprava, ale ve velmi dobré pozici branku Slovácka netrefil.
     
    22
    Modrobílí jsou teď v útlumu, Baník převzal iniciativu, ze střední vzdálenosti to zkusil Matěj Šín, rána šla doprostřed branky.
     
    23
    Na druhé straně se snažil najít Havlík Jurošku, který byl ale dobře pokryt.
     
    25
    Nyní se dostalo ke slovu také Slovácko, Cicilia dobře podržel míč, předal jej Havlíkovi, který hledal Jurošku, jenž balon dostihl ve vápně a odcentroval, balon propadl k Reinberkovi, jeho centr obrana Baníku odvrátila na roh.
     
    26
    Zahraný roh byl nacvičený signál, z brankové čáry centroval Trávník, ale nikoho ze svých spoluhráčů nenašel.
     
    28
    Trávník centroval nebezpečně, Letáček vyboxoval míč z branky, Petržela chtěl jít po balonu ale nakonec zastavil, hostující hráč se snažil o odkopnout, Petřžela skokem hlavou balon zbrzdil.
     
    29
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    MAREK HAVLÍK posílá Slovácko do vedení krásným technickým kopem z pravé strany. K domácímu středopolaři se balon odrazil a HAVLÍK jej levou nohou technicky poslal k zadní tyči, od které se balon odrazil do sítě.
    29. Marek HAVLÍK - 1:0
     
    32
    Baník šel do nadějné akce, kdy Kubala posunul míč na Tomáše Riga, který mohl střílet, ale zbytečně hledal ještě spoluhráče a přihrávku pokazil.
     
    34
    Sudí Černý viděl přestupek Cicilli, a zastavil tak útok Slovácka před vápnem.
     
    35
    Regino Cicilia viděl žlutou kartu za to, že šlápl kopačkou na nohu ostravskému hráči.
     
    36
    David Buchta nacentroval do vápna, pro balon si přišel brankář Heča, který jej chytil do rukavic a dodal klid svým spoluhráčům.
     
    38
    Slovácko je nyní na polovině Baníku, nyní nevyšla kombinace Kadlece s Doskim, první jmenovaný už nezastihl míč na hrací ploše.
     
    40
    Domácí tým se postupně posunuje ze středu hřiště na polovinu Baníku.
     
    41
    Po kombinaci vystřelil Trávník, brankář Letáček jeho pokus chytá.
     
    43
    Svěřenci trenéra Svědíka šli sice dopředu, ale Juroška špatně přihrál do vápna Petrželovi, který jeho příhru nečekal a poté fauloval.
     
    44
    Regino Cicilia mohl poslat Slovácko do dvoubrankového vedení, šel sám na Letáčka a trestuhodně netrefil hostující branku.
    44. Cicilia unikal sám na Letáčka, obří gólovku zazdil
     
    45
    Jiří Boula nacentroval do vápna, Balon se dostal k Frydrychovi, který ale špatně přihrál.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje 1 minutu.
     
    45+1
    Slovácko šlo do přečíslení, tři proti dvěma, Havlík ve vápně našel zcela volného Trávníka, který zasekl a vystřelil, rána byla tečována na roh.
    45+1. Trávníkovu dobrou střelu domácí zablokovali
     
    45+1
    Standardní situaci hosté ubránili.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    V prvním poločase se hrál velmi dobrý ofenzivní fotbal. Ze začátku utkání měl šanci Juroška, který netrefil hostující zařízení, Baník kontroval Tankem, jenž vyplaval za obranou Slovácka, jeho blafák mu vystihl Heča. Další šanci si Ostrava vypracovala Buchtou, ale ani on se nedokázal trefit, Slovácko šlo do vedení po krásné technické střele Havlíkem, ke kterému se odrazil míč. Domácí mančaft mohl navýšit brankové skóre brankou do šatny, ale Cicilia nabízenou příležitostí pohrdl.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Letáček provedl špatný výkop a dal naději ohrozit svoji branku domácím hráčům, ale ta možnost od Slovácka nepřišla, nicméně domácí jsou na míči na polovině Baníku.
     
    47
    Po několika kombinacích od domácích hráčů bude vhazovat Baník.
     
    48
    Svěřenci trenéra Svědíka hned vybojovali míč do své moci.
     
    49
    Opět Baník získal míč Tanko narazil míč s Kubalovi, jehož finální přihrávku zachytil Petržela a utíkal s míčem na polovinu Ostravy, ale i tam byla zkažena finální přihrávka.
     
    50
    Tanko se dostal z obležení slováckých hráčů na hranici vápna a přihrál Buchtovi, který si míč navedl na střelu a vypálil, Kadlec skluzem balon odrazil.
     
    51
    I druhá půle nabízí ofenzivní podívanou. Cicilia vyhrál hlavičkový souboj a šel a míčem k brance Baníku, poté přihrál Trávníkovi, který ještě balon prodloužil na Petrželu, jehož vychytal Letáček.
    51. Letáček vychytal Petrželu zblízka
     
    53
    Po standardní situaci nastřelil domácí hráč hlavou břevno ostravské branky.
    53. Reinberk po rohu trefil břevno
     
    56
    Tanko to chtěl vzít na sebe, jenže proti němu dobře vystoupil Trávník a balon mu vypíchl.
     
    57
    Hned šlo Slovácko do protiútoku, ale nakonec z toho nic nebylo, když balon pro balon došel Letáček.
     
    58
    Nyní u pravé postranní čáry se vyskytují nepřesnosti od hráčů obou mužstev.
     
    61
    Doski byl faulovaný na levé straně, Havlík zahraje do vápna standardní situaci.
     
    61
    Na jeho centr si naběhl Valenta, ale placírkou balon namířil nad branku.
     
    62
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava:
    ze hřiště odchází Matěj Šín, přichází Jiří Klíma.
     
    62
    Frydrych špatně přihrál, čimž nabídl míč Slovácku. Domácí šli hned dopředu, ale nakonec Doski vystřelil vedle pravé tyče.
     
    63
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko:
    ze hřiště odchází Milan Petržela, přichází Vlasij Siňavskij.
     
    64
    Havlík zahrál rohový kop, obrana Ostravy balon odrazila a vyrazil kupředu, Tanko byl zdvojen a nic si nedovolil.
     
    66
    Trávník chtěl vyslat do úniku Siňavského, ale balon byl příliš dlouhý a skončil o hráčů Ostravy.
     
    67
    Po centru z levé strany se dostal míč k Tankovi, jenž ser snažil překvapit Heču, ale balon šel nad branku.
     
    69
    Baník kombinuje kolem středu, hráči Slovácka vyčkávají.
     
    70
    Na míč si naběhl Kubala, přes prvního domácího přešel, ale Valenta byl nad jeho síly.
     
    71
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    Slovácko se trefuje i ve druhém poločase. Kadlec na levé straně z kroku odcentroval a našel hlavu REGINA CICILII, jenž balon přesně umístil k tyči.
    71. Rigino CICILIA - 2:0
     
    72
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava:
    ze hřiště odchází Abdullahi Tanko, přichází Ladislav Almási,
    ze hřiště odchází Gigli Ndefe, přichází Filip Kaloč.
     
    74
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava:
    ze hřiště odchází Tomáš Rigo, přichází Jan Juroška.
     
    74
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko:
    ze hřiště odchází Pavel Juroška, přichází Jan Kalabiška.
     
    74
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko:
    ze hřiště odchází Merchas Doski, přichází Daniel Holzer.
     
    75
    Slovácko nyní drží míč ve své moci a chce, aby hráči Baníku v chladném počasí více běhali..
     
    77
    Po střetu s Almásim zůstal ležet Michal Kadlec, Michal Trávník zakopl raději míč do autu.
     
    77
    Domácí zadák po chvilce ležení na trávníku se zvedl a bude pokračovat ve hře.
     
    79
    Boula fauloval na levé straně Holzera, Havlík přihrál míč do vápna, kde jej odvrátil hráč Ostravy.
     
    82
    Vypadá to, že druhá inkasovaná branka Baník hodně přibrzdila, už si nevytváří žádné šance.
     
    82
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko:
    ze hřiště odchází Michal Trávník, přichází Stanislav Hofmann,
    ze hřiště odchází Rigino Cicilia, přichází Filip Vecheta.

    Střídání v týmu FC Baník Ostrava:
    ze hřiště odchází David Buchta, přichází Matej Madleňák.
     
    84
    Kubala byl faulovaný u postranní čáry, Juroška poté přihrál právě jemu, ale Kalabiška mu dokázal vypíchnout míč.
     
    85
    Kalabiška centroval z levé strany, Vecheta jen tak míč lízl, ten doputoval jen před branku Letáčka.
     
    87
    Michal Frydrych ještě vystřelil z pozice před vápnem, ale branku domácího Heči netrefil.
     
    89
    Ještě Holzer vystřelil na přední tyč, brankář Letáček jeho pokus vyrazil.
    89. Holzer mířil k přední tyči, Letáček si připsal dobrý zákrok
     
    90
    Ve druhém poločase se budou hrát tři minuty navíc.
     
    90+1
    Filip Kaloč sice na pravé straně míč prodloužil na Jurošku, ale toho pozičně odzbrojil Kalabiška.
     
    90+2
    Baník ještě na konci zápasu se snaží snížit, nastěhoval se před vápno Slovácka, bude zahrávat rohový kop.
     
    90+2
    Po rohovém kopu se odehrála ve vápně hlavičkovaná, nakonec se domácím podařilo dostat míč z vápna.
     
    90+3
    Sudí Černý ukončil zápas.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Slovácko poráží Baník 2:0, když se prosadilo v obou poločasech, první branku vstřelil Havlík, neproměněná šance nemusí Ciciliu mrzet, jelikož si to vynahradil ve druhém poločasu, po centru Kadlece se prosadil přesně k tyči.Baník si ve druhém poločase moc šanci nevytvořil, domácí hráči měli Tanka dobře přečteného a nedovolili mu až na jednu možnost se dostat do šance. Slovácko výhrou se posunuje na třetí flek, Baník zůstává sedmý. (16:56:06)

    Tomáš Kučera

    Branky: 29. Havlík, 71. Cicilia (M. Kadlec)

    Karty:   35. Cicilia (SLO)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 6:6. Rohy: 6:2.
    1.FC Slovácko: Heča – Reinberk, M. Kadlec (C), Daníček, Doski (74. Holzer) – Trávník (82. Hofmann), Havlík – Petržela (63. Siňavskij), Valenta, P. Juroška (74. Kalabiška) – Cicilia (82. Vecheta).
    Náhradníci: Fryšták – Srubek, Kohút, Brandner, Kim, Mihálik.

    Trenér: Martin Svědík

    FC Baník Ostrava: Letáček – Ndefe (72. Kaloč), Frydrych (C), Pojezný, Kpozo – Boula – Buchta (82. Madleňák), Kubala, Rigo (72. J. Juroška), Šín (62. Ji. Klíma) – Tanko (72. Almási).
    Náhradníci: Markovič – Šehić, Grygar, Blažek, Fadairo.

    Trenér: Pavel Hapal

    Rozhodčí: D. Černý – P. Caletka, P. Antoníček | VAR: J. Adámková | AVAR: R. Dresler

    Diváci: 6632
    bahis siteleri