Wiler-Ersigen – Tatran 3:3 (kon.)
konec
SV Wiler-Ersigen
3:3 (0:0, 1:1, 2:2) Stav série: 0:0
ESA logistika Tatran Střešovice
Neděle 26.11.2023, 18:00Pohár mistrů (muži) • Semifinále
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům florbalu přeju krásný nedělní podvečer. Vítám vás při sledování semifinále poháru mistrů, u zápasu mezi švýcarským týmem Wiler-Ersigen a Střešovicemi.
     
    SV Wiler-Ersigen

    Wiler-Ersigen patří k tomu nejlepšímu, co švýcarský florbal nabízí. V tuzemské soutěži se nachází po jedenácti zápasech na druhém místě o jediný bod za vedoucím Rychenbergem a disponuje i velmi dobrou formou, momentálně táhne šňůru čtyř vítězství v řadě. Co se týče Poháru mistrů, tak v něm si Wiler-Ersigen poradil ve čtvrtfinále s jiným českým týmem, Bohemians vyřadil po výsledcích 4:5 a 6:3.
     
    Tatran Střešovice

    Tatran je úřadujícím mistrem nejvyšší české soutěže, když ve vyřazovací fázi zdolal Královské Vinohrady ve čtvrtfinále, v semifinále Mladou Boleslav a v superfinále zdolal v dramatickém klání Vítkovice 4:3. Také letos se zatím Střešovicím daří skvěle, vyhrály desetkrát za sebou a v lize vévodí tabulce s náskokem čtyř bodů na Vítkovice, v rámci čtvrtfinále Poháru mistrů snadno vyřadily Köniz celkovým skóre 15:4.
     
    Úvodní sestavy:

    SV Wiler-Ersigen: Flury (Fiechter) – Louis (C), Hollenstein, Bürki, Ziehli, Tambini, Moser – Sikora, Affolter, Siegenthaler, Dudovič, Vahlgren, Wyss, Laubscher, Vogt, Känzig, Von Arx, Persici, Mühlemann.
    Trenér: Lukas Schüpp

    Tatran Střešovice: Jurco (Körber) – Meliš, Kisugite, Kučera, Eliáš, Tlapák, Sládeček, Mühlfait – Beneš (C), Havlas, Hanák, Vavroušek, Šindelář, Boček, Šimek, Kreysa, Kolísko, Sádlo, Čermák.
    Trenér: Martin Pánek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas odstartoval! Úvodní buly ovládl florbalista českého celku, útok tedy může podniknout český mistr.
     
    00:57
    U pravého mantinelu vybojoval balónek Tomáš Hanák a před bánu nahrával spoluhráči, jehož na jedničku pohlídal Amelio Tambini.
     
    01:28
    Florbalisté v bílých dresech kombinují na vlastní polovině a dopředu se přehnaně neženou, čekají až, co vymyslí soupeř.
     
    01:56
    Zničehonic Wiler-Ersigen zrychlil akci a vedoucí gól byl blízko, zleva vypálil Max Vahlgren křižně do brankové konstrukce!
     
    02:29
    Jonáš Kreysa operoval za svatyní soupeře. Následně nabil do středu Šimkovi, s jehož pokusem si Yanick Flury věděl rady.
     
    02:55
    A znovu kombinuje domácí celek, přičemž Střešovice presink tolik nevysouvají a dávají si hlavně pozor na pokrytí prostoru před vlastní bránou.
     
    03:26
    Zajímavý oblouček za obranu vyzkoušel Adam Kučera. Podle všeho hledal Jonáše Kreysu, jemuž nevyšlo těžké zpracování.
     
    03:57
    Ze střední vzdálenosti vypálil tvrdou forhendovou střelu Marco Andreas Louis, domácí kapitán zamířil výrazně vedle pravé tyče.
     
    04:13
    Z poloviny hřiště nahazoval Jakub Boček, odražený míček si našel Marek Beneš, avšak ležícího Fluryho přehodit nezvládl.
     
    04:46
    Sledujeme opatrnější úvod z obou stran. Po poměrně dlouhém váhání Adam Tlapák nahazoval před bránu, kde úřadoval bránící Lukas Mikko Moser.
     
    05:13
    Od levého mantinelu vyslal tvrdou střelu zápěstím Michal Dudovič, v souboji čtyřek trefil dobře pozičně stojícího Filipa Eliáše.
     
    05:46
    Překvapivě se Tomáš Jurco rozhodl zmenšit střelecký úhel hráči po své levé ruce, následoval pas do středu a střešovický gólman měl velké štěstí, že konkurent promáchl.
     
    06:18
    Už to vypadalo, že by do úniku mohl postupovat Tomáš Hanák, který za zády nechal protihráče, jenže ve snaze o ránu zprava promáchl naprázdno.
     
    06:43
    Michal Dudovič zavelel k útoku po levém mantinelu, načež došlo k jeho zdvojení, proto domácí hráč volil zpětný pas na Giana Mühlemanna.
     
    07:02
    Tvrdou ránou ze středu se prezentoval Milan Meliš. Yanick Flury na balónek velmi dobře viděl a rukou ho vytáhl nad horní tyčku.
     
    07:51
    Radek Sikora tělem odmítl osobního strážce a zprava nabízel míček před bránu, kde kraloval bránící Milan Meliš.
     
    08:03
    Střešovice už se radovaly z vedoucího gólu, ale rozhodčí po chvilce váhání rozpažuje! Marek Beneš posílal míček zpoza brány do brankoviště a měl pocit, že gólman si ho srazil za brankovou čáru, ale arbitr byl opačného názoru.
     
    08:40
    Švýcarský mistr trpělivě kombinuje v blízkosti poloviny hřiště. Nakonec si individuálně věřil Timo Von Arx, jehož zastavil Adam Tlapák.
     
    09:12
    Protiútok Tatranu vedl po pravé straně Šimon Vavroušek, pěknou kličkou vyřadil ze hry brankáře, ale z úhlu pak bohužel mířil jenom do boční konstrukce brány.
     
    09:40
    S nástřelem neměl Tomáš Jurco výraznější problémy, na balónek velmi dobře viděl a hrací předmět schoval v pravé ruce.
     
    10:12
    Po chybě střešovické defenzivy chtěl otevřít skóre střetnutí Deny Känzig, jemuž Tomáš Jurco perfektně zmenšil střelecký úhel a domácí forvard nakonec vůbec nevystřelil.
     
    10:48
    Ze středu vyprodukoval svižnou ránu ze zápěstí Milan Meliš. Brankáře nezaměstnal, balónek nasměroval těsně vedle levé tyčky.
     
    11:14
    Domácí florbalisté kontrolují míček na útočné polovině. Došlo ke zrychlení akce, na jejímž konci mířil Andrin Hollenstein vedle pravé tyčky.
     
    11:45
    Načas si dali s útokem i Střešovičtí. Matěj Havlas vyzkoušel ostrý forhendový pas, který Marek Beneš nezpracoval.
     
    12:20
    Domácí mužstvo pokračuje v útočení. Zleva nahazoval Max Vahlgren, Marco Andreas Louis tečoval o kousek vedle pravé tyče.
     
    12:59
    Nástřel přes více jak polovinu hřiště vyzkoušel Andrin Hollenstein, Gian Mühlemann zvedl hrací předmět mimo hřiště.
     
    13:27
    Dlouho otálel s rozehrávkou Martin Kisugite a poradil si velmi dobře, přes soupeře propasíroval balónek k nohám Milana Meliše.
     
    13:52
    Pozdě přispěchal s dorážkou Tomáš Hanák a podle všeho lehce sekl přes ruku Yanicka Fluryho, který okamžitě po protihráči vystartoval, stejně tak Deny Känzig.
     
    14:28
    Florbalisté v černo-červených dresech pokusili štěstí středem hřiště. Proti Eliášovi vystartoval Dudovič, český zadák proto volil nahrávku na jistotu za bránu, kde čekal Tlapák.
     
    14:55
    Jako vítr proběhl mezi dvěma konkurenty Andrin Hollenstein, před brankářem posléze střílel bekhendem vedle levé tyčky.
     
    15:17
    Wiler-Ersigen pokračuje v útočném pojetí hry. Stříleným pasem se prezentoval Max Vahlgren, leč Denymu Känzigovi přihrál za florbalku.
     
    15:43
    Nahození do brankoviště měl pod kontrolou Tomáš Jurco, gólman střešovického Tatranu si pro míček sáhl pravou rukou.
     
    16:11
    Skóre zůstává bezbrankové i po průniku Amelia Tambiniho po levém mantinelu, křižný projektil Jurco pokryl tělem.
     
    16:46
    U levého mantinelu si vytvořil prostor Marek Beneš, načež vyzkoušel nahrávku do předbrankového prostoru, kde Hollenstein udržel na uzdě Havlase.
     
    17:20
    Jeden na jednoho si věřil Andrin Hollenstein. Brzy pochopil, že o míček přijde, skutečně se tak stalo a Tomáš Hanák v brejku zprava křižnou střelou nevyzrál na Fluryho.
     
    17:44
    Zleva rozehrával Michal Dudovič. Nahození vzduchem nepříjemně schytal jeden z hostujících florbalistů do obličeje.
     
    18:06
    Ani nadvakrát se Davidu Šimkovi nepovedlo vyzrát na ležícího Yanicka Fluryho, v obou případech jej napálil do těla.
     
    18:32
    Znovu na sebe strhnul pozornost David Šimek, když lehce tečoval nahození před bránu, Yanick Flury zapisuje na konto další úspěšný zákrok.
     
    19:12
    Z větší vzdálenosti vypálil Deny Känzig. Balónek se od zadního mantinelu odrazil před bránu, kde ho do ruky chytil Jurco.
     
    19:41
    Adresátem nahrávky před bránu byl Martin Kisugite. Jenže nevyšlo mu úplně ideálně zpracování, ke střele se nedostal.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka zápasu mezi švýcarským týmem Wiler-Ersigen a Střešovicemi gól nepřinesl. Český mistr hraje přesně to, co potřebuje. Nechává tvořit soupeře a sám čeká na brejkové příležitosti, kterých bylo dost, bohužel žádný neskončil brankou.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 8 – 9.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:42.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! První útok druhé části patřil hostujícímu celku, rána zleva cílové zařízení nenašla.
     
    20:55
    Obrovská hrubka švýcarského celku v defenzivě zůstala nepotrestána! Tomáš Hanák byl sám před gólmanem a napálil jenom tyčku.
     
    21:22
    Za vlastní bránou podržel míček Filip Eliáš, nenechal se rozhodit dotírajícím konkurentem a rozehrál po pravé ruce na Marka Beneše.
     
    21:58
    Max Vahlgren vymyslel křižnou přihrávku na Andrina Hollensteina, ten vypálil forhendem příklepem vysoko nad břevno.
     
    22:27
    Deny Känzig vyzkoušel oblouček za střešovickou defenzivu. Velkou rychlost vyvinul Gian Mühlemann, leč Jakuba Bočka nepřetlačil.
     
    22:58
    Yanick Flury chvilku nevěděl, kam balónek vyrazil, David Šimek následně bekhendem dorážel o velký kus vedle cílového zařízení.
     
    23:22
    Není bez překvapení, že si Martin Šindelář nevěřil proti třem soupeřům, raději odběhl až za vlastní bránu, odkud v klidu rozehrál.
     
    23:46
    Útočný faul odpískán Denymu Känzigovi. Pořádně usnadnil situaci Filipu Eliášovi, jenž byl pod velkým tlakem.
     
    24:20
    Před bránou čekal na nahrávku Šimon Vavroušek. Čekal bez úspěchu, těsně před ním ho totiž sebral pozorný Flury.
     
    24:50
    Pochvalu za práci směrem dozadu si od trenéra vysloužil Andrin Hollenstein, když přetlačil Jakuba Bočka a nechal se jím faulovat.
     
    25:28
    Velmi dobrým zákrokem udržel bezbrankové skóre Tomáš Jurco! Počkal si na křižnou střelu zprava a levou ruku včas přirazil k tělu.
     
    25:54
    Filip Eliáš odběhl pod tlakem trojice protihráčů za vlastní bránu, odtud volil vyhození středem naslepo přímo do prostoru, kde byl spoluhráč Affolter.
     
    26:25
    Jeden na jednoho si věřil Timo Von Arx, ovšem tvrdě narazil, stopku mu úspěšným obranným zákrokem vystavil Šimon Vavroušek.
     
    26:59
    Kličku po levé ruce vyzkoušel Adam Kučera, avšak s úspěchem se bohužel nesetkala, obranné povinnosti na jedničku odvedl Von Arx.
     
    27:23
    Před bránu dostal zajímavou nahrávku Noah Siegenthaler, jenže zpracování na bekhend nezvládl, na dlouhou florbalku pak mířil jenom do brankáře.
     
    27:46
    V permanenci musel být rovněž Yanick Flury, jehož se rozhodl vyzkoušet Jonáš Kreysa, domácí gólman zdárně zasáhl hrudí.
     
    28:30
    Dopředu se vydal domácí kapitán Marco Andreas Louis, nechal se však skřípnout do kleští a míček pro sebe uzmul Marek Beneš.
     
    28:52
    Nedovoleným způsobem si počínal Philipp Niklas Affolter, když viditelně rozzlobeného Vavrouška vystrčil až za mantinel.
     
    29:14
    První přesilovou hru si zahrají florbalisté Tatranu. Menší dvouminutový trest za blokování florbalky si vykoledoval Simon Laubscher.
     
    29:40
    Tatran kontroluje míček na útočné polovině. Zleva vyslal tvrdou střelu Milan Meliš, domácí gólman zasáhl levou horní končetinou.
     
    30:21
    Pro změnu doprava dostal prudkou přihrávku Matěj Havlas, ve snaze o zakončení z první napálil míček výrazně vedle brány.
     
    30:57
    Ve středu se balónek šťastně odrazil k Davidu Šimkovi, jehož bekhendové zakončení proletělo vysoko nad horní tyčkou.
     
    31:15
    Oslabení domácího mužstva je minulostí. Simon Laubscher se zapojuje do plnění defenzivních činností, protože Tatran pokračuje v tlaku.
     
    31:39
    Po levém mantinelu nabral vysokou rychlost Jakub Boček, ale nebylo mu to nic platné, těsně před bránou jej čistě odzbrojil Gianluca Persici.
     
    32:03
    Tatran právě vstřelil branku!
    Bezbrankové skóre prolomeno a vedení se ujímá český mistr! Po levém mantinelu nastartoval motory Hanák a s hlavou nahoře našel křižnou přihrávkou JAKUBA BOČKA, jenž si s velkou příležitostí poradil brilantně, sedícímu Flurymu poslal míček k levé tyči. Asistence: Tomáš Hanák.
    32:03 Jakub BOČEK - 0:1
     
    32:46
    Pokračuje tlak Střešovic. Tvrdou ránu vyprodukoval Adam Tlapák, naštěstí pro Fluryho míček zamířil vedle pravé tyče.
     
    33:24
    Tatran teď může trpělivě čekat, co vymyslí soupeř, ovšem rozhodl se sám kombinovat, Tomáši Hanákovi se ve finále nepovedlo natočit čelem k soupeřově svatyni přes Affoltera.
     
    33:53
    Balónek již kontrolují domácí florbalisté. Po rychlé sehrávcec vypálil Yannis Michael Wyss poměrně vysoko nad horní tyčku.
     
    34:23
    Jako další se o slovo přihlásil Andrin Hollenstein, jehož tvrdý projektil mířil mezi tři tyče, nadále stoprocentní Tomáš Jurco předvedl povedený zákrok.
     
    34:56
    Na druhé polovině hřiště se rozhodl vyzkoušet střelu zápěstím Martin Kisugite, skrze přehuštěný prostor míček až k Flurymu neprošel.
     
    35:11
    Wiler-Ersigen právě vstřelil branku!
    Velkou chybu udělal za vlastní bránou Eliáš, jehož bekhendovou zadovku po mantinelu vystihl Känzig a před bránu nabil SIMONU LAUBSCHEROVI, proti střele z první k pravé tyčce byl Jurco bezmocný. Asistence: Deny Känzig.
    35:11 Simon LAUBSCHER - 1:1
     
    35:57
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Tomáš Hanák. Prodral se sice až před bránu soupeře, jenže už bez míčku na florbalce, ten mu sebral Marco Louis.
     
    36:20
    Domácí florbalisté se zase zklidnili skutečností, že se jim povedlo vyrovnat, dopředu opět moc neženou a čekají na defenzivní chybu konkurenta.
     
    36:59
    Průnik pravou stranou si kapitán Wileru-Ersigen Marco Louis rozmyslel, místo toho se vrátil za vlastní bránu, kde dostal hodně prostoru.
     
    37:28
    Z ostrého úhlu vyzkoušel ostrý forhendový projektil Andrin Hollenstein, Tomáš Jurco kontroloval střelu směřující vedle levé tyčky.
     
    37:55
    Dobrým obranným zákrokem se prezentoval Marek Beneš, který schytal tvrdou střelu od levého mantinelu, ale rychle se oklepal a je připraven ve hře pokračovat.
     
    38:25
    Känzig dostal pod tlak Pavla Sládečka, jenž po pár vteřinách váhání uspěl žabičkou na druhou stranu, kde čekal Šimek.
     
    38:57
    Ve středu si vytvořil palebnou pozici Pavel Sládeček, i nadvakrát ovšem domácí zadák dokázal jeho střelecký pokus zblokovat.
     
    39:16
    Kousek za polovinou hřiště vystřelil tvrdou střelu ze zápěstí Andrin Hollenstein, nicméně napálil prvního bránícího konkurenta.
     
    39:43
    Obrat mohl dokonat český útočník ve službách švýcarského týmu Radek Sikora, ale po přihrávce doprava mířil místo do prázdné brány vedle levé tyče.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina konečně pohnula se stavem zápasu, a to dvakrát, oba celky vstřelily po jednom gólu. Bezbrankové skóre prolomil ve 33. minutě střešovický útočník Jakub Boček, přičemž domácí dokázali odpovědět ve 36. minutě, kdy chybnou rozehrávku Eliáše potrestal Simon Laubscher. Závěrečná dvacetiminutovka slibuje napínavou podívanou a chtít vymýšlet by měli hlavně domácí, pro Tatran by současný výsledek byl do odvety na vlastním hřišti slibným základem pro finálovou účast.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 14 – 19.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:26.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Úvodní buly třetí třetiny ovládli domácí florbalisté, kteří tak mohou jako první spřádat plány, které by měly vést k vedoucí trefě.
     
    40:37
    Max Vahlgren zajímavě obtočil soupeřovu bránu, ovšem Tomáš Jurco udržel výborný přehled ve hře a rukou míček soupeři sebral z pod florbalky.
     
    41:12
    Svižnou střelu zápěstím vyzkoušel ze středu Jan Ziehli, jeden z bránících florbalistů zvládl florbalkou balónek ztečovat nad břevno.
     
    41:39
    U levého mantinelu číhal na nahrávku Max Vahlgren a dočkal se, v nadějné palebné pozici ovšem promáchl naprázdno.
     
    42:19
    Dopředu se probíjel Jakub Boček, ale přes tři konkurenty si palebný prostor nenašel, nakonec bekhendem zvládl přisunout míček k Eliášovi.
     
    42:43
    Skvělý Tomáš Jurco! Perfektně zmenšil úhel unikajícímu Maxi Vahlgrenovi, jehož křižný pokus zleva poskakoval na jeho výstroji, aby gólman nakonec míček sebral do ruky.
     
    43:00
    V roli posledního trefil Pavel Sládeček při nahrávce prvního blokujícího soka, jemuž následně zamezil v rychlém protiútoku.
     
    43:28
    Komplikace pro Tatran, který míří do oslabení. Menší dvouminutový trest vyfasoval David Šimek za nedovolené vrážení vůči Vogtovi.
     
    44:18
    Do středu obdržel zajímavou přihrávku kapitán mužstvo Marco Louis, tvrdá střela z první mířila o pár čísel vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    44:44
    Domácím se zatím nedaří vytvořit si v početní převaze tutovku. Tatran výborně kryje předbrankový prostor, oslabení se pomalu, ale jistě chýlí ke konci.
     
    45:30
    David Šimek je zpátky ve hře. Wiler-Ersigen sice pokračují s míčkem na florbalkách, ovšem platí, že už útočí do plných.
     
    45:49
    Z poměrně velké dálky napřáhl ke střele Michal Dudovič a Tomáše Jurca neohrozil, protože trefil jednoho z clonících soupeřů.
     
    46:16
    Po zisku balónku vystartoval do přečíslení Martin Šindelář, natahujícím se protihráčem zblokovaný míček proskákal vedle cílového zařízení.
     
    46:41
    Na druhé straně musel zasahovat Tomáš Jurco a poradil si na jedničku, nohy včas srazil k sobě při střele Marca-Andrého Vogta.
     
    47:19
    Matěj Havlas si rozmyslel průnik zleva před bránu, pokusil se o bekhendovou zadovku a tu pohlídal Andrin Hollenstein.
     
    47:42
    Útok Tatranu neměl dlouhého trvání. Až příliš vymýšlel Martin Kisugite, nahození z velkého úhlu nakonec výrazně minulo bránu.
     
    48:03
    Přes protihráče dokázal zajímavě vypálit ze zápěstí Max Vahlgren, balónek vysokou rychlostí prosvištěl těsně vedle levé tyče.
     
    48:38
    Vymýšlejícího Mühlemanna atakoval David Šimek nedovoleným způsobem, na míčku tedy pokračují v posledních okamžicích aktivnější domácí hráči.
     
    49:18
    Poskakující míček se před soupeřovou svatyní pokusil získat Matěj Havlas, leč proti třem protihráčům neměl moc šancí na úspěch.
     
    49:50
    Marin Kisugite vymyslel zajímavý křižný pas k levému mantinelu na Matěje Havlase, jehož rána těsně nad zemí až k Flurymu nedoputovala.
     
    50:10
    Rozběhla se základní desetiminutovka základní hrací doby. V utkání mezi švýcarským Wilerem-Ersigen a Střešovicemi nadále platí vyrovnané skóre, které by bylo do odvety výhodou spíše pro českého mistra.
     
    50:39
    Uvidíme trestné střílení domácího týmu! Ránu Dudoviče zápěstím Jurco skvěle zpacifikoval, ale v pokračující akci Kisugite zahrál vysokou holí, načež rozhodčí nemilosrdně zkřížil ruce nad hlavou.
     
    50:39
    Velká radost Tomáše Jurca, skóre zůstává nerozhodné! Důvěru na trestné střílení dostal Max Vahlgren, jenž volil kličku do forhendu, následnou střelu brankář zneškodnil pravou rukou.
    50:39 Vahlgren z trestného střílení na Jurca nevyzrál
     
    51:22
    Z otočky vyprodukoval zajímavou ránu Simon Laubscher, ovšem sebe ani spoluhráče nerozveselil, mířil totiž přímo do gólmana.
     
    51:49
    Milan Meliš měl poměrně dost prostoru, nicméně rozhodl se neriskovat, balónek poslal za sebe k osamocenému Kisugitemu.
     
    52:36
    Po pravém mantinelu nabral rychlost Marco Louis, jehož nedovoleným zákrokem hodil na týmového fotografa Střešovic Marek Beneš.
     
    52:55
    Dopředu dostal nahrávku Tomáš Hanák, leč sám proti třem neměl šanci na úspěch, proto volil přihrávku dozadu na Šindeláře.
     
    53:26
    U pravého mantinelu kličkoval Tomáš Hanák. Nic zajímavého nevymyslel a Laubscher odpálil míček až mimo hrací plochu.
     
    53:47
    Přesilovka pro Tatran! Na trestnou lavici usedl Noah Siegenthaler z důvodu sekání, toho nyní nečekají příjemné chvíle na lavici hanby.
     
    54:27
    Tatran právě vstřelil branku!
    Pánkova družina využívá přesilovku a v blížící se koncovce utkání podruhé strhává těsný náskok na svou stranu! Vpravo si počkal na ideální okamžik ke střele MARTIN ŠINDELÁŘ, aby nakonec vypálil přes zakleknuvšího Hollensteina přesně mířenou ránu k pravé tyči, Flury na ni byl krátký. Asistence: Marek Beneš.
    54:27 Martin ŠINDELÁŘ - 1:2
     
    55:29
    Domácím teče do bot. Není času na zbyt a musí se ve zbývajícím čase začít výrazně více tlačit dopředu, což se jim ale příliš nedaří.
     
    55:57
    Martin Kisugite do poslední chvíle počkal, co vymyslí Andrin Hollenstein, kličku doprostřed hřiště střešovický zadák skvěle vypíchl.
     
    56:12
    Oddechový čas pro tým SV Wiler-Ersigen.
     
    56:21
    Domácí florbalisté zkoušejí hru bez brankáře. Odvážná volba, vzhledem k faktu, že je na programu ještě odveta v Praze.
     
    56:48
    Tvrdou střelu zápěstím těsně nad zemí vykopl Tomáš Jurco levou nohou, faulem si posléze pomohl k míčku Martin Kisugite.
     
    56:50
    Wiler-Ersigen právě vstřelil branku!
    Powerplay byla úspěšná, švýcarský tým srovnává! Bürki rozehrál standardku po pravé ruce na MAXE VAHLGRENA, ten se vykoupil z neproměněného trestného střílení přesnou forhendovou ránou k levé tyči. Asistence: Jan David Bürki.
    56:50 Max VAHLGREN - 2:2
     
    57:56
    Tatran právě vstřelil branku!
    Paráda, opět je Tatran blíže k vítězství a do konce utkání zbývají poslední dvě minuty! Zprava vypálil přes konkurenta MAREK BENEŠ a trefil se přesně pod břevno, Flury reagoval pozdě. Asistence: Martin Kisugite.
    57:56 Marek BENEŠ - 2:3
     
    58:18
    Domácí tým znovu hraje bez gólmana. Přišel o míček a do protiútoku vyrazil Tomáš Hanák, neprocpal však balónek za brankovou čáru přes posledního soka.
     
    58:47
    Útočný faul švýcarského týmu, nicméně ten český na míčku dlouho nezůstal, odpal po pravém mantinelu zamířil mimo hřiště.
     
    59:18
    Wiler-Ersigen právě vstřelil branku!
    Poslední minuta zápasu přináší druhou trefu MAXE VAHLGRENA a celky jsou tedy zase na stejné úrovni. Švédský útočník se od pravého mantinelu procpal až do středu za hranu brankoviště, síť rozvlnil prudkou ránou po pravé ruce gólmana. Asistence: Yannis Michael Wyss.
    59:18 Max VAHLGREN - 3:3
     
    59:57
    Poslední útok si Tatran nechal na závěrečné vteřiny. Nahrávka Kisugiteho od levého mantinelu k adresátovi Hanákovi neprošla.
     
    Konec zápasu.
     
    Střešovický Tatran v utkání třikrát vedl, bohužel ani v jednom případě těsný náskok neudržel, z haly švýcarského Wiler-Ersigenu si nicméně i tak veze slibný výsledek 3:3.

    Góly začaly padat ve druhé dvacetiminutovce, v níž oba celky vstřelily po jedné brance. Obrat domácích mohl ve třetí části dokonat Vahlgren, ale neproměnil nařízené trestné střílení, načež na druhé straně udeřil Martin Šindelář. Domácí reagovali hrou bez gólmana, při níž dal zapomenout na nezdar při nájezdu Max Vahlgren. Střešovice potřetí poslal do vedení Marek Beneš, avšak švýcarskému týmu posléze znovu vyšla powerplay, druhou trefu v utkání zaznamenal Max Vahlgren.

    Odveta v Praze je na programu příští sobotu a vítěz půjde na lepšího ze švédské dvojice Storvreta – Falun, první zápas skončil remízovým výsledkem 5:5.
     
    SV Wiler-Ersigen – Tatran Střešovice 3:3
    Branky a nahrávky: 36. Laubscher (Känzig), 57. Vahlgren (Bürki), 60. Vahlgren (Wyss) – 33. Boček (Hanák), 55. Šindelář (Beneš), 58. Beneš (Kisugite). Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. Diváci: 965. Zásahy brankářů: 23:26. Po třetinách: 0:0, 1:1, 2:2. (20:23:28)

    Milan Huppert


    Hledáme zpravodaje pro tým ESA logistika Tatran Střešovice. Více informací zde.

    Branky a nahrávky: 36. Laubscher (Känzig), 57. Vahlgren (Bürki), 60. Vahlgren (Wyss) – 33. Boček (Hanák), 55. Šindelář (Beneš), 58. Beneš (Kisugite)


    Využití: 0:1. Zásahy brankářů: 23:26.
    SV Wiler-Ersigen: Flury (Fiechter) – Louis (C), Hollenstein, Bürki, Ziehli, Tambini, Moser – Sikora, Affolter, Siegenthaler, Dudovič, Vahlgren, Wyss, Laubscher, Vogt, Känzig, Von Arx, Persici, Mühlemann.
    Trenér: Lukas Schüpp

    ESA logistika Tatran Střešovice: Jurco (Körber) – Meliš, Kisugite, Kučera, Eliáš, Tlapák, Sládeček, Mühlfait – Beneš (C), Havlas, Hanák, Vavroušek, Šindelář, Boček, Šimek, Kreysa, Kolísko, Sádlo, Čermák.
    Trenér: Martin Pánek

    Diváci: 965
    Wiler-Ersigen 0 1 Tatran
    #1 Neděle 26.11.2023 • 18:00
    Wiler-Ersigen - Tatran 3:3
    #2 Sobota 02.12.2023 • 17:00
    Tatran - Wiler-Ersigen 4:3 po prodl.