Girona – Ath. Bilbao 1:1 (kon.)
konec
Girona FC
1:1 (0:0)
Athletic Bilbao
Pondělí 27.11.2023, 21:00 • Estadi Municipal de Montilivi (Girona) • Španělská LaLiga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 8:2. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 8:16. (23:01:53)
     
    Fotbalisté Girony se po čtrnáctém kole do čela ligové tabulky nevrátili, na domácí půdě remizovali 1:1 s Athleticem Bilbao.

    Góly padaly až ve druhém poločase. Střelecké mlčení prolomil v 55. minutě Viktor Cygankov, jenž si našel střílený centr a brankáře prostřelil k levé tyči. Hosté ovšem nesložili zbraně a o dvanáct minut později se dočkali srovnání, rychle provedený brejk završil Iñaki Williams nechytatelnou střelou z hranice šestnáctky do levého dolního rohu. Ve zbytku zápasu již k vidění žádná tutovka nebyla a vzhledem k jeho průběhu lze považovat remízový výsledek za spravedlivý.

    Svěřenci trenéra Míchela se bodově dotáhli na vedoucí Real Madrid, ovšem z důvodu horšího skóre zůstávají druzí. Athletic Bilbao si ziskem bodu polepšil na pátou příčku před Real Sociedad.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    V závěrečných vteřinách Girona dostala k dispozici ještě jednu standardku, ale tříbodový zisk z ní nevytěžila, za přetaženým centrem se Portu natahoval marně.
     
    90+5
    Už to vypadalo, že by se Sávio mohl odpoutat od Lekueovi, ale finální dotek mu nevyšel a balón po příliš dlouhém posunutí neudržel ve hře.
     
    90+4
    Dlouho otálel s nahrávkou Ibrahima Kebe a nakonec jej vysvobodil Raúl García, ten se při presinku provinil nedovoleným zákrokem.
     
    90+3
    Středopolař Aleix García si sběhl k pravé lajně, kde si vytvořil prostor k centru, míč však nasměroval mimo dosah adresáta Portua.
     
    90+2
    Tohle se nepovedlo. Daleymu Blindovi vůbec nevyšla přihrávka na kolegu stopera Erica Garcíu, míč ve hře neudržel ani skluzující Sávio.
     
    90+1
    Opět domácí pokusili štěstí pravou stranou přes Sávia, jenž si do trojice konkurentů netroufl, akci zpomalil zpětným pasem na Kebeho.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby šest minut.
     
    90
    Střídání v týmu Athletic Bilbao:
    ze hřiště odchází Oihan Sancet, přichází Unai Gómez.
     
    90
    Střídání v týmu Athletic Bilbao:
    ze hřiště odchází Iñaki Williams, přichází Malcom Adu Ares.
     
    89
    Neunavitelný Sávio vyzval k souboji jeden na jednoho Lekueovi a měl smůlu, neboť couvajícího protihráče při kličce trefil do nohou, takže útok rozvíjet nemohl.
     
    88
    Ofenzivní snahy Girony pokračovaly rohovým kopem, avšak centr na přední tyčku nebyl dobrou volbou, Daniel Vivian podržel na zádech Erica Garcíu.
     
    87
    Znovu v akci Sávio, jenž se skvěle proháčkoval od pravé lajny až do středu na hranici šestnáctky, načež po levé ruce nahrával Torremu, na nějž se o pár vteřin později pořádně zlobil, protože prováhal ideální moment k zakončení a trefil pouze Paredese.
     
    86
    Sávio se rozhodl překvapit defenzivu Bilbaa nahrávkou z otočky za obranu, avšak tu poslal mimo dosah Portua a skluzující Lekue píchl míč k Simónovi.
     
    85
    Střídání v týmu Girona FC:
    ze hřiště odchází Viktor Cygankov, přichází Valery Fernández.
     
    85
    Střídání v týmu Girona FC:
    ze hřiště odchází Yangel Herrera, přichází Ibrahima Kebe.
     
    84
    Yan Couto zvládl zpracování u pravé lajny a s hlavou nahoře poslal balón na nehlídaného Yangela Herreru, tomu zakončení hlavou vůbec nevyšlo.

    Milan Huppert

    Branky: 55. Cygankov – 67. I. Williams (Sancet)

    Karty:   59. Blind (GIR) – 51. Guruzeta (ATB)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 8:2. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 8:16.
    Girona FC: Gazzaniga – A. Martínez (69. Couto), E. García, Blind, Gutiérrez – Cygankov (85. V. Fernández), Y. Herrera (85. Kebe), A. García, I. Martín (77. Torre), Sávio – Stuani (C) (69. Portu).
    Náhradníci: Fuidias – Espinosa, Juanpe, Da. López, Solís.

    Trenér: Míchel

    Athletic Bilbao: Simón – de Marcos (C), Vivian, Paredes, Lekue – de Galarreta (81. A. Herrera), Vesga – I. Williams (90. Ares), Sancet (90. U. Gómez), N. Williams (81. Berenguer) – Guruzeta (74. Raúl García).
    Náhradníci: Agirrezabala, Padilla – de Albéniz, Muniain, Nolaskoain, Prados, Villalibre.

    Trenér: Ernesto Valverde

    Rozhodčí: Melero – Martínez, García

    Diváci: 13 123
    bahis siteleri