Třinec – Kladno 4:3 (po pr.) | Mladá Boleslav – Pardubice 1:4 (kon.) | Mountfield HK – Olomouc 5:3 (kon.)
Liberec – Vítkovice 2:1 (kon.) | Kometa Brno – Plzeň 4:1 (kon.) | Sparta – Litvínov 3:1 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
HC Škoda Plzeň
Úterý 28.11.2023, 18:00 • Winning Group Arena • Tipsport extraliga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    HC Kometa Brno:

    Brněnský tým po třech vítězných duelech v řadě cestoval v neděli do nedaleké Olomouce. V moravském derby trenéři šetřili brankáře Dominika Furcha a po delší době dostal důvěru Štěpán Lukeš. Ten nejprve sledoval úspěšnou akci svých spoluhráčů, kdy přihrávku Jakuba Kose dokonale zužitkoval Tomáš Vincour a zaznamenal už 6. branku v sezoně. Bohužel otevření skóre ve prospěch Komety se zároveň ukázalo jako posledním zápisem do střelecké listiny. Hanáci skóre otočili a doma si všechny body ponechali.

    Kometa bude chtít doma navázat na předchozí triumfy nad zvučnými soupeři Pardubic či Sparty, ještě před tím si Brno poradilo pod Špilberkem také s Kladnem a Mladou Boleslaví, nyní bude chtít oslavy zakončit úspěchem nad plzeňskými indiány, kteří v Brně prohráli posledních pět duelů v řadě. První letošní měření sil také vyznělo lépe pro Kometu, která na západě Čech uhájila vedení 2:1 až do závěrečné sirény. Kdo se bude radovat v odvetném střetnutí?
     
    HC Škoda Plzeň:

    Plzeň zvládla bodovat v posledních třech duelech proti soupeřům, kteří jsou v tabulce v blízkém okolí západočeského mužstva. Nejprve oplatila porážku Kladnu z domácího ledu a na půdě Rytířů slavila zisk tří bodů po výhře 4:2. Následovala domácí ztráta s Olomoucí, duel s moravským celkem dotáhla Škoda do samostatných nájezdů, kde se však radoval soupeř. Úctyhodný obrat se Plzni podařilo v neděli na ledě Vítkovic, proti Ostravanům ztráceli Západočeši 0:2, přesto utkání dovedli do prodloužení, kde vybojovali i bonusový bod navíc. Díky tomu se Plzeň osamostatnila na 11. místě tabulky, ale ztráta na 10. Olomouc je pouze dvoubodová. Indiáni pak díky úspěchům ze vzájemných konfrontací drží v bezpečné vzdálenosti soupeře ze chvostu tabulky, Vítkovice, Kladno i Mladá Boleslav ztrácí na indiány sedm bodů, je ale jasné, že pokud se na západě Čech chtějí vyhnout barážovým starostem, budou k upevnění pozic v postupové dvanáctce potřebovat delší bodovou a nejlépe vítěznou sérii.

    Mužstvo trenéra Kořínka trápí produktivita, Plzni zatím schází více střelců typu odchovance Jakuba Lva, který po svém návratu do mateřského klubu vstřelil 8 branek. Díky přesným asistencím vede týmovou produktivitu obránce Petr Zámorský (4+11), jedna z jeho branek vedla i k plzeňskému poslednímu vítězství ve Vítkovicích, kde právě on utkání v prodloužení rozhodl. Trojici nejproduktivnějších indiánu tvoří také slovenský forvard Andrej Holešinský (5+9).

    Plzni se nedaří v přesilových hrách, momentálně je druhým nejhorším týmem ve využívání početních výhod, co se týče hry v oslabení, tam je Plzeň průměrná, ale určitě by si měl dát pozor na disciplínu, neboť se 253 trestnými minutami patří mezi čtyři nejčastěji vylučována mužstva. V brankovišti zatím Plzeň dělí porci zápasů rovnoměrně mezi dva muže, kteří už letos získali i důvěru reprezentačních trenérů. Dominik Pavlát zasáhl do 12 zápasů a úspěšnost zákroků má na hodnotě 92.93 %, což je momentálně nejvyšší hodnota v extralize. Slovenský brankář Samuel Hlavaj odchytal pouze o dvě utkání méně s úspěšností zákroků 90.71 % a průměrně inkasoval 3.04 branky na zápas
     
    BRNO vs PLZEŇ

    Hezký den z Brna! Tipsport extraliga pokračuje vloženým úterním 23. kolem, ve kterém domácí Kometa vyzve hostující Škodu Plzeň. Moravané budou chtít v domácím prostředí vítězné zakončit oslavy 70. narozenin klubu a navázat na předchozí listopadové triumfy před domácím publikem. Plzeň má naopak motivaci navázat na úspěch z neděle, kdy ve Vítkovicích otočila nepříznivý stav a připsala si na své konto potřebné dva body. Překazí domácím závěr narozeninových oslav?
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Lukeš (Kavan) – Ščotka (A), Lintuniemi, Kučeřík, Holland, Ďaloga, Gazda, Kaňák – Pospíšil, Cingel, Moses – Zaťovič (C), Ekrt, Flek – Vincour, Marcinko (A), Kos – Okál, Zbořil, Kohout.
    Trenér: Modrý

    HC Škoda Plzeň: Hlavaj (Pavlát) – Laakso, Zámorský, Piskáček (A), Jiříček, Dujsík, Kvasnička, Malák – Schleiss (C), Mertl, Holešinský – Söderlund, Indrák, Lev (A) – Rekonen, Jansa, Šiler – Pour, Straka, Matýs.
    Trenér: Kořínek

    Rozhodčí: Pražák, Květoň – Zíka, Blažek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:07
    Zámorský ihned po vhazování nahazoval kotouč do obranné pásma domácích, puk byl sražen do ochranné sítě.
     
    00:37
    Schleiss se snažil připravit pozici pro svého spoluhráče Mertla, dobře ale hru četl bránící Kaňák.
     
    01:28
    Domácí útočník Kos teď aktivně napadal rozehrávku Plzně, hostujícím obráncům nadělal problémy, ale k hrubé chybě je nepřinutil.
     
    02:33
    V úvodu utkání sledujeme svižnou hru bez zbytečných přerušení, zároveň se ale zatím ani jednomu z týmů nepodařilo dostat do přímého ohrožení soupeřovy branky.
     
    03:06
    Lintuniemi vrazil na ofenzivní výlet, k zakončení se nedostal, ale díky jeho zavezení puku do útočného pásma si následně najel na pravý kruh Pospíšil, jeho pokus však skončil nad brankou Hlavaje.
     
    04:00
    Plzeň bude mít příležitost přesilové hry, menším trestem podrážením se v útočném pásmu provinil domácí útočník Tomáš Marcinko.
     
    04:04
    Kometa ihned vyhazuje puk z obranného pásma.
     
    04:28
    Jakub Lev prudce vypálil z vrcholku levého kruhu, prudká rána nakonec skončila nad brankou Lukeše, hosté stále v držení kotouče.
     
    05:09
    Prudkou střelou se prezentoval Zámorský, ale ani on nedokázal přesně zamířit, následně se Brnu podařilo vyhodit.
     
    06:00
    Kometa první oslabení v utkání zvládla a nyní již hraje v plném počtu.
     
    06:46
    Po komerční přestávce si první přesilovou hru v utkání vyzkouší také domácí tým. Menším trestem za vysokou hůl se provinil Ondřej Matýs.
     
    07:02
    Plzeň vyhazuje.
     
    07:42
    Zbořil vystřelil puk od modré čáry, na dorážku se ještě natahoval po zákroku Hlavaje Zaťovič, ale hostující brankář se stačil včas orientovat a dostal puk pod kontrolu.
     
    08:03
    Ščotka poslal puk na volej Mosesovi, rána nejproduktivnějšího hráče Komety skončila nad brankou Plzně.
     
    08:22
    Indiáni vyhazují.
     
    08:46
    Ani Kometě se nepodařilo přesilovou hru využít, hosté hrají v plném počtu.
     
    09:32
    Holešinský kombinoval se Zámorským, který to zkusil na bližší tyč z pravého kruhu, Lukeš vyrazil a poradil si i s pokusem ze druhé vlny v podání Mertla.
     
    10:14
    Kučeřík se teď pokusil zaskočit Hlavaje pokusem z ostrého úhlu, plzeňský brankář si prostor ve své brance pohlídal, následně se strhla před brankou hostů menší potyčka.
     
    10:14
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Tomáš Vincour – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Adam Jiříček – 2 min., hrubost.
     
    10:33
    Plzeň se ve čtyřech usadila v útočném pásmu, nahození Dujsíka Lukeš vyrazil, ale hosté stále drží puk.
     
    11:28
    Domácím se podařilo otočit hru a nyní i sevřít hosty v obranném pásmu, po výzvě od Ďalogy pálil Cingel, Hlavaj akci svých krajanů zneškodnil, ale nadále musí být v pohotovosti, Kometa je v náporu.
     
    12:06
    Plzeň se náporu Brna nakonec ubránila jen za cenu faulu. Hříšníkem je Jakub Lev, který si odjíždí sednout za hákování.
     
    12:29
    Střelu Ščotky vyrazil Hlavaj pouze před sebe, ve slotu se k dorážce dostal Marcinko, plzeňský brankář úspěšně zasáhl i napodruhé a podržel svůj tým!
     
    12:56
    Parádní semafor teď předvedl Hlavaj, když sebral brankovou radost Gazdovi, brněnský zadák mířil do pravého růžku plzeňské klece, ale lapačka hostujícího brankáře byla opravdu pohotová!
     
    13:30
    Další prudká rána v podání Gazdy, tentokrát branku brněnský obránce minul.
     
    13:45
    Kometa utahuje šrouby, další střela Zbořila však skončila mimo, Plzeň už by nutně potřebovala střídat.
     
    14:04
    5/4
    Kometa právě vstřelila branku!
    Nakonec se přeci jen raduje brněnský obránce DANIEL GAZDA, který v početní výhodě předvedl velkou vůli po otevření brankového účtu zápasu, jeho přesnému pokusu ještě předcházela další střela mimo, ale nyní už se Hlavaj nestačil přemístit na jeho přesnou bombu k tyči. Asistence: Adam Zbořil, Kristián Pospíšil.
    Gazda D., Zaťovič M., Zbořil A., Pospíšil K., Kos J.
    Zámorský P., Pour J., Jansa F., Laakso A.
     
    14:42
    Komerční přestávka nyní přerušila hru, ale po jejím uplynutí čeká na Brno další přesilová hra.
     
    14:42
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Jakub Šiler – 2 min., příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    14:47
    Kometa se ihned usadila v pásmu a k prudké ráně z voleje se dostal Flek, branku hostů těsně minul.
     
    15:43
    Brňané znovu svírají oslabenou Plzeň, Flekovou přihrávku si srazil bránící hráč do tyčky vlastní branky!
     
    16:19
    Nyní už se Plzni podařilo osvobodit a snaží se posbírat cenné vteřinky.
     
    16:42
    Tentokrát se Plzeň ubránila a hraje v plném počtu.
     
    17:30
    Západočeši se zatím nemohou dostat do tempa, Kometa využívá energie, kterou nabila díky první vstřelené brance a nadále aktivně doléhá na branku hostů.
     
    18:33
    Plzeň se ještě snaží otupit aktivitu Komety, ale nahozené kotouče sbírá obrana brněnského týmu.
     
    19:04
    Na startu poslední minuty první třetiny je hra znovu v obranném pásmu Plzně, nahození Lintuniemiho však skončilo mimo.
     
    19:58
    Okál se snažil prodrat skrz obranný val plzeňské obrany, vystřelit se mu sice nepodařilo, ale od mantinelu z levé strany to zkusil Zbořil, Hlavaj byl připraven úspěšně zasáhnout a ještě se bude vhazovat před brankou hostů.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je za námi. Úvodní minuty nabídly vyrovnanou a celkem opatrnou bitvu. Škoda mohla pomýšlet na otevření skóre v přesilové hře, ale úspěšná nebyla. Pak přišla chvíle pro Kometu, ta sice první vyloučení Plzně nepotrestala, ale v další přesilové hře už dlouhý nápor přetavila ve vedoucí branku, když Hlaveje propálil Daniel Gazda. Plzeň byla nadále nedisciplinovaná a v úvodním dějství čelila třem přesilovým hrám domácím, což ji určitě sebralo potřebné síly. Kometa byla nadále aktivní, ale navýšení skóre se zatím domácí tým nedočkal. Druhá třetina odstartuje v 18:53.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Plzeň se snaží do druhé třetiny vstoupit aktivně a ihned se nastěhovala do útočné třetiny, od modré čáry nahazoval puk Laakso, Lukeš vyrazil.
     
    21:15
    Plzeňští přidali na pohybové aktivitě, domácí se ale snaží držet krok.
     
    22:06
    Gazdovu přízemní střelu tečoval Marcinko, Hlavaj byl na místě a pokus brněnských hráčů zneškodnil.
     
    22:43
    Jakub Flek předvedl svou rychlost, v útočném pásmu obkroužil branku Plzně a z levého kruhu zakončil, po zákroku Hlavaje skončil puk mimo ledovou plochu.
     
    23:44
    Plzni se podařilo eliminovat útočný nápor Komety, sama se snaží být do ofenzívy mnohem aktivnější než v závěru prvního dějství.
     
    24:12
    Nyní ale měl další slibnou palebnou pozici brněnský hráč, konkrétně Kohout, který však z levého kruhu nezamířil přesně.
     
    24:37
    5/5
    Kometa právě vstřelila branku!
    Další brněnský protiútok už však končí druhou brankou domácího týmu v dnešním utkání. Puk obdržel na pravý kruh STEVE MOSES a prostřelil plzeňského brankáře mezi betony skrz bránícího hráče Plzně. Asistence: Kristián Pospíšil.
    Moses S., Pospíšil K., Cingel L., Holland R., Kučeřík R.
    Indrák M., Piskáček J., Rekonen A., Lev J., Jiříček A.
     
    24:56
    Plzeň bude mít k dispozici přesilovou hru, probíhá výhoda hostujícího celku.
     
    25:04
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Kristián Pospíšil – 2 min., hrubost.
     
    25:44
    Jakub Lev obdržel puk na volej ve slotu, Lukeš jeho snahu o kontaktní branku zneškodnil.
     
    26:12
    Plzeň rozjela doslova střelnici v obranném pásmu domácích, ale ani prudké pokusy Jiříčka a následně i Zámorského nevedly ke zmírnění brněnského náskoku.
     
    26:43
    Mimořádná příležitost pro Plzeň, která si po dobu 21 vteřin zahraje v pěti proti třem. Viníkem této situace je Zdeněk Okál, který nafasoval menší trest za podrážení.
     
    26:45
    Ihned po vhazování se Brňanům podařilo vyhodit.
     
    27:04
    Kometa ve čtyřech.
     
    27:25
    Lev pálil po výzvě od Zámorského, před Lukešem ještě clonil Mertl, i tak ale brněnský brankář svůj tým podržel.
     
    28:04
    Lukeš spolehlivě drží domácí tým, nyní zlikvidoval prudkou ránu od modré čáry v podání Holešinského.
     
    28:34
    Marné obléhání brněnské branky ze strany hostů pokračuje, z pravého kruhu vypálil Rekonen, ale jeho střela byla přizvednuta do ochranné sítě.
     
    28:43
    Kometa je z nejhoršího venku a hraje v plném počtu.
     
    29:06
    Kohout se natlačil před Kvasničku a snažil se z hranice brankoviště zakončit, neměl však už dostatek času, a tak si po delší odmlce sáhl na kotouč i brankář Hlavaj.
     
    29:56
    5/5
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Západočechům se podařilo navázat na tlak plynoucí z předcházejících přesilových her. Tentokrát už se od modré čáry dokázal hostující hráč prosadit, když se do kotouče opřel PETR ZÁMORSKÝ a prostřelil Lukeše. Asistence: Tomáš Mertl.
    Zámorský P., Mertl T., Laakso A., Holešinský A., Schleiss J.
    Ďaloga M., Kaňák L., Okál Z., Zbořil A., Kohout M.
     
    30:21
    Indrák bleskově poslal puk na pravé křídlo, kde se příklepem prezentoval Jakub Lev, plzeňský odchovanec pořádně protáhl Lukeše, ale brněnský brankář nakonec kotouč zpacifikoval, následuje komerční přestávka.
     
    30:32
    Brněnský protiútok nyní zakončil Marcinko, jeho pokus z pravého kruhu Hlavaj vyrazil a Západočeši opět svižným tepem míří vpřed.
     
    31:50
    Obraně Komety se teď podařilo úspěšně bránit vstup do vlastní třetiny.
     
    32:05
    Zakázané uvolnění plzeňského týmu.
     
    32:43
    Tentokrát si přesilovou hru zahraje domácí tým, s důrazem v obranném pásmu o přepískl Jan Piskáček, který nedovoleně atakoval Lukáše Cingela. Hostující zadák je potrestán na 2+2 minuty za vysokou hůl.
     
    32:54
    Gazda byl odzbrojen a hosté vyhazují puk až k Lukešovi.
     
    33:22
    Marcinko si zpracoval puk ve slotu a okamžitě pálil, Hlavaj možná ani netušil jak, ale dokázal puk vyrazit, Kometa ale stále drží pásmo.
     
    33:50
    Plzni se podařilo osvobodit.
     
    34:31
    Zbořil dostal nabídku na volej, Hlavaj byl znovu připraven zasahovat a pokus brněnského útočníka z pravého kruhu krotit.
     
    35:15
    Vincour se snažil ve slotu vylepšit pozici pro Cingale, hostující obránce ale finální přihrávku zablokoval a Hlavaj hru přerušil.
     
    35:47
    Moses si teď najel na osu hřiště mezi kruhy, pomazlil se s pukem, ale přesně nezamířil.
     
    36:11
    Plzni se podařilo vyhodit a domácí v následné snaze o rychlý návrat do pásma končí v ofsajdu.
     
    36:22
    Po přihrávce Gazdy se před brankou Plzně ocitli zcela osamoceni Zaťovič s Kohoutem, druhý jmenovaný obdržel finální přihrávku, ale na Hlavaje nevyzrál, tutová šance Komety tak zůstala nevyužita!
     
    37:08
    5/5
    Kometa právě vstřelila branku!
    Nyní už se brněnská Winning Group Arena raduje, po přihrávce Okála překonal Hlavaje podruhé v utkání nechytatelnou střelou DANIEL GAZDA a tato spolupráce zlínských odchovanců v barvách Komety vrací domácímu týmu dvoubrankové vedení. Asistence: Zdeněk Okál, Jan Ekrt.
    Gazda D., Okál Z., Ekrt J., Lintuniemi A., Kohout M.
    Zámorský P., Rekonen A., Piskáček J., Jansa F., Šiler J.
     
    37:28
    Komerční přestávka.
     
    37:51
    Kometa byla blízko tříbrankovému trháku! Přihrávku do slotu poslal Moses na Cingela, jeho okamžitou koncovku však tentokrát včas zneškodnil Hlavaj!
     
    38:55
    Po delší době se do šance dostala Plzeň, ke střele se dostal na pravé straně Mertl, Lukeš byl připraven připsat si další úspěšný zásah.
     
    39:55
    Kometa mohla mít ještě jednu tutovou příležitost, Ekrt se snažil v přečíslení uvolnit Kohouta, ale finální přihrávku zablokoval Zámorský.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Stejně jako první třetinu tak i tu druhou vyhrál brněnský tým. Na Plzni bylo znát, že chce po výměně stran zabrat, ale domácí drželi tempo a v čase 24:37 navýšil skóre na rozdíl dvou branek pro Brno Steve Moses. Západočeši se mohli vrátit do hry díky dvěma vyloučeními na straně domácího týmu, přesilovou hru sice 5 na 3 Škodovka nevyužila, ale z následného náporu se přeci jen prosadil Petr Zámorský. Jenže pak si hosté zkomplikovali situaci vyloučením Piskáčka na 4 minuty. Brno podobně jako jeho soupeř v početní výhodě neuspělo, ale následný tlak vedl k návratu domácích do dvoubrankového vedení, když se podruhé v utkání prosadil Daniel Gazda. Podaří se ještě Plzni duel zdramatizovat? Třetí třetina odstartuje v 19:50.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:16
    Brno se ihned hnalo do útočného pásma, Plzeň reaguje vyhozením puku na zakázané uvolnění.
     
    40:35
    Ščotka uvolnil ke střele ve slotu Marcinka, domácí útočník trefil tyčku plzeňské branky!
     
    41:13
    Kometa bleskově vyrazil z obranného pásma do přečíslení 3 na 2, Flekův plán na uvolnění mladíčka Ekrta však nevyšel a puk si pohlídal Hlavaj, který jej přikryl pod lapačku.
     
    41:38
    Zdeněk Okál napřáhl na levém křídle, jeho rána měla potřebnou razanci, ale scházelo ji pár centimetrů.
     
    42:15
    Mertl nahazoval na branku Komety, Lukeš měl výheld zakrytý, ale i tak úspěšně zasáhl.
     
    42:33
    Obrovská příležitost Komety k navýšení skóre! Nejprve postupoval osamocen na Hlavaje Moses, jeho úmysl zamířit mezi betony plzeňský brankář vystihl, ze druhé vlny se ještě ke střele dostal Pospíšil, ale branku přestřelil!
     
    42:53
    Lukeš pohotově zareagoval lapačkou proti střele Adama Jiříčka.
     
    43:41
    Plzeň se marně pokoušela usadit před Lukešem, obrana Brna byla pozorná a neumožňuje hostům tvorbu kombinace.
     
    44:08
    Naopak se dá tvrdit, že více práce má ve třetí třetině opět Samuel Hlavaj, který teď vyrážel pokus z hole Jakuba Fleka.
     
    45:34
    Kometa hraje chytře, nyní už se tolik přímočaře nežene k Hlavajovi, ale sbírá cenný čas s pukem na holích, naopak Plzeň se nemůže dostat do tempa a zatím to nevypadá na zdramatizování duelu.
     
    45:53
    Nahození Poura zablokoval Moses, vhazovat se bude před Lukešem.
     
    46:34
    Zmatků před brněnskou brankou mohl po přihrávce Kvasničky využít Holešinský, ale kličkou do bekhendu neuspěl, Lukeš vyrazil a domácí odpalují puk na zakázané uvolnění.
     
    47:04
    Plzeň se přeci jen snaží zařadit vyšší rychlostní stupeň a její hráči bojují o prostor před Lukešem.
     
    47:43
    Pokus Piskáčka skončil na zadním mantinelu, stále je ale puk ve hře pro pokračování plzeňské kombinace.
     
    47:58
    Kometa se ubránila jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    48:36
    Plzeň má jedinečnou příležitost usilovat o kontaktní branku, zákrok Daniela Gazdy na plzeňského hráče ve středním pásmu vyhodnotil hlavní rozhodčí jako nedovolené bránění a domácí obránce už míří na trestnou lavici. Přesilová hra hostů začne po komerční přestávce.
     
    48:49
    Kometa dostala puk z obraného pásma.
     
    48:59
    Holland znovu vyhazuje.
     
    49:38
    Další skvělá práce Hollanda znamená osvobození pro Brno.
     
    50:08
    Brno se brání velmi dobře, hosté se ještě nedostali ani ke střele, nyní vyhodil puk Zaťovič.
     
    50:36
    Kometa hraje v plném počtu.
     
    50:57
    Gazda se po návratu z trestné lavice ihned zapojil do hry, Kometě se podařilo usadit před Hlavajem a Gazda se pokusil i o hattrick, Hlavaj jeho pokus vyrazil, ale Kometa stále útočí s pukem na holích.
     
    51:51
    Kometa neúnavně svírá hostující tým, ten se nemůže vymanit ze sevření brněnského celku.
     
    52:01
    Až nyní se to hostům povedlo, ale pouze za cenu zakázaného uvolnění.
     
    52:40
    Ďaloga opět předvedl svou vysokou rychlost v bruslení, díky čemuž se dostal do palebné pozice na levém kruhu, mířil na vzdálenější tyč, ale o pár centimetrů svou rychlojízdu přesně nezakončil.
     
    54:06
    Kometa si v poklidu hlídá dvoubrankové vedení, po úmyslném ofsajdu hostů následuje další komerční přestávka.
     
    54:06
    Dnešní utkání sleduje 6420 diváků.
     
    54:12
    Na ledě se ihned po vhazování přiostřilo a k vidění je hromadná bitka! Vše se odehrálo po zákroku na plzeňského hráče, který zůstává otřesen ležet na ledové ploše!
     
    54:12
    Jedná se o plzeňského mladíčka Adama Jiříčka, kterého atakoval Jan Ščotka, plzeňský hráč za pomoci spoluhráčů míří do kabin, stejně tak i brněnský obránce, pro kterého dnešní duel skončil!
     
    54:12
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Jan Ščotka – 5 min., nedovolený zásah do hlavy nebo krku,
    Kristián Pospíšil – 5 min., bitka.

    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Jakub Pour – 5 min., bitka.
     
    54:56
    Kometa vyhodila.
     
    55:14
    Tim Söderlund si vylepšil pozici na pravém kruhu a orazítkoval tyčku brněnské branky! Velké štěstí pro Lukeše!
     
    55:54
    Matýsova střela skončila mimo, Plzeň drží puk v útočném pásmu a kombinuje.
     
    56:12
    Zaťovič vystihl kombinaci hostů a osvobozuje brněnský tým.
     
    56:56
    Střelu Laaksa dorážel bekhendem Holešinský, Lukeš se včas přemístil a drtivý tlak Plzně kontaktní brankou zatím nekončí!
     
    57:30
    Plzeň posílá do hry šestého hráče!
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:23
    Zámorskému přeskočil puk čepel hole, hosté musí vyklidit útočné pásmo.
     
    58:45
    4/6
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa se výrazně přiblížila ke tříbodovému zisku, když puk vyhodil z obranného pásma Kučeřík, ke kotouči rychle dobruslil domácí kapitán MARTIN ZAŤOVIČ a dopravil jej do odkryté branky Plzně. Asistence: Radek Kučeřík.
    Zaťovič M., Kučeřík R., Kos J., Holland R.
    Söderlund T., Dujsík T., Zámorský P., Jansa F., Indrák M., Lev J.
     
    59:12
    Ďaloga vyhodil puk, mezitím jsou Brňané kompletní.
     
    59:41
    Flek ještě vyzval ke skórování Marcinka, ten však ve velké rychlosti branku minul.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Brněnský tým vítězí i v pátém narozeninovém utkání a v měsíci listopadu na domácí půdě nepoznal hořkost porážky. Kometa ve třetí třetině kontrolovala dvoubrankový náskok, v závěru se však dostavila komplikace, když předčasně do sprch putoval Jan Ščotka. Plzeň obléhala brněnskou branku, početní výhodu umocnila i odvoláním brankáře, ale poslední slovo v duelu měl domácí kapitán Martin Zaťovič, který domácí tým uklidnil a pečetil výhru Brňanů. Z mé strany je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost při sledování přenosu a z jihu Moravy vám přeji příjemný zbytek večera.

    Nejlepšími hráči byli vyhlášeni:

    Petr Zámorský (PLZ)

    Daniel Gazda (KOM) (20:27:27)
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 15. Gazda (Zbořil, Pospíšil), 25. Moses (Pospíšil), 38. Gazda (Okál, Ekrt), 59. Zaťovič (Kučeřík) – 30. Zámorský (Mertl)


    HC Kometa Brno: Lukeš (Kavan) – Ščotka (A), Lintuniemi, Kučeřík, Holland, Ďaloga, Gazda, Kaňák – Pospíšil, Cingel, Moses – Zaťovič (C), Ekrt, Flek – Vincour, Marcinko (A), Kos – Okál, Zbořil, Kohout.
    Trenér: Modrý

    HC Škoda Plzeň: Hlavaj (Pavlát) – Laakso, Zámorský, Piskáček (A), Jiříček, Dujsík, Kvasnička, Malák – Schleiss (C), Mertl, Holešinský – Söderlund, Indrák, Lev (A) – Rekonen, Jansa, Šiler – Pour, Straka, Matýs.
    Trenér: Kořínek

    Rozhodčí: Pražák, Květoň – Zíka, Blažek

    Diváci: 6420
    bahis siteleri