Lazio – Celtic 2:0 (kon.) | Šachtar – Antverpy 1:0 (kon.) | AC Milán – Dortmund 1:3 (kon.)
Barcelona – Porto 2:1 (kon.) | Feyenoord – Atlético 1:3 (kon.) | Manchester City – RB Lipsko 3:2 (kon.)
PSG – Newcastle 1:1 (kon.) | Young Boys – CZ Bělehrad 2:0 (kon.)
konec
Paris Saint-Germain
1:1 (0:1)
Newcastle United
Úterý 28.11.2023, 21:00 • Parc des Princes, Paříž • Liga mistrů • Skupina F
Předzápasové kurzy
     
    90+9
    Ještě šance domácích, kteří mohli skóre dokonale otočit. Centr Hakimího na zadní tyči neuklidil hlavou do sítě Bradley Barcola!
    90+8. Kylian MBAPPÉ - 1:1
     
    90+8
    Paris Saint-Germain právě vstřelil branku!
    KYLIAN MBAPPÉ pokutový kop proměňuje! Kopl to nahoru blízko středu brány. Padající Pope se natahoval pravou rukou marně.
    90+7. Penaltová situace.
     
    90+7
    Livramento dostal míčem nejprve do hrudi a od ní se odrazil do ruky... Rozhodčí Marciniak ale ukazuje na značku pokutového kopu! Tak to je přísné...
     
    90+6
    Rozhodčí se jde podívat na monitor! To je vážné.
     
    90+5
    Domácí reklamovali ruku v šestnáctce soupeře. Provinit se měl Valentino Livramento. Rozhodčí ukazuje, že si nechá vše VARem prověřit. Gonçalo Ramos každopádně dostal žlutou za přílišné protesty.
     
    90+3
    Nyní už došla sudímu Marciakovi trpělivost s Nickem Popem. Hostující brankář dostává žlutou kartu za zdržování při odkopu od brány.
    90+1. Šance Barcoly.
     
    90+1
    Ani tohle není gól! Hakimí z pravé strany výborně odcentroval na zadní tyč. Míč spadl na pravačku Bradleyho Barcoly, který zblízka vysoko přestřeluje!
    87. Ani Mbappé nadvakrát neuspěl.
     
    87
    To je neskutečné, co domácí nepromění! Kylian Mbappé si patičkou posunul míč doprava kolem Schära a tvrdou střelu z pravé strany nasměřoval přesně do stojícího Popea. Od něho se balón odrazil zpátky k Mbappému, jehož dorážka těsně minula vzdálenější tyč!
     
    85
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain:
    ze hřiště odchází Danilo, přichází Gonçalo Ramos.
     
    83
    Almirón ještě dostal žlutou kartu zřejmě za zdržování.
     
    82
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain:
    ze hřiště odchází I Kang-in, přichází Marco Asensio.
    82. Dembélé spálil další domácí tutovku.
     
    82
    Ještě jednou Lucas Hernández. Ten našel přízemním centrem zleva Ousmaneho Dembélého, jenž zblízka těsně minul pravou tyči z Popeova pohledu!
     
    72
    Nyní se domácí dožadovali pro změnu penaltu za ruku v pokutovém území. Brankář Gianluigi Donnarumma gestikuloval tak vehementně, že mu sudí udělil žlutou kartu.
     
    69
    Ašraf Hakimí vběhl z pravé strany do pokutového území a neustál souboj s Gordonem. Sudí Marciniak ukazoval, že to bylo čisté, ale situaci ještě kontroluje VAR!
    67. Barcola mířil v další šanci do boční sítě.
     
    67
    Další šance Barcoly! Domácí útočník postupoval po sérii narážeček zleva proti hostující bráně a tentokrát mířil do boční sítě!
    66. Fantastický zákrok Nicka Popea.
     
    66
    Fantastický Nick Pope, který teď doslova zachránil hostům vedení! Kylian Mbappé z pravé strany našel nabíhajícího Bradleyho Barcolu, který z hranice malého vápna nevyrovnal. Nick Pope míč nějakým způsobem vytěsnil jeho zakončení mimo bránu!
     
    62
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain:
    ze hřiště odchází Manuel Ugarte, přichází Vitinha,
    ze hřiště odchází Randal Kolo Muani, přichází Bradley Barcola.
     
    60
    Anthony Gordon byl v posledních desítkách sekund aktivní na levém křídle. Nejprve se dostal před Hakimího a už byl v pokutovém území, kde ho dokázal nakonec zastavit právě marocký pravý bek. Další úprk Gordona zastavil faulem za žlutou kartu Milan Škriniar.
     
    58
    Ousmane Dembélé potrestán žlutou kartou za zákrok na Valentina Livramenta.
    56. Dobrou šanci domácích zneškodnil Pope. Mbappého nůžky pak neměly potřebné parametry.
     
    56
    Mohlo být srovnáno! Randal Kolo Muani šikovně protečoval přihrávku na za obranu nabíhajícího Ousmana Dembélého, kterého vychytal Nick Pope, jenž včas vyběhl a skočil domácímu křídelníkovi pod nohy. Balón se následně odrážel ke Kylianovi Mbappému, jenž byl ale nastaven tak, že to musel zkoušet akrobaticky nůžkami. Nedokázal však trefit míč dobře a neusměrnil ho na v tu chvíli odkrytou bránu Newcastlu!
     
    54
    I Kang-in převzal míč u pokutového území soupeře. Lehce mu ale odskočil a toho využil Bruno Guimarães. I pak zatáhl hostujícího záložníka za dres a vykoledoval si žlutou kartu.
    45+3. Dembélé trefil v dobré příležitosti jen Schära.
     
    45+3
    Tohle byla šance! Přihrávka Mbappého z levé strany směřovala před bránu, kde byl Ousmane Dembélé. Ten však trefil jen hruď stopera Fabiana Schära, který tak pro Newcastle zachránil situaci!
     
    36
    Domácí Manuel Ugarte postavil strom do cesty Miguela Almiróna a vyfasoval za to žlutou kartu.
     
    32
    Ousmane Dembélé nabral rychlost a to se už těžko zastavuje. Na hranici šestnáctky volil přízemní střelu na zadní tyč, ovšem Pope se tam vrhl a balón vyrazil!
    25. Alexander ISAK - 0:1
     
    25
    Newcastle právě vstřelil branku!
    Straky se ujímají možná překvapivého vedení! Dobrou práci odvedl nejprve Valentino Livramento, který si hledal prostor na hranici šestnáctky, ale cestu ke střele mu obrana PSG neposkytla. Levý bek Newcastlu to však vyřešil nakonec nejlépe, jak mohl, když nahrál doprava Miguelovi Almirónovi. Ten už na nic nečekal a vypálil levačkou na zadní tyč. Brankář Donnarumma balón vyrazil jen před sebe, kam dobíhal ALEXANDER ISAK a ten to měl při dorážce už snadné.
     
    22
    Lucas Hernández vyvážel míč dopředu na levé straně. Joelinton ho fauloval a vyfasoval žlutou kartu.
    12. Isak v tutovce přestřelil.
     
    12
    Miguel Almirón obral u postranní čáry o míč Hakimího a sám s ním doběhl až do blízkosti šestnáctky soupeře. Tam oslovil přihrávkou před bránu Alexandera Isaka, který v obrovské šanci překopl bránu! Své šance se tak dočkali i Magpies. Tenhle zápas bude zajímavý!
    9. Krásná akce zakončená patičkou Mbappého. Skvěle zasáhl Pope.
     
    9
    Tutovka domácích! Ašraf Hakimí uprchl obraně na pravé straně a nahrával před bránu úplně volnému Kylianovi Mbappému. Ten zakončoval patičkou mezi nohy Nicka Popeho, který stihl reflexivně hrací předmět vykopnout!
    4. První šance domácích, kterou měl Fabián Ruiz.
     
    4
    První šance PSG! Hakimí poslal u pravé lajny míč na Dembélého. Ten se dostal do šestnáctky, tam podklouzl, přesto dokázal pravačkou odcentrovat. Balón propadl k I Kang-inovi, který se při pokusu o volej do balónu pořádně netrefil. Obrana hostí však balón nedokázala dostat do bezpečí a ke střele se nakonec dostal Fabián Ruiz. Ten přestřelil z pozice, která nebyla vůbec špatná.

    Martin Augustin

    Branky: 90+8. Mbappé (pen.) – 25. Isak (Almirón)

    Karty:   36. Ugarte (PSG), 54. I Kang-in (PSG), 58. Dembélé (PSG), 60. Škriniar (PSG), 72. Donnarumma (PSG), 90+5. G. Ramos (PSG) – 22. Joelinton (NEW), 83. Almirón (NEW), 90+3. Pope (NEW)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 14:2. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 14:7.
    Paris Saint-Germain: Donnarumma – Hakimí, Škriniar, Danilo (85. G. Ramos), L. Hernández – F. Ruiz, Ugarte (62. Vitinha), I Kang-in (82. Asensio) – Dembélé, Kolo Muani (62. Barcola), Mbappé (C).
    Náhradníci: Letellier, Tenas – Mukiele, Soler.

    Trenér: Luis Enrique

    Newcastle United: Pope – Trippier, Lascelles (C), Schär, Livramento – Miley, Guimarães, Joelinton – Almirón, Isak, Gordon.
    Náhradníci: Dúbravka, Karius – Dummett, Hall, Parkinson, Huntley, Ndiweni.

    Trenér: Eddie Howe

    Rozhodčí: Marciniak – Listkiewicz, Kupsik
    bahis siteleri