Košice – Trenčín 4:5 (po pr.) | Humenné – Michalovce 1:3 (kon.) | Lipt. Mikuláš – HC Slovan 4:2 (kon.)
Nové Zámky – Zvolen 2:5 (kon.) | Poprad – Spišská N. Ves 5:2 (kon.) | Banská Bystrica – Nitra 5:3 (kon.)
konec
HC MONACObet Banská Bystrica
5:3 (2:1, 2:2, 1:0)
HK Nitra
sk Úterý 28.11.2023, 18:00 • Tipsport Aréna Banská Bystrica • Tipos Extraliga (SR) • 22. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:05
    Banská Bystrica dala gól! Trest Wilkinsa sa skončil, ale Nitrančania odvolali gólmana. FRANK HORA spoza vlastnej brány poslal dlhý oblúčik, po ktorom puk skončil v bráne Corgoňov.
    Bez asistencie.
     
    39:55
    Nitra dala gól! SAMUEL BUČEK si pripisuje druhý gól v zápase. Útočník Nitry má nepríjemnú strelu, po ktorej opäť rozvlnil sieť domácej brány. Presadil sa z ľavého krídla. Využitá presilová hra.
    Asistencie: Gates, Gajdoš.
     
    32:45
    Nitra dala gól! SAMUEL BUČEK strieľal švihom z hranice ľavého kruhu a puk putoval rovno do siete. Využitá presilová hra.
    Asistencie: Gates, Gajdoš.
     
    26:25
    Banská Bystrica dala gól! Petriska strieľal z pravej strany a trafil betóny Aittokallia, od ktorých sa puk odrazil ku ALEXOVI VÝHONSKÉMU a ten uspel vo vlastnom oslabení.
    Asistencia: Petriska.
     
    20:31
    Banská Bystrica dala gól! Presilová hra o dvoch hráčov využitá. Wilkins videl pred bránou MARCUSA VELU, ktorému strela síce až tak nevyšla, ale puk sa dostal do brány.
    Asistencie: Wilkins, Eichwede-Wilde.
     
    16:49
    Banská Bystrica dala gól! Hra sa prelievala zo strany na stranu, Nitrančania svoju možnosť nevyužili, ale Barani zamierili do rýchleho protiútoku. Od hranice pravého kruhu mierila krížna prihrávka Eichwede-Wildeho na MATHEWA WILKINSA a ten prekonal Aittokallia, ktorý mu nechal odkrytú časť brány.
    Asistencia: Eichwede-Wilde.
     
    15:51
    Banská Bystrica dala gól! Už prvá strela Maceka sa takmer skončila gólom, keď trafil do pravej žrde. Následne odviedol dobrú prácu pred bránou FRANK HORA, ktorý si vybojoval puk a zasunul ho do brány.
    Bez asistencie.
     
    08:20
    Nitra dala gól! Skúsený Slovák uspel na vhadzovaní, posunul puk SEBASTIÁNOVI ČEDERLEMU, ktorý z medzikružia uspel so svojou strelou.
    Asistencia: Slovák.

    Klaudia Kadlecová

    Branky a nahrávky: 16. Hora, 17. Wilkins (Wichede-Wilde), 21. Vela (Wilkins, Eichwede-Wilde), 27. Výhonský (Petriska), 59. Hora – 9. Čederle (Slovák), 33. Buček (Gates, Gajdoš), 40. Buček (Gates, Gajdoš)


    HC MONACObet Banská Bystrica: Krošelj (Belányi) – Bačik, Eichwede-Wilde – Hora, Luža – Ďatelinka, Pavúk – Žabka; – Wilkins, Vela, Turnbull – Petriska, Adam, Faith – Výhonský, Bíreš, Macek – Plančár, Stránský, Štrauch
    Trenér: Raimo Helminen

    HK Nitra: Aittokallio (Beržinec) – Bača, Cotton – Gajdoš, Valent – Stacha, Vitáloš – Fatul; – Buček, Gill, Bajtek – Harper, Gates, Jackson – Čederle, Slovák, Ridzoň – Okoličány, Bubela, Lacka
    Trenér: Antonín Stavjaňa

    Rozhodčí: Korba, Jobbágy – Valo, Jedlička