Chomutov – Příbram 5:1 (kon.) | Kopřivnice – Havířov 4:3 (3:1 po s.n.) | Nový Jičín – Šumperk 0:2 (kon.)
Val. Meziříčí – Opava 1:2 (kon.) | SHKM Hodonín – Vyškov 3:2 (po pr.) | Vel. Meziříčí – Žďár n/S 6:2 (kon.)
Havlíčkův Brod – Technika Brno 6:1 (kon.) | Benátky n/J – Vrchlabí 1:3 (kon.) | Ústí n/L – Letňany 2:5 (kon.)
Tábor – Kobra 6:1 (kon.) | Písek – Mostečtí Lvi 4:6 (kon.) | Kralupy n. Vltavou – Děčín 1:2 (kon.)
Řisuty – Cheb 4:5 (0:3 po s.n.)
konec
Piráti Chomutov
5:1 (0:0, 3:0, 2:1)
HC Baník Příbram
Středa 29.11.2023, 17:30 • ROCKNET ARÉNA • 2. liga skupina Západ • Skupina Západ
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Dobrý podvečer z chomutovské ROCKNET ARÉNY, kde se odehraje šlágr druhé ligy. Proti sobě se totiž postaví Piráti z Chomutova a příbramský Baník. Pokud by zvítězilo hostující mužstvo, udělalo by velký krok k tomu, aby bylo velmi blízko konečné první příčce západní skupiny. Naopak pokud vyhrají Severočeši, tak se situace ještě více zamotá.
     
    Dnešní představování začneme Příbramí, která v dosavadním průběhu odehrála osmnáct zápasů, v nichž pouze jednou prohrála. Baník tak má na svém kontě devětačtyřicet bod, což je o sedm více než má jeho dnešní soupeře, jenž ale odehrál o střetnutí méně. Středočeský celek je nejlépe zakončujícím týmem v západní skupině, když svým sokům nasázel dvaadevadesát gólů. Naopak Piráti v minulém týdnu nebyli v oslňující formě. Nejprve vyhráli v Mostě až po prodloužení a doma dokonce padli po nájezdech s Děčínem. Chomutovskému celku by mohl pomoci fakt, že na sever Čech přijede soupeř, který bude chtít více hrát hokej a nebude se především soustředit na obraně. Domácí potřebují především zlepšit přesilové hry, z nichž se jim v poslední době nedaří skórovat. Naposledy těsně vyhrál Baník, oplatí mu Chomutov Porážku? Střetnutí se odehraje od 17 hodin 30 minut a zápasem vás provede Michal Luxa.
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Altrichter (Běhula) – Kadeřávek, Březák, Eliáš, Seemann, Záruba, Váchal, Havel (A) – T. Svoboda, Hübl (C), Lukeš (A) – M. Tůma, Eret, J. Svoboda – Stehlík, Koblížek, Veselý – Chrpa, Mála, Zajíček.
    Trenér: Martin Pešout.

    HC Baník Příbram: J. Tichý (Šorf) – Saňa (A), Krejčí, Zdeněk, Jelínek, Havelka, Patzelt – Gengel (A), Kolda, Kafka (C) – Hasman, Josefus, L. Bednařík – Chlouba, Duchan, Bečvář – Pětník, Mařík.
    Trenér: Radek Bělohlav.

    Rozhodčí: Zeliska – Jurak, Teršíp.
     
    Zatímco hostující hráči už čekají na modré čáře, tak Chomutovští právě vyjíždí na ledovou plochu z pirátské lebky. Vše tak značí, že za pár okamžiků začínáme.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:23
    Úvodní buly bylo vhozeno a Příbram se zmocnila puku. Ovšem nedokázala přejít přes útočnou modrou čáru, následně se Piráti ocitli v ofsajdové pasti.
     
    00:40
    Nahození Pirátů zachytil za svou brankou Jakub Tichý. Hostující brankář se pokusil o rozehrávku, ale probíhal souboj v rohu kluziště.
     
    01:00
    Chomutovské obraně ujel Josef Hasman, který si před brankou přibrzdil a mířil k pravé tyči. Jenomže Martin Altrichter celou situaci ustál a puk mu vyjel vedle brány.
     
    01:53
    Piráti se nacházeli v útočném pásmu, kde o kotouč přišli. I proto se Baníku povedlo vyhodit za cenu zakázaného uvolnění.
     
    02:23
    Chomutov nahodil puk na soupeřovu branku. Oba celky využily situace a posílají na led čerstvé hráče.
     
    03:32
    Lukáš Bednařík si musel dávat pozor ve svém pásmu při obratu, jelikož byl napadán soupeřem. Vše se mu povedlo, a tak se Příbram vydala na druhou stranu. Avšak následně nahození schoval Martin Altrichter do lapačky.
     
    04:20
    Richard Záruba nezvládl rozehrávku, a tak přišlo zakončení Samuela Duchana, které domácímu brankáři vypadlo. Ovšem i následně dorážka mířila do maskovaného muže.
     
    05:00
    Zatím sledujeme vyrovnanou partii, avšak hostující celek je mnohem nebezpečnější. Uvidíme, jak se střetnutí bude vyvíjet v dalším průběhu zápasu.
     
    05:49
    František Lukeš se vydal napadat rozehrávku soupeře a chyběl mu kousek, aby kotouč za soupeřovou brankou zachytil.
     
    06:07
    Příbram se dostala znovu do útočného pásma, kde bylo k vidění nahození, které Martin Altrichter snadno schoval do lapačky. Následuje reklamní přestávka.
     
    06:22
    Chvíli po vhazování zakončoval také Petr Josefus, který ale mířil pouze doprostřed branky, kde se nacházel chomutovský brankář.
     
    07:06
    Jakub Veselý sice puk u mantinelu nezastavil, ale za ním číhal ještě Radek Havel. Jeho nahození bylo obráncem sražené do ochranné sítě.
     
    07:25
    Před brankou hostujícího celku se nacházel Jakub Zajíček, který se snažil o rychlou kličku a zametení puku kolem betonu. Avšak Jakub Tichý byl velmi rychlý a mezeru utěsnil.
     
    08:51
    Petr Eret se výpadem dostal na osu hrací plochy, odkud dobře vystřelil. Vyražený kotouč si našel Jan Svoboda, jehož dorážka z hranice brankoviště mířila do hostujícího maskovaného muže.
     
    09:49
    Od modré čáry se napřáhl Richard Záruba, jehož pokus se mezi tři tyče nevešel. Příbram přejela na druhou stranu, kde bylo k vidění pouhé nahození.
     
    10:10
    Piráti rychle přejeli na druhou stranu, kde se nahozením prezentoval Radek Havel. Po chvíli se před brankou nacházel osamocený Filip Eliáš, jehož pokus k levé tyči neprošel.
     
    11:00
    Piráti přidávají pod kotel a vypracovali si další šanci! Po vyraženém pokusu se snažil o bekhendovou dorážku Jakub Zajíček, avšak Jakub Tichý se znovu skvěle přemístil.
     
    11:49
    Z levého kruhu se napřáhl Tadeáš Svoboda, jehož pokus vedle pravé tyče srazil první bránící hráč.
     
    12:47
    Mezi mantinelem a protihráčem se protáhl Josef Hasman, který postupoval na branku z levé strany. Jeho pokus mířil na zadní tyčku, jenomže Martin Altrichter byl připravený zasáhnout lapačkou.
     
    13:10
    Rozhodčí signalizoval trest, což rozzlobilo dvojici Ladislav Gengel – Petr Kafka. Ovšem čárový sudí do situace vstoupil a trest odvolal.
     
    13:44
    Velkou rychlost nabral Patrik Kadeřávek, který chtěl z levého kruhu zakončit. Ovšem do střely mu vložil hůl Radek Jelínek.
     
    13:54
    Jan Svoboda přihrával mezi kruhy, kde se nacházel Martin Tůma, jehož pokus byl sražený do rohu hrací plochy.
     
    14:27
    Nahození obránce Baníku přišlo ještě před červenou čárou, a tak rozhodčí odpískali zakázané uvolnění.
     
    14:50
    Ve středním pásmu byl podkopnutý Tadeáš Svoboda, který se těžce zvedla, ale vylučovat se znovu nebude.
     
    15:33
    Vyloučení v týmu HC Baník Příbram:
    Petr Kafka – 2 min., podrážení.
     
    16:50
    Až nyní přišel první střelecký pokus Chomutova v přesilové hře! Jan Svoboda posunul kotouč na pravou stranu, odkud z jedné vypálil Petr Eret. Hostující gólman byl připravený zasáhnout.
     
    17:28
    Tadeáš Svoboda s rohu nezpracoval puk, proto se Příbrami povedlo vyhodit. Je jasné, že se už se hostující mužstvo ubrání.
     
    18:05
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
    Jakub Veselý – 2 min., hákování.
     
    18:14
    Petr Kafka přihrával na modrou čáru, kde puk nezpracoval Daniel Krejčí. Následně se puk vrátil do pásmu, odkud jej nevyhodil Radek Havel.
     
    18:36
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
    Radek Havel – 2 min., hrubost.
     
    18:39
    Vyloučení v týmu HC Baník Příbram:
    Petr Kafka – 2 min., podrážení.
     
    18:58
    Příbram se pokusila o rychlou kombinaci, ale sama se vyhodila z útočného pásma.
     
    19:39
    Viktor Hübl po prknech nevyhodil, a tak od modré čáry vystřelil David Zdeněk. Jeho pokus dobře viděl Martin Altrichter, který jej vyrazil do rohu.
     
    19:58
    Ještě před sirénou vystřelil od modré čáry Radek Jelínek, jehož pumelici domácí brankář vyrazil. S okamžitou dorážkou se prezentoval David Zdeněk, jehož ránu už lapil Martin Altrichter.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Sledovali jsme vyrovnanou partii, v níž si oba celky vypracovaly řadu šancí. Jenomže Martin Altrichter i Jakub Tichý své „pokladnice“ zavřeli, a tak se po dvaceti minutách hraje bez gólů. Rozhodně musíme říct, že hokej sledujeme parádní, i když o jeho důležitosti není pochyb.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:21.
     
    Střely na branku: 13:13.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:18
    Petr Josefus přihrával přes osu na pravou stranu, kde kotouč ideálně netrefil Josef Hasman.
     
    20:44
    Piráti právě vstřelili branku!
    Tak to je návrat do chomutovské sestavy jako hrom! JAKUB VESELÝ vzal celou akci na sebe, proskočil mezi obránci a kličkou do bekhendu pokořil hostující brankáře. Asistence: Jakub Březák a Patrik Kadeřávek.
    20:44 Jakub VESELÝ - 1:0
     
    21:31
    Chomutovští se bránili a poté vyrazili do protiakce. Z vrcholu pravého kruhu mířil vedle vzdálenější tyče Jan Svoboda.
     
    22:06
    Dalším pokusem se prezentoval také František Mála, jehož bekhendová střela mířila po ledě k zadní tyči. Avšak Jakub Tichý byl pozorný a hru přerušil.
     
    22:26
    Jakub Zajíček si narazil s Jakubem Chrpou. První jmenovaný měl před sebou odkrytou část branky, avšak černou gumu netrefil.
     
    23:23
    Patrik Kadeřávek a František Lukeš ujížděli do přečíslení, ale před prvně jmenovaným skvěle zaklekl obránce, jenž puk za sebe nepropustil.
     
    24:26
    Vyloučení v týmu HC Baník Příbram:
    David Zdeněk – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    24:30
    Po vyhraném vhazování přišla přihrávka na osu, kde se nacházel Jan Svoboda, který mířil do brankářova protipohybu. Avšak Jakub Tichý se skvěle natáhl a vyrážečkou zasáhl.
     
    25:46
    Zprava nepřesně zakončoval Petr Eret, a tak mohl do středního pásma vyhodit Samuel Duchan.
     
    26:32
    Od modré čáry vystřelil Patrik Kadeřávek, jehož pokus hostující brankář vyrazil. Ten si o chvíli poradil i se střelou z levého kruhu.
     
    27:16
    Lukáš Stehlík přejel do útočné třetiny, kde se pokusil o střelu přes obránce. Ovšem trefil jenom jeho brusli a černá guma zamířila k zadnímu mantinelu.
     
    28:04
    Jeden z domácích obránců nabral kotouč a vyhodil jej po prknech na zakázané uvolnění. Na ledové ploše tak zůstává čtvrtá pirátská formace.
     
    28:23
    Na modré čáře se musel složitě otáčet Lukáš Bednařík, kterému přejel soupeř, a tak se píská postavení mimo hru.
     
    28:38
    Před brankou Příbrami bylo poněkud těsno, a tak Jakub Tichý vůbec nic neviděl. Z pravého kruhu vystřelil Viktor Hübl, jenž mířil těsně vedle.
     
    29:38
    Petr Eret vyzval zpoza branky ke střele Jana Svobodu, který trefil brankářovo rameno. Za dorážkou se ještě natahoval Martin Tůma, ale také on si na Jakubu Tichém vylámal zuby.
     
    30:19
    Jakub Veselý přejel do útočného pásma a zadovkou našel najetého Lukáše Stehlíka. Ten před brankou hledal Tomáše Koblížka, ale trefil jen brusli soupeře.
     
    31:05
    Trochu propagačním pokusem se od levého mantinelu prezentoval Jakub Zajíček, Avšak hostující maskovaný muž byl dobře postavený, a tak v pohodě zasáhl.
     
    31:46
    František Lukeš naslepo hledal Viktora Hübla, ale poslal kotouč jen na zakázané uvolnění.
     
    32:24
    Baník začal znovu více hrát, ale zatím se nedokáže usadit v útočném pásmu. Chomutov dobře brání kolem modré čáry a posouvá puky ven.
     
    33:02
    Po další nepřesné rozehrávce dojel puk na zakázané uvolnění, bude se vhazovat po pravici domácího gólmana.
     
    33:27
    Jan Svoboda se v útočném pásmu utopil v kličkách, a tak přihrával jen zpátky. Jakub Váchal musel být pozorný, aby mu soupeř černou gumu nesebral.
     
    34:54
    Piráti právě vstřelili branku!
    Před finální přihrávkou chomutovského kapitána musel autor gólu smeknout! V přečíslení Viktor Hübl posunul puk přes beka na TADEÁŠE SVOBODU, kterému už stačilo zamířit do odkryté části branky – 2:0. Asistence: Viktor Hübl a Jakub Zajíček.
    34:54 Tadeáš SVOBODA - 2:0
     
    35:42
    Od modré čáry se tvrdou ránou prezentoval Filip Eliáš, který se snažil využít clony Martina Tůmy. Ovšem Jakub Tichý vykoukl a pumelici zneškodnil.
     
    36:03
    Až napodruhé se přihrávka Radka Jelíneka ujala, když se puk odrazil od brusle mezi kruhy. Ranou nad horní tyčku se prezentoval David Zdeněk.
     
    36:18
    Po vhazování vystřelil Petr Kafka, jehož pokus před brankou zastavil Filip Eliáš, jenž hru poté raději posunul do neutrální zóny.
     
    37:10
    Od levého mantinelu si na osu nabruslil František Lukeš, jehož pokus brankáři vypadl. Baník se osvobodil vyhozením na zakázané uvolnění.
     
    37:25
    Příbramští mohli napodobit první gól Chomutova! Josef Hasman nabral rychlost, proskočil mezi obránci a následnou střelu mířil k levé tyči. Jenomže Martin Altrichter celou situaci ustál a černou gumu se štěstím vyrazil.
     
    38:08
    Přes střední pásmo přejel Samuel Duchan, který puk nahodil na brankáře a pokračoval do brankoviště. Umravnil ho až Vít Seemann, avšak vylučovat se rozhodně nebude.
     
    38:33
    Trochu kostrbatě se Piráti probojovali do útočného pásma. Jenomže Tomáš Koblížek byl za čárou dříve nežli kotouč – ofsajd.
     
    39:31
    Nepřesnou přihrávku zachytil ve středovém kruhu František Lukeš, který zadovkou našel svého parťáka. Jenomže Viktor Hübl mezeru mezi betony nenašel.
     
    39:49
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutovský kapitán přihrál na osu hrací plochy, kde si TADEÁŠ SVOBODA srovnal puk na čepeli hole a zamířil do brankářova teploměru. Jakub Tichý už mezeru nestihl utěsnit, a tak potřetí inkasoval. Asistence: Viktor Hübl a Jakub Březák.
    39:49 Tadeáš SVOBODA - 3:0
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Zatímco první perioda byla vyrovnaná, té druhé už dominoval Chomutov, který díky tomu odskočil do tříbrankového vedení. Za Piráty se postupně prosadili Jakub Veselý a dvakrát Tadeáš Svoboda. Baník se dlouho hledal a jednu z mála šancí neproměnil Josef Hasman, jenž mohl dokonce vyrovnat. Uvidíme, co se stane v poslední dvacetiminutovce.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:13.
     
    Střely na branku: 28:20.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:07
    Chomutovští vyhráli vhazování a okamžitě nahodili puk na soupeřovu branku. Spíše snaha o překvapení nevyšla.
     
    40:56
    Lukáš Bednařík chtěl postupovat za kotoučem, který se nacházel u zadního mantinelu. Ovšem čárový rozhodčí avizoval ofsajd, a tak hrají Piráti.
     
    42:06
    Od modré čáry nahazoval kotouč Jakub Váchal, do jehož snažení tečoval Lukáš Stehlík. Kotouč obloučkem dopadl za branku Baníku.
     
    42:34
    Chomutovští jeli ve dvou na jediného obránce. Celou situaci na sebe vzal Jakub Veselý, jehož bekhendový pokus vyrazil Jakub Tichý ramenem nad branku.
     
    43:12
    Po vyhraném vhazování posunul puk na modrou čáru Josef Hasman. Okamžitou střelou se chtěl prezentovat Radek Jelínek, jenž trefil prvního bránícího hráče.
     
    43:48
    Domácímu celku se nepovedlo rozjet útočnou akci, a tak se Petr Eret schoval za vlastní branku. Po chvíli přišla ale nepřesná nahrávka, které znovu končí na zakázaném uvolnění.
     
    44:31
    Dva chomutovští útočníci mířili na jediného obránce Baníku. Celou situaci na sebe vzal Petr Eret, jehož pokus vyrazil hostující brankář.
     
    44:53
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutovští pokračovali v akci a znovu skórují! Martin Tůma přes celou šířku našel na pravém kruhu volného PETRA ERETA, jehož pokus z jedné už se zatřepotal v síti – 4:0. Asistence: Martin Tůma a Martin Altrichter.
    44:53 Petr ERET - 4:0
     
    46:07
    „Dejte jim bůra!“ To je pokřik, který aktuálně zní ochozy chomutovské ROCKNET ARÉNY.
     
    47:17
    Baníku se dnes nedaří a od poloviny zápasu tahá za kratší konec provazu. Příbram bude jistě mrzet první část zápasu, kde si vytvořila řadu šancí, stejně jako domácí.
     
    48:14
    Příbram právě vstřelila branku!
    Na ose hrací plochy se nacházel JOSEF HASMAN, který si sjel blíže brance a střelou nad brankářovým betonem zamířil do břevna. Puk se poté odrazil za brankovou čáru, a tak je stav 4:1. Asistence: Petr Kafka a Radek Jelínek.
    48:14 Josef HASMAN - 4:1
     
    49:10
    Dlouhá přihrávka Filipa Eliáše byla protečovaná do útočného pásma. Chomutov se puku zmocnil, ale Zajíčkova střela za brankářova záda neprošla.
     
    50:10
    Tadeáš Svoboda na pravé straně nabral velkou rychlost a bekhendem hledal před branku najíždějícího Viktora Hübla. Ovšem puk zamířil do brusle Davida Zdeňka, který rychle reagoval a z brankoviště ho odpálil.
     
    50:48
    Individuální akcí se prezentoval Martin Tůma, který přejel celé kluziště. Před brankářem zasekl svůj pohyb a chtěl zakončit po letě. Ovšem nenatáhl se dostatečně a zamířil jen do brankářova betonu.
     
    51:35
    V dalším přečíslení čekal Lukáš Stehlík na Jakuba Veselého, který byl zezadu atakovaný dalším soupeřem. Navrátilec do chomutovské sestavy tak černou gumu minul.
     
    53:05
    Jakub Březák využil toho, že soupeř nebyl rozjetý a puk mu vypíchl. Chomutovští poté kotouč posunuli do rohu hrací plochy.
     
    53:53
    Piráti právě vstřelili branku!
    Na pravé straně si s obránci pohrál Petr Eret, který následně viděl před brankou osamoceného MARTINA TŮMU. Ten si při střele poklekl a zamířil za bezmocného Jakuba Tichého – 5:1. Asistence: Petr Eret a Richard Záruba.
    53:53 Martin TŮMA - 5:1
     
    Dnešní utkání sleduje 1493 diváků.
     
    54:23
    Střelou přes obránce se předvedl Richard Pětník, jehož snažení skončilo v lapačce Martina Altrichtera.
     
    55:26
    Příbram se nacházela v útočném pásmu, kde prohrála souboj u mantinelu a domácí vyhodili tak, aby se nepískal icing.
     
    56:02
    Vyloučení v týmu HC Baník Příbram:
    Lukáš Bednařík – 2 min., hákování.
     
    57:14
    Z pravého kruhu zakončoval Petr Eret, proti jehož pokusu se stihl Jakub Tichý přesunou a puk vyrazit. Akce Chomutova pokračovala, ale po střele od modré se Příbrami povedlo vyhodit.
     
    58:29
    Vyloučení v týmu HC Baník Příbram:
    Lukáš Bednařík – 2 min., podrážení.
     
    58:52
    Zpoza branky přišla přihrávka mezi kruhy, kde se nacházel Jan Svoboda. Ten se pokusil vystřelit do protipohybu gólmana, avšak trefil jen jeho lapačku!
     
    59:56
    Z levé strany vystřelil František Lukeš, jehož pokus tečoval před brankou obránce. Jakub Tichý musel rychle secvaknou betony k sobě, v opačném případě by inkasoval.
     
    Konec zápasu.
     
    Ve šlágru kola si Chomutov poradil s lídrem tabulky! Ačkoliv první perioda byla vyrovnaná, tak od druhé části už Piráti tahali za správný konec provazu a zapisují tři body do tabulky. O dvě branky se postaral Tadeáš Svoboda, k němuž se po jedné trefě přidali Jakub Veselý, Petr Eret a Martin Tůma. Na straně Baníku už korigoval pouze Josef Hasman.

    S konstatováním, že tři body zůstávají v ROCKNET ARÉNĚ, se loučím a přeji vám příjemný zbytek večera. (19:48:31)

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 21. Veselý (Březák, Kadeřávek), 35. T. Svoboda (Hübl, Zajíček), 40. T. Svoboda (Hübl, Březák), 45. Eret (M. Tůma, Altrichter), 54. M. Tůma (Eret, Záruba) – 49. Hasman (Kafka, Jelínek)


    Piráti Chomutov: Altrichter (Běhula) – Kadeřávek, Březák, Eliáš, Seemann, Záruba, Váchal, Havel (A) – T. Svoboda, Hübl (C), Lukeš (A) – M. Tůma, Eret, J. Svoboda – Stehlík, Koblížek, Veselý – Chrpa, Mála, Zajíček.
    Trenér: Martin Pešout

    HC Baník Příbram: J. Tichý (Šorf) – Saňa (A), Krejčí, Zdeněk, Jelínek, Havelka, Patzelt – Gengel (A), Kolda, Kafka (C) – Hasman, Josefus, L. Bednařík – Chlouba, Duchan, Bečvář – Pětník, Mařík.
    Trenér: Radek Bělohlav

    Rozhodčí: Zeliska – Jurak, Teršíp

    Diváci: 1493
    bahis siteleri