Třinec – Motor ČB 3:2 (kon.) | Plzeň – Mladá Boleslav 5:0 (kon.) | Olomouc – Liberec 3:2 (kon.)
Kladno – Litvínov 3:0 (kon.)
konec
HC Olomouc
3:2 (2:1, 0:0, 1:1)
Bílí Tygři Liberec
Pátek 01.12.2023, 18:00 • Zimní stadion Olomouc • Tipsport extraliga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Zdravím všechny hokejové příznivce! Hokejová Tipsport extraliga se pomalu chvílí do své poloviny. V rámci 24. kola se proti sobě mimo jiné postaví HC Olomouc a Bílí Tygři Liberec. Tímto jste k zápasu, jehož úvodní buly padne v 18:00, srdečně zvání. Přeji příjemné čtení!
     

    Bílí Tygři Liberec

    Liberečtí se před pátečním duelem nachází se ziskem 38 bodů na šestém místě. Po nepovedeném vstupu do sezóny, kdy modrobílí měli na svém kontě pouhé dvě výhry ze šesti zápasů, se svěřenci Filipa Pešána a Borise Žabky, slovenského trenéra, jenž v minulé sezóně shodou okolností působil na Hané, zvedli a vyšvihli se do horní poloviny tabulky.

    Tygři se mohou chlubit zejména skvělou ofenzívou, v níž jsou po silném Dynamu druzí nejlepší v soutěži. Skvělá statistika jde velkou mírou za útočníkem Tomášem Filippim, jenž s přehledem vede kanadské bodování extraligy. Naopak v obraně se hostům příliš nevede, hůře je na tom už pouze Kladno. Liberec také odehrál druhý nejvyšší počet přesilovek, nicméně přes své útočné kvality si drží průměrně jen pouhých 16 % úspěšnosti. V oslabení jsou na tom borci z města pod Ještědem úplně nejhůře, ubrání pouze 73,91 % početních nevýhod.

    V posledním kole čekaly Tygry tápající Vítkovice. Domácí Liberec se prosadil už v čase 5:45 zásluhou Michala Bulíře. Dále však byla k vidění spíše urputná bitva bez větších šancí, a tak si 3 246 diváků v hale muselo na další gól počkat až do 48. minuty, kdy se o vyrovnání postaral Dominik Lakatoš. Domácím se podařilo bleskově odpovědět, za necelou minutu a půl se prosadil Kelly Klíma. Liberečtí tak mohli slavit těsný triumf 2:1.

    Nejproduktivnější hráči
    Tomáš Filippi 28 bodů (11+17)
    Jakub Rychnovský 21 bodů (11+10)
    Adam Najman 19 bodů (5+14)

    Posledních pět zápasů
    Liberec vs. Vítkovice – 2:1
    Liberec vs. Sparta – 4:5
    Liberec vs. České Budějovice – 2:5
    Pardubice vs. Liberec – 2:3
    Liberec vs. Karlovy Vary – 5:4 po prodloužení
     

    HC Olomouc

    Kohouti ve 23 zápasech vybojovali 27 bodů, což jim stačí na desátou pozici. Do nového ročníku však nevkročili pravou nohou. V prvních třech duelech si sice připsali šest bodů, poté ovšem padli čtyřikrát v řadě. Následovala výhra s Plzní a další černá série čtyř proher. Až teď to konečně vypadá, že se svěřenci Jana Tomajka vrací do herní pohody, díky čemuž pomalu stoupají do středu tabulky.

    Olomouc v dosavadním průběhu sezóny vstřelila 49 gólů a 67 jich inkasovala, v obou případech se nachází na desátém místě. Hanáky trápí také speciální týmy, úspěšnost přesilovek Mory totiž činí pouhých 12,66 % a úspěšnost oslabení jen 76,14 %. Ani hra do těla kohoutům příliš nechutná, zatím rozdali druhý nejmenší počet hitů v české nejvíšší soutěži.

    Předchozí duel sehrála Olomouc pod Bílou věží. Tři a půl minuty po úvodním vhazování využil přesilovku Jakub Sirota. Za 22 sekund uplách hradecké obraně Jakub Navrátil a poslal červenobílé do dvoubrankového vedení. To však Moře vydrželo pouze do poloviny zápasu, kdy dokonal obrat svého celku Jan Eberle, bývalý tahou Hanáků. V závěru druhé dvacetiminutovky se ještě podařilo Jakubu Navrátilovi srovnat, třetí třetinu ovšem ovládli domácí, kteří zaslouženě vyhráli 5:3.

    Nejproduktivnější hráči
    Rok Macuh 15 bodů (5+10)
    Jakub Navrátil 14 bodů (8+6)
    David Řezníček 10 bodů (4+6)

    Posledních pět zápasů
    Mountfield HK vs. Olomouc 5:3
    Olomouc vs. Kometa Brno 3:1
    Plzeň vs. Olomouc 1:2 po nájezdech
    Olomouc vs. Vítkovice 3:2 po prodloužení
    Olomouc vs. Sparta 1:3
     
    Ještě jednou hezký páteční podvečer! Do svého premiérového zápasu v Tipsport extralize dnes zasáhne teprve dvaadvacetiletý lotyšský obránce Patriks Ozols, jenž do Olomouce přichází z jihlavské Dukly na střídavé starty.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Olomouc: Konrád (Sedláček) – Ondrušek (C), Řezníček, Sirota, Černý, Rašner, Švrček, Ozols – Kusko, Knotek (A), Bambula – Klimek, Nahodil (A), Navrátil – Káňa, Macuh, Orsava – Kunc, Menšík, Anděl.
    Trenér: Jan Tomajko

    Bílí Tygři Liberec: D. Král (Pařík) – Ivan, Melancon, McCoshen, Galvas, Budík, Knot, Derner – Rychlovský, Filippi (A), Klíma – Flynn, A. Najman, Hawryluk – Birner (C), Bulíř (A), Vlach – Pérez, Šír, Pekař.
    Trenér: Filip Pešán

    Rozhodčí: Obadal, Vrba – Lhotský, Hynek.
     
    Oba celky jsou již na ledové ploše, utkání za malou chvíli začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:17
    Úvodní buly zápasu si připisují domácí, kteří se ihned vydali do útoku. Jan Bambula hledal zadovkou zpoza liberecké klece Jana Knotka mezi kruhy, soupeřův zadák ovšem jeho pas zblokoval.
     
    01:01
    Po minutě hry je utkání přerušeno, hosté se při přechodu modré čáry dopustili postavení mimo hru.
     
    01:17
    Jakub Orsava předal na útočné modré čáře černou pryž rozjetému Alexi Rašnerovi, pokus urostlého zadáka ovšem mířil mimo tři tyče.
     
    02:16
    6/6
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři se rychle ujímají vedení! Jaroslav Vlach nahodil puk z vlastního pásma na rozjetého MICHALA BIRNERA, jenž nabruslil do levého kruhu a zavěsil puk pod víko olomoucké svatyně. Asistence: Michal Bulíř a Jaroslav Vlach. – 0:1
    Král D., Vlach J., Bulíř M., Birner M., Budík V., Knot R.
    Konrád B., Sirota J., Kunc M., Menšík M., Anděl L., Ondrušek J.
     
    02:55
    Olomoučtí jsou po inkasované brance v obranné třetině soupeře, dobrou střeleckou pozici se jim však zatím najít nepodařilo.
     
    03:41
    Kohouti vybojovali puk u vlastní střídačky, zavést jej do útočného pásma se jim ovšem nepodařilo.
     
    04:34
    Rok Macuh se na modré čáře zmocnil kotouče a vydal se s ním až do prostoru mezikruží, odkud se přes clonu trefil přímo brankáři Liberce do náručí.
     
    05:07
    Hanáci zastavili další protiakci soupeře. Hosté se ale zanedlouho dostali k puku znovu, nahození Jakuba Rychlovského z vrcholku levého kruhu zamířilo pouze do ochranné sítě nad ledem.
     
    05:36
    Tomáš Galvas si na modré čáře vyměnil kotouč s Vojtěchem Budíkem, následnou ránu druhého zmiňovaného se jeden z libereckých forvardů snažil tečovat, avšak neúspěšně.
     
    06:42
    Lukáš Klimek hledal od pravého hrazení osamoceného Jakuba Navrátila, jenomže pas zkušeného útočníka byl zblokován přímo na hokejky hostů.
     
    06:52
    Následuje první komerční utkání v zápase, po němž se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    07:00
    6/6
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomoucká plecharéna hlásí vyrovnáno! Po vyhraném buly se do rychlého útoku vydal LUKÁŠ KLIMEK, který se i přes forčekující beky Liberce dostal do zakončení ze slotu, odkud napálil puk do horních pater soupeřovy klece. Asistence: Alex Rašner a Lukáš Nahodil. – 1:1
    Konrád B., Klimek L., Navrátil J., Nahodil L., Rašner A., Švrček J.
    Král D., Ivan M., Birner M., Melancon T., Bulíř M., Vlach J.
     
    07:41
    6/6
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Necelou minutu po vyrovnání se kohouti prosazují znovu! Jakub Sirota nahodil na zadní mantinel, kde byl již připravený Michal Kunc. Olomoucký mladík vyslal rychlou zadovku na připraveného ROKA MACUHA v brankovišti, jenž pohotovou dorážkou z bezprostřední blízkosti rozvlnil libereckou síť. Asistece: Michal Kunc a Jakub Sirota. – 2:1
    Konrád B., Macuh R., Řezníček D., Sirota J., Kunc M., Orsava J.
    Král D., Najman A., Flynn O., Budík V., Knot R., Hawryluk J.
    07:41 Rok MACUH - 2:1
     
    08:57
    Po nepřehledné situaci před bránou červenobílých se hra přesunula zpátky před Daniela Krále.
     
    09:47
    Jan Káňa vybojoval kotouč pro Roka Macuha, střelec poslední branky v utkání ještě hledal na levé straně Michala Kunce, jeho křižný pas ale nebyl přesný.
     
    10:53
    Hanáci hrají v početní výhodě.
     
    11:15
    Jan Bambula vyslal ze středu modré čáry tvrdou pumelici, ta proletěla jen těsně nad horní tyčí Královy klece.
     
    12:00
    Hosté se až teď dostali k puku, po komerční přestávce uvidíme první přesilovku v zápase.
     
    12:00
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Jaromír Pérez – 2 min., příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    12:06
    Po vyhraném buly se hosté osvobozují vyhozením do středního pásma.
     
    12:37
    Po pasu Jakuba Orsavy od levého hrazení pálil z první od modré Jakub Sirota jen těsně vedle levé tyče.
     
    13:01
    Kohouti se při zakládání nového útoku nedohodli, rozhodčí tak odpískal zakázané uvolnění.
     
    13:15
    Jakub Rychlovský se ve vlastním oslabení dostal k zakončení z ostrého úhlu, Konrád s jeho pokusem neměl sebemenší problém.
     
    13:59
    Nahození Michala Kunce vypadlo libereckému gólmanovi z výstroje, přijíždějící Matouš Menšík ale nebyl u puku v čas, a tak zadáci Tygrů stačili nebezpečí zažehnat.
     
    14:00
    Hosté v plném počtu.
     
    14:18
    Svěřenci Filipa Pešána zvládli první početní nevýhodu bez větších problémů.
     
    15:02
    Olomouc šla střídat, proto Jan Káňa vyzkoušel své štěstí ránou z velké dálky, Daniel Král vyrazil jeho projektil do ochranné sítě.
     
    15:32
    Lukáš Derner přenechal hrací předmět volnému Oscaru Flynnovi na modré, prudké zakončení liberekého tahouna zamířilo pouze do Konrádovy lapačky.
     
    16:27
    Olomouc má menší problémy s rozehrávkou z vlastního pásma, Tygři na modré čáře dobře forčekují.
     
    17:13
    Lukáš Klimek hledat z levé strany osamoceného Lukáše Nahodila před Králem, lídr olomoucké pruduktivity z minulých let usměrnil kotouč pouze do připravené výstroje soupeřova gólmana.
     
    17:36
    Jakub Navrátil zavezl černou pryž do útočného pásma, nikdo z Hanáků ovšem k dispozici na nahrávku nebyl, a tak mohou hrát Liberečtí.
     
    18:33
    Tomáš Filippi vyslal do pravého kruhu křižný pas, nicméně žádný z borců v modrých dresech tam nestál.
     
    19:00
    Běží poslední minuta první třetiny.
     
    19:24
    Domácí drží svého soka v zamčeného v útočném pásmu. K zakončení se odhodlal Silvester Kusko, Král si připisuje další úspěšný zákrok.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Skóre 24. kola otevřel na začátku třetí minuty Michal Birner přesnou střelou pod horní tyč. Přesně v čase 7:00 se prosadil z bleskového protiútoku Lukáš Klimek. Pouhých 41 vteřin nato vyslal Michal Kunc perfektní zadovku na Roka Macuha, který poslal Hanáky do vedení.
     
    Další třetina začne přibližně 18:54.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    Úvodní vhazování druhé části hry mají na svých hokejkách hosté. Jejich průnik přes neutrální zóny skončil neúspěchem, kotouče se tak ujímají kohouti.
     
    21:11
    Duo Klimek – Nahodil se hnalo do další protiofenzívy, přes obranný val Liberce se ovšem neprobojovali.
     
    22:01
    Po ráně Michala Birnera vyletěl kotouč až do hlediště.
     
    22:14
    Tygři uzavřeli svého soka kolem Konráda, pokus Tomáše Filippiho přitiskl olomoucký forvard lapačkou k ledu.
     
    22:41
    Před olomouckou klecí ještě vznikla malá šarvátka, rozhodčí však oba aktivní hráče rychle uklidnili.
     
    23:44
    Oscar Flynn útočné pásmo neudržel, hosté musí rozehrávat od vlastního gólmana.
     
    24:14
    Branislav Konrád rozehrál nešikovně, s velkým štěstím teď červenobílí vyvázli bez potíží.
     
    24:28
    Jakub Navrátil se hnal za ujíždějícím kotoučem, lepší nohy ovšem měl soupeřův bek, a tak z akce kohoutů nic nebylo.
     
    25:19
    Jan Káňa našel od modré čáry volného Alexe Rašnera před libereckou klecí, zadák Mory poslal kotouč pouze do betonů Krále.
     
    26:11
    Z útoku Liberce nic nebylo, domácí však potřebují vystřídat, a tak hrací předmět pouze nahazují do středního pásma.
     
    26:34
    Zdálo se, že Matouš Menšík byl u kotouče jako první, přesto je odpískán icing Olomouce.
     
    26:54
    Lukáš Anděl chtěl pobídnout Jana Bambulu v pravém kruhu, přihrávka olomoucké čtyřiadvacítky šla pouze do zadního mantinelu.
     
    27:51
    Po chladném začátku se kohouti znovu dostávají do tempa z úvodního dějství. Nebezpečně pálil Jan Švrček, nicméně Král jeho pumelici viděl a levým betonem ji vyrazil do rohu kluziště.
     
    29:10
    Blíží se první polovina zápasu. Liberec po aktivním vstupu do třetiny zase lehce zvolnil, hra je momentálně velice vyrovnaná.
     
    29:50
    Při rozehrávce hostů vyletěl puk až mezi diváky, po komerční přestávce se bude vhazovat v neutrální zóně.
     
    30:16
    Oscar Flynn si na modré čáře šikovně pohrál se soupeřovým obráncem, za malou chvíli ale o kotouč přišel.
     
    31:13
    Jan Bambula neměl při průniku kolem střídaček dostatečnou rychlost, po povedeném zákroku beka mohou hrát hosté.
     
    32:03
    Liberec poslal kotouč až na icing.
     
    32:14
    Michal Bulíř vybojoval v rohu vlastního pásma kotouč pro svůj tým, jenomže ten ho při přechodu modré čáry ztratil.
     
    33:09
    Jako se v úvodní třetině nedařilo vyvést černou pryž z vlastní třetiny Hanákům, teď kvůli dobrému forčekinku svého soka mají podobný problém také Liberečtí.
     
    33:35
    Adam Najman našel na mnodré čáře Oscara Flynna, proti pokusu libereckého forvarda vytáhl Branislav Konrád lapačku.
     
    34:34
    Lukáš Nahodil se z rohu útočného pásma vydal do brankoviště, odkud zakončil z bezprostřední blízkosti. Daniel Král se po kotouči natáhl, nicméně do lapačky jej neschoval. Puk zůstal před libereckou klecí ležet úplně sám, jako první se k němu vydal znovu Lukáš Nahodil, ovšem trefil jen levou tyč!
     
    35:33
    Na druhou stranu ujel do samostatného úniku Kelly Klíma, Branislav Konrád jeho forhendovou střelu skvěle přečetl a připsal si další veledůležitý zákrok v utkání.
     
    35:33
    Po gólových šancích na obou stranách to na tribunách vře, do skandování se po delší době dala také skupinka výletníků z města pod Ještědem.
     
    35:55
    Přechod Mory přes modrou čáru zastavil ofsajd. výrok čárového rozhodčího se příliš nepozdával Roku Macuhovi, který se se sudími vydal do debaty.
     
    36:54
    Adam Najman poslal zpoza brány pas na osamoceného Iana McCoshena mezi čárkami, zadák hostů s dvanáctkou na zádech trefil pouze připraveného Konráda.
     
    38:03
    Kohouti vybojovali na zadním mantinelu útočného pásma puk, přes spleť libereckých hokejek se do zakončení neprotlačili.
     
    38:54
    Dalibor Řezníček vyhodil krací předmět až na zakázané uvolnění.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:21
    Olomoucký gólman pomohl svému celku s rozehrávkou, z hole Roka Macuha zamířil kotouč pouze na zakázané uvolnění.
     
    39:39
    Oscar Flynn si stáhl letící přihrávku a mohl se vydat úplně sám na Konráda, jenže na poslední chvíli k němu dobře přistoupil Jakub Sirota a čistě, ale tvrdě, jej poslal k zemi.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část hry branku nenabídla. Nejblíže trefě byl Lukáš Nahodil, jenž po zmatku v brankovišti trefil z bezprostřední blízkosti levou tyč. Za necelou minutu se na druhé straně ocitl v úniku Kelly Klíma, ani jeho pokus se však s úspěchem nesetkal.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 19:42.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:19
    Úvodní vhazování závěrečné části hry si připisuje Liberec, jako první se ovšem do útoku vydala Mora. Silvester Kusko pálil z prostoru mezi kruhy velice nepřesně, následně hosté vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    40:58
    Lukáš Nahodil zůstal ležet za vlastní klecí. Naštěstí se však zvedl a na střídačku odjel po svých.
     
    41:03
    Po nahození od modré si Branislav Konrád připisuje další úspěšný zákrok.
     
    41:16
    Rok Macuh se hnal za ujíždějícím pukem, Daniel Král se ale také rozhodl opustit brankoviště a z dálky rozehrál do středního pásma.
     
    41:45
    6/6
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanáci odskakují do dvoubrankového vedení! Liberec ztratil na modré čáře kotouč, čehož využil MICHAL KUNC. Forvard s číslem 22 na zádech se vydal do prostoru mezikruží, odkud svižnou ránou vymetl vzdálenější růžek Královy klece. Bod za asistenci si připisuje Lukáš Anděl. – 3:1
    Konrád B., Kunc M., Anděl L., Menšík M., Švrček J., Rašner A.
    Král D., Knot R., Vlach J., Birner M., Bulíř M., Budík V.
     
    42:32
    Jakub Rychlovský trefil Jana Knotka loktem do obličeje, rozhodčí celou situaci vyhodnotil jako dovolenou, a tak hra pokračuje za nevole olomouckých fanoušků za rovnovážného stavu hráčů na kluzišti.
     
    43:39
    Michal Bulíř se prokličkoval mezi třemi forčekujícími hráči Olomouce, do zakončení se už ale neprobojoval.
     
    44:06
    Matouš Menšík se ocitl před Danielem Králem úplně sám, jeho střela z bezprostřední blízkosti letěla jen kousek nad horní tyčí liberecké svatyně.
     
    44:38
    Michal Ivan vypálil od modré čáry, Konrád proti jeho pokusu bleskově vytáhl lapačku.
     
    45:05
    Kohouti poslali kotouč až na icing.
     
    45:24
    Mezitím, co se Liberec pokouší znovu dobít útočné pásmo, olomouckou plecharénou obíhá mexická vlna.
     
    45:44
    Vyloučení v týmu HC Olomouc:
    Jiří Ondrušek – 2 min., sekání.
     
    45:48
    Liberec svou první přesilovku v zápase nerozehrál ideálně, ihned po vhazování se kotouče ujal Jan Bambula, vyhodil však pouze na vlastní střídaččku.
     
    46:15
    Jan Bambula vybojoval v útočném pásmu kotouč, který okamžitě poslal až před Konráda, aby ušetřil cenné vteřinky z oslabení.
     
    46:58
    Až teď se hosté usadili v útočném pásmu, kvůli skvělému napadání Silvestera Kuska však byli znovu vyhnáni ze třetiny ven.
     
    47:32
    První přesilovkovou střelu si připisuje Ian McCoshen, jenž z levého kruhu pálil pouze do výstroje olomouckého brankáře. Následně se k zakončení dostal Michal Bulíř, jeho pokus vyrazil Konrád maskou.
     
    47:38
    6/5
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hosté snižují na rozdíl jedné branky! Po vyhraném buly se MICHAL IVAN na modré čáře ujal kotouče, napřáhl se a prostřelil zacloněného brankáře Mory. Asistence: Tomáš Filippi. – 3:2
    Král D., Filippi T., McCoshen I., Rychlovský J., Klíma K., Ivan M.
    Konrád B., Černý T., Bambula J., Sirota J., Knotek J.
     
    47:45
    Po ofsajdu Olomouce následuje komerční přestávka.
     
    Dnešní utkání sleduje 4106 diváků.
     
    48:21
    Ian McCoshen zkoušel své štěstí z levé strany, Konrád díky bloku spoluhráče nemusel zasahovat.
     
    49:02
    Rychlá protiakce Tygrů skončila vyhozením puku mimo hrací plochu.
     
    49:29
    Tomáš Černý poslal kotouč až na icing, domácí jsou už unavení a potřebovali by vystřídat.
     
    49:37
    Po vhazování před Konrádem se do brejku vydal Jan Bambula, jenž zakončil střelou z levého kruhu.
     
    49:38
    Po úspěšném zákroku Krále se jeden z hostujících hráčů nesmyslně po olomouckém mladíkovi ohnal, Liberec tak půjde do čtyř.
     
    49:38
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Vojtěch Budík – 2 min., hrubost.
     
    49:46
    Vyloučení v týmu HC Olomouc:
    Silvester Kusko – 2 min., držení hole.
     
    49:46
    Síly na ledě se rázem vyrovnaly, na trestnou lavici si jde odpočinout Silvester Kusko.
     
    50:08
    Liberec rozehrává za vlastní brankou.
     
    50:29
    Pěknou kombinaci liberecké čtyřky zakončil Melancon ze slotu, Konrád byl včas na svém místě.
     
    50:38
    Na druhou stranu se vydal Michal Kunc, jeho přesná střela letěla vysoko nad.
     
    51:07
    Ronald Knot se ocitl úplně sám před olomouckým gólmanem, střelou zápěstím nastřelil horní tyč!
     
    51:46
    Oba celky hrají v plném počtu.
     
    52:02
    Po ofsajdu Libereckých probíhá komerční přestávka.
     
    52:11
    Daniel Král při rozehrávce málem namazal Silvesterovi Kuskovi, kotouč nakonec slovenskému reprezentantovi přeletěl hokejku, a tak se skóre nemění.
     
    53:09
    Také Lukáš Anděl se mohl dostat do zajímavé střelecké pozici, ve slotu mu při zakončení na poslední chvíli zablokoval hůl pozorný zadák hostů.
     
    53:21
    Olomouc poslala černou pryž na icing.
     
    53:40
    Hra je opět přerušena, tentokráte je na vině zakázané uvolnění Liberce.
     
    53:49
    Koutouč opět mířil na icing, ovšem pro tentokrát byl u něj jako první útočící tým, a tak hra pokračuje.
     
    54:28
    Jakub Navrátil obětavě zblokoval liberecký pokus od modré, vhazovat se bude po levici Konráda.
     
    54:53
    Hanáci se už do útoku neženou, za to Liberec svůj tlak zvyšuje.
     
    55:08
    Kohouti poslali puk na zakázané uvolnění.
     
    55:38
    Tomáš Filippi hledal před Konrádem zaparkovaného Jaroslava Vlacha, ten však křižný pas z rohu kluziště nedokázal usměrnit mezi tři tyče.
     
    56:33
    Po delší době se do útoku dostala také Mora, nicméně zakončení se nedočkala.
     
    56:46
    Po střele od modré čáry skončil kotouč v ochranné síti nad olomouckou klecí.
     
    56:46
    Oddechový čas pro tým Bílí Tygři Liberec.
     
    56:46
    Filip Pešán a Boris Žabka předali svým svěřencům poslední informace, Daniel Král v kleci zatím zůstává.
     
    56:53
    Jan Švrček vyhodil puk šikovně pouze na hranici útočné třetiny, o zakázané uvolnění se tak nejedná. Navíc kohouti bojují na zadním mantinelu, čímž ušetřili další sekundy z hrací doby.
     
    58:02
    Olomouc se na chvíli osvobozuje vyhozením přes všechny čáry, ovšem nemůže vystřídat.
     
    58:02
    Hráči již byli připraveni na buly, když se Daniel Král vydal z brány. Rozhodčí ale střídání přerušil, liberecký gólman tak musí zpět.
     
    58:07
    Liberec hraje v šesti!
     
    58:49
    Hosté rozehrávají z vlastního pásma, zatím se jim při přechodu modré moc nedaří.
     
    59:09
    Už to vypadalo, že Silvester Kusko bude pálit do odkryté klece, zakončit se mu ale nepovedlo.
     
    59:44
    Tygři stále hledají cestu do útoku, vypadá to, že Mora už utkání dotáhne do vítězného konce.
     
    Konec zápasu.
     
    Ve třetí třetině Hanáci odskočili do dvoubrankového vedení, když Michal Kunc využil chyby Liberce na modré čáře. V čase 47:38 vstřelil Michal Ivan v přesilovce kontaktní gól, na vyrovnání už hosté ale nestačili. Kohouti byli v dnešním vyrovnaném klání mírně lepším týmem, a tak zaslouženě berou tři cenné body do tabulky.
     
    Nejlepšími hráči zápasu byli vybráni Michal Kunc a Michal Birner.
     
    To je ode mne vše. Děkuji vám za pozornost a u dalších textových přenosů nejen z Tipsport extraligy se budu těšit. (20:31:28)
    Marken.cz

    Michal Jonáš

    Branky a nahrávky: 7. Klimek (Rašner, Nahodil), 8. Macuh (Kunc, Sirota), 42. Kunc (Anděl) – 3. Birner (Bulíř, Vlach), 48. Ivan (Filippi)


    HC Olomouc: Konrád (Sedláček) – Ondrušek (C), Řezníček, Sirota, Černý, Rašner, Švrček, Ozols – Kusko, Knotek (A), Bambula – Klimek, Nahodil (A), Navrátil – Káňa, Macuh, Orsava – Kunc, Menšík, Anděl.
    Trenér: Jan Tomajko

    Bílí Tygři Liberec: D. Král (Pařík) – Ivan, Melancon, McCoshen, Galvas, Budík, Knot, Derner – Rychlovský, Filippi (A), Klíma – Flynn, A. Najman, Hawryluk – Birner (C), Bulíř (A), Vlach – Pérez, Šír, Pekař.
    Trenér: Filip Pešán

    Rozhodčí: Obadal, Vrba – Lhotský, Hynek

    Diváci: 4106
    bahis siteleri