Havlíčkův Brod – Břeclav 5:3 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
5:3 (2:0, 0:0, 3:3)
HC Lvi Fosfa Břeclav
Pátek 01.12.2023, 14:40 • Zimní stadion Kotlina, Havlíčkův Brod • Liga dorostu • 18. kolo
Partner:
     
    Dobré páteční odpoledne z Havlíčkova Brodu, vítám všechny fanoušky mládežnického hokeje. V rámci 18. kola Ligy dorostu si to mezi sebou rozdají o body BK Havlíčkův Brod a HC Lvi Fosfa Břeclav. Do utkání půjdou v roli favorité Bruslaři. Břeclav v posledních kolech ukořistila čtyři body.
     
    BK Havlíčkův Brod
    Celek z Vysočiny drží na hokejkách ve skupině Východ druhou pozici (35 bodů) za Vsetínem – na Valachy ztrácí osm bodů. Havlíčkův Brod se v posledních šesti zápasech prezentuje kolísavou formou, neboť sice dokázal porazit první tým, následně i třetí Techniku, ale...

    Tyhle skalpy a cenné bodové přírůstky kalí poslední utkání s reprezentačním výběrem Polska. Naši východní sousedé porazili Bruslaře 2:0. Kromě toho Burešovi svěřenci vybouchli i v Písku – 1:6. Uvidíme, co naordinuje hlavní trenér do dnešního duelu?
     
    HC Lvi Fosfa Břeclav
    Jihomoravský celek je nejhorší ve skupině Východ, ovšem tuhle vizitku drží napříč celé Ligy dorostu. Lvi dokázali za sedmnáct utkání na bodové konto připsat pouhé čtyři body. Břeclav je mimo jiné i nejhorší celek, co se týká obdržených branek (95).

    Abychom jenom nehanili Lvy, tak v posledních zápasech se jim daří. V listopadu ze šesti utkání nasbírali právě zmíněný počet bodů. Nejprve otáčela Břeclav zápas s Hvězdou Praha po nájezdech, aby uspěla v prodloužení proti Šumperku.
     
    Poslední vzájemné utkání
    Oba týmy se utkaly v rámci devátého kola a k vidění byla dvanáctigólová přestřelka, ve které tři body vybojoval Havlíčkův Brod. Břeclav v zápase dvakrát vedla, jenže nadějný stav neudržela do druhé přestávky. Bruslaři ve třetí části kontrolovali nabyté vítězství.

    Břeclav – Havlíčkův Brod 4:8 (2:2, 2:4, 0:2)
    Branky a nahrávky: 1. Pravda (Charvát, Štohl), 4. Pravda (Charvát), 22. Kubiak (Charvát, J. Prchal), 26. Chlubný (Šťastný) – 5. Kraučuk (Mečiar), 18. Konvalina (Chromý, Teml), 25. Chromý (Kraučuk, Lédl), 27. Lédl (Konvalina, Chromý), 30. Lédl (Chromý, Kraučuk), 37. Konvalina (Chromý, Teml), 59. Chromý, 60. Teml (Konvalina).
    Rozhodčí: Martin Maťašovský – Alice Zábršová, Michal Bejček.
    Vyloučení: 5:9.
    Využití: 1:3.
    Diváci: 40.
    Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:8.

    Břeclav: Jareš (Kotas) – Hurnický, Osička, Veselský, Adler, Kubiak (A) – Šťastný (C), Jedlička, J. Prchal, V. Prchal, Chlubný, Charvát, Pravda, Švandelka, Štohl (A).

    Havlíčkův Brod: Ždimera (26. Petr) – Rasocha, Frantl, Konvalina, Kratochvíl, Mečiar, Duben, Kopecký, Teml (C) – Vaněček, Brožek, Lédl, Chromý (A), Hrodek, Tecl, Kraučuk, Makovec.
     
    Tabulka skupiny Východ
    1. Vsetín 76:32, 43. bodů
    2. Havlíčkův Brod 66:54, 35 bodů
    3. Technika Brno 53:45, 29 bodů
    4. Chrudim 64:58, 28 bodů

    5. Šumperk 45:56, 22 bodů
    6. Třebíč 42:59, 19 bodů
    7. Polsko U17 43:59, 18 bodů
    8. Břeclav 36:95, 4 body

    Poznámka
    První čtyři týmy po základní části hrají play off, poslední z každé skupiny potom o udržení v soutěži.
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Petr (Humplík) – Konvalina, Frantl, Rasocha, Kopecký, Mečiar, Teml (C), Duben – Vaněček, Brožek, Chromý (A), Hrodek, Čapek (A), Tecl, Kraučuk, Makovec, Suchý, Lédl.
    Trenér: Lukáš Bureš

    HC Lvi Fosfa Břeclav: Hradil (Kotas) – Bína, Hurnický, Coufal, Veselský, Kubiak (C) – Jedlička, Novotný, Chlubný, Charvát, Pravda, Bošek, Ventliand, Konovalov.
    Trenér: Libor Kocúr

    Rozhodčí: Jakub Jančí – Jan Kopecký, Jan Topolský.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Úvodní střídání patří Břeclavi, která se usadila před Danielem Petrem. Gólman Bruslařů nemusel zasahovat.
     
    00:50
    Akce také na druhé straně ledového kolbiště, kdy snahu Bruslařů rozbila pozorná obrana soupeře. Je vidět, že se bude hrát ze zajištěných obran.
     
    01:26
    Tomáš Chlubný nabil na levý kruh Bohdanu Konovalovi, který zápěstím namířil puk na Petra. Gólman Bruslařů na brankové čáře zastavil puk, navíc zneškodnil i dorážku Alberta Ventlianda.
     
    02:40
    Matěj Makovec odpovídá na tlak soupeře střelou z mezikruží, ale pokus nenadělal problémy Hradilovi.
     
    03:48
    Dominik Chromý se dostal z levé strany do zakončení. Pokus zápěstím vyrazil Hradil betonem, následnou dorážku neusměrnil do sítě Makovec, jenž byl tísněn.
     
    04:06
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Bruslaři jdou do vedení! Dominik Chromý rybičkou vybídl do úniku MATYÁŠE LÉDLA. Druhý jmenovaný vymíchal gólmana, jenž neměl nárok na kvalitní zakončení Lédla. Asistence: Dominik Chromý a Denis Kraučuk.
     
    06:52
    Břeclav jde za vyrovnáním, ale její tlak nekončí gólem. Petr je dobře postavený.
     
    07:46
    Další závar před havlíčkobrodskou svatyní, a opět v hlavní roli Daniel Petr. Gólman Havlíčkova Brodu vychytal postupně Ventlianda a poté z dorážky Chlubného.
     
    09:08
    Pavel Konvalina vypálil od modré, puk vyrazil vyrážečkou brankář Lvů. Hradil musí být nadále v pozoru, neboť hraje se v jeho blízkosti.
     
    09:55
    Dominik Vaněček ujel po levé straně, nabízel se mu na druhé straně spoluhráč, jenže zvolil zakončení. Vaněčka s přehledem vychytal gólman Lvů.
     
    10:36
    Bruslaři zamkli svého soupeře v obranné třetině, ale druhá branka z toho není. Jihomoravané se dobře brání a čistí prostor okolo gólmana.
     
    11:32
    Tlak Havlíčkova Brodu ukončil vyjetím zpoza branky Marek Čapek. Ten zakončil na levou tyč, ale tam byl připravený brankář Hradil.
     
    12:12
    Šance také pro hosty. Viktor Pravda ujel do úniku, ačkoliv byl tísněn, tak zakončil na pravou tyč. Daniel Petr mu zmenšil úhel, což ve finále rozhodlo o celé akci. Bruslaři stále vedou.
     
    13:31
    Oba týmy mají problémy s přechodem středního pásma. Útočné manévry končí na modrých čarách.
     
    14:09
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Havlíčkův Brod jde do dvoubrankového vedení! Václav Brožek byl rychlejší v souboji, přihrál na pravý kruh ŠTĚPÁNA HRODKA. Ten si vylepšil místo a takřka na místě vymíchal Hradila, kterému uklidil puk podél pravého betonu! Asistence: Václav Brožek.
     
    15:13
    Daniel Petr si připisuje další zákrok, když si pohlídal nahození od levého mantinelu. Bruslaři si vzali ponaučení ze zpackaného duelu s Polskem.
     
    15:49
    Vyloučení v týmu HC Lvi Fosfa Břeclav:
    Kubiak – 2 min., krosček.
     
    16:04
    Bruslaři vyhráli klíčové vhazování a operují v prostoru, který střeží Petr Hradil. Gólman Břeclavi si potom připisuje rutinní zákrok, když zastavil nahození od modré.
     
    16:34
    Denis Kraučuk prostřelil Petra Hradila, kterého od třetí inkasované branky zachránila pravá tyč!
     
    17:27
    Dominik Chromý dostal puk na pravý kruh, sjel si před branku, ale na bližší tyč nerozvlnil síť.
     
    18:32
    Dvakrát za sebou mohl potrestat chybu havlíčkobrodské defenzivy Jan Bošek, ten ale v obou případech narazil na připraveného Petra.
     
    19:40
    Miroslav Duben vystřelil od modré, možná svoji střelu uspěchal... Ale nic na tom nemění fakt, že puk zastavila vyrážečka gólmana.
     
    19:59
    Ondřej Suchý vypálil v pádu, jenže puk netrefil tak, jak by chtěl. Končí nám první třetina.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou velice zajímavou první třetinu, která nabídla řadu šancí na obou stranách, avšak skóre měnili jenom Havlíčkobrodští. Bruslaři dokázali vtěsnat obě branky do deseti minut. Břeclav se snažila, vytvářela si šance, ale na spolehlivého Daniela Petra si nikdo z hostů nepřišel. Uvidíme, co nám nabídne druhé dějství, které startuje přibližně v 15:23.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:35
    Havlíčkův Brod vstoupil do druhého dějství aktivně, kdy zamkl svého soupeře v obranném pásmu. Břeclav vše ustála bez inkasované branky.
     
    21:02
    Ondřej Charvát teď měl vzít celou akci na sebe, jenže místo toho nahrával. Puk se napodruhé dostal k Janu Boškovi, který neprostřelil z dobré pozice Petra!
     
    21:38
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Hrodek – 2 min., nedovolené bránění brankáři.
     
    21:57
    Lvi se dostali ke kotouči, ale nakonec se u něj dlouho neohřáli, neboť se píská přihrávka rukou. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    22:35
    Jihomoravský celek se usadil v útočné třetině, kde kombinuje zejména po pravé straně.
     
    23:04
    Daniel Petr si připisuje důležitý zákok, když se dokázal přemístit k levé tyči.
     
    23:16
    Opět v akci havlíčkobrodský brankář, který si poradil se střelou od modré čáry. Bruslaři se na brankáře mohou spolehnout.
     
    23:57
    Pavel Konvalina si udělal útočný výlet, který zakončil přízemní ránou. Hradil vyrazil touš pravým betonem.
     
    25:01
    Lvi byli blízko kontaktnímu gólu, ale v obrovské šanci selhal jeden ze střelců, který odmítl volnou levou část havlíčkobrodské svatyně.
     
    26:23
    Bruslaři mohli jít do trháku, po nabídce Chromého střílel Kraučuk, jenž z osy kluziště vyprášil betony Petra Hradila.
     
    27:16
    Oba týmy si hlídají střední pásmo, je těžké se probojovat do šance. Když už se něco naskytne, tak to je ze střední vzdálenosti.
     
    28:41
    Marek Čapek zakončoval tlak Bruslařů z levého kruhu, avšak Hradil byl pozorný.
     
    28:41
    Vyloučení v týmu HC Lvi Fosfa Břeclav:
    Ventliand – 2 min., hákování.
     
    29:03
    Dominik Chromý se blýskl šikovnýma rukama, když si obhodil obránce a jel vstříc Hradilovi. Gólman soupeře vyzrál na zakončení k levé tyči – následná dorážka se neujala.
     
    29:37
    Bruslaři vykombinovali bránicí čtveřici, ale záhy špatnou nahrávkou, ale následným odrazem kotouče dostali do šance hosty. Břeclavští byli dostiženi ve středním pásmu.
     
    31:02
    Šimon Veselský krosem hledal na levé tyči Martina Novotného. Ten už mířil do prázdný klece, jenže puk mu v poslední chvíli přeskočil čepel.
     
    31:16
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Tecl – 2 min., podrážení.
     
    32:04
    Hosté byli v pásmu, ovšem důraz předvedl jeden z domácích útočníků, který vybojoval puk a poslal ho do středního pásma.
     
    32:40
    Marek Čapek ve vlastním oslabení předvedl skvělou střelu přes obránce. Pokus vyrazil na poslední chvíli Petr Hradil ramenem a následnou dorážku nemusel řešit.
     
    33:39
    Vyloučení v týmu HC Lvi Fosfa Břeclav:
    Konovalov – 2 min., vražení na hrazení.
     
    34:14
    Bruslaři se moc mazlí s kotoučem, což dává vítr do plachet Břeclavským. Hosté přistupují k hráčům Bruslařů a nedovolují střely na Hradila.
     
    34:46
    Tentokrát brankář Lvů musel jít do akce, ale připsal si zákrok z kategorie snazších. Hradil si našel puk, který na něj mířil od pravého mantinelu.
     
    35:54
    Nejprve do šance ujel hostující Charvát, který byl dostižena nevystřelil na branku. Hned záhy ujela dvojice Suchý s Vaněčkem, přičemž první jmenovaný nastřelil vystřelený beton Hradila! Výborný zákrok brankáře Lvů.
     
    37:23
    Bruslaři svírají Břeclav v obranné třetině, jenže zeď hostů drží a nepovoluje třetí dílek do skládačky.
     
    38:01
    Do samostatného úniku se dostal Šimon Veselský, ale.... Čárový rozhodčí píská postavení mimo hru, což je obrovská škoda pro hosty.
     
    39:08
    Soupeř atakuje rozehrávku Havlíčkova Brodu v obranné třetině Bruslařů. Jihomoravský celek si jde za kýženou první brankou utkání jasně a zřetelně.
     
    39:39
    Břeclav je v útočném pásmu, ale bez puku, Bruslaři by si měli tohle ve vlastním pásmu pohlídat až do sirény.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Obrázek hry? Takřka se nezměnil, ovšem oba týmy předvádějí, co v nich je. Stav je i po druhé třetině stále příznivý pro Havlíčkův Brod, který vede 2:0. Ale nemuselo to tak být, jak Bruslaři, tak především hosté měli dost šancí pohnout s ukazatelem skóre. Třetí třetina začne přibližně v 16:06.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:11
    Matěj Makovec mohl dávno zakončit, místo toho si sjel až před gólmana. Hradil jeho pokus na levé rameno vytěsnil.
     
    41:03
    Havlíčkův Brod svírá soupeře v obranné třetině, ale Hradil nemusí řešit žádnou ošemetnou situaci.
     
    41:33
    Jan Bošek se zmocnil nahrávky, ale jeden z obránců svoji chybu napravil a zablokoval soupeře.
     
    42:02
    Michal Hurnický našel krosem Romana Jedličku, který se šance zalekl a zahodil ji. Tohle může Břeclav hodně mrzet.
     
    43:15
    Břeclav právě vstřelila branku! Břeclav jde do kontaktu, a kdo jiný to mohl dát? VIKTOR PRAVDA ujel do úniku na Petra. Naznačil zakončení mezi betony, ale bekhendem poslal puk do sítě! Bez asistence.
     
    44:20
    Vyloučení v týmu HC Lvi Fosfa Břeclav:
    Chlubný – 2 min., sekání.
     
    44:34
    Dominik Vaněček na pravém kruhu zvolil střelu zápěstím, ale Hradil si poradil.
     
    45:14
    Ondřej Suchý se zbavil svého strážce a namířil si to do zakončení. Hradil pokus mezi betony vytěsnil.
     
    46:07
    Dominik Chromý dostal puk na modrou čáru, udělal tři kroky, ale... Puk skončil na prvním blokujícím hráči Břeclavi.
     
    47:44
    Viktor Pravda mohl vyrovnat, ale lehkým motýlkem nevyděsil Daniela Petra, který chytá spolehlivě.
     
    48:14
    Jan Bošek mohl vyrovnat, když dostal nahrávku před branku. Z první trefil beton Petra, který si posléze poradil s dorážkou!
     
    48:21
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Nedáš, dostaneš! Bruslaři jdou do dvoubrankového vedení! Lví podíl má na brance Štěpán Hrodek, jenž se dostal po levé straně do pásma! Narýsoval kolmici na MARTINA TEMLA, jenž bekhendem uklidil puk do sítě! Asistence: Štěpán Hrodek a Václav Brožek.
     
    49:25
    Oba týmy si vytvořily šance ke skórování, ale ani jeden ze střelců nebyl úspěšný.
     
    49:51
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Konvalina – 2 min., držení.
     
    50:56
    Lvi se nemohou dostat do pásma, Bruslaři výborně brání modrou linii
     
    51:48
    Havlíčkův Brod si vybojoval šanci i v oslabení, ale Teml si netroufl vystřelit. Lvi následně vybojovali puk zpět na své hokejky.
     
    52:42
    Matyáš Lédl ukázal šikovné ruce, když si prohodil obránce, ale byl už moc v úhlu, takže s jeho zakončením neměl Hradil problém.
     
    53:28
    Ondřej Suchý jel do brejku, zkusil zakončit mezi betony gólmana, ale při zakončení byl vyrušen. Puk nakonec skončil mimo prostor tří tyčí.
     
    53:31
    Vyloučení v týmu HC Lvi Fosfa Břeclav:
    Hurnický – 2 min., držení.
     
    54:05
    Ondřej Charvát vybídl ke skórování Viktora Pravdu, jenž zápěstím neusměrnil puk nad lapačku Petra!
     
    54:14
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Bruslaři využívají přesilovou hru a možná tím jistí tři body. Denis Kraučuk se dostal na levý kruh, odkud nahrál na protější stranu DOMINIKU CHROMÉMU. Druhý jmenovaný dovezl puk na zlatém podnosu až do branky soupeře! Asistence: Denis Kraučuk.
     
    56:35
    Dominik Chromý útočil na druhý gól utkání, jenže trefil blok soupeře.
     
    57:13
    Břeclav právě vstřelila branku! A pozor, v Kotlině bude ještě drama. Tlak do branky uplatnil ALBERT VENTLIAND, který na několik pokusů překonal jak nedůraznou obranu, tak ležícího Petra! Bez asistence.
     
    57:13
    Oddechový čas pro tým HC Lvi Fosfa Břeclav.
     
    57:48
    Oba týmy jdou do jasného risku, a to hrát bez bázně a hany. Břeclav nemá co ztratit.
     
    58:14
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Duben – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu HC Lvi Fosfa Břeclav:
    Charvát – 2 min., hrubost.
     
    58:30
    Břeclav v šesti.
     
    58:41
    Vyloučení v týmu HC Lvi Fosfa Břeclav:
    Ventliand – 2 min., podrážení.
     
    58:48
    Dominik Chromý střílel z pravého kruhu, Hradila sice překonal, ale toho zastoupila branková konstrukce.
     
    59:12
    Břeclav právě vstřelila branku! Je to o gól, Břeclav jde do kontaktu ve vlastním oslabení! VIKTOR PRAVDA zůstal za bukem, dostal kotouč do jízdy a ujel. Proti Petrovi dlouho signalizoval zakončení mezi betony, nakonec pověsil puk bekhendem pod břevno! Nádherná akce. Asistence: Richard Bína a David Michel Kubiak.
     
    59:26
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Závěr se vším všudy, Bruslaři stvrzují výhru v power play soupeře! MATĚJ MAKOVEC trefil od levého kruhu volnou branku Břeclavi. Bez asistence.
     
    Konec zápasu.
     
    Je za námi šestigólová třetí třetina a bylo se na co koukat. Závěr utkání patřil Břeclavi, která se nedala lacino, ale srazilo ji neproměňování šancí. Havlíčkův Brod tedy nepravil nepovedené utkání s Polskem. Břeclav si neodváží z Kotliny bod, neméně zanechala na Vysočině sympatický dojem.
     
    Dnes je to ode mě všechno, děkuji za pozornost a příště se těším na počtenou. (17:16:03)

    Štěpán Ondráček

    Branky a nahrávky: 5. Lédl (Chromý, Kraučuk), 15. Hrodek (Brožek), 49. Teml (Hrodek, Brožek), 55. Chromý (Kraučuk), 60. Makovec – 44. Pravda, 58. Ventliand, 60. Pravda (Bína, Kubiak)


    BK Havlíčkův Brod: Petr (Humplík) – Konvalina, Frantl, Rasocha, Kopecký, Mečiar, Teml (C), Duben – Vaněček, Brožek, Chromý (A), Hrodek, Čapek (A), Tecl, Kraučuk, Makovec, Suchý, Lédl.
    Trenér: Lukáš Bureš

    HC Lvi Fosfa Břeclav: Hradil (Kotas) – Bína, Hurnický, Coufal, Veselský, Kubiak (C) – Jedlička, Novotný, Chlubný, Charvát, Pravda, Bošek, Ventliand, Konovalov.
    Trenér: Libor Kocúr

    Rozhodčí: Jakub Jančí – Jan Kopecký, Jan Topolský

    Diváci: 150
    bahis siteleri