Česko – Slovinsko 4:0 (kon.) | Polsko – Řecko 2:0 (kon.)
konec
Česko
4:0 (2:0)
Slovinsko
Úterý 05.12.2023, 19:00 • CFIG Arena, Pardubice • Liga národů žen - Liga B
Předzápasové kurzy
     
    Statistiky zápasu:
    Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 2:5. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 11:10. (21:05:04)
    České fotbalistky si zajistily postup do Ligy národů A!
     
    České fotbalistky zvládly závěrečný zápas Ligy národů skvěle! Slovinky přehrály po nejlepším výkonu sezóny 4:0, což znamená, že ve své skupině vítězí a postupují do elitní Ligy národů A, kde budou moci poměřit síly s těmi nejlepšími evropskými reprezentacemi.

    Češky měly od začátku duel pod kontrolou. Skóre se poprvé měnilo ve 12. minutě, kdy se z dálky trefila pomocí odrazu míče o břevno Kamila Dubcová. Po půlhodině hry pak navýšila skóre po rohovém kopu Franny Černá, která dorazila míč za brankovou čáru po zakončení Pochmanové. Ani po změně stran se žádné drama nekonalo. V 59. minutě se běžela od půlící čáry sama na bránu Andrea Stašková, která se nemýlila a bylo v podstatě hotovo. Skóre duelu pak uzavřela přímo z rohového kopu Michaela Khýrová. Balón po jejím centru skončil na tyči a gólmanka Meršniková ho chytala až za brankovou čarou. Lvice měly i další příležitosti a nyní sklízejí zasloužený potlesk tisícovky fanoušků v Pardubicích.
     
    Po závěrečném hvizdu okamžitě vyběhly na trávník hráčky ze střídačky a na hřišti startují bezprostřední oslavy postupu do áčkové skupiny Ligy národů! Tohle byl před startem sezóny cíl. Po říjnovém dvojzápase s Bosnou se zdálo, že to přímo z prvního místa asi nevyjde, ale nakonec to svěřenkyně Karla Rady zvládly!
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    České fotbalistky už stojí na střídačce a čekají na závěrečný hvizd v tričkách, která jsou připravena na oslavu postupu do Ligy národů A.
     
    90+5
    Aneta Pochmanová zůstala ležet ve středu hřiště po zásahu někam do ucha. Slovinky zaútočily po pravé straně, ovšem do defenzivní linie se zatáhla Kotrčová, která Pochmanovou dobře zastoupila a odkopla míč do bezpečí. Pochmanová se mezi tím zvedla ze země a vrací se na své místo.
     
    90+3
    Ještě centr Huvarové z pravé strany. Před Křivskou míč lapila Meršniková.
     
    90+3
    Z rohového kopu Korošecové nic nebylo. Lara Prašnikarová se pak ještě pokoušela s pomezní usmlouvat autové vhazování, ale neuspěla.
     
    90+2
    Kolblová postupovala dopředu na pravé straně. Její centr zablokovala na roh Eva Bartoňová.
     
    90+1
    Z hrací plochy se těžce zvedala Aneta Dědinová. Sparťanská obránkyně se držela za kotník. Snad ale bude v pořádku. Byla by škoda, pokud by se na konci rozhodnutého zápasu někdo zranil.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí Rustaová nastaví ještě pět minut.
     
    90
    Olivie Lukášová se musela vypořádat se skákajícím míčem. Česká brankářka ho raději odehrála do autu.
     
    89
    Střídání v týmu Slovinsko:
    ze hřiště odchází Kaja Erženová, přichází Izabela Križajová.
     
    88
    Kamila Dubcová centrovala z levé strany na bližší tyč. Tam si nabíhala Karolína Křivská, která balón usměrnila vedle brány.
     
    86
    Prašnikarová rozjela akci přihrávkou na Špelu Kolblovou. Ta odcentrovala a na balón před bránou nedosáhla právě Prašnikarová. Hráčka zavírající zadní tyč pak nečekala, že až tam balón propadne.
     
    86
    Slovinky v závěru přeci jen trošku ožily. Po třetím inkasovaném gólu byly nějakou dobu zralé na ručník.
     
    84
    Střídání v týmu Česko:
    ze hřiště odchází Andrea Stašková, přichází Karolína Křivská.
     
    83
    Karolína Kotrčová sebrala míč Dominice Čončové, která ji chytila rukama a praštila s českou hráčkou o trávník. Žlutou kartu pak přijala s gestem, které říkalo, že o svém zákroku moc dobře věděla.

    Martin Augustin

    Branky: 12. Dubcová, 30. Černá, 59. Stašková, 69. Khýrová

    Karty:   21. Krejčiříková (CZE), 38. Pochmanová (CZE), 63. Khýrová (CZE) – 83. Čončová (SLV)


    Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 2:5. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 11:10.
    Česko: Lukášová – Šlajsová (78. Huvarová), Dědinová, Pochmanová, Bartoňová – K. Dubcová, Cahynová (C) – Krejčiříková (62. Kotrčová), Černá (62. Růžičková), Khýrová (78. Mrázová) – Stašková (84. Křivská).
    Náhradníci: Votíková, B. Růžičková – Křivská, Huvarová, K. Růžičková, Polcarová, Žufánková, Kotrčová, Stárová, Mrázová.

    Trenér: Karel Rada

    Slovinsko: Meršniková – Kolblová, Golobová, Gradišeková, Erženová (89. Križanová) – Janežová (66. Čoncová), Makovecová (81. Roganová), Korošecová, Zverová (C) – Prašnikarová, Kuštrinová (81. Zajmiová).
    Náhradníci: Kocijanová – Kosová, Eferiová, Kastelecová, Čoncová, Križajová, Roganová, Zajmiová.

    Trenér: Saša Kolman

    Rozhodčí: Rustaová – Kumeová, Prengaová (ALB)

    Diváci: 1001
    bahis siteleri