Česko – Slovinsko 4:0 (kon.) | Polsko – Řecko 2:0 (kon.)
konec
Česko
4:0 (2:0)
Slovinsko
Úterý 05.12.2023, 19:00 • CFIG Arena, Pardubice • Liga národů žen - Liga B
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Vítám tu všechny milovníky fotbalu! České fotbalistky v úterý večer odehrají v pardubické CFIG Areně závěrečné utkání v Lize národů B. Souboj se Slovinskem navíc bude mimořádně důležitý, protože případné vítězství by Češkám zajistilo první místo v tabulce 4. skupiny. A to by znamenalo jediné – postup do elitní ligy A! Držme tedy svěřenkyním kouče Karla Rady palce, aby se jim podařilo vytyčený cíl splnit.
     
    Slovinsko:
    Slovinsko je v tabulce skupiny třetí s šesti body. Jedinou porážku si připsalo hned na úvod, kdy doma podlehlo 0:2 právě Češkám. Poté uhrálo tři remízy, z nichž zejména dvě proti Bělorusku byly zklamáním, a v pátek konečně Slovinky dokázaly vyhrát, když doma otočily na 2:1 duel s Bosnou. Tím mimo jiné pomohly českému týmu, který se i díky tomu dostal před Bosňanky do čela tabulky.

    Slovinky určitě nebudou snadnými soupeřkami. V kádru mají i hráčky z Top lig. Velkou hvězdou je zejména útočnice Lara Prašnikarová z německého Eintrachtu Frankfurt, která patří k tahounkám předního bundesligového celku. Ve Wolfsburgu zase působí obránkyně Sara Agrežová a v Lipsku záložnice Korina Janežová. V italské Lize pak nastupují obránkyně Fiorentiny Kaja Erženová se záložnicí Zarou Kramžarovou z AS Řím. Za zmínku pak stojí také další středopolařka Kaja Korošecová z francouzského Paris FC a především kapitánka a historicky nejlepší střelkyně Slovinska Mateja Zverová. Ta působí v týmu rakouského účastníka Ligy mistryň ze St. Pöltenu.
     
    Česko:
    České hráčky si svůj cíl vyhrát skupinu a postoupit do Ligy národů A velmi zkomplikovaly v říjnovém dvojzápase proti Bosně. Na půdě soupeřek prohrály gólem v závěru 0:1 a před rekordní návštěvou v Hradci pak se soupeřkami jen remizovaly 2:2. V pátek však vedoucí Bosňanky nedokázaly udržet vedení ve Slovinsku, nakonec padly a před svěřenkyněmi kouče Karla Rady se naskytla jedinečná příležitost vrátit se do čela. Duel s Běloruskem, který se hrál na neutrální půdě v maďarském Györu, se neodehrál kvůli těžce podmáčenému hřišti v původním pátečním termínu, ale až v sobotu dopoledne. České fotbalistky to na těžkém a rozbahněném terénu zvládly a výhru 1:0 jim zajistila krátce před koncem prvního poločasu Kamila Dubcová. Ta sice z penalty nastřelila břevno, ovšem vzápětí se k ní balón vrátil a to už se záložnice AC Milan nemýlila.

    Z hráček působících v zahraničí má kouč Karel Rada k dispozici také obránkyni francouzského Guingampu Antonii Stárovou, záložnici španělské Sevilly Kláru Cahynovou, klubovou spoluhráčku Dubcové z AC Milan Andreu Staškovou a v anglickém Tottenhamu pak od léta působí brankářka Barbora Votíková. V národním týmu ale momentálně dostává přednost Olivie Lukášová z pražské Slavie, která se vyprofilovala jako jednička v době dlouhodobého zranění Votíkové.
    Navzdory počasí v Česku se reprezentantky mohly na předzápasovém tréninku proběhnout po výborně připraveném trávníku na pardubickém stadionu.
     
    První vzájemný zápas ve Slovinsku se odehrál hned na úvod sezóny Ligy národů. Češky dokázaly získat cennou výhru 2:0, pod kterou se podepsaly góly ve 38. minutě Aneta Pochmanová v 86. minutě pak Klára Cahynová. Právě Slovinky byly v té době považovány za hlavní české konkurentky v boji o postup do Ligy A, ale momentálně se nacházejí v roli třetího týmu vzadu, který už vyhrát skupiny nemůže.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Lukášová – Šlajsová, Dědinová, Pochmanová, Bartoňová – K. Dubcová, Cahynová (C) – Krejčiříková, Černá, Khýrová – Stašková.
    Náhradníci: Votíková, B. Růžičková – Křivská, Huvarová, K. Růžičková, Polcarová, Žufánková, Kotrčová, Stárová, Mrázová.
    Trenér: Karel Rada

    Slovinsko: Meršniková – Kolblová, Golobová, Gradišeková, Erženová – Janežová, Makovecová, Korošecová, Zverová (C) – Prašnikarová, Kuštrinová.
    Náhradníci: Kocijanová – Kosová, Eferiová, Kastelecová, Čoncová, Križajová, Roganová, Zajmiová.
    Trenér: Saša Kolman

    Rozhodčí: Rustaová – Kumeová, Prengaová (ALB).
     
    Nejprve bude oceněna kapitánka týmu Klára Cahynová, která v sobotu proti Bělorusku nastoupila ke svému stému reprezentačnímu utkání. Dnes tedy zahajuje svou druhou stovku.
     
    Teď už zazní hymny obou zemí, tedy Slovinska a Česka.
     
    Hymny jsou za námi. Teď ještě proběhne los obou kapitánek a pak se už půjde na úvodní výkop.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop měly Slovinky. K míči se už dostaly také Češky.
     
    2
    Franny Černá čekala na levém křídle na náběh Evy Bartoňové. Té ale balón při převzetí odskočil do autu.
     
    4
    Teď je to boj o střed hřiště. České hráčky se momentálně dostaly k míči a zkoušejí založit útok.
     
    4
    Gabriela Šlajsová doběhla dlouhý balón u rohového praporku a odcentrovala. Na přední tyči byla jenom slovinská obránkyně.
     
    5
    Pochmanové byl odpískán faul na půlce. Kuštrinovou zřejmě lehce zasáhla rukou do tváře, protože právě za toto místa se Slovinka drží.
     
    6
    Nalevo se to otevřelo před Michaelou Khýrovou. Křídelnice či krajní obránkyně Slavie zvolila prudký centr, který ale neprošel až před bránu.
     
    6
    Klára Cahynová zastavila faulem Mateju Zverovou. Slovinky rozehrávají z už útočné poloviny.
     
    8
    Andrea Stašková bojovala o míč u levé postranní čáry. Bude z toho ale jen aut pro Slovinky.
     
    9
    Zverová se s míčem otočila na půlce a snažila se najít na levém křídle nabíhající Laru Prašnikarovou. Hráčka Eintrachtu Frankfurt, jejíž kvalitu poznaly například sparťanky v předkole Ligy mistryň, ale balón nedostihla na hřišti.
     
    10
    Slovinský centr odklidila do autu Aneta Dědinová.
     
    10
    Prašnikarová byla v ofsajdu.
     
    11
    První česká šance! Eva Bartoňová odcentrovala z levé strany pravačkou a míč si našla Andrea Stašková. Její hlavičku vytáhla levou rukou Zala Meršniková. K dorážce se pak ještě dostala Tereza Krejčiříková, ovšem slovinská brankářka balón vykopla pravou nohou!
    11. Slovinská brankářka vyrazila hlavičku Staškové i dorážku Krejčíříkové.
     
    12
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češky se ujímají vedení! Krásný gól dává KAMILA DUBCOVÁ, která se opřela do míče z nějakých 22 metrů. Balón prolétl nad slovinskou brankářkou a po odrazu od břevna zapadl do sítě.
    12. Kamila DUBCOVÁ - 1:0
     
    14
    Tohle je rozhodně dobrý začátek pro Češky. Těm by vítězství zajistilo postup do elitní Ligy A, z níž je i snadnější cesta například na EURO.
     
    15
    České fotbalistky zůstávají aktivní. Dobrá začátek je nabudil.
     
    16
    Nyní ale nebezpečný protiútok Slovinek. Ten táhla z pravé strany Mateja Zverová. Ta se snažila předložit míč před bránu Laře Prašnikarové, která hrací předmět naštěstí nedoběhla. Jinak by byla ve stoprocentní příležitosti!
     
    17
    Zverové je 35 let, přesto je nadále velmi kvalitní a aktivní hráčkou. Na levém křídle obehrála Šlajsovou a odcentrovala. Poté se balón dostal ke Kaje Korošecové, která ze střední vzdálenosti netrefila bránu.
     
    19
    Ofsajd byl odmáván Janežové. Rozehrává Olivie Lukášová.
     
    21
    Tereza Krejčiříková dostává žlutou kartu zřejmě za diskuzi s rozhodčí.
     
    23
    Tereza Krejčiříková byla faulována Korošecovou. Rozhodčí pískala trošku s prodlevou a česká hráčka to okomentovala. Na to by si měla dát pozor, když už žlutou kartu má.
     
    24
    Následnou standardní situaci zahrávala Kamila Dubcová. Její centr Slovinky odvrátily.
     
    27
    I tohle přináší ženské fotbal. Zverové se po souboji rozpustily vlasy a před vhozením autu se tak čekalo, než si slovinská kapitánka nainstaluje neposednou gumičku zpátky. Nyní je už připravena pokračovat.
     
    28
    Michaela Khýrová se uvolnila na levé straně šestnáctky a odcentrovala. Našla hlavu Golobové, která balón tečovala na břevno vlastní brány. Škoda!
    28. Centr Khýrové byl tečován Golobovou do břevna.
     
    29
    Češky zahrávaly rohový kop. Zvolily kombinaci. Eva Bartoňová kličkovala v šestnáctce a poté míč předala Franny Černé. Ta ho ještě předložila Michaela Khýrové, jejíž ránu z pravé strany na bližší tyč vykopla Meršniková nohou na roh!
     
    30
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je to 2:0! Po rohovém kopu Michaely Khýrové rozpoutaly Češky před bránou velký závar! Do zakončení se dostala nejprve Aneta Pochmanová a Meršniková míč s vypětím všech sil udržela před brankovou čarou. Dobíhající FRANNY ČERNÁ však byla dostatečně důrazná a protlačila balón do brány.
    30. Franny ČERNÁ - 2:0
    30. Franny Černá (CZE)
     
    32
    Nějakou dobu se pak ještě diskutovalo, ale gól platí. Nebyl tam žádný důvod ho neuznat.
     
    34
    České hráčky nadále kontrolují míč na své útočné polovině. Zatím sledujeme jeden z nejlepších výkonů v této sezóně Ligy národů.
     
    35
    Michaela Khýrová byla sražena Špelou Kolblovou. Česká hráčka dostala naloženo a trvalo ji, než se sebrala z trávníku. Bude ale v pořádku. Už je na nohou.
     
    37
    Střely na bránu – 6:0
     
    38
    Aneta Pochmanová faulovala na hranici šestnáctky Žalu Kuštrinovou a dostala žlutou kartu. Ještě, že to stačila těsně před pokutovým územím.
     
    39
    Rozehrávající Kaja Korošecová trefila zeď. Míč se odrazil k Zverové, která ho vrátila Korošecové. Ta ho posílala do šestnáctky, kde se balónu zřejmě dotkly rukou Černá i Cahynová. Slovinky reklamují penaltu, ale rozhodčí Rustaová to buď neviděla, nebo neposoudila jako provinění proti pravidlům!
     
    40
    Slovinky budou mít roh. Před ním ale musí opustit hřiště Kaja Korošecová, která začala krvácet z nosu. Zřejmě schytala nějaký úder.
     
    41
    Po slovinském rohu se míč odrazil k Saře Makovecové. Ta to zkusila z dálky. Míč před Lukášovou skočil, ovšem česká brankářka i tak předvedla jistý zákrok.
     
    42
    Kaja Korošecová se už vrátila na trávník. Ve spolupráci s lékaři se ji povedlo krvácející nos vyřešit.
     
    44
    Pomalu se blíží závěr prvního poločasu. Jistě tam ale bude nějaké nastavení. Pár prostojů se událo.
     
    45
    Franny Černá si hodila na levé straně míč kolem bránící hráčky. Dostala se ale do zámezí.
     
    45
    Andrea Stašková se snažila prosadit v pokutovém území důrazem. Nakonec se ale dotkla míče rukou. Slovinky pak rychle rozehrály, na což Češky reagovaly později. Obránkyně však zvládly protiútok zastavit.
     
    45+1
    První poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    45+2
    Andrea Stašková byla faulována Gradišekovou a Češky ještě budou zahrávat standardku.
     
    45+2
    Po centru Michaely Khýrové zakončovala na zadní tyči nad Klára Cahynová. Česká kapitánka však byla v ofsajdu.
     
    45+3
    Mateja Zverová táhla asi poslední slovinskou akci v prvním poločase. Z levé strany odcentrovala do rukavic Lukášové.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    České fotbalistky mají za sebou velmi povedený první poločas. Nad Slovinskem vedou 2:0 a mají nakročeno k vytouženému postupu do elitní skupiny Ligy národů. Skóre zápasu otevřela ve 12. minutě krásnou střelou z dálky Kamila Dubcová, když se míč ještě odrazil do sítě o břevno. Po půlhodině pak navýšila skóre Franny Černá. Zakončení Pochmanové po rohovém kopu ještě brankářka Meršniková udržela před brankovou čarou, ale proti důrazné Černé již neměla nárok. Zatím je to velmi dobrý výkon Lvic, o čemž svědčí i statistika střel na bránu – 6:2.
    První poločas českým fotbalistkám vyšel.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Vypadá to, že ani Slovinky nesáhly k žádné změně v sestavě. Karel Rada neměl ke střídání po povedené první půli důvod.
     
    47
    Eva Bartoňová posílala na levé straně příliš dlouhou přihrávku na Michaelu Khýrovou. Tu si pohlídala Kolblová.
     
    48
    Aneta Dědinová stihla u postranní čáry míč před protihráčkou a adresovala malou domů brankářce Lukášové. Tu napadala Prašnikarová a Lukášová raději odkopla do autu.
     
    49
    Michaela Khýrová pálila z hodně ostrého úhlu a vůbec ne špatně! Meršniková musela balón, který směřoval nad její hlavu, vyrážet na roh!
     
    50
    Po rohu Khýrové byl míč tečován a skončil v zámezí. Další roh pro Češky.
     
    50
    Z druhé strany rozehrávala Tereza Krejčiříková. Balón se odrazil k Michaele Khýrové, jejíž tečovaná střela zpoza šestnáctky prošla těsně vedle pravé tyče!
     
    51
    Krejčiříkové se exekuce dalšího rohového kopu nevydařila. Míč poslala do zámezí.
     
    52
    Gabriela Šlajsová se rozběhla na pravé straně. Ta tušila, že spoluhráčka ze Slavie Michaela Khýrová bude nabíhat na zadní tyč a tak tam směřovala centr. Khýrová se k balónu nedostala.
     
    53
    Eva Bartoňová odcentrovala pravačkou z levé strany. Před bránou skákaly Černá a Krejčiříková, ovšem ani jedna míč nezasáhla. Ten tak propadl na bránu a Zala Meršniková musela reagovat na poslední chvíli. Na zem se složila včas a vyrazila tento jedovatý balón!
    53. Centr Bartoňové propadl na bránu a Meršniková musela do zákroku na poslední chvíli.
     
    55
    Eva Bartoňová nechtěla faulovat Žalu Kuštrinovou, která se dostala až do šestnáctky. Tam pak vlétla do souboje Aneta Dědinová, která naštěstí trefila první míč a až pak soupeřku. Bude z toho tedy roh.
     
    56
    Rohový kop Korošecové nepřinesl pro českou bránu výraznější nebezpečí.
     
    58
    Andrea Stašková skvělým napadáním sebrala míč brankářce Meršnikové. Hrací předmět se odrazil k Michaele Khýrové, která ale odmítla snadnou střelu do prázdné brány a chtěla udělat slovinské brankářce kličku. Ta ji míč vypíchla levou nohou!
     
    59
    Česko právě vstřelilo branku!
    Neproměněná tutovka Khýrové však Lvice mrzet nemusí! Všech deset Slovinek se vysunulo na útočnou polovinu. Míč ale odkopla Eva Bartoňová, Erženová ho na půlícím kruhu promáchla a ANDREA STAŠKOVÁ tak běžela sama na bránu soupeřek. Počkala si, až proti ní brankářka Meršniková vyběhne a pak ji po zemi obstřelila – 3:0.
    59. Andrea STAŠKOVÁ - 3:0
    59. Andrea Stašková (CZE)
     
    61
    Gól Staškové už by snad měl být razítkem na vítězství ve skupině Ligy národů B. Třígólový náskok by Češky pustit neměly.
     
    62
    Střídání v týmu Česko:
    ze hřiště odchází Franny Černá, přichází Kristýna Růžičková,
    ze hřiště odchází Tereza Krejčiříková, přichází Kateřina Kotrčová.
     
    63
    Žlutou kartu dostává Michaela Khýrová. Česká fotbalistka faulovala Kolblovou.
     
    65
    Kamila Dubcová se napravo výborně uvolnila. Následně nabídla míč na bližší tyč Staškové, která spadla a dorážka Michaely Khýrové trefila obránkyni. Asi do ruky, ale zřejmě to byl přirozený pohyb Slovinky.
     
    65
    Zpoza šestnáctky střílela Kamila Dubcová. Meršniková vytáhla balón nad břevno!
    65. Rána Dubcové.
     
    66
    Střídání v týmu Slovinsko:
    ze hřiště odchází Korina Janežová, přichází Dominika Čoncová.
     
    68
    Slovinky po třetím inkasovaném gólu trochu rezignovaly. Nyní se hraje hlavně u jejich šestnáctky. Tlak Češek přináší i sérii rohových kopů.
     
    69
    Česko právě vstřelilo branku!
    Čtvrtá česká gólová radost! Přímo z rohového kopu pravděpodobně skórovala MICHAELA KHÝROVÁ! Míč totiž propadl skrze bránící i útočící hráčky, odrazil se od zadní tyče a brankářka Meršniková ho chytala do náručí až půlmetru za brankovou čarou – 4:0. Ano, Khýrová byla označena za autorku gólu i místním hlasatelem.
    69. Michaela KHÝROVÁ - 4:0
     
    71
    Nápor Češek pokračuje. Bude z toho roh.
     
    72
    Po rohu Dubcové se míč odrazil k Michaela Khýrové. Ta ho vrátila před bránu, kde šla Klára Cahynová do souboje s brankářkou Meršnikovou. Balón tak propadl na zadní tyč, kde ho hlavou usměrnila do sítě Aneta Pochmanová. Její gól ale není uznán pro ofsajd.
    72. Neuznaný gól Pochmanové.
     
    73
    Hrát se nějakou dobu nebude. Souboj slovinské brankářky s Klárou Cahynovou odnesly obě aktérky. Cahynová je už na nohou, to Zala Meršniková je po úderu do hlavy stále v péči lékařů.
     
    74
    I Meršniková ale nakonec bude moci pokračovat. Už je připravena k výkopu.
     
    75
    Dnešní utkání sleduje 1001 diváků.
     
    76
    Slovinky se snaží zastavit český tlak a vyměňují si míč na polovině hřiště. Do hry zřejmě půjde Dominika Huvarová. 20letá hráčka Liberce tak prožije debut v reprezentačním áčku.
     
    78
    Střídání v týmu Česko:
    ze hřiště odchází Michaela Khýrová, přichází Miroslava Mrázová,
    ze hřiště odchází Gabriela Šlajsová, přichází Dominika Huvarová.
     
    79
    Lana Golobová na půlce trefila Andreu Staškovou, která zůstala ležet na hřišti. Rozhodčí nechala hru pokračovat a z toho mohla těžit Lara Prašnikarová. Šikovná útočnice se před bránou zbavila zaseknutím bránící hráčky a ocitla se před Lukášovou, která ale rychle byla blízko ni. Prašnikarová tak zvolila zpětnou přihrávku na Kaju Korošecovou, které však zakončení vůbec nevyšlo!
     
    81
    Střídání v týmu Česko:
    ze hřiště odchází Sara Makovecová, přichází Manja Roganová,
    ze hřiště odchází Zala Kuštrinová, přichází Luana Zajmiová.
     
    81
    Andrea Stašková nebude moci pokračovat. U postranní čáry je připravena Karolína Křivská.
     
    82
    Slovinky zahrávaly rohový kop. S centrem Korošecové si česká obrana poradila.
     
    83
    Karolína Kotrčová sebrala míč Dominice Čončové, která ji chytila rukama a praštila s českou hráčkou o trávník. Žlutou kartu pak přijala s gestem, které říkalo, že o svém zákroku moc dobře věděla.
     
    84
    Střídání v týmu Česko:
    ze hřiště odchází Andrea Stašková, přichází Karolína Křivská.
     
    86
    Slovinky v závěru přeci jen trošku ožily. Po třetím inkasovaném gólu byly nějakou dobu zralé na ručník.
     
    86
    Prašnikarová rozjela akci přihrávkou na Špelu Kolblovou. Ta odcentrovala a na balón před bránou nedosáhla právě Prašnikarová. Hráčka zavírající zadní tyč pak nečekala, že až tam balón propadne.
     
    88
    Kamila Dubcová centrovala z levé strany na bližší tyč. Tam si nabíhala Karolína Křivská, která balón usměrnila vedle brány.
     
    89
    Střídání v týmu Slovinsko:
    ze hřiště odchází Kaja Erženová, přichází Izabela Križajová.
     
    90
    Olivie Lukášová se musela vypořádat se skákajícím míčem. Česká brankářka ho raději odehrála do autu.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí Rustaová nastaví ještě pět minut.
     
    90+1
    Z hrací plochy se těžce zvedala Aneta Dědinová. Sparťanská obránkyně se držela za kotník. Snad ale bude v pořádku. Byla by škoda, pokud by se na konci rozhodnutého zápasu někdo zranil.
     
    90+2
    Kolblová postupovala dopředu na pravé straně. Její centr zablokovala na roh Eva Bartoňová.
     
    90+3
    Z rohového kopu Korošecové nic nebylo. Lara Prašnikarová se pak ještě pokoušela s pomezní usmlouvat autové vhazování, ale neuspěla.
     
    90+3
    Ještě centr Huvarové z pravé strany. Před Křivskou míč lapila Meršniková.
     
    90+5
    Aneta Pochmanová zůstala ležet ve středu hřiště po zásahu někam do ucha. Slovinky zaútočily po pravé straně, ovšem do defenzivní linie se zatáhla Kotrčová, která Pochmanovou dobře zastoupila a odkopla míč do bezpečí. Pochmanová se mezi tím zvedla ze země a vrací se na své místo.
     
    90+5
    České fotbalistky už stojí na střídačce a čekají na závěrečný hvizd v tričkách, která jsou připravena na oslavu postupu do Ligy národů A.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Po závěrečném hvizdu okamžitě vyběhly na trávník hráčky ze střídačky a na hřišti startují bezprostřední oslavy postupu do áčkové skupiny Ligy národů! Tohle byl před startem sezóny cíl. Po říjnovém dvojzápase s Bosnou se zdálo, že to přímo z prvního místa asi nevyjde, ale nakonec to svěřenkyně Karla Rady zvládly!
     
    České fotbalistky zvládly závěrečný zápas Ligy národů skvěle! Slovinky přehrály po nejlepším výkonu sezóny 4:0, což znamená, že ve své skupině vítězí a postupují do elitní Ligy národů A, kde budou moci poměřit síly s těmi nejlepšími evropskými reprezentacemi.

    Češky měly od začátku duel pod kontrolou. Skóre se poprvé měnilo ve 12. minutě, kdy se z dálky trefila pomocí odrazu míče o břevno Kamila Dubcová. Po půlhodině hry pak navýšila skóre po rohovém kopu Franny Černá, která dorazila míč za brankovou čáru po zakončení Pochmanové. Ani po změně stran se žádné drama nekonalo. V 59. minutě se běžela od půlící čáry sama na bránu Andrea Stašková, která se nemýlila a bylo v podstatě hotovo. Skóre duelu pak uzavřela přímo z rohového kopu Michaela Khýrová. Balón po jejím centru skončil na tyči a gólmanka Meršniková ho chytala až za brankovou čarou. Lvice měly i další příležitosti a nyní sklízejí zasloužený potlesk tisícovky fanoušků v Pardubicích.
    České fotbalistky si zajistily postup do Ligy národů A!
     
    Statistiky zápasu:
    Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 2:5. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 11:10. (21:05:04)

    Martin Augustin

    Branky: 12. Dubcová, 30. Černá, 59. Stašková, 69. Khýrová

    Karty:   21. Krejčiříková (CZE), 38. Pochmanová (CZE), 63. Khýrová (CZE) – 83. Čončová (SLV)


    Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 2:5. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 11:10.
    Česko: Lukášová – Šlajsová (78. Huvarová), Dědinová, Pochmanová, Bartoňová – K. Dubcová, Cahynová (C) – Krejčiříková (62. Kotrčová), Černá (62. Růžičková), Khýrová (78. Mrázová) – Stašková (84. Křivská).
    Náhradníci: Votíková, B. Růžičková – Křivská, Huvarová, K. Růžičková, Polcarová, Žufánková, Kotrčová, Stárová, Mrázová.

    Trenér: Karel Rada

    Slovinsko: Meršniková – Kolblová, Golobová, Gradišeková, Erženová (89. Križanová) – Janežová (66. Čoncová), Makovecová (81. Roganová), Korošecová, Zverová (C) – Prašnikarová, Kuštrinová (81. Zajmiová).
    Náhradníci: Kocijanová – Kosová, Eferiová, Kastelecová, Čoncová, Križajová, Roganová, Zajmiová.

    Trenér: Saša Kolman

    Rozhodčí: Rustaová – Kumeová, Prengaová (ALB)

    Diváci: 1001
    bahis siteleri