Skellefteå – Färjestad 3:4 (kon.) | Ženeva – Växjö 4:1 (kon.) | Rapperswil – Vítkovice cz 2:1 (kon.)
konec
Skellefteå AIK
3:4 (1:1, 0:2, 2:1)
Färjestad Karlstad
Úterý 05.12.2023, 19:00 • Skellefteå Kraft Arena • Play-off Hokejové Ligy mistrů • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný úterní podvečer. Vítám vás při sledování čtvrtfinále Ligy mistrů, u zápasu mezi Skellefteou a Färjestadem.
     
    Skellefteå AIK

    Hokejisté Skelleftey letos předvádí v Lize mistrů velmi slušné výkony. V základní části obsadili postupové páté místo a ve čtvrtfinále narazili na Třinec. V aréně soupeře prohráli těsně o gól 3:4, nicméně v odvetě předvedli o poznání kvalitnější výkon a slavili postup po výsledku 5:2. Na domácí scéně už to tak slavné není, svěřenci kouče Ohlssona po třiadvaceti zápasech figurují v tabulce SHL na sedmém místě s odstupem jedenácti bodů na vedoucí Färjestad. Nejproduktivnějším hráčem týmu je dvaadvacetibodový Oscar Lindberg.
     
    Färjestads BK

    S Färjestadem se rozhodně musí počítat. Základní část zvládl o něco lépe než dnešní soupeř, do vyřazovací fáze postoupil ze čtvrtého místa. Následně ve čtvrtfinále Mitellova družina narazila na švýcarský Biel, v jehož aréně zvítězila 5:3, na domácí půdě si potom pohlídala postup a v dalším gólově bohatém klání vyhrála 6:4. Velmi dobře si vede rovněž v domácí soutěži, v předešlých šesti střetnutích zvítězila hned pětkrát a v tabulce je na čele s náskokem čtyř bodů na druhé Växjö. Týmové produktivitě vévodí Victor Ejdsell s devětadvaceti body.
     
    Úvodní sestavy:

    Skellefteå AIK: Söderström (Rautio) – Pudas, M. Forsfjäll, Salomonsson, Lundberg, Sandin-Pellika, O. Nilsson, Granberg, Vesterlund – Sandberg, Lindström, M. Lindholm – Heikkinen, Lindberg, Hugg – Sikura, P. Lindholm, Johnsson – Robertsson, Z. Forsfjäll, Stenman.
    Trenér: Robert Ohlsson

    Färjestads BK: Lagacé (Holm) – Nyström, Dahlström, Nygren, Andersson, Tornberg, Göransson, Bergkvist – Ejdsell, Kellman, M. Nilsson – Lindqvist, Johansson, Öhgren – Forsell, Tomášek, Nygaard – Lawner, Westfält, Lundh.
    Trenér: Tomas Mitell

    Rozhodčí: Björk, Holm – Lundgren, Yletyinen (SWE).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Skellefteou a Färjestadem odstartoval! První útok patřil domácímu celku, ale Max Lindholm neuspěl kličkou proti Magnusu Nygrenovi.
     
    00:43
    Na druhou polovinu kluziště se vydal Michael Lindqvist, avšak jeho cesta s pukem taktéž neměla dlouhého trvání, soka zastavil Arvid Lundberg.
     
    01:20
    Po pravém mantinelu nabral vysokou rychlost Elias Salomonsson a prodral se až do kruhu, odkud vypálil forhendovou ránu vedle bližší tyčky.
     
    01:42
    První přesilovou hru si zahraje domácí mužstvo. Menší dvouminutový trest za hákování vyfasoval bek Färjestadu Jonathan Andersson za hákování.
     
    02:13
    Hosté dokázali zahrozit i při vlastním oslabení. Po levém mantinelu našlápl Joel Kellman, ovšem přes dva konkurenty se před bránu neprocpal.
     
    02:50
    V levém kruhu čekal na přihrávku Axel Sandin-Pellika, jemuž ovšem těžké zpracování nevyšlo a přes všechny čáry vyhazoval Kellman.
     
    03:15
    Na modrou dostal nabito Arvid Lundberg a neváhal ani vteřinu, vypálil tvrdou ránu z první a puk prosvištěl těsně nad břevnem.
     
    03:43
    S koncem Anderssonova trestu vyprodukoval ostrý projektil Jonathan Pudas a Maxime Lagacé měl velké štěstí, že puk zamířil těsně nad horní tyčku.
     
    04:09
    Do levého kruhu povyjel Maans Forsfäll a vyzkoušel střelu zápěstím na přední tyčku, gólman vyrážečkou odpálil touš do ochranné sítě.
     
    04:10
    Naprosto zbytečný trest obdržel hostující centr Linus Johansson, když po buly zalehl kotouč, za což inkasoval trest za porušení postupu při vhazování.
     
    04:37
    Hokejistům v tmavých dresech zatím není přáno. Rickard Hugg vyslal příliš prudkou přihrávku na Sandina-Pelliku, jenž promáchl naprázdno a puk mu projel mezi bruslemi.
     
    05:12
    Polovina z druhé přesilovky domácího celku je pryč a začíná ze středního pásma, protože Pudas nezastavil vyhození Nygrena včas.
     
    05:51
    Protože neměl komu nahrát, tak se Oscar Lindger rozhodl přiblížit k bráně z úhlu a vyzkoušet překvapivou střelu na přední tyč, s níž si Lagacé věděl rady.
     
    06:27
    Uvidíme trestné střílení! Do úniku ujel Liam Öhgren, jehož seknutím přes hokejku zastavil Maan Forsfjäll a dle nových pravidel míří na trestnou lavici.
     
    06:27
    Färjestad právě vstřelil branku!
    Tak to se povedlo! Exekuci si vzal na starosti VICTOR EJDSELL, jenž na malém prostoru zamíchal s pukem, rozhodil brankáře a ve finále zvolil forhendový blafák, po němž zasunul touš za brankovou čáru podél gólmanova pravého betonu.
    06:27 Victor EJDSELL - 0:1
     
    07:20
    Hosté navíc hrají přesilovku. Od modré pokusil střelecké štěstí Joel Kellman, u bližší tyče přilepeného Söderströma nepřekvapil.
     
    07:53
    V levém kruhu trpělivě počkal český útočník David Tomášek a dočkal se nahrávky, následně vypálil příliš vysoko nad břevno.
     
    08:13
    Nad očekávání dobře si poradil Linus Lindström, který dokonce naznačil brejk, nakonec přes Joela Nyströma vypálil zápěstím vedle levé tyče.
     
    08:54
    Překvapivě si Marcus Nilsson stáhl touš ze středu do pravého kruhu a zápěstím mířil pod břevno na zadní tyč, naštěstí pro Söderströma zamířil těsně nad něj.
     
    09:26
    S nahozením od levého mantinelu neměl hostující zadák moc starostí, Maxime Lagacé nastavil lapačku a puk v ní udržel.
     
    09:49
    Kolem osobního konkurenta Filip Sandberg udělal kličku do mezikruží, štiplavou ránu zápěstím potom napálil přímo do Lagacého masky.
     
    10:22
    Z ostrého úhlu vyprodukoval zajímavý projektil ze zápěstí Filip Sandberg, nicméně volné místo u zadní tyče minul poměrně výrazně.
     
    10:47
    Až před bránu se vymotal Pär Lindholm, ovšem zakončení forhendem mu vůbec nevyšlo, kotouč nasměroval výrazným způsobem vedle pravé tyče.
     
    11:24
    Skellefteå právě vstřelila branku!
    Je srovnáno! Za bránu soupeře zavezl puk za bránu soupeře Salomonsson a bekhendovou přihrávkou oslovil v levém kruhu číhajícího ZEBA FORSFJÄLLA, na forhendový projektil bez přípravy na zadní tyč Lagacé nedosáhl. Asistence: Elias Salomonsson a Elias Stenman.
    11:24 Z. FORSFJÄLL - 1:1
     
    12:25
    Jonathan Pudas vyzkoušel vysoký oblouček za obranu, kam si najížděl Pär Lindholm, přes Linuse Johanssona si palebnou pozici nenašel.
     
    12:49
    Z levého kruhu si dal Rickard Hugg do většího úhlu, ale zase měl před sebou volnou cestu, puk navíc proletěl nad břevnem.
     
    13:20
    Akci Skelleftey zastavil svým hvizdem rozhodčí, protože Elias Stenman hrál poté, co spoluhráč Simon Robertsson zahrál vysokou holí.
     
    13:52
    Na protiútok si dělal zálusk David Tomášek, leč příliš daleko se nedostal, pozorný Maxime Lagacé podržel puk ve výstroji.
     
    14:26
    Ještě ze středního pásma vypálil dělovou forhendovou střelu Victor Ejdsell a Linus Söderström bezpečně pokryl levým betonem.
     
    14:55
    Individuálně si věřil Marcus Nilsson, leč příliš daleko se nedostal, kličku doprostřed zleva přečetl Jonathan Andersson.
     
    15:25
    Jednoho soupeře se Oscar Lindberg zbavil, následně si věřil i na druhého, ale Linus Johansson jej za svá záda nepustil.
     
    15:57
    Sám proti třem si věřil Max Lindholm. Dvou se zbavil, stopu mu ukázkovou hrou tělem vystavil Mattias Göransson.
     
    16:21
    Na hraně pravidel byl atakován český forvard David Tomášek, avšak počínání Joela Kellmana nakonec rozhodčí posoudili jako povolené.
     
    16:52
    Rychle na druhou polovinu kluziště, kam se vydal Linus Lindström, od levého mantinelu se nezvládl probojovat přes Joela Nyströma.
     
    17:29
    Z ostrého úhlu málem zaskočil nepřipraveného brankáře Michael Lindqvist, ten nakonec zvládl úspěšně zasáhnout pravým ramenem.
     
    17:54
    V plné rychlosti a naslepo z pravého kruhu Liam Öhgren nahrával pod sebe, Joakima Nygaarda přetlačil Axel Sandin-Pellika.
     
    18:30
    Z obranné třetiny touš vyvezl Lucas Forsell, načež mu už nezbyly síly, takže po přejetí středové čáry jen nahodil a odjel si odpočinout.
     
    18:47
    Do třech soupeřů najel Oscar Lindberg. První střelu zblokoval blízko stojící soupeř, dorážku Maxime Lagacé schoval do lapačky.
     
    19:28
    Přečíslení dvou na jednoho vedení hostujícího celku neznamenalo, protože Luas Forsell přihrál Davidu Tomáškovi za brusle.
     
    19:54
    V závěru úvodního dějství ještě zahrozil Andreas Johnson, ostrá střela zpoza pravého kruhu proletěla o pár čísel nad břevnem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka zápasu mezi Skellefteou a Färjestadem přinesla po jednom gólu na každé straně. První trefu obstaral hostující forvard Victor Ejdsell, jenž perfektně provedl nařízené trestné střílení. Současnou podobu dal výsledku Zeb Forsfjäll ve 12. minutě, jenž uspěl forhendovou ránou z levého kruhu na zadní tyč.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 9 – 5.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:50.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    Domácí okamžitě najeli do útočného pásma, ale jejich první útok ve druhé části nevyšel, nahození od modré zamířilo těsně vedle levé tyče.
     
    20:57
    Na další střelu od modré pro změnu velmi dobře viděl Maxim Lagacé a pravým betonem zaznamenal jubilejní desátý úspěšný zákrok.
     
    21:27
    Linus Lindström si byl moc dobře vědom, že sám proti třem nemá moc šancí na úspěch. Přesto zkusil štěstí, byť dle očekávání neuspěl.
     
    21:58
    Po levém mantinelu nahodil za bránu Filip Sandberg. Max Lindholm přetlačil osobního strážce, ale ve snaze o kličku touš nechal za zády.
     
    22:22
    David Tomášek nastartoval po levém křídle Joakima Nygaarda, jemuž se nepovedlo protlačit za záda Eliase Salomonssona.
     
    22:48
    Další útok třetí útočné lajny hostujícího celku přerušil svým hvizdem rozhodčí poté, co Söderström skryl do lapačky střelu od levého mantinelu.
     
    23:11
    Za vlastní bránou otálel s rozehrávkou Jonathan Pudas, jehož se vydal atakovat Liam Öhgren, švédský zadák si pomohl vyhozením po pravém mantinelu.
     
    23:50
    Zmatky v předbrankovém prostoru vyřešil Maxime Lagacé, když se roztáhl na brankovišti a kotouč přikryl nataženou lapačkou.
     
    24:11
    Blíže bráně si od modré sjel Linus Lindström a vyslal svižný projektil ze zápěstí, kotouč se o kousek nevešel mezi tři tyče.
     
    24:40
    Z pravého křídla vyslal z plného sprintu tvrdou ránu na zadní tyčku Filip Sandberg, Maxim Lagacé se ohlédl za pukem směřujícím mimo tři tyče.
     
    25:19
    Na modré si připravil palebnou pozici Jonathan Andersson a ostrý forhendový projektil poslal přímo doprostřed brány, kde byl připravený brankář.
     
    25:49
    Na malém prostoru se přes tři konkurenty plánoval proháčkovat Joel Kellman, po bekhendové kličce jej obral Maans Forsfjäll.
     
    26:16
    Střetnutí pokračuje v rychlém tempu. Do levého kruhu obdržel pobídku Zeb Forsfjäll, svižný projektil ze zápěstí prosvištěl vedle levé části brankové konstrukce.
     
    26:55
    Spíše z nouze nahazoval po levém mantinelu Dylan Sikura a jako první pak k puku dojel bránící Axel Bergkvist před Pärem Lindholmem.
     
    27:29
    Cíleně na teč nahazoval od modré čáry Mattias Göransson a David Tomášek usměrnil puk poměrně výrazně vedle pravé tyče.
     
    27:45
    Vysoko se Oskara Nilssona vydal napadat Lucas Forsell, domácí zadák si pomohl bekhendovým vyhozením po levém mantinelu.
     
    28:23
    Útok domácího mužstva přerušil svým hvizdem čárový rozhodčí. Byl to Andreas Johnson, kdo vystavil do ofsajdu Dylana Sikuru.
     
    28:43
    Chybnou rozehrávku beka vystihl Joel Kellman, avšak klička do bekhendu mu vůbec nevyšla, puk mu ujel od čepele hole.
     
    29:07
    Postavení mimo hru i na druhé straně. Dlouhou přihrávku převzal Marcus Westfält až za útočnou modrou, což rozhodčí velmi dobře viděl.
     
    29:49
    Po levém mantinelu nastartoval motory Marcus Nilsson, který se ve finále pokusil natlačit před bránu, leč proti zapřenému Pudasovi neuspěl.
     
    30:20
    Rozjetý Filip Sandberg dojel za bránu soupeře pro volný puk jako první, leč dlouho na něm nepobyl, úspěšně ho zpacifikoval Liam Öhgren.
     
    30:46
    Max Lindholm naznačil střelu, načež stáhl hru k levému mantinelu a nahazoval na hranu brankoviště, Maxime Lagacé zamezil nebezpečí vytrčenou vyrážečkou.
     
    31:17
    Nahození ještě ze středního pásma měl Maxime Lagacé pod kontrolou, kus černé gumy levým betonem přisunul ke spoluhráči Kellmanovi.
     
    31:50
    Pár vteřin si domácí vyměňovali kotouč v obranném pásmu, aby následně vyzkoušel Maans Forsfjäll dlouhý pas, ten vystihl před Sandbergem zadák Carl Dahlström.
     
    32:23
    K přerušení hry dochází jen minimálně. Za pravý kruh najel Victor Ejdsell a mířil pod břevno, Linus Söderström bezpečně zakročil vyrážečkou.
     
    32:58
    Mohl nahrávat, ale český útočník David Tomášek si věřil individuálně, kličku zleva do středu vypíchl na dlouhou hokejku Petter Granberg.
     
    33:28
    Linus Lindström vyzkoušel žabičku za defenzivní linii Färjestadu, Joel Nyström odcouval a touš zpacifikoval rukavicí.
     
    33:54
    V pravém kruhu si počkal na přihrávku Axel Begkvist, bez přemýšlení vypálil z první forhendem a Linus Söderström včas srazil betony k sobě.
     
    34:18
    Färjestad právě vstřelil branku!
    Obrovská chyba v rozehrávce a hosté trestali! Stenman ve středním pásmu přihrával do středu a VICTOR EJDSELL získal puk pro sebe, překvapení obránci vůbec nereagovali a pravé křídlo elitní formace tak postupovalo samo na bránu, se Söderströmem si poradilo skvěle provedeným bekhendovým blafákem. Bez asistence.
    34:18 Victor EJDSELL - 1:2
     
    34:18
    Tak pozor! Domácí trenér si ještě bere coach challenge a řešit se bude, zda se náhodou střelec gólu Ejdsell neprovinil ofsajdem.
     
    34:18
    Gól zůstává v platnosti, Färjestad se tedy podruhé v zápase ujímá vedení, tuto skutečnost potvrdil i videorozhodčí.
     
    35:15
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Rickard Hugg, ovšem neporadil si s těžkým zpracováním a puk posunul jen k protihráči Nygrenovi.
     
    35:57
    Tlak na rozehrávajícího soka vyvinul Arvid Lundberg, Jonathan Andersson nevymýšlel zbytečné složitosti a odjel do bezpečného prostoru za vlastní bránou.
     
    36:15
    Färjestad může pomýšlet na navýšení náskoku v přesilové hře. Dylan Sikura forčekoval hodně vysoko, za bránou soupeře se nicméně provinil držením hole.
     
    36:59
    Zmatky v předbrankovém prostoru gólem neskončily. Aniž by věděl jak, tak Linus Söderström po prvním úspěšném zákroku levým betonem pokryl i dorážku.
     
    37:23
    Výbornou práci odvedl ve vlastní obranné třetině Jonathan Pudas, obral Victora Ejdsella a po pravém mantinelu odpálil puk do bezpečí.
     
    37:55
    Pod tlakem Elias Salomonsson ještě udržel útočnou třetinu a do pravého kruhu nabil Antonu Heikkinenovi, ten vypálil z voleje příliš vysoko.
     
    38:20
    Färjestad právě vstřelil branku!
    Hostující tým odskakuje na rozdíl dvou branek! V momentě, kdy padl gól, tak už byl Sikura na ledě, ovšem nestihl se vrátit do obranného pásma v momentě, kdy Bergkvist vymyslel z levého kruhu perfektní pas k protější tyči na JOELA KELLMANA, jenž snadno střílel do prázdné brány. Asistence: Axel Bergkvist a Magnus Nygren.
    38:20 Joel KELLMAN - 1:3
     
    38:58
    Pod tlakem vystřelil zpoza pravého kruhu Marcus Nilsson, přes hokejku clonícího konkurenta puk zavítal do ochranné sítě.
     
    39:09
    Zakázané uvolnění se nepískalo, protože k puku měl nejblíže hostující útočník Joakim Nygaard, jenž obratem přihrával předbránu Davidu Tomáškovi a český útočník si vylámal zuby na Söderströmovi.
     
    39:54
    Protože už nebyl čas, rozhodl se Rickard Hugg napřáhnout k dělovce ze střední třetiny, Maxime Lagacé neřešil puk letící o kus vedle pravé tyče.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Rovněž ve druhé třetině padly dva góly, ovšem s tou změnou, že se o ni postaral jeden tým, a sice hostující Färjestad. Podruhé v utkání se ve 35. minutě prosadil Victor Ejdsell, jenž v úniku uspěl bekhendovým blafákem. Krátce před koncem prostředního dějství pak rozšířil střeleckou listinu i Joel Kellman, jenž využil perfektní přihrávky Bergkvista k levé tyči a centr elitní lajny bez problémů zakončoval do prázdné brány.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 16 – 12.
     
    Další třetina začne přibližně ve 20:42.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Skellefteå má ve třetí třetině co zlepšovat. Není lepším týmem, navíc hraje doma a manko by se jí na půdě soupeře dohánělo dost těžko.
     
    40:43
    Za to Färjestad nemá kam spěchat, přesto zaútočil v části jako první, když po levém mantinelu nabral rychlost Joel Kellman a střelou zápěstím prověřil pozornost Söderströma.
     
    41:29
    Po levém křídle se Marcus Westfält prohnal až za soupeřovu svatyni, tu se pokusil obtočit, ovšem narazil na překážku jménem Oskar Nilsson.
     
    41:48
    Nahození ze střední třetiny mířilo přímo na bránu. Linus Söderström překvapení nedopustil a levým betonem puk kopl k hokejce Vesterlunda.
     
    42:20
    Zakázané uvolnění domácího celku. Pär Lindholm ještě zabojoval, leč velkou ztrátu na Mattiase Göranssona nestáhl.
     
    42:54
    Útočné pásmo udržel Filip Sandberg a od pravého mantinelu nahazoval na bránu, Maxime Lagacé zapsal úspěšný zákrok levým betonem.
     
    43:25
    Oscar Lindberg se pokusil projet do příležitosti volnějším středem hřiště, avšak cestu mu zkřížil Marcus Nilsson a touš získal pro sebe.
     
    43:48
    Icing Färjestadu. Carl Dahlström měl v plánu rozjet po pravém křídle Joela Kellmana, jenže spoluhráč se mezitím vydal na střídačku.
     
    44:10
    Hosté si zahrají přesilovou hru. Pär Lindholm si chtěl udělat prostor, přičemž hokejkou smolně trefil do obličeje Vesterholma. Jednalo se o neúmyslný zákrok, ale i takové se musí pískat.
     
    44:51
    David Tomášek nastartoval po pravém mantinelu Victora Ejdsella, jenž si brousí zuby na hattrick, nezvládl se však natlačit před bránu přes Maanse Forsfjälla.
     
    45:26
    Po zadním mantinelu nahazoval Joel Nyström. Magnus Nygren svedl souboj tělo na tělo s Jonathanem Pudasem a prohrál.
     
    45:55
    U levého mantinelu si udělal prostor Linus Johansson a posunul se do kruhu, svižný projektil zápěstím na zadní tyč poslal těsně vedle brány.
     
    46:30
    Před bránou číhal Filip Sandberg a dočkal se přihrávky, z první mířil forhendem těsně vedle pravé tyče hostující svatyně.
     
    46:44
    Domácí mužstvo má nyní velký tlak. Odražený puk po nahození od modré si našel Max Lindholm, ze slibné pozice zamířil forhendem příliš vysoko.
     
    47:15
    Pod pokračujícím tlakem nevymýšlel Joel Nyström žádné složitosti a po pravém mantinelu napálil kus černé gumy na zakázané uvolnění.
     
    47:51
    Situaci dvou proti dvěma nevyřešil Filip Sandberg vůbec dobře, příliš dlouho dopředu avizoval nahrávku a tu vystihl Joel Kellman.
     
    48:26
    Ofenzivní složku mužstva podpořil Magnus Nygren a povedlo se mu dokonce natlačit před bránu, bekhendem ale zamířil vedle levé tyče.
     
    48:45
    Od modré nahodil směrem na bránu Arvid Lundberg. Maxime Lagacé od počátku na kus černé gumy viděl a schoval ho do výstroje.
     
    49:26
    Napoprvé Axel Sandin-Pellika nápřah zrušil, napodruhé už vypálil a dělový projektil vyslal o pár čísel nad horní tyčku hostující svatyně.
     
    49:57
    Vyhození po levém mantinelu Elias Salomonsson v útočné třetině neudržel, ale dobře zapracoval směrem dozadu, udržel na zádech soka a přenesl touš doleva na Arvida Lundberga.
     
    50:13
    Färjestad právě vstřelil branku!
    Mitellova družina odskakuje na rozdíl tří branek! Kellman bekhendem nahrával nepřesně, jenže Lundberg smolně přisunul kus černé gumy k LIAMU ÖHGRENOVI, jemuž stačila chvilka, puk zápěstím poslal mezi betony Söderströma. Asistence: Joel Kellman a David Tomášek.
    50:13 Liam ÖHGREN - 1:4
     
    51:13
    Do přečíslení postupoval Zeb Forsfjäll společně se Simonem Robertsonem, ale spoluhráči poslal ostrou přihrávku za brusle.
     
    51:31
    Domácí mohou pomýšlet na snížení v početní převaze. Za katr usedl centr Färjestadu Linus Johansson, důvodem je sekání.
     
    51:44
    Skellefteå právě vstřelila branku!
    Hráč v tmavých dresech snižují! Zpoza levého kruhu nahodil zápěstím Pudas a byl to LINUS LINDSTRÖM, kdo v přesilovce perfektně ztečoval hrací předmět mezi betony překvapeného brankáře. Asistence: Max Lindholm a Oskar Nilsson.
    51:44 Linus LINDSTRÖM - 2:4
     
    51:45
    Domácí kouč vyzkoušel coach challenge, ale stejně jako jeho protějšek na druhé straně v prostředním dějství neuspěl. Gól platí.
     
    52:20
    Jak je od této sezóny v Lize mistrů pravidlem, tak přesilovka pokračuje až do vypršení poslední 120. vteřiny. Domácí znovu kontrolují útočné pásmo.
     
    52:49
    Přihrávku před bránu přečetl Carl Dahlström, nataženou hokejkou získal puk pro sebe a vyhodil jej nekompromisně středem.
     
    53:21
    Do pravého kruhu najel Linus Lindström a dostal nahrávku přesně do hokejky, ostrý forhendový projektil z první minul zadní tyčku.
     
    54:00
    Skellefteå právě vstřelila branku!
    Skellefteå je na kontakt! Pokusy Hugga i Lindberga výbornými zákroky pokryl Lagacé, načež ho atakoval Hugg, brankář ztratil stabilitu a s pukem hrající AXEL SANDIN-PELLIKA jej s přehledem napálil pod břevno. Asistence: Rickard Hugg.
    54:00 Axel SANDIN-PELLIKA - 3:4
     
    54:00
    Není překvapením, že hostující trenér opět zkouší coach challenge, tentokráte pro bránění brankáři při zákroku a troufnu si říct, že tato výzva je ze všech tří nejblíže k úspěchu.
     
    54:00
    Nicméně branka platí! Domácí tým skutečně stahuje manko na jediný gól a ve zbytku střetnutí stále je o co hrát, výchozí pozice by nakonec pro Skellefteu nemusela být vůbec špatná.
     
    54:26
    Psychicky nahoře jsou samozřejmě domácí, ti se hned zase vydali dopředu a Oscar Lindberg neuspěl jeden na jednoho proti Magnusovi Nygrenovi.
     
    54:57
    Z levého křídla se Andreas Johnson stáhl až před bránu, leč zakončení mu vůbec nevyšlo, bekhendem zvedl touš příliš vysoko.
     
    55:29
    Útočit nezapomněli ani hosté. Oblouček za obranu dostával David Tomášek, českého útočníka v tomto případě zradilo zpracování.
     
    55:55
    Axel Sandin-Pellika chtěl ke gólu přidat i primární asistenci, dobře myšlenou přihrávku přes dvojici obránců v posledním okamžiku zachytil Göransson.
     
    56:30
    Hostující brankář Maxime Lagacé musel řešit složitost v podobě křižné střely Heikkinena z pravého kruhu, zasáhl vyrážečkou.
     
    56:57
    Po pravém mantinelu nabral vysokou rychlost David Tomášek. Jel sám proti třem, proto nekličkoval a vypálil příklepem, o bránícího Oskara Nilssona poslal touš do ochranné sítě.
     
    57:20
    Dokonce se dvěma forčekujícími protihráči si musel poradit Eias Salomonsson a poradil si na jedničku, když cíleným obloučkem našel volného spoluhráče Rickarda Hugga.
     
    57:58
    Přes osobního strážce Arvid Lundberg vymyslel od levého mantinelu křižný pas do kruhu, odtud Oscar Lindberg vypálil příliš vysoko.
     
    58:24
    Zdvojený Linus Lindström bojoval statečně, ale puk na hokejce neudržel, tělem jej odzbrojil pozičně dobře pracující Jonathan Andersson.
     
    58:47
    Za bránou Lagacého se strhla velká bitva o puk, z níž nakonec vyšel jako vítěz bránící Carl Dahlström a kotouč usměrnil do středního pásma.
     
    59:04
    Do útočné třetiny si to namířil David Tomášek, jenže se zamotal do kliček a sám sebe vystavil do postavení mimo hru.
     
    59:49
    Hosté podnikli ještě jeden útok. Liam Öhgren od pravého mantinelu viděl středem bráně najíždějícího Linuse Johanssona, pas na jeho osobu však přečetl Jonathan Pudas.
     
    Konec zápasu.
     
    Souboj dvou švédských týmů v rámci čtvrtfinále Ligy mistrů nabídl pěkný hokej, přičemž lepší výchozí pozici do odvety bude mít Färjestad, jenž zvítězil na ledě Skelleftey těsně o gól 4:3.

    Po vyrovnané první třetině si hosté vybudovali v prostředním dějství dvoubrankový náskok. V 51. minutě upravil už na 4:1 Liam Öhgren, ovšem domácí nesložili zbraně a zásluhou tref Linuse Lindströma a Axela Sandina-Pelliky snížili na rozdíl jediného gólu. Vyrovnání už se Skellefteå nedočkala, každopádně postarala se alespoň o to, že odveta nebude jen nucenou formalitou, ale můžeme se těšit na dramatickou podívanou.

    Odvetné utkání se odehraje příští úterý, úvodní buly rozhodčí vhodí na stadionu Färjestadu v 19 hodin. (21:25:21)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 12. Z. Forsfjäll (Salomonsson, Stenman), 52. Lindström (M. Lindholm, O. Nilsson), 54. Sandin-Pellika (Hugg) – 7. Ejdsell (TS), 35. Ejdsell, 39. Kellman (Bergkvist, Nygren), 51. Öhgren (Kellman, Tomášek)


    Skellefteå AIK: Söderström (Rautio) – Pudas, M. Forsfjäll, Salomonsson, Lundberg, Sandin-Pellika, O. Nilsson, Granberg, Vesterlund – Sandberg, Lindström, M. Lindholm – Heikkinen, Lindberg, Hugg – Sikura, P. Lindholm, Johnsson – Robertsson, Z. Forsfjäll, Stenman.
    Trenér: Robert Ohlsson

    Färjestad Karlstad: Lagacé (Holm) – Nyström, Dahlström, Nygren, Andersson, Tornberg, Göransson, Bergkvist – Ejdsell, Kellman, M. Nilsson – Lindqvist, Johansson, Öhgren – Forsell, Tomášek, Nygaard – Lawner, Westfält, Lundh.
    Trenér: Tomas Mitell

    Rozhodčí: Björk, Holm – Lundgren, Yletyinen (SWE)
    Úterý 12.12.2023
    Färjestad - Skellefteå 1:4

    Branky a nahrávky: 12. L. Johansson (Kellman, M. Nilsson) – 5. Sikura (P. Lindholm, Johnson), 51. Stenman (Dzierkals), 55. O. Nilsson, 59. O. Nilsson

    bahis siteleri