Florida – Dallas 5:4 (kon.) | Tampa – Pittsburgh 3:1 (kon.) | St. Louis – Vegas 3:6 (kon.)
Edmonton – Carolina 6:1 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
6:1 (4:0, 1:0, 1:1)
Carolina Hurricanes
Čtvrtek 07.12.2023, 03:30 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Olejáři zvítězili popáté v řadě, na domácím ledě rozstříleli Carolinu
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 34 – 39 | Přesilová hra: 0/1 – 0/2 | Trestné minuty: 4 – 2

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Stuart Skinner (EDM) – 38 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,4 %, odchytal 60:00
    Pjotr Kočetkov (CAR) – 3 zákroků, 3 OG, úspěšnost 50,0 %, odchytal 5:46
    Antti Raanta (CAR) – 25 zákroků, 3 OG, úspěšnost 89,3 %, odchytal 54:14

    Česká a slovenská stopa
    Martin Nečas (CAR) – 0+0, -1 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 17:40

    Tři hvězdy utkání
    1. Zach Hyman (EDM) – 3+0
    2. Mattias Janmark (EDM) – 0+3
    3. Warren Foegele (EDM) – 1+1 (06:36:36)
     
    Utkání přihlíželo 18 347 diváků.
     
    Hokejisté Edmontonu na domácím ledě potvrdili vzrůstající formu, Hurikány z Caroliny rozstříleli vysoko 6:1.

    Olejáři o svém úspěchu rozhodli prakticky hned v první třetině, v níž si vybudovali komfortní čtyřbrankový náskok, který ve druhém dějství o další branku navýšili. Ve třetí dvacetiminutovce prolomil střelecké mlčení Canes kapitán Jordan Staal, ovšem poslední slovo měl hlavní hrdina zápasu Zach Hyman, jenž v 50. minutě těžil z perfektní práce McDavida a střelou mezi lapačku a beton brankáře zkompletoval svůj třetí kariérní hattrick v NHL, ovšem první na domácím ledě.

    Svěřenci trenéra Knoblaucha zvítězili popáté v řadě a v tabulce Západní konference se posunuli na třinácté místo před Anaheim, jejich vzestup pokračuje. Hurikáni zůstávají na Východě pátí s odstupem osmi bodů na vedoucí Rangers.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    V závěru zápasu ještě chtěl zmírnit konečnou porážku Brent Burns. Stuart Skinner s mírnými problémy, ale přece udržel střelu od modré mezi betony.
     
    59:23
    V levém kruhu číhal úplně volný Dmitrij Orlov, jenže dostal prudkou přihrávku na brusle, ruský zadák si s náročným zpracováním neporadil.
     
    58:34
    V útočné třetině si perfektně poradil se zpracováním český útočník Martin Nečas, rychlou střelu zápěstím Skinner schoval do lapačky.
     
    58:13
    Od modré vyslal tvrdou forhendovou střelu Brady Skjei, kus černé gumy doputoval poměrně výrazně nad břevno Skinnerovy svatyně.
     
    57:52
    Z velkého úhlu vystřelil bekhendem Leon Draisaitl. Antti Raanta opět v pozoru, na zákrok pro změnu pravým betonem se však moc nenadřel.
     
    57:26
    Další akci Oilers táhl Derek Ryan, který z levého kruhu překvapivě vystřelil a Antti Raanta musel zasahovat koncem levého betonu.
     
    56:49
    Jaccob Slavin počkal do poslední chvíle, co Mattias Janmark vymyslí. V momentě, kdy se útočník zkusil natlačit před bránu, jej obránce odsunul jenom za ni.
     
    56:22
    Do levého kruhu dobruslil Jack Drury a vyprodukoval svižnou ránu zápěstím na přední tyčku, těsně vedle ní puk doputoval na zadní mantinel.
     
    55:57
    Přečíslení dvou na jednoho gólem neskončilo. Brett Kulak přihrál Samu Gagnerovi na brusle, proto vůbec nedošlo k zakončení.
     
    55:20
    Už při hře pět na pět vystřelil z velké dálky Brett Pesce. Stuarta Skinnera tento pokus nemohl ohrozit, zadák Caroliny nicméně alespoň vybojoval buly v útočném pásmu.
     
    54:55
    Z otočky vyprodukoval hodně pomalou střelu Leon Draisaitl, tu dokonce dokázal Jalen Chatfield zblokovat ještě před Raantou.
     
    54:14
    Střílenou přihrávku Boucharda tečoval Zach Hyman, pozorný Antti Raanta zareagoval vyrážečkou a zabránil sedmému inkasovanému gólu.
     
    53:40
    Hurikáni se zatím brání bez problémů. Vyhodili třikrát v krátkém časovém sledu a na led skáče elitní přesilovková lajna Oilers.
     
    53:04
    Přesilovka pro Edmonton, vůbec první v celém zápase. Za katr usedl finský útočník Jesperi Kotkaniemi, který si proti McDavidovi pomohl držením.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 1. R. McLeod (Foegele, Janmark), 1. Ekholm (McDavid, Bouchard), 6. Hyman (Janmark, Bouchard), 15. Hyman (Nugent-Hopkins, McDavid), 23. Foegele (Janmark), 50. Hyman (McDavid) – 48. J. Staal (Slavin)


    Edmonton Oilers: S. Skinner (Pickard) – Ceci, Nurse (A), Bouchard, Ekholm, Desharnais, Kulak – Hyman, McDavid (C), Nugent-Hopkins – C. Brown, Draisaitl (A), Kane – Janmark, R. McLeod, Foegele – Ryan, Hamblin, Gagner.
    Trenér: Kris Knoblauch

    Carolina Hurricanes: Kočetkov (6. Raanta) – Burns, Slavin (A), Pesce, Skjei, Chatfield, Orlov – Jarvis, S. Aho II, Bunting – Teräväinen, Kotkaniemi, Svečnikov – Fast, J. Staal (C), Martinook (A) – Nečas, Drury, Noesen.
    Trenér: Rod Brind'Amour

    Rozhodčí: Dunning, Luxmore – Apperson, Brisebois

    Diváci: 18 347
    bahis siteleri