Florida – Dallas 5:4 (kon.) | Tampa – Pittsburgh 3:1 (kon.) | St. Louis – Vegas 3:6 (kon.)
Edmonton – Carolina 6:1 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
6:1 (4:0, 1:0, 1:1)
Carolina Hurricanes
Čtvrtek 07.12.2023, 03:30 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    53:04
    Přesilovka pro Edmonton, vůbec první v celém zápase. Za katr usedl finský útočník Jesperi Kotkaniemi, který si proti McDavidovi pomohl držením.
     
    50:02
    Střeleckou listinu mohl doplnit i Leon Draisaitl. Nejprve na Raantu nadvakrát nevyzrál Evander Kane, německý útočník následně dorážel do levé části brankové konstrukce.
    49:35 Zach HYMAN - 6:1
     
    49:35
    6/6
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Čepice na led, máme tu hattrick! Kapitán McDavid obral soupeře ještě v útočném pásmu, následně prokličkoval mezi dvěma protihráči, přes Slavina potom nahrál doprava ZACHU HYMANOVI a křídlo elitní formace dokonalo perfektní práci kolegy forhendovou střelou mezi Raantovu lapačku a levý beton. Asistence: Connor McDavid.
    Ceci C., Hyman Z., Nurse D., Skinner S., Nugent-Hopkins R., McDavid C.
    Burns B., Drury J., Jarvis S., Raanta A., Bunting M., Slavin J.
    47:05 Jordan STAAL - 5:1
     
    47:05
    6/6
    Carolina právě vstřelila branku!
    Prohra s čistým kontem to nebude. Rychlý protiútok táhl po pravém mantinelu obránce Slavin, který akci vyšperkoval výbornou nahrávkou před bránu na kapitána JORDANA STAALA, tomu se povedlo v pádu nasměrovat touš do odkryté části brány. Asistence: Jaccob Slavin.
    Burns B., Staal J., Raanta A., Noesen S., Slavin J., Nečas M.
    Bouchard E., Nurse D., Brown C., Draisaitl L., Skinner S., Kane E.
     
    31:58
    Pro Carolinu vybojoval přesilovou hru Martin Nečas, jehož za bránou soupeře Vincent Desharnais nebezpečně krosčekoval na bránu a proti trestu domácí zadák vůbec neprotestuje.
    22:49 Warren FOEGELE - 5:0
     
    22:49
    6/6
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Hurikáni inkasují populárního „bůra“! Kotkaniemi si sjel k modré čáře, kam dostal nabito, jenže trefil prvního bránícího WARRENA FOEGELE, který kolem finského útočníka vystartoval do úniku a forhendovou střelou protlačil puk za brankovou čáru pod pravým betonem Raanty. Asistence: Mattias Janmark.
    Janmark M., Kulak B., Foegele W., Hamblin J., Desharnais V., Skinner S.
    Chatfield J., Orlov D., Raanta A., Svečnikov A., Kotkaniemi J., Teräväinen T.
     
    16:53
    První přesilovou si zahraje hostující celek. Na lavici hanby neochotně zamířil Zach Hyman, který se provinil podrážením vůči Buntingovi.
    14:03 Zach HYMAN - 4:0
     
    14:03
    6/6
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Dominance Oilers pokračuje, máme tu čtvrtý gól! Do akce se zapojila elitní útočná lajna, když McDavid nahrál do pravého kruhu Nugentu-Hopkinsovi, který do toho levého nabil ZACHU HYMANOVI a kanadský forvard neotálel, tvrdou ránu z první poslal k bližší tyči a zaznamenal svou druhou trefu v utkání. Asistence: Ryan Nugent-Hopkins a Connor McDavid.
    Ceci C., Hyman Z., Nurse D., Skinner S., Nugent-Hopkins R., McDavid C.
    Aho S. II, Pesce B., Raanta A., Bunting M., Skjei B., Nečas M.
     
    05:46
    A Pot Kočetkov dohrál! Na ledě strávil necelých šest minut a inkasoval tři góly z šesti střel. Do brankoviště míří Antti Raanta.
    05:46 Zach HYMAN - 3:0
     
    05:46
    6/6
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Domácí odskakují na rozdíl dvou gólů! ZACH HYMAN se za bránou povedenou kličkou zbavil Pesceho a natlačil se před ni, odkud nasměroval puk za brankovou čáru podél Kočetkovova levého betonu. Asistence: Mattias Janmark a Evan Bouchard.
    Janmark M., Hyman Z., Kulak B., McLeod R., Desharnais V., Skinner S.
    Drury J., Pesce B., Noesen S., Kočetkov P., Skjei B., Nečas M.
    00:41 Mattias EKHOLM - 2:0
     
    00:41
    6/6
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Parádní úvod domácího celku pokračuje, v první minutě střílí druhý gól a hokejisté Caroliny jsou pořádně opaření! Bouchard po pravém mantinelu nahrál McDavidovi, jenž s hlavou nahoře nahrál před bránu v netypické pozici stojícímu MATTIASI EKHOLMOVI a švédský obránce neomylně zvedl touš pod břevno. Asistence: Connor McDavid a Evan Bouchard.
    Bouchard E., Ekholm M., Hyman Z., Skinner S., Nugent-Hopkins R., McDavid C.
    Aho S. II, Pesce B., Jarvis S., Kočetkov P., Bunting M., Skjei B.
    00:28 Ryan MCLEOD - 1:0
     
    00:28
    6/6
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Parádní start Olejářů do zápasu! Za vlastní bránou udělal velkou chybu Slavin, při snaze o rozehrávku promáchl a obral jej Foegele, na hranici brankoviště nezištně přihrál RYANU MCLEODOVI a ten prostřelil Kočetkova mezi betony. Asistence: Warren Foegele a Mattias Janmark.
    Bouchard E., Ekholm M., Foegele W., McLeod R., Skinner S., Nugent-Hopkins R.
    Burns B., Staal J., Martinook J., Kočetkov P., Fast J., Slavin J.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 1. R. McLeod (Foegele, Janmark), 1. Ekholm (McDavid, Bouchard), 6. Hyman (Janmark, Bouchard), 15. Hyman (Nugent-Hopkins, McDavid), 23. Foegele (Janmark), 50. Hyman (McDavid) – 48. J. Staal (Slavin)


    Edmonton Oilers: S. Skinner (Pickard) – Ceci, Nurse (A), Bouchard, Ekholm, Desharnais, Kulak – Hyman, McDavid (C), Nugent-Hopkins – C. Brown, Draisaitl (A), Kane – Janmark, R. McLeod, Foegele – Ryan, Hamblin, Gagner.
    Trenér: Kris Knoblauch

    Carolina Hurricanes: Kočetkov (6. Raanta) – Burns, Slavin (A), Pesce, Skjei, Chatfield, Orlov – Jarvis, S. Aho II, Bunting – Teräväinen, Kotkaniemi, Svečnikov – Fast, J. Staal (C), Martinook (A) – Nečas, Drury, Noesen.
    Trenér: Rod Brind'Amour

    Rozhodčí: Dunning, Luxmore – Apperson, Brisebois

    Diváci: 18 347
    bahis siteleri