Třinec – Kometa Brno 2:1 (kon.) | Litvínov – Olomouc 1:2 (po pr.) | Mladá Boleslav – Sparta 3:6 (kon.)
Vítkovice – Mountfield HK 2:3 (po pr.) | Kladno – K. Vary 2:3 (0:2 po s.n.) | Pardubice – Motor ČB 4:3 (po pr.)
po prodl.
HC VERVA Litvínov
1:2 (1:1, 0:0, 0:0 - 0:1)
HC Olomouc
Pátek 08.12.2023, 17:30 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký páteční večer přeji všem příznivcům hokeje. Na programu je další kolo extraligy a my v jeho rámci budeme prostřednictvím tohoto textového online přenosu sledovat duel mezi týmy HC VERVA Litvínov a HC Olomouc.
     
    HC VERVA Litvínov

    Litvínovští hokejisté po fantastickém začátku, kdy zapisovali výhru za výhrou, jsou nyní trochu v útlumu. Nyní za sebou mají čtyřzápasovou proherní šňůru a nedaří se jim ji zastavit. Všechny prohry byly z ledu soupeře. Naposledy se jim nepovedlo zvítězit ve Vítkovicích a dále tápou. Nyní se po dlouhém venkovním tripu vracejí na svůj led a věří, že právě zde nepříznivou sérii ukončí.

    Nejproduktivnější hráči

    David Kaše 8+15
    Ondřej Kaše 9+13
    Jindřich Abdul 8+11
     
    HC Olomouc

    Olomoučtí hokejisté jsou v tabulce na devátém místě se ziskem třiatřiceti bodů. Kohoutům se naopak v poslední době daří. Dvakrát po sobě vyhráli, kdy postupně porazili Liberec a Mladou Boleslav a na tato dvě vítězství budou chtít navázat i na ledě čtvrtého Litvínova, jenž má dvaačtyřicet bodů. Protrhne Verva nelichotivou sérii nebo naopak budou úspěšní hosté?

    Nejproduktivnější hráči

    Rok Macuch 8+10
    Jakub Navrátil 8+9
    Michal Kunc 7+5
     
    Vzájemná utkání

    V probíhající sezóně se oba celky už utkaly. V Olomouci byli úspěšnější místní kohouti, kteří Vervu porazili těsně 2:1.
     
    Úvodní sestavy:

    HC VERVA Litvínov: Zajíček (M. Tomek) – Demel (A), Baránek, Baláž, Zile, Šalda, Czuczman, Kočí – Koblasa, D. Kaše (C), Hlava – Abdul, Kirk, Maštalířský – Urban, Gut, Kudrna (A) – Havelka, Jícha, Zygmunt.
    Trenér: Karel Mlejnek

    HC Olomouc: Sedláček (Čerbák) – Ondrušek (C), Řezníček, Sirota, Škůrek, Černý, Švrček, Ozols – Kusko, Knotek (A), Bambula – Plášek ml., Nahodil (A), Navrátil – Káňa, P. Musil, Orsava – Kunc, Anděl, Klimek.
    Trenér: Jan Tomajko

    Rozhodčí: Hribik, Pilný – Frodl, Špůr.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:22
    Hned po úvodním vhazování se k brance hostů prodrali domácí hráči, Patrik Demel ale po zemi nepřekonal Jakuba Sedláčka.
     
    00:31
    Hra se poté přesunula před Šimona Zajíčka a ten hned musel jistit puk na pravé straně. Poté je hra přerušena a vhazovat se bude před jeho brankou.
     
    01:01
    6/6
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Skvělý začátek pro domácí Vervu. Po jednašedesáti vteřinách se v Litvínově mění skóre. Domácí zavezli puk do útočného pásma, z pravé strany kotouč nahodil před klec Olomouce Matěj Maštalířský a před Sedláčkem se pak prosadil LIAM KIRK – 1:0. Asistence: Matěj Maštalířský.
    Kirk L., Maštalířský M., Abdul J., Zajíček Š., Baláž O., Zile K.
    Sedláček J., Škůrek D., Sirota J., Nahodil L., Navrátil J., Plášek ml. K.
     
    01:48
    Domácí se znovu prodrali před klec soupeře, kde opět zahrozili, ovšem tentokráte vše jistil pozorný Jakub Sedláček a ten dostává touš na hokejky svých spoluhráčů.
     
    02:52
    Po nahrávce od Davida Kašeho zakončoval Nicolas Hlava, ale neměl to jednoduché a nakonec pak má kotouč ve své moci znovu Jakub Sedláček.
     
    03:49
    Na domácích hráčích je vidět, jak moc touží konečně přetrhnout nepříznivou sérii a neustále se tlačí před hostující branku, Sedláček tak musí být pořád ve střehu, zatímco Zajíček na druhé straně moc práce zatím nemá.
     
    04:26
    Až nyní uklidnil hru domácí brankář, jenž přikryl puk pod lapačku a před dotěrnými hosty pak raději hru zastavil.
     
    04:36
    Marek Baránek napřáhl nad vrcholem kruhů, jeho švih byl sice nepříjemný, ale i kdyby byl úspěšný, neradoval by se z dalšího gólu v síti Olomouce, akce Litvínova totiž byla ofsajdová.
     
    05:14
    Dalekonosné nahození na branku Litvínova jistil Šimon Zajíček a když viděl spoluhráče u pravého hrazení, poslal mu puk a domácí otáčejí hru opačným směrem.
     
    06:13
    Hosté se na chvíli usadili v pásmu Severočechů, ale tam kotouč ztratili a záhy ho zase získal soupeř, jenž rychle pádí před Jakuba Sedláčka.
     
    07:02
    Kohouti se opět natlačili před Zajíčka, který se tentokráte měl co otáčet u sebe v brankovišti, ovšem nakonec mu pomohla obrana, která puk dostala do bezpečí.
     
    07:38
    Tomáš Urban zatáhl hru do útočného pásma, na pravé straně pak poslal přihrávku mezi kruhy, ale tam nebyl nikdo připraven na případnou teč.
     
    08:55
    Havelka si narazil puk se Zygmuntem, druhý jmenovaný pak zakončil mezi betony Jakuba Sedláčka, ten je ale včas sklapl a raději hru zastavuje. Zastavena je i hra a následuje první komerční přestávka.
     
    09:02
    Na levé straně se u trošku odkryté branky zjevil Petr Koblasa, ale puk se k němu nedostal a nemohl tak v dobré pozici vystřelit. Na druhé straně to zkoušel Ondrušek, ale mezi tři tyče kotouč neposlal.
     
    10:03
    Matěj Maštalířský si najel na pravý kruh, vystřelil, ale byl tísněn obranou soupeře a ten poté nedovolil, aby byla ohrožena branka Jakuba Sedláčka.
     
    11:08
    Do teritoria Olomouce zavezl puk Andrej Kudrna, tam domácí chvíli pobyli, ale nakonec o kotouč přišli a s ním se pokusí projít na druhou stranu opět kohouti.
     
    11:49
    Nyní už byla akce Olomouce hodně nebezpečná! Zblízka na něho vystřelil jeden z hostů, ale domácí brankář se opět vyznamenal a jistí pokus soupeře dalším přesným zákrokem.
     
    12:33
    David Kaše obešel beka před sebou, mezi kruhy pak plácl do puku, který ale končí mimo tři tyče.
     
    13:14
    V rohu obranného pásma Olomouce vznikl souboj o puk a ten vyhráli hosté. Hned s ním také míří úplně opačným směrem.
     
    14:04
    6/6
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A je vyrovnáno! Kevin Czuczman neudržel puk a toho se zmocnili hosté. Od zadního mantinelu pak poslal pas do prostoru mezi kruhy Pavel Musil a tam byl s jedovkou připraven JAKUB ORSAVA, jenž vymetl pavučiny v Zajíčkově síti – 1:1. Začíná se tak znovu od začátku. Asistence: Pavel Musil a Jan Káňa.
    Orsava J., Musil P., Káňa J., Sedláček J., Sirota J., Škůrek D.
    Zajíček Š., Kočí F., Maštalířský M., Czuczman K., Kirk L., Urban T.
     
    15:19
    Domácí se pokusili najít rychlou odpověď a dostali se do zakončení před Sedláčkem, pokus Davida Kašeho ale zamířil jen k zadnímu mantinelu.
     
    15:53
    Jan Bambula na pravé straně dorážel puk před odkrytou klec, ale trefit ji nedokázal.
     
    17:02
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    Matěj Maštalířský – 2 min., podrážení.
     
    17:02
    Prvním vyloučeným hráčem je domácí Matěj Maštalířský, jenž podrazil soupeře a už sedí na trestné lavici, Olomouc si tak zahraje přesilovou hru.
     
    17:18
    Od modré čáry vystřelil Dalibor Řezníček, ale jeho pokus byl sražen mimo ohrožení Šimona Zajíčka a poté se domácí hráči osvobozují.
     
    17:49
    Ve vlastním oslabení se do slibné střelecké pozice dostal Josef Jícha, ale posléze trefil pouze beton hostujícího brankáře!
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:02
    Zpět na ledě je Matěj Maštalířský a Litvínov je tak v plném počtu.
     
    19:42
    Hosté se stále drží před brankou Zajíčka, Lukáš Anděl pak chtěl vystřelit v blízkostí Zajíčka, ale netrefil se.
     
    20:00
    V samotném závěru rozjeli akci domácí, na levé straně se poté prosadil střelou do odkryté hostující klece Petr Koblasa, hned na to ale následovalo video, které potvrdilo, že jeho trefa padla až po vypršení času. Gól Vervy tedy neplatí a naopak stále platí stav 1:1.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí. V ní se hned na začátku prosadili domácí hráči, kteří šli do vedení. Poté si vypracovali další šance, ty už ale v síti neskončily. Olomoučtí postupně dorovnávali hru a měli i oni nějaké šance. V patnácté minutě jednu z nich přetavili ve vyrovnávací branku a začínalo se od začátku. V samotném závěru se pak Litvínovští radovali z vedoucí branky, ta ale nebyla uznána vhledem k tomu, že padla po vypršení času. Do druhého dějství se tak půjde za nerozhodného stavu.
     
    Střely na branku: 13 – 10
     
    Další třetina začne přibližně v 18:23.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Při vhazování nešťastně trefila hůl jednoho z domácích hráčů sudího Hribika do obličeje a ten je nyní v péči lékařů. Vypadá to ale, že bude vše v pořádku a za chvíli se bude pokračovat a znovu vhazovat.
     
    20:36
    Další trest pro domácí celek. Marek Baránek přidržel soupeře a inkasuje menší trest za držení. Olomouc tak má k dispozici další přesilovou hru.
     
    21:07
    Hosté se hned dostali před domácí branku, kde zakončoval Jakub Orsava. Ovšem kotouč do své moci získala obrana Vervy a vyhodila ho až před Jakuba Sedláčka.
     
    21:33
    Další osvobození Litvínova a ten šetří další cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    22:34
    Domácí zvládli další oslabení bez úhony a už jsou v plném počtu.
     
    23:20
    Liam Kirk si vybruslil od pravého hrazení do dobré střelecké pozice, jeho švih ale srazila obrana Olomouce mimo ohrožení Sedláčkovy branky.
     
    24:01
    Na druhé straně nebyl úspěšný Ondrušek a po zisku puku ho domácí chtěli nahodit do středního pásma, ten ale končí až na zakázaném uvolnění.
     
    24:48
    Pavel Musil si našel odražený puk a uháněl až před Šimona Zajíčka, ale nakonec mu domácí brankář snížil střelecký úhel a pokus soupeře pak vyrazil betonem do rohu.
     
    25:25
    Šimon Zajíček musel zasahovat proti nebezpečnému zakončení Patrikse Ozolse a hra je zastavena. Buly po jeho levé ruce.
     
    26:07
    Po zákroku Šimona Zajíčka je hra přerušena a následuje další komerční přestávka.
     
    26:35
    Střelu Jana Bambuly z pravé strany jistil dalším zákrokem Šimon Zajíček a pomohl svým spoluhráčům. Následně pak raději hru přerušuje.
     
    27:32
    Další snaha Ozolse překonat Zajíčka byla marná, nicméně hosté se nadále drží u jeho svatyně a kombinují.
     
    28:30
    Petr Koblasa už mohl střílet, ale akci ještě vylepšil nahrávkou pro spoluhráče, ale ten puk minul.
     
    28:46
    První přesilovka pro Litvínov, na dvě minuty putuje na trestnou lavici David Škůrek.
     
    29:19
    Nenápadná střela domácích končí v moci Jakuba Sedláčka a ten poté přerušuje hru. Buly po jeho levé ruce.
     
    29:57
    David Kaše nahazoval puk z pravého kruhu mezi kruhy, ale ten se odrazil od soupeře a hosté se osvobozují a jdou střídat.
     
    30:28
    Další šance pro Litvínov, Nicolas Hlava ale neprocedil touš za brankovou čáru a puk tak má opět Jakub Sedláček.
     
    31:07
    Kristaps Zile nahodil puk na Sedláčkovu branku, jeho střela byla ještě tečována a orazítkovala tyč branky Olomouce!
     
    31:58
    Proti dorážce Sirotka končí puk znovu na Šimonu Zajíčkovi a ten opět drží svůj tým.
     
    31:59
    Vyloučení v týmu HC Olomouc:
    Lukáš Nahodil – 2 min., hrubost.
     
    32:45
    Litvínovským se znovu nedaří přesilovka podle jejich představ a soupeř to poté trestá dalším vyhozením kotouče až před Šimona Zajíčka.
     
    33:38
    Kunc v oslabení dostal nabito od Pláška, ale prvně jmenovaný se mezi tři tyče netrefil a puk končí u zadního mantinelu.
     
    33:59
    Olomouc je v plném počtu.
     
    34:25
    Další komerční přestávka.
     
    35:01
    Domácí dostali puk do útočného pásma, aby ho zase ztratili a protože se do akce dostávají znovu Olomoučtí, spěchá obrana Vervy na své místo před klec Šimona Zajíčka.
     
    36:27
    Slibný náznak akce Litvínova, ale znovu se skóre nemění. V této části hry tak stále čekáme na gól, kterým by se jeden z týmů dostal do náskoku.
     
    38:06
    Jakub Sirota měl nabito do ideální střelecké pozice, ale jeho následná střela byla sražena mimo ohrožení Zajíčkovy klece.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:42
    David Kaše si nabruslil na pravý kruhu a svižnou střelou ohrozil Jakuba Sedláčka. Ovšem ten vytasil další dobrý zákrok a po něm je pak hra přerušena.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhé dějství je minulostí a žádnou branku jsme v něm neviděli. Hra oproti první třetině trochu opadla a neměla takový spád. Oba týmy se tak zatím průběžně dělí o body. Uvidíme, zda tomu bude jinak v průběhu poslední dvacetiminutovky, která začne přibližně v 19:23.
     
    Střely na branku: 17 – 21
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:29
    U puku jsou hosté a pádí s ním před litvínovskou branku, kde se už staví obránci Vervy, aby pomohli Šimonu Zajíčkovi.
     
    41:04
    Liam Kirk na druhé straně byl v dobré šanci, ale klec hostů pouze přestřelil. Znovu se tak skóre nemění.
     
    42:07
    Mezi kruhy střílel Pavel Musil, jeho rána ale byla sražena do ochranné sítě a hra je přerušena. Vhazování proběhne po levé ruce Šimona Zajíčka.
     
    43:09
    Nepřesnosti na obou stranách, tato pasáž hry moc hokejové krásy nepobírá.
     
    44:33
    Matěj Maštalířský to vzal na sebe a jeho slibná střela pak končí jen vedle branky Jakuba Sedláčka. Hra je zastavena, buly po jeho pravé ruce.
     
    45:09
    Tomáš Urban byl vybídnut spoluhráčem, ale přihrávka mu nesedla a rázem tak skončila další slibná šance pro Litvínov.
     
    46:20
    Verva to stále zkouší do plných, hosté zavřeli své pásmo a pomáhají svému brankáři.
     
    46:29
    Další komerční přestávka.
     
    46:38
    Jan Švrček nahodil od modré čáry puk až před branku Zajíčka, ale tam byla dobře připravena obrana, která mu pomohla. Nicméně hosté stále operují před jeho svatyní.
     
    47:14
    Dvě dorážky Litvínova končí na Jakubu Sedláčkovi a ten znovu drží svůj tým. Skóre se tak znovu nepohnulo.
     
    48:10
    Vyloučení v týmu HC Olomouc:
    Lukáš Anděl – 2 min., držení.
     
    48:44
    Abdul si neporozuměl se spoluhráčem a znovu je u konce slibná akce Litvínova. Následně pak hru opačným směrem otáčejí hosté.
     
    49:39
    Hosté se osvobozují a šetří cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    50:10
    Olomouc je v plném počtu.
     
    50:32
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    Patrik Demel – 2 min., podrážení.
     
    50:32
    Šance pro hosty, nyní mají přesilovku kohouti a pokusí se strhnout vedení na svou stranu.
     
    51:09
    Andrej Kudrna se dostal k odraženému kotouči a hned ho vyhodil až před branku Olomouce. Šetří tak vteřiny z domácího oslabení.
     
    52:12
    Hosté mají menší převahu a snaží se skórovat, ale proti nyní byla obrana Vervy i brankář Šimon Zajíček.
     
    52:32
    Litvínov je v plném počtu.
     
    53:30
    Lukáš Klimek se dostal do nebezpečného zakončení před domácí klecí, ovšem znovu byl mezi svými třemi tyčemi pozorný Šimon Zajíček.
     
    54:41
    Jindřich Abdul zakončil z pravé strany mezi nohy Sedláčka, ten sklapl betony a udržel mezi nimi puk. Hra je přerušena a následuje další komerční přestávka.
     
    55:26
    Akce Olomouce končí na Zajíčkovi a znovu je hned hra zastavena. Buly po pravé ruce Šimona Zajíčka.
     
    56:35
    Domácí vybojovali v rohu obranného pásma puk a míří s ním hned do rychlého protiútoku, ale Kirk byl obrán o kotouč a do akce jde Olomouc.
     
    56:55
    Zajíček zakročil proti Švrčkově střele a znovu je přerušeno.
     
    57:16
    U pravé tyče zastavil pokus Pláška Šimon Zajíček a znovu drží svůj tým ve hře!
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:45
    Litvínovští jsou v držení kotouče, ale před Sedláčkem se nedokázali prosadit. Blíží se finiš třetí třetiny a zatím to vypadá, že základní hrací doba nepozná vítěze.
     
    59:36
    Andrej Kudrna se dostal do dobrého zakončení, jeho švih z levého kruhu ale hostující brankář Sedláček kryje.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Základní hrací doba skutečně nerozhodla o vítězi a čeká nás tak minimálně prodloužení.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:25
    4/4
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Je hotovo. Hned na začátku nastavené hrací doby objel branku Litvínova JAN BAMBULA a poté zakončil u bližší tyče, kde překonal Šimona Zajíčka – 1:2. Hosté tak berou bonusový bod navíc. Asistence: Jiří Ondrušek.
    Bambula J., Ondrušek J., Sedláček J., Knotek J.
    Zajíček Š., Demel P., Kudrna A., Kaše D.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Hned na začátku hosté rozhodli prodloužení a slaví druhý bod navíc. Verva získává jeden a nadále se tak trápí a nedokáže se dostat do větší herní pohody, aby se zase dostala na nějakou vítěznou vlnu.
     
    Střely na branku: 26 – 32
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů se budu těšit opět na shledanou. (20:08:34)
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 2. Kirk (Maštalířský, Abdul) – 15. Orsava (P. Musil, Káňa), 61. Bambula (Ondrušek)


    HC VERVA Litvínov: Zajíček (M. Tomek) – Demel (A), Baránek, Baláž, Zile, Šalda, Czuczman, Kočí – Koblasa, D. Kaše (C), Hlava – Abdul, Kirk, Maštalířský – Urban, Gut, Kudrna (A) – Havelka, Jícha, Zygmunt.
    Trenér: Karel Mlejnek

    HC Olomouc: Sedláček (Čerbák) – Ondrušek (C), Řezníček, Sirota, Škůrek, Černý, Švrček, Ozols – Kusko, Knotek (A), Bambula – Plášek ml., Nahodil (A), Navrátil – Káňa, P. Musil, Orsava – Kunc, Anděl, Klimek.
    Trenér: Jan Tomajko

    Rozhodčí: Hribik, Pilný – Frodl, Špůr

    Diváci: 3694
    bahis siteleri