Atlético – Almería 2:1 (kon.) | Cádiz – Osasuna 1:1 (kon.) | Barcelona – Girona 2:4 (kon.)
konec
Atlético Madrid
2:1 (2:0)
UD Almería
Neděle 10.12.2023, 14:00 • Estadio Wanda Metropolitano (Madrid) • Španělská LaLiga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+5
    Žlutou kartu si ještě prohlédl domácí Koke.
     
    85
    Střídání v týmu UD Almería:
    ze hřiště odchází Alejandro Pozo, přichází Arnau Puigmal,
    ze hřiště odchází Adrián Embarba, přichází Largie Ramazani,
    ze hřiště odchází Lucas Robertone, přichází Iddrisu Baba.
     
    75
    Střídání v týmu Atlético Madrid:
    ze hřiště odchází César Azpilicueta, přichází José Giménez,
    ze hřiště odchází Ángel Correa, přichází Nahuel Molina,
    ze hřiště odchází Samuel Lino, přichází Rodrigo Riquelme.
     
    73
    Hezká narážečka Sergia Arribase s Adriánem Embarbou. Prvně jmenovaný pálil z pravé strany šestnáctky a přízemní střelu vyrážel Oblak. Witsel pak zakopl balón na roh. Domácí si vcelku koledují!
     
    62
    Almería právě vstřelila branku!
    Je tu kontaktní gól hostí! Po autovém vhazování centroval z levé strany Sergio Akieme. Balón propadl na hranici šestnáctky k Dionovi Lopymu, jehož střela byla tečována do protipohybu Oblaka. Ten ještě dokázal výborně zareagovat, ale míč vyrazil jen k dobíhajícímu LÉOVI BAPTISTÃOVI, který to měl již snadné – 2:1.
     
    60
    Střídání v týmu Atlético Madrid:
    ze hřiště odchází Álvaro Morata, přichází Memphis Depay,
    ze hřiště odchází Rodrigo de Paul, přichází Saúl.
     
    53
    Hosté dokáží zahrozit. Na centr Sergia Arribase si naběhl Adrián Embarba, který zůstal na penaltě volný a v pádu zvládl prudce hlavičkovat. Oblak však výborným zákrokem vyráží!
     
    47
    Hosté zahráli po rohu zajímavý signál. V šestnáctce se dostal k míči Sergio Arribas, který z dobré pozice netrefil bránu! Když už si Rojiblancos něco zajímavého vytvoří, schází v koncovce kvalita.
     
    45+1
    Hosté měli velkou šanci na snížení! Po roztažení hry doleva posílal Sergio Akieme před bránu přízemní centr. Našel Adriána Embarbu, jehož zakončení dokázal reflexivně vyrazit Oblak! Nakonec to ale zřejmě bylo zbytečné, Embarba byl pravděpodobně v ofsajdu.
     
    42
    Morata byl na půlce odstaven tvrdým zákrokem, ale rozhodčí nechal hru pokračovat. Toho mohl využít Léo Baptistão, po jehož ráně z dálky se Jan Oblak prolétl vzduchem. Míč minul pravou tyč jeho brány možná o půl metru!
     
    35
    Zkusil to Rodrigo de Paul a balón směřující skoro do pravé šibenice vytáhl nad břevno Luís Maximiano! Hezký moment z obou stran.
     
    22
    Atlético právě vstřelilo branku!
    O tom jsem přesně mluvil! Hosté naznačili aktivnější přístup ke hře, jenže přišel protiútok Los Colchoneros. Rodrigo de Paul posílal pas na pravé křídlo, který byl ještě zablokován. Míče se však ujal Antoine Griezmann, který ho už doprava na Marcose Llorenteho dostal. Krajní obránce Atletů se podíval, jak vypadá situace před bránou a nabídl balón nabíhajícímu ÁNGELOVI CORREOVI, jenž ho zblízka dokopl do sítě – 2:0.
     
    17
    Atlético právě vstřelilo branku!
    Tohle už gól je a nic na tom nezmění ani VAR! Vše začal Antoine Griezmann, který důrazným napadáním odebral balón Chuminu a předal ho ÁLVAROVI MORATOVI. A ten to udělal fantasticky. Obešel bránícího Montese, poté udělal kličku i vybíhajícímu Maximianovi a poslal míč do opuštěné brány Almeríe.
     
    17
    Griezmann nahrál na hranici šestnáctky Rodrigovi de Paulovi. Ten z prvního doteku posunul balón na Ángela Correu, jenž po zemí zamířil těsně vedle levé tyče!
     
    9
    Rodrigo de Paul vypálil zpoza šestnáctky a jeho projektil prosvištěl vedle pravé tyče z pohledu brankáře hostí!
     
    8
    Kontrola dokončena. Griezmann byl v centimetrovém ofsajdu a gól tak neplatí!
     
    6
    Tak neuznaný gól Atlética! Álvaro Morata se snažil na okraji šestnáctky předat míč spoluhráči. Místo toho našel bránícího hráče, od něhož se hrací předmět odrazil do pokutového území. Tam šel do hlavičkového souboje Samuel Lino a balón se odrazil k Antoineovi Griezmannovi, který sám před Luísem Maximianem nezaváhal. Nakonec se však jednalo o těsný ofsajd.

    Martin Augustin

    Branky: 17. Morata (Griezmann), 22. Correa (Llorente) – 62. Baptistão

    Karty:   90+5. Koke (ATM)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 7:6. Rohy: 3:15. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 13:11.
    Atlético Madrid: Oblak – Savić, Witsel, Azpilicueta (75. Giménez) – Llorente, Correa (75. Molina), Koke (C), de Paul (60. Saúl), Lino (75. Riquelme) – Griezmann, Morata (60. Depay).
    Náhradníci: Grbić, Gomis – Söyüncü, Hermoso, Mandava, Galán, Belaid.

    Trenér: Diego Simeone

    UD Almería: Maximiano – Chumi, E. González, Montes, Akieme – A. Pozo (85. Puigmal), Lopy, Robertone (C) (85. Baba), Embarba (85. Ramazani) – Baptistão, Arribas.
    Náhradníci: F. Martínez, Mariño – Sanca, Fettal, H. Mendes, Kaiky, Lázaro, Centelles.

    Trenér: Gaizka Garitano

    Rozhodčí: De Burgos – De Francisco, Núñez