UK Kings Prague – BO Ostrava 7:3 (kon.) | North wings Ústí – Akademici Plzeň 6:3 (kon.)
konec
HC North Wings Ústí nad Labem
6:3 (1:0, 3:0, 2:3)
Akademici Plzeň
Pondělí 11.12.2023, 18:45 • Zimní stadion Ústí nad Labem • Univerzitní liga ledního hokeje • 12. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Já se s vámi odsud z ústeckého zimního stadionu pro dnešek loučím a přeji hezký zbytek večera. (20:51:17)
     
    V Ústí nad Labem je dobojováno! Ústecký tým si pojistil své vedení a v posledním domácím utkání tohoto kalendářního roku dokráčel k pohodovým třem bodům. V závěru sice domácí trochu zvolnili, což přineslo tříbrankové snížení ze strany Akademiků, nic zásadnějšího to ale pro North Wings neznamenalo.
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Ještě poslední buly po Blažkově pravé ruce a poslední šance Akademiků zahrozit.
     
    59:19
    Vyhození kotouče od Tomáše Jarého trefilo pouze nohy Adama Janouška a odrazilo se na hokejky hráčů plzeňského týmu.
     
    58:58
    Akademici Plzeň právě vstřelili branku!
    Plzeňský tým snižuje nepříznivý stav na rozdíl třech branek! MARTIN FOŘT obkroužil svatyni North Wings a umístil kotouč přesně do vzdálenějšího horního růžku. Asistence: Daniel Šiška.
     
    57:58
    Vladimír Dykast odvážně hokejkou srazil Říhovo nahození rovnoběžně s modrou čárou. Díky tomu dokázal udržet své soupeře ve vlastní třetině.
     
    57:48
    Štěpán Říha měl zakrytý výhled, i tak dokázal napálit kotouč přesně na branku. V jeho případě ale přímo do Blažkova náručí.
     
    57:30
    Po levé straně rychle vyjížděl dopředu Jan Šibra. I kapitán Akademiků se ale ocitl v ofsajdu.
     
    Dnešní utkání sleduje 284 diváků.
     
    56:36
    Jan Jindra si drze hokejkou počínal proti Martinu Fořtovi. Puk ale do svého držení nevybojoval. Plzeňští se tak o možnost průniku připravili sami postavením mimo hru na modré čáře.
     
    56:13
    Akademici Plzeň právě vstřelili branku!
    Akademici ukazují, že umí také střílet povedené góly! ŠTĚPÁN ŘÍHA se odhodlal k samostatnému úniku a tváří v tvář Blažkovi ho vymíchal bekhendovým zakončením. Asistence: David Roubal.
     
    55:03
    Jan Macel našel přihrávkou zpoza branky těsně na hranice brankoviště stojícího Jířího Špačka, který do ní vložil svou hůl, avšak nenasměroval kotouč za Vargova záda.
     
    54:25
    Hosté v plném počtu.
     
    54:18
    Výhoz Plzeňských ven ze třetiny a opět pozvolný návrat domácích North Wings pro kotouč.
     
    53:49
    Křídla severu si jsou vědoma náskoku a ani v přesilovce se příliš aktivně neženou dopředu.
     
    52:25
    Filip Králíček si nepříjemně počínal proti Jiřímu Špačkovi, k vidění málem byly i shozené rukavice. Jako iniciátor sporu byl ovšem sudími ukázán hráč Akademiků, který si tak vysloužil dvě minuty za hrubost.
     
    52:11
    Jiří Špaček nevyzrál na dva hráče v plzeňském dresu. Puk se po delší době dostal na hůl Akademiků.
     
    51:39
    Domácí stále drží kotouč, přestože jsou ve vlastní třetině.
     
    50:29
    Tým North Wings právě vstřelil branku!
    Střelecké hody Křídel severu pokračují! JAN JINDRA převzal kotouč odražený o mantinel po ráně Pavla Jarého od modré a využil toho, že gólman Varga se nestihl rychle přesunout od opačné tyčky, čímž puk doklepl do zcela odkrytého prostoru. Asistence: Pavel Jarý.
     
    49:34
    Tomáš Jarý to vzal na sebe a přenesl hru před brankoviště. Sám si ale najel příliš daleko a zprvu neměl komu nahrát. Až nakonec přiklepl puk na Gottfrieda. Jeho zakončení ale bylo příliš vysoké.
     
    48:33
    Pod velkým úhlem napasoval kotouč na branku Jan Šibra. S vyražením tentokrát neměl Blažek vůbec žádné problémy a domácí se vydali na opačnou stranu kluziště.
     
    47:48
    Ačkoliv kotouč po střele od mantinelu nemířil přímo na Blažka, gólman North Wings pro svůj klid odklepl puk hokejkou do bezpečí.
     
    47:35
    Povedená klička v podání Štěpána Říhy, díky které proklouzl mezi dvěma hráči North Wings. Svou střelu ale umístil do náručí Filipa Blažka.
     
    46:31
    Jan Tůma si najížděl křižmo k pravému mantinelu, načež našel přihrávkou do mezikruží Jiřího Špačka. I on zkusil své střelecké štěstí, avšak kotouč napasoval přesně doprostřed plzeňského gólmana.
     
    46:00
    Tým North Wings právě vstřelil branku!
    Nádherná trefa z dílny JANA MACELA! Forvard North Wings si klíčkou vymíchal hned dva hráče v plzeňském dresu a následně po stahovačce napálil kotouč přesně doprostřed Vargovy klece. Asistence: Jan Jindra.
     
    45:08
    Pavel Gottfried zastavil na křídle pronikajícího hráče Plzně. I tak jsou ale hosté aktivnější a tlačí se směrem do předbrankového prostoru.
     
    44:21
    Akademici Plzeň právě vstřelili branku!
    Plzeňští se konečně dočkali gólové trefy! MATĚJ GAŽÍK si najel pod velkým úhlem z levého kruhu ke vzdálenější tyči a doslova natlačil kotouč za záda ústeckého gólmana. Asistence: Filip Králíček.
     
    43:34
    Domácí v plném počtu.
     
    43:15
    Dva na jednoho, avšak tomu jednomu to vyšlo! Jan Jindra při samostatném úniku po křídle posouval kotouč doleva na Jana Macela. V cestě jim ale stál Houdek, jehož brusle zmařila gólovou šanci North Wings.
     
    42:45
    Plzeňští se po nepovedeném pasu na Pánka musejí vracet pro puk do vlastní třetiny, kam si ale sjíždí i Janoušek.
     
    42:13
    Tlak Akademiků v útočné třetině pokračuje. Milan Blažek ovšem nyní vytěsnil puk mimo ohrožení.
     
    41:39
    Akademici ve své úvodní přesilovce zvolili souhru po obvodu útočného pásma. Nakonec vyslal kotouč přímo na branku Dominik Houdek. Gólman Blažek ale vyrazil puk nad sebe do ochranné sítě.
     
    41:34
    Vyloučení v týmu HC North Wings Ústí nad Labem:
    Hanuš Petržílka – 2 min., nedovolené bránění.
     
    40:50
    Stahovačka přes Jánského tentokrát Janu Macelovi nevyšla. Přesto dokázal své spoluhráče udržet na dostřel svatyně Akademiků.
     
    40:15
    Janouškova zadovka směrem na Tomáše Jarého našla pouze Tomáše Pánka. Toho plzeňský tým využil k rychlému přesunu směrem před ústeckou branku.
     
    40:02
    První buly sice znovu vybojovali North Wings, ještě ve středním pásmu ovšem o kotouč přišli.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina začínala ve velmi pozvolném tempu a příliš hokejové krásy nepřinesla. Domácí se ale v půlce této fáze utkání vzchopili a třemi rychlými góly získali poměrně pohodlný náskok do závěrečné periody.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:33
    Výjezd Akademiků vzal znovu za své na modré čáře. Tentokrát se ale ani North Wings nikam nedostali.
     
    38:59
    Hosté v plném počtu.
     
    38:39
    Pavel Gottfried našel přesným pasem před brankoviště Jana Macela. Ten se pokusil kličkou vymíchat plzeňského brankáře, avšak ten zvládl kotouč vyčíhat a uzavřít prostor své klece.
     
    38:08
    Tomášovi Jarému nesedla střela od modré čáry. I přesto dokázal udržet kotouč pro své spoluhráče a z opačné strany tak zakončoval Adam Janoušek. Gólman Varga ale zvládl kotouč udržet.
     
    37:34
    North Wings začínají svou úvodní přesilovku velmi pozvolna rozehrávkou od vlastní svatyně.
     
    36:59
    Jan Macel byl při svém průniku za brankou Akademiků sražen k zemi Davidem Roubalem, který si tak jako první hráč v tomto utkání vykoledoval dvouminutový trest. V jeho případě za držení.
     
    36:08
    Totovu přihrávku zpoza branky napasoval dopředu z mezikruží Tomáš Jarý. Důrazná rána ale jen rozdunila mantinel u pravé tyče Vargovy svatyně.
     
    35:16
    Dlouhé Pánkovo nahození na modré nenašlo žádného ze svých spoluhráčů. Naopak od pravého mantinelu znovu zakončil Adam Janoušek. Tentokrát ale jen do betonů Zbyňka Vargy.
     
    34:21
    Křídla Severu jsou stále aktivní v předbrankovém prostoru. Plzeňští tentokrát situaci zachránili vyhozením puku na zakázané uvolnění.
     
    33:03
    Střídání v týmu Akademici Plzeň:
    ze hřiště odchází Matěj Kubát, přichází Zbyněk Varga.
     
    33:03
    Tým North Wings právě vstřelil branku!
    Čtvrtý gól North Wings na sebe nenechal dlouho čekat! Michal Svoboda po buly vyslal dopředu PAVLA GOTTFRIEDA, který se rychle rozjel dopředu a v tempu umístil kotouč za Kubátova záda, čímž ho také vyhnal ven z branky. Asistence: Michal Svoboda.
     
    32:30
    Tým North Wings právě vstřelil branku!
    Z čehož padla třetí branka domácího týmu! Ránu Jana Macela z prostoru mezi kruhy dokázal na pravém křídle převzít JAN JINDRA a z bezprostřední blízkosti jí doklepl za Kubátova záda. Asistence: Jan Macel a Hanuš Petržílka.
     
    32:06
    Křídla severu převzali kotouč Plzeňským při jejich snaze o průnik přes modrou a sami se rychle dostali zpět.
     
    30:44
    Tým North Wings právě vstřelil branku!
    Vzápětí to už ústeckému týmu vyšlo! JAN TŮMA si sám najel až těsně před brankoviště, odkud poslal kotouč na vzdálenější tyč Kubátovy klece a tentokrát ho už dokázal umístit do pravého horního růžku. Asistence: Michal Svoboda.
     
    29:57
    Tutovka North Wings! Jan Macel přesným křižným pasem přes brankoviště našel na vzdálenější tyči stojícího Jan Vrbu, před kterým se otevřel poměrně velký prostor u bližší tyče. Vrba ovšem pouze nastřelil tyč.
     
    29:10
    Filip Králíček převzal přihrávku zleva a z první ji pustil dopředu na Blažka. Ten zasáhl hokejkou.
     
    28:39
    Volného kotouče po buly se chopil Jakub Tot. Zkusil s ním křižnou střelu na vzdálenější tyč, avšak neodhadl úplně přesně úhel svého zakončení.
     
    28:03
    Gottfriedovo vyhození kotouče našlo pouze Lukáše Foldu, který ani chvilku neváhal a rychle se rozjel směrem k ústecké brance. Svou ránu z mezikruží ovšem nasměroval přímo do těla Filipa Blažka.
     
    27:18
    Pavel Gottfried převzal vyhozený kotouč ve vlastní třetině a postupnou rozehrávkou posouvá svůj tým dopředu směrem ke Kubátovi.
     
    26:20
    Zblokovaná střela Akademiků, po které se do rychlého samostatného průniku dostal Adam Janoušek. Ten vypálil prudce z vnitřní hranice kruhu, avšak pouze do Kubátových betonů.
     
    25:44
    Zprvu slibná souhra mezi Jakubem Totem a jedním z jeho spoluhráčů na křídle. Tot se ale před brankou nezorientoval a nezvládl kotouč umístit přesně za Kubátova záda.
     
    24:44
    Jiří Špaček dostal ideální přihrávku skrz na levé křídlo a rozjel se směrem před branku soupeře. Rána mu ale na hokejku nesedla dle představ, čímž puk spíše jen skákavě nahodil dopředu.
     
    23:44
    U kotouče Štěpán Říha, proti němuž nyní stála dvojnásobná ústecká přesila, která jej o něj také obrala.
     
    22:45
    Samostatný průnik po pravém křídle a následná snaha o bekhendové zakončení z bezprostřední blízkosti brankoviště. Takto se vyvíjela šance Pavla Jarého, která se ovšem nesetkala s úspěchem.
     
    22:06
    Plzeňští se stále drží na kotouči. Obrana North Wings jim ovšem znemožnila průnik přes modrou. V jejím případě to ale bylo trochu Pyrrhovo vítězství, neboť vyhodili puk na icing a hra se ještě více přiblížila k ústecké brance.
     
    21:22
    Hned na tři hráče dokázal vyzrát při svém průniku středem pole David Roubal a odhodlaně vyjížděl proti ústecké brance. V souboji jeden na jednoho proti Blažkovi ovšem nastřelil pouze jeho betony.
     
    20:29
    Podél levého mantinelu si počínal obratně Štěpán Říha. Akademici se tak drželi v útočné třetině, avšak ke střele se nedostali.
     
    20:07
    První rozehrávky se chopili North Wings. Ti ovšem při svém úvodním ataku nepřešli přes modrou čáru a museli se rychle vrátit hájit prostor před Blažkem.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina souboje mezi North Wings a Akademiky je u konce. Hostům se o něco málo v útočném prostoru dařilo více držet, avšak jediný gól padl z hole Adama Janouška. Domácí North Wings se víceméně chytli až po něm a do druhé fáze utkání vstoupí s těsným náskokem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:32
    Další šance Ústeckých v podání Jiřího Špačka. Jeho střela z vnější hranice kruhu mířila přesně do Kubátova náručí.
     
    18:29
    Jan Macel přešel na křídle hned přes tři hráče plzeňského týmu! Směrem na zakončení si ovšem sjel až příliš blízko před Kubátovu klec. I tak se pokusil kotouč prostrčit, neúspěšně.
     
    17:47
    Jan Vrba se sám probil přes několik hráčů v dresu Akademiků. Při snaze vystřelit z kruhu ovšem upadl na ledovou plochu a o puk přišel.
     
    16:49
    Střelu Pavla Jarého od modré ještě těsně před brankovištěm tečoval Vladimír Dykast. Gólman Kubát musel být ve střehu, avšak nakonec dokázal kotouč betony poslat mimo ohrožení.
     
    16:13
    Domácí se záhy dostali do útočné třetiny a sami se pokoušejí o zakončení.
     
    15:14
    Tahle akce musela Štěpána Říhu zamrzet! Plzeňský forvard se prokličkoval sám na hranici brankoviště, odkud namířil směrem na Blažka. Puk ale zvedl až moc vysoko, čímž ten přeletěl prostor svatyně North Wings.
     
    15:00
    Ústečtí se znovu pokusili probít dopředu, tentokrát je zastavil ofsajd.
     
    14:09
    Adam Janoušek se ocitl sám před gólmanem Kubátem a poslal na něj kotouč z levého kruhu. Strážce svatyně Akademiků jej vyrazil, načež se z druhé vlny dostal ke střele Pavel Jarý. I v tomto případě ale zůstal Kubát úspěšnější.
     
    12:27
    Plzeňští se přibližují k brance Blažka. Tůmovu střelu ještě dokázal gólman North Wings vyrazit, proto se k dorážce z druhé strany odhodlal Štěpán Říha. Toho ale zradila přesnost střelby.
     
    11:30
    Sám proti třem vyjížděl dopředu Filip Králíček. Celkem zákonitě ovšem o puk přišel v souboji s Miškovičem a Křídla severu se rozlétla na druhou stranu.
     
    10:59
    Pavel Jarý poslal po buly tvrdou ránu od modré směrem přímo na Kubáta. Gólman Akademiků ovšem zvládl udržet kotouč ve svém náručí.
     
    10:10
    Jan Jindra od pravého mantinelu posouval kotouč na střed, kde stál připravený Dykast. Jeho ale plzeňská obrana ztrojila a o puk obrala.
     
    09:15
    Plzeňští dokázali zastavit Vladimíra Dykasta, který s pukem přejížděl od jednoho mantinelu k druhému. Díky tomu se mohli vydat na opačnou stranu a obsadit pozice před Blažkem.
     
    08:49
    Tým North Wings právě vstřelil branku!
    Ústečtí se po buly dostávají do vedení! Odražený kotouč po Totově střele z mezikruží převzal ADAM JANOUŠEK, který si najel k pravé tyči a zadovkou jej prostrčil za záda plzeňského brankáře. Asistence: Jakub Tot.
     
    08:13
    Pavlu Gottfriedovi podjel kotouč mezi nohama, čehož hosté využili k dalšímu brejku. Ani tentokrát ale Blažka příliš neohrozili.
     
    07:35
    Povedená souhra Akademiků a důrazná střela Jana Šibry od modré čáry! Filip Blažek ovšem situaci ohlídal a znovu kotouč vyrazil.
     
    07:00
    Martin Fořt se sám šinul dopředu po levém křídle. Při svém pokusu do střelu ale trefil prvního bránícího hráče North Wings.
     
    06:08
    Úspěšně přečíslení třech proti dvěma proměnil ve střeleckou příležitost Filip Králíček. Puk ale zvedl o kousek výše než by si představoval, čímž ten zamířil do plexiskla nad ústeckou brankou.
     
    05:39
    Důrazná rána Radovana Miškoviče od modré čáry zaplula přesně do lapačky Matěje Kubáta.
     
    05:02
    Nepřesná Tůmova přihrávka od pravého mantinelu mezi kruhy na Michala Svobodu. Hosté se díky tomu chopili kotouče a snaží se dostat ven.
     
    03:43
    Chyba Hanuše Petržílky otevřela volnou uličku pro Štěpána Říhu, který tak mířil křižmo směrem k brance North Wings. Gólman Blažek ale měl celou situaci na očích a kotouč i nyní dokázal vyrazit.
     
    02:50
    Od levého mantinelu vyzkoušel pozornost gólmana North Wings Filip Králíček. Blažek ale zůstal ve střehu a kotouč vyrazil betony do protipohybu.
     
    02:00
    Rozjezd Plzeňských a první kontakt Filipa Blažka s kotoučem. Zachycení této střely mu ale moc problémů nedělalo a North Wings se bleskově dostali zpět.
     
    01:19
    Snaha Akademiků o rozehrávku nebyla příliš úspěšná. Kotouč se více méně doklouzal na zakázané uvolnění.
     
    00:06
    První buly sice vyhráli hráči North Wings. Puk ale rychle vyhodili dopředu za Kubátovu branku a tedy do držení plzeňského celku.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Předchozí vzájemný zápas

    11. 10., 3. kolo: ZČU Akademici Plzeň – HC North Wings Ústí nad Labem 6:2

    Branky a nahrávky: 8. Reitspies (Říha, Matoušek), 11. Matoušek (Říha, Reitspies), 21. Matoušek (Říha), 31. Bláha (Vavřička, Roubal), 48. Matoušek (Šibra, Reitspies), 49. Bláha (Folda, Vavřička) – 13. Tot (Gottfried, Jarý T.), 37. Jarý T. (Janoušek, Petržílka).

    Vyloučení: 6:4. Využití: 0:0. Střely na branku: 41:28. Diváků: 297. Po třetinách: 2:1, 2:1, 2:0.

    Sestava Akademiků: Černý – Bláha, Pánek, Houdek, Sýkora, Kala, Štochl, Soukup – Říha, Králíček, Šibra, Matoušek, Gažík, Roubal, Rejzek, Šiška, Reitspies, Folda, Vavřička, Šucha.

    Sestava North Wings: Kožnar – Štěpánek, Jarý P., Šubrt, Miškovič, Werner, Petržílka – Tot, Jarý T., Svoboda, Martínek, Dykast, Jindra, Velhartický, Vrba, Kušej, Gottfried, Janoušek.
     
    Akademici jsou na tom podobně jako jejich severočeský soupeř. Na startu posledních pěti zápasů nejdříve venku zdemolovali VUT Cavaliers 12:1. Pak ovšem musel skousnout dvě porážky od pražských celků Engineers a UK Kings. V prvním případě 3:6 doma, následně 2:5 venku. Vše ovšem dokázali napravit venkovním vítězstvím 6:2 v Ostravě. V posledním odehraném klání pak obrali o bod brněnské MUNI, jemuž podlehli 3:4 po samostatných nájezdech.
     
    Bilance Křídel severu je jako na houpačce. Po úspěšném Souboji dobyvatelů s BO Ostrava, v němž braly výhru 8:3 dokázaly vyšším rozdílem porazit i brněnské HC MUNI 7:2. Následně pak rovněž 8:3 porazili Ústečtí Riders Pardubice. Pak ovšem nastal obrat a North Wings naopak vyšším rozdílem soupeřům podlehly, nejprve 2:6 UK Kings a v posledním kole nestačili na jejich ledě českobudějovickým Černým psům.
     
    Zdravím Vás u 12. kola Univerzitní ligy ledního hokeje ze zimního stadionu v Ústí nad Labem! Domácí HC North Wings Ústí nad Labem budou hostit třetí tým tabulky Akademiky Plzeň. Přeji příjemné hokejové počtení.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
    Marken.cz

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 9. Janoušek (Tot), 31. Tůma (Svoboda), 33. Jindra (Macel, Petržílka), 34. Gottfried (Svoboda), 46. Macel (Jindra), 51. Jindra (P.Jarý) – 45. Gažík (Králíček), 57. Říha (Roubal), 59. Fořt (Šiška)


    HC North Wings Ústí nad Labem: Blažek (Kožnar) – Gottfried, Petržílka (A), Miškovič, Šubrt, Martínek, Jarý P. (A) – Vrba, Špaček, Macel, Jindra, Jarý T., Janoušek (A), Tůma, Dykast, Svoboda, Tot.
    Trenér: Martin Štěpánek

    Akademici Plzeň: Kubát (34. Varga) – Šibra (C), Sýkora, Houdek, Jánský, Pánek – Říha, Šucha (A), Folda, Šiška, Rejzek, Roubal (A), Gažík, Fořt, Králíček.
    Trenér: Jan Setikovský

    Rozhodčí: Bernat – Juránek, Serbus

    Diváci: 284
    bahis siteleri