Rauma – Pardubice cz 2:3 (kon.) | Vítkovice – Rapperswil cz 5:1 (kon.) | Färjestad – Skellefteå 1:4 (kon.)
Växjö – Ženeva 3:2 (kon.)
konec
Lukko Rauma
2:3 (0:0, 2:1, 0:2)
HC Dynamo Pardubice
Úterý 12.12.2023, 17:30 • Kivikylän Areena, Rauma • Play-off Hokejové Ligy mistrů • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Pardubice předvedly na ledě finské Raumy strhující finiš, který ale k postupu nestačil, přestože venku vyhráli 3:2 z půdy soupeře vypadly z důvodu domácí prohry 4:6.

    Navzdory herní převaze se do vedení dostal domácí celek, ve 24. minutě se prosadil Harri Kainulainen. Vyrovnání obstaral ve 34. minutě Peter Čerešňák v přesilovce, ovšem do kabin šli přesto spokojenější domácí, druhým gólem na sebe ještě více upozornil ve 39. minutě Harri Kainulainen. Dlouho to vypadalo, že třetí třetina drama nepřinese, domácí udržovali jednogólové vedení a celkově pak třígólové, ovšem Dynamo se rvalo až do poslední vteřiny, v rozmezí 58. a 59. minuty obstarali obrat Adam Musil s Tomášem Hykou. Přes velkou snahu a nasazení Pardubice potřebný čtvrtý gól nevstřelily a musely skousnout konec ve čtvrtfinále.

    Lukko slaví postup do semifinále hlavně zásluhou skvěle propracované defenzivní hry a bude zajímavé sledovat, jestli podobný styl zafunguje i v semifinále, kde změří síly s postupujícím z dvojice Servette – Växjö, přičemž první utkání vyhrál švýcarský tým 4:1. (20:02:06)
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Za kruhy napřáhl Jan Košťálek. Razance dobrá, jenže přesnost nikoliv, s pokusem doprostřed brány neměl Samuel Harvey příliš starostí.
     
    59:33
    Ještě existuje naděje. Repo zkusil trefit prázdnou bránu, což se nevyplatilo, protože minul a způsobil zakázané uvolnění.
     
    59:12
    Pardubice samozřejmě pokračují bez brankáře, protože celkově stále ztrácí jeden gól. Po pěkné kombinaci střílel z pravého kruhu Tomáš Hyka, Samuel Harvey zakročil koncem pravého betonu.
    58:22 Tomáš HYKA - 2:3
     
    58:22
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Tak pozor, závěr nakonec přinese parádní drama! Dynamo podruhé střílí gól při hře bez gólmana a dostává se do vedení, když zprava vypálil TOMÁŠ HYKA a tentokráte to byl bránící hokejista, kdo pomohl k puku za záda vlastního brankáře. Asistence: Robert Říčka a Matej Paulovič.
     
    57:53
    Pardubice znovu v šesti. Tomáš Zohorna vystřelil z levého kruhu, po rychlém zpracování zamířil těsně vedle pravé části brankové konstrukce.
    57:17 Adam MUSIL - 2:2
     
    57:17
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Šťastná trefa, ale i ta se samozřejmě počítá! Od modré vypálil zadák Košťálek a od výstroje ADAMA MUSILA se kus černé gumy dostal za záda překvapeného Harveyho. Skórující útočník si bolestivě prohmátl trefené místo, ale s úsměvem, neboť se právě zapsal na listinu střelců. Asistence: Jan Košťálek a Lukáš Radil.
     
    56:51
    Dělovku Petera Čerešňáka zblokoval bránící hráč jenom k Martinu Kautovi, který vypálil forhendem vysoko nad břevno domácí brány.
     
    56:24
    Pohotový pokus z levého kruhu vyslal Martin Kaut, Harvey se stihl přemístit k pravé tyči a betonem zabránil srovnání stavu.
     
    55:55
    Jenže hráčům v červených dresech nevyšel přechod přes útočnou modrou čáru. Rozhodčí odpískal ofsajd a nařídil buly ve střední třetině.
     
    55:20
    Pardubice získaly útočné pásmo a Václav Varaďa ještě zkouší odvolat Romana Willa. Stále existuje šance, že se podaří smazat tříbrankové manko.
     
    54:51
    Než se Tomáš Hyka nadál, tak měl na zádech Matthewa Abta, pod jeho tlakem nahrával naslepo doleva, kde byl jenom Reunanen.
     
    54:34
    A další zakázané uvolnění domácího týmu. Způsobil jej obránce Järvinen, Pardubice nadále mohou život naději alespoň na dílčí úspěch v podobě neprohry na ledě soupeře.
     
    53:47
    Michal Hrádek musel spěchat, protože rozhodčí nepískal zakázané uvolnění. A pardubický obránce nezvládl rozehrávku, tu vystihl Repo.
     
    53:30
    Icing Raumy. Tarmo Reunanen byl zdvojený, proto nevymýšlel žádné složitosti a kotouč prostě napálil přes všechny čáry.
     
    52:57
    V dobré pozici byl na levém křídle Jan Mandát, jenže vůbec nevystřelil, puk se mu totiž smolně zamotal mezi nohama.
     
    52:35
    Početí převaha hostujícího celku je minulostí. Lukko udělalo další velmi důležitý krok směrem k postupu, nadále udržují celkově tříbrankový náskok.
     
    51:47
    Na hattrick číhal v předbrankovém prostoru Harri Kainulainen, jenže nahrávky se nedočkal, dobře zapracoval Tomáš Dvořák.
     
    51:21
    Do pravého kruhu dostal přihrávku Jan Košťálek, puk ovšem rozvlnil jenom levou síťku domácí svatyně. Štěstí pro Harveyho.
     
    50:55
    Bohužel Pardubice zatím nejsou schopny získat si tlak v útočném pásmu. Martin Kaut nabral rychlost po levém mantinelu, obral ho Järvinen.
     
    50:31
    Dlouho trvající výhoda je u konce. Na trestnou lavici usedl Niklas Ylitalo, který se zhruba před minutou provinil sekáním, s čímž poměrně hlasitě nesouhlasil.
     
    49:53
    Tomáš Zohorna vyslal tvrdou střelu z levého kruhu, v tomto případě dobře zapracoval clonící Tarmo Reunanen.
     
    49:23
    Pardubice mají výhodu. Lukáš Sedlák vystřelil tvrdou střelu z pravého kruhu, Harvey v tomto případě včas vykopl pravý beton.
     
    48:58
    Ostrý projektil vyslal od útočné modré Jan Kolář. Harvey měl velké štěstí, protože od jeho lapačky se puk odrazil vedle levé tyče.
     
    48:22
    Po zisku puku se Matthew Abt vydal z obranného do útočného pásma, ve finále natáhl k ráně zápěstím, s níž si Roman Will poradil lapačkou.
     
    47:51
    Sebastian Repo nabral rychlost po levém mantinelu, ale nedostalo se mu potřebné podpory a jeden na jednoho proti Hrádkovi neuspěl.
     
    47:24
    Po Dynamo opětovně vybojoval útočné pásmo Lukáš Sedlák, z pravého křídla volil nahrávku mezi kruhy a tu vystihl nataženou hokejkou Reunanen.
     
    46:51
    Patrik Poulíček se skvěle rozjel středem a bekhendovou přihrávkou potom vymyslel perfektní pas na Jana Mandáta, toho vychytal Harvey.
     
    46:22
    Ofenzivu podpořivší zadák Jan Košťálek najel do levého kruhu, odtud vyslal forhendovou střelu o pár čísel nad břevno.
     
    45:55
    Robert Kousal projel za soupeřovou bránou a do levého kruhu nabíjel Tomáši Hykovi, ten po rychlém zpracování mířil příliš vysoko.
     
    45:22
    Adam Musil podklouzl v souboji s Almarim, přesto dokázal puk posunout na modrou čáru, odkud Jan Košťálek z první trefil soupeře.
     
    44:44
    Tomáš Dvořák vyprodukoval tvrdou, ale nepřesnou střelu od modré čáry, hrací předmět prosvištěl poměrně vysoko nad břevnem.
     
    44:28
    Souhra dvojčat navýšení náskoku neznamenala. Pathrik Westerholm hledal Ponthuse, tomu šikovně zablokoval hokejku Jan Košťálek.
     
    43:49
    Lukko hraje přesně to, co potřebuje. Tarmo Reunanen po zisku puku vyzkoušel dlouhý pas na Ponthuse Westerholma, toho zradilo zpracování.
     
    43:14
    Jan Košťálek v rychlostním souboji pozdržel Henriho Ikonena, čímž posléze usnadnil situaci při rozehrávce parťákovi Kolářovi.
     
    42:43
    Hrdinou zápasu je zatím Harri Kainulainen, který dokonce zaútočil na hattrick, ovšem jeden na jednoho proti Tomáši Dvořákovi neuspěl.
     
    42:13
    Na tvrdou ránu od modré čáry Roman Will velmi dobře viděl, gólman natáhl lapačku a kus černé gumy v ní bezpečně uschoval.
     
    41:56
    Zadák Michal Hrádek vyzkoušel oblouček za obranu na najíždějícího Lukáše Radila, k němuž se skvěle dokázal stáhnout Järvinen.
     
    41:23
    Tomáš Zohorna vysoko vysunul presink, ale zadáci Raumy si poradili velmi dobře, Reunanen po zadním mantinelu přenesl puk doleva na Brooka.
     
    40:34
    Rychlý gól by rozhodně pomohl a Pardubice byly blízko! Za obranu dostal výbornou přihrávku Lukáš Sedlák, bekhendovým blafákem však na Harveyho nevyzrál!
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Pardubické Dynamo potřebuje pro poslání zápasu aspoň do prodloužení vstřelit tři góly, což nebude proti skvěle bránícímu soupeři vůbec jednoduchý úkol.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:13.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 9 – 27.
     
    Pardubická aktivita pokračuje, bohužel Dynamo dostává lekci z efektivity, a proto půjde do třetí třetiny s jednobrankovým mankem, celkově pak prohrává už o tři góly. Skóre střetnutí otevřel ve 24. minutě Harri Kainulainen, načež střeleckou mlčenlivost hostů prolomil ve 34. minutě Peter Čerešňák gólem v přesilovce. Jenže ve 39. minutě si znovu vzal slovo Harri Kainulainen, který obstaral svou druhou trefu v zápase střelou ze středu o pravou tyč.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:52
    Rauma vzdala poslední možnost zaútočit. Burke už neměl dostatek sil, proto po pravém mantinelu jenom posunul touš do útočné třetiny.
     
    39:23
    Lukáš Sedlák se prosmýkl do útočné třetiny po pravém mantinelu, následně pasem do středu hledal Tomáše Hyku, jehož bez větších komplikací pokryl Ervasti.
    38:50 Harri KAINULAINEN - 2:1
     
    38:50
    Rauma právě vstřelila branku!
    Domácí jsou opravdu schopni z minima vytěžit maximum. Produktivní zadák Tarmo Reunanen se skvěle uvolnil do pravého kruhu a bekhendovým pasem našel ve středu HARRIHO KAINULAINENA, jenž uspěl ránou o pravou tyč a zaznamenal svou druhou trefu v zápase. Asistence: Tarmo Reunanen.
     
    38:03
    Zničehonic se na levé straně ocitl volný Mattila, který postupoval sám na Romana Willa, brankáře trefil do pravého betonu.
     
    37:51
    David Cienciala po levém mantinelu projel do útočného pásma, kličkou do středu se mu nepovedlo vyřadit ze hry Reunanena.
     
    37:12
    Po delší době se do ofenzivy dostali i domácí. Od modré vystřelil zadák Järvinen, Roman Will očima kontroloval puk letící vedle levé tyče.
     
    36:38
    Z pravého kruhu nahazoval před bránu Mate Paulovič a Samuel Harvey stihl srazit betony k sobě, aby zabránil druhému inkasovanému gólu.
     
    36:23
    Forvard třetí lajny Patrik Poulíček naznačil přihrávku, načež z pravého kruhu vypálil z úhlu na přední tyč a Samuel Harvey se překvapit nenechal, úspěšně zasáhl.
     
    35:45
    Pathrik Westerholm je zpátky na ledové ploše. Okamžitě dostal nahrávku k levému mantinelu, kudy se přes Jana Košťálka neprocpal.
     
    35:09
    Pardubicím se nedaří získat útočné pásmo. Chybnou rozehrávku ve středu udělal Tomáš Zohorna, Raumu osvobodil odpalem Tarmo Reunanen.
     
    34:45
    Od modré nahazoval na teč Jan Košťálek. Nikdo ze spoluhráčů směr letu puku nezměnil, Samuel Harvey proto zakročil bez větších starostí.
     
    34:24
    Dle nových pravidel Ligy mistrů přesilovka Dynama pokračuje. Lukáš Sedlák útočil na obrat, ale sedícímu Harveymu puk posunul jenom pod beton.
    33:49 Peter ČEREŠŇÁK - 1:1
     
    33:49
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Do prostoru těsně za kruhy dostal parádní přihrávku od Radila přesně do hokejky slovenský zadák PETER ČEREŠŇÁK, proti dělovce do pravého víka byl Harvey bezmocný. Asistence: Lukáš Radil a Lukáš Sedlák.
     
    33:38
    Dynamo se může těšit na další početní převahu. Ponthus Westerholm stíhal Jana Mandáta, proti němuž zvedl hokejku příliš vysoko a trefil jej do krku.
     
    33:30
    Niklas Ylitalo se zbavil osobního strážce a zleva se chtěl natlačit před bránu, v čemž mu úspěšně zamezil nataženou hokejkou Martin Kaut.
     
    32:57
    Na druhou stranu vystartoval z trestné lavice se navrátivší Henri Ikonen, zápěstím vyslal svižnou střelu mimo tři tyče.
     
    32:25
    Už při hře pět na pět měl ještě příležitost Jan Košťálek, ostrý forhendový projektil namířil o pár čísel nad horní tyčku.
     
    31:53
    Jan Košťálek s vypětím všech sil udržel kotouč v útočné třetině, ovšem bekhendem nahrál nepřesně Tomáši Zohornovi. Hrají domácí.
     
    31:12
    Zleva vyslal tvrdou ránu bez přípravy Martin Kaut, bohužel rozvlnil jenom boční síť, takže domácí brankář Harvey nadále udržuje čisté konto.
     
    30:44
    Lukáš Sedlák z pravého kruhu mířil na zadní tyčku, Samuel Harvey by zřejmě na touš nedosáhl, ale ten ke smůle proletěl těsně vedle brány.
     
    30:26
    Šance pro Pardubice ke srovnání stavu. Na lavici hanby usedl domácí forvard Henri Ikonen, důvodem je nedovolené bránění.
     
    29:41
    Za dlouhou nahrávkou Abta se vydal Pathrik Westerlom, jemuž od levého mantinelu nevyšla klička do mezikruží. Hrají Pardubice.
     
    29:03
    Nieminen vymyslel z levého kruhu pěknou bekhendovou nahrávku na Fontainea, který rovněž bekhendem mířil těsně nad horní tyčku.
     
    28:54
    Tvrdou střelu od modré vyprodukoval Jan Košťálek, úspěšný obranný blok levou bruslí zaznamenal dobře stojící zadák Tarmo Reunanen.
     
    28:23
    Znovu v akci Ponthus Westerholm, jenž se pokusil obtočit soupeřovu svatyni a zasunout puk k pravé tyči, v čemž mu Roman Will zabránil betonem.
     
    27:45
    Za pravým kruhem natáhl ke svižnému pokusu se zápěstí Ponthus Westerholm, pozorný Roman Will schoval puk ve výstroji.
     
    27:13
    Ofsajd hostujícího celku. Lukáš Radil si ještě celou situaci vysvětluje s Tomášem Zohornou, právě mezi těmito hráči došlo k nedorozumění.
     
    26:50
    Proti dvojici protihráčů statečně bojoval Ponthus Westerholm, puk nakonec dle očekávání neudržel a obral ho Martin Bučko.
     
    26:16
    Opět dobrá obranná hra Raumy, kdy Tarmo Reunanen zpacifikoval Roberta Říčku a kolem Sedláka nahrál Mattilovi.
     
    25:55
    Lukáš Radil číhal u levé tyče soupeřovy svatyně, ale o vyrovnání se nepostaral, protože skákavý puk promáchl.
     
    25:22
    Do levého kruhu obdržel zajímavou nahrávku Lukáš Cienciala, forhendovou střelu na zadní tyčku Samuel Harvey pokryl ramenem.
     
    24:42
    Po levém mantinelu se Adam Musil procpal po levé straně do útočného pásma, přes Ervastiho puk k Radilovi nedostal.
     
    24:15
    Pardubice jsou rázem pod ještě větším tlakem, protože rázem celkově ztrácí už tři góly. Michalu Hrádkovi nevyšla přihrávka středem na Tomáše Hyku.
    23:22 Harri KAINULAINEN - 1:0
     
    23:22
    Rauma právě vstřelila branku!
    Přestože jsou hosté jasně lepším týmem, tak vedení na svou stranu strhávají domácí! HARRI KAINULAINEN si vyměnil puk s Ikonenem, aby následně vyslal z mezikruží přesnou střelu zápěstím pod břevno, na níž Roman Will lapačkou nedosáhl. Asistence: Henri Ikonen a Tarmo Reunanen.
     
    23:02
    Lukáš Sedlák si hodil kotouč po pravém mantinelu a vydal se napadat Tarma Reunanena, domácí obránce vyhodil do středního pásma.
     
    22:40
    Zpoza pravého kruhu Michal Hrádek nahazoval přímo do Harveyho výstroje, domácí gólman nezaváhal a postaral se o přerušení.
     
    22:22
    Na modrou dostal pobídku Jan Košťálek. Neváhal a vypálil tvrdou ránu z první, kterou Samuel Harvey hravě schoval do lapačky.
     
    21:48
    Lukáš Radil ustál střet s konkurentem, ale pod tlakem byl nucen zacouvat až do obranného pásma, odtud přenesl touš na Hrádka.
     
    21:21
    Zakázané uvolnění domácího celku. Abt vyslal prudkou přihrávku, na níž Ponthus Westerholm navzdory velké snaze nedosáhl.
     
    20:39
    Dopředu vyrazil osamocený Kainulainen. Protihráče dohrál na zadním mantinelu Tomáš Dvořák a volný kotouč posléze převzal Peter Čerešňák.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Robert Říčka za vlastní bránou absolvoval souboj s Repem, přičemž zvládl rozehrávku přes Košťálka.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:21.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 3 – 13.
     
    Úvodní dějství odvetného zápasu mezi Raumou a Pardubicemi branku nenabídlo. Je to škoda, protože Dynamo je výrazně aktivnějším týmem, nicméně jeho efektivita zůstává nulová. Přesto na postup stále existuje, na stažení dvoubrankového manka zbývá čtyřicet minut, což je dlouhá doba.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:46
    Tomáš Hyka rozvinul útočnou akci přihrávkou do středu na Lukáše Sedláka, jenž kolem osobního strážce vyslal ránu ze zápěstí nad břevno.
     
    19:21
    Z pravého kruhu vyslal tvrdý forhendový projektil Tomáš Zohorna, clonící Tarmo Reunanen přizvedl hrací předmět vysoko nad horní tyč.
     
    18:48
    Zdvojený Jan Mandát dokázal kotouč posunout na útočnou modrou čáru, odkud Tomáš Dvořák z voleje vysoko přestřelil bránu.
     
    18:17
    Po nájezdu do útočné třetiny zpoza pravého kruhu vypálil zápěstím Martin Kaut, Samuel Harvey bezpečně zakročil vystrčenou vyrážečkou.
     
    17:50
    Po levém mantinelu nastřelil touš do útočného pásma Martin Bučko. Za pukem se vydal David Cienciala, o něco rychlejší byl ale Kim Nieminen.
     
    17:24
    Michal Hrádek zprava vyprodukoval ostrou křižnou přihrávku, s jejímž zpracováním si Jan Mandát věděl rady, zápěstím však vystřelil nepřesně.
     
    16:28
    Vylučení na obou stranách. Důvodem je potyčka mezi Matthewem Abtem a Lukášem Sedlákem, domácí zadák dostal dvě minuty za krosček, hostující forvard za nesportovní chování.
     
    16:14
    Pardubice uzamkly soupeře v jeho vlastním obranném pásmu, načež Peter Čerešňák vyslal ostrou střelu a trefil zakleknuvšího protihráče.
     
    15:59
    Ostrou střelu od modré v podání Tomáše Dvořáka bohužel zblokoval bruslí Lukáš Sedlák, Samuel Harvey by bezpochyby měl problémy se zákrokem.
     
    15:22
    Pardubické oslabení se chvílí ke konci. Poslední vteřiny ve čtyřech probíhají mimo obranné pásmo po zdárném vyhození Martina Kauta.
     
    14:45
    Poměrně dlouho otálel Tarmo Reunanen, aby následně vyzkoušel střelu ze zápěstí a trefil jenom prvního bránícího konkurenta.
     
    14:11
    Hosté v oslabení vystartovali do přečíslení dvou na jednoho. Tomáš Zohorna bekhendem posunul do pravého kruhu na Martina Kauta, křižný projektil kryl Harvey vyrážečkou.
     
    13:30
    Premiérovou početní převahu si vyzkouší rovněž domácí mužstvo. Menší dvouminutový trest vyfasoval Jan Košťálek za krosček proti Fontaineovi.
     
    13:15
    Ihned po buly vyzkoušel ostrý projektil Jan Košťálek, obětavým obranným blokem se prezentoval Samuli Piipponen.
     
    13:11
    Zprava poslal blízko modré čáry tvrdou křižnou střelu Peter Čerešňák a Samuel Harvey s velkými problémy, ale přece udržel puk na pravém betonu.
     
    12:53
    Stenqvist věděl o Lukáši Radilovi, jenž vyvinul tlak na protihráče, který dostal touš do střední třetiny po pravém mantinelu.
     
    12:22
    Nahození Bučka od modré čáry zblokoval jeden z bránících hokejistů, Robert Říčka se na kolenou k bekhendovému zakončení nedostal.
     
    11:49
    Nahození Joshuy Brooka od modré čáry se pokusil tečovat Harri Kainulainen. Neúspěšně, Roman Will proto zasáhl pravým betonem bez větších problémů.
     
    11:32
    V levém kruhu si počkal na nahrávku Henri Ikonen a počkal si na kvalitní přihrávku, po rychlém zpracování pálil na přední tyč, kde byl Will se svou vyrážečkou.
     
    10:57
    Jeden na jednoho si věřil Robert Kousal. Proti Joonasu Järvinenovi volil kličku po pravé ruce, s čímž protihráč počítal a puk vypíchl.
     
    10:22
    Postavení mimo hru zastavilo útočnou akci domácího celku. Příliš netrpělivý byl Linus Nyman, ofsajdovému postavení vystavil Pathrika Westerholma.
     
    09:45
    Individuálně si věřil Patrik Poulíček, ale sám proti třem neměl moc šancí na úspěch a o kotouč dle očekávání poměrně brzy přišel.
     
    09:20
    Velkou příležitost neproměnil Tomáš Hyka, k němuž se kotouč odrazil do levého kruhu, avšak volnou část brány konkurenta minul.
     
    08:41
    A další icing, tentokráte domácího mužstva. Kalle Ervasti hledal Harriho Kainulainena, jenž se v mezičase vydal na střídačku.
     
    08:23
    Zakázané uvolnění Pardubic. Tomáš Zohorna vyvinul velký tlak na Niclase Almariho, ale ten soka úspěšně nechal za zády.
     
    07:46
    Po pravém mantinelu nabral vysokou rychlost Tuukka Tieksola, pokusil se natlačit před bránu, ale v tom mu zamezil Jan Kolář.
     
    07:22
    Obránce u mantinelu tvrdě dohrál David Cienciala, ale puku se nedočkal, protože soupeř ještě před střetem zvládl přesně nahrát.
     
    06:55
    Domácí vyrazili dopředu ve třech. Gabriel Fontaine hledal Tuukku Tieksolu, který jenom protečoval do útočného pásma.
     
    06:28
    Pardubický útočník Tomáš Zohorna se nehal zatlačit pod velký tlak, proto si rozmyslel konstruktivní rozehrávku a hru přenesl do střední třetiny.
     
    05:45
    Lukko hraje v plném počtu. Ponthus Westerholm je zpátky na ledě a pokusil se schovat za obranou, oblouček na jeho osobu zastavil Košťálek.
     
    05:14
    Do pravého kruhu obdržel perfektní přihrávku Martin Kaut, z první bohužel zamířil o pár čísel vedle bližší strany brankové konstrukce.
     
    04:42
    O vyhození se postaral Henri Ikonen, který vystihl přihrávku mezi kruhy a právě středem vyhodil až za pardubickou bránu.
     
    04:18
    Tomáš Zohorna si povyjel do levého kruhu, odkud nic moc zajímavého nevymyslel, křižnou střelu poslal vedle levé tyče.
     
    03:39
    První přesilovou hru si zahrají hosté z Pardubic. Na trestnou lavici zamířil Ponthus Westerholm, jenž si pomohl přidržením soupeřovy hole.
     
    03:12
    Dobrou práci odvedl směrem dozadu Tomáš Hyka, když natlačil tělo před Jakoba Stenqvista a hrací předmět vyslal do středního pásma.
     
    02:55
    Tomáš Zohorna strhl puk doprava a na modrou potom nabil Janu Kolářovi, domácí brankář zaznamenal úspěšný zákrok lapačkou.
     
    02:23
    S velkým štěstím se kotouč odrazil do levého kruhu k Martinu Kautovi, který vyslal slabou střelu a Samuel Harvey ji s přehledem sebral do lapačky.
     
    01:51
    Od modré čáry nahazoval směrem na bránu Tomáš Dvořák. Samuel Harvey mohl zůstat v klidu, puk proletěl výrazně vedle pravé tyče.
     
    01:20
    Hokejisté Dynama vyrazili do situace dvou proti dvěma. Robert Kousal hledal svou přihrávkou Lukáše Radila, ten si neporadil se zpracováním.
     
    00:41
    Forčekink vysunul Tomáš Zohorna, ovšem Joshuu Brooka nikterak nerozhodil, domácí bek zvládl rozehrávku přes Juliuse Mattilu.
     
    00:10
    Odvetné klání mezi Raumou a Pardubicemi odstartovalo! Dopředu se hned vydali hosté, Tarmo Reunanen po zisku puku vyhazoval na zakázané uvolnění.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Lukko Rauma: Harvey (Salonen) – Brook, Reunanen, Stenqvist, Järvinen, Abt, Almari, Ervasti, Piipponen – Repo, Mattila, Burke – Ponthus Westerholm, Pathrik Westerholm, Nyman – Tieksola, Fontaine, Nieminen – Ylitalo, Kainulainen, Ikonen.
    Trenér: Tomi Lämsä

    HC Dynamo Pardubice: Will (Klouček) – Čerešňák, Dvořák, Košťálek, Kolář, Hrádek, Bučko, Švec – Hyka, Sedlák, Říčka – Radil, Zohorna, Kousal – Kaut, Musil, Cienciala – Paulovič, Poulíček, Mandát – Rohlík.
    Trenér: Václav Varaďa

    Rozhodčí: Linde (SWE), Nikolić (AUT) – Niittylä (FIN), Pekkala (FIN).
     
    První zápas

    První čtvrtfinálové utkání mezi Pardubicemi a Raumou přineslo parádní přestřelku, z níž nakonec vyšel jako vítěz finský tým výsledkem 6:4. Majitel Dynama Petr Dědek po zápase vznesl návrh na kontumaci z důvodu neoprávněného startu jednoho z hráčů soupeře, ale vedení soutěže informovalo, že vše proběhlo v rámci pravidel.
     
    HC Dynamo Pardubice

    Hokejisté Dynama v základní části zaznamenali v základní části shodně tři výhry a tři prohry a postoupili do play-off z vyřazovací části. V osmifinále Pardubice změřily síly s jiným silným finským týmem Ilves, po venkovním úspěchu 3:1 jim doma stačila remíza 2:2. Oproti dnešnímu soupeři se Varaďově družině daří i v domácí soutěži, po 27 kolech jsou v čele tabulky se čtyřbodovým náskokem na druhou Spartu. Týmové produktivitě vévodí zkušený forvard Robert Kousal se 34 body.
     
    Lukko Rauma

    Lukko Rauma prošla základní skupinou Ligy mistrů bez výraznějších problémů, v šesti zápasech zaznamenala pět vítězství a jedinou porážku a do vyřazovací fáze postoupila z pozice třetího nejlepšího celku. V play-off si svěřenci trenéra Lamsy poradili s rakouským Innsbruckem, po venkovní remíze 2:2 doma zvítězili po velkém dramatu 2:1 po prodloužení. Na domácí scéně se Raumě daří o poznání méně, po devětadvaceti utkáních figuruje na osmém místě a v postupovém pásmu je pouze s náskokem dvou bodů před jedenáctou Jyväskylou. Nejproduktivnějším hráčem týmu je třicetibodový Sebastian Repo.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný úterní podvečer. Vítám vás při sledování Ligy mistrů, u odvetného zápasu čtvrtfinále mezi finským týmem Lukko Rauma a pardubickým Dynamem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 24. Kainulainen (Ikonen, Reunanen), 39. Kainulainen (Reunanen) – 34. Čerešňák (Radil, Sedlák), 58. Musil (Košťálek, Radil), 59. Hyka (Říčka, Paulovič)


    Lukko Rauma: Harvey (Salonen) – Brook, Reunanen, Stenqvist, Järvinen, Abt, Almari, Ervasti, Piipponen – Repo, Mattila, Burke – Ponthus Westerholm, Pathrik Westerholm, Nyman – Tieksola, Fontaine, Nieminen – Ylitalo, Kainulainen, Ikonen.
    Trenér: Tomi Lämsä

    HC Dynamo Pardubice: Will (Klouček) – Čerešňák, Dvořák, Košťálek, Kolář, Hrádek, Bučko, Švec – Hyka, Sedlák, Říčka – Radil, Zohorna, Kousal – Kaut, Musil, Cienciala – Paulovič, Poulíček, Mandát – Rohlík.
    Trenér: Václav Varaďa

    Rozhodčí: Linde (SWE), Nikolić (AUT) – Niittylä (FIN), Pekkala (FIN)

    Diváci: 3 172
    06.12.2023
    Pardubice - Rauma 4:6

    Branky a nahrávky: 18. Radil (Sedlák), 20. Košťálek (Kousal, Zohorna), 56. Mandát (Vála), 58. Kousal (Čerešňák) – 2. Alamri (Tieksola, Abt), 4. Tieksola (Nyman), 10. Nieminen, 17. Fontaine (Abt, Tieksola), 30. Po. (Pa., Stenqvist), 54. Burke (Mattila)

    bahis siteleri