NY Rangers – Toronto 3:7 (kon.) | Ottawa – Carolina 1:4 (kon.) | Pittsburgh – Arizona 4:2 (kon.)
St. Louis – Detroit 4:6 (kon.) | Nashville – Philadelphia 3:2 (po pr.) | Seattle – Florida 4:0 (kon.)
Vancouver – Tampa 4:1 (kon.) | Vegas – Calgary 5:4 (po pr.) | Edmonton – Chicago 4:1 (kon.)
San Jose – Winnipeg 2:1 (kon.)
konec
Seattle Kraken
4:0 (0:0, 1:0, 3:0)
Florida Panthers
Středa 13.12.2023, 04:00 • Climate Pledge Arena, Seattle • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Joey Daccord vychytal první nulu v NHL
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 23 – 24 | Přesilová hra: 0/1 – 0/3 | Trestné minuty: 6 – 2

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Joey Daccord (SEA) – 24 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100,0 %, odchytal 60:00
    Sergej Bobrovskij (FLA) – 19 zákroků, 3 OG, úspěšnost 86,4 %, odchytal 56:42

    Česká a slovenská stopa
    Bez české a slovenské účasti

    Tři hvězdy utkání
    1. Joey Daccord (SEA) – 24 zákroků
    2. Kailer Yamamoto (SEA) – 1+1
    3. Pierre-Édouard Bellemare (SEA) – 1+1 (06:56:00)
     
    Utkání přihlíželo 17 151 diváků.
     
    Série porážek je u konce! Seattle konečně zabral a po osmi utkáních se dočkal vítězství, na domácím ledě porazil Floridu s přehledem 4:0.

    Dlouhé čekání na gól přerušil ve 24. minutě člen čtvrtého útoku Kailer Yamamoto. Další zásahy byly k vidění ve třetí dvacetiminutovce, po výborné akci v NHL premiérově bodujícího Rykera Evanse skóroval Pierre-Édouard Bellemare, na francouzského útočníka navázal Alexander Wennberg a gólem do prázdné brány pečetil vítězství domácího mužstva Eeli Tolvanen. Zmínku zaslouží i Joey Daccord, který po výborném výkonu vychytal své první čisté konto v nejlepší soutěži světa.

    Svěřenci trenéra Hakstola se díky zisku dvou bodů vrátili na dvanácté místo Západní konference před Minnesotu, na postupové pásmo ztrácí tři body. Florida zůstává na Východě třetí za Bostonem a New Yorkem Rangers.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Poslední vteřiny se dohrávají z povinnosti. V obranném pásmu kontroluje puk a Will Borgen a soupeř už se ani nesnaží napadat.
     
    59:13
    Fanoušci v aréně v poslední minutě tleskají svým oblíbencům za předvedený výkon. Po osmi zápasech se konečně budou moci spolu s nimi radovat z výhry.
     
    58:27
    Ryker Evans od levého mantinelu vyslal křižnou přihrávku do hokejky Alexandera Wennberga, Švéd se natlačil před bránu, aby mu v poslední chvíli zamezil v zakončení Forsling.
     
    57:49
    Florida by určitě ráda zaznamenala alespoň čestný úspěch. Od modré vypálil Brandon Montour, kotouč prosvištěl vysoko nad břevnem.
     
    57:18
    Nahození po levém mantinelu vyslal Vince Dunn. Oliver Bjorkstrand zatlačil na Aarona Ekblada, jenž pouze vyhazoval do střední třetiny.
    56:09 Eeli TOLVANEN - 4:0
     
    56:09
    6/6
    Seattle právě vstřelil branku!
    Kraken přidává pojistku do prázdné brány! EELI TOLVANEN si hodil puk do útočného pásma k levému mantinelu, v rychlostním souboji přebruslil Ekmana-Larssona a plácl do kotouče, který obloučkem doputoval do prázdné klece Panthers. Asistence: Vince Dunn.
    Larsson A., Tolvanen E., Bjorkstrand O., Dunn V., Daccord J., Gourde Y.
    Ekblad A., Reinhart S., Barkov A., Tkachuk M., Verhaeghe C., Ekman-Larsson O.
     
    55:38
    Přestože je Florida v šesti, tak se jí nedaří vytvářet si tlak, natož pak palebné pozice. Rozhodčí nyní přerušil hru poté, co se příliš dlouho bojovalo u levého mantinelu.
     
    55:00
    Florida získala útočné pásmo a Sergej Bobrovskij míří na střídačku! Panteři ještě zkouší zdramatizovat koncovku zápasu při powerplay.
     
    54:49
    Po pravém mantinelu ofenzivní složku podpořil Brandon Montour a nahazoval do předbrankového prostoru, kde Will Borgen udržel na zádech Aleksandera Barkova.
     
    54:16
    S obrovskou lehkostí Kailer Yamamoto přebruslil Balinskise, ale za bránou byl potom sám proti dvěma a puk na hokejce neudržel.
     
    53:50
    Hostům se nedaří vytvořit potřebný tlak, místo toho v útočení pokračuje Seattle. Bobrovskij musel zasahovat i proti pokusu Wennberga.
     
    53:02
    Prudkou střelou od modré čáry se prezentoval Brian Dumoulin, gólman Floridy se stihl přesunout a zakročit opět levým betonem.
     
    52:43
    Po zaváhání defenzivy Panthers postupoval sám na bránu Eeli Tolvanen, ale ani teď se nedočkal, forhendovou střelu dostal Bobrovskij do levého betonu.
     
    52:05
    Na druhé straně o sobě dal vědět Eeli Tolvanen svižným projektilem ze zápěstí od levého mantinelu, Sergej Bobrovskij schoval puk do výstroje.
     
    51:46
    V pravém kruhu vymýšlel Aaron Ekblad, ale přes tři soupeře si palebnou pozici nenašel, proto volil křižný pas na Olivera Ekmana-Larssona, jehož ránu skrze otevřený prostor Daccord vykopl pravým betonem.
     
    51:22
    Hosté vyrazili do útoku dva na dva. Evan Rodrigues vyzkoušel žabičku na Stevena Lorentze, tomu puk přeskočil přes čepel hole.
     
    50:43
    K premiérové asistenci chtěl Ryker Evans přidat i první gól v NHL, prudkou ránu od modré čáry ovšem Bobrovskij kryl pravým betonem.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Seattle disponuje třígólovým vedením a zdá se, že konečně přeruší sérii porážek v řadě, aktuálně jich je osm.
     
    49:59
    Joey Daccord odvážně vyrazil z brány proti samu Bennettovi a u puku byl jako první, načež ho poslal doprava volnému Eberlemu.
    49:13 Alexander WENNBERG - 3:0
     
    49:13
    6/6
    Seattle právě vstřelil branku!
    S největší pravděpodobností je rozhodnuto! ALEXANDER WENNBERG po levém křídle ujel do přečíslení. Švédský forvard zvolil individuální řešení a dobře udělal, protože z kruhu vypálil zápěstím přes hokejku Mikkoly milimetrově přesně, puk se od bližší tyče odrazil za záda bezmocného Bobrovského. Asistence: Will Borgen a Tye Kartye.
    Borgen W., Tanev B., Wennberg A., Oleksiak J., Daccord J., Kartye T.
    Reinhart S., Barkov A., Verhaeghe C., Montour B., Bobrovskij S., Mikkola N.
     
    48:51
    Bez podpory spoluhráčů se Yanni Gourde rozhodl vypálit tvrdou ránu z levého kruhu a pozdě reagující hostující gólman měl velké štěstí, že ho touš trefil do masky.
     
    48:29
    Brian Dumoulin přečetl nahození Sama Reinharta po mantinelu a u kotouče byl dříve než Sam Bennett, načež středem vyhodil do středního pásma.
     
    47:55
    Střeleckou listinu chtěl rozšířit Eeli Tolvanen. Sergej Bobrovskij na střelu od počátku dobře viděl a sebral ji suverénně do lapačky.
     
    47:22
    Domácí postupovali dva na dva. Alexander Wennberg volil nahrávku na Olivera Bjorkstranda, kterou vypíchl Niko Mikkola.
     
    46:59
    Nervy pracují. Po dalším zákroku Daccorda došlo k potyčce mezi Lundellem a Dunnem a nechybělo moc, aby kontroverze přešla v bitku.
     
    46:30
    Není nač čekat, Florida nyní musí vrhnout všechny zbytky sil do ofenzivy. Sam Reinhart nabil mezi kruhy Barkovovi, Daccord dostal pukem do výstroje.
    45:59 Pierre-Édouard BELLEMARE - 2:0
     
    45:59
    6/6
    Seattle právě vstřelil branku!
    Tak to vypadá, že série porážek Seattlu konečně skončí! Po levém mantinelu se až za bránu prodral Ryker Evans, jenž následně přihrál před ni přesně do prostoru, kde se nacházel PIERRE-ÉDOUARD BELLEMARE a proti střele z první k pravé tyči byl Bobrovskij krátký. Spoluhráči okamžitě sebrali puk a schovali ho pro asistujícího Evanse, protože se jedná o jeho první kanadský bod v nejlepší soutěži světa. Asistence: Ryker Evans a Kailer Yamamoto.
    Dumoulin B., Daccord J., Evans R., Bellemare P., Yamamoto K., Shore D.
    Lorentz S., Montour B., Bobrovskij S., Mikkola N., Stenlund K., Lomberg R.
     
    45:35
    V levém kruhu si vytvořil palebnou pozici francouzský forvard Pierre-Édouard Bellemare a mířil do prostoru brány, Sergej Bobrovskij zpacifikoval puk nadvakrát.
     
    45:19
    Tlak Panthers pokračoval. Sam Reinhart obtočil bránu konkurenta a forhendem střílel po ledě na zadní tyč, brankář zasáhl betonem.
     
    45:03
    Chyběly centimetry! Do levého kruhu dostal přihrávku Brandon Montour a po pěkném zpracování střílel zápěstím na přední tyč. Daccord už byl překonaný, ale zachránila ho právě branková konstrukce.
     
    44:44
    Za vlastní bránu vyrazil Joey Daccord a zastavil velkou rychlostí letící puk, který posléze posunul na čekajícího Evanse.
     
    44:12
    Will Borgen s rozehrávkou nikterak nespěchal. Až když se přiblížil Tkachuk, tak přenesl puk doleva na osamoceného Dumoulina.
     
    43:50
    Úvod třetí části je hodně rozkouskovaný. Další přerušení hry způsobil Jamie Oleksiak, když nahození Reinharta přizvedl do ochranné sítě.
     
    43:11
    Útočnou akci Seattlu zastavil rozhodčí, protože Matthew Beniers byl příliš netrpělivý a Jareda McCanna vystavil ofsajdovému postavení.
     
    42:49
    Po pravém mantinelu se Steven Lorentz uvolnil kolem Adama Larssona, načež se chtěl natlačit před bránu, ovšem Larsson se skvěle zorientoval a soka nakonec přeci jen zpacifikoval.
     
    42:06
    Niko Mikkola pod tlakem Eeli Tolvanena nedokázal puk udržet v útočném pásmu, čárový rozhodčí odpískal ofsajd a vykázal hru do středního pásma.
     
    41:40
    Vysokou rychlost nabral Matthew Beniers, po pravém křídle ujel dvěma soupeřům a ve finále zakončoval na dlouhou hokejku bekhendem do Bobrovského.
     
    41:12
    Volného prostoru využil Gustav Forsling k najetí mezi kruhy, svižný pokus ze zápěstí namířil o pár čísel vedle levé části brankové konstrukce.
     
    40:44
    Alexander Wennberg dostal kotouč za bránu soupeře, odkud přihrával mezi kruhy McCannovi, pas vystihl Oliver Ekman-Larsson.
     
    40:10
    Závěrečnou dvacetiminutovku Panteři odstartovali zakázaným uvolněním, Evan Rodrigues se marně natahoval za přihrávkou Ekblada.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 5:55.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 10 – 16.
     
    Druhá třetina konečně pohnula se stavem zápasu, do třetí dvacetiminutovky půjdou v těsném náskoku domácí. Skóre střetnutí udává situace z 24. minuty, kdy Borgen perfektním pasem středem vyslal do úniku Kailera Yamamota, který se prosadil dobře mířenou forhendovou střelou nad lapačku brankáře do levého horního rohu. Nadále platí, že aktivněji hrají Panteři, ale na Daccorda nenašli recept ani ve druhé části, nezbývá jim tedy než doufat, že jej najdou v poslední třetí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:38
    Beniersovi nahození po levém mantinelu do útočného pásma nevyšlo, trefil hokejku Antona Lundella, od níž kus černé gumy zamířil mimo hrací plochu.
     
    39:16
    Ostrou ránu vyslal od modré čáry Aaron Ekblad. Gólman zasahovat nemusel, protože Nick Cousins ztečoval touš těsně vedle pravé tyče.
     
    38:40
    Brandon Montour středem prokličkoval do útočného pásma, načež vystřelil zápěstím a Joey Daccord úspěšně zasáhl koncem vyrážečky.
     
    38:13
    Tye Kartye rychle zhlédl situaci před bránu a nahodil sem, protože se tu nacházel Brandon Tanev, který bekhendem zakončoval o kus vedle pravé levé tyče.
     
    37:32
    Tentokráte už domácí brankář musel do akce a poradil si na jedničku, když si našel místečko, odkud viděl na střelu Forslinga a schoval ji do výstroje.
     
    37:04
    Ihned po buly vypálil povedenou dělovku Aaron Ekblad, Joey Daccord očima kontroloval hrací předmět směřující nad břevno.
     
    36:49
    Po pravém mantinelu nabruslil do útočné třetiny Matthew Beniers, sám proti třem se však dle očekávání až před Bobrovského nenatlačil.
     
    36:13
    Eetu Luostarinen srdnatě bojoval u levého mantinelu proti dvěma konkurentům, leč neuspěl, bekhendovou kličku do středu přečetl Will Borgen.
     
    35:41
    Už to vypadalo, že by domácí mohli postupovat dva na dva, jenže Brandon Tanev nezvládl zpracování, takže hraje Niko Mikkola.
     
    35:15
    Oliver Ekman-Larsson nechtěl riskovat a před blížícím se Matthewem Beniersem zacouval za bránu, odtud volil pas po pravé ruce na volného Cousinse.
     
    34:52
    Snahy Floridy o vyrovnání na pár vteřin otupil svým hvizdem čárový rozhodčí, který si všiml ofsajdového postavení Sama Bennetta.
     
    34:29
    Zápas probíhá v rychlém tempu. Evan Rodrigues zkusil dlouhý pas za obranu, ovšem před Aleksanderem Barkovem výborně zakročil nataženou hokejkou Jamie Oleksiak.
     
    33:55
    Tlak Krakena pokračoval i při hře pět na pět. Tvrdá rána Dunna způsobila rozruch před bránou Panthers, Tkachuk nakonec přetlačil McCanna.
     
    33:22
    Přesilovka se domácím zatím vůbec nedaří. Po pravém mantinelu bezpečně vyhodil Nick Cousins a puk za vlastní bránou zastavil Daccord.
     
    32:48
    Z pravého kruhu vyslal tvrdou forhendovou střelu Oliver Bjorkstrand. Mířil na zadní tyčku, Sergej Bobrovskij stihl vystrčit vyrážečku.
     
    32:15
    Kraken se zatím nedokázal usadit v útočném pásmu. Výbornou práci odvedl Eetu Luostarinen, s pukem dojel až na útočnou polovinu, až potom vyhodil bekhendem.
     
    31:46
    Přesilovku si zahraje Seattle. Opět jsme měli možnost vidět faul z kategorie naprosto zbytečných, kdy Ryan Lomberg při střele spoluhráče od modré Evanse nepochopitelně hodil do gólmana. Dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    31:41
    Už při hře pět na pět nahazoval od pravého mantinelu Carter Verhaeghe a Joey Daccord pomalu letící touš bez problémů podržel ve výstroji.
     
    31:09
    Brandon Tanev je specialistou na góly v oslabení. Nyní další takový nepřidat, byť střela forhendem těsně nad ledem nebyla vůbec zlá, ovšem Bobrovskij stihl zakročit pravým betonem.
     
    30:40
    S těžkou nahrávkou Tkachuka si Brandon Montour přes velkou snahu neporadil, úspěšným vyhozením se prezentoval Yanni Gourde.
     
    30:06
    Panteři nicméně pokračovali v útočném pásmu a Barkov zprava vymyslel pěknou přihrávku před bránu na Tkachuka, jehož pokus Wennberg zvládl hokejkou přizvednout do ochranné sítě.
     
    29:51
    Sam Reinhart si chtěl v pravém kruhu narazit s Barkovem, jenže Fin byl obsazený a zpětnou nahrávku přečetl Jamie Oleksiak.
     
    29:37
    Další vysoká hůl domácího hokejisty, další přesilovka pro Floridu. Za katr zamířil Brian Dumoulin, jenž naprosto zbytečně atakoval Luostarinena mimo puk.
     
    28:58
    Protože neměl komu nahrát, tak se Kevin Stenlund rozhodl vystřelit z pravého kruhu z úhlu, Daccord zaváhání nepřipustil.
     
    28:24
    S koncem Dunnova trestu dokonce domácí zaútočili v oslabení. Jamie Oleksiak střílel z pravého kruhu na zadní tyč, Bobrovskij zasáhl betonem.
     
    27:49
    Dlouho avizovanou nahrávku Barkova na modrou čáru přečetl Alexander Wennberg, puk zpracoval a poslal ho až za bránu Bobrovského.
     
    27:20
    Tak nakonec v pravém kruhu napřáhl Matthew Tkachuk a vyslal dělový forhendový projektil, který obětavě zblokoval Jamie Oleksiak a zvládl i vyhodit.
     
    26:50
    Panteři kombinují v útočném pásmu, ale ještě nedošlo k zakončení. Rozmyslel si ho i Ekman-Larsson a od modré nahrával do levého kruhu Bennettovi.
     
    26:25
    Výhoda je u konce. Na trestnou lavici odjel dlouhým střídáním viditelně vyčerpaný Vince Dunn, jenž vysokou holí trefil do obličeje Sama Reinharta.
     
    25:47
    Sledujeme drtivý tlak Floridy při ponechané výhodě. Matthew Tkachuk nahazoval na teč, Sam Reinhart tečoval do pravého betonu brankáře.
     
    25:22
    Střeleckou mlčenlivost Panterů se následně pokusil přerušit Oliver Ekman-Larsson, střela zpoza levého kruhu na přední tyč skončila na betonu Daccorda.
     
    24:55
    Matthew Tkachuk si sjel na útočnou modrou čáru, odkud vyzkoušel tvrdou forhendovou střelu, kterou výrazně minul cílové zařízení.
     
    24:16
    A nechybělo moc, aby domácí udeřili podruhé v krátkém časovém sledu. Po zblokovaném nahození od modré se kotouč odrazil k Jaredu McCannovi, proti němuž Bobrovskij v poslední chvíli natáhl pravý beton k tyči.
     
    23:06
    6/6
    Seattle právě vstřelil branku!
    Čekání na gól je u konce a vedení na svou stranu strhává Kraken! Borgen vyslal parádním pasem do úniku KAILERA YAMAMOTA, který nevymýšlel nic složitého a forhendem poslal puk na lapačku brankáře pod břevno. Asistence: Will Borgen a Pierre-Édouard Bellemare.
    Borgen W., Oleksiak J., Daccord J., Bellemare P., Yamamoto K., Shore D.
    Lorentz S., Montour B., Bobrovskij S., Mikkola N., Stenlund K., Lomberg R.
     
    22:44
    V plné rychlosti se Jordan Eberle dostal za bránu soupeře, odkud přihrával naslepo před ni a v levém kruhu získal puk Matthew Tkachuk.
     
    22:22
    Brandon Tanev posunul puk po pravém mantinelu na Jareda McCanna, kanadský forvard neuspěl jeden na jednoho proti Aaronu Ekbladovi.
     
    21:55
    V levém kruhu si hledal palebnou pozici Jordan Eberle, leč neuspěl, ze zápěstí namířil kus černé gumy vysoko nad břevno.
     
    21:16
    Aktivní Sam Reinhart tentokráte od pravého mantinelu nahrával za bránu soupeře, kde se Aleksander Barkov kličkou nezbavil Vince Dunna.
     
    20:43
    Po levém mantinelu najel do útočného pásma Sam Reinhart a před bránou hledal Nicka Cousinse, tomu zablokoval hokejku Jamie Oleksiak.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Adam Larsson se krátce po startu dostal k zakončení příklepem, Bobrovskij zasahoval vyrážečkou.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 5:01.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 3 – 9.
     
    Úvodní dvacetiminutovka zápasu mezi Seattlem a Floridou měla k atraktivitě hodně daleko. Aktivnějším dojmem působili favorizovaní Panteři, kteří si vytvořili i jedinou příležitost, která stojí za řeč, Ekblad se v přečíslení natlačil před bránu a střelu bekhendem Daccord pokryl betonem. Zatím to nevypadá, že by Kraken měl ukončit své trápení, každopádně ještě zbývá čtyřicet minut a kdo ví, třeba ve zbytku střetnutí předvede o poznání kvalitnější výkon.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:44
    Za bránou soupeře si Tye Kartye příliš dlouho nezakličkoval, protože proti němu vyrazil Aaron Ekblad a hrací předmět mu zkušeně vypíchl.
     
    19:13
    Niko Mikkola vyhodil odrazem o pravý mantinel takovým způsobem, aby se nemohlo pískat zakázané uvolnění, Vince Dunn musel zabrat dozadu.
     
    18:46
    Do levého kruhu obdržel přihrávku Carter Verhaeghe a vystřelil forhendem krátce po zpracování do brusle dobře postaveného Evanse.
     
    18:27
    Po levém mantinelu nahazoval za bránu Nick Cousins. Znovu skvěle zafungoval Joey Daccord, touš zpracoval pro Dunna.
     
    17:57
    Eeli Tolvanen byl v ofsajdovém postavení, takže domácí nemohli pokračovat v útočení, Lundell rázem dostal čas na klidnou rozehrávku.
     
    17:21
    Čtvrtá útočná lajna Seattlu dostala soupeře pod tlak v jeho vlastním obranném pásmu, nakonec se povedlo vyhodit Bennettovi.
     
    16:56
    Na modré napřáhl k ostrému projektilu Jamie Oleksiak. Sergej Bobrovskij na kotouč dobře viděl a zdárně zakročil nataženým pravým betonem.
     
    16:22
    Defenzivní povinnosti si na jedničku splnil Ryan Lomberg, tělem přetlačil Eeli Tolvanena a bekhendem poslal oblouček do středního pásma.
     
    15:38
    Přečíslení tří proti dvěma úspěchem neskončilo. Tye Kartye zkusil bekhendovou nahrávku na Jareda McCanna, tu vystihl Niko Mikkola.
     
    15:20
    Spoluhráčům se ne poprvé rozhodl pomoci s rozehrávkou Joey Daccord a poradil si velmi dobře, přes Rodriguese dostal puk k Brianu Dumoulinovi.
     
    14:59
    Za vlastní bránu dojel nejrychleji k nahození Brandon Montour, rychle se otočil přes rameno a kolem Benierse posunul touš na Stevena Lorentze.
     
    14:29
    Eeli Tolvanen vyvinul velký tlak na Sama Reinharta, který si skvěle poradil vkleče, bekhndovou stranou hokejky posunul na Ekblada.
     
    13:53
    Dlouhou přihrávku za obranu vyzkoušel Aaron Ekblad, jenž podle všeho hledal Antona Lundella, jehož tělem odstavil Ryker Evans.
     
    13:28
    Gustav Forsling rozjel po pravém mantinelu Sama Bennetta, který z pravého kruhu střílel mezi betony brankáře, zde mezera nebyla.
     
    12:58
    Ze střídačky stihl do útočného pásma včas dojet Vince Dunn a dostal přihrávku proti hokejce, střelu bez přípravy ztlumil Bennett.
     
    12:20
    Na druhé polovině kluziště vystřelil od modré ze zápěstí Adam Larsson, Sergej Bobrovskij předvedl úspěšný zákrok pravým betonem.
     
    11:52
    Švédský obránce Oliver Ekman-Larsson si sjel blíže za pravý kruh, což mu ve finále nebylo nic platné, když trefil prvního konkurenta.
     
    11:14
    Krátce po buly vypálil z ostrého úhlu od levého mantinelu Jared McCann, puk zamířil těsně vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    10:51
    V pravém kruhu si hledal prostor ke střele Evan Rodrigues. Nenašel, čistým způsobem protihráče zpacifikoval Will Borgen.
     
    10:15
    Přes protihráče vypálil z levého kruhu Matthew Tkachuk. Joey Daccord prokázal výborné reflexy a bezpečně zakročil vystrčenou vyrážečkou.
     
    09:47
    Joey Daccord skončil na vsedě, přesto se Florida vedoucího gólu nedočkala! Dorážel Barkov i Balinskis, brankář však celou situaci ve spolupráci s obranou ustál.
     
    09:22
    Do levého kruhu dojel v plné rychlosti Carter Verhaeghe a vyzkoušel střelu zápěstím na zadní tyč, tu pozorný brankář schoval v lapačce.
     
    08:57
    Finský útočník Eetu Luostarinen vyzkoušel vysoký oblouček za obranu, na nějž si najel Evan Rodrigues, ale zradilo jej zdánlivě snadné zpracování.
     
    08:28
    Bez přípravy vypálil od modré čáry Gustav Forsling. Joey Daccord mohl zůstat v klidu, protože puk zamířil o kus vedle levé tyče.
     
    07:55
    Brian Dumoulin vyvinul velký tlak na Sama Reinharta, jehož přiměl k chybné rozehrávce. Puk zavítal do středního pásma.
     
    07:28
    Dlouho trvající kombinace, ale nic z toho. Barkov zpoza pravého kruhu natáhl k ráně ze zápěstí a trefil prvního clonícího soka.
     
    06:31
    První přesilovou hru si zahrají hostující hokejisté. Na trestnou lavici usedl Adam Larsson, který nedovoleným bráněním atakoval Bennetta.
     
    06:20
    Velmi dobře si Adam Larsson poradil pod tlakem Tkachuka, bekhendovou přihrávkou po zadním mantinelu zklidnil hru přes volného Dunna.
     
    06:01
    Práci měl konečně i Sergej Bobrovskij, jehož prověřil Devin Shore střelou ze zápěstím, ruský brankář podržel kus černé gumy ve výstroji.
     
    05:38
    Daccord odvážně vystartoval za bránu, přestože byl blízko Sam Reinhart, brankář prodloužil puk po levém mantinelu na Larssona.
    05:00 Ekblad si na Daccorda nepřišel
     
    05:00
    Skvělý Joey Daccord! Aaron Ekblad si při přečíslení nevedl vůbec zle, přihrávat nemohl, takže se zprava natlačil před bránu a zkusil bekhendový blafák, ovšem gólman natáhl pravý beton a zabránil změně skóre.
     
    04:36
    Zpoza pravého kruhu vypálil Gustav Forsling a Joey Daccord kotouč neudržel, dorážející Sam Reinhart mířil pouze do brusle Dunna.
     
    04:08
    Seattle způsobil dvě zakázaná uvolnění v krátkém časovém sledu. Florida je v tlaku a soupeř má velké problémy ji udržet na uzdě.
     
    03:45
    Do předbrankového prostoru nahodil švédský zadák Oliver Ekman-Larsson. Volný touš si našel Matthew Tkachuk, jehož dorážku zvládl zblokovat Yanni Gourde.
     
    03:22
    Ofenzivní složku mužstva podpořil Brandon Montour a právě on vypálil z pravého kruhu z velkého úhlu, Daccord nenechal volný prostor u bližší tyče.
     
    02:44
    Pod tlak se nechal zatlačit finský zadák Niko Mikkola a po pravém mantinelu vyhodil na icing, Anton Lundell nedokázal stáhnout velkou ztrátu na Dumoulina.
     
    02:21
    Spoluhráčům se rozhodl vypomoci brankář Joey Daccord, jenž zastavil puk za bránou a s hlavou nahoře hrál po volné pravé straně na Dunna.
     
    01:55
    S kotoučem na hokejce se Jordan Eberle probojoval až za bránu soupeře, kde však došlo k jeho zdvojení a puk proti Ekbladovi neudržel.
     
    01:22
    Vysoko vytáhl forčekink Carter Verhaeghe a Willa Borgena přiměl k chybné rozehrávce, načež Gustav Forsling pálil od modré nepřesně.
     
    00:37
    Adam Larsson poslal kotouč po mantinelu a hledal Matthewa Benierse, jenž se kotouče nedočkal, protože ho tělem odzbrojil Aaron Ekblad.
     
    00:10
    Zápas mezi Seattlem a Floridou odstartoval! Úvodní buly zvládli domácí hokejisté, následné nahození zachytil Bobrovskij a rozehrál na Ekblada.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Seattle Kraken: Daccord (Driedger) – Larsson (A), Dunn, Borgen, Oleksiak, Dumoulin, R. Evans – Eberle (A), Beniers, McCann – B. Tanev, Wennberg, Kartye – Bjorkstrand, Gourde, Tolvanen – Yamamoto, Bellemare, Shore.
    Trenér: Dave Hakstol

    Florida Panthers: Bobrovskij (Stolarz) – Ekblad (A), Forsling, Montour, Mikkola, Balinskis, Ekman-Larsson – Reinhart, Barkov (C), Verhaeghe – M. Tkachuk (A), Bennett, Cousins – Rodrigues, Lundell, Luostarinen – Lomberg, Stenlund, Lorentz.
    Trenér: Paul Maurice

    Rozhodčí: Charron, Samuels-Thomas – Knorr, MacPherson.
     
    Florida Panthers

    Panteři z Floridy řeší o poznání příjemnější starosti. Na Východě jsou třetím nejlepším týmem, lepší jsou pouze newyorští Rangers a Medvědi z Bostonu. Mauriceho družina aktuálně táhne sérii tří vítězství v řadě za sebou, postupně si poradila v pěkné přestřelce 5:4 s Dallasem, 3:1 s Pittsburghem a naposledy pokořila 5:2 Columbus, v němž se čtyřmi asistencemi blýskl Sam Reinhart. A právě kanadský forvard vévodí týmové produktivitě, se 37 kanadskými body je šestým nejproduktivnějším hráčem celé soutěže.
     
    Seattle Kraken

    Seattle se v posledních dnech velmi trápí. Prohrál už osm zápasů v řadě a v tabulce Západní konference postupně klesl až na třinácté místo, přičemž manko na postupové pásmo čítá pět bodů, takže rozhodně není nic ztraceno. V doposud posledním střetnutí doma Kraken změřil síly s Minnesotou, s níž doplatil na nulovou efektivitu a prohrál 0:3. Nejproduktivnějším hráčem mužstva je dvaadvacetibodový kanadský obránce Vince Dunn.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásné brzké ráno. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Seattlem a Floridou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 24. Yamamoto (Borgen, Bellemare), 46. Bellemare (R. Evans, Yamamoto), 50. Wennberg (Borgen, Kartye), 57. Tolvanen (Dunn)


    Seattle Kraken: Daccord (Driedger) – Larsson (A), Dunn, Borgen, Oleksiak, Dumoulin, R. Evans – Eberle (A), Beniers, McCann – B. Tanev, Wennberg, Kartye – Bjorkstrand, Gourde, Tolvanen – Yamamoto, Bellemare, Shore.
    Trenér: Dave Hakstol

    Florida Panthers: Bobrovskij (Stolarz) – Ekblad (A), Forsling, Montour, Mikkola, Balinskis, Ekman-Larsson – Reinhart, Barkov (C), Verhaeghe – M. Tkachuk (A), Bennett, Cousins – Rodrigues, Lundell, Luostarinen – Lomberg, Stenlund, Lorentz.
    Trenér: Paul Maurice

    Rozhodčí: Charron, Samuels-Thomas – Knorr, MacPherson

    Diváci: 17 151
    bahis siteleri