Slovensko U16/U18 – Polsko U18 1:0 (po pr.) | Maďarsko U18 – Česko U16 cz 1:4 (kon.)
konec
Maďarsko U18
1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
Česko U16
Středa 13.12.2023, 17:30 • Zimní stadion Václava Nedomanského (Hodonín) • Turnaj olympijských nadějí Visegrádské čtyřky (ženy)
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký středeční večer přeji všem příznivcům ženského hokeje. Dnes startuje v Hodoníně Turnaj olympijských nadějí visegrádských národů. My se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel mezi Maďarskem a Českem.
     
    Maďarský výběr budou reprezentovat hráčky do osmnácti let, ten český pak šestnáctileté hokejistky. Ty se tak střetnou s o dva roky staršími protihráčkami.
     
    Kdyby nebylo "covidové období", hrál by se letos jubilejní desátý ročník tohoto turnaje, jelikož byl ale zrušen, jde tak o devátý. A české hráčky v posledních osmi ročnících byly úspěšné, když hned sedmkrát ho ovládly. Dosáhnou letos na osmou trofej na domácí scéně?
     
    Nominace ženské šestnáctky

    Brankářky:
    Anna Horáková (Prostějov), Veronika Ortová (Ústí nad Labem).

    Obránkyně:
    Simona Dvořáková (Říčany), Karolína Bojdová (Třinec), Amálie Hlávková (Znojmo), Klára Šrámková (Motor České Budějovice), Šarlota Stýblová (Ontario Hockey Academy, Kanada), Hana Panešová (Roudnice nad Labem), Ellen Jarabková (Hvězda Praha), Alena Luxemburková (Poděbrady).

    Útočnice:
    Adéla Mynaříková, Veronika Ulbrichtová (obě Roudnice nad Labem), Dana Březinová (Šumperk), Anna Mazancová (Benátky nad Jizerou), Ester Rosenbaumová (Slavia Praha), Lucie Šindelářová (Mladá Boleslav), Amálie Karásková (Velké Meziříčí), Věra Šťástková (Liberec), Adéla Voldřichová (Česká Lípa), Rozálie Šalé (Kometa Brno), Andrea Kantorová (Žďár nad Sázavou), Kateřina Pěnčíková (Poruba).
     
    Úvodní sestavy:

    Maďarsko U18: Milibáková (Takácsová) – Simonová, Konczová (A), Szabóová, Kornyilová, Faragóová, Hajduová, Bátyiová – Torontáliová, Báhiczkiová-Tóthová, Mozolaiová (A) – Gergelyová, Imetsová (C), Horváthová – Polónyiová, Hiezlová, Weilerová – Kárpátiová, Fehérová, Pásztorová
    Trenér: Botond Bedö

    Česko U16: Ortová (Horáková) – Stýblová (C), Jarabková, Panešová, Šrámková, Dvořáková, Bojdová, Hlávková – Pěnčíková, Šindelářová, Rosenbaumová (A) – Šťástková (A), Březinová, Voldřichová – Mynaříková, Kantorová, Ulbrichtová – Mazancová, Kafková, Šalé
    Trenér: Jan Lucák

    Rozhodčí: Celarová – Juhász, Zábršová.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:24
    Maďarky se hned na úvod zápasu nastěhovaly před českou branku, ovšem Ortová byla mezi třemi tyčemi pozorná a dostala puk k sobě.
     
    01:08
    Na druhé straně se dostala na pravý kruh Věra Šťástková, ale než se stihla otočit, přihrávka, která na ni mířila, končí v moci soupeřek.
     
    02:01
    Po levé straně se utrhla Réka Effi Hiezlová, natlačila se do levého kruhu, ale česká obránkyně ji dobře sekundovala a nedovolila ji ohrozit Veroniku Ortovou.
     
    02:59
    Po zákroku Ortové se kotouč dostal k českému týmu a ten se rychle dostává do protiakce na opačném konci kluziště.
     
    04:27
    Dalma Gergelyová to zkusila mezi kruhy, její táhlá střela ale končí na pozorné české obraně. Češky poté rychle míří znovu před gólmanku Milibákovou.
     
    05:23
    Závar před maďarskou brankářkou, český tým snad třikrát dorážel puk před ní, ale nakonec ten nekončí mezi třemi tyčemi!
     
    05:50
    Maďarsko právě vstřelilo branku!
    Maďarky jdou do vedení, ve dvou se rozjely na Veroniku Orotovou. Z levé strany pak poslala přihrávku na pravou stranu Hiezlová a tam byla s úspěšnou střelou připravena KRISZTINA WEILEROVÁ – 1:0. Asistence: Réka Effi Hiezlová.
    05:50 Krisztina WEILEROVÁ - 1:0
     
    08:04
    Vyloučení v týmu Maďarsko U18:
    Anna Kornyilová – 2 min., hákování.
     
    09:24
    Češky mají možnost na vyrovnání, když si jako první zahrají přesilovou hru. Už se tlačí před klec Maďarska.
     
    09:59
    Maďarky se však brzy zmocnily kotouče a hned ho vyhazují až před branku Veroniky Ortové, čímž šetří cenné vteřiny pro svůj tým.
     
    10:04
    Maďarsko je v plném počtu.
     
    10:30
    Další náznak akce českých barev, zblízka zakončovala Veronika Ulbrichtová, ale její pokus byl obranou soupeřek sražen mimo tři tyče.
     
    11:21
    Nepřesné nahození českého týmu a puk mají znovu Maďarky, které se z vlastního obranného pásma dostávají do další útočné akce před klec Veroniky Ortové.
     
    12:09
    Mladé české hráčky o sobě opět daly vidět, když se ve třech vydaly proti jedné z Maďarek. Ovšem tuhle slibnou akci nedokázaly dotáhnout do zdárného konce a znovu se tak skóre nemění.
     
    12:51
    Vyloučení v týmu Maďarsko U18:
    Anna Kornyilová – 2 min., podrážení.
     
    13:41
    Česko U16 právě vstřelilo branku!
    Přesilovka českého týmu je využita a je vyrovnáno! Na levém kruhu švihla do puku VERONIKA ULBRICHTOVÁ a ten si nakonec našel cestu za záda maďarské brankářky Milibákové a i ona ztrácí čisté konto – 1:1. Začíná se tak znovu od začátku. Asistence: Ellen Jarabková a Andrea Kantorová.
    13:41 Veronika ULBRICHTOVÁ - 1:1
     
    15:18
    Po zákroku Helgy Milibákové je hra přerušena a vhazovat se bude po její levé ruce. Češky si tak ještě mohou prodloužit pobyt v útočném teritoriu.
     
    16:30
    Češky se vystavily ofsajdové pasti a hra byla vykázána zpět do neutrální zóny, kde se vhazovalo. Následoval přechod do útoku, kde znovu byla v ohrožení Milibáková, ale připravila si proti střele Ulbrichtové další přesný zákrok.
     
    17:04
    Češky po vyrovnání více ožily a čím dál více se proti o dva roky starším soupeřkám dostávají do akcí, ale Helga Milibáková je proti tomu, aby se český tým poprvé radoval z vedoucí branky.
     
    18:17
    Lucie Šindelářová sice u pravého hrazení na chvíli ztratila puk z dohledu, nakonec ho ale získala zase zpátky a Češky otáčejí hru před Milibákovou.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:24
    Maďarky přišly o útočné pásmo, poté se tam vrátily a hned se uhnízdily před Veronikou Ortovou, která ale ve svém brankovišti předvedla další jistý zákrok a po něm hru přerušuje.
     
    19:45
    A další pozorný zákrok Veroniky Ortové!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí a lépe její úvodní část vyšla Maďarkám, které se v šesté minutě ujaly vedení. Ovšem o osm minut později hrály Češky přesilovou hru a tu využily. Dočkaly se tak vyrovnání a začínalo se od nuly. Poté už žádná branka nepadla a do druhého dějství se tak půjde za nerozhodného stavu.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:14.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:43
    Jako první se ve druhé třetině dostaly do akce Maďarky, ale do blízkosti Veroniky Ortové se nakonec vůbec nedostaly.
     
    20:57
    Vyloučení v týmu Česko U16:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Rozálie Šalé.
     
    21:34
    Hned na začátku maďarské přesilové hry se do šance dostala Réka Effi Hiezlová, ale její pokus zamířil jen k betonu brankářky Veroniky Ortové. Následně pak se český celek osvobozuje.
     
    22:24
    Jedovku z levého kruhu vyslala Polónyiová, její pokus srazila Ortová před sebe a následně pak puk vyhazují až před Milibákovou obránkyně národního týmu.
     
    22:57
    Česko je v plném počtu.
     
    24:08
    Maja Horváthová uháněla po pravé straně před Ortovou, na kterou vyslala nepříjemnou střelu, jenže i tu česká brankářka chytá.
     
    25:05
    Ortová musela zakročit a před dotěrnými protihráčkami pak raději hru zastavila. Za chvíli se tak bude vhazovat po její levé ruce.
     
    26:08
    Hra je znovu přerušena, buly po levici Veroniky Ortové.
     
    27:47
    Po delší době o sobě také daly vědět hráčky české šestnáctky, když se prezentovaly povedenou střelou. Ale tu lapila pozorná Helga Milibáková a podržela svůj tým.
     
    27:48
    Vyloučení v týmu Maďarsko U18:
    Lili Hajduová – 2 min., hákování.
     
    27:59
    Češky ubránily další akce Maďarska a hned se vydaly do zakončení ne druhé straně. Milibáková tak musela jistit další nepříjemnou střelu českého týmu.
     
    28:43
    Česko U16 právě vstřelilo branku!
    Další využitá přesilová hra a Češky poprvé v utkání strhávají vedení na svou stranu. Andrea Kantorová svou přihrávkou pohotově našla ADÉLU MYNAŘÍKOVOU, která pak z hrany pravého kruhu vymetla v síti Maďarska pavučinky – 1:2. Asistence: Andrea Kantorová.
    28:43 Adéla MYNAŘÍKOVÁ - 1:2
     
    30:42
    V krátkém sledu po sobě čelila Milibáková další nebezpečné šanci soupeřek, tentokráte si ale poradila a puk schovala v lapačce. Poté i nechala přerušit hru.
     
    31:37
    Ač jsou české hráčky o dva roky mladší než ty maďarské, na ledě to takřka není znát. Před chvílí se znovu prodraly české lvice před klec Maďarska a opět zaměstnaly Milibákovou.
     
    32:43
    Rozálie Šalé, která je sestrou známého juniora Eduarda Šalého, nyní napřáhla ke střele na levém kruhu, ale její pokus končí jen vedle bližší tyče.
     
    33:45
    Dana Březinová se z otočky dostala do tandemu před branku soupeřek, ale o puk ji odzbrojila pozorná maďarská obrana.
     
    34:30
    Nyní se dostaly do akce zase hráčky Maďarska, které následně pak vyslaly nepříjemnou střelu směrem k brance Veroniky Ortové, ta poté pohybem ramene zastavila kotouč a hra je zastavena. Buly po její pravici.
     
    35:40
    Veronika Ortová nyní mohla být v klidu, prostor před ní vyčistila pozorná obrana národního týmu a ten poté rychle otáčí hru.
     
    36:36
    Další nebezpečí před Veronikou Ortovou, i to ale české hráčky zvládly a dostaly puk do bezpečí.
     
    37:21
    Česko U16 právě vstřelilo branku!
    Češky se utrhují a jdou do dvoubrankového náskoku. Po ťukecu před brankou Maďarek vyplavala u levé tyče Milibákové od zadního mantinelu DANA BŘEZINOVÁ a zasunula touš za brankovou čáru – 1:3. Asistence: Adéla Voldřichová a Věra Šťástková.
    37:21 Dana BŘEZINOVÁ - 1:3
     
    38:41
    Maďarky se nedostaly do zakončení před Ortovou, ta tedy nemusela vůbec zasahovat.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:50
    Třetina se patrně jen dohrává s pukem na holích maďarských hráček, které se snažily dostat se ven z obranného pásma, ale nepovedlo se.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhé dějství je minulostí a patřilo českým hráčkám. Ty se dostaly poprvé v utkání do vedení a vedly 2:1. V závěru pak přidaly další gól a mají tak dvoubrankový náskok. Zatím tak mají dobře nakročeno k prvnímu vítězství na turnaji, ovšem nic není rozhodně hotovo. Maďarky se ještě pokusí se zápasem něco udělat, aby se vrátily zpět do hry o úspěch.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:55.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:44
    Češky šly od své brankářky směrem do postupného útoku, ve středním pásmu ale přišly o kotouč a s ním míří před Ortovou soupeřky.
     
    40:54
    Vyloučení v týmu Česko U16:
    Věra Šťástková – 2 min., podrážení.
     
    41:45
    Maďarky se usadily v pásmu českého týmu a kombinovaly. Ovšem na Ortovou si zatím nepřišly.
     
    42:05
    Vyloučení v týmu Česko U16:
    Simona Dvořáková – 2 min., hákování.
     
    42:45
    Češky se po nepříjemném zakončení Maďarek dostaly k puku a vyhodily ho až před branku Helgy Milibákové a šetří cenné vteřiny.
     
    42:54
    Česko je ve čtyřech.
     
    43:48
    Veronika Ortová se opět vyznamenala mezi třemi tyčemi, když zastavila další přesilovkovou střelu maďarského týmu. Hra je přerušena a vhazovat se bude po její levé ruce.
     
    44:05
    Česko je v plném počtu.
     
    44:45
    Bonita Szabóová se napřáhla ke střele mezi kruhy a její pokus mířil na hruď Veroniky Ortové.
     
    45:40
    Hráčky Maďarska se snažily o překonání Veroniky Ortové, ale ta znovu své brankoviště uhájila a stejně tak i dvoubrankové vedení svého týmu.
     
    46:32
    Obrana Maďarska nepustila soupeřky do útočného pásma a poté se snažila puk vyhodit ven, jenže to bylo příliš daleko a je z toho zakázané uvolnění.
     
    47:10
    Další nepovedený útok národního týmu a do akce šly bleskově hráčky Maďarska, ale do zakončení před Veronikou Ortovou se nedostaly.
     
    48:30
    Vysoká střela z hole Berty Mozolaiové, která zaletěla nad klec Veroniky Ortové.
     
    49:03
    Vyloučení v týmu Maďarsko U18:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Luca Faragóová.
     
    49:10
    Česko U16 právě vstřelilo branku!
    Třetí využitá česká přesilovka a národní tým bere náskok o tři góly. Z prostoru mezi kruhy švihla do puku ŠARLOTA STÝBLOVÁ a její zakončení se zastavilo až v maďarské síti – 1:4. Asistence: Ellen Jarabková a Andrea Kantorová.
    49:10 Šarlota STÝBLOVÁ - 1:4
     
    50:45
    Nepřesnou rozehrávku soupeřek zachytila Dana Březinová a otočila vyhozením puku ven hru směrem před branku Maďarska.
     
    51:50
    Vyloučení v týmu Česko U16:
    Veronika Ulbrichtová – 2 min., hákování.
     
    52:15
    Češky vyhodily z pásma puk daleko od své branky a šetří další cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    53:05
    Další osvobození národního týmu a ten tak znovu nepouští Maďarky v přesilové hře ke gólové šanci.
     
    53:50
    Národní tým je kompletní.
     
    54:00
    Vyloučení v týmu Maďarsko U18:
    Nikolett Fehérová – 2 min., hákování.
     
    54:27
    Nyní mají další přesilovou hru zase Češky a pokusí se ji opět využít. Tím by se už hodně přiblížily první výhře na tomto turnaji.
     
    55:02
    Helga Milibáková zakročila proti jedovce Šalé a zastavila hru. Vhazovat se bude po její levé ruce.
     
    55:30
    Maďarky v pásmu získaly puk na svou stranu a ten hned odpálily až před klec Veroniky Ortové. Češky tak musejí zakládat další akci od její branky.
     
    56:00
    Maďarsko je v plném počtu.
     
    56:40
    Menší tlak před Milibákovou, ten ale Maďarky ustály a hned vyhazují puk do středního pásma a jdou střídat.
     
    57:10
    Vyloučení v týmu Maďarsko U18:
    Mercédesz Imetsová – 2 min., podrážení.
     
    57:35
    Zvednutá střela mířila na Milibákovou a skončila na odrazu mantinelu za její klecí. Češky berou puk a znovu se tlačí před její klec.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:35
    Češky drží puk na svých holích a už jen dohrávají zápas. Stále mají luxusní náskok a neměly by o něj rozhodně přijít.
     
    59:10
    Maďarky jsou v plném počtu.
     
    59:45
    Ještě se do šance dostaly Češky, pokus Ester Rosenbaumové končí jen na pravém betonu Milibákové a hra je zastavena. Ještě se tak bude vhazovat před její brankou.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Češky ještě ve třetí třetině přidaly další přesilovkový gól a dostaly se do tříbrankového náskoku. Ten si už udržely a po výhře 4:1 nad o dva roky staršími protihráčkami si zapisují důležitou první výhru na turnaji, ve kterém obhajují loňské prvenství.
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (19:25:41)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 6. Weilerová (Hiezlová) – 14. Ulbrichtová (Jarabková, Kantorová), 29. Mynaříková (Kantorová), 38. Březinová (Voldřichová, Šťástková), 50. Stýblová (Jarabková, Kantorová)


    Maďarsko U18: Milibáková (Takácsová) – Simonová, Konczová (A), Szabóová, Kornyilová, Faragóová, Hajduová, Bátyiová – Torontáliová, Báhiczká-Tóthová, Mozolaiová (A) – Gergelyová, Imetsová (C), Horváthová – Polónyiová, Hiezlová, Weilerová – Kárpátiová, Fehérová, Pásztorová
    Trenér: Botond Bedö

    Česko U16: Ortová (Horáková) – Stýblová (C), Jarabková, Panešová, Šrámková, Dvořáková, Bojdová, Hlávková – Pěnčíková, Šindelářová, Rosenbaumová (A) – Šťástková (A), Březinová, Voldřichová – Mynaříková, Kantorová, Ulbrichtová – Mazancová, Kafková, Šalé
    Trenér: Jan Lucák

    Rozhodčí: Celarová – Juhász, Zábršová
    bahis siteleri