Winnipeg – Colorado 6:2 (kon.) | Boston – NY Rangers 1:2 (po pr.) | Columbus – New Jersey 3:6 (kon.)
Montreal – NY Islanders 5:3 (kon.) | Philadelphia – Detroit 1:0 (kon.) | Toronto – Pittsburgh 7:0 (kon.)
Nashville – Washington 3:1 (kon.) | St. Louis – Dallas 4:3 (po pr.) | Arizona – Buffalo 2:0 (kon.)
Seattle – Los Angeles 2:3 (3:4 po s.n.) | Calgary – Tampa 4:2 (kon.) | Edmonton – Florida 1:5 (kon.)
Chicago – Vancouver 3:4 (kon.)
po s.n. (3:4)
Seattle Kraken
2:3 (1:1, 0:1, 1:0 - 0:0)
Los Angeles Kings
Neděle 17.12.2023, 04:00 • Climate Pledge Arena, Seattle • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásné brzké ráno. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Seattlem a Los Angeles.
     
    Seattle Kraken

    Mizérie zažehnána a Seattle se plánuje vrátit zpět do postupového pásma Západní konference. Vypadl z ní z důvodu osmi proher v řadě a tuto sérii Kraken přerušil až na devátý pokus, kdy doma porazil 4:0 Floridu a v dalším utkání rozstřílel 7:1 Jestřábi z Chicaga. Momentálně tedy svěřenci trenéra Hakstola figuruje v tabulce na dvanáctém místě s mankem tří bodů na osmou Arizonu. Týmové produktivitě vévodí dvojice Oliver Bjorkstrand, Vince Dunn se čtyřiadvaceti body.
     
    Los Angeles Kings

    Králové z Los Angeles patří k tomu nejlepšímu, co Západní konference nabízí. Aktuálně se nachází na páté pozici s mankem devíti bodů na vedoucí Vegas. Forma nicméně v posledních dnech není ideální, protože McLellanova družina odešla z předešlých tří střetnutí jako poražená, postupně prohrála 2:3 s newyorskými Islanders po prodloužení, 1:4 pro změnu s newyorskými Rangers a naposledy padla 2:5 s Winnipegem. U Kings jsou nejproduktivnější hráči celku dokonce tři, jedná se o šestadvacetibodové Anže Kopitara, Adriana Kempeho a Kevina Fialu.
     
    Úvodní sestavy:

    Seattle Kraken: Daccord (Driedger) – Larsson (A), Dunn, Borgen, Oleksiak, Dumoulin, R. Evans – Beniers, McCann, B. Tanev – Wennberg, Kartye, Bjorkstrand – Gourde, Tolvanen, Yamamoto – Bellemare, Shore.
    Trenér: Dave Hakstol

    Los Angeles Kings: Talbot (Copley) – Doughty (A), M. Anderson, M. Roy, Spence, Englund, Moverare – Kempe, Kopitar (C), Byfield – Moore, Danault (A), Fiala – Laferriere, Dubois, Kaliyev – Lewis, Lizotte, Grundström.
    Trenér: Todd McLellan

    Rozhodčí: South, Pochmara – Murchison, Mahon.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Seattlem a Los Angeles odstartoval! Úvodní buly patřilo hostujícímu týmu, který okamžitě obsadil útočné pásmo.
     
    00:42
    Od levého mantinelu si Kevin Fiala povyjel do kruhu a vyzkoušel svižnou střelu zápěstím, kterou Joey Daccord dokázal zpacifikovat.
     
    01:22
    Adrian Kempe nabil mezi kruhy kapitánovi Anže Kopitarovi, slovinský hokejista pálil bez přípravy těsně nad břevno domácí svatyně.
     
    01:45
    U puku v novém dresu poprvé Tomáš Tatar, který po levém mantinelu zavezl touš do útočného pásma, načež bekhendem přihrával za brusle Beniersovi.
     
    02:28
    Úvod probíhá v rychlém tempu. Devin Shore vyzkoušel dlouhý pas za obranu, Pierre-Édouard Bellemare se puku nedočkal z důvodu dobrého obranného zákroku Roye.
     
    02:53
    Individuálně si středem věřil Phillip Danault, ale výborně proti němu tělem zapracoval Vince Dunn a kotouč získal do vlastního držení.
     
    03:22
    Do levého kruhu si popojel Andreas Englund a vyslal ostrý projektil na zadní tyč, jímž jenom o pár čísel minul cílové zařízení.
     
    03:57
    Tlak Kings ještě pokračoval, ale bezbrankové skóre se nemění. Kevin Fiala nahrával napříč kruhy doprava Danaultovi, střela bez přípravy zamířila vedle cílového zařízení.
     
    04:20
    Dlouhou pasáž hry bez přerušení ukončil úspěšným zákrokem Joey Daccord, nahození od mantinelu bez problémů sebral do lapačky.
     
    04:55
    Krakena zastavil v rozletu hvizd čárového rozhodčího, nedorozumění mezi Beniersem a McCannem způsobilo ofsajdového postavení prvního zmíněného.
     
    05:20
    Jeden na jednoho postupoval Trevor Moore, ale nic zajímavého nevymyslel, kličku k mantinelu Vince Dunn očekával a puk vybojoval.
     
    05:55
    Do protiútoku vyrazil Matthew Beniers, ale ani on nezpůsobil nebezpečí pro brankáře, neboť kličku d středu přečetl Matt Roy.
     
    06:30
    Domácí obsadili útočné pásmo a Kailer Yamamoto nabil na modrou čáru Vince Dunnovi, jehož pokus zamířil těsně vedle pravé tyče.
     
    06:45
    6/6
    Seattle právě vstřelil branku!
    Vedení na svou stranu strhává Kraken! Ofenzivní složku mužstva podpořil švédský zadák ADAM LARSSON, který měl v plánu se zprava natlačit až před bránu, což mu sice nevyšlo, ale nemusel vůbec smutnit, protože se atakem zezadu nechal rozhodit, ale to takovým způsobem, že ztracený puk pomalu mířil směrem na bránu a překvapenému Talbotovi doputoval za brankovou čáru mezi betony. Asistence: Devin Shore a Vince Dunn.
    Larsson A., Dunn V., Daccord J., Bellemare P., Yamamoto K., Shore D.
    Englund A., Spence J., Talbot C., Lizotte B., Lewis T., Grundström C.
    06:45 Adam LARSSON - 1:0
     
    07:30
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Adrian Kempe, avšak příliš daleko se nedostal, čistým způsobem jej zpacifikoval Will Borgen.
     
    08:23
    Na teč nahazoval od pravého mantinelu Brandon Tanev a nejspíše hledal hokejku Olivera Bjorkstranda, ten ji však přiložil k ledu pozdě.
     
    08:46
    Na druhé straně snadný zákrok pro Joeyho Daccorda, jenž měl dobý výhled na nahození od modré čáry a hrací předmět ztlumil v lapačce.
     
    09:15
    Další zákrok pro domácího brankáře z kategorie jednodušších, pomalou střelu do otevřeného prostoru skryl mezi betony.
     
    09:43
    Králové pokračují v aktivním pojetí hry. Na teč nahazoval od modré Drew Doughty a Trevor Moore nasměroval puk těsně vedle pravé tyčky.
     
    10:14
    O pozornost se přihlásil Andreas Englund, jenž procpal touš přehuštěným prostorem, avšak Talbot měl štěstí, puk ho trefil přímo do výstroje.
     
    10:49
    Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou Cam Talbot, když za bránou zastavil prudké nahození a bekhendovou stranou vyrážečky posunul puk k Royovi.
     
    11:11
    Se střelou od pravého mantinelu v podání Kevina Fialy neměl Joey Daccord moc starostí, kotouč vyrážečkou odrazil mimo bezprostřední nebezpečí.
     
    11:45
    Vysokou rychlost nabral po pravém mantinelu Adrian Kempe a z kruhu vyslal svižný projektil pod břevno, Joey Daccord podržel puk ve výstroji.
     
    12:19
    Ofenzivní složku mužstva podpořil Ryker Evans a z pozice levého křídla nahrával za bránu, kde Tomáše Tatara přetlačil Jordan Spence.
     
    12:53
    Zakázané uvolnění hostujícího týmu. Phillip Danault ještě zabojoval, ale nezvládl natlačit tělo před zapřeného Briana Dumoulina.
     
    13:13
    Seattle dostal soka pod tlak. Cam Talbot nicméně nic složitého řešit nemusel, protože Carl Grundström obral Kailera Yamamota a nadvakrát vyhodil do střední třetiny.
     
    13:32
    6/6
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Je srovnáno! Danault na malém prostoru zvládl přisunout puk po levé ruce přesně do prostoru, kam najel TREVOR MOORE, ten nezazmatkoval, Daccordovi udělal povedený bekhendový blafák a touš bez problémů nasměroval do odkryté části brány. Asistence: Phillip Danault a Kevin Fiala.
    Doughty D., Moore T., Fiala K., Danault P., Talbot C., Anderson M.
    Borgen W., Tolvanen E., Bjorkstrand O., Oleksiak J., Daccord J., Gourde Y.
    13:32 Trevor MOORE - 1:1
     
    14:31
    Snaha o rychlou odpověď domácímu celku nevyšla. Na teč nahazoval Jared McCann, úspěšným blokem se prezentoval Drew Doughty.
     
    15:16
    Forčekovat se netradičně vydal Adam Larsson, ovšem Jordan Spence si s ním věděl rady, zadovkou uvolnil Trevora Lewise.
     
    15:58
    Po pravém mantinelu vrátil touš do útočného pásma Will Borgen, Mikey Anderson následně přetlačil Tomáše Tatara, leč vyhodil jenom na zakázané uvolnění.
     
    16:29
    Drew Doughty se nenechal dvakrát pobízet a vypálil tvrdou střelu od modré čáry, tu obětavě zblokoval francouzský forvard Pierre-Édouard Bellemare.
     
    16:45
    O pár vteřin později se souboj mezi Bellemarem a Doughtym zopakoval a výsledkem je vyloučení pro domácího hráče, jenž kanadského konkurenta podrazil.
     
    17:06
    Stříleným pasem se zprava prezentoval Adrian Kempe, jenže Quinton Byfield přiložil hokejku k ledu pozdě, takže ze slibně vypadající akce nebylo nic.
     
    17:42
    Drew Doughty zkontroloval situaci a vyzkoušel křižnou přihrávku doprava na Adriana Kempeho, tu v poslední chvíli vypíchl Adam Larsson.
     
    18:10
    Trvalo to, ale domácí se přeci jen dokázali osvobodit, když u levého mantinelu získal touš aktivní Adam Larsson a vyhodil volnějším středem.
     
    18:52
    Přesilovka Králů je minulostí. Pierre-Édouard Bellemare se pokusil schovat za defenzivní linií Los Angeles, ale výborně se k němu stáhl Matt Roy.
     
    19:17
    Na nahození od modré čáry měl Joey Daccord velmi dobrý výhled a puk bez výraznějších potíží podržel ve výstroji, vhazování proběhne po jeho pravici.
     
    19:42
    Se zpracováním nahrávky k levému mantinelu si Mikey Anderson neporadil ideálně, přesto hosté pokračovali v útočném pásmu a střelu Doughtyho musel řešit Daccord.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka zápasu mezi Seattlem a Los Angeles nabídla dva góly, po jednom na každé straně. Vedení na svou stranu strhli domácí šťastnou trefou Adama Larssona, hosté odpověděli ve 14. minutě po výborně provedeném bekhendovém blafáku Trevora Moorea.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 3 – 13.
     
    Další třetina začne přibližně v 5:02.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Druhá třetina odstartovala a dopředu okamžitě vyrazili aktivněji hrající hosté. Kevin Fiala se zbavil Adama Larssona, ale následně neuspěl proti Vince Dunnovi.
     
    20:47
    Dlouhý pas za obranu vyzkoušel Matthew Beniers, ale Tomáš Tatar čekal na puk marně, dobře před ním zakročil Andreas Englund.
     
    21:13
    Alex Laferriere na sebe natáhl dva soupeře a po pravé ruce potom nahrál Arthurovi Kaliyevovi, který vystřelil příliš vysoko.
     
    21:45
    Znovu v akci Alex Laferriere, který dojel do levého kruhu a zápěstím mířil na zadní tyčku, Joey Daccord předvedl úspěšný zákrok lapačkou.
     
    22:23
    Zničehonic se v příležitosti zjevil Kailer Yamamoto, ale k asistenci zatím gól nepřidal, z bezprostřední blízkosti nenašel mezeru v Talbotově výstroji.
     
    22:55
    Od modré čáry vypálil tvrdou střelu bez přípravy Vince Dunn a Cam Talbot měl štěstí, že hrací předmět zamířil těsně vedle levé tyče.
     
    23:32
    Následně Vince Dunn velmi dobře zapracoval směrem dozadu, když kontroloval oblouček a touš si stáhl do rukavice před Adrianem Kempem.
     
    23:55
    Hodně vidět je v dosavadním průběhu Kevin Fiala, který si po levém mantinelu věřil jeden na jednoho, ale Will Borgen Švýcara za záda nepustil.
     
    24:28
    Defenzivu se rozhodl podpořit kapitán Kings Anže Kopitar a vedl si velmi dobře, když právě on zachytil nahození na zadní mantinel a po zpracování rozehrál do střední třetiny na volného Byfielda.
     
    24:49
    Tye Kartye vymyslel zleva pěknou žabičku před bránu mezi dva konkurenty. Smůla pro Seattle, že Brandona Taneva zradilo zpracování.
     
    25:26
    Před bránou trpělivě číhal na přihrávku Trevor Moore, ale nedočkal se, pod tlakem hrající Arthur Kaliyev nahrál mimo jeho dosah.
     
    25:59
    Zdvojený Devin Shore bojoval statečně, aby nakonec naslepo přihrál bekhendem na zadní mantinel, kde úřadoval Drew Doughty.
     
    26:25
    Za bránu vystartoval Joey Daccord a zpracoval nahození po pravém mantinelu, načež zvedl hlavu a vybral si volného Borgena.
     
    26:58
    Na modrou dostal nabito Brian Dumoulin. Nenechal se dvakrát pobízet a vypálil tvrdou dělovku, která prosvištěla o kousek vedle levé tyčky.
     
    27:21
    Také druhou přesilovku bude hrát Los Angeles. Po pravém mantinelu startoval Blake Lizotte, jehož Ryker Evans udržel za sebou za použití pravého ramene, rozhodčí ale překvapivě zvedl pravačku a vylučuje za nedovolené bránění.
     
    27:55
    Úvod oslabení zvládli domácí na jedničku. Čitelnou přihrávku Byfielda vystihl Jamie Oleksiak a zdárně vyhodil přes všechny čáry.
     
    28:22
    Od modré vypálil ostrý projektil Drew Doughty. Joey Daccord zasahovat nemusel, protože puk zamířil poměrně o dost vedle levé tyče.
     
    28:53
    Arthur Kaliyev nabíjel za pravý kruh do prostoru, kde se vyskytoval Jordan Spence, jeho střelu obětavě zblokoval padající konkurent.
     
    29:11
    Kraken zahrozil v úniku, když Larsson perfektním pasem vyslal dopředu Yanniho Gourdea, který v plné rychlosti mířil zápěstím nepřesně.
     
    29:27
    Jen co skončila přesilovka Kings, tak do početní převahy míří Seattle. Důvodem je podrážení Jordana Spence, který tímto způsobem zastavil McCanna.
     
    30:15
    V elitní přesilové formaci hned dostává prostor i Tomáš Tatar. Z levého kruhu přihrával do předbrankového prostoru Tolvanen, Doughty udržel na uzdě Benierse.
     
    30:58
    Unavení Králové mohou vystřídat. Slovo si vzal Anže Kopitar, který po vystižení rozehrávky úspěšně poslal touš středem až k Daccordovi.
     
    31:26
    Cam Talbot chvíli nevěděl, kde je puk, ale skvěle se zorientoval a ucpal volný prostor mezi tělem a levou tyčkou. Tlak domácího celku pokračuje.
     
    31:40
    Ani Seattle pohrdl nabídnutou přesilovou hrou a zápas tedy pokračuje za nerozhodného stavu. Zdá se, že budou rozhodovat detaily.
     
    32:03
    Ihned po buly vyprodukoval tvrdou střelu od modré čáry Vince Dunn, od brusle útočícího hokejisty se puk odrazil vedle pravé tyče.
     
    32:49
    Ofenzivní složku mužstva podpořil Jordan Spence a skutečně dostal nahrávku mezi kruhy, odkud vypálil zápěstím do připravené Daccordovy lapačky.
     
    33:11
    Zprava se Anže Kopitar chtěl natlačit do předbrankového prostoru, ovšem skvěle zapracoval Jamie Oleksiak a konkurenta za sebe nepustil.
     
    33:50
    Dlouhý pas za obranu vyzkoušel Jared McCann. Adresátem byl Tomáš Tatar, jemuž nevyšlo zpracování, takže hraje Andreas Englund.
     
    34:23
    V posledních vteřinách mají navrch domácí. V mezikruží si dělal prostor Yanni Gourde, zápěstím vypálil příliš vysoko.
     
    34:57
    Zakázané uvolnění se nepískalo, protože vyhození Dunna lehce tečoval Beniers, takže Matt Roy musel zabrat a hrát.
     
    35:26
    Joey Daccord se pokusil o rychlou rozehrávku, ale puk poslal mimo dosah Brandona Taneva, rozhodčí tentokráte už icing odpískal.
     
    35:56
    V předbrankovém prostoru si dělal prostor pro zakončení Alex Laferriere, jehož dokázal zastavit obětavě padající Will Borgen.
     
    36:13
    Za hranicí pravidel Will Borgen ostře dohrál Mikeyho Andersona, který se vydal mstít jeho čistý zákrok na Kartyeho. Následovala potyčka, tu muži v pruhovaném brzy ukočírovali, a proto vylučují jen domácího zadáka za hrubost.
     
    36:45
    Mezi kruhy si sjel Anže Kopitar a dostal nahrávku přesně do hokejky, rána z první zamířila doprostřed, kde byl v pokleku Joey Daccord.
     
    37:16
    6/5
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Přesilovka využita, Králové jsou o krok napřed! Minimálně polovina zásluh jde za Byfieldem, jenž se po pravém mantinelu odpoutal od Oleksiaka a z kruhu potom bekhendem nabídl puk před prázdnou bránu ANŽE KOPITAROVI, kapitán mužstva nezaváhal. Asistence: Quinton Byfield a Adrian Kempe.
    Doughty D., Kempe A., Kopitar A., Fiala K., Talbot C., Byfield Q.
    Larsson A., McCann J., Oleksiak J., Daccord J., Gourde Y.
    37:16 Anže KOPITAR - 1:2
     
    38:06
    Za bránu vyrazil Cam Talbot, aby zastavil nahození Dunna, což se mu povedlo a přes Benierse navíc zvládl rozehrát na Doughtyho.
     
    38:40
    Na vlastní pěst dopředu vyrazil Kevin Fiala. Bojoval statečně, ale byl nucen zastavit a kličku po levé ruce spíše z nouze Adam Larsson bez problémů vystihl.
     
    39:12
    Po střele Englunda od modré se před Daccordem strhla velká bitva o puk, tu nakonec ukončil útočící Trevor Moore kopnutím touše za bránu.
     
    39:49
    Potenciální nebezpečí nedovolil Drew Doughty, který poměrně dlouho váhal, nakonec volil sázku na jistotu v podobě vysokého obloučku do střední třetiny.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část přinesla jeden gól, o nějž se postaralo aktivněji hrající hostující mužstvo, které tak půjde do závěrečné dvacetiminutovky o branku napřed. Ve 38. minutě využil přesilovou hru kapitán mužstva Anže Kopitar, jenž využil perfektní práce Byfielda a po jeho nahrávce zakončoval do prázdné brány. Seattle bude muset ve třetím dějství zabrat, pokud chce pomýšlet na bodový zisk.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 9 – 29.
     
    Další třetina začne přibližně v 5:55.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. První útok této části patřil Králům, Kevin Fiala vypálil ze zápěstí příliš vysoko nad bránu.
     
    40:40
    Nahození Willa Borgena se s úspěchem nesetkalo, protože bránící hokejista použil hůl, kterou touš přizvedl až do ochranné sítě.
     
    41:21
    Pozornost na sebe strhl Jamie Oleksiak, jenž vyslal svižný projektil ze zápěstí a Cam Talbot měl štěstí, že puk proletěl jen těsně vedle levé části brankové konstrukce.
     
    41:50
    Pierre-Luc Dubois ujel osobnímu strážci a od pravého mantinelu přihrával bekhendem před bránu, kde Jared McCann přetlačil Trevora Moorea.
     
    42:13
    Tomáš Tatar se pokusil uvést v novém působišti gólem. Slovenský útočník dostal nahrávku před bránu, z první zakončoval pouze do levého Talbotova betonu.
     
    42:44
    Z ostrého úhlu vypálil zápěstím Pierre-Édouard Bellemare, hostující gólman kontroloval puk letící o kus vedle cílového zařízení.
     
    43:16
    Forčekink vysunul Trevor Moore, avšak Eeli Tolvanen si poradil velmi dobře, když bekhendovou zadovkou uvolnil Dunna.
     
    43:52
    Zpoza pravého kruhu vyslal tvrdou střelu Oliver Bjorkstrand, zakončení dánského útočníka zamířilo vysoko nad horní tyčku.
     
    44:04
    Pro nahození od pravého mantinelu si sáhl Joey Daccord a puk skutečně schval do lapačky, na rychlou rozehrávku si následně netroufl.
     
    44:44
    Rozehrávku zvládl Joey Daccord na výbornou, když si ani nelámal hlavu se zpracováním a z první posunul na osamoceného Evanse.
     
    45:01
    Domácí rychle otočili hru na útočnou polovinu a tvrdou dělovkou od modré se prezentoval Brian Dumoulin, Cam Talbot předvedl výborný zákrok pravým ramenem.
     
    45:53
    Dopředu vyrazil po pravém mantinelu Devin Shore a věřil si jeden na jednoho proti Mikeymu Andersonovi, ten však soka odstavil tělem.
     
    46:26
    Často a rád se zapojuje do rozehrávky Joey Daccord. Znovu vyrazil za bránu a kolem forčekujícího Moorea poslal touš po pravé ruce na osamoceného Larssona.
     
    46:49
    S problémy, ale přece hosté udrželi útočné pásmo, aby nakonec vystřelil od modré Jordan Spence a Joey Daccord jeho pomalý pokus schoval do lapačky.
     
    47:19
    Středem nabral vysokou rychlost Kevin Fiala, ale až do za útočnou modrou se z důvodu dobrého obranného zákroku Borgena nedostal.
     
    47:40
    Zdá se, že Králové mají hru pod kontrolou. Dopředu už se tolik neženou, zatímco směrem dozadu hrají skvěle a čekají, co vymyslí soupeř.
     
    48:23
    Ale samozřejmě když je šance, dokáže Los Angeles i zaútočit. V pravém kruhu se uvolnil Carl Grundström a střelou na bližší tyč rozvlnil jenom boční síť.
     
    48:55
    Will Borgen se rozhodl zrychlit rozehrávku svižným pasem středem, který Matthew Beniers protečoval jenom ke konkurentovi Englundovi.
     
    49:23
    Sám proti třem vystartoval do ofenzivy Tomáš Tatar. Dle očekávání neuspěl, čistým způsobem Slováka zpacifikoval Matt Roy.
     
    49:51
    Situaci dvou proti dvěma nevyřešil Adrian Kempe vůbec dobře. Věřil si individuálně, ale Brian Dumoulin kličku po levé ruce přečetl a soka přetlačil tělem.
     
    50:28
    Alexander Wennberg na sebe natáhl tři soupeře, načež za pravý kruh nabil Adamu Larssonovi, tvrdou střelu Talbot skryl mezi betony.
     
    50:52
    Zakázané uvolnění hostujícího mužstva. Způsobil jej Matt Roy, když si u levého mantinelu nechtěl proti aktivní dvojici soupeřů komplikovat život.
     
    51:22
    Za bránou soupeře operoval Kailer Yamamoto, který nakonec na hraně brankoviště hledal Devina Shorea, jemuž šikovně zablokoval hokejku Drew Doughty.
     
    51:55
    Čas se krátí. Seattlu každpádně nelze upřít snaha, nyní rozjetému Matthewovi Beniersovi čistě vypíchl touš z pod hole Jordan Spence.
     
    52:33
    Po pravém mantinelu nastartoval Oliver Bjorkstrand a vypálil z ostrého úhlu ze zápěstí, Cam Talbot se tímto pokusem zaskočit nenechal.
     
    52:57
    Střílet mohl také Will Borgen, ale ještě se rozhodl pro přihrávku po pravém mantinelu, kde následně Mikey Anderson přetlačil Brandona Taneva.
     
    53:20
    Do útočného pásma zavezl puk Trevor Moorea, leč sám proti třem nic nevymyslel, o kotouč jej připravil Adam Larsson.
     
    53:51
    Zápas spěje rychlým tempem ke konci. Eeli Tolvanen si věřil sám, nicméně proti dvěma soupeřům neuspěl, puk získal Andreas Englund.
     
    54:26
    Rozehrávku soupeře vystihl Adrian Kempe, jenže na protiútok už neměl dostatek sil, takže jenom nahazoval za Daccorda.
     
    54:57
    Trevor Lewis po levém mantinelu dobruslil až do útočného pásma, odkud vyzkoušel střelu přes Willa Borgena, soka trefil do brusle.
     
    55:25
    Se slabým nahozením od modré čáry neměl Joey Daccord skoro žádnou práci, nastavil lapačku a puk v ní bez problémů zachytil.
     
    55:59
    Po pravém mantinelu nabral rychlost Yanni Gourde, jenže se mu nedostalo potřebné podpory a sám proti dvěma obráncům neuspěl.
     
    56:20
    Komplikace pro Krále, kteří míří do čtyř. Po zisku puku se Mikey Anderson zachoval v obranné třetině až zbytečně zbrkle, když vyhodil hrací předmět mimo hrací plochu a dostal dvě minuty za zdržování hry.
     
    56:41
    Střílená přihrávka k levé tyči měla oči a Jared McCann ji nasměroval směrem do brány, Cam Talbot v poslední chvíli srazil betony k sobě a zabránil srovnání.
     
    57:18
    Znovu zprava zahrozil Jared McCann, hostující brankář se v tomto případě stihl srovnat o poznání lépe a střelu kryl pravým betonem.
     
    57:31
    6/5
    Seattle právě vstřelil branku!
    Vyrovnáno! Domácí se v aktivní přesilovce dočkali zasloužené odměny, když postupně utahovali smyčku, až nakonec OLIVER BJORKSTRAND vypálil kousek za pravým kruhem na zadní tyč a Talbota překonal mezi rukou a betonem. Asistence: Ryker Evans a Jared McCann.
    McCann J., Wennberg A., Bjorkstrand O., Daccord J., Gourde Y., Evans R.
    Roy M., Moore T., Danault P., Talbot C., Moverare J.
    57:31 Oliver BJORKSTRAND - 2:2
     
    58:33
    Brandon Tanev dohrál Adriana Kempeho, který se stihl zapřít, ještě před tím hlavně zvládl touš usměrnit aspoň do středního pásma.
     
    58:55
    Po pravém mantinelu nahazoval Matt Roy, ale měl smůlu, protože trefil brusle čárového rozhodčího. Hraje tedy Seattle.
     
    59:27
    Po levém křídle se rozjel Alexander Wennberg a do středu přihrával Brandonu Tanevovi, jenž ztratil stabilitu, takže zakončovat nemohl.
     
    59:55
    V závěru základní hrací doby ještě nadvakrát zahrozil Adam Larsson, ani v jednom případě ovšem puk přehuštěným prostorem neprošel až k bráně.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Základní hrací doba o vítězi nerozhodla, uvidíme prodloužení! Třetí třetina nabídla jeden gól, jímž domácí celek vrátil stav do vyrovnané podoby, v 58. minutě využil přesilovou hru Oliver Bjorkstrand střelou zápěstím k pravé tyči.
     
    Střely na bránu po 3. třetině: 18 – 35.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:10
    Hned po buly nahazoval směrem na bránu Adam Larsson, pozorný Cam Talbot puk zpracoval a rozehrál na Doughtyho.
     
    60:44
    Kanadský zadák Drew Doughty se vytáhl do levého kruhu, kde však jeho pouť s pukem skončila, nechal se přetlačit Willem Borgenem.
     
    61:29
    Nyní to je domácí trojice, která kontroluje hru v útočném pásmu. Tatar s Beniersem a Dunnem pořádně ždímají unavenou trojici Kings.
     
    61:44
    Vince Dunn nakonec dobrovolně zacouvat z útočného pásma, když jej překvapil vysunutý forčekink ze strany Kevina Fialy.
     
    62:00
    Aktivní střídání má za sebou Vince Dunn, avšak zakončil ho mizerně, když naprosto zbytečně sekl v útočném pásmu Danaulta. Darovaná přesilovka pro Los Angeles, to má velkou šanci strhnout vítězství na svou stranu.
     
    62:47
    Dlouho hosté kombinovali bez střeleckého pokusu. Nakonec zápěstím natáhl Adrian Kempe a trefil jenom dobře postaveného Oleksiaka.
     
    63:08
    Do levého kruhu se vytáhl Drew Doughty a po nahrávce se do kotouče opřel z první. Minul, hrací předmět navíc po mantinelu doputoval až do útočného pásma.
     
    63:32
    Adrian Kempe pokusil štěstí z velkého úhlu. Z vnější strany trefil tyčku, puk posléze zavítal do ochranné sítě, takže přichází další přerušení hry.
     
    64:01
    S koncem Dunnova trestu vypálil z pravého kruhu Arthur Kaliyev, Joey Daccord se výborně přesunul k levé tyči a puk schoval ve výstroji.
     
    64:35
    Zdálo se, že by Seattle mohl potupovat do přečíslení, ale Pierre-Luc Dubois se skvěle stáhl s Wennbergem, proto Oliver Bjorkstrand u útočné modré čáry útok zbrzdil.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Ani nastavený čas nerozhodl o držiteli bonusového bodu, uvidíme samostatné nájezdy. Los Angeles mohlo rozhodnout v prodloužení při nabídnuté přesilovce, ale houževnatě bojující soupeř se zuby nehty udržel ve hře o vítězství.
     
    Střely na bránu po prodloužení: 19 – 38.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Jako první se rozjel Oliver Bjorkstrand. Nevymyslel nic zajímavého a vystřelil forhendem, Cam Talbot bez probémů zasáhl lapačkou.
    Oliver BJORKSTRAND
     
    1. série
    0:0
    Neúspěšný byl rovněž na druhé straně Trevor Moore, který se rozhodl pro střelu zápěstím z velké dálky, i Daccord zasáhl lapačkou.
    Trevor MOORE
     
    2. série
    0:0
    Debutant v dresu Krakena Tomáš Tatar vyzkoušel bekhendový blafák, s nímž Cam Talbot počítal a předvedl úspěšný zákrok levým betonem.
    Tomáš TATAR
     
    2. série
    0:0
    Hledal, hledal, ale mezeru mezi betony Daccorda kanadský útočník Pierre-Luc Dubois nenašel. Stále čekáme na první úspěšný nájezd.
    Pierre-Luc DUBOIS
     
    3. série
    1:0
    A dočkali jsme se možná v poslední třetí sérii! Kailer Yamamoto zvolil pomalé pojetí nájezdu, kontroloval postavení Talbota, jemuž nakonec poslal puk mezi levou ruku a tělo.
    Kailer YAMAMOTO
     
    3. série
    1:1
    Adrian Kempe musel dát a uspěl! Perfektně provedl bekhendový blafák, ve finále zvedl puk nad položený beton brankáře.
    Adrian KEMPE
     
    4. série
    1:1
    Velkou rychlostí se k nájezdu rozjel Alexander Wennberg a kýžený efekt se nedostavil, svižnou střelou trefil Talbota do masky.
     
    4. série
    1:1
    Rozhodnutí měl na hokejce hostující kapitán Anže Kopitar, jemuž vyšel bekhendový blafák, až na zakončení, to poslal do položeného betonu.
    Anže KOPITAR
     
    5. série
    1:1
    Po pravé straně se rozjel Devin Shore, aby se nakonec trhl s pukem do středu a cílové zařízení forhendem minul.
    Devin SHORE
     
    5. série
    1:1
    Do myšlenek i kotouče se zamotal Kevin Fiala, při bekhendovém blafáku už byl příliš blízko gólmana, který zasáhl.
    Kevin FIALA
     
    6. série
    1:1
    Jared McCann se rozjel jako další. Hledal mezeru mezi betony brankáře, Cam Talbot s tímto řešením počítal a včas je srazil k sobě.
    Jared MCCANN
     
    6. série
    1:1
    Chyběly centimetry. Quinton Byfield bekhendový blafák provedl výborně až na to zakončení, to skončilo na levé tyči.
    Quinton BYFIELD
     
    7. série
    2:1
    Domácí arénu potěšil Yanni Gourde, který nešel do kličky, prostě zprava vyslal křižnou střelu zápěstím a odrazem o tyčku uspěl!
    Yanni GOURDE
     
    7. série
    2:2
    Drama pokračuje! Arthur Kaliyev šel do bekhendového blafáku a po pěkné kličce zvládl i zakončení nad beton ležícího Daccorda.
    Arthur KALIYEV
     
    8. série
    3:2
    To je bitva! Matthew Beniers naznačil kličku do bekhendu, ale šel do forhendu a podél pravého betonu Talbota touš propasíroval za brankovou čáru.
    Matthew BENIERS
     
    8. série
    3:3
    Potřetí musel jeden z hostujících hokejistů skórovat, potřetí uspěl! Tentokráte Trevor Lewis, podobně jako Kempemu a Kaliyevovi, tak i jemu vyšel blafák do bekhendu.
    Trevor LEWIS
     
    9. série
    3:3
    Pátý gólový nájezd v řadě se nekoná. Eeli Tolvanen vyzkoušel střelu na vyrážečku, právě tou Cam Talbot zdárně zakročil.
    Eeli TOLVANEN
     
    9. série
    3:4
    Je konec! Dramatické nájezdy ukončil Carl Grundström, jenž se rozjel středem, nelámal si hlavu s kličkou a uspěl svižnou střelou zápěstím k levé tyčce.
    Carl GRUNDSTRÖM
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Los Angeles Kings.
    Autorem vítězné branky je CARL GRUNDSTRÖM.
    65:00 Carl GRUNDSTRÖM - 2:3
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání mezi Seattlem a Los Angeles nabídlo pořádné drama, které skončilo až v deváté sérii nájezdů, bonusový bod nakonec vybojovali Králové.

    Vedoucí gól obstaralo domácí mužstvo, ovšem hostům se povedl obrat a dlouho to vypadalo, že těsný náskok udrží až do konce. Jenže v 58. minutě využil přesilovku Oliver Bjorkstrand a poslal klání do prodloužení, v němž gól nepadl. Nájezdy přinesly parádní podívanou, Seattle byl třikrát blízko k vítězství, ale soupeř vždy dokázal srovnat krok, aby nakonec v deváté sérii rozhodl o výhře Kings Carl Grundström.

    Svěřenci trenéra McLellana přerušili sérii tří porážek v řadě a v tabulce Západní konference si polepšili na třetí místo. Seattle zůstává dvanáctý s odstupem čtyř bodů na postupové pásmo.
     
    Utkání přihlíželo 17 151 diváků.
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 19 – 38 | Přesilová hra: 1/2 – 1/4 | Trestné minuty: 8 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Joey Daccord (SEA) – 36 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,7 %, odchytal 65:00
    Cam Talbot (LAK) – 17 zákroků, 2 OG, úspěšnost 89,5 %, odchytal 64:55

    Česká a slovenská stopa
    Tomáš Tatar (SEA) – 0+0, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 13:47

    Tři hvězdy utkání
    1. Joey Daccord (SEA) – 36 zákroků
    2. Carl Grundström (LAK) – 0+0
    3. Oliver Bjorkstrand (SEA) – 1+0 (07:20:08)
    Králové výhrou v Seattlu přerušili sérii tří porážek v řadě

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 7. Larsson (Shore, Dunn), 58. Bjorkstrand (R. Evans, McCann) – 14. Moore (Danault, Fiala), 38. Kopitar (Byfield, Kempe), rozh. náj. Grundström

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Oliver Bjorkstrand (SEA)
    0:0   Trevor Moore (LAK)
    2. série:
    0:0   Tomáš Tatar (SEA)
    0:0   Pierre-Luc Dubois (LAK)
    3. série:
    1:0   Kailer Yamamoto (SEA)
    1:1   Adrian Kempe (LAK)
    4. série:
    1:1   Alexander Wennberg (SEA)
    1:1   Anže Kopitar (LAK)
    5. série:
    1:1   Devin Shore (SEA)
    1:1   Kevin Fiala (LAK)
    6. série:
    1:1   Jared McCann (SEA)
    1:1   Quinton Byfield (LAK)
    7. série:
    2:1   Yanni Gourde (SEA)
    2:2   Arthur Kaliyev (LAK)
    8. série:
    3:2   Matthew Beniers (SEA)
    3:3   Trevor Lewis (LAK)
    9. série:
    3:3   Eeli Tolvanen (SEA)
    3:4   Carl Grundström (LAK)


    Seattle Kraken: Daccord (Driedger) – Larsson (A), Dunn, Borgen, Oleksiak, Dumoulin, R. Evans – Tatar, Beniers, McCann – B. Tanev, Wennberg, Kartye – Bjorkstrand, Gourde (A), Tolvanen – Yamamoto, Bellemare, Shore.
    Trenér: Dave Hakstol

    Los Angeles Kings: Talbot (Rittich) – Doughty (A), M. Anderson, M. Roy, Spence, Englund, Moverare – Kempe, Kopitar (C), Byfield – Moore, Danault (A), Fiala – Laferriere, Dubois, Kaliyev – Lewis, Lizotte, Grundström.
    Trenér: Todd McLellan

    Rozhodčí: South, Pochmara – Murchison, Mahon

    Diváci: 17 151
    bahis siteleri