AC Milán – Monza 3:0 (kon.) | Fiorentina – Hellas Verona 1:0 (kon.) | Udinese – Sassuolo 2:2 (kon.)
Bologna – AS Řím 2:0 (kon.) | Lazio – Inter 0:2 (kon.)
konec
S. S. Lazio
0:2 (0:1)
Inter Milán
Neděle 17.12.2023, 20:45 • Stadio Olimpico, Řím • Italská Serie A • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Inter Milán

    Hostující Inter Milán odehrál v letošním ročníku Serie A patnáct zápasů a získal v nich třicet osm bodů. Celek ze severu Itálie tak drží první příčku nejvyšší italské soutěže. Na druhý Juventus má k dobru náskok jednoho bodu. Juventus navíc odehrál o jedno utkání navíc, takže Inter má skvělou šanci odpoutat se od svého soupeře. V posledním ligovém kole zvítězil 4:0 na hřišti Udinese. V týdnu v Lize mistrů remizoval bez branek s Realem Sociedad.
     
    S. S. Lazio

    Domácí celek je na tom mnohem hůře. Římský celek v patnácti duelech získal dvacet jedna bodů a patří mu jedenáctá pozice italské nejvyšší soutěže. Pro Lazio tak v lize nejde o vůbec dobrý ročník. Na poháry ale ztrácí jen čtyři body. Na domácí půdě navíc v sedmi duelech vstřelilo soupeřům jen osm branek. V posledním ligovém duelu remizovalo 1:1 na půdě Verony. V týdnu v Lize mistrů prohrálo 0:2 na hřišti Atlética Madrid.
     
    Úvodní sestavy:

    S. S. Lazio: Provedel – Lazzari, Casale, Gila, Marušić – Guendouzi, Rovella, Kamada – F. Anderson, Immobile, Zaccagni.
    Náhradníci: Mandas, Sepe – Bašić, Castellanos, Hysaj, Cataldi, Luis Alberto, Patric, Pedro, Lu. Pellegrini, Vecino, F. Ruggeri.

    Inter Milán: Sommer – Bisseck, Acerbi, A. Bastoni – Darmian, Barella, Çalhanoğlu, Mchitarjan, Dimarco – Thuram, La. Martínez.
    Náhradníci: Audero, Di Gennaro – Agoumé, Asllani, Arnautović, Augusto, Frattesi, Klaassen, Pavard, Sensi, Stabile.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Lazio bude hrát v modrém, zatímco Inter oblékne oranžovou sadu dresů.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí Lazio obstaralo výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Nákop na pravou stranu obrana Interu Milán srazila do zámezí.
     
    2
    Lazio hned v úvodu utkání zahrávalo rohový kop. Centr z malého vápna ale bez problémů odvrátil výborně postavený Henrich Mchitarjan.
     
    3
    Mattia Zaccagni výborně napadal rozehrávku soupeře na jeho polovině, nicméně Darmian šikovným nákopem získal vhazování pro Inter Milán.
     
    4
    Mattia Zaccagni si skvěle pokryl míč tělem a napadající soupeř jej nedovoleným způsobem poslal k zemi. Lazio vstoupilo do duelu aktivněji.
     
    5
    Marcus Thuram si naběhl na povedenou přihrávku za obranu Lazia, ale obránce se mu obětavě položil pod nohy a střelu srazil na rohový kop.
     
    6
    Inter zahrával svůj úvodní rohový kop v utkání. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, ale domácí obrana míč nakonec srazila na další roh.
     
    7
    Stopeři Lazia uklidňují rozehrávku postupnou kombinací na vlastní polovině. Lazzari nakopl míč vpřed, jenže na polovině hřiště uspěl v souboji obránce.
     
    8
    Ciro Immobile táhl útok Lazia středem hřiště, jenže nakonec musel hru přenést na levou stranu, kam se stačila vrátit defenziva Interu Milán.
     
    9
    Mattia Zaccagni operoval s míčem na levé straně hřiště, jenže místo individuálního průniku rozehrál na střed hřiště, kde nenašel spoluhráče.
     
    10
    Stopeři Interu Milán si pohlídali přihrávku směřující na Immobileho a bez problémů si míč zpracovali. Hostující celek se nikam nežene.
     
    11
    Kamada potáhl míč vpřed po levé straně hrací plochy, jenže centrem trefil prvního hráče v oranžovém dresu Interu.
     
    12
    Immobile našel Zaccagniho, který levačkou odcentroval na malé vápno, ale Kamadovu ránu srazila defenziva na další rohový kop.
     
    13
    Mario Gila si na polovině hřiště výborně zasekl míč a roztáhl hru na pravou stranu, kam sprintoval Guendouzi, jenže nezískal pro římský celek ani vhazování.
     
    14
    Před branku Interu přiletěl zajímavý centr z levé strany, nicméně nikdo v modrém dresu se k zakončení neprobil. Inter v defenzivě nedává domácím moc prostoru.
     
    15
    Po nepřesné rozehrávce Interu se vpřed dral Felipe Anderson, jehož přízemní centr na značku pokutového kopu odvrátila defenziva.
     
    16
    Ciro Immobile reklamoval ruku jednoho z obránců Interu Milán, nicméně podle rozhodčího bylo vše v souladu s pravidly.
     
    17
    Lazio se opět vydalo vpřed po pravé straně. Na zpětnou přihrávku si seběhl Guendouzi, jehož ránu zablokoval obětavý Acerbi.
     
    18
    Po dalším rohovém kopu Lazia už Yann Sommer musel zasahovat. Švýcarský brankář si tečovanou ránu pohlídal a zalepil míč do rukavic.
     
    20
    Inter měl k dispozici rozehrávku přímého kopu na polovině Lazia. Exekuce se ujal Dimarco, nicméně jeho projektil trefil hráče ve zdi.
     
    21
    Inter v posledních minutách lehce zvýšil aktivitu při napadání rozehrávky soupeře. Lazio ihned vyrobilo nepřesnou přihrávku na levou stranu.
     
    22
    Lazio se vydalo vpřed po levé straně, nicméně Mattia Zaccagni nedokázal odcentrovat z levé strany. Obrana Interu se výborně přesouvá.
     
    23
    Ciro Immobile dostal přihrávku do pokutového území, kde zkusil vyslat zpětnou přihrávku, nicméně neoslovil nikoho v modrém dresu.
     
    24
    Nicolo Rovella výborně přenesl těžiště hry na pravou stranu hřiště, nicméně následný centr Guendouziho Sommer bez problémů zalepil do rukavic.
     
    25
    Stopeři Interu Milán potáhli míč vpřed po pravé straně, jenže Darmian následně schytal tvrdý úder od Zaccagniho.
     
    26
    Stopeři Interu Milán kombinují na vlastní polovině a nikam se neženou. Ani hráči Lazia nyní rozehrávku soupeře nikterak neatakují.
     
    27
    Žlutá karta pro tým Inter Milán (Marcus Thuram).
     
    28
    Lazio se dralo vpřed po pravé straně, jenže Ciro Immobile skákavou pobídku nedohnal na trávníku. Vhazovat budou fotbalisté Interu Milán.
     
    29
    Lazzari krásným centrem ke vzdálenější tyči našel rozběhnutého Immobileho, jenže jeho hlavička nezamířila mezi tři tyče.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím čekáme na vyloženou šanci. Mnohem aktivnější je ale v první půli domácí Lazio.
     
    31
    Thuram se v pokutovém území opřel do odraženého míče, jenže zakončoval z velmi těžké pozice a jeho rána prolétla daleko od branky.
     
    32
    Dimarco sprintoval za nákopem na polovinu domácího celku, nicméně Lazzari se před něj včas dostal tělem a vybojoval si faul na svou osobu.
     
    33
    Dimarco z levé strany odcentroval na malé vápno, nicméně tam nebyl nikdo v oranžovém dresu Interu Milán. Obrana Lazia míč srazila na roh.
     
    35
    Mattia Zaccagni se chtěl prosmýknout kolem obránce v oranžovém dresu na polovině Interu, jenže neměl dostatečnou podporu ze strany spoluhráčů.
     
    36
    Lazio zahrávalo další rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na hranici velkého vápna, jenže Marušič místo zakončení pouze přizvedl míč k obráncům.
     
    37
    Hra je přerušena! Zaccagni se po jednom ze soubojů poroučel k zemi a potřebuje ošetření.
     
    38
    Yann Aurel Bisseck táhl útok Interu po pravé straně, rychlým postupem se zbavil Kamady, jenže nakonec pro Inter získal jen standardku z ostrého úhlu.
     
    39
    Darmian poslal k zemi rozběhnutého soupeře, nicméně jeho prohřešek se obešel bez karetní odměny. Domácím příznivcům se verdikt vůbec nelíbí.
     
    40
    Inter Milán právě vstřelil branku! Inter Milán se ze své první velké šance v dnešním souboji ujímá vedení! LAUTARO MARTÍNEZ vystihl zpackanou malou domů, obešel vyběhnutého Provedela a dopravil míč do odkryté branky!
    40. Lautaro MARTÍNEZ - 0:1
     
    42
    Inter je po vstřelení úvodní branky na koni a pokračuje v napadání rozehrávky Lazia hodně vysoko. Obrana domácích bude mít zbytek první půle těžkou práci.
     
    43
    Marcus Thuram se dostal vpřed po levé straně, kde si míč přehodil na levačku, ale obránce ve skluzu jeho pokus srazil na roh.
     
    44
    Exekuce rohového kopu se chopil Hakan Çalhanoğlu, nicméně jeho pobídku bez problémů přizvedl do bezpečí Nicolò Casale.
     
    45
    Lazio se v závěru první půle ještě usadilo na polovině soupeře, nicméně nikdo v modrém dresu se ne a ne dostat do zakončení.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje 3 minuty.
     
    45+2
    Inter zahrával rohový kop. Calhanoglu odcentroval na malé vápno, kde skákal Acerbi, ale Ciro Immobile míč stačil odehrát na další roh.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce může být spokojenější hostující Inter Milán. O něco aktivnější bylo domácí Lazio, nicméně nikdo v modrém si vyloženou šanci nepřipravil. Na druhé straně naopak z první velké šance Interu Milán udeřil Lautaro Martínez.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hostující Inter obstaral výkop do druhého poločasu dnešního souboje. Hosté se ihned vydali vpřed, ale nákop si defenziva Lazia pohlídala.
     
    47
    Yann Aurel Bisseck si výborně pohlídal rozběhnutého Kamadu, dostal se před japonského hráče tělem a nechal míč propadnout do zámezí.
     
    48
    Mohlo být vyrovnáno! Nicolo Rovella prošel až do pokutového území, jenže jeho přízemní pokus Sommer výborně vyrazil!
    48. Rovella v obrovské šanci
     
    49
    Kamada výborně odcentroval na malé vápno, jenže defenzivě Interu vypomohl Lautaro Martínez, který míč hlavou odehrál na rohový kop.
     
    50
    Guendouzi přenesl hru na pravou stranu, nicméně tam nebyl nikdo v modrém dresu Lazia. Pokračuje boj o každý metr hrací plochy.
     
    52
    Lautaro Martínez si pohybem opět řekl o přihrávku za obranu, nicméně nikdo ze spoluhráčů jeho směrem pobídku nevyslal.
     
    53
    Thuram sklepl míč z hranice velkého vápna pod sebe, jenže nikdo v oranžovém si netroufl na zakončení ze střední vzdálenosti.
     
    54
    Inter hraje v zadních řadách s vysokým sebevědomím. Naopak nikdo v dresu domácího Lazia není schopen míč podržet delší časový úsek.
     
    55
    Domácí celek se opět vydal vpřed po levé straně hřiště, jenže ani tentokrát nikdo v dresu Lazia nedokázal ohrozit branku soupeře.
     
    56
    Lazio zahrávalo přímý kop na polovině soupeře. Centr z levé strany se snesl na malé vápno, ale Mchitarjan míč bez váhání odhlavičkoval do bezpečí.
     
    57
    Kamada si naběhl na zpětnou přihrávku na hranici velkého vápna, odkud bez přípravy vypálil levačkou, jenže střela nabrala opačnou rotaci a skončila daleko od branky.
     
    58
    Kamada dostal přihrávku na levou stranu, přiklepl míč Zaccagnimu, jenže jeho dloubáček na malé vápno urostlí stopeři Interu odvrátili.
     
    60
    Je za námi hodina hry a zatím si Inter s přehledem hlídá nejtěsnější možné vedení. Potvrzuje se, že celek ze severu Itálie má nejlepší defenzivu v lize.
     
    61
    Ciro Immobile napadal rozehrávku soupeře, jenže gólman Sommer před italským kanonýrem odkopl míč do bezpečí.
     
    62
    Žlutá karta pro tým Inter Milán (Nicoló Barella).
     
    64
    Po dalším centru do pokutového území si obrana Interu Milán dokázala poradit a nepustila nikoho z domácích hráčů do zakončení.
     
    65
    Acerbi si nechtěl přidělávat práci a před dotírajícím soupeřem bez problémů nakopl míč na polovinu Interu Milán.
     
    66
    Manuel Lazzari poslal centr do vápna, kde byl Ciro Immobile, jenže domácí kanonýr si při zpracování pomohl rukou.
     
    67
    Střídání v týmu S. S. Lazio:
    ze hřiště odchází Daiči Kamada, přichází Luis Alberto.
     
    68
    Inter Milán právě vstřelil branku! Inter přidává druhou branku! Defenziva Lazia míč nedokázala odvrátit z pokutového území. Barella si všiml dobíhajícího MARCUSE THURAMA, který si míč převzal ve velké rychlosti a napálil jej do sítě!
    68. Marcus THURAM - 0:2
     
    70
    Lazio pokračuje v obléhání velkého vápna Interu. Nicolò Casale chtěl vrátit míč spoluhráči na střed, jenže pomalou přihrávku vystihl soupeř.
     
    71
    Střídání v týmu Inter Milán:
    ze hřiště odchází Federico Dimarco, přichází Carlos Augusto.
     
    72
    Henrich Mchitarjan se po rychlém protiútoku Interu řítil sám na Provedela, ale domácí brankář vytáhl fantastický zákrok!
     
    73
    Střídání v týmu Inter Milán:
    ze hřiště odchází Nicoló Barella, přichází Davide Frattesi.
     
    74
    Zaccagni se dostal vpřed po levé straně, jenže neměl dostatečnou podporu spoluhráčů. Defenziva Interu zvládla i tuto situaci.
     
    75
    Střídání v týmu S. S. Lazio:
    ze hřiště odchází Nicolo Rovella, přichází Danilo Cataldi,
    ze hřiště odchází Mattia Zaccagni, přichází Pedro.
     
    76
    Sommer si dal pozor na skákavou malou domů, výborně si míč zpracoval a přenesl hru na pravou stranu hřiště.
     
    77
    Na stadionu i přes nepřiznivý výsledek panuje vynikajícím atmosféra. Příznivci Lazia ženou své oblíbence vpřed hlasitým skandováním.
     
    78
    Domácí zahrávali přímý kop. Prudký centr z kopačka Luise Alberta přiletěl na malé vápno, odkud jej do bezpečí odvrátil Carlos Augusto.
     
    79
    Střídání v týmu Inter Milán:
    ze hřiště odchází Marcus Thuram, přichází Marko Arnautović.
     
    80
    Luis Alberto si z tvrdého souboje odnesl šrám v obličeji. Sudí ponechal tvrdý střet bez karetního trestu.
     
    81
    Střídání v týmu S. S. Lazio:
    ze hřiště odchází Felipe Anderson, přichází Valentín Castellanos.
     
    82
    Žlutá karta pro tým S. S. Lazio (Nicolò Casale).
     
    83
    Bastoni se uvolnil na levé straně, prošel do pozice pro odcentrování, ale jeho pobídku odvrátil první hráč v modrém dresu Lazia.
     
    84
    Lautaro Martínez si skvělým klamáním tělem připravil pozici pro zakončení, ale technickým pokusem poslal míč mimo tři tyče.
     
    85
    Lazio zahrávalo rohový kop. Alberto odcentroval na malé vápno, nicméně Mchitarjan jeho pobídku odehrál ven ze šestnáctky.
     
    86
    Domácí už vrhají všechny síly do útoku, jenže Lazio se stále ne a ne dostat do střelecké pozice. Inter brání v kompaktním bloku.
     
    87
    Velká komplikace pro Lazio! Lazzari totiž vyfasoval červenou kartu.
     
    89
    Střídání v týmu Inter Milán:
    ze hřiště odchází Lautaro Martínez, přichází Davy Klaassen,
    ze hřiště odchází Hakan Çalhanoğlu, přichází Davy Klaassen.
     
    90
    Inter už si v závěru jen hlídá svůj náskok a nikam se nežene. Vypadá to, že Inzaghiho mužstvo zůstane na čele.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje 6 minut.
     
    90+2
    V nastavení mohl náskok hostů navýšit Mchitarjan, který střílel levačkou v pádu, ale domácí brankář Provedel vytáhl výborný zákrok.
     
    90+4
    Augusto dostal přihrávku na levou stranu, nicméně si nepotykal se zpracováním. Nikdo v modrém jeho chybu nepotrestal.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Inter na půdě Lazia potvrdil roli favorita a vítězí 2:0. O něco aktivnější bylo domácí Lazio, nicméně nikdo v modrém si vyloženou šanci nepřipravil. Na druhé straně naopak z první velké šance Interu Milán udeřil Lautaro Martínez. Po změně stran navíc přidal druhý zásah Marcus Thuram. Domácí poté zvýšili aktivitu, nicméně Lazzari se chvíli před koncem nechal vyloučit a bylo po nadějích.
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 5:5. Rohy: 8:7. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:15. (22:44:50)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 40. La. Martínez, 68. Thuram (Barella)

    Karty:   82. Casale (LAZ) – 27. Thuram (INM), 62. Barella (INM)   87. Lazzari (LAZ)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 5:5. Rohy: 8:7. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:15.
    S. S. Lazio: Provedel – Lazzari, Casale, Gila, Marušić – Guendouzi, Rovella (75. Cataldi), Kamada (67. Luis Alberto) – F. Anderson (81. Castellanos), Immobile, Zaccagni (75. Pedro).
    Náhradníci: Mandas, Sepe – Bašić, Hysaj, Patric, Lu. Pellegrini, Vecino, F. Ruggeri.

    Inter Milán: Sommer – Bisseck, Acerbi, A. Bastoni – Darmian, Barella (73. Frattesi), Çalhanoğlu (89. Klaassen), Mchitarjan, Dimarco (71. Augusto) – Thuram (79. Arnautović), La. Martínez (89. Klaassen).
    Náhradníci: Audero, Di Gennaro – Agoumé, Asllani, Pavard, Sensi, Stabile.
    bahis siteleri