Newcastle – Nottingham 1:3 (kon.) | Bournemouth – Fulham 3:0 (kon.) | Sheffield Utd. – Luton 2:3 (kon.)
Burnley – Liverpool 0:2 (kon.) | Manchester Utd. – Aston Villa 3:2 (kon.)
konec
Burnley FC
0:2 (0:1)
Liverpool FC
Úterý 26.12.2023, 18:30 • Turf Moor • Anglická Premier League • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+1
    Střídání v týmu Burnley FC:
    ze hřiště odchází Josh Brownhill, přichází Aaron Ramsey.
     
    90+1
    Žlutá karta pro tým Burnley FC (Dara O'Shea).
    90. Diogo JOTA - 0:2
     
    90
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Hosté potvrzují svou výhru pár sekund před vypršením 90. minuty! Už to vypadalo, že Luis Díaz a Diogo Jota situaci překombinovali. Diaz v pokutovém území ještě posouval balón doleva právě DIOGOVI JOTOVI. Ten se dostal už do ostrého úhlu, přesto dokázal prostřelit Trafforda mezi nohama – 0:2.
     
    88
    Šance na obou stranách! Po ztrátě Enda nejprve střílel těsně vedle liverpoolské brány Jacob Bruun Larsen. Na druhé straně si naběhl na krásnou přihrávku za obranu Diogo Jota, kterého však v souboji 1 na 1 vychytal levou nohou skvělý Trafford!
     
    86
    Trent Alexander-Arnold se opřel do míče slabší levačkou a vůbec to nebylo špatné! Z 20 metrů zamířil decimetry vedle pravé tyče Traffordovy brány.
     
    85
    Střídání v týmu Burnley FC:
    ze hřiště odchází Zeki Amdouni, přichází Nathan Redmond,
    ze hřiště odchází Lyle Foster, přichází Jacob Bruun Larsen.
     
    84
    Střídání v týmu Liverpool FC:
    ze hřiště odchází Darwin Núñez, přichází Diogo Jota.
     
    78
    Trent Alexander-Arnold vyfasoval žlutou kartu za držení Fostera. Následnou standardku zahrával Josh Brownhill, míč ale jen propadl pokutovým územím.
     
    68
    Viděli jsme ale největší šanci Burnley v zápase! Wilson Odobert na levém křídle vyzpovídal Trenta Alexandera-Arnolda a odcentroval na zadní tyč, kde našel volného Jóhanna Guðmundssona. Islandský reprezentant svou hlavičku nenasměroval do brány!
     
    67
    Střídání v týmu Liverpool FC:
    ze hřiště odchází Ryan Gravenberch, přichází Curtis Jones,
    ze hřiště odchází Cody Gakpo, přichází Dominik Szoboszlai,
    ze hřiště odchází Harvey Elliott, přichází Luis Díaz.
     
    61
    Střídání v týmu Burnley FC:
    ze hřiště odchází Mike Trésor, přichází Jóhann Gudmundsson.
     
    57
    Gól ale nebude platit! Sudí Tierney byl povolán k monitoru systému VAR, protože se ve výhledu brankáře Trafforda nacházel v ofsajdovém postavení stojící Saláh. Ten podle sudího reakci Trafforda opravdu ovlivnil a zásah Elliotta je tak odvolán!
    55. Neuznaný gól Elliotta.
     
    55
    Hosté svou velkou převahu potvrzují gólem na 2:0! Harvey Elliott se dostal k míči na středu u pokutového území. Hru ještě roztáhl doprava na Ryana Gravenbercha, který našel právě Harveyho Elliotta a ten střelou po zemi k levé tyči překonal Trafforda.
     
    42
    James Trafford drží Clarets v zápase! Harvey Elliott nyní vyzval Mohameda Saláha, který tvrdě pálil z pravé strany šestnáctky. Trafford míč vyrazil a na druhý pokus s pomocí obránce chytil do rukavic.
     
    40
    Povedený postupný útok Liverpoolu. Na jeho konci měl míč napravo Darwin Núñez, který ho posunul na střed pro Watarua Enda. Jeho skákavou přízemní střelu vytěsnil u své pravé tyče Trafford!
     
    34
    Na parádní pas Gravenbercha z hloubi pole si naběhl Mohamed Saláh. Jeho střela olízla břevno, ale opakovaný záběr ukázal, že v případě gólu by asi šel do hry ještě VAR. Egypťan se totiž při zpracování dotkl balónu rukou.
     
    28
    Dorážka Codyho Gakpa skončila v domácí síti, jenže tenhle gól platit nebude! Darwin Núñez totiž vyřadil bránícího Taylora ze hry faulem.
     
    22
    Sander Berge si pomohl oběma rukama v souboji s unikajícím Ryanem Gravenberchem. Zasloužená žlutá karta.
     
    16
    Tohle byla další velká šance Reds! Hosté donutili presinkem soupeře ke špatné rozehrávce. Darwin Núñez se pak zjevil před brankářem Traffordem a ještě se snažil nahrávat patičkou Saláhovi. To se úplně nepovedlo, nicméně balón se odrazil ke Codymu Gakpovi, který ho mohl posílat do brány, v níž už se Trafford nenacházel. Skvěle ho však zastoupil Jordan Beyer!
     
    8
    Málem další gól Liverpoolu. Mohamed Saláh převzal míč kousek za penaltou a z první střílel pod vřeno. James Trafford předvedl skvělý zákrok a konečky prstů vytáhl balón nad svou bránu!
    6. Darwin NÚÑEZ - 0:1
     
    6
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Tohle je hodně ostrý začátek zápasu! Ona celky nejprve zahrozily nanečisto a teď už jsou Reds do vedení! Cody Gakpo si na levém křídle narazil míč s Darwinem Núñezem. Ten skončil na trávníku, ale zatímco Gakpo domanévroval s balónem do blízkosti pokutového území, DARWIN NÚÑEZ se rychle zvedl a z druhé vlny akci podpořil. Následně dostal zpětnou přihrávku od svého spoluhráče a z hranici šestnáctky se trefil k levé tyči, kam Trafford nedosáhl.
     
    4
    Dobrý přechod hostí středem hřiště. Z toho těžil Harvey Elliott, který měl před sebou otevřený prostor. Dobrou přízemní střelu z 20 metrů vyrazil Trafford a následně se zapojil do hry Mohamed Saláh, který byl v ofsajdové pozici. Pomezní to tedy odmávl.

    Martin Augustin

    Branky: 6. Núñez (Gakpo), 90. Jota (Díaz)

    Karty:   22. Berge (BLY), 90+1. O'Shea (BLY) – 78. Alexander-Arnold (LIV)


    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 0:10. Střely mimo: 8:6. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 7:10.
    Burnley FC: Trafford – Vitinho, O'Shea, Beyer, Taylor – Trésor (61. Gudmundsson), Berge, Brownhill (C) (90+1. A. Ramsey), Odobert – Foster (85. Bruun Larsen), Amdouni (85. Redmond).
    Náhradníci: Murić – Rodriguez, Roberts, Cullen, Delcroix.

    Trenér: Vincent Kompany

    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Quansah, van Dijk (C), Gomez – Elliott (67. Díaz), Endó, Gravenberch (67. Jones) – Saláh, Gakpo (67. Szoboszlai), Núñez (84. Jota).
    Náhradníci: Kelleher – Konaté, L. Chambers, McConnell, Bradley.

    Trenér: Jürgen Klopp

    Rozhodčí: Tierney – Perry, Ledger
    bahis siteleri