USA – Slovensko 10:2 (kon.) | Švédsko – Finsko 4:5 (1:2 po s.n.) | Česko – Švýcarsko cz 4:2 (kon.)
Kanada – Německo 6:3 (kon.)
po s.n. (1:2)
Švédsko
4:5 (0:2, 4:1, 0:1 - 0:0)
Finsko
Neděle 31.12.2023, 14:30 • Scandinavium, Göteborg • Mistrovství světa do 20 let • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    Jani NYMAN - 4:5
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Finsko.
    Autorem vítězné branky je JANI NYMAN.
     
    64:00
    Běží poslední minuta prodloužení!
     
    61:55
    Zato Liam Öhgren se s tím nemazal a těsně poté, co prorazil dopředu, prověřil Valiho zakončením k tyči! Gólman zastavil i následnou dorážku!
    58:28 Jani NYMAN - 4:4
     
    58:28
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Scandinavium dnes nejspíš uvidí prodloužení, hosté minutu a půl před koncem srovnávají stav utkání! Domácí náskok je minulostí poté, co se před přetížené brankoviště protáhl JANI NYMAN a dorážkou zakončil za Thelina, kterého jeho obrana nechala na holičkách – 4:4! Asistence: Lenni Hämeenaho, Kasper Halttunen.
     
    58:01
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    57:25
    Finsko si vybojovalo vhazování v útočném pásmu a kouč Mikkola gestikuluje na Valiho, aby se stáhl na střídačku! Leijonat je v šesti!
     
    56:18
    Někdo z hostů teď zpoza branky nepromyšlenou rozehrávkou namazal Wahlbergovi, jehož nečekané zakončení z mezikruží si ale Vali pohlídal a udržel svůj tým ve hře!
     
    53:44
    Tohle už vyloučení bude, na trestnou zamíří Elias Salomonsson (SWE). Ten v předbrankovém prostoru zasáhl hokejkou do obličeje tečujícího Nymana.
     
    47:51
    Blesková akce Suomi vedla k nepřehledné situaci před Thelinem, kterou ale Švédové nakonec ubránili a puk včas dostali pryč od svého brankoviště! Vyrovnání se nekoná!
     
    41:58
    Domácí mají šanci navýšit svůj náskok, Kasper Halttunen (FIN) dostává dvě minuty za vysokou hůl.
     
    39:00
    Ohlášena poslední minuta druhé třetiny!
    34:53 Filip BYSTEDT - 4:3
     
    34:53
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Dlouhý tlak nakonec přeci jen přinesl ovoce, Tři korunky sekundu před koncem přesilovky poprvé v zápase odskakují do vedení! Mezi úspěšné střelce se nově zařadil také FILIP BYSTEDT, který na Valiho vyzrál rychlým zakončením z levého prostoru pro vhazování – 4:3! Asistence: Felix Unger Sörum, Mattias Hävelid.
     
    32:54
    Teprve sedmnáctiletý Emil Hemming (FIN), který tak hraje ještě s košíkem na helmě, zahákoval útočícího Forsfjälla a nějakou dobu teď stráví na trestné.
     
    31:37
    Po Wahlbergově výpadu po křídle znovu před Valinem vznikla nepřehledná situace, hostující obrana se ale tentokrát včas dala dohromady!
    28:58 Theo LINDSTEIN - 3:3
     
    28:58
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    S brankami se nám v Göteborgu roztrhl pytel, v divoké reklamě na hokej je stav znovu nerozhodný! Chaotické situaci před finským brankovištěm využil THEO LINDSTEIN, který se dostal k odraženému puku v prostoru mezi kruhy a rychlou ranou ho nasměroval za Valiho – 3:3! Asistence: Felix Unger Sörum, Otto Stenberg.
    27:15 Kasper HALTTUNEN - 2:3
     
    27:15
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je zápletka! Ostrůvky finských fanoušků v ochozech jen pár sekund po startu početní výhody poslal na nohy KASPER HALTTUNEN, který na pravé straně přetavil Keskinenův křižný pas v prudkou dělovku z voleje! Thelin byl bez šance, Suomi znovu vede – 2:3! Asistence: Oiva Keskinen, Kasper Kulonummi.
     
    27:07
    Po konci komerční přestávky uvidíme přesilovku Finska, za sekání míří na trestnou Liam Öhgren (SWE).
    26:38 Jonathan LEKKERIMÄKI - 2:2
     
    26:38
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Naštvaný Kangas opouští trestnou lavici předčasně, máme vyrovnáno! Po přihrávce Östlunda se to kotouče na zadní hranici prostoru pro vhazování opřel JONATHAN LEKKERIMÄKI, jehož prudký projektil líznul vnitřek bližší tyče a zaplul na Valiho! Začínáme od začátku – 2:2! Asistence: Noah Östlund, Axel Sandin-Pellikka.
     
    25:54
    Finsko sice na moment ožilo, teď ho ale čekají těžké chvíle. Kalle Kangas (FIN) je trestán za nedovolené bránění, nepomohly mu ani hlasité protesty.
    23:24 Isac BORN - 1:2
     
    23:24
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    No, Finové to budou mít opravdu hodně těžké: Švédsko hraje jako vyměněné a rychle stahuje hostující náskok na jeden gól! Domácí střeleckou listinu otevírá ISAC BORN, který bekhendovým zakončením ze složité pozice propasoval puk mezi tyč a beton nataženého Valiho – 1:2! Asistence: Noah Östlund, Tom Willander.
     
    21:59
    Tre Kronor se po promrhané první části dostávají do tempa! Bleskovou kombinaci pěknou ranou z mezikruží uzavřel Stenberg, Vali se vyznamenal a nepříjemné zakončení vytěsnil!
     
    19:00
    Ohlášena poslední minuta první třetiny!
    18:21 Lenni HÄMEENAHO - 0:2
     
    18:21
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Výbornou třetinu ze strany Leijonatu korunuje další gól, Švédové rázem prohrávají už o dvě branky! Pořadatelé znovu doplatili na rozháranou obranu, kterou bez milosti potrestal LENNI HÄMMENAHO a z pozice u brankové konstrukce propasoval kotouč za položeného gólmana – 0:2! Asistence: Janne Naukkarinen.
     
    16:38
    Atmosféra houstne, před finskou svatyní nyní vznikla první větší strkanice. Shodné tresty za hrubost inkasují Anton Wahlberg (SWE) a Emil Pieniniemi (FIN).
    12:25 Tommi MÄNNISTÖ - 0:1
     
    12:25
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Švédská tvrz po 192 minutách a 25 sekundách poprvé na turnaji padla, Suomi se daří přetavit aktivitu v zásah a jdou do vedení! Jen krátce po vyhraném buly se dorážkou z bezprostřední blízkosti svatyně prosadil TOMMI MÄNNISTÖ, který se tak stává prvním hráčem, který v Göteborgu domácím vstřelil gól – 0:1! Asistence: Kasper Halttunen, Oiva Keskinen.
     
    12:20
    První větší šance! Domácí zadáci si nepohlídali Keskinena, který se u tyče dostal k odraženému puku a zkusil jej propasovat mezi gólmanův beton a konstrukci! Thelin byl ale ve střehu a škvíru včas zahradil, skvělý zákrok!
    Marken.cz

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 24. Born (Östlund, Willander), 27. Lekkerimäki (Östlund, Sandin-Pellikka), 29. Lindstein (Unger Sörum, Stenberg), 35. Bystedt (Unger Sörum, M. Hävelid) – 13. Männistö (Halttunen, Keskinen), 19. Hämeenaho (Naukkarinen), 28. Halttunen (Keskinen, Kulonummi), 59. Nyman (Hämeenaho, Halttunen), rozh. náj. Nyman

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Jonathan Lekkerimäki (SWE)
    1:0   Kasper Halttunen (FIN)
    2. série:
    1:0   David Edstrom (SWE)
    1:0   Lenni Hämeenaho (FIN)
    3. série:
    1:0   Axel Sandin-Pellikka (SWE)
    1:0   Jere Lassila (FIN)
    4. série:
    1:0   Noah Östlund (SWE)
    1:1   Konsta Helenius (FIN)
    5. série:
    1:1   Liam Öhgren (SWE)
    1:2   Jani Nyman (FIN)


    Švédsko: Thelin (H. Hävelid) – Salomonsson, Sandin-Pellikka (A), Lindstein, Willander, E. Pettersson, M. Hävelid, Johansson – Öhgren (C), Bystedt, O. Pettersson (A) – Wahlberg, Östlund, Lekkerimäki – Stenberg, Edstrom, Unger Sörum – Born, F. Wagner, Forsfjäll – Rudslätt.
    Trenér: Magnus Hävelid.

    Finsko: Vali (Kokko) – Pulkkinen, Kulonummi, Pieniniemi, Salin (A), Kärki, Kangas, Väisänen – Naukkarinen, Lassila (C), Hämeenaho – Kaskimäki, Helenius, Nyman (A) – Männistö, Keskinen, Halttunen – Koskipirtti, Bau, Hemming – Kumpulainen.
    Trenér: Lauri Mikkola.

    Rozhodčí: Hebeisen (SUI), Murray (CAN) – Konc (SVK), Schlegel (SUI).

    Diváci: 11 512
    bahis siteleri