Washington – New Jersey 3:6 (kon.) | Anaheim – Toronto 1:2 (po pr.)
konec
Washington Capitals
3:6 (1:2, 2:2, 0:2)
New Jersey Devils
Čtvrtek 04.01.2024, 01:30 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:51
    Pár sekund před koncem se ještě naposledy trestá, Brendan Smith (NJD) jde ven za vražení na hrazení.
     
    59:00
    Ohlášena poslední minuta třetí třetiny!
    55:35 Michael MCLEOD - 3:6
     
    55:35
    6/6
    New Jersey právě vstřelilo branku!
    Dovolím si říct, že v Capital One Areně máme rozhodnuto! Chabá práce obrany Washingtonu umožnila MICHAELU McLEODOVI získat kotouč v bezprostřední blízkosti brankoviště a uklidit ho za bezmocného Sheparda, který tak inkasuje pošesté. Jersey zvyšuje na rozdíl tří gólů – 3:6! Asistence: Alexander Holtz, Curtis Lazar.
    Holtz A., McLeod M., Miller C., Lazar C., Hughes L., Daws N.
    Ovečkin A., Bear E., Shepard H., Sandin R., Wilson T., Kuzněcov J.
    47:16 Dawson MERCER - 3:5
     
    47:16
    6/6
    New Jersey právě vstřelilo branku!
    Hosty nevyužitá přesilovka moc dlouho mrzet nemusela, hosté si pojišťují svůj náskok a znovu je to o dvě branky! Haula z jednoho kruhu poslal puk na ten opačný, na jehož kraji číhal DAWSON MERCER a ten obratem zakončil přesně za pomalu se přesouvajícího Sheparda – 3:5! Asistence: Erik Haula, Nathan Bastian.
    Holtz A., Bastian N., Nemec Š., Daws N., Haula E., Mercer D.
    Jensen N., Ovečkin A., Dowd N., Shepard H., Malenstyn B., van Riemsdyk T.
     
    45:08
    Dvě trestné minuty si do svých statistik zapisuje Alexander Ovečkin (WSH), a to za podrážení. Čtrnáct sekund teď budeme sledovat hru čtyři na čtyři.
     
    44:26
    Bratt se ve vlastním oslabení dostal do velké šance a prorazil před domácí brankoviště, kde byl faulován! Poměr sil na ledě se vyrovná!
     
    43:22
    Jonas Siegenthaler (NJD) mizí na trestnou lavici za hákování, využije Washington i třetí početní výhodu?
    39:44 Michael MCLEOD - 3:4
     
    39:44
    6/6
    New Jersey právě vstřelilo branku!
    Tomu říkám odhodlání! Vyrovnaný stav nevydržel ani minutu, New Jersey se před přestávkou vrací do vedení a lví podíl na tom nese MICHAEL McLEOD! Po přihrávce Holze se totiž procpal až na pravý kruh a navzdory dvěma dotěrným protihráčům z otočky zakončil přesně do trestuhodně otevřené škvíry mezi Shepardovými betony – 3:4! Asistence: Alexander Holtz.
    Holtz A., Nemec Š., McLeod M., Lazar C., Daws N., Siegenthaler J.
    Jensen N., Protas A., McMichael C., Shepard H., Mantha A., Fehérváry M.
     
    39:23
    Neuvěřitelné, domácí mohli hned dokonat obrat! Po chybě obrany Devils se před Dawsem sám ocitl Dowd, brankář ale zakročil betonem!
     
    39:00
    Ohlášena poslední minuta druhé třetiny!
    38:58 John CARLSON - 3:3
     
    38:58
    6/5
    Washington právě vstřelil branku!
    Tentokrát už to JOHNU CARLSONOVI vyšlo, v Capital One Areně začínáme zase od začátku! Miller trestnou lavici opouští předčasně poté, co produktivní zadák Washingtonu zachytil přihrávku od mantinelu na modré čáře a následně propálil vše, co mu stálo v cestě – 3:3! Asistence: Jevgenij Kuzněcov, Alexander Ovečkin.
    Ovečkin A., Protas A., Shepard H., Mantha A., Carlson J., Kuzněcov J.
    Daws N., Haula E., Siegenthaler J., Bahl K., Mercer D.
     
    37:29
    Ještě před pauzou možná bude vyrovnáno, Colin Miller (NJD) u své modré čáry zatáhl za záchranou brzdu a podrazil útočícího Wilsona. Přesilovka pro Caps.
     
    34:48
    Mohlo být vyrovnáno, na Dawsem to cinklo! Na hattrick si po Hischierovi chtěl zadělat také Kuzněcov, který z prostoru pro vhazování orazítkoval horní tyč hostující svatyně!
    31:25 Jevgenij KUZNĚCOV - 2:3
     
    31:25
    6/6
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí se zničehonic prosazují, znovu je to jen o gól! Ovečkin přihrávkou z modré čáry vysunul dopředu JEVGENIJE KUZNĚCOVA, jenž následně z pravého prostoru pro vhazování Dawse překvapil zakončením pod zvednutý beton – 2:3! Asistence: Alexander Ovečkin, Martin Fehérváry.
    Jensen N., Ovečkin A., Shepard H., Mantha A., van Riemsdyk T., Kuzněcov J.
    Hischier N., Lazar C., Hughes L., Daws N., Siegenthaler J., Mercer D.
    28:08 Dawson MERCER - 1:3
     
    28:08
    6/6
    New Jersey právě vstřelilo branku!
    Devils těží z výborné pasáže a opět odskakují do dvoubrankového vedení! Haula z rohu kluziště narýsoval pěknou přihrávku na mezikruží k volnému DAWSONU MERCEROVI, který se obratem do kotouče opřel a překvapivě lehkou střelou z voleje ho uklidil za Sheparda – 1:3! Asistence: Erik Haula, Nico Hischier.
    Hischier N., Miller C., Daws N., Haula E., Bahl K., Mercer D.
    Strome D., Shepard H., Fehérváry M., Phillips M., Pacioretty M., Carlson J.
     
    20:16
    Domácí zahájili druhou část ve velkém stylu! McMichael nachytal obranu Devils na švestkách a vydal se do úniku, položený Daws ho ale vychytal nataženým betonem! Skvělý zákrok!
     
    19:48
    Od vyrovnání nás dělilo jen pár milimetrů, Ovečkin teď orazítkoval vnitřek vzdálenější tyče! Pryž se pak nebezpečně odrazila do brankoviště, odkud jí Daws smetl za svatyni!
     
    19:00
    Ohlášena poslední minuta první třetiny!
    18:38 Connor MCMICHAEL - 1:2
     
    18:38
    6/5
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí přetavili přesilovku v kontaktní gól a ještě před přestávkou jsou zpátky ve hře! Na listinu střelců se zapisuje CONNOR McMICHAEL, který v pozici u pravého mantinelu našel skulinu mezi horní tyčí a ramenem přesouvajícího se Dawse a bez milosti do ní nasměroval puk – 1:2! Asistence: Rasmus Sandin, Anthony Mantha.
    Ovečkin A., Protas A., McMichael C., Shepard H., Sandin R., Mantha A.
    Tierney C., Lazar C., Daws N., Siegenthaler J., Bahl K.
     
    17:10
    Ovečkin ze své kanceláře na kruhu připravil teč pro Wilsona, kotouč se ale mezi tři tyče nevešel! Devils ho obratem vyhazují ven z pásma.
     
    16:55
    Teď nicméně dostává šanci se vrátit do hry. Nathan Bastian (NJD) je po souboji za brankovištěm trestán za hrubost, Daws bude muset zpozornět.
    09:50 Nico HISCHIER - 0:2
     
    09:50
    6/5
    New Jersey právě vstřelilo branku!
    Na dobré věci občas stojí za to si počkat, o čemž se teď hostující fanoušci přesvědčili na vlastní kůži! Dlouhou kombinaci projektilem od modré čáry uzavřel Hughes, jehož přímočarou střelu mimo dosah Sheparda lehkou tečí nasměroval NICO HISCHIER a zadělal si na hattrick – 0:2! Asistence: Luke Hughes, Jack Hughes.
    Hischier N., Hughes L., Daws N., Bratt J., Toffoli T., Hughes J.
    Dowd N., Shepard H., Fehérváry M., Malenstyn B., Carlson J.
     
    09:15
    Inu, takhle se Max Pacioretty (WSH) uvést určitě nechtěl. Během svého druhého střídání v tomto ročníku inkasuje menší trest za podražení Marina.
     
    03:51
    A mohlo to být 0:2, Holtzovo rutinní nahození ze středního pásma se od zadního hrazení odrazilo před brankoviště a nepřipraveného Sheparda pořádně potrápilo! Gólman nicméně nakonec puk zastavil u tyče a schoval pod svou rukavici!
    03:03 Nico HISCHIER - 0:1
     
    03:03
    6/6
    New Jersey právě vstřelilo branku!
    Ale pozor, jako první jdou nakonec do vedení hosté! Miller protáhl kotouč do obranného pásma Washingtonu a Shepard jeho následné nahození jen vyrazil před sebe, čehož využil dojíždějící NICO HISCHIER a dorážkou otevřel skóre – 0:1! Asistence: Colin Miller, Nico Daws.
    Hischier N., Miller C., Daws N., Haula E., Bahl K., Mercer D.
    Protas A., McMichael C., Bear E., Shepard H., Sandin R., Mantha A.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 19. McMichael (Sandin, Mantha), 32. Kuzněcov (Ovečkin, Fehérváry), 39. Carlson (Kuzněcov, Ovečkin) – 4. Hischier (C. Miller, Daws), 10. Hischier (L. Hughes, J. Hughes), 29. Mercer (Haula, Hischier), 40. M. McLeod (Holtz), 48. Mercer (Haula, Bastian), 56. M. McLeod (Holtz, Lazar)


    Washington Capitals: Shepard (Kuemper) – Fehérváry, Carlson (A), Sandin, Bear, T. van Riemsdyk, Jensen – Ovečkin (C), Kuzněcov, Wilson (A) – Protas, McMichael, Mantha – Pacioretty, D. Strome, M. Phillips – Malenstyn, Dowd, Aube-Kubel.
    Trenér: Spencer Carbery.

    New Jersey Devils: Daws (Vaněček) – Siegenthaler, Nemec, L. Hughes, Marino, Bahl, C. Miller, B. Smith – Toffoli, J. Hughes (A), Bratt – Haula, Hischier (C), Mercer – Lazar, M. McLeod, Holtz – Tierney, Bastian.
    Trenér: Lindy Ruff.

    Rozhodčí: Sutherland, Blandina – MacPherson, Cherrey.

    Diváci: 17 156
    bahis siteleri