Německo – Norsko 5:4 (po pr.) | Švédsko – Česko cz 5:2 (kon.) | USA – Finsko 3:2 (kon.)
konec
Švédsko
5:2 (1:1, 1:1, 3:0)
Česko
Čtvrtek 04.01.2024, 15:00 • Scandinavium, Göteborg • Mistrovství světa do 20 let • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
    53:02 Jonathan LEKKERIMÄKI - 5:2


     
    53:02
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    První semifinále je nejspíše rozhodnuté! Jiří Kulich vyrobil velkou chybu na obranné modré a Švédové se dostali ke kombinaci za brankou. Zpoza ní se dostal puk před branku zásluhou Noaha Östlunda, zde ho z velké blízkosti napálil JONATHAN LEKKERIMÄKI a prostřelil bezradného Hrabala. – 5:2. Asistence: Noah Östlund a Otto Stenberg.
    52:00 Noah ÖSTLUND - 4:2


     
    52:00
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tři korunky odskakují do dvougólového vedení! České mužstvo se vrhlo v pěti do útoku a za svou zbrklost je potrestáno. Po ztrátě totiž mířil sám na branku NOAH ÖSTLUND, který svůj nájezd vyřešil pohotovým bekhendovým blafákem a Švédsko se přibližuje k postupu do finále. – 4:2. Asistence: Theo Lindstein a Tom Willander.
    45:14 Jonathan LEKKERIMÄKI - 3:2


     
    45:14
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Domácí mužstvo hned z přesilovky střílí třetí branku! Axel Sandin-Pellikka z vrcholu přesilovkové souhry posunul na svého kanonýra. Tím není nikdo jiný než JONATHAN LEKKERIMÄKI a ostrou ránou z první překonává marně přesouvajícího se Hrabala. – 3:2. Asistence: Axel Sandin-Pellikka a Anton Wahlberg.
    27:36 Tomáš CIBULKA - 2:2


     
    27:36
    Česko právě vstřelilo branku!
    Po přesilové hře je znovu vyrovnáno! Druhá přesilovková formace dokázala poskládat deštník před švédskou brankou. Proto skvěle z rohu hrací plochy načasoval přihrávku Adam Bareš. Na ní si najel obránce TOMÁŠ CIBULKA a okamžitou střelou golfákem prostřelil betony Huga Hävelida. – 2:2. Asistence: Adam Bareš a Dominik Rymon.
    22:35 Axel SANDIN-PELLIKKA - 2:1


     
    22:35
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Bohužel jdou domácí do vedení! Tohle je obrovská smůla pro Michaela Hrabala. AXEL SANDIN-PELLIKKA si vybrusil ke střele za modrou čárou a všimnul si nabídnutého prostoru v naší svatyni a přesně pod břevno otáčí skóre semifinále. – 2:1. Asistence: Elias Salomonsson.
    11:52 Theo LINDSTEIN - 1:1


     
    11:52
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Hned po komerční přestávce je vyrovnáno! U vhazování byl úspěšnější švédský centr David Edstrom a okamžitě po tomto úspěchu letěl kotouč na modrou čáru. Zde si ho našel THEO LINDSTEIN a jednoduchým nahozením tahem překonal Hrabala, který špatně nastavil lapačku, ze které mu puk vypadl a zamířil do sítě. Český gólman rozhodně nebude mít čisté svědomí. – 1:1. Asistence: David Edstrom.
    06:55 Matyáš MELOVSKÝ - 0:1


     
    06:55
    Česko právě vstřelilo branku!
    Český výběr jde do brzkého vedení! Po buly v útočném pásmu dostal Eduard Šalé kotouč za branku na Sebastiána Redlicha, který se svou šikovností zbavil obránce a následně poslal přihrávku před domácí svatyni na volného spoluhráče. Tím byl MATYÁŠ MELOVSKÝ, ten po zpracování překvapivou střelou překonal Hävelida a zároveň vstřelil svou první branku na turnaji. – 0:1. Asistence: Sebastián Redlich a Eduard Šalé.
    Marken.cz

    Matyáš Kotlan

    Branky a nahrávky: 12. Lindstein (Edstrom), 23. Sandin-Pellikka (Salomonsson), 46. Lekkerimäki (Sandin-Pellikka, Wahlberg), 52. Östlund (Lindstein, Willander), 54. Lekkerimäki (Östlund, Stenberg) – 7. Melovský (Redlich, Šalé), 28. Cibulka (Bareš, Rymon)


    Švédsko: H. Hävelid (Thelin) – M. Hävelid, E. Pettersson, Willander, Lindstein, Sandin-Pellikka, Salomonsson (A), Johansson – Lekkerimäki, Östlund, Wahlberg – O. Pettersson (A), Bystedt, Öhgren (C) – Unger Sörum, Edstrom, Stenberg – Forsfjäll, F. Wagner, Born – Rudslätt.
    Trenér: Magnus Hävelid

    Česko: Hrabal (Vondraš) – Alscher, Hamara (A), Čech, Cibulka, Galvas, Prčík, Kočí – Kulich (C), Šapovaliv (A), Bareš – Redlich, Melovský, Šalé – Štancl, Becher, Rymon – Židlický, Přibyl, Maštalířský – Hujer.
    Trenér: Patrik Augusta

    Rozhodčí: Hebeisen (SUI), Pearce (CAN) – Durmis (SVK), Shane (USA)

    Diváci: 11 512
    bahis siteleri