Buffalo – Seattle 2:5 (kon.) | Tampa – Los Angeles 3:2 (po pr.) | Toronto – San Jose 7:1 (kon.)
NY Islanders – Vancouver 2:5 (kon.) | Nashville – Anaheim 3:5 (kon.) | St. Louis – Florida 1:5 (kon.)
Winnipeg – Columbus 5:0 (kon.) | Chicago – Edmonton 1:2 (kon.) | Arizona – Boston 4:3 (po pr.)
Calgary – Ottawa 6:3 (kon.)
konec
Nashville Predators
3:5 (0:3, 0:1, 3:1)
Anaheim Ducks
Středa 10.01.2024, 02:00 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to tak pro toto časné ráno vše. Mějte pohodový zbytek pracovního týdne a někdy příště se budu u NHL těšit napočtenou! Carpe diem. (04:54:20)
     
    Dnešní utkání sledovalo 17 159 diváků.
     
    Statistika
    Střely na bránu: 42 – 33 | Přesilová hra: 0/3 – 1/3 | Trestné minuty: 11 – 11

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Juuse Saros (NSH) – 28 zákroků, 5 OG, úspěšnost 84,85 %, odchytal 57:20
    Lukáš Dostál (ANA) – 39 zákroků, 3 OG, úspěšnost 92,86 %, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa
    Radko Gudas (ANA) – 1+0, +3 účast, 4 střely na bránu, TM 2, čas na ledě 20:45
    Lukáš Dostál (ANA) – 39 zákroků, 3 OG, úspěšnost 92,86 %, odchytal 60:00

    Tři hvězdy utkání
    1. Lukáš Dostál (ANA) 39 zákroků
    2. Troy Terry (ANA) 1+1
    3. Jackson LaCombe (ANA) 0+2
     
    Na minimálně dvě trefy už však měli domácí málo času, ne pokaždé se povede to, co juniorské reprezentaci. Anaheim tak přerušil sérii tří porážek a nutno dodat, že zcela zaslouženě. Nashville se do hry dostal až za stavu 0:5, kdy Ducks lehce polevili a především kontrolovali zápas. Mrzet to může Lukáše Dostála, ten byl 49 minut a 45 sekund ve hře o první čisté konto v NHL, nakonec ale inkasoval třikrát.

    Střely na branku: 42 – 33 (17 – 12)
     
    Konec zápasu.
    59:17 Denis GURJANOV - 3:5
     
    59:17
    6/6
    Nashville právě vstřelil branku!
    Predators to tam nakonec domlátili a výsledek už pro ně nevypadá tak šíleně, ba co více, ještě je to i hratelné! Velký závar na brankovišti způsobili především tři hráči Nashvillu, přičemž ten poslední, kdo prostřelil Dostála, byl DENIS GURJANOV – 3:5! Asistence: Michael McCarron, Juuso Pärssinen.
    Gurjanov D., Tomasino P., McCarron M., Josi R., Pärssinen J., Evangelista L.
    Dostál L., Fowler C., Killorn A., McTavish M., Ljubuškin I., Vatrano F.
     
    58:55
    Elitní lajna Predators přes minutu zůstávala na ledě, střídá až poté, co další pokus zamířil jenom do Dostála. Ten je aktuálně na 37 zákrocích.
     
    58:19
    Ostřelování branky Dostála zatím efekt nepřináší. Josi to zkoušel přímo z osy, přišlo však jenom další přerušení z hostující strany.
     
    58:06
    O´Reilly se snažil protlačit puk u tyčky, Dostál ale ve spolupráci s obranou docílil přerušení hry.
     
    57:38
    Přihrávka z otočky šla nad kruhy pro Novaka, který pálil z první, v tísni to ale šlo těsně nad!
     
    57:28
    Ono to může být v závěru ještě zajímavé! Nashville to zkouší bez brankáře a z levé strany přišla tvrdá Forsbergova střela, Dostál Anaheim na chvíli uklidnil.
    57:02 Philip TOMASINO - 2:5
     
    57:02
    6/6
    Nashville právě vstřelil branku!
    Nakonec se Predators dočkali ještě jednoho snížení! Josi poslal od modré puk podél prken za branku na McCarrona, který lehce těžkopádně vyjel na pravý kruh. Z otočky ale našel přesně PHILIPA TOMASINA, jenž využil dobré clony Gurjanova a prostřelil Dostála, který nemohl nic vidět – 2:5! Asistence: Michael McCarron, Roman Josi.
    Tomasino P., Gurjanov D., McCarron M., Fabbro D., Saros J., Josi R.
    Dostál L., Vaakanainen U., Henrique A., Strome R., Terry T., Mintjukov P.
     
    56:00
    Oslabení tak Predators přečkali bez problémů, v posledních minutách se možná dočkají i toho, že soupeře přestřílí.
     
    55:07
    V přesilovce se hostům tolik nedaří a museli čelit přečíslení 3 na 2! To zatahoval z mezikruží O´Reilly a mířil Dostálovi na vyrážečku, gólman Ducks ale podruhé inkasovat odmítl!
     
    54:02
    Snaha to vykombinovat prakticky do prázdné na první dobrou Anaheimu nevyšla. Vatrano sice střílel nad beton přesunujícího se Sarose, tvrdý pokus byl ale na kruzích zablokován.
     
    53:44
    Cody Glass (NSH) schytal za třetinu druhé vyloučení. Tentokrát se snažil být na puku první, dopomohl si k tomu ale podražením Mintjukova. Dočkají se domácí druhé trefy v oslabení?
     
    52:32
    Strome ještě na konci střídání zkusil jít do brejku, jeho nahrávka na Terryho už ale byla víceméně z nouze a scházela jí přesnost. Hosté se však nikam netlačí, jenom vyčkávají na sirénu.
     
    51:16
    Forsberg dostal puk na levou stranu, kde operoval. Zároveň si ale vyjel více ze střeleckého úhlu a napálil následně jenom plexisklo za brankou. Na to konto pak vyjel do kontru Killorn, přistrčil Vatranovi, který pálil taktéž z ne úplně komfortní pozice. Nastřelil však břevno!
    49:45 Alexandre CARRIER - 1:5
     
    49:45
    5/6
    Nashville právě vstřelil branku!
    Dostál přišel o čisté konto deset a čtvrt minuty před koncem, nutno ale dodat že ALEXANDRE CARRIER si to za svoje nasazení při střídání zasloužil. Nejprve totiž zblokoval střelu z levého kruhu, odražený puk využil k vytažení hry z pásma Nyquist. Právě švédský forvard pak v kontru posunul napravo pro ALEXANDRA CARRIERA, jenž prostřelil Dostála mezi betony – 1:5! Asistence: Gustav Nyquist.
    Schenn L., Lauzon J., Carrier A., McCarron M., Saros J.
    Dostál L., Killorn A., Terry T., McTavish M., Mintjukov P., Carrick S.
    49:03 Saros výborně zasáhl proti Vatranovi
     
    49:03
    Vatrano byl blízko šesté trefě, když mu Strome poslal nahrávku napříč brankovištěm k druhé tyči. Americký útočník to vzal z první, Saros se ale skvěle přesunul a betonem ještě udržel puk před brankovou čárou!
     
    48:23
    Anaheimu stačí jenom kontrolovat hru a je si toho moc dobře vědom. Navíc bude mít druhou přesilovku v utkání, Cody Glass (NSH) zatáhl holí za ruku Killorna, za což je mu udělen menší trest.
     
    47:32
    Carrier u mantinelu sice zastavil Killorna, jenže nedokázal sebrat puk na svou hokejku a Killorn mohl pokračovat v tažení. Navíc budou mít Ducks přesilovou hru.
     
    46:49
    Urho Vaakanainen dokázal podržet puk v pásmu, otočkou okolo něj ve středním se navíc dostal do pozice, kdy mohl nahazovat. Tak se i stalo, svého krajana v brance ale výrazněji neohrozil.
     
    46:08
    Lundeström si pohlídal Forsberga, který se jej snažil u mantinelu dohrát. Hostující útočník navíc získal puk a nahozením dopředu vybojoval pro Anaheim pásmo.
     
    45:13
    Predators se snaží tlačit hru dopředu, ale hosté výborně brání. Fabbro to zkusil od modré prostřelit, trefil jenom blokující hráče před Dostálem.
    43:18 Radko GUDAS - 0:5
     
    43:18
    6/6
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Zadní vrátka si Predators po konci přesilovky znovu nehlídali, a tak je z toho pátý gól Anaheimu! LaCombe vyhodil puk šikovně tak, že jej ve středním pásmu sebral RADKO GUDAS a vydal se do situace, která pro něj není vůbec typická: brejk. Napoprvé jej zakončil jenom do Sarose, odražený kotouč si ale vzal, objel kasu a mezírkou mezi Sarosovou bruslí a tyčí dostal puk do branky – 0:5! Asistence: Jackson LaCombe.
    Gudas R., Dostál L., Vaakanainen U., Terry T., McTavish M., Ljubuškin I.
    Tomasino P., McDonagh R., McCarron M., Fabbro D., Saros J., Evangelista L.
     
    41:53
    Jenže početní výhody Nashvillu, to není úplně něco, s čím byste se chtěli chlubit před rodiči manželky či přítelkyně. Anaheim v poklidu brání veškeré snahy.
     
    41:06
    Radko Gudas (ANA) čistil prostor před vlastní brankou až moc důrazně, Forsberga vzal bokem tak, že jej seslal k ledu. Klasifikace podrážení tak znamená přesun na trestnou. A také tam klidně mohl skončit O´Reilly, který již v přerušené hře vletěl nesmyslně do Terryho, drobná rozmíška ale nebyla trestána.
     
    40:34
    Po vyhraném buly Forsberg obkroužil branku a chtěl okamžitě zakončovat u protější tyčky. Zradila ho ale stabilita a zakončoval v pádu jenom do betonu Dostála.
     
    40:16
    Domácí neztrácí naději, že utkání zvládnou ještě zdramatizovat, mají na to už ale jenom dvacet minut. Začali však dobře, po přechodu do útočného pásma okamžitě hodili puk na branku. Dostál si ale poradil a přerušil hru.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    To se sice úplně nestalo, po dvou třetinách ale drží komfortní čtyřbrankové vedení. Herně už to bylo oproti první dvacce vyrovnanější, potenciální snahy na drama ale Ducks zarazili hned na začátku 24. minuty, když se za přispění hokejky Fabbra prosadil Troy Terry. Nashville byl výrazně střelecky aktivnější, skvěle chytajícího Lukáše Dostála ale nepřekonal a brněnský rodák to má výborně rozjeté na první nulu v NHL!

    Střely na branku: 25 – 21 (14 – 7)
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:26
    Fowler vyvedl hru od mantinelu přihrávkou na spoluhráče mezi kruhy. Anaheim se do útoku nežene a dost možná udrží hru v závěrečných sekundách na svých hokejkách.
     
    38:40
    McTavish se hned zapojil do bránění a naskočil z trestné, i druhé oslabení v utkání Ducks bez problémů přečkali.
     
    38:19
    Forsberg byl s Josim velmi vidět. Zejména první jmenovaný zásoboval Dostála střelami, nadějný brankář organizace fakticky z předměstí Los Angeles ale stále drží čisté konto.
     
    37:49
    Forsberg to vzal z prostoru nad kruhy, trefil však ale jenom Dostála. Přesto kombinace pokračovala, odražený kotouč byl domácích.
     
    37:09
    Hned napoprvé se ale povedlo hostům vyhodit, druhou přesilovku v utkání tak Nashville nezahájil zrovna nejlépe.
     
    36:39
    Mason McTavish (ANA) po komerčním brejku bude trávit nějaký čas na trestné, ve středním pásmu se dopustil nedovoleného bránění.
     
    36:16
    Anaheim se dostal poprvé v utkání pod souvislý nápor žlutých barev. Schenn se připomněl po bitce v první třetině dvojím zakončením, ani jednou však necílil mimo tři tyče.
     
    35:29
    Josi pálil z první na modré, golfákem napálil bránícího Leasona, který to schytal z dobrých dvou metrů. Přesto dokázal útočník Ducks ještě pokračovat v bránění.
     
    34:13
    Henrique nahrával podél prken na modrou, přihrávka ale byla zastavena a Nashvillu se naskytla příležitost, konkrétně pak Sissonsovi. Z pravé strany ale napálil vracejícího se obránce, další momenty si již pak hosté uhlídali.
     
    33:30
    Přihrávka rukou sice poslala Nashville do přečíslení, rozhodčí si ale situace výborně všimli a hru vrátili do středního pásma. Samozřejmě s nevolí hráčů, rozhodnutí to však bylo správné.
     
    32:30
    Josi po zisku puku zkoušel vyzvat do brejkové situace McCarrona, ale bezúspěšně. Snaha kapitána Predators skončila jenom zakázaným uvolněním. A tak v přerušené hře hraje v Bridgestone Areně, němému svědkovi uvedení Connora Bedarda do Chicaga, zpěvačka Kesha.
     
    31:46
    Strom nahrával napříč pásmem pro Terryho, ten byl ale zavřen na mantinelu a nemohl s kotoučem pokračovat dále. Jenže ani domácí vepředu nic moc nevymysleli.
     
    30:43
    Po komerční přestávce se Ducks alespoň na chvíli vymanili z tlaku, když McTavish vyhrál svoje šesté vhazování v utkání. Nashville se ale o možnost přechodu dopředu připravil sám, když Nyquist vystavil svůj tým ofsajdu.
     
    30:16
    A že by si Dostál na málo práce nestěžoval, to v posledních minutách zvykem není! Nejprve akrobaticky zastavil odražený puk, který by jej možná i přeloboval, posléze se vytáhl dvakrát proti Evangelistovi. Nejprve lapil pohotovým zákrokem přečíslení 2 na 1 vedené právě domácím útočníkem, následně vychytal i jeho střelu z protější strany!
    29:06 Tlak Nashvillu snížení nepřinesl
     
    29:06
    Anaheim agresivně forčekoval hned u Sarosovy branky, domácím se to ale povedlo přebruslit a výborný pohyb jim přinesl šanci na snížení! Tomasino napoprvé poslal puk do betonu Dostála, napodruhé alespoň za sebe na hranici brankoviště, kde o dorážku bojoval Glass. Zakončit se povedlo až McCarronovi, který tam dojel z druhé vlny, ale v nadějné pozici minul!
     
    27:39
    V mezičase navíc Anaheim vydal ven krutou zprávu. Trevor Zegras utrpěl zranění ve spodní části těla, které vylučuje návrat do utkání. V kombinaci se spekulacemi o potenciálním trejdu to pro něj klidně může být poslední utkání za Ducks.
     
    27:39
    Na útočné modré ale přišla ztráta a Terry letěl do brejku 2 na 1, který chtěl i sám zakončit. Bekhendem ale trefil jenom Sarosův beton. Další snaha skončila přerušením hry a na programu je tak další komerční brejk.
     
    26:19
    Gólman Anaheimu se poté dostal pod tlak, kdy si nebyl jistý, jestli rozehrát, nebo přikrýt puk. Zvolil takové nijaké řešení a rázem z toho byla dorážka Nyquista, ani v následném závaru se ale tým z country města nedočkal!
     
    25:59
    Změnit se to Predators pokusili záhy, když přišla nahrávka na Fabbra, který byl rozjetý z druhé vlny. Jeho pokus z razantního nápřahu ale šel Dostálovi přímo do vyrážečky.
     
    25:24
    Nashvillu nejde v utkání zatím téměř nic. Dostál nemá těžkou práci, domácím chybí větší přesnost a pohyb v útočném pásmu.
    23:05 Troy TERRY - 0:4
     
    23:05
    6/6
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Co naplat, že jenom střídání předtím měl Tomasino velkou šanci, která ale dopadla zakončením do betonu přesunujícího se Dostála, když zanedlouho inkasovali domácí počtvrté! Z hloubi ledové plochy přišla Vaakanaineova nahrávka na pravé křídlo, kde operoval Henrique. Přihrávkou na protější kruh našel TROYE TERRYHO, který ještě chtěl sehrávat bekhendem na Stromea. Blokující Fabbro si ale puk poslal hokejkou do vlastní – 0:4! Asistence: Adam Henrique, Urho Vaakanainen.
    Dostál L., Fowler C., Vaakanainen U., Henrique A., Strome R., Terry T.
    Glass C., Tomasino P., McCarron M., Fabbro D., Josi R., Saros J.
     
    22:09
    Lundeström dostal přihrávku od Mintjukova a mohl jít dopředu, místo toho ale udělal oblouk do vlastního pásma a počkal na prostřídání spoluhráčů. Následně přišlo nahození, které ale sebral Fabbro.
     
    21:29
    O´Reilly již dříve shodil svůj legendární plnovous a prokoukl. Teď však mohl sledovat signalizaci ofsajdu domácí straně, na čemž se přímo jakožto člen první lajny podílel.
     
    20:58
    Jenže první formace zvládla jenom dvakrát nahodit. Výrazněji se usadit nedokázala a na tahu je tak znovu Anaheim.
     
    20:06
    Druhou třetinu zahájili domácí bez změn v útočných formacích, stejně tak jako v brankovišti. Juuse Saros tak stále zůstává v kase a sleduje první snahu o útok domácích.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:10.
     
    Nashville si svůj kalíšek v první třetině vypil hezky až do dna. Všude byl pozdě, chyběla mu mezihra a aktivněji hrající Anaheim to dotáhl až ke tříbrankovému vedení. Zvládl to navíc za pouhých šest minut, nejprve brejk po návratu z trestné zakončil Ryan Strome, v 15. minutě si pak McDonagh srazil LaCombeho tečované nahození do vlastní kasy a v čase 17:39 využil přesilovky Mason McTavish.

    Střely na branku: 11 – 14
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:56
    Fabbro střílel od mantinelu, Dostál však jeho pokus v pohodě viděl a sebral do výstroje. Čtyři a půl sekundy před koncem se bude vhazovat po jeho levici.
     
    19:13
    Po delší době se probrala elitní lajna domácích. O´Reilly dostal od Tomasina puk na kruhy, z otočky ale kanadský forvard pálil jenom do Dostála. Hra pokračovala a od modré to zkoušel Lauzon, pro Dostála to ale byl snadný zákrok.
    17:39 Mason MCTAVISH - 0:3
     
    17:39
    6/5
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Stačí dvě přesné přihrávky a Nashville si svoje trápení v první dvacetiminutovce pořádně vychutnává! Všechno začalo vyhraným buly, Mintjukov na modré podržel puk a poslal jej nalevo pro Terryho. Ten měl dostatek času, zvedl hlavu a hrál krosem na MASONA MCTAVISHE, který vzal zavděk střelou z pravého kruhu na bližší tyč. Sarosovi se tenhle pokus odrazil od masky pod víko – 0:3! Asistence: Troy Terry, Pavel Mintjukov.
    Dostál L., Killorn A., Terry T., McTavish M., Mintjukov P., Carrick S.
    Lauzon J., Sissons C., McDonagh R., Smith Co., Saros J.
     
    17:21
    Filip Forsberg (NSH) přisedne k Schennovi na trestnou, maximálně však na dvě minuty. V souboji u mantinelu hokejkou odtlačil Henriqueho hokejkou drženou obouruč, což rozhodčí vyhodnotili jako krosček.
     
    16:55
    Novak to vzal na sebe, obral o puk Ljubuškina na mantinelu a jel sám do tří hráčů Ducks. I tak se dokázal dostat do koncovky, trefil ale jenom boční síť.
     
    16:31
    Glass sprintoval za pukem proti dvěma obráncům Ducks marně. Je z toho další zakázané uvolnění a bude následovat tak 26. vhazování v této třetině.
     
    16:10
    Po další minutě, kterou strávili domácí v obraně, vyjeli konečně k Dostálovi, tam to ale dlouhého trvání nemělo. Nahození skoro od středového kruhu přikryl hostující brankář v lapačce, následná strkanice Vaakanainena s McCarronem neměla na funkci rostlináře vliv.
    14:11 Frank VATRANO - 0:2
     
    14:11
    6/6
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Hned po vhazování odskakují hosté na dvoubrankový náskok a branka to pro ně byla velmi šťastná! Nahození LaCombea od mantinelu nebylo nijak nebezpečné, v na hranici brankoviště jej ale tečoval FRANK VATRANO. Paradoxně by to šlo i mimo branku, sjíždějící McDonagh si ale odrazem od bruslí srazil puk do vlastní kasy – 0:2! Asistence: Jackson LaCombe, Alex Killorn.
    Vatrano F., Dostál L., Gudas R., Killorn A., McTavish M., LaCombe J.
    Glass C., Tomasino P., McDonagh R., Carrier A., McCarron M., Saros J.
     
    14:03
    Navíc přišla další ztráta domácích a Mintjukov našel před brankou zcela osamoceného Leasona. Ten měl velkou příležitost na poslání Ducks do vedení 2:0, sám před Sarosem ale selhal, napálil ho jenom do betonu!
     
    13:03
    Icing domácích se po těsném souboji nepískal, čímž tak Predators mohli rozvíjet hru vepředu. Po třech přihrávkách ale puk ztratili a zase se tak stěhují před vlastní branku. Rozhodně nejsou v první třetině lepším týmem.
     
    11:28
    Luke Schenn (NSH) a Ross Johnston (ANA) již v dobrém rozmaru o celé situaci mluví mezi trestnými, oba schytali klasického bůra za bitku.
    11:28 Bitka mezi Schennem a Johnstonem
     
    11:28
    A hned po vhazování po komerčním brejku hodili dolů rukavice Schenn s Johnstonem! Jejich wrestling neskončil ale ničím výrazným, oba se muchlovali na mantinelu, ale bez většího efektu. Více asi fasoval domácí obránce, ale vyrovnaná bitka neměla žádného vítěze.
    11:12 Ryan STROME - 0:1
     
    11:12
    6/6
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Závěr dvouminutovky měli domácí již slušný, ale co z toho, když po jejím konci inkasovali! Zablokovaný pokus vzal na svou hokejku Killorn a obloučkem vyhodil do útočného pásma, kde byl již rozjetý RYAN STROME, jenž naskočil z trestné lavice. Rázem tak byl sám před Sarosem a nezaváhal, roztáhl si jej a poslal mu puk mezi betony – 0:1! Asistence: Alex Killorn.
    Dostál L., Vaakanainen U., Gudas R., Strome R., Killorn A., Lundeström I.
    Sissons C., Nyquist G., Carrier A., Josi R., Saros J., O'Reilly R.
     
    09:59
    Ducks zvládají první oslabení výborně. Nashville se k souvislé kombinaci v pásmu nedokáže vůbec dostat a jenom sbírá vyhozené kotouče.
     
    09:12
    Právě Josi pak obstaral první pokus v početní výhodě, trefil však jenom bloky. Útok tak musel rozjíždět znovu, načež se srazil před vlastní brankou s napadajícím Carrickem, který po švýcarském obránci šel.
     
    09:04
    Výborný pohyb vynesl Preds první přesilovku v utkání. Na Josiho zvratnou kličku reagoval Ryan Strome (ANA) podražením klubové ikony.
     
    08:27
    Fabbro si klepl o puk na modré a vyslal nepříjemný pokus na Dostála, který to měl ještě těžší o to, že před ním operoval Forsberg na případnou teč. Gólman, který chytá 17. utkání v letošní sezoně za Ducks, ale měl situaci pod kontrolou.
     
    08:10
    V prvních minutách máme i hodně přerušení. Anaheim vyhrál buly a šel ve třech dopředu, skončilo to ale ofsajdem.
     
    07:10
    Saros se musel zapojit do rozehrávky domácích. Zkoušel to podél mantinelu, jenže neúspěšně a mírně aktivnější Anaheim znovu rozehrál v pásmu. Střelecká příležitost zůstala na Gudasovi, brankář Nashvillu vyrazil vyrážečkou.
     
    06:49
    Predators nedostali puk z pásma a na levé straně tím vznikl prostor pro Vatrana. Protřelý útočník vzal puk do parády a střílel Sarosovi nad beton. Finský brankář si ale prostor pohlídal bez potíží.
     
    06:25
    Trevor Zegras zůstal ležet po souboji o kotouč před střídačkou Nashvillu, když najel na Gurjanovovu hokejku a musela být přerušena hra. Za pomoci spoluhráčů a kustoda se dostává na střídačku a nejen pro mladého forvarda by to byla nepříjemná situace. Ducks by jeho absencí ztratili ofenzivního tahouna.
     
    04:52
    Rychlá kombinace Anaheimu na jeden dotek, na jejímž konci byl Henrique se střelou z mezikruží! Saros se ale včas přesunul a reagoval, další dorážku už zastavil výborně clonící Glass!
     
    04:13
    O´Reilly si vybruslil na pravý kruh a chystal se na střelu, nakonec ale přenechal kotouč pro Nyquista, jenž pálil hostujícímu brankáři jenom do ramene.
     
    03:21
    Na hraně ofsajdu se Anaheim dostal do útoku, jenže stačila jediná nahrávka a všechno bylo jinak. Nashville mohl otočit hru a od prken přišla sehrávka na modrou pro Carriera. Jeho nevýrazný pokus ale Dostál v klidu sebral do lapačky.
     
    02:09
    Evangelista táhl puk středem, nabruslil si však zároveň do dvou protihráčů a byl o kotouč připraven. Tím tak vznikl prostor na kontr, táhl jej Carrick a z mezikruží obstaral druhou střelu Ducks v utkání, Saros pokus mířící doprostřed lapil.
     
    01:12
    Po dalším vyhraném vhazování v útočném pásmu si vzal puk do parády Gudas, a to rovnou dvakrát. Jeho tvrdé střely však nic výraznějšího pro Sarose nepředstavovaly.
     
    00:39
    Terry prohrál souboj u mantinelu a Sissons vytáhl hru po levém křídle do útočného pásma. Nashville však dlouho hru před Dostálem nepodržel, naopak se jde na druhou stranu.
     
    00:28
    Za tradičně hlasité atmosféry v Nashvillu začíná duel zakázaným uvolněním domácích. Hra se tak stěhuje před Sarose, který je znovu v pozici brankářské jedničky.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Nashville Predators: Saros (Lankinen) – Josi, Fabbro, McDonagh, L. Schenn, Lauzon, A. Carrier – F. Forsberg, O'Reilly, Nyquist – Gurjanov, Sissons, Pärssinen – Co. Smith, Novak, Evangelista – Tomasino, Glass, McCarron.
    Trenér: Greg Cronin

    Anaheim Ducks: Dostál (Gibson) – Vaakanainen, Fowler, LaCombe, Gudas, Mintjukov, Ljubuškin – Zegras, Henrique, Terry – Vatrano, McTavish, Killorn – Leason, Lundeström, R. Strome – R. Johnston, Carrick, Silfverberg.
    Trenér: Andrew Brunette

    Rozhodčí: Sandlak, Skilliter – Murchison, Galloway.
     
    Krásnou, i když v drtivé většině Česka, mrazivou noc při sledování NHL! První část zámořské sezony se pomalu přehoupne do druhé poloviny a ve středeční časně ranní hodiny budeme sledovat duel mezi Nashvillem a Anaheimem.

    Predators bojují o účast v bitvách o Stanley Cup zatím solidně, v konferenci jsou na průběžném sedmém místě nad Edmontonem a mají našlápnuto na opětovnou účast poté, co jim vloni utekla divoká karta o tři body.

    U Ducks je to ale jiná situace. Z posledních osmi utkání prohráli sedm, hůře už jsou na tom na západě jenom Chicago a San Jose, Anaheim, který navíc prochází postupným rebuildem, se tak pravděpodobně pošesté za sebou do play-off nekvalifikuje.

    Duel začne v Bridgestone Areně krátce po 2:00, příjemnou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 50. A. Carrier (Nyquist), 58. Tomasino (McCarron, Josi), 60. Gurjanov (McCarron, Pärssinen) – 12. R. Strome (Killorn), 15. Vatrano (LaCombe, Killorn), 18. McTavish (Terry, Mintjukov), 24. Terry (Henrique, Vaakanainen), 44. Gudas (LaCombe)


    Nashville Predators: Saros (Lankinen) – Josi, Fabbro, McDonagh, L. Schenn, Lauzon, A. Carrier – F. Forsberg, O'Reilly, Nyquist – Gurjanov, Sissons, Pärssinen – Co. Smith, Novak, Evangelista – Tomasino, Glass, McCarron.
    Trenér: Greg Cronin

    Anaheim Ducks: Dostál (Gibson) – Vaakanainen, Fowler, LaCombe, Gudas, Mintjukov, Ljubuškin – Zegras, Henrique, Terry – Vatrano, McTavish, Killorn – Leason, Lundeström, R. Strome – R. Johnston, Carrick, Silfverberg.
    Trenér: Andrew Brunette

    Rozhodčí: Sandlak, Skilliter – Murchison, Galloway

    Diváci: 17 159
    bahis siteleri