Buffalo – Seattle 2:5 (kon.) | Tampa – Los Angeles 3:2 (po pr.) | Toronto – San Jose 7:1 (kon.)
NY Islanders – Vancouver 2:5 (kon.) | Nashville – Anaheim 3:5 (kon.) | St. Louis – Florida 1:5 (kon.)
Winnipeg – Columbus 5:0 (kon.) | Chicago – Edmonton 1:2 (kon.) | Arizona – Boston 4:3 (po pr.)
Calgary – Ottawa 6:3 (kon.)
konec
Nashville Predators
3:5 (0:3, 0:1, 3:1)
Anaheim Ducks
Středa 10.01.2024, 02:00 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:17 Denis GURJANOV - 3:5
     
    59:17
    6/6
    Nashville právě vstřelil branku!
    Predators to tam nakonec domlátili a výsledek už pro ně nevypadá tak šíleně, ba co více, ještě je to i hratelné! Velký závar na brankovišti způsobili především tři hráči Nashvillu, přičemž ten poslední, kdo prostřelil Dostála, byl DENIS GURJANOV – 3:5! Asistence: Michael McCarron, Juuso Pärssinen.
    Gurjanov D., Tomasino P., McCarron M., Josi R., Pärssinen J., Evangelista L.
    Dostál L., Fowler C., Killorn A., McTavish M., Ljubuškin I., Vatrano F.
     
    57:38
    Přihrávka z otočky šla nad kruhy pro Novaka, který pálil z první, v tísni to ale šlo těsně nad!
     
    57:28
    Ono to může být v závěru ještě zajímavé! Nashville to zkouší bez brankáře a z levé strany přišla tvrdá Forsbergova střela, Dostál Anaheim na chvíli uklidnil.
    57:02 Philip TOMASINO - 2:5
     
    57:02
    6/6
    Nashville právě vstřelil branku!
    Nakonec se Predators dočkali ještě jednoho snížení! Josi poslal od modré puk podél prken za branku na McCarrona, který lehce těžkopádně vyjel na pravý kruh. Z otočky ale našel přesně PHILIPA TOMASINA, jenž využil dobré clony Gurjanova a prostřelil Dostála, který nemohl nic vidět – 2:5! Asistence: Michael McCarron, Roman Josi.
    Tomasino P., Gurjanov D., McCarron M., Fabbro D., Saros J., Josi R.
    Dostál L., Vaakanainen U., Henrique A., Strome R., Terry T., Mintjukov P.
     
    55:07
    V přesilovce se hostům tolik nedaří a museli čelit přečíslení 3 na 2! To zatahoval z mezikruží O´Reilly a mířil Dostálovi na vyrážečku, gólman Ducks ale podruhé inkasovat odmítl!
     
    53:44
    Cody Glass (NSH) schytal za třetinu druhé vyloučení. Tentokrát se snažil být na puku první, dopomohl si k tomu ale podražením Mintjukova. Dočkají se domácí druhé trefy v oslabení?
     
    51:16
    Forsberg dostal puk na levou stranu, kde operoval. Zároveň si ale vyjel více ze střeleckého úhlu a napálil následně jenom plexisklo za brankou. Na to konto pak vyjel do kontru Killorn, přistrčil Vatranovi, který pálil taktéž z ne úplně komfortní pozice. Nastřelil však břevno!
    49:45 Alexandre CARRIER - 1:5
     
    49:45
    5/6
    Nashville právě vstřelil branku!
    Dostál přišel o čisté konto deset a čtvrt minuty před koncem, nutno ale dodat že ALEXANDRE CARRIER si to za svoje nasazení při střídání zasloužil. Nejprve totiž zblokoval střelu z levého kruhu, odražený puk využil k vytažení hry z pásma Nyquist. Právě švédský forvard pak v kontru posunul napravo pro ALEXANDRA CARRIERA, jenž prostřelil Dostála mezi betony – 1:5! Asistence: Gustav Nyquist.
    Schenn L., Lauzon J., Carrier A., McCarron M., Saros J.
    Dostál L., Killorn A., Terry T., McTavish M., Mintjukov P., Carrick S.
    49:03 Saros výborně zasáhl proti Vatranovi
     
    49:03
    Vatrano byl blízko šesté trefě, když mu Strome poslal nahrávku napříč brankovištěm k druhé tyči. Americký útočník to vzal z první, Saros se ale skvěle přesunul a betonem ještě udržel puk před brankovou čárou!
     
    48:23
    Anaheimu stačí jenom kontrolovat hru a je si toho moc dobře vědom. Navíc bude mít druhou přesilovku v utkání, Cody Glass (NSH) zatáhl holí za ruku Killorna, za což je mu udělen menší trest.
    43:18 Radko GUDAS - 0:5
     
    43:18
    6/6
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Zadní vrátka si Predators po konci přesilovky znovu nehlídali, a tak je z toho pátý gól Anaheimu! LaCombe vyhodil puk šikovně tak, že jej ve středním pásmu sebral RADKO GUDAS a vydal se do situace, která pro něj není vůbec typická: brejk. Napoprvé jej zakončil jenom do Sarose, odražený kotouč si ale vzal, objel kasu a mezírkou mezi Sarosovou bruslí a tyčí dostal puk do branky – 0:5! Asistence: Jackson LaCombe.
    Gudas R., Dostál L., Vaakanainen U., Terry T., McTavish M., Ljubuškin I.
    Tomasino P., McDonagh R., McCarron M., Fabbro D., Saros J., Evangelista L.
     
    41:06
    Radko Gudas (ANA) čistil prostor před vlastní brankou až moc důrazně, Forsberga vzal bokem tak, že jej seslal k ledu. Klasifikace podrážení tak znamená přesun na trestnou. A také tam klidně mohl skončit O´Reilly, který již v přerušené hře vletěl nesmyslně do Terryho, drobná rozmíška ale nebyla trestána.
     
    36:39
    Mason McTavish (ANA) po komerčním brejku bude trávit nějaký čas na trestné, ve středním pásmu se dopustil nedovoleného bránění.
     
    30:16
    A že by si Dostál na málo práce nestěžoval, to v posledních minutách zvykem není! Nejprve akrobaticky zastavil odražený puk, který by jej možná i přeloboval, posléze se vytáhl dvakrát proti Evangelistovi. Nejprve lapil pohotovým zákrokem přečíslení 2 na 1 vedené právě domácím útočníkem, následně vychytal i jeho střelu z protější strany!
    29:06 Tlak Nashvillu snížení nepřinesl
     
    29:06
    Anaheim agresivně forčekoval hned u Sarosovy branky, domácím se to ale povedlo přebruslit a výborný pohyb jim přinesl šanci na snížení! Tomasino napoprvé poslal puk do betonu Dostála, napodruhé alespoň za sebe na hranici brankoviště, kde o dorážku bojoval Glass. Zakončit se povedlo až McCarronovi, který tam dojel z druhé vlny, ale v nadějné pozici minul!
     
    26:19
    Gólman Anaheimu se poté dostal pod tlak, kdy si nebyl jistý, jestli rozehrát, nebo přikrýt puk. Zvolil takové nijaké řešení a rázem z toho byla dorážka Nyquista, ani v následném závaru se ale tým z country města nedočkal!
    23:05 Troy TERRY - 0:4
     
    23:05
    6/6
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Co naplat, že jenom střídání předtím měl Tomasino velkou šanci, která ale dopadla zakončením do betonu přesunujícího se Dostála, když zanedlouho inkasovali domácí počtvrté! Z hloubi ledové plochy přišla Vaakanaineova nahrávka na pravé křídlo, kde operoval Henrique. Přihrávkou na protější kruh našel TROYE TERRYHO, který ještě chtěl sehrávat bekhendem na Stromea. Blokující Fabbro si ale puk poslal hokejkou do vlastní – 0:4! Asistence: Adam Henrique, Urho Vaakanainen.
    Dostál L., Fowler C., Vaakanainen U., Henrique A., Strome R., Terry T.
    Glass C., Tomasino P., McCarron M., Fabbro D., Josi R., Saros J.
    17:39 Mason MCTAVISH - 0:3
     
    17:39
    6/5
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Stačí dvě přesné přihrávky a Nashville si svoje trápení v první dvacetiminutovce pořádně vychutnává! Všechno začalo vyhraným buly, Mintjukov na modré podržel puk a poslal jej nalevo pro Terryho. Ten měl dostatek času, zvedl hlavu a hrál krosem na MASONA MCTAVISHE, který vzal zavděk střelou z pravého kruhu na bližší tyč. Sarosovi se tenhle pokus odrazil od masky pod víko – 0:3! Asistence: Troy Terry, Pavel Mintjukov.
    Dostál L., Killorn A., Terry T., McTavish M., Mintjukov P., Carrick S.
    Lauzon J., Sissons C., McDonagh R., Smith Co., Saros J.
     
    17:21
    Filip Forsberg (NSH) přisedne k Schennovi na trestnou, maximálně však na dvě minuty. V souboji u mantinelu hokejkou odtlačil Henriqueho hokejkou drženou obouruč, což rozhodčí vyhodnotili jako krosček.
    14:11 Frank VATRANO - 0:2
     
    14:11
    6/6
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Hned po vhazování odskakují hosté na dvoubrankový náskok a branka to pro ně byla velmi šťastná! Nahození LaCombea od mantinelu nebylo nijak nebezpečné, v na hranici brankoviště jej ale tečoval FRANK VATRANO. Paradoxně by to šlo i mimo branku, sjíždějící McDonagh si ale odrazem od bruslí srazil puk do vlastní kasy – 0:2! Asistence: Jackson LaCombe, Alex Killorn.
    Vatrano F., Dostál L., Gudas R., Killorn A., McTavish M., LaCombe J.
    Glass C., Tomasino P., McDonagh R., Carrier A., McCarron M., Saros J.
     
    14:03
    Navíc přišla další ztráta domácích a Mintjukov našel před brankou zcela osamoceného Leasona. Ten měl velkou příležitost na poslání Ducks do vedení 2:0, sám před Sarosem ale selhal, napálil ho jenom do betonu!
     
    11:28
    Luke Schenn (NSH) a Ross Johnston (ANA) již v dobrém rozmaru o celé situaci mluví mezi trestnými, oba schytali klasického bůra za bitku.
    11:28 Bitka mezi Schennem a Johnstonem
     
    11:28
    A hned po vhazování po komerčním brejku hodili dolů rukavice Schenn s Johnstonem! Jejich wrestling neskončil ale ničím výrazným, oba se muchlovali na mantinelu, ale bez většího efektu. Více asi fasoval domácí obránce, ale vyrovnaná bitka neměla žádného vítěze.
    11:12 Ryan STROME - 0:1
     
    11:12
    6/6
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Závěr dvouminutovky měli domácí již slušný, ale co z toho, když po jejím konci inkasovali! Zablokovaný pokus vzal na svou hokejku Killorn a obloučkem vyhodil do útočného pásma, kde byl již rozjetý RYAN STROME, jenž naskočil z trestné lavice. Rázem tak byl sám před Sarosem a nezaváhal, roztáhl si jej a poslal mu puk mezi betony – 0:1! Asistence: Alex Killorn.
    Dostál L., Vaakanainen U., Gudas R., Strome R., Killorn A., Lundeström I.
    Sissons C., Nyquist G., Carrier A., Josi R., Saros J., O'Reilly R.
     
    09:04
    Výborný pohyb vynesl Preds první přesilovku v utkání. Na Josiho zvratnou kličku reagoval Ryan Strome (ANA) podražením klubové ikony.
     
    04:52
    Rychlá kombinace Anaheimu na jeden dotek, na jejímž konci byl Henrique se střelou z mezikruží! Saros se ale včas přesunul a reagoval, další dorážku už zastavil výborně clonící Glass!

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 50. A. Carrier (Nyquist), 58. Tomasino (McCarron, Josi), 60. Gurjanov (McCarron, Pärssinen) – 12. R. Strome (Killorn), 15. Vatrano (LaCombe, Killorn), 18. McTavish (Terry, Mintjukov), 24. Terry (Henrique, Vaakanainen), 44. Gudas (LaCombe)


    Nashville Predators: Saros (Lankinen) – Josi, Fabbro, McDonagh, L. Schenn, Lauzon, A. Carrier – F. Forsberg, O'Reilly, Nyquist – Gurjanov, Sissons, Pärssinen – Co. Smith, Novak, Evangelista – Tomasino, Glass, McCarron.
    Trenér: Greg Cronin

    Anaheim Ducks: Dostál (Gibson) – Vaakanainen, Fowler, LaCombe, Gudas, Mintjukov, Ljubuškin – Zegras, Henrique, Terry – Vatrano, McTavish, Killorn – Leason, Lundeström, R. Strome – R. Johnston, Carrick, Silfverberg.
    Trenér: Andrew Brunette

    Rozhodčí: Sandlak, Skilliter – Murchison, Galloway

    Diváci: 17 159
    bahis siteleri