Štafeta žen 4x6 km, Ruhpolding (kon.)
konec
SP - Štafeta žen 4x6 km, Ruhpolding

Středa 10.01.2024, 14:30 • Chiemgau Arena • Biatlon
     
    Cíl
    Tak přeci jen je to pro Česko posun! Zdoucová na posledním kole úplně odpadla a Jessica Jislová ji překonala o více jak půl minuty. Skvělý běžecký výkon znamená tedy potvrzení startovního čísla a sedmou pozici.
     
    S8
    Jessica Jislová odstřílela za 29 sekund s jedním dobitím a dle očekávání odjíždí ze střelnice osmá, což je pozice, která zřejmě Česku bude patřit i v cíli. Zdoucovou má před sebou půl minuty, za ní je Tandrevoldová 44 sekund zpět.
     
    19,4km
    Jessica Jislová nabrala dalších 17 sekund časové ztráty a zůstává osmá.
     
    17,4km
    Mona Brorssonová se Němky Preussové drží jako klíště, naopak Sophie Chauveauová začíná nabírat ztrátu, která momentálně činí 5 sekund. Markéta Davidová na trati drží pozici, protože okolo ní široko daleko nikdo není. Odstup ale narůstá, a to poměrně výrazně, už na minutu 36 sekund.
     
    S6
    Markéta Davidová se se svojí položkou opravdu prala a musela na ni spotřebovat všechny náhradní náboje. Hrozbě trestného kola se sice vyhnula, ale ztratila dalších 40 sekund navíc na první Preussovou. Momentálně je Česko osmé, půl minuty za Rakušankou.
     
    S5
    Český tým zásluhou Davidové pokračuje bez další chybičky, i když položka nebyla bůhvíjak rychlá. I proto ztráta na mezičase narostla na 43 sekund. Společnost Češce bude nadále dělat Rakušanka Juppeová.
     
    E2
    Lucie Charvátová vypustila do závodu Markétu Davidovou s odstupem 37 sekund. Těsne před ní pojede Rakušanka Juppeová, která by měla pro Davidovou být snadnou kořistí. Na šesté místo je to ale 25 sekund.
     
    11,4km
    Charvátová drží dobré tempo, i když k jejímu odstupu přeci jen 2 sekundy přibyly. 15 sekund za ní je Finka Lehtonenová, osmé místo do předávky by mělo být tedy pojištěné.
     
    10,9km
    Lucie Charvátová je na lyžích velmi rychlá, oproti střelbě za 900 metrů ukrojila z náskoku Vittozziové pět sekund. Před sebou už má Rakušanku Gandlerovou, zbytek pole ale už je příliš daleko na to, aby ho obě biatlonistky dojely.
     
    S4
    Charvátová se se svou obávanou stojkou popasovala obstojně, minula jen poslední terč, který ale opravila až na podruhé. Ze střelnice odjela osmá, s odstupem 38,5 na čelo, ale poměrně znatelných 20 sekund na šestou Francii.
     
    8,9 km
    Lucie Charvátová jede v tříčlenné skupince s Německem a Švýcarskem a bojuje o páté místo s odstupem 19 sekund na Italku.
     
    S3
    Lucie Charvátová nepotřebovala taktéž ani jeden náboj navíc a pokračuje na šestém místě, před ní se dostala ještě velmi rychle střílející Švýcarka Lena Häckiová-Grossová.
     
    E1
    Tereza Voborníková dovedla štafetu Lucii Charvátové na skvělém 4. místě s odstupem 17,6 vteřiny. Těsně za ní předaly Němky, Italky, Kanaďanky a Polky, které do kontaktu s touto skupinkou dotáhla skvělým finišem Natalia Sidorowiczová.
     
    5,4 km
    Tereza Voborníková převzala iniciativu v první stíhací skupině a drží ztrátu na 15 sekundách, těsně za ní Italka, Němka a Kanaďanka.
     
    4,9 km
    Naopak Kanaďanka ztratila a je až ve druhé skupině se ztrátou zhruba 15 sekund, ve společnosti Comolaové, Voborníkové a Hettichové-Walzové.
     
    S2
    Tereza Voborníková nemusela opravovat ani jednu ránu a opustila střelnici na parádním pátém místě.
     
    3,4 km
    Na dalším měřeném úseku se nic nemění, čelní skupinku stále vede Norka Skoganová. Voborníková ukrojila další dvě sekundy a její ztráta na první Norku je už jen něco přes 11 sekund.
     
    2,9 km
    Tereza Voborníková stáhla svým během na čelo 3 sekundy, ale v pořadí se z 11. pozice neposunula, protože pole kolem ní je stále velmi zhuštěné.
     
    S1
    Naopak Tereza Voborníková v ideálních podmínkách dvakrát chybovala a z 11. místa momentálně ztrácí na čelo 16 sekund. Estonka Ermitsová a Bulharka Dimitrovová dokonce musely na trestné kolo.
     
    1,4 km
    Dalších 500 metrů za námi a balík zůstává kompaktní, i když na konci přeci jen trochu vlají zástupkyně Kanady a Kazachstánu. Tereza Voborníková je se ztrátou pěti vteřin jedenáctá.
     
    0,9 km
    Na prvním mezičase žádné překvapení ani karamboly nenastaly, všech 19 biatlonistek jede pospolu v balíku, který dělí necelých 9 sekund. Na čele je Francouzka Lou Jeanmonnotová, Tereza Voborníková je dvanáctá s minimálním odstupem.

    Adam Kodet

    Startovní listina
    • 1. Norsko (M. Skoganová, K. Knottenová, J. Arnekleivová, I. Tandrevoldová)
    • 2. Švédsko (A. Magnussonová, L. Perssonová, M. Brorssonová, E. Öbergová)
    • 3. Francie (L. Jeanmonnotová, J. Richardová, S. Chauveauová, J. Simonová)
    • 4. Německo (J. Hettichová-Walzová, S. Schneiderová, F. Preussová, H. Kebingerová)
    • 5. Itálie (S. Comolová, L. Vittozziová, R. Passlerová, M. Carraraová)
    • 6. Švýcarsko (E. Gasparinová, L. Häckiová-Grossová, A. Gasparinová, A. Basergaová)
    • 7. Česká rep. (T. Voborníková, L. Charvátová, M. Davidová, J. Jislová)
    • 8. Rakousko (L. Hauserová, A. Gandlerová, A. Juppeová, D. Zdoucová)
    • 9. Ukrajina (I. Petrenková, J. Džimová, A. Merkušynová, C. Dmytrenková)
    • 10. Polsko (N. Sidorowiczová, A. Mąková, D. Gembická, J. Jakielová)
    • 11. Slovinsko (L. Repincová, P. Klemenčičová, Ž. Klemenčičová, A. Lampičová)
    • 12. Finsko (S. Minkkinenová, V. Lehtonenová, N. Keränenová, S. Leinamová)
    • 13. Slovensko (Z. Remeňová, M. Remeňová, E. Kapustová, J. Machyniaková)
    • 14. Estonsko (R. Ermitsová, T. Tomingasová, S. Külmová, J. Talihärmová)
    • 15. USA (D. Irwinová, K. Dickinsonová, J. Garsová, C. Levinsová)
    • 16. Kazachstán (G. Višněvská-Šeporenková, P. Jegorovová, A. Kondratěvová, O. Poltoraninová)
    • 17. Lotyšsko (B. Bendiková, S. Bulinová, S. Bulinová, A. Sabuleová)
    • 18. Bulharsko (V. Dimitrovová, L. Hristovová, M. Zdravkovová, D. Kadevová)
    • 19. Kanada (E. Lunderová, B. Peifferová, N. Moserová, E. Dicksonová)


    bahis siteleri