Kolín – Vsetín 1:5 (kon.) | Sokolov – Jihlava 0:3 (kon.) | Frýdek-M. – Litoměřice 3:2 (kon.)
Prostějov – Poruba 2011 3:0 (kon.) | Zlín – Přerov 1:2 (kon.) | Znojmo – Pardubice B 3:2 (kon.)
Třebíč – Slavia 2:4 (kon.)
konec
LHK Jestřábi Prostějov
3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
HC RT TORAX Poruba 2011
Sobota 13.01.2024, 17:00 • Zimní stadion Prostějov, Prostějov • Chance liga • 38. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    V rámci 38.kola Chance ligy se na půdě prostějovských Jestřábů představí lídr ligy, Poruba. Bude se jednat již o třetí duel těchto dvou celků. Oba dva zápasy dokázal Prostějov urvat pro sebe a je tak jediným týmem, který dokázal Ostravany porazit dvakrát v sezóně po třech třetinách.

    LHK Jestřábi Prostějov

    Podruhé ve vzájemných duelech se Prostějov představí před vlastními diváky. V prvním střetnutí zde v Prostějově dokázali domácí zvítězit a neumožnili hostům ani skórovat. I díky výkonům Jaroslava Pavelky tak vyhráli 3:0, načež svou výhru potvrdili i ve druhém střetnutí. Právě druhý duel těchto celků byl však napínavější, když skončil 4:5 pro Jestřáby. Hlavním článkem výher Prostějova byl určitě Zdeněk Doležal, který získal proti Porubě 3 body a zároveň je nejproduktivnějším hráčem domácích. Útočník Hanáků se s 37 body vměstnal mezi Střondalu se Šedivým na 3. příčku, která patří také celému týmu.

    HC RT TORAX Poruba

    Ostravané vedou ligu již s náskokem 22 bodů a bude tak skoro nemožné je z trůnu sesadit.I přesto, že hosté podlehli Znojmu, dokázali se z toho oklepat a následně porazit Sokolov, čímž začali novou sérii výher, na kterou by rádi navázali i v Prostějově. V cestě jim však bude stát jejich nejméně oblíbený soupeř, kterému již dvakrát podlehli. Pomocníkem pro Porubu by se ve třetím duelu mohl stát například Aaron Berisha, který v posledních zápasech prožívá svou fazónu a je na hřišti hodně vidět. Právě on, společně se Sedlákem se v druhém vzájemném duelu trefil dvakrát a zajistil tak dramatičnost utkání.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:32
    První střelu na bránu vyslal Tvrdoň, který střílel z vnější hrany levého kruhu. Brankář domácích však střelu pokryl a přerušil hru.
     
    01:05
    Poruba se dokázala udržet v útočném pásmu dlouho s kotoučem a nakonec střílel Klimek, jehož střelu těsně netečoval Razgals a Štipčák s ní tak neměl tak velký problém.
     
    01:17
    Poruba je rozhodně aktivnějším týmem. Šanci si vytvořil také Gřeš, který se nacpal před obránce domácích. Štipčáka však taktéž nepřekonal.
     
    02:41
    Prostějov se chtěl také ukázat v útoku, avšak Illéšovi ve finální fázi přihrávky sjel kotouč z hole a k Doležalovi se tak nedostal.
     
    03:45
    Poruba skvěle napadá a to i když se jim nepovede jejich šance. Tentokrát střílel Christov, avšak Štipčák zasáhl ramenem.
     
    04:48
    Velká chyba Venkrbce, který nedokázal odehrát kotouč pryč a těsně před bránou Prostějova střílel Razgals. Lotyš však byl na kolenou a proto tak neskóroval.
     
    06:20
    Hlaváč se ujal další střely na brankáře domácích, který kotouč dokázal vyrazit mimo bránu.
     
    06:44
    Prostějovu se zatím moc nedaří rozehrávky, když už podruhé skončil kotouč na zakázaném uvolnění.
     
    07:03
    Kotouč se po přihrávce Veselého dostal před bránu, kde ale byl připravený Hlaváč, jenž celou situaci ubránil nadzvednutí hokejky Jiránkovi.
     
    08:51
    Po nahození kotouče za bránu se domácí ujali tlaku v útočném pásmu. Vlach se dostal ke střele a rozvlnil síť, pro jeho smůlu pouze tu boční.
     
    09:44
    Daniel Dolejš se stejně jako proti Sokolovu blýskl nádherným zákrokem, když vychytal Jiránka, který se dostal do úniku.
     
    10:27
    Poruba vyhrála další buly a Tvrdoň s Christovem ještě dokázali udržet útočné pásmo.
     
    10:39
    Domácí Lukáš Forman ošklivě zfauloval jednoho z hostujících hráčů. Hlavní rozhodčí tohle nemohl nechat bez vyloučení a tak Forman usedl za katr kvůli napadení.
     
    11:20
    Pohlovi se nepodařilo vyhodit, když kotouč zachytil Berisha.
     
    11:37
    Následně se Berisha ujal kotouče a mohl založit přesilovkový útok, což se mu úplně nepovedlo a domácí kotouč vyvezli ven z pásma.
     
    11:59
    Slanina se objevil ve velké šanci, když mu před bránu puk poslal Maruna. Hostující brankář Dolejš se však opět blýskl skvělým zákrokem.
     
    12:33
    5/6
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Venkrbec se po chybě Klimíčka dostal do útoku, kde sám Dolejše nepřekonal, avšak po následné přihrávce na TOMÁŠE JIRÁNKA už kotouč skončil v bráně. Asistence: Matouš Venkrbec.
    Jiránek T., Venkrbec M., Kubeš J., Poledna A., Štipčák M.
    Tvrdoň M., Mrázek P., Krenželok L., Šedivý O., Klimíček J., Dolejš D.
    12:33 Tomáš JIRÁNEK - 1:0
     
    14:40
    Berisha pálil netradičně od modré čáry, když vyslal prudkou ránu z nápřahu na Štipčáka. Právě domácí gólman si se střelou kanadskoizraelského střelce poradil.
     
    14:49
    Šedivý se dostal do křížku s Jáchymem a následně se strhla pořádná bitka, ve které zvítězil domácí Tomáš Jáchym.
     
    14:49
    Pochopitelně si tedy oba hráči usednou na trestnou lavici a odpykají si osobní pětiminutový trest za bitku. Za Šedivého jej však odpyká Klimek, neboť zkušený forvard měl určité problém nejspíš s výstrojí.
     
    16:08
    Střondala se řítil ke Štipčákovi a vyslal na něj prudkou ránu po nápřahu. Domácí brankář si však poradil i s odchovancem Ostravanů.
     
    16:55
    Vehovský obdržel v před brankovém prostoru ránu do obličeje, kterou mu daroval Drtil. Právě domácí bek si odpyká dvě minuty.
     
    17:25
    Stehlíkovi se nepovedla přihrávka, kterou vystihl Hašek. Domácí hráč se mohl řítit do útoku, neměl však dostatečnou rychlost a následně jej dohnal Stehlík i další hráči hostů.
     
    17:55
    Opět další roztržka mezi hráči obou celků blízko brance domácích. Berisha si něco fyzicky vyřizoval se Slaninou. Trest však neobdrží ani jeden z dvojice hráčů.
     
    18:15
    Krenželokovi se nepodařilo přihrát na Tvrdoně, čehož využili domácí, jimž se podařilo opět vyhodit.
     
    18:55
    Domácí v plném počtu.
     
    19:33
    Razgals se ocitl sám v mezikruží, kde také dostal kotouč a poslal jej na Štipčáka. Domácí gólman si připsal další zákrok a je tak dnes výrazně proti výhře Poruby.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina byla aktivnější ze strany hostů, kteří dokázali několikrát ohrozit Štipčáka, jenž si však se vším dokázal poradit. Po nějakých neshodách se do křížku dostal Jáchym s Šedivým, kteří si to v pěstním souboji rozdali a vyhrál domácí hráč. Během první části zápasu se domácí dokázali také prosadit, když poměrně šťastně vstřelil gól v oslabení Jiránek a poslal Jestřáby do vedení, které pro ně bude velmi důležité. Do druhé třetině tak bude rozhodně Prostějov vstupovat ako šťastnější tým, který si bude chtít udržet a navýšit své vedení.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:53.
     
    Ondrej Šedivý je nejspíš po rvačce s Jáchymem zraněný a ani dosud se na střídačku nedostavil.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Tentokrát v útočném pásmu začal Prostějov. Poledna se dostal před Dolejše, kde ještě posouval puk na Vlacha, který však na kotouč nedosáhl.
     
    20:57
    Hanousek schytal nepříjemně nahození do obličeje. Viníkem byl Razgals, je však jasné, že to nebylo schválně a Lotyš se ihned omlouval.
     
    21:15
    Pohl nejprve obkroužil bránu a následně hledal Veselého. Svého spoluhráče však nenašel a ktouč získali hosté.
     
    21:48
    Na druhé straně se do šance dostal Berisha, který byl kousek od Štipčáka. Svou šaci ale neproměnil a výsledek je stále 1:0.
     
    22:43
    Razgals si omylem srazil kotouč, který před brankoviště posílal Burian. Puk však neměl v podstatě žádnou razanci a Dolejš jej tak chytil.
     
    22:52
    Přesně na tom stejném místě, kde byl v první třetině vyloučen Forman, fauloval také hostující hráč. Čerstvě bronzový Matěj Prčík se provinil krosčekem proti Haškovi a odpyká si tak dvě minuty.
     
    23:20
    Prostějov se zatím do útoku nedostal, jelikož hosté v červeném skvěle napadají a také vyhazují kotouče pryč.
     
    24:10
    Vlach s Jáchymem se dostai do šance, kterou mohli zvýšit skóre. První zmiňovaný se prokličkoval před bránu, kde však nedokázal zakončit nijak nebezpečně a skóre je tak stejné.
     
    24:52
    Hosté v plném počtu.
     
    25:26
    Haškovi se moc nepovedl výjezd z pásma, když mu ho mírně vypíchl Mrázek, který byl následně podražen. Rozhodčí si této situace ale nevšiml a hraje se tak dále.
     
    26:10
    Stehlík se pokoušel najít Tvrdoně čekajícího na kruhu, avšak přihrávku ostravského obránce domácí přizvedli a kotouč skončil mimo hřiště.
     
    26:36
    Střondala skvěle prokličkoval kolem jednoho z domácích a následně uvolněn předal ktouč Hlaváčovi. Hostující bek vypálil a trefil jen prostějovského hráče.
     
    27:13
    6/6
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Skvělý protiútok domácích, kdy měli převahu 3 na 2 vyústil v branku. Matouš Venkrbec opět skvěle našel svého spoluhráče. Tentokrát to byl JIŘÍ FRONK, který se i poměrně z těžké pozice dokázal prosadit a zvyšuje tak na 2:0. Asistence: Matouš Venkrbec, Jan Veselý.
    Fronk J., Venkrbec M., Veselý J., Hanousek T., Poledna A., Štipčák M.
    Gutwald M., Razgals F., Hlaváč F., Berisha A., Klímek D., Dolejš D.
    27:13 Jiří FRONK - 2:0
     
    28:07
    Krenželok prošel přes střední pásmo, kde sice ještě kotouč vybojoval, avšak v útočném pásmu se k němu už nedostal a mohli hrát domácí.
     
    28:44
    Prostějovští vyhodili kotouč přes všechny čáry a vhazovat se tak musí před Štipčákem, z čehož by mohla těžit Poruba.
     
    28:53
    Byl to Vehovský, který střílel z levé strany hřiště, avšak i jeho Štipčák vychytal.
     
    29:20
    Gutwald se po přihrávce Vachovce trochu nečekaně dostal do šance, když se ocitl před bránou domácích. Jeho střela bekhendem ale zamířila vedle.
     
    30:03
    Ostravané se dostávali do útoku, když Střondala našel Tvrdoně. Slovenského útočníka však ubránil Hanousek a bylo po akci.
     
    30:45
    Střondala mohl opět vyslat svého spoluhráče do útoku, když se před bránou ocitl Christov. Přihrávka rychlonohého centra Poruby však přes beky neprošla.
     
    31:31
    Domácí si ihned po svém útoku nedokázali pohlídat střídání a na hřišti se ocitli v šesti. Trest pro hráčskou lavici tak odpyká Fronk.
     
    31:56
    Berisha nedokázal po přiťuknutí od Stehlíka do útoku a následně musel na druhé straně zasahovat Dolejš, když ho ohrozil Hašek.
     
    32:49
    Daniel Dolejš si vyjel pro kotouč hodně daleko od brány, kde se pro něj řítil také Venkrbec. Po střetu s domácím hráčem byl brankář Poruby otřesen a bylo tak nejisté zda bude pokračovat.
     
    32:49
    Poruba tak má možnost si zahrát proti třem a snížit skóre na rozdíl jedné branky.
     
    33:10
    Kubešovi se podařilo vyhodit kotouč, když Stehlík po své ráně zlomil hokejku .
     
    33:31
    Domácí jsou již ve čtyřech a ihned po příchodu se musel Fronk zapojit do obrany. Střondala totiž poslal ránu na Štipčáka, který vytěsnil ktouč helmou pryč ze hřiště.
     
    33:55
    Skvělá poziční hra Prostějova znamená, že Ostravané se sami vyhodili z útočného pásma.
     
    34:43
    Mrázek dostal přihrávku od Klimíčka, do které se pořádně opřel a vyslal tvrdou ránu na Štipčáka. Brankář domácích však vychytal i tuto ránu a ještě vyšvihl semafor pro diváky.
     
    34:49
    Domácí v plném počtu.
     
    35:47
    Prostějov se dostal do útoku, kde celé pásmo obkroužil Hanousek. Domácího beka následně z pásma vytlačil jeden z hráčů Poruby.
     
    36:35
    Mrázek se po chybě Buriana dostal ke střele a bekhendem prověřil Štipčáka. Domácí gólman si se střelou poradil i nyní a je tak pevnou zdí domácích.
     
    36:37
    Tvrdoň ihned po vhazování vyslal kotouč na Štipčáka, který však neměl s rutinním nahozením žádný problém.
     
    37:20
    Poruba se chvíli udržela v pásmu, když sice Christov nezpracoval přihrávku od Střondaly, následně však hosté udrželi pásmo ještě pár vteřin, načež kotouč vyhodil jeden z domácíh beků.
     
    38:38
    Illéšovi se opět nepovedla přihrávka, po které puk opustil útočné pásmo a museli ho napodobit také hráči Jestřábů.
     
    38:50
    Velmi těsně teď na modré čáře hrál Maruna, který tak tak neudržel pásmo a pískal se ofsajd.
     
    39:20
    Prostějov si dokázal vytvořit tlak v útoku, čehož využil Pohl s Vlachem, kteří prověřili Dolejše, jenž si ale se střelami poradili.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé části si domácí dokázali svoje vední navýšit o jeden gól a dostali se tak do vedení 2:0. Hodně šancí si však vytvořili oba týmy, ale jen Prostějov skórovat, když se po skvělé přihrávce Venkrbce prosadil Fronk. Následně se po špatném střídání a srážce Venkrbce s Dolejšem ocitli domácí ve třech a dvojité oslabení dokázali ubránit a o výherci by to tak mohlo napovědět. Přece jen každý známe přísloví, které říká, že kdo nevyužije dvojitou početní převahu, nemůže vyhrát zápas. Uvidíme, kdo vlétne aktivněji a lépe do třetiny třetí a zda se zde hokejové přísloví upaltní, či nikoliv.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:47.
     
    Pětice hráčů na obou stranách jsou už připraveny a za malý moment začne třetí třetina dnešního duelu.
     
    Šedivý má ruku zavázanou v šátku a nevypadá to s ním vůbec dobře do dnešního zápasu již od bitky s Jáchymem nezasáhnul a nezasáhne.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    První buly vyhrál dokonce dvakrát domácí Doležal. Poprvé rozhodčí přerušili hru, podruhé už bylo vše v pořádku.
     
    40:29
    Jiránek se dostal do dalšího průniku a prověřil Dolejše. Brankář hostů ho opět vychytal a připsal si tak teprve 8.zákrok.
     
    41:30
    Venkrbec se dostal do akce, když mu kotouč poslal Slanina. Na jeho neštěstí se ale kotouč v bráně neocitl.
     
    42:14
    Jeden z čárových rozhodčí teď dostal kotoučem do obličeje od hostujícího Klimka.
     
    42:34
    Hanousek posílal kotouč na bránu Dolejše. Jeho ránu ale zblokoval Prčík mimo hřiště.
     
    42:44
    Jakub Stehlík se také u mantinelu provinil krosčekem a stejně jako ve druhé třetině jeho parťák z formace Prčík si odpyká dvě minuty.
     
    43:38
    Nejproduktivnější jestřáb Doležal prověřil Dolejše, který si však připsal další zákrok.
     
    43:58
    Pohl dostal kotouč od Jáchyma, avšak nedokázal jej zpracovat a domácí se tak sami vyhnali z pásma.
     
    44:14
    Jáchym se následně dostal ke střele, kterou mu ale zblokoval Gutwald mimo hřiště.
     
    44:33
    Vachovec se dokázal v oslabení dostat s pukem do útoku, kde prověřil Štipčáka. Domácí gólman opět kotouč chytil.
     
    45:24
    Mrázek sice kotouč vybojoval u mantinelu, následně ho ale poslal na střed pásma, kde byl pouze domácí hráč a tak byl útok Ostravanů ukončen.
     
    46:26
    Veselému se něco nelíbí a o něčem se dohaduje s trenérem hostů Režnarem. Hra je však opět zahájena a Režnar má od domácího útočníka klid.
     
    46:58
    Nádherný zákrok Štipčáka znamená, že domácí stále neobdrželi jediný gól v dnešním utkání. Razgals se řítil dopředu a kotouč poslal před bránu na Berishu, jenž poslal kotouč mezi betony domácího brankáře. Štipčák se však rychle přesunul a mezeru mezi betony zablokoval.
     
    47:20
    A nyní se Porubě nepovedla přihrávka, která hosty vrátí zpět před svého gólmana.
     
    47:24
    Od modré čáry teď rychle vyslal ránu Hanousek, jehož střelu zblokovali hosté do ochranné sítě.
     
    47:27
    Opět střílel Hanousek a stejně jako před pár vteřinami dopadla akce stejně – pukem v ochranné síti.
     
    48:20
    Illéš sice ve středním pásmu získal kotouč, po tom, co se Hlaváčovi nepovedla žabička, následně mu však modrou čáru rychle přejel Doležal, kvůli kterému se pískal ofsajd.
     
    48:44
    Christov byl na buly úspěšnější, což Porubě pomohlo při vhození kotouče do pásma. Tam se hosté moc dlouho nezdrželi a opět se dostali do pásma středního.
     
    49:43
    Střondalova rána se teď zajímavě snášela k bráně Štipčáka a nakonec skončila vedle. Po dorážce se Střondala dostal znovu ke kotouči, ale trefil jen boční síť.
     
    50:10
    Ostřížek se teď na druhé straně pokusil překonat Dolejše potřetí. Hostující gólman jej však opět vychytal.
     
    50:48
    Gřeš se dostával do útoku, ale bohužel pro něj si nerozuměl s kotoučem, který se mu zamotal mezi brusle a bylo tak po akci.
     
    52:46
    Berisha nahodil puk za bránu, kde jej však získali domácí a mohli se vrhnout dopředu. Venkrbec se ujal útoku a bráněn Lemckem dokázal vystřelit. Dolejš si však pouze připsal další lehký zákrok.
     
    53:03
    Gutwald dokázal zpracovat puk na modré čáře a následně vypálil. Jeho tvrdou ránu ale zblokoval Venkrbec.
     
    53:57
    Illéš s Doležalem teď kombinovali v útočném pásmu. Útočníci Prostějova se však nedostali ke střele a za chvíli přišli i o kotouč.
     
    54:23
    6/6
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Vypadá to, že nejspíš máme rozhodnuto. DAVID OSTŘÍŽEK se dostal ke kotouči, který bekhendem poslal na bližší tyč. Puk Dolejšovi proletěl nad ramene a Ostřížek tak zvýšil na 3:0. Asistence: Petr Hašek, Tomáš Hanousek.
    Ostřížek D., Hašek P., Hanousek T., Burian V., Poledna A., Štipčák M.
    Razgals F., Klimíček J., Mrázek P., Střondala V., Lemcke J., Dolejš D.
    54:23 David OSTŘÍŽEK - 3:0
     
    55:14
    Ostravané nyní obstřelovali bránu Štipčáka. První střelu brankář vyrazil, druhou střelu Gutwalda pak vytěsnil jen očima.
     
    55:53
    Porubě zbývají bez 7 vteřin pouze 4 minuty, což je pro Ostravany málo času. I přes to, že Prostějov přestříleli 34 ku 17 nedokázali vstřelit ani jedinou branku.
     
    56:29
    Vojtěch Střondala už tohle utkání asi bojkotoval a nechal se úplně zbytečně vyloučit, když měl určitá slova k rozhodčímu. Hostujícímu útočníkovi se nelíbilo posouzení situace s Haškem.
     
    57:34
    Lemcke se po přihrávce Razgalse dostal ke střele, kterou však svou vyrážečkou dokázal Štipčák vyrazit.
     
    58:20
    Velké šance měli ke konci přesilovky Jáchym s Venkrbcem, kteří se snažili kombinovat až do prázdné brány. To se jim však vymstilo a nakonec z akce nic nebylo.
     
    58:29
    Hosté v plném počtu.
     
    59:20
    Poruba dokázala porazit úplně každý z týmů v Chance lize, kromě jednoho. Tím jediným, kdo Ostravany porazil je Prostějov, jenž si dnes připíše již třetí výhru proti Porubě v této sezóně.
     
    Konec zápasu.
     
    Skončil nám zápas, ve kterém byl značně lepší hostující tým. Poruba dokázala Prostějov přestřílet i jej porazit na vhazování. Nebylo jim to však nic platné, když mezi třemi tyčemi stál Štipčák, jenž zavřel svou bránu a udržel další čisté konto. Poslední gól zápasu vstřelil v poslední třetině David Ostřížek, když využil chyby ostravských obránců a střelou z bekhendu se prosadil přes Dolejšovo rameno. Děkujeme, že jste sledovali dnešní zápas, ve kterém již potřetí v sezóně dokázal Prostějov zdolat ostravskou Porubu, která vládne celé soutěži a budeme se na vás těšit u následujících přenosů.
     
    Dnešní utkání sledovalo 1892 diváků. (19:27:08)
    Marken.cz

    Matěj Kotala

    Branky a nahrávky: 13. Jiránek (Venkrbec), 28. Fronk (Venkrbec, J. Veselý), 55. Ostřížek (Hašek, Hanousek)


    LHK Jestřábi Prostějov: Štipčák (Pavelka) – Hanousek, Poledna, Drtil, Pohl, Kubeš, Forman – Z. Doležal, Vlach, Illéš – J. Veselý, Jáchym, Jiránek – Slanina, Venkrbec, Fronk – Ostřížek, Hašek, V. Burian – Maruna.
    Trenér: Martin Janeček

    HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš (O. Bláha) – Lemcke, Klimíček, Prčík, J. Stehlík, Gutwald, Hlaváč – Tvrdoň, Střondala, Christov – Razgals, Berisha, Klímek – Vehovský, Vachovec, Gřeš – P. Mrázek, Krenželok, O. Šedivý.
    Trenér: Jiří Režnar

    Rozhodčí: Obadal, Čáp – Otáhal, Vašíček

    Diváci: 1892
    bahis siteleri