Buffalo – Vancouver 0:1 (kon.) | Ottawa – San Jose 5:4 (kon.) | Florida – New Jersey 1:4 (kon.)
Carolina – Pittsburgh 3:2 (po pr.) | Columbus – Seattle 4:7 (kon.) | Montreal – Edmonton 1:2 (po pr.)
Tampa – Anaheim 5:1 (kon.) | Toronto – Colorado 3:5 (kon.) | Detroit – Los Angeles 5:3 (kon.)
Winnipeg – Philadelphia 0:2 (kon.) | Chicago – Dallas 1:3 (kon.) | Minnesota – Arizona 0:6 (kon.)
Nashville – NY Islanders 3:1 (kon.) | St. Louis – Boston 3:4 (po pr.) | Vegas – Calgary 1:3 (kon.)
NY Rangers – Washington 2:1 (kon.)
po prodl.
Montreal Canadiens
1:2 (1:0, 0:0, 0:1 - 0:1)
Edmonton Oilers
Neděle 14.01.2024, 01:00 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům tenisu přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Montrealem a Edmontonem.
     
    Montreal Canadiens

    Výkony Montrealu naznačují, že letos nejspíše v play-off budou scházet. Každopádně ještě není nic ztraceno, neboť z třináctého místa Východní konference ztrácí na osmou Tampu Bay sedm bodů. Ani forma St. Louisovy družiny není nikterak oslnivá, jelikož v předešlých osmi utkáních zvítězila pouze dvakrát, přičemž momentálně táhne sérii dvou porážek v řadě, po prohře 2:3 po prodloužení s Philadelphií doma v roli velkého favorita padla 2:3 i s nejhorším týmem soutěže San Jose. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Nick Suzuki se ziskem čtyřiatřiceti bodů.
     
    Edmonton Oilers

    Mizerný úvod sezony je zapomenut, Olejáři se drží na parádní vlně a postupnými krůčky se prokousali na umístění, které by zajišťovalo postup do play-off, aktuálně figurují na osmé příčce Západu, přičemž před devátým Seattlem jsou pouze z důvodu lepšího skóre. Svěřenci trenéra Knoblaucha udržují drží působivou sérii devíti utkání v řadě, v doposud posledním klání pokořili Detroit na jeho vlastním ledě výsledkem 3:2 po prodloužení. Týmové produktivitě nepřekvapivě vévodí kapitán Connor McDavid s 56 body.
     
    Úvodní sestavy:

    Montreal Canadiens: Montembeault (Primeau) – Matheson (A), Guhle, Savard, Struble, Kovacevic, Harris – Slafkovský, Suzuki (C), Caufield – Gallagher (A), J. Evans, Harvey-Pinard – Armia, Monahan, Roy – Ylönen, Stephens, Pezzetta.
    Trenér: Martin St. Louis

    Edmonton Oilers: S. Skinner (Pickard) – Ceci, Nurse, Bouchard, Ekholm, Desharnais, Kulak, Kemp – Hyman, McDavid (C), Nugent-Hopkins (A) – Foegele, Draisaitl (A), C. Brown – Ryan, E. Kane, Janmark – Hamblin, Erne.
    Trenér: Kris Knoblauch

    Rozhodčí: Charron, Syvret – Daisy, MacPherson.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Montrealem a Edmontonem odstartoval! Favoritem je hostující mužstvo, které se veze na vítězné vlně, zatímco domácí naposledy padli doma s nejhorším týmem soutěže.
     
    00:23
    První zákrok zápasu musel předvést Samuel Montembeault a poradil si na jedničku. Draisaitl v pravém kruhu vymyslel zadovku na Vincenta Desharnaise, střelu zápěstím kryl gólman do lapačky.
     
    00:46
    První přesilovou hru si zahraje domácí mužstvo. Na lavici hanby usedl Ryan Nugent-Hopkins, podrážením si pomohl proti Caufieldovi.
     
    01:03
    Z pravého kruhu se rozhodl vypálit bez přípravy kapitán Nick Suzuki, trefil ovšem jenom brusle dobře postaveného protihráče.
     
    01:43
    6/5
    Montreal právě vstřelil branku!
    Přesilovka využita, outsider se ujímá brzkého vedení! V pokračujícím tlaku Suzuki vymyslel zprava parádní pas napříč kruhy na COLEA CAUFIELDA, jenž po rychlém zpracování vypálil zápěstím, Skinner se přesouval marně. Asistence: Nick Suzuki a Michael Matheson.
    Matheson M., Suzuki N., Slafkovský J., Caufield C., Montembeault S., Monahan S.
    Ceci C., Ryan D., Nurse D., Draisaitl L., Skinner S.
    01:43 Cole CAUFIELD - 1:0
     
    02:19
    S rychlou odpovědí přispěchal Mattias Janmark, když nabral vysokou rychlost po pravém mantinelu, tělem ho odzbrojil Michael Matheson.
     
    02:46
    Situaci dvou proti dvěma nevyřešili Oilers vůbec dobře. Adam Erne hledal Dereka Ryana, přihrávku mu však nasměroval za brusle.
     
    03:22
    Zpracování na brusle zvládl Derek Ryan velmi dobře, načež nahodil po pravém mantinelu za bránu soupeře, odkud spoluhráčům pomohl s rozehrávkou gólman Samuel Montembeault.
     
    03:55
    Edmonton se zatím nedokáže dostat ke své hře. Na navýšení náskoku naopak útočil Jesse Ylönen, Stuart Skinner jeho pokus kryl pravým ramenem.
     
    04:12
    Zakázané uvolnění hostujícího týmu. Evander Kane ještě zabojoval, ovšem velkou ztrátu na Mitchella Stephense již smazat nezvládl.
     
    04:36
    Zdvojený Brendan Gallagher se pokusil přenést touš doleva na osamoceného Joela Armiu, Cody Ceci rukavicí zastavil přihrávku na jeho osobu.
     
    05:20
    Sám proti čtyřem nemohl Evander Kane vymyslet vůbec nic. Naslepo nahazoval po zadním mantinelu, u puku byl jako první Matheson.
     
    05:41
    Při tlaku elitní útočné lajny Juraj Slafkovský bekhendem poslal touš před bránu, odkud se baseballově pokoušel zakončit Cole Caufield, podruhé se mu zatím skórovat nepovedlo.
     
    06:07
    Poprvé o sobě dal výraznějším způsobem vědět Connor McDavid, po zamíchání s pukem v pravém kruhu vystřelil švihem těsně nad.
     
    06:45
    Do otevřeného prostoru střílel od modré čáry Cody Ceci, střela postrádala na razanci a Samuel Montembeault zaznamenal snadný zákrok vyrážečkou.
     
    07:10
    Ani s vysokým obloučkem neměl domácí brankář moc starostí, nastavil lapačku a hrací předmět v něm suverénně skryl.
     
    07:52
    Směrem dozadu zapracoval Leon Draisaitl velmi dobře, počkal si na kličku Rafaëla Harvey-Pinarda a čistým způsobem soupeři vypíchl puk.
     
    08:23
    Jeden z těch těžších zákroků musel předvést Samuel Montembeault a poradil si velmi dobře, při ráně Janmarka včas srazil levou ruku k tělu.
     
    08:40
    Od modré čáry napřáhl k ostré ráně Evan Bouchard a brankář měl velké štěstí, že kotouč vysokou rychlostí proletěl vedle levé tyče brány.
     
    09:16
    Také druhé vyloučení míří do domácích řad. Menší dvouminutový trest vyfasoval švédský forvard Mattias Janmark, proti Stephensovi se provinil drobným háčkem.
     
    09:45
    Hosté se zatím brání bez problémů. Vyhodili dvakrát v krátkém časovém sledu, po Cecim se to povedlo také Connoru Brownovi.
     
    10:21
    Znovu musí domácí začínat z vlastního obranného pásma. Důvodem je skutečnost, že Rafaël Harvey-Pinard nahrál spoluhráči na brusle.
     
    10:51
    Na druhý gól v početní převaze měl zálusk Cole Caufield, z první vypálil v pokleku jen do výstroje přesouvajícího se Skinnera.
     
    11:20
    Početní převaha Canadiens je minulostí, tentokráte trvala kompletní dvě minuty. Mattias Janmark se po návratu hned zapojuje do plnění defenzivních povinností.
     
    11:55
    Ze vzduchu výborně sklepl puk Brett Kulak, avšak nahrávku nezvládl, Connor McDavid natahoval hokejku za toušem neúspěšně.
     
    12:29
    Cody Ceci po modré čáře přenesl hru doleva na Darnella Nurse, jehož nahození pro sebe sklepl dobře blokující Jake Evans.
     
    12:58
    Velmi dobře si v defenzivě počínal David Savard, počkal si na kličku Evandera Kanea a kanadského soka vzápětí přetlačil tělem.
     
    13:30
    Icing domácích. Mitchell Stephens přecenil rychlostní schopnosti Rafaëla Harvey-Pinarda, ten se nechal přebruslit rozjetým Evanem Bouchardem.
     
    13:53
    Proti nahození od modré čáry si Stuart Skinner našel prostor, odkud viděl na puk, nastavil lapačku a hrací předmět v ní uschoval.
     
    14:22
    V pravém kruhu kvedlal s kotoučem Zach Hyman, aby nakonec vymýšlel přihrávku mezi kruhy, kde McDavida přetlačil Michael Matheson.
     
    14:56
    Znovu v akci Zach Hyman, jenž se v tomto případě pokusil obtočit soupeřovu svatyni, i tentokráte mu stopku vystavil Matheson.
     
    15:11
    Vysokou rychlost nabral středem Jake Evans, tělem si podržel na zádech posledního obránce, ale neudržel kontrolu nad pukem, vůbec nevystřelil.
     
    15:49
    Cody Ceci správně očekával nahození po levém mantinelu, poradil si s těžkým zpracováním puku a rozehrál na osamoceného Nurse.
     
    16:19
    Proti dvojici konkurentů Connor Brown poslal přihrávku na útočnou modrou, odtud Vincent Desharnais nahazoval do země nikoho.
     
    16:45
    Pod tlakem Johnny Kovacevic nevymýšlel žádné složitosti a kus černé gumy vyhodil přes všechny čáry na zakázané uvolnění, Cole Caufield ještě marně stíhal Boucharda.
     
    17:11
    Zpracování lehce zpomalilo Jesse Ylönena, ten vzápětí z ostrého úhlu vystřelil zápěstím pouze do boční síťky Skinnerovy svatyně.
     
    17:58
    Těžkou situaci zvládl Samuel Montembeault na jedničku, nebál se vyjet proti Nugentu-Hopkinsovi a zvládl kolem něj rozehrát na Savarda.
     
    18:26
    Souboj u mantinelu v obranném pásmu zvládl Johnny Kovacevic na jedničku, přetlačil Mattiase Janmarka a pomohl si zpětným pasem na Mathesona.
     
    18:57
    Střelou z velkého úhlu překvapil brankáře Sean Monahan a v publiku to jenom zahučelo, když puk proletěl o kousek vedle cílového zařízení.
     
    19:12
    Blíže k obráncům si sjel Joel Armia a dočkal se nahrávky, střela zápěstím zpoza kruhů doputovala poměrně výrazně vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    19:57
    V samotném závěru úvodní dvacetiminutovky musel Samuel Montembeault předvést ještě jeden zákrok, pokus Nugenta-Hopkinse kryl pravým betonem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka zápasu mezi Montrealem a Edmontonem přinesl jediný gól, o nějž se postaralo domácí mužstvo. Skóre střetnutí zatím udává situace z 2. minuty, kdy přesilovou hru využil Cole Caufield střelou z levého kruhu do odkryté části brány po skvělém křižném pasu kapitána Suzukiho. Favorizovaní hosté jsou střelecky aktivnějším týmem, ale zatím jim to není nic platné.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 6 – 9.
     
    Další třetina začne přibližně ve 2:12.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! První útok této části patřil Edmontonu, Leon Draisaitl se ale nedokázal protlačit za Michaela Mathesona.
     
    20:44
    Cody Ceci volil v těžkém postavení vysoký oblouček do středního pásma. Čas na rozehrávku potom dostal Johnny Kovacevic, vybral si Kaidena Guhleho.
     
    21:23
    Dva protihráče na sebe navázal Nick Suzuki, načež za levý kruh nabil Mathesonovi, jehož ránu z první skryl Skinner ve výstroji.
     
    21:58
    Sám proti dvěma se vydal Mattias Janmark a švédský útočník se dostal ke střele, zápěstím však zamířil vysoko nad bránu.
     
    22:26
    Dlouho otálel s nahrávkou Vincent Desharnais a dostal se pod tlak, Armii se nakonec zbavil přihrávkou o mantinel Kulakovi.
     
    22:55
    Forčekink vysunul Zach Hyman a dostal do úzkých Kaidena Guhleho, jemuž se po levém mantinelu povedlo vyhodit do střední třetiny.
     
    23:21
    Centimetry dělily od vyrovnání Evana Boucharda, po tvrdé ráně kanadského beka zpoza pravého kruhu zvonila za Montembeaultem branková konstrukce!
    23:21 Bouchardovu střelu zastavila pravá tyč
     
    23:46
    Domácí gólman v brankovišti ztratil stabilitu, což zpozoroval Ryan Nugent-Hopkins, v těžké pozici však vysoko přestřelil.
     
    24:15
    Po pravém mantinelu nahodil do útočného pásma Jordan Harris. Kotouč získal Brendan Gallagher, jemuž se z velkého úhlu nepovedlo trefit cílové zařízení.
     
    24:38
    Nyní Brendan Gallagher střílel z o poznání lepší pozice a prověřil pozornost Stuarta Skinnera, který druhý puk ve své bráně nepovolil.
     
    25:19
    Už to vypadalo, že by Rafaël Harvey-Pinard mohl postupovat do samostatného úniku, jenže mu nevyšlo zpracování, takže brankář Oilers mohl zůstat v klidu.
     
    25:47
    Elitní útočná formace Edmontonu překombinovala přečíslení tří proti dvěma, kdy Hyman ve finále čekal na doplnění Cecim, navíc nahrával nepřesně.
     
    26:16
    Střelu naznačil Juraj Slafkovský, aby posléze nabil do levého kruhu Nickovi Suzukimu, dobře mířenou střelu obětavě zblokoval Nurse.
     
    26:56
    Montreal uzamknul soupeře v jeho vlastním obranném pásmu. Nakonec střílel od levého mantinelu David Savard o kus vedle brány.
     
    27:22
    Jayden Struble vyzkoušel vysoký oblouček na Mitchella Stephense, který pod tlakem Mattiase Janmarka zpracoval puk daleko od hokejky.
     
    27:59
    O pozornost si řekl Warren Foegele, když ve velké rychlosti dojel až do pravého kruhu, zápěstím však bránu o kus minul.
     
    28:20
    Hraje se delší dobu bez přerušení. Brett Kulak hledal dlouhým pasem za obranu Hymana, pas zastavil dobře pracující David Savard.
     
    28:59
    Brett Kulak správně odhadl, kudy Cole Caufield povede kličku a soupeři nedal žádnou šanci, aby mohl pomýšlet na zakončení.
     
    29:23
    Za nahozením na zadní mantinel vystartoval brankář Samuel Montembeault a poradil si velmi dobře, touš po pravé ruce poslal volnému Guhlemu.
     
    29:57
    Zakázané uvolnění ukončuje čekání na krátkou přestávku, Kaiden Guhle přecenil rychlostní schopnosti viditelně unaveného Slafkovského.
     
    30:30
    Na vyrovnání měl políčeno švédský zadák Mattias Ekholm, který povyjel až do levého kruhu, aby následně střílel do blokujícího protihráče.
     
    30:58
    Tlak Oilers pokračoval. Connor McDavid pro změnu nabil na modrou Cecimu, s jeho střelou si zase věděl rady Samuel Montembeault.
     
    31:19
    Leon Draisaitl se v pravém kruhu krásně uvolnil kolem Gallaghera, načež z velkého úhlu střílel pod břevno, Samuel Montembeault zasáhl ramenem.
     
    31:42
    Netradičně od modré čáry střílel Leon Draisaitl. Na kýžené srovnání nedosáhl, zápěstím zamířil o pár čísel vedle levé tyčky.
     
    32:04
    Přesilovku si vyzkouší Edmonton. Za katr nedobrovolně usedl Brendan Gallagher, rozjetého Draisaitla zastavil za cenu hákování.
     
    32:51
    Ryan Nugent-Hopkins si počkal do poslední chvíle k nahrávce před bránu na Leona Draisaitla, kterou Savard zastavil v pokleku.
     
    33:16
    Ani teď není vyrovnáno. Connor McDavid si vyměnil kotouč s Leonem Draisaitlem, z levého kruhu potom mířil příliš vysoko.
     
    33:40
    Olejářům dnes jako kdyby nebylo střelecky přáno. Leon Draisaitl dostal nabito do pravého kruhu, s nepovedenou ránou z první ovšem brankář neměl moc starostí.
     
    34:10
    Početní převaha hostů je minulostí, Brendan Gallagher je zpátky na ledové ploše. A po zavezení touše Armiou do bezpečí se hned vydal na střídačku.
     
    34:39
    Se slabým nahozením Nicka Suzukiho neměl Stuart Skinner příliš mnoho starostí, Cole Caufield čekal na vypadnuvší puk neúspěšně.
     
    35:00
    Složitosti nevymýšlel Brett Kulak a před Armiou zacouval za vlastní bránu, odtud z klidu rozehrál na osamoceného Ceciho.
     
    35:38
    Derek Ryan počkal na doplnění a od mantinelu posunul puk do levého kruhu Zachu Hymanovi, střelu bekhendem měl Samuel Montembeault pod kontrolou.
     
    36:21
    Mezi kruhy dojel Ryan Nugent-Hopkins a vyprodukoval svižnou střelu zápěstím, s přispěním bloku clonícího hráče puk zamířil do ochranné sítě.
     
    36:55
    Po přejetí červené čáry nahodil puk do útočného pásma Mattias Ekholm, Jayden Struble následně udržel na zádech Leona Draisaitla.
     
    37:27
    Johnny Kovacevic hledal dlouhou nahrávkou za obranou Mitchella Stephense, tomu se povedlo touš jenom protečovat.
     
    37:44
    Dva konkurenty na sebe navázal Sean Monahan a před bránu nahrával Joshuovi Royovi, střela bez přípravy nebyla přesná.
     
    38:22
    Útok po levém křídle Edmontonu nevyšel. Ryan Nugent-Hopkins sicenabral velkou rychlost, ale neodolal ataku ze strany Kaidena Guhleho.
     
    38:49
    Samuel Montembeault působí neprůstřelným dojmem. Zuby si na něm vylámal Ryan Nugent-Hopkins, neúspěšně hledal střelou z pravého kruhu volné místo u bližší tyče.
     
    39:21
    Krátce po buly vypálil bez přípravy Sean Monahan, přes hokejku protihráče zavítal kus černé gumy až do ochranné sítě.
     
    39:57
    Poslední útok druhé části patřil Montrealu. Suzuki od pravého mantinelu nahrál do kruhu Slafkovskému, jehož zakončení srazil Cody Ceci do bezpečí nohou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední dějství se stavem střetnutí nepohnulo, Montreal nadále zůstává napřed o jeden gól. Olejáři mají více ze hry, ovšem v kolonce jejich vstřelených gólů zůstává nula, a to zásluhou skvěle chytajícího Samuela Montembeaulta, jenž zásluhou nejednoho skvělého zákroku udržuje čisté konto. Jednou měl domácí brankář i štěstí, to když obránce Bouchard ránou zpoza pravého kruhu orazítkoval křižnou střelou tyč. Edmonton má ještě dvacet minut na přerušení kouzla kanadského brankáře. Zda se jim to podaří zůstává otázkou.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 15 – 21.
     
    Další třetina začne přibližně ve 3:09.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Edmonton vstoupil do třetí třetiny aktivně a po nahrávce McDavida hned střílel Evan Bouchard, ovšem o velký kus vedle levé části brankové konstrukce.
     
    40:38
    6/6
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Je srovnáno a nutno podotknout, že zaslouženě! Foegele zpoza brány dostal puk do brankoviště, kde byl důrazný LEON DRAISAITL a hrací předmět procpal za brankovou čáru skrze levý beton Montembeaulta a tyčku. Asistence: Warren Foegele a Evander Kane.
    Ceci C., Nurse D., Draisaitl L., Foegele W., Skinner S., Kane E.
    Montembeault S., Struble J., Harvey-Pinard R., Savard D., Evans J., Monahan S.
    40:38 Leon DRAISAITL - 1:1
     
    40:38
    Ale pozor, vše může být jinak! Domácí trenér si bere coach challenge, zkoumat se bude, zda si Draisaitl při důrazu nepočínal vůči brankáři nedovoleným způsobem.
     
    40:38
    Všechno bylo v pořádku, gól platí! Montreal navíc bude hrát v oslabení z důvodu neúspěšné trenérské výzvy.
     
    41:11
    Na bleskový obrat si brousil zuby Evan Bouchard, ovšem neuspěl, tvrdá rána příklepem z pravého kruhu se nevešla do brány.
     
    41:41
    Connor McDavid zavezl puk do brankoviště, kde se kýženého gólu nedočkal, z bezprostřední blízkosti vystřelil vedle levé tyče.
     
    42:01
    Přesilovka Oilers končí předčasně a byl to právě Connor McDavid, kdo míří na trestnou lavici, když nedovoleným bráněním atakoval brankáře.
     
    42:26
    Rozjetý Warren Foegele volil z pravé strany svižnou ránu zápěstím na přední tyčku, právě tyč zabránila hostujícímu forvardovi v gólové radosti.
     
    43:20
    Už při probíhající přesilovce na útočné modré ztratil puk Matheson a do úniku dovolil ujet Connoru Brownovi, s jehož bekhendovým blafákem si Samuel Montembeault věděl rady.
     
    43:57
    Montreal obsadil útočné pásmo a po krátké kombinaci vystřelil z levého kruhu Juraj Slafkovský poměrně výrazně nad břevno.
     
    44:28
    Mattias Ekholm už při hře pět na pět rozjel po levém mantinelu navrátilce Connora McDavida, ten se neprotáhl kolem Jordana Harrise.
     
    44:59
    Perfektní střílený pas dostal před bránu Jake Evans a bekhendem jej tečoval k levé tyči, kde byl připravený levý beton Stuarta Skinnera.
     
    44:59
    Přesilová hra pro Edmonton. S protesty odjel na trestnou lavici Jake Evans, jenž si mimo puk nedovoleným bráněním počínal proti Connoru McDavidovi.
     
    45:30
    Edmonton okupuje útočné pásmo, ale zatím žádná střela. Pokusil se o ni Leon Draisaitl, jenže německý forvard promáchl naprázdno.
     
    45:57
    Potlesk fanoušků si vysloužil Johnny Kovacevic, který nejenže získal puk, ale i se mu podařilo vyhodit do bezpečí po pravém mantinelu.
     
    46:22
    Sledujeme strhující podívanou. Zpoza levého kruhu vyslal dělovku Connor McDavid, ale výrazně vedle cílového zařízení.
     
    46:45
    Vzápětí útočil na svou druhou trefu v utkání Leon Draisaitl, po zvládnutém těžkém zpracování vypálil zápěstím příliš vysoko.
     
    47:22
    Stuart Skinner neudržel střelu od modré, ale než se některý z protihráčů mohl pokusit o dorážku, tak puk zdárně přikryl lapačkou.
     
    47:55
    Další zákrok pro kanadského brankáře v dresu Edmontonu, nahození z velkého úhlu tentokráte podržel ve výstroji s jistotou.
     
    48:29
    Cole Caufield si jeden na jednoho nevěřil, proto u levého mantinelu hledal kapitána Nicka Suzukiho, jenže ten se vydal směr střídačka.
     
    48:46
    Po pravém mantinelu nastartoval Zach Hyman, ovšem ani on nic zajímavého nevymyslel, když mu stopku vystavil Brendan Gallagher.
     
    49:12
    Dlouho váhal Joel Armia, aby nakonec touto skutečností vybojoval pro svůj tým přesilovku, protože ho napadající Warren Foegele podrazil.
     
    49:52
    Michael Matheson hledal, komu by nahrál, aby nakonec vystřelil ze zápěstí, připravený Stuart Skinner zasáhl vyrážečkou.
     
    50:22
    O svou druhou trefu v utkání usiloval Cole Caufield, tvrdou ránu Stuart Skinner i s notnou dávkou štěstí vyhlavičkoval.
     
    50:57
    Zápas dvou kanadských týmů rozhodně nenudí. Nahození Savarda způsobilo rozruch v brankovišti Oilers, lapačkou nakonec touš přikryl Skinner.
     
    51:36
    Connor McDavid mohl přihrávat, ovšem rozhodl se zkusit štěstí na vlastní pěst, zápěstím vysoko přestřelil bránu.
     
    51:59
    Nyní už McDavid nahrával, a to dobré pozice stojícímu Zachu Hymanovi, střela bez přípravy cílové zařízení nenašla.
     
    52:23
    Evan Bouchard se rozjel středem, ovšem na Kovacevice si nevěřil, proto situaci zklidnil zadovkou na Mattiase Ekholma.
     
    52:57
    Edmonton má momentálně více ze hry. Zpoza levého kruhu vypálil Adam Erne, Samuel Montembeault vyrážel betonem do rohu kluziště.
     
    53:26
    Zakázané uvolnění hostujícího celku. Mattias Janmark zabojoval ze všech sil, leč velkou ztrátu na Mathesona nesmazal.
     
    53:47
    Icing také na druhé straně. Nick Suzuki svedl rychlostní souboj s Codym Cecim, zadák si nakonec pomohl i tělem, jímž podržel soka za sebou.
     
    54:20
    Tak dlouho Zach Hyman otálel, až se nechal zahnat do velkého úhlu, odkud vystřelil zápěstím takovým způsobem, že Samuel Montembeault mohl zůstat v klidu.
     
    54:48
    Stříleným pasem se prezentoval Brett Kulak, adresátovi Connoru Brownovi ovšem obětavě skočil pod nohy a ve střele mu tím zamezil Johnny Kovacevic.
     
    55:27
    Z těžkého postavení vypálil s hokejkou hodně u těla Juraj Slafkovský, pomalou střelu měl Stuart Skinner pod kontrolou.
     
    55:55
    Drama pokračuje. Na opačnou polovinu kluziště se vydal Derek Ryan, střelu zleva na přední tyčku gólman kontroloval betonem.
     
    56:24
    Zach Hyman bekhendem nahodil za bránu a sám se pokusil puk dojet, neuspěl však na úkor dobře pracujícího Jaydena Strubleho.
     
    56:58
    Při další příležitosti Zach Hyman vystřelil zápěstím z pravého kruhu. Samuel Montembeault prokázal dobré reflexy, zapsal zákrok lapačkou.
     
    57:22
    Nástřel po pravém mantinelu vymyslel Connor McDavid, bránící Kaiden Guhle přizvedl kotouč mimo hrací plochu mezi diváky.
     
    57:49
    Znovu puk zavítal mimo hru, to když Connor Brown pod tlakem šikovně nastřelil brusle ostře dotírajícího Jakea Evanse.
     
    58:11
    Komplikace pro Montreal, který v závěru základní hrací doby míří do čtyř! Podruhé je dnes vyloučen Brendan Gallagher, tentokráte zahákoval Ceciho.
     
    58:32
    Leon Draisaitl čekal, aby nakonec kousek za levým kruhem vypálil svižný projektil ze zápěstí těsně nad horní tyčku.
     
    59:16
    Na teč nahazoval od modré čáry Evan Bouchard, Leon Draisaitl touš sklepl jenom do dobře postaveného konkurenta Savarda.
     
    59:47
    Zřejmě uvidíme prodloužení! David Savard vyhodil po pravém mantinelu a hosté už nemají moc času na založení útoku.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Základní hrací doba nerozhodla, v utkání mezi Montrealem a Edmontonem uvidíme prodloužení. Olejáři se zaslouženého srovnání dočkali ve 41. minutě zásluhou důrazného Leona Draisaitla a i ve zbytku třetí třetiny měli navrch, avšak druhého vstřeleného gólu zatím nedosáhli.
     
    Střely na bránu po 3. třetině: 23 – 41.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:15
    Trest Gallaghera vypršel, hostům se ani nepovedlo obsadit útočné pásmo. Nyní se hraje ve čtyřech, po přerušení hry půjdou týmy do tří.
     
    60:33
    Přerušení způsobilo nedorozumění mezi Connorem McDavidem a Leonem Draisaitlem, čárový rozhodí byl nucen odpískat ofsajd.
     
    61:12
    O obtočení soupeřovy svatyně se pokusil Michael Matheson a nevedl si vůbec zle. Měl smůlu, že Stuart Skinner včas přilepil beton k tyčce.
     
    61:27
    Smolné vyloučení pro Michaela Mathesona, jenž ztratil stabilitu, přičemž hokejkou trefil do obličeje Nurse. Velká šance pro Edmonton ke stržení bonusového bodu na svou stranu.
     
    62:01
    5/4
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Olejáři v přesilovce rozhodují o svém vítězství! Connor McDavid se rozhodl přihrát za levý kruh obránci EVANU BOUCHARDOVI, jehož dělovka se od levé tyčky odrazila do zad brankáře a kotouč potom doputoval za brankovou čáru. Asistence: Connor McDavid a Leon Draisaitl.
    Bouchard E., Draisaitl L., Skinner S., Nugent-Hopkins R., McDavid C.
    Guhle K., Montembeault S., Savard D., Evans J.
    62:01 Evan BOUCHARD - 1:2
     
    Konec zápasu.
     
    Zajímavé střetnutí mezi kanadskými týmy Montrealem a Edmontonem skončilo vítězstvím favorizovaného hostujícího celku v prodloužení.

    Vedoucí gól přitom vstřelil hned ve 2. minutě Cole Caufield. Aktivněji hrající Olejáři se dočkali zaslouženého vyrovnání ve 41. minutě zásluhou Leona Draisaitla. Za stavu 1:1 dospělo utkání do prodloužení, v němž pro Edmonton rozhodl o bonusovém bodu v přesilovce Evan Bouchard šťastným způsobem, kdy se puk po jeho ráně od levé tyče odrazil do zad brankáře a následně doputoval za brankovou čáru.

    Svěřenci trenéra Knoblaucha vytvořili nový rekord v historii klubu, když zvítězili podesáté v řadě. Montreal naopak nepřerušil čekání na výhru, které trvá již tři zápasy.
     
    Utkání přihlíželo 21 105 diváků.
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 24 – 41 | Přesilová hra: 1/4 – 1/5 | Trestné minuty: 10 – 8

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Samuel Montembeault (MTL) – 39 zákroků, 2 OG, úspěšnost 95,1 %, odchytal 62:01
    Stuart Skinner (EDM) – 23 zákroků, 1 OG, úspěšnost 95,8 %, odchytal 61:32

    Česká a slovenská stopa
    Juraj Slafkovský (MTL) – 0+0, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 20:34

    Tři hvězdy utkání
    1. Samuel Montembeault (MTL) – 39 zákroků
    2. Michael Matheson (MTL) – 0+1
    3. Evan Bouchard (EDM) – 1+0 (04:12:07)
    Edmonton posunul klubovou historii desátým vítězstvím v řadě

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 2. Caufield (Suzuki, Matheson) – 41. Draisaitl (Foegele, E. Kane), 63. Bouchard (McDavid, Draisaitl)


    Montreal Canadiens: Montembeault (Primeau) – Matheson (A), Guhle, Savard, Struble, Kovacevic, Harris – Slafkovský, Suzuki (C), Caufield – Gallagher (A), J. Evans, Harvey-Pinard – Armia, Monahan, Roy – Ylönen, Stephens, Pezzetta.
    Trenér: Martin St. Louis

    Edmonton Oilers: S. Skinner (Pickard) – Ceci, Nurse, Bouchard, Ekholm, Desharnais, Kulak, Kemp – Hyman, McDavid (C), Nugent-Hopkins (A) – Foegele, Draisaitl (A), C. Brown – Ryan, E. Kane, Janmark – Hamblin, Erne.
    Trenér: Kris Knoblauch

    Rozhodčí: Charron, Syvret – Daisy, MacPherson

    Diváci: 21 105
    bahis siteleri