Buffalo – Vancouver 0:1 (kon.) | Ottawa – San Jose 5:4 (kon.) | Florida – New Jersey 1:4 (kon.)
Carolina – Pittsburgh 3:2 (po pr.) | Columbus – Seattle 4:7 (kon.) | Montreal – Edmonton 1:2 (po pr.)
Tampa – Anaheim 5:1 (kon.) | Toronto – Colorado 3:5 (kon.) | Detroit – Los Angeles 5:3 (kon.)
Winnipeg – Philadelphia 0:2 (kon.) | Chicago – Dallas 1:3 (kon.) | Minnesota – Arizona 0:6 (kon.)
Nashville – NY Islanders 3:1 (kon.) | St. Louis – Boston 3:4 (po pr.) | Vegas – Calgary 1:3 (kon.)
NY Rangers – Washington 2:1 (kon.)
konec
New York Rangers
2:1 (2:0, 0:1, 0:0)
Washington Capitals
Neděle 14.01.2024, 19:00 • Madison Square Garden, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:27
    Caps už zkoušejí hru bez brankáře.
     
    54:52
    Čeká nás hra ve čtyřech, protože dvě minuty za sekání dostávají T.J. Oshie (WSH) a Braden Schneider (NYR).
     
    51:42
    Rangers budou hrát další přesilovou hru, protože na trestnou lavici míří John Carlson (WSH), jenž si odsedí dvě minuty za podrážení.

    Nicméně se jedná opět o velmi přísné vyloučení. Carlson totiž při svém couvání upadl o zapomenutou hůl a i Lafreniére poté skončil na ledě právě kvůli této hokejce.
     
    46:27
    Van Riemsdyk udělal v obranném pásmu obrovskou hrubici, když jej zde obral Vesey o puk a následně byl sám před Charliem Lindgrenem, kterého však kličkou do forhendu nepřekonal.
     
    45:08
    Kreider jel z levé strany sám na Charlieho Lindgrena, kde si chtěl přehodit puk na bekhend, jenž mu kotouč pouze ujel z hole.
    43:38 Charlie Lindgren stále drží Washington ve hře! Tentokrát mu pomohl i Wilson.
     
    43:38
    V závěru přesilové hry obdržel Kakko přihrávku mezi kruhy a Charlie Lindgren jen vyrazil puk vedle sebe, kde byl zcela volný Lafreniére, avšak hostujícího brankář ještě zvedl svůj beton a opět svůj tým zachránil! Následně ještě dorážel Kakko a za Lindgrena na brankovišti zastoupil Wilson.
     
    41:33
    Tak to je hodně přísné vyloučení Joel Edmundsona (WSH), který za bránou přistrčil Lafreniéra a odsedí si dvě minuty za vysokou hůl.
    35:23 Charlie Lindgren fantasticky vychytal Kreidera!
     
    35:23
    Kreider dostal přihrávku mezi kruhy, odkud nejprve trefil beton Charlieho Lindgrena a poté měl k dispozici ještě dorážku, ale brankář Washingtonu předvedl fantastický zákrok lapačkou!
     
    34:54
    Nick Dowd (WSH) posílá svůj tým do tří, jelikož dostává dvě minuty za hrubost. Trenér Washingtonu Carbery se na své střídačce jen směje a dožadoval se vyloučení Foxe za simulování, ale to nepřišlo.
     
    33:31
    New York však bude hrát přesilovou hru, protože na trestnou lavici opět míří slovenský zadák Martin Fehérváry (WSH), jenž dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    33:22
    Tak Washington byl blízko vyrovnání! Strome posílal puk před brankoviště Rangers, kde natáhl svou hůl Oshie a naštěstí pro Rangers je Šesťorkin podržel, když kotouč končí v jeho výstroji.
    31:03 T. J. Oshie - 2:1
     
    31:03
    6/6
    Washington právě vstřelil branku!
    Hosté snižují na rozdíl jediné branky a nutno dodat, že zaslouženě. Po chybném vyhození Gustafssona ještě Oshie trefil tyč, jenže útok pokračoval a po Paciorettyho střele se puk odrazil na hůl Stroma, jenž ho posílal před bránu Rangers, kde se od T.J. OSHIEHO odrazil přesně k tyči domácí klece. Asistence: Dylan Stome, Max Pacioretty.
    Oshie T., Strome D., Pacioretty M., Jensen N., Edmundson J., Lindgren C.
    Schneider B., Bonino N., Wheeler B., Šesťorkin I., Cuylle W., Gustafsson E.
     
    19:48
    V závěru první třetiny je ještě vyloučen Blake Wheeler (NYR), který si taktéž vysloužil dvě minuty za vysokou hůl.
    19:10 Alexis LAFRENIÈRE - 2:0
     
    19:10
    6/6
    Rangers právě vstřelili branku!
    Tak to byla obrovská chyba obrany Washingtonu! Hosté nějak zcela zapomněli na ALEXISE LAFRENIÉRA, jenž byl zcela sám před Lindgrenem, kam i obdržel přihrávku z modré a na první pokus sice hostujícího brankáře nepřekonal, ale následná dorážka už skončila v síti Washingtonu. Asistence: Braden Schneider.
    Lafrenière A., Schneider B., Panarin A., Trocheck V., Šesťorkin I., Gustafsson E.
    Lapierre H., Wilson T., van Riemsdyk T., Carlson J., Lindgren C., Kuzněcov Je.
     
    18:12
    Dylan Strome využil toho, že ve středním pásmu nabral velkou rychlost, najel do levého kruhu, odkud prostřelil Šesťorkina, ale toho zachránila branková konstrukce.
     
    16:52
    Až pár vteřin po konci trestu se do obrovské šance dostal Kakko, jenž obdržel přihrávku před bránu Washingtonu, jenže jeho pohotová střela trefila Charlieho Lindgrena.
     
    14:48
    Nicméně hra je přerušena, protože se bude vylučovat na hostující straně. První trest Washingtonu totiž vyfasoval Martin Fehéerváry (WSH), jenž obdržel dvě minuty za vysokou hůl.
     
    07:38
    Chris Kreider (NYR) se stává prvním vyloučeným hráčem tohoto utkání, když v útočném pásmu zasáhl holí Carlsona do obličeje.
     
    01:38
    A málem už to mohlo být o dvě branky a opět u toho byl Panarin, který tentokrát před bránu nahrával Lafreniérovi, jehož zakončení však Charlie Lindgren dokázal vyrazit.
    00:50 Artěmij PANARIN - 1:0
     
    00:50
    6/6
    Rangers právě vstřelili branku!
    Nicméně další střela už končí za zády Charlieho Lindgrena! Rangers předvedli rychlou akci, když nakonec Trocheck nahrál kotouč na levou stranu ARŤEMIMU PANARINOVI, jehož pohotová střela prošla kolem bližší tyče. Asistence: Vincent Trocheck, Jacob Trouba.
    Panarin A., Trocheck V., Lindgren R., Lafrenière A., Fox A., Šesťorkin I.
    Jensen N., Dowd N., Malenstyn B., van Riemsdyk T., Lindgren C., Aube-Kubel N.

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 1. Panarin (Trocheck, Trouba), 20. Lafrenière (Schneider) – 32. Oshie (D. Strome, Pacioretty)


    New York Rangers: Šesťorkin (Quick) – R. Lindgren, Fox, K. Miller, Trouba, E. Gustafsson, Schneider – Kreider, Zibanejad, Kakko – Panarin, Trocheck, Lafrenière – Cuylle, Bonino, Wheeler – Vesey, Goodrow, Brodzinski.
    Trenér: Peter Laviolette

    Washington Capitals: C. Lindgren (Kuemper) – Fehérváry, Carlson, Bear, Jensen, Edmundson, T. van Riemsdyk – Pacioretty, D. Strome, Oshie – Lapierre, Je. Kuzněcov, Mantha – Protas, McMichael, Wilson – Malenstyn, Dowd, Aube-Kubel.
    Trenér: Spencer Carbery

    Rozhodčí: Pochmara, Brenk – Jackson, Marquis

    Diváci: 18 006
    bahis siteleri