Dallas Cowboys – Green Bay Packers 32:48 (kon.) | Detroit Lions – Los Angeles Rams 24:23 (kon.)
Buffalo Bills – Pittsburgh Steelers 31:17 (kon.)
konec
Detroit Lions – Los Angeles Rams

24:23

(14:3, 7:14, 3:3, 0:3)

Pondělí 15.01.2024, 02:15 • Ford Field, Detroit, Michigan • Americký fotbal • NFL: Wild Card Round
Předzápasové kurzy
     
    Detroit Lions postupuje do divizního kola, v němž bude hrát opět doma. Soupeřem mu bude buď Tampa Bay Buccaneers, nebo Philadelphia Eagles. To se dozvíme až za 24 hodin. Tento zápas se s největší pravděpodobností bude hrát v rámci nedělního programu.

    Super Wild Card Weekend bude uzavřen v pondělí, kdy budou na programu netradičně 2 zápasy. Nejprve z neděle přeložený souboj Buffala Bills s Pittsburghem Steelers, poté už v řádném termínu hraný duel Tampy Bay Buccaneers s Philadelphií Eagles. K přenosům z obou utkání jste srdečně zváni. (05:34:58)
     
    Statistiky utkání

    quarterbackové
    Jared Goff (DET) 22/27, 277 yardů, 1 touchdown
    Matthew Stafford (LAR) 25/36, 367 yardů, 2 touchdowny

    běhový útok
    David Montgomery (DET) 14 běhů, 57 yardů, 1 touchdown
    Kyren Williams (LAR) 13 běhů, 61 yardů

    pasový útok
    Amon-Ra St. Brown (DET) 7 zachycení, 110 yardů
    Josh Reynolds (DET) 5 zachycení, 80 yardů
    Puka Nacua (LAR) 9 zachycení, 181 yardů, 1 touchdown

    kickeři
    Michael Badgley (DET) field goaly 1/1, extra pointy 3/3
    Brett Maher (LAR) field goaly 3/3, extra pointy 2/2
     
    Na stadionu to sledovalo 66 367 nakonec velmi spokojených a šťastných diváků.
     
    Jak byla první půlka zápasu parádní ofenzivní podívanou se spoustou bodů, druhá se proměnila v tvrdou defenzivní bitvu, v níž jsme nakonec žádný další touchdown neviděli. Přesto dokázali Lions skórovat hned z prvního drivu po návratu ze šaten, když kicker Michael Badgley perfektně proměnil dlouhý 54yardový pokus o field goal a dal svému týmu nakonec rozhodující 7bodový náskok. Rams se následně dlouho prali s obranou domácích, dostali se blízko, ale byli zastaveni 9 yardů od end zóny a také museli pouze kopat na branku. Kicker Brett Maher krátký 27yardový kop se štěstím proměnil a bylo to zase jen o 4 body, 24:20. Další šanci dala hostům skvělá práce obrany, která rychle vyhnala útok domácích ze hřiště, a Los Angeles bojovalo, rvalo se, ale dostalo se znovu jen do těsné blízkosti. Dál než 11 yardů od end zóny je lví obrana nepustila. I tentokrát musel Brett Maher kopat, 29yardový pokus opět dost těsně proměnil a snížil na rozdíl 1 bodu. Zdálo se, že zbytek zápasu bude pořádné drama, navíc když se útok Detroitu ohřál na hřišti jen pár desítek sekund a musel zase na střídačku. Téměř 7,5 minuty před koncem začal klíčový útok beranů, kteří se sice dostali na dostřel dlouhého field goalu, ale trestem za držení se sami vyhnali zpět mimo dokopovou vzdálenost a znovu se do ní už dostat nedokázali. Zbývaly 4 minuty, Rams měli poslední timeout a domácím tak stačila konzervativní hra a 2 první downy na konec zápasu, na udržení nejtěsnějšího vedení. A to se jim povedlo, takže mohli zápas doklekat a začít slavit výhru v play-off po nesmírně dlouhých 32 letech!
     
    DETROIT LIONS VYHRÁVÁ PRVNÍ ZÁPAS V PLAY-OFF PO 32 LETECH A TEPRVE DRUHÝ V SUPER BOWL ÉŘE! Končí tak jedna neuvěřitelně dlouhá černá série.
     
    Konec utkání.
     
    0:39
    Poslední zakleknutí, hotovo, konec!
     
    1:13
    První i druhé zakleknutí se podařilo, ještě jedno a je konec!
     
    1:54
    Rams okamžitě berou poslední timeout a zastavují čas.
     
    2:00
    2&9 na linii 32 yardů na vlastní polovině, ale Lions kompletují další klíčovou přihrávku! Goff hodil míč přesně St. Brownovi, ten se dokázal otočit kolem obránce a padl pro 11 yardů, první down! Je rozhodnuto, Goff to může doklekat!
     
    2:00
    Two-minute warning.
     
    2:38
    Montgomery měl ucpanou cestu do pravé strany, 1 yard. Rams stále šetří poslední zbývající timeout.
     
    3:24
    Goff shodil míč doprava Montgomerymu, ten utekl z prvního tacklu a 11 yardy zařizuje velmi důležitý první down! Ještě jeden a mohlo by být hotovo.
     
    4:07
    Lions začínají konzervativně, Montgomery ale tentokrát urval pouze 3 yardy.
     
    4:15
    Evans se trochu držel zkrátka, ale umístil punt docela dobře na to, jak málo místa před sebou měl. Poslal míč na linii 13 yardů, Peoples-Jones se ale rozhodl zkusit return, namířil to k lajně, ale Shelley ho nepustil. 4 yardy, takže Lions začnou útočit na potvrzení vítězství z vlastních 17 yardů.
    Obraně prošel faul, práci tak odvedla
     
    4:20
    3&14 v klíčovou chvíli hosté nezvládají! Míč sice letěl přesně na Nacuu, ale tomu šiška po kontaktu s obráncem vypadla z ruky a tohle také mohlo být v pohodě pískáno! Takhle se bude jen puntovat a Rams musí rychle vyhnat útok Lions ze hřiště, jinak mají velký problém.
     
    4:24
    Velký problém pro útok! Rivers totiž sice zachytil míč, ale nic víc a ztratil 2 yardy, navíc je tu ofenzivní držení a lavička Detroitu trest bere, takže se nebude hrát 3&4, ale 3&14 ze 44 yardů, tj. mimo dostřel branky.
     
    5:05
    Stafford svým jedinečným způsobem hodil míč přesně tak, aby se na něj dostal jen padající Kupp. 6 yardů.

    Libor Štěpán

    66 367
    bahis siteleri