Vsetín – HK MD Šumperk 2:3 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
2:3 (1:1, 1:0, 0:2)
HK Mladí Draci Šumperk
Úterý 16.01.2024, 17:30 • Vsetín, Zimní stadion Na Lapači • Liga dorostu • 21. kolo
Partner:
     
    Konec zápasu. (19:41:50)
     
    59:54
    Dvořák mířil do levého horního rohu, kam hostující brankář vložil svou vyrážečku. Úspěšná nebyla ani následná dorážka.
     
    59:34
    Místo toho se sám na vsetínského gólmana řítil Haas, Cegliňski jeho pokus zastavil levým betonem.
     
    59:02
    Valaši bojují hlavně ve středním pásmu, kde měli několik dobrých šancí k tomu dostat se ke kotouči a hlavně do brejku.
     
    58:32
    Domácí v plném počtu.
     
    57:47
    Po Vlčkově střele od modré puk Cegliňskému nejprve vypadl. Naštěstí pro jeho tým si toho však všiml včas a kotouč u své levé tyče přikryl lapačkou. Hra je přerušena.
     
    57:36
    Valachům se na krátkou chvíli povedlo osvobodit. Nyní už jsou však Mladí Draci opět v pásmu.
     
    56:52
    Fiala dostal křižnou přihrávku od David Burdy, nesedla mu však úplně ideálně a musel si ji zpracovat, čímž promarnil příhodný čas na střelu nad ležícího brankáře.
     
    56:32
    Oddechový čas pro tým HK Mladí Draci Šumperk.
     
    56:32
    Ohlížet se teď musel i Cegliňski na druhé straně, protože Mladým Drakům se podařilo osvobodit z tlaku. Přichází ovšem velmi špatná zpráva pro domácí. Kučný dostává dvouminutový trest za nedovolené bránění.
     
    56:12
    Vaňkovu střelu od modré ještě na pravém kruhu tečoval Fusek. Putin zasahuje levým betonem.
     
    55:56
    Šumpeský gólman zastavuje střelu z vrcholu levého kruhu a raději kotouč přikrývá lapačkou. Valaši teď svého soupeře drží pod tlakem.
     
    55:19
    Hostující brankář vyráží Dubcovu střelu od modré čáry zpět do hry. U levé tyče dorážel ještě Dvořák a hra byla přerušena, i když Putin ještě neměl puk zcela pod kontrolou. Tato situace vyústila v menší potyčku vedle šumperské branky.
     
    54:42
    Adam Burda zablokoval střelu z levého kruhu a vyhazuje. Zakázané uvolnění se nepíská, kotouč míří směrem ke vsetínské brance a Cegliňski bude hrát.
     
    53:56
    Drozd zkusil nadvakrát překvapit hostujícího branáře u jeho levé tyče. Šumperský gólman se nenechal nachytat a místo v obou případech dobře pokryl.
     
    53:41
    Valaši dostávají nahozením pásmo zpět. Putin ukrývá puk mezi svými betony.
     
    53:25
    Hostující brankář si poradil jak s Kučného střelou od modré, tak s prudkou ranou Vinklárka z mezikruží, na kterou dobře neviděl. Mladí Draci dostávají kotouč na druhou stranu kluziště.
     
    52:39
    Valaši se usadili v útočném pásmu. Jejich kombinace vypadá velmi dobře, ale skrz zhuštěný předbrankový prostor není příliš efektivní.
     
    52:00
    Valaši se tlačí do brankoviště. Do konce třetí třetiny zbývá osm minut, domácí najednou ztráci jeden gól. Jde vidět, že už není na to čekat.
     
    51:27
    Mladí Draci právě vstřelili branku!
    A hosté otáčí skóre utkání. V posledních minutách byli o něco málo aktivnější a přiklonilo se k nim štěstí také v přečíslení dva na jednoho, které z levého kruhu zakončoval do vzdálenějšího horního rohu JAKUB FIALA. Asistence: David Burda, Jindřich Vlček.
     
    50:35
    Kučný hledal v přečíslení Malého na levém křídle, ale jeho přihrávku zablokoval Jurka. Pro Šumperk je to další příležitost k útoku, hra se už nějakou dobu velmi rychle přesouvá z jedné strany na druhou.
     
    49:57
    Mladí Draci nahazují kotouč do útočného pásma. Dál už se ale k ničemu nedostávají.
     
    49:18
    To znamená, že teď jsou v útoku Valaši. Usadili se před šumperskou brankou a byl to Vaněk, kdo jako první od modré čáry vystřelil. Jeho pokus se zastavil o hlouček hráčů v předbrankovém prostoru.
     
    48:57
    Hosté se usadili v útočném pásmu, nicméně domácí si počkali na vhodnou přihrávku, kterou vypíchli.
     
    48:20
    Obrana se na obou stranách opět více otevřela a vidíme větší množství individuálních akcí. V jedné takové se ocitl Vlček, jehož ránu z levého křídla vytěsnil Cegliňski vyrážečkou.
     
    47:34
    Dvěma pokusy otestoval hostujícího brankáře obránce Kučný. Nejprve sám najel do předbrankového prostoru, následně donutil Putina k zákroku lapačkou střelou od modré.
     
    47:09
    Před vsetínskou brankou se potkali Karafiát s Haasem. Prvně jmenovaný z ostrého úhlu zakončil na bližší tyč, puk zůstal ležet v brankovišti, kde se k němu dostával ještě Haas, k zakončení se však neodhodlal.
     
    46:37
    Řepka obešel Končičckého, ale na Krisitana Březinu už recept nenašel. Z pásma se však hosté nedostali, naopak se do podobné šance propracoval ještě Zezulka.
     
    46:21
    Dvořák z nulového úhlu trefuje jen boční síť šumperské branky. Hosté vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    45:56
    Patákovu střelu z pravého kruhu ještě někdo na hranici brankoviště lehce tečoval a kotouč taka zamířil vedle pravé tyče.
     
    45:15
    Na druhé straně na zaváhání soupeře velmi rychle zaregoval Vaněk, jehož střela od modré byla následně zblokována. Stejný osud potkal také trefu Kučného.
     
    45:02
    Domácí se snažili dostat z pásma, příhrávku letící vzduchem si však na svou hokejku sklepl David Burda, který také pohotově zakončil. Domácí brankář zasahuje vyrážečkou.
     
    44:51
    Nahození ze středního pásma posílá Cegliňski pravým betonem do rohu kluziště.
     
    44:05
    Po odpískaném zakázaném uvolnění hostů a vyhraném vhazování se vsetínské formace přece jen o něco lépe povedlo rozestavit v pásmu. Ani teď ale žádná střela domácích nepřichází a Mladí Draci dostávají kotouč velice rychle mezi modré čáry.
     
    43:56
    Dubec s Drozdem po polmce opět vybojovali útočné pásmo. Ani tentokrát však šumperský brankář nemusel zasahovat.
     
    42:57
    Valaši se snaží tahat za delší konec. Usadili se v útočném pásmu a vysílají jednu střelu za druhou. Všechny jejich pokusy jsou však nepřesné.
     
    41:06
    Mladí Draci právě vstřelili branku!
    Šumperk zkraje třetí třetiny opět srovnává stav utkání. Mladí Draci začali velmi aktivně a nastěhovali se do útočného pásma, kde se hned tři hráči vrhli do souboje o kotouč za brankou. Kristian Březina jej vyhrál a poslal kolem levé tyče přihrávku do mezikruží, kam si najížděl ADAM BURDA, který se se svou střelou do pravého horního rohu nemýlil. Asistence: Kristian Březina, Jan Haas.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhé třetině se spoléhalo hlavně na individuální akce, z brejku ovšem přesto žádná branka nepadla. Jediný přesný zásah ve druhé dvacetiminutovce si připsal Štěpán Drozd, který zakončil přesilovkovou souhru povedenou střelou bez přípravy.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:59
    Paták ještě po buly v útočném pásmu zkusil střelu z pravého kruhu. Hostující brankář vytěsňuje kotouč vyrážečkou.
     
    39:26
    Hosté v plném počtu, v přesilovce se k žádné větší šanci nedostali. Jedinou střelu vyslal Karafiát a Cegliňski ji zlikvidoval levým betonem.
     
    38:13
    Drozd vypíchl hostujícím hráčům kotouč za Putinovou brankou. Toho si všiml Malý a ihned přispěchal na pravý kruh, kam také dostal přihrávku. Pas ovšem nebyl úplně ideální, a tak puk dlouho zpracovával, a nakonec poslal neforemnou zadovku z otočky, která minula branku.
     
    37:26
    Tohle vypadalo jako velká šance, když Vaněk našel dlouhou přihrávkou najíždějícího Patáka, který už mířil do brejku. V tu chvíli byl ale odpískán faul domácích, dvouminutový trest za napadení dostává Fusek.
     
    37:00
    Valaši se usadili v útočném pásmu. Vaňkovu střelu od modré blokuje kapitán Šumperku Kristian Březina.
     
    36:29
    Individuálními akcemi se to začíná jen hemžit. V té další se ocitl Zezulka, ani on na levém křídle útočného pásma neuspěl.
     
    35:35
    Brejková situace byla k vidění také na druhé straně, kde domácí obranu obešel bek Adam Burda. Jeho střela skončila na betonech Cegliňského, od kterých se odrazila přimo na hokejku Fialy. Ten měl hodně prostoru pro zakončení do odkryté brány, ale vsetínská defenziva mu ve střele zamezila.
     
    34:55
    Po této akci ještě Putinovu pozornost prověřil od modré čáry Raulič. Také s jeho střelou si šumperský brankář poradil a kotouč ukryl v lapačce.
     
    34:40
    A právě Dvořák se teď ocitl ve velké šanci, když po levém křídle uháněl sám na šumperskou branku. Hostující brankář jeho střelu vytěsnil levým betonem.
     
    34:18
    Pro šumperské nahození do rohu kluziště si dojel Haas, jeho přihrávka na vrchol pravého kruhu ale skončila jen na hokejce Dvořáka.
     
    33:42
    Zezulka obešel na levém křídle Janebu, ale ke střele se nedostal. Naopak se to povedlo Sadílkovi, jehož prudká rána od modré ale skončila jen na bránícím hráči.
     
    32:50
    Domácí obrana teď měla problém s Fialou, který prokličkoval středním pásmem až na hranici brankoviště, kde už čekali Kužel s Řepkou. Společnými silami se jim podařilo hostujícího útočníka od puku odstavit.
     
    31:59
    Hosté jsou v plném počtu a připisují si tak první ubráněné oslabení v dnešním utkání, i když jim to dalo hodně práce.
     
    31:23
    Putin má ve svém brankoviště problém, nedaří se mu dostat puk pod kontrolu, Valaši jsou dotěrní a vždy si jej najdou. Po jedné takové situaci se ke střele z levého kruhu dostal Paták. Mířil nad.
     
    30:44
    Valaši stále zůstávají v útočném pásmu a opět to byl Vaněk, kdo vystřelil. Putin kotouč hledal a ohlížel se, po bloku ale zůstal puk v mezikruží, kde jej našel Dvořák. Jeho zakončení skončilo na betonech hostujícího brankáře.
     
    30:26
    Vaněk zkusil střelu od modré čáry, ta se zastavila o dvojici před brankovištěm.
     
    29:58
    Vyloučení v týmu HK Mladí Draci Šumperk:
    Kočara – 2 min., držení hole.
     
    28:43
    Dopředu se vysunuli dva vsetínští obránci, Dubec u levé tyče dlouho čekal, až se někdo z jeho spoluhráčů objeví v dobré pozici, a byl to Kučný, kdo se na pravém kruhu nabídl. Druhý jmenovaný měl možnost zakončovat k odkryté tyči, ale střela mu nesedla.
     
    27:50
    Nyní už Dvořákovi v rychlé protiakci pomohl i Paták a Valaši se tak usadili v pásmu. Střely jdou na Putinovu branku hlavně od modré, kde teď nejakivněji operuje Kučný.
     
    27:26
    Dvořák na levém křídle prohrál sprinterský souboj s Jiřím Březinou, a tak se do brejku nedostal. V útoku jsou naopak hosté.
     
    27:07
    Hraje se v klidném tempu, i tak ale Šumperští přišli s přečíslením dva na jednoho. Do Žovincovy přihrávky z pravého křídla však skočil obránce Raulič.
     
    25:46
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetínu opět vyšla velmi rychlá souhra po vyhraném vhazování v útočném pásmu. Od obránců šel kotouč k Lukáši Malému na levý kruh, odkud Malý viděl ŠTĚPÁNA DROZDA, který si sjížděl do odkryté pozice u levé tyče. Dostal přesnou přihrávku a ranou bez přípravy poslal kotouč za přemisťujícího se brankáře. Asistence: Lukáš Malý, Roman Dubec.
     
    25:13
    To se teď změnilo, Valaši už jsou v útočném pásmu a rozestavení, z jakého se jim v předchozím případě podařilo skórovat. U levé tyče je připravený Dvořák, jeho ránu z první vytěsnil gólman nad sebe.
     
    24:48
    Nyní se hra drží u vsetínské branky, to Mladým Drakům vyhovuje. Hosté nedávají domácím příliš prostoru.
     
    24:22
    Šumperk dostal velmi rychle kotouč do středního pásma.
     
    24:09
    Hostující brankář zlikvidoval nahození od modré čáry, ale to už po střetu ležel na ledě domácí obránce Raulič, který za pomoci spoluhráčů odkulhal na střídačku. Kristian Březina dostává menší trest za napadení.
     
    23:17
    Vsetínští byli zahnáni za vlastní branku a pokusili se o rozehrávku, kterou však překazili Končický s Žovincem, kteří vypíchli kotouč a postarali se o zakončení. Z rychlého protiútoku mohl následně dostat Vsetínské do opětovného vedení Malý, ale jeho střelu mezi betony si Putin pohlídal.
     
    22:30
    Valaši zůstávají před šumperskou brankou. Od modré čáry pálil Řepka, jeho střela byla zblokovaná a zamířila nad.
     
    21:47
    Domácí v plném počtu a hned se dostávají do útočného pásma. Od modré čáry zkusil své štěstí Řepka, se střelou od mantinelu na levém křídle jej následoval Dvořák.
     
    21:32
    Další šumperský útok likviduje u mantinelu na levém křídle Vaněk.
     
    20:41
    Haas našel v předbrankovém prostoru Karafiáta, který se ještě rozhodl vylepšit svou střeleckou pozici. Do zakončení se ale hostující útočník neprobojoval, protože jej zastavil obránce Sadílek.
     
    20:22
    První akce hostů ve druhé třetině končí nahozením na Cegliňského branku. Domácí brankář proti pokusu od modré čáry zasahuje lapačkou.
     
    Druhá třetina právě začala. Šumperk ji začíná přesilovkou.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina nám příliš atraktivní podívanou nepřinesla. V první polovině úvodního dějství měli opticky navrch Valaši, kteří tento fakt následně proměnili v branku Alexandra Patáka v přesilové hře. Za vsetínského vedení byla hra neforemná a až na pár výjimek nenabídla žádné velké šance. Vyložené gólovou akci pak nepřípomínal ani protiútok vedený Kristianem Březinou, jež v 17. minutě srovnal na 1:1.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:50
    Valaši se ihned po vhazování před Cegliňským osvobozují.
     
    19:47
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Kužel – 2 min., podrážení.
     
    19:23
    Podařilo se to až teď hostujícímu kapitánovi, který se opět rozhodl vzít celou akci na sebe. Jeho střela mířila příliš vysoko a končí v ochranné síti.
     
    19:12
    V závěrečných minutách první třetiny vidíme hlavně souboj o kotouč v útočním pásmu Vsetína. Úspěšnější bývají hosté, jenže těm se nedaří dostat do pásma.
     
    16:59
    Mladí Draci právě vstřelili branku!
    A hosté z rychlého protiútoku srovnávají. KRISTIANA BŘEZINU sice kotouč při přechodu do pásma příliš neposlouchal, následně si ale najel k pravé tyči, kde byl i vsetínský gólman, a zkusil štěstí. To se na něj usmálo, Cegliňskému kotouč propadl někde mezi tyčí a betonem a zapadl za brankovou čáru. Asistence: Jiří Březina.
     
    16:32
    Elich to vzal v přečíslení na sebe, protože byl těsně bráněn Jurkou a na přihrávku neměl dostatek prostoru. Hostující gólman proti střele na bližší tyč zasahuje.
     
    16:22
    Nahození hostující kapitána likviduje Cegliňski pravým betonem a posílá jej do rohu kluziště.
     
    15:39
    Končický si ze středního pásma protečoval kotouč do toho útočného. Velmi těsně jej však bránil domácí obránce Dubec, a tak se hostující útočník nakonec ke střele vůbec nedostal.
     
    14:58
    Zezulka byl nakonec i tím, ke komu se za hostující obranu dostal kotouč ve středním pásmu. Domácí forvard se tak ocitl v brejku, ale se střelou mezi pravou ruku a tělo gólmana neuspěl.
     
    14:46
    Zezulka uklidňuje hru za vlastní brankou a rozehrává.
     
    14:00
    Hosté se usadili u vsetínské branky a hrozili hlavně od tyček. U té pravé byli nachystáni Karafiát s Kristianem Březinou, ve střehu byl ale také Cegliňski, který obě dorážky zastavil.
     
    13:10
    Drozd nejprve skvěle zastavil akci Jiřího Březiny, hostující bek si však později přece jen našel místo a z vrcholu levého kruhu zakončil.
     
    12:43
    Petržela nahodil kotouč do útočného pásma, ale ani na straně Mladých Draků z toho nic nebylo. Nakonec se do protiútoku velmi rychle dostali Valaši a střelu Řepky od modré k levé tyči ukrývá Putin v lapačce.
     
    11:52
    Valaši jsou v útočném pásmu, ale jejich pobyt zde vypadá poněkud neorganizovaně. Dvořák se z rohu kluziště snažil najít nekoho ze svých spoluhráčů, ale našel jen hokejku jednoho z obránců Šumperka.
     
    10:46
    I nyní měl vsetínský gólman plné ruce práce, když na něj mířila střela od levého mantinelu. Proti Haasově pokusu na zadní tyč opět vytasil lapačku a přerušil tak hru.
     
    10:28
    Šumperští se snažili rychle odpovědět, ale jejich výpad a střelu z pravého kruhu zastavil brankář Cegliňski.
     
    09:33
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši velmi rychle využívají přesilovou hru, když Matyáš Fusek našel z vrcholu pravého kruhu křižnou přihrávkou připraveného ALEXANDRA PATÁKA na levém křídle. Druhý jmenovaný útočník vsetínské první formace už jen z první poslal kotouč přesně ke vzdálenější tyči. Asistence: Matyáš Fusek.
     
    09:22
    Vyloučení v týmu HK Mladí Draci Šumperk:
    Haas – 2 min., sekání.
     
    08:37
    K puku se dostali hosté, jenže jejich ofenzivní tažení končí ve středním pásmu, kde hlídá vsetínská obrana. Vidět jde hlavně Vaněk, a to jak obranné, tak ofenzivní činnosti.
     
    08:17
    Valaši drží kotouč za brankou soupeře, ale ne a ne se dostat do vhodné pozice pro střelu.
     
    07:26
    Vsetínským nyní pomohla souhra obránců Vaňka a Rauliče, kteří dovezli kotouč do soupeřova předbrankového prostoru a prvně jmenovaný po kombinaci i zakončil. Pro hostujícího gólmana Putina to ale nebyla nijak nebezpečná akce.
     
    06:48
    Oba celky mají nyní problém se založením útoku. Na kotouči se pravidelně střídají, ale ani jeden tým se nedostává do takové šance, v které by vybojoval pásmo.
     
    05:29
    Domácí v plném počtu. Kromě menšího závěru ze začátku přesilovky nemusela domácí bránící čtveřice řešit žádný větší problém.
     
    04:50
    Kristian Březina měl problém s přechodem přes střední pásmo, kde narazil na Vaňka. Naštěstí pro hosty byl na příjem puku připraven Karafiát, který jej do pásma zazvezl.
     
    04:30
    Hra je opět za obrannou modrou čárou Mladých Draků.
     
    03:46
    Petržela při prvním pokusu trefil boční síť vsetínské branky, následně to z větší vzdálenosti zkoušel Haas. Domácí brankář zasáhl lapačkou a rozehrál, čímž pomohl spoluhráčům dostat kotouč na druhou stranu kluziště.
     
    03:29
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Drozd – 2 min., napadení.
     
    03:09
    Hosté se dostávají do pásma nahozením. Střela na branku však nepřichází.
     
    02:08
    Mladí Draci i přes výborný pohyb neudrželi útočné pásmo a pro domácí nebylo nikterak složité dostat se do třetiny. Z bezprostřední blízkosti to zkoušel Paták, dvě střely od modré si připsal obránce Vaněk.
     
    01:03
    Do první akce už se dostali také domácí, když Drozd ohrozil hostující branku střelou z pravého kruhi. Hra je přerušena.
     
    00:20
    Utkání s menším zpožděním začalo a hned jsme měli možnost vidět šumperský útok, v kterém vyslal Kristian Březina přihrávkou po levém křídle do brejku Karafiáta. Cengliňski zasahuje lapačkou.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Cegliňski (Hanzlík) – Vaněk, Sadílek (C), Raulič, Kučný (A), Dubec, Řepka, Kužel – Vinklárek, Bláha, Zezulka, Dvořák, Drozd (A), Malý, Paták, Fusek, Elich, Ročák.
    Trenér: Miroslav Barus

    HK Mladí Draci Šumperk: Putin (Zavoral) – A. Burda, Jurka, J. Březina (A), Vlček, Kočara, Petržela, Janeba – Končický, Vogl, Haas, D. Burda (A), Žovinec, Fiala, Karafiát, K. Březina (C).
    Trenér: Jaroslav Beck

    Rozhodčí: Šimon Mikler — Jiří Molin, Filip Kapitanov.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 10. Paták (Fusek), 26. Drozd (Malý, Dubec) – 17. Březina K. (Březina J.), 42. Burda A. (Březina K., Haas), 52. Fiala (Burda D., Vlček)


    VHK ROBE Vsetín: Cegliňski (Hanzlík) – Vaněk, Sadílek (C), Raulič, Kučný (A), Dubec, Řepka, Kužel – Vinklárek, Bláha, Zezulka, Dvořák, Drozd (A), Malý, Paták, Fusek, Elich, Ročák.
    Trenér: Miroslav Barus

    HK Mladí Draci Šumperk: Putin (Zavoral) – A. Burda, Jurka, J. Březina (A), Vlček, Kočara, Petržela, Janeba – Končický, Vogl, Haas, D. Burda (A), Žovinec, Fiala, Karafiát, K. Březina (C), Vlček.
    Trenér: Jaroslav Beck

    Rozhodčí: Šimon Mikler — Jiří Molin, Filip Kapitanov
    bahis siteleri