Topoľčany – Rimavská Sobota 4:2 (kon.)
konec
HC Topoľčany
4:2 (1:1, 3:0, 0:1)
HKM Rimavská Sobota
sk Úterý 16.01.2024, 18:00 • Zimný štadión Topoľčany • 1. liga (SR) • 32. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Prekvapenie na úkor favorita sa nekonalo. Gemerčania chceli zmenou brankára do tretej tretiny vyslať impulz. Stačilo to však len na kozmetickú úpravu výsledku. Jediný gól záverečnej tretiny zaznamenal Ľubomír Hojo. Topoľčany majú po dnešku druhé miesto a 63 bodov. Rimavská Sobota ostáva na chvoste pelotónu s 34 bodmi. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (20:07:38)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:05
    Rimavská Sobota oddychový čas!
     
    59:05
    Rimavská Sobota hrá power-play!
     
    58:00
    Prebiehajú posledné dve minúty stretnutia.
     
    57:49
    Topoľčany opustili tretinu, ale späť ich vracal Adam Matej. Gaťár z prvej nenašiel nachystanú hokejku Bartakovicsa. Nagy nezasahoval.
     
    57:12
    Kivinen nevyhodil na zakázané uvoľnenie. Stlmil to Šachvorostov. Rozohrávka sa ponúka Michalovi Novákovi.
     
    56:22
    Bystričan nemal úplne pod kontrolou uzatváranie ofenzívnej modrej čiary. Po vytiahnutí hry do stredu si pomohol so spoluhráčom Štefankom.
     
    54:24
    Rimavská stále hrozí. Možný presný zásah niesol na čepeli cudzinec Nazarov, ale pokus na prvú tyčku úspech nezaručil.
     
    Reklamná prestávka.
     
    54:15
    Filip Mlynčár dokázal urobiť len to, čo bolo v jeho silách. Individuálnu snahu nepretavil na kontaktný gól. Dávid Borák zbiera puk z ľadu.
     
    53:04
    Hostia sa nechali vycvičiť Novákom. Môžu byť radi, že následný puk medzi kruhmi nikto nezachytil. Rovnako tak pásmo neudržal Šachvorostov.
     
    51:39
    Stránský zastavil hru na útočnej modrej čiare. Bystričan zobral na seba zakončenie, respektíve nahadzovanie, no neďaleko bránky podľa jeho predstáv nezapracoval Matej.
     
    50:00
    Rimavská Sobota jasne dáva vedieť, že nehodlá Topoľčanom darovať body. Nováčik statočne bojuje pod Tribečom. Otázkou ostáva, či mu ešte niečo padne do bránky favorita.
     
    49:06
    Frídel si urobil útočný výlet. Pravá strana klziska zívala prázdnotou. Topoľčanci túto situáciu nezvládli. Postaral sa o to až brankár Borák pri koncovke mladého obrancu.
     
    47:46
    Zo strany hostí to však nemusí byť všetko. Solomončak rád rozdáva prihrávky. Jednu z nich uplatnil na Nazarovova. Borák si svoje miesto zastal.
     
    46:25
    Tím Rimavská Sobota práve strelil gól! Túto chybu v strednom pásme si nestrčí za klobúk skúsený obranca Bystričan. ĽUBOMÍR HOJO zapol motory po uchmatnutí puku. Borák prestrelený švihom. Niekoľko varovaní hostí si teda domáci nezobrali k srdcu a prišiel zákonitý trest. Bez asistencie.
     
    Reklamná prestávka.
     
    46:05
    Piačka poslal krížnu výzvu Bajzíkovi, ktorý bol v rýchlosti v pravom krídelnom priestore. Dvojgólový strelec duelu ale len vracia do pásma hostí po zakázanom uvoľnení.
     
    45:03
    Ozvala sa bránka Topoľčian! Borák mal správne postavené tyčky pri strele Adama Konráda!
     
    44:15
    Topoľčany mohli definitívne zlomiť odpor posledného tímu tabuľky. Šachvorostov spred ľavého Nagyovho betónu neumiestnil za jeho chrbát nahrávku Legalina.
     
    43:15
    Novota vymyslel dobre časovanú prihrávku! Dreisig ale nezdramatizoval skóre! Tu muselo odľahnúť aj domácemu brankárovi Borákovi!
     
    42:28
    Ručkay sa neulakomil. Zakončenie nechal na obrancovi Dosekovi. Český hráč bol však z uhla, a tak jeho pokus dopadol neslávne.
     
    41:54
    Gergel vôbec nečelil žiadnemu ataku hokejistov Rimavskej Soboty. Komfortne prenikol po pravom krídle. Nagy už tentoraz musel zasahovať.
     
    40:57
    Striedajúci brankár Adam Nagy bol blízko od úvodnej práce. Avšak priťuknutie Gaťára na Bartakovicsa predstavovalo iba nevydarenú strelu po ľade mimo brány.
     
    40:01
    Striedanie v tíme HKM Rimavská Sobota:
    z ihriska odchádza Rychlík, prichádza A. Nagy.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Tretia tretina sa začne o 19:38.
     
    Vedenie Rimavskej Soboty je už dávna minulosť. Druhá tretina bola ukážková pre Topoľčany z hľadiska efektivity. Hostia chcú a potrebujú naháňať v tabuľke súperov pred sebou, ale z dnešného duelu zrejme nič domov neprivezú.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:05
    Topoľčany dali gól! Do hostí sa zmestil ešte jeden presný zásah druhej tretiny. EDMUND PIAČKA to urobil geniálne, pretože naznačoval prenesenie hry sprava vľavo. Gemerčania sa nechali vylákať a topoľčiansky strelec si vychutnal Rychlíka. Asistencie: Stanislav Dosek a Miroslav Pupák.
     
    39:00
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
     
    36:42
    Nazarov sa mýlil zo sľubného postavenia v medzikruží! Borákov zákrok dával príležitosť na úspech Solomončakovi, no ruský útočník nedokázal trafiť puk vo vzduchu!
     
    36:20
    Orly si gólovo nepolepšili ani v tomto okamihu. Brankár Borák slávil úspech pri krytí streleckého pokusu lotyšského obrancu Demitersa.
     
    35:09
    Hojo vyčkával v zákryte jedného z domácich hráčov na teč. Martin Lenďák preniesol na neho puk z modrej čiary, no zníženie nováčika sa nekonalo.
     
    34:04
    Rimavská Sobota hrá s piatimi hráčmi.
     
    33:46
    Poctivá hra hostí. Ani raz sa nenechali zamknúť vo svojej tretine.
     
    32:04
    Vylúčenie v tíme HKM Rimavská Sobota:
    Kivinen – 2 min., krosček.
     
    31:13
    Michal Novák podporil útočníkov! Šachvorostov vypratal priestor okolo seba vpravo! Legalin išiel do zakončenia bez prípravy spred bránky, no Rychlík odolal!
     
    29:47
    Topoľčany dali gól! Tretí gól Topoľčian plynie z odstavenia Vojtecha v útočnom pásme. Po skrumáži pri mantineli vypálil EDMUND PIAČKA z ľavej strany. Presun Rychlíka neodvrátil najhoršie. Asistencie: Dávid Gergel a Stanislav Dosek.
     
    29:31
    Vojtecha spracovali domáci obrancovia.
     
    28:12
    Topoľčany dali gól! Frídel blokoval pred vlastnou svätyňou Legalina. Ľavá strana ostala opustená a otvorená pre obrancu JÁNA URBANA, ktorý trafil do čierneho. Asistencie: Michal Novák a Viktor Šachvorostov.
     
    27:17
    Elitní muži Topoľčian z prvého útoku si svoje štatistiky nevylepšili. Konrád zmaril medzi kruhmi snahu Šachvorostovova nájsť Plochotnika.
     
    27:02
    Soveľ sa vybral pred domácu bránu. Ručkay si s ním poradil a Borák vyzrel na strieľajúceho legionára Kivinena, ktorému nateraz nedal dôvod na druhú gólovú radosť.
     
    26:03
    Klajban si možno aj veril pri zakladaní útoku, ale už prvý dotyk s pukom nebol ideálny. V konečnom účtovaní ho len pohybovo tienil Žabka.
     
    25:31
    Znovu mal prácu brankár Rimavskej Soboty Rychlík. V tejto chvíli udržal topoľčianske zakončenie v lapačke.
     
    24:43
    Rychlík bol viac natlačený k ľavej tyčke. Miroslav Pupák volil tvrdý príklep spoza pravého kruhu, a tento pokus mieril hore. Gólman Orlov vyrazil.
     
    22:56
    Pre hostí len hrozil domáci protiútok. A je to myslené tým, že Legalin úplne prehnal prihrávku na Plochotnika, ktorý by to nechytil, aj keby mal dve hokejky.
     
    22:14
    Gabriel Olejník si pekne prehodil puk pomedzi nohy a zakončil. Borák s tým nemal najmenší problém a hosťujúci pokus kryl.
     
    21:13
    Topoľčany mali dobrú šancu na to, aby sa prvýkrát ujali vedenia. Vojtech zlyhal za Rychlíkom, Plochotnik našiel spredu Legalina, no ten sa výraznejšie nepresadil.
     
    20:27
    Ordzovenského puk, ktorý prešiel útočnú modrú čiaru bol v poriadku. V rohu klziska mohol hrať Mlynčár, ale tam mali domáci svojich hráčov.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Druhá tretina sa začne o 18:50.
     
    Orly začali výborne. Kivinen využil početnú výhodu. V domácich radoch sa však nachádza silný rusko-ukrajinský útok, ktorý zavelil k vyrovnaniu. Šachvorostov premohol Rychlíka.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:00
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
     
    17:56
    Rimavská Sobota hrá s piatimi hráčmi.
     
    17:51
    Druhá prihrávka v domácej presilovke, ktorá bola vyslaná do pravého kruhu. Po Surovom sa z toho miesta mýlil aj Legalin. Nabíjal mu Novák.
     
    17:13
    Stránský videl napriahnutého Surového. Rychlík čelil tvrdej strele, ktorá mu najprv vypadla, ale všetko rýchlo napravil druhým zákrokom.
     
    16:34
    Bartakovics absolútne nevedel o pohybe Urbana. Topoľčany zbytočne strácajú pobyt v pásme.
     
    15:56
    Vylúčenie v tíme HKM Rimavská Sobota:
    hráčska lavica Rimavská Sobota – 2 min., príliš veľa hráčov na ľade.
     
    15:42
    Osamotený Legalin by toho veľa neurobil. Z hranice útočného pásma len po ľade nastreľoval na zadný mantinel.
     
    14:47
    Tlak Topoľčian do bránky Rimavskej Soboty! Odštartoval to Ručkay, pridával sa tiež Bartakovics a na výber bol aj Urban! Rychlík sa roztiahol v bránkovisku a ovládol situáciu!
     
    14:21
    Michal Novák krížnou a strieľanou nahrávkou chcel nájsť Surového.
     
    Reklamná prestávka.
     
    11:59
    Topoľčany dali gól! Plochotnik zahral ako s metlou a vyzametal puk pre VIKTORA ŠACHVOROSTOVOVA, ktorý uspel delovku proti Rychlíkovi spred jeho svätyne. Asistencia: Oleksandr Plochotnik.
     
    11:30
    Legalin z pozície obrancu jednoducho po ľade prepasíroval puk na dvoch spoluhráčov. Ale Plochotnik so Šachvorostovovom sa ponúkali do strely.
     
    10:49
    Topoľčany hrajú s piatimi hráčmi.
     
    10:33
    Nováčikovi už neostáva veľa času v presilovej hre. Puk je v moci skúseného veterána Petra Ordzovenského.
     
    09:47
    Solomončak vynikajúco adresoval prihrávku na Kivinena. Dosiaľ jediný strelec zápasu ohrozil Boráka, ktorý zasahoval lapačkou.
     
    08:49
    Vylúčenie v tíme HC Topoľčany:
    Žabka – 2 min., nedovolené bránenie.
     
    08:41
    Miloš Bystričan najprv získal puk, a potom si ho hneď vypýtal na hokejku od Štefanku. Roman Rychlík mal ťažký, no úspešný zákrok chráničmi.
     
    07:47
    Frídel s problémami vystupoval z vlastnej obrannej tretiny. Atak Bajzíka ho pozastavil medzi kruhmi, ale napokon našiel spôsob, ako sa zbaviť domáceho súpera.
     
    Reklamná prestávka.
     
    06:38
    Solomončak zaviezol puk do tretiny. Šancu poskytol mladému Vojtechovi. Jeho zakončenie sprava ale nebolo úspešné.
     
    05:39
    Ručkayovi bol prestrčený puk do útočného pásma zásluhou Surového. Ručkay ale nedostal priestor na strelu od Ordzovenského, ktorý ho vyhnal za bránku.
     
    04:26
    Nazarov a jeho ďalekonosný pokus zápästím. Koncovka bola presná, ale nie komplikovaná. Borák to spracoval lapačkou a pohodlne rozohrával.
     
    03:30
    Topoľčanom bolo horúco, ale k tomuto stavu dospeli vlastným pričinením. Obrancovia nemali prehľad o puku. Ridzoň neprekonal Boráka a rovnako naprázdno obstál aj z rohu Mlynčár.
     
    02:09
    Tím Rimavská Sobota práve strelil gól! Fínsky hokejista SAKU KIVINEN zásahom k pravej žŕdke Dávida Boráka rozvlnil sieť a posiela predčasne von z trestnej lavice Štefanku. Asistencia: Gabriel Olejník.
     
    01:25
    Vylúčenie v tíme HC Topoľčany:
    J. Štefanka – 2 min., faul kolenom.
     
    01:22
    Útočná modrá čiara nepatrila hosťujúcemu hráčovi Solomončakovi. Tam sa stretla jeho hokejka s hokejkou Bystričana a následne puk smeroval k domácim.
     
    00:20
    Kivinen s rýchlou prihrávkou pod seba v útočnom pásme. Na pravej strane si to však neprebral Mlynčár.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Topoľčany: Borák – M. Novák, J. Urban, Bystričan, J. Štefanka, Pupák, Dosek, Žabka, Patrovič – Legalin, Plochotnik, Šachvorostov – Matej, Stránský, Gaťár – D. Gergel, Piačka, Bajzík – M. Surový, Bartakovics, H. Ručkay.

    Tréner: Roman Stantien.

    HKM Rimavská Sobota: Rychlík – Ordzovenský, Demiters, Lenďák, Soveľ, Konrád, Frídel – Ridzoň, Mlynčár, Kivinen – Nazarov, Solomončak, Vojtech – G. Olejník, Hojo, Jadrný – Klajban, Dreisig, Novota.

    Tréner: Andrej Péter.

    Rozhodca: Synek, Valach – Zelený, Hanko.
     
    Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní zápasu 32. kola TIPOS SHL medzi Topoľčanmi a Rimavskou Sobotou.

    HC Topoľčany


    Topoľčany sa opäť vyškrabali na druhú priečku. Odčinili nečakanú prehru s tabuľkovým susedom z Považskej Bystrice. Za obeť im padla osemnástka a následne aj Dubnica, s ktorou však dlho bojovali o extra bod navyše v lotérii samostatných nájazdov. Hráči spod Tribeča získali 60 bodov, ale na prvé miesto môže jednoznačne zabudnúť. Manko na Žilinu je už 27 bodov.

    HKM Rimavská Sobota

    Gemerčanom stále uteká aspoň jedenáste miesto, ktoré by im zaručilo záchranu. Robia všetko pre to, aby dobehli Trebišov s Trnavou. Jedno z kľúčových víťazstiev sa zrodilo uplynulý týždeň, keď bol zdolaný Žiar nad Hronom 3:2 po predĺžení, no pred Orlami je naďalej veľa práce.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Ivan Harčár

    Branky a nahrávky: 12. Šachvorostov (Plochotnik), 29. J. Urban (M. Novák, Šachvorostov), 30. Piačka (D. Gergel, Dosek), 40. Piačka (Dosek, Pupák) – 3. Kivinen (G. Olejník), 47. Hojo


    HC Topoľčany: Borák – M. Novák, J. Urban, Bystričan, J. Štefanka, Pupák, Dosek, Žabka, Patrovič – Legalin, Plochotnik, Šachvorostov – Matej, Stránský, Gaťár – D. Gergel, Piačka, Bajzík – M. Surový, Bartakovics, H. Ručkay.
    Trenér: Roman Stantien.

    HKM Rimavská Sobota: Rychlík (41. A. Nagy) – Ordzovenský, Demiters, Lenďák, Soveľ, Konrád, Frídel – Ridzoň, Mlynčár, Kivinen – Nazarov, Solomončak, Vojtech – G. Olejník, Hojo, Jadrný – Klajban, Dreisig, Novota.
    Trenér: Andrej Péter.

    Rozhodčí: Synek, Valach – Zelený, Hanko.
    bahis siteleri