Poruba 2011 – Zlín 2:1 (po pr.) | Jihlava – Znojmo 6:3 (kon.) | Sokolov – Frýdek-M. 2:0 (kon.)
Přerov – Kolín 2:0 (kon.) | Litoměřice – Slavia 1:5 (kon.) | Vsetín – Třebíč 6:2 (kon.)
Pardubice B – Prostějov 1:2 (0:2 po s.n.)
konec
HC ZUBR Přerov
2:0 (2:0, 0:0, 0:0)
SC Marimex Kolín
Sobota 20.01.2024, 17:00 • ZS Přerov • Chance liga • 40. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Přerov vs. Kolín
    Tak jak se přerovským hokejistům nedařilo herně ani výsledkově v měsících listopadu a prosinci, po šesti odehraných kolech v rámci ledna musejí být spokojeni. Zvítězit dokázali hned pětkrát, z toho třikrát za plný počet bodů, a s porážkou se na Hanou vraceli pouze jedinkrát. V posledním ligovém kole doma navzdory početné marodce předvedli obrat proti silné Třebíči, z čehož mohou psychicky těžit i v následujícím kole, v němž doma vyzvou Kolín. Bitva tabulkových sousedů startuje v 17:00 hodin.

    Předsezonní los k sobě přisoudil souboje Kolína a Přerova vždy na start 13kolového cyklu. Do ligového ročníku v září díky „slepeným“ trefám Petra Koukala (6+5) a Daniela Šedivého (3+3, od nového roku nenaskočil) vkročil lépe Kolín, když zvítězil 2:0, odveta z druhé poloviny října však patřila Zubrům. Bezbrankové utkání, kdy střelcům „nelepilo“ už vůbec nic, rozsekl až v čase 59:55 po vyhraném buly Darek Hejcman (5+9). Ve druhém souboji na ledě Středočechů už padlo branek více. Na začátku třetí třetiny vedli Hanáci 2:1, když se trefili Joshua Mácha (5+0) s Danielem Indrákem (11+7), Kolín ale v závěru vystupňoval tlak a díky 42letému Josefu Skořepovi (5+11) vybojoval prodloužení. O bonusovém bodu pro Přerov v něm rozhodl Vojtěch Tomi (nyní ve Zlíně).

    Ve dvanácti duelech, které od sebe odvetu Přerova s Kolínem dělí, se oběma celkům dařilo vesměs stejně. Zubři padli šestkrát po sobě, díky čemuž se nad ně v tabulce sobotní host vyškrábal, vše ale začali dohánět po novém roce, ve kterém mají aktuálně nasbíráno pět výher ze šesti zápasů a pozici před Kolínem si vzali zpět. Proti němu budou chtít uhrát už čtvrtý úspěch za sebou. To Kolín tak výrazné kontinuální trápení nezažil a výhry s prohrami střídá vesměs nahodile, bodů ale nasbíral podobně. Na Hanou přijede s dvěma porážkami v zádech (se Vsetínem 1:5, na Slavii Praha 4:1).

    Tým, ve kterém podobně jako u Zubrů nikdo extrémně nevyčuhuje, jen týden po tomto střetu přišel o důležitého hráče. V souboji s Jihlavou skončila sezona Adamu Dlouhému (28 zápasů, 5+3), který v 29 letech patří k nejstarším hráčům kolínského výběru. Platný byl především v oslabeních, kde má Kolín druhou nejlepší bilanci v soutěži, naopak v přesilovce má výkonnost tristní. Ze 129 výhod proměnil pouze 15 (11,63 %) a horší už je v tomto ohledu pouze Jihlava. V sobotu se kromě toho, že půjde o bitvu devátého s desátým, dá čekat hokej založený na defenzivě, nikoliv útoku. Utkají se totiž dva střelecky nejméně potentní celky – Přerov 84 gólů, Kolín 77 gólů.
     
    Úvodní sestavy:

    HC ZUBR Přerov: Postava (Němeček) – Zeleňák, Kudělka (A), Chroboček, Talafa, Krisl (C), Cubo, J. Adámek – Dobša, Pechanec, Lednický – Chludil, Hejcman, Pospíšil – Ministr, Pšurný, Indrák – Goiš, Nemec, Hradil.
    Trenér: M. Mikeska

    SC Marimex Kolín: Soukup (Tichý) – Hampl, J. Šedivý, Piegl, Š. Němec, Sýkora, Kolmann (A) – Vrhel, Koukal (C), Z. Král (A) – K. Lang, Skořepa, Pajer – Síla, P. Moravec, Ouřada – Naar, Morong, Gajda.
    Trenér: J. Šťastný

    Rozhodčí: Vrba, Maršálek – Rakušan, Bezděk.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:21
    První přerušení hry přichází v pásmu domácích, buly před Postavou.
     
    01:25
    Ouřadova střela z pravého kruhu byla zblokována a skončila v ochranné síti. Další vhazování v pásmu Přerova.
     
    02:13
    Kolínští rozehrávají po prostřídání sil na ledě zpoza vlastní branky.
     
    02:32
    Icing Přerova.
     
    03:16
    Krisl chyboval ve vlastním pásmu, doutnající plamínek kolínské šance ale vzápětí uhasil a poslal Zubry do protiútoku. Do dobré pozice se konkrétně dostal Hejcman, jeho rána mířená mezi betony přes Soukupa neprošla.
     
    03:26
    Na opačné straně se ale urodil rychlý protiútok rovněž, ve kterém inkasoval puk na střelu z druhé vlny dojíždějící Štěpán Němec. Zakončení zápěstím skončilo v Postavově výstroji.
     
    04:27
    Ofsajd Kolína.
     
    04:46
    Gajda nahodil kotouč z levého kruhu na Michala Postavu, ten byl připraven. Hra pokračuje dál.
     
    05:29
    Nahození, tentokrát z mnohem větší dálky, vyzkoušel také Piegl. Postava kotouč letící téměř z poloviny kluziště dobře viděl.
     
    05:42
    Zeleňákova rozehrávka na zadní mantinel končí pouze zakázaným uvolněním.
     
    06:26
    6/6
    Přerov právě vstřelil branku!
    Jako z čistého nebe přichází úvodní branka dnešního utkání! Zubři obsadili útočné pásmo, ve dvou se nastěhovali před Soukupa, kterému zakryli výhled a na modré napřáhl k přízemní střele TADEÁŠ TALAFA. Jeho rána letící po ledě Soukupovi prošla zřejmě čistě mezi betony. Asistence: Lukáš Chludil, Tomáš Pospíšil.
    Talafa T., Chludil L., Pospíšil T., Postava M., Chroboček D., Hejcman D.
    Soukup J., Kolmann P., Skořepa J., Lang K., Sýkora D., Pajer L.
    06:26 Tadeáš TALAFA - 1:0
     
    07:29
    6/6
    Přerov právě vstřelil branku!
    A Zubři rychle odskakují do dvoubrankového vedení! Klíčovou roli v tomto gólu opět sehrála clona před Soukupem, kterou nyní představoval Pechanec. Ten puk tečoval pouze do brankáře, po zákroku ale puk vyletěl před odkrytou část branky, kde se přes nedůrazného obránce prosadil z dorážky DAVID DOBŠA! Asistence: Antonín Pechanec, Tomáš Kudělka.
    Dobša D., Pechanec A., Kudělka T., Postava M., Zeleňák V., Lednický V.
    Soukup J., Naar J., Němec Š., Morong M., Piegl R., Gajda P.
    07:29 David DOBŠA - 2:0
     
    08:39
    Buly před Michalem Postavou.
     
    08:53
    Zakázané uvolnění Středočechů.
     
    09:15
    Druhé buly před Jakubem Soukupem během krátké chvíle.
     
    09:23
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Tadeáš Talafa – 2 min., sekání.
     
    09:40
    Dobrá akce Kolína. Ouřada křížným pasem našel Krále, jeho rána příklepem však letěla pouze do Michala Postavy.
     
    10:26
    Velmi dobrá práce Daniela Indráka! Ten nejenže dokázal kotouč po mantinelu prostrčit za modrou čáru, navíc ale přebruslil kolínského beka a řítil se do úniku! Zakončení bekhendem však mířilo pouze do Soukupova betonu.
     
    11:46
    Vyloučení v týmu SC Marimex Kolín:
    Petr Kolmann – 2 min., držení.
     
    11:50
    Kolínská přesilovka nebyla úplně špatná, Postava byl ale proti jejich střelám vždy na místě. Nyní mají početní výhodu Zubři, kteří uspěli na buly.
     
    12:42
    Pšurného přesilovka hosty zavřela do jejich pásma, zatím ale nepřichází žádná ohrožující střela.
     
    13:08
    Ta se ale urodila teď! Pechanec hledal žabičkou u odkryté tyčky Dobšu, ten ale při velké příležitosti kotouč promáchl!
     
    13:46
    Velmi solidní přesilovka Zubrů končí, Kolín byl uzavřen ve svém pásmu prakticky po celou dobu.
     
    14:21
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Vojtech Zeleňák – 2 min., sekání.
     
    14:52
    Pieglův příklep zblokovala hůl Lednického, Kolín se ale udržel v pásmu. Následná střela Vrhela z pravého kruhu opět končí na hokejce Zubrů, respektive jejím zásahem a odrazem do ochranné sítě nad plexiskly.
     
    15:10
    Ouřada ve vysoké rychlosti předvedl pěknou jízdu pásmem, kdy se najednou dostal do přečíslení! To vyřešil vysoko letící střelou, kterou Postava dokázal vytěsnit mimo tři tyče.
     
    15:58
    Přerovu se poslední desítky vteřin daří dobře blokovat kolínský přechod za modrou.
     
    16:21
    A gólovým potrestáním nekončí ani třetí vyloučení dnešního utkání.
     
    17:55
    Hra teď nabrala slušné tempo a přesouvá se ze strany na stranu. Prudkou střelu Zeleňáka Soukup lapačkou pouze vyrazil.
     
    18:09
    Na opačné straně se urodil zase protiútok, kde přes obránce pálil Vrhel. Postava stihl betony sklapnout včas.
     
    19:01
    Na ledové ploše zůstal po hodně nepříjemném střetu koleno na koleno se soupeřem ležet Vojtěch Lednický. Zatímco kolínský hráč, zřejmě Kolmann, se zvedl poměrně rychle, Lednický s hodně bolestivou grimasou zamířil na střídačku. Zranění dalšího hráče by už tak rozrostlému přerovskému lazaretu chybělo.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní minuty zápasu nenabídly převratné šance na žádné straně, Zubři se ale přesto jako blesk z čistého nebe dostali v sedmé minutě do vedení. Tadeáš Talafa si všiml dvojité clony před Soukupem a přízemním nápřahem nasměroval puk od modré mezi betony. Hned o minutu později už Hanáci vedli 2:0. Kudělka vystřelil z prvního doteku z levého kruhu, před brankou clonící Pechanec puk tečoval a nedostatečně hlídaný David Dobša doklepával do odkryté branky. Posléze ujel ve vlastním oslabení Indrák, v kvalitně sehrané přesilovce zase promáchl u tyčky Dobša. Ze strany Kolína vyložené šance nepřišly, žádné další branky tedy v první „dvacce“ k vidění nebyly. Druhá třetina začne přibližně v 17:52.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Na buly uspěli domácí.
     
    20:10
    Ofsajd Přerova.
     
    20:48
    Za vlastní brankou čeká na prostřídání Jan Hampl.
     
    21:32
    Hejcman poslal puk na modrou Krislovi a jeho příklep zřejmě nemířil mezi tři tyče, Kryštof Lang puk ale nechtěně tečoval a Soukup musel zasahovat.
     
    21:52
    Buly v pásmu Kolína.
     
    23:05
    Chroboček zakončil pasáž, ve které se hra přelévala mezi pásmy bez střeleckých pozic, nahozením od modré. Soukup přerušuje.
     
    24:30
    Ve druhém dějství zatím sledujeme hodně bojovný hokej z obou stran. Kvalitní defenzivní práce jak Přerova tak i Kolína zatím brzdí ofenzivní stránku.
     
    25:10
    Goiš vypálil zápěstím přes obránce, Soukup napodruhé kotouč polapil.
     
    27:02
    Hejcman se zkoušel prosmýknout mezi trojicí obránců, což se mu sice nepovedlo, rychle ale situace zkoušel využít Chludil. Jeho střela ovšem končí ve zmíněné trojici Kolínských rovněž.
     
    27:52
    Adámkova rozehrávka končí pouze na zakázaném uvolnění.
     
    28:08
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Jiří Krisl – 2 min., nesportovní chování.
     
    28:13
    Domácí uspěli na vhazování, přichází rychlé vyhození k Soukupovi.
     
    28:51
    Ani třetí pokus Kolína o usazení v útočném pásmu nekončí úspěchem.
     
    29:11
    Vrhel byl po střele Ouřady ve velké příležitosti před Postavou, zblízka na něj ale nevyzrál!
     
    30:08
    Vrhel byl v této přesilovce sice aktivní, ani jeho další příležitost zblízka u tyče, ani následná nebezpečná teč ale gólem nekončí! Přerov hraje v plném počtu.
     
    30:24
    A sám si nyní zahraje přesilovou hru. Za brankou soupeře si počínali tak, až si jednání Petra Koukala vyžadovalo nepovoleného zákroku. Dvě minuty za podrážení.
     
    31:24
    Kolín dokázal vyhodit, puk se nachází za Postavovou brankou a minuta z druhé přerovské přesilovky je minulostí.
     
    31:47
    Hejcman vypálil bez přípravy, trefil ale pouze Kolmanna.
     
    32:06
    Soukupa teď zachránila tyč! Ministrova střela letící z pravého kruhu doletěla až na vzdálenější část brankové konstrukce, jelikož Soukup kvůli závaru vůbec nic neviděl. Poblíž se nacházející Indrák poté nedokázal úspěšně dorážet do odkryté branky!
     
    32:24
    Hosté v plném počtu.
     
    33:28
    Zakázané uvolnění Zubrů.
     
    34:53
    Hra se po dvojici vyloučení na každé straně vrátila do zajetých kolejí. Bojovná a upracovaná bitva.
     
    35:11
    Hejcman chtěl využít nabrané rychlosti a zkoušel se obtočit kolem branky, puk mu ale těsně před zakončením sjel z hole.
     
    36:15
    Vyloučení v týmu SC Marimex Kolín:
    Matěj Morong – 2 min., podrážení.
     
    36:25
    Pechanec zkoušel vystřelil bekhendem rychle po buly, kotouč ale proletěl pouze do rohu kluziště. Kolín vyhazuje.
     
    36:56
    Znovu Pechanec vyjel zpoza brány a zblízka zajistil Soukupovi tři zákroky do statistik. Hostující gólman hru přerušuje.
     
    37:23
    Zubři se po delší době vrátili zpět do pásma, jsou z něj ale vykázání zpátky. Hejcman narušil Soukupův prostor vyhraněný modrým půlkruhem.
     
    37:56
    Soukup měl s tvrdou Krislovou ránou potíže, přestože před sebou neměl žádnou bezprostřední clonu. Kotouč sice jako horký brambor nakonec schoval do lapačky, poněkolikáté v dnešním duelu si ale nebyl úplně jistý.
     
    38:15
    Morongův trest je minulostí, Zubři tentokráte nepředvedli bůhvíjakou přesilovku.
     
    39:00
    Rozeběhla se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:49
    Druhý ofsajd Kolína během minuty a půl.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině převládal na obou stranách bojovný a upracovaný hokej. Jak Přerov tak i Kolín vynikali především v defenzivní činnosti, a tak ani navzdory množství dobrých kombinací a přihrávek útočná stránka hry nevzkvétala. To však narušilo vyloučení Krisla, při kterém měl dobré příležitosti Vrhel, a následně Koukala na opačné straně, kde Ministr nastřelil tyč. Domácí dostali zanedlouho k dispozici třetí početní převahu v utkání, ani ta ale nebyla využita. Třetí dějství začne přibližně v 18:40.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:50
    Kolínské nahození končí až v ochranné síti nad Postavou, buly ve středovém kruhu.
     
    42:23
    Rozehrávka je teď dost rozháraná na obou stranách, pokusy o založení útoku většinou končí na holích soupeře.
     
    42:55
    První útok Kolína v dobré příležitosti. Přečíslení tři na dva zakončoval střelou zápěstím Koukal, Postava puk polapil.
     
    43:47
    Zakázané uvolnění Kolína.
     
    44:01
    Pospíšilovi se před branku uvolnil Hejcman, do přihrávky se ale na poslední chvíli dobře vložil jeden z kolínských beků.
     
    44:48
    Na ledové ploše se toho podobně jako ve druhé třetině neděje mnoho zajímavého. Bezzubý útok Kolína troskotá na připravené přerovské obraně a kotouč už poněkolikáté končí po domácím bloku v ochranné síti.
     
    45:28
    Lednický, který ve druhém dějství inkasoval zásah do kolene, je zpátky na ledě a vypadá to, že v plné síle. Po pravém mantinelu vyvezl puk za modrou a letmým nahozením vybojoval vhazování v útočném pásmu.
     
    45:34
    Hradil zkoušel štěstí rychle po buly, zvláštně letící kotouč Soukup "prodloužil" do rohu kluziště.
     
    46:04
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    David Chroboček – 2 min., podrážení.
     
    46:15
    Ouřada pálil hodně vysoko, Piegl ale na modré kotouč stihl. Kolín dál útočí.
     
    46:39
    Ouřada nyní ale nabídku ke střele promáchl, Přerov se osvobozuje.
     
    47:07
    O další odpálený puk se postaral domácí kapitán Jiří Krisl.
     
    47:21
    Král našel Kolmanna v dobré pozici, Postava ale vykopl svůj pravý beton.
     
    47:48
    Lang posílal dobře myšlenou křížnou přihrávku, zakončení ale nepřichází a domácí obránce Zeleňák vyhazuje.
     
    48:11
    Zatímco Chroboček naskočil zpátky na led, Kolín ještě držel útočné pásmo. Kolmannova střela nebyla nikterak nebezpečná.
     
    48:41
    Pospíšil na Cubovu nahrávku nedosáhl, zakázané uvolnění Zubrů.
     
    48:47
    Skořepa uspěl na buly a Hampl zkusil využít skrumáže před Postavou, domácí brankář je ale nadále bezchybný.
     
    49:48
    Král vyváží kotouč zpoza vlastní branky.
     
    50:30
    Další kolínská rozehrávka končí pouze v ochranné síti za Postavou. Hosté si cestu do pásma přes zodpovědnou přerovskou obranu hledají jen velmi složitě. Jednoduše jim to zkrátka nefunguje.
     
    51:13
    Ouřada předvedl své rychlé nohy, vše ale nakonec brzdí hvizd čárových sudích. Ofsajd.
     
    51:59
    Po delším čekání také střela na branku Kolína. Cubo sice příklepem nemířil přesně, Soukup ale přesto svoji vyrážečku do hry zapojil.
     
    53:02
    Dobrá šance Přerova! Zeleňák pálil z větší vzdálenosti, když viděl, že má Soukup zacloněný výhled, jeho střela však nabrala teč a Soukupa pořádně vyděsila, když mířila do jeho protipohybu. Hostující brankář ale zareagoval včasně a pravým betonem puk udržel na hranici brankoviště! Velmi dobrý zákrok.
     
    53:44
    A nyní se urodila také zřejmě největší šance Kolína ve třetím dějství! Kolmannovi se otevřela velmi dobrá pozice, zápěstím ale nedokázal na domácím brankáři najít žádnou skulinku!
     
    54:45
    Čas Kolína na srovnání se krátí, nyní ale zakládá rozehrávku od vlastní branky.
     
    55:19
    Vrhel se snažil prodrat přes Zeleňáka do úniku, do souboje se ale výborně vložil Kudělka a kolínské snahy stopl.
     
    55:42
    Vhazování po levici Michala Postavy.
     
    56:28
    Zpoza Postavovy kasy rozehrává Ondřej Cubo.
     
    56:45
    Kolmannův prudký pas na Vrhela končí pouze na zakázaném uvolnění. Zatím nic nenasvědčuje tomu, že by měl Kolín Postavu výrazně ohrozit, natož dvakrát.
     
    57:16
    Kolmann opět stojí na začátku hostující rozehrávky.
     
    57:30
    Dobrá možnost pro Skořepu, který střílel bez přípravy po křížném pasu, branku ale netrefil.
     
    57:51
    Oddechový čas pro tým SC Marimex Kolín.
     
    58:08
    Zakázané uvolnění Přerova, kozli zkusí vypěstovat závěrečný nápor v šesti bez brankáře.
     
    58:22
    Němec se natlačil do mezikruží a zakončil bekhendem, neuspěl.
     
    58:47
    Kolín dál v útočné třetině.
     
    59:00
    Pospíšil přes celé hřiště trefuje pouze tyč odkryté kolínské branky!
     
    59:45
    A přerovský stadion byl teď na nohou! Postava se dostal na puk a zkusil branku trefit z vlastního brankoviště, o nějaký ten metr ovšem minul!
     
    59:55
    Kotouč končí opět v ochranné síti za Postavou, domácí už mohou slavit tříbodové vítězství.
     
    Konec zápasu.
     
    Také třetí dějství navázalo na předešlý obraz hry. Kolín se ve svojí přesilovce trápil i počtvrté, ani Zubři ovšem nebyli ofenzivně přespříliš úspěšní. Zápas, ve kterém dle očekávání hrálo prim zodpovědné bránění, nabídlo další výraznější momenty až v 54. minutě, kdy se Soukup musel mít na pozoru proti sražené střele Zeleňáka, na opačné straně promarnil proti velmi sebejistém Postavovi dobrou pozici zase Kolmann. Závěrečný tlak při kolínské powerplay nepřišel, naopak Pospíšil trefil přes celé hřiště tyč odkryté branky a daleko od své první „trefy“ za Zubry nebyl ani brankář Postava, který to z brankoviště rovněž zkusil. Přerovští, kteří toho Kolínu moc nepovolili, berou čtvrtou výhru v řadě a další důležité body do tabulky. Já se s vámi pro dnešek loučím, budu se těšit zase příště. Na počtenou! (19:19:56)
    Marken.cz

    Daniel Doležal

    Branky a nahrávky: 7. Talafa (Chludil, Pospíšil), 8. Dobša (Pechanec, Kudělka)


    HC ZUBR Přerov: Postava (Němeček) – Zeleňák, Kudělka (A), Chroboček, Talafa, Krisl (C), Cubo, J. Adámek – Dobša, Pechanec, Lednický – Chludil, Hejcman, Pospíšil – Ministr, Pšurný, Indrák – Goiš, Nemec, Hradil.
    Trenér: M. Mikeska

    SC Marimex Kolín: Soukup (Tichý) – Hampl, J. Šedivý, Piegl, Š. Němec, Sýkora, Kolmann (A) – Vrhel, Koukal (C), Z. Král (A) – K. Lang, Skořepa, Pajer – Síla, P. Moravec, Ouřada – Naar, Morong, Gajda.
    Trenér: J. Šťastný

    Rozhodčí: Vrba, Maršálek – Rakušan, Bezděk
    bahis siteleri