Litvínov – Kometa Brno 2:3 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
2:3 (0:1, 1:0, 1:2)
HC Kometa Brno
Čtvrtek 01.02.2024, 17:30 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 42. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký čtvrteční večer přeji všem příznivcům hokeje. Na programu je dnes extraliga a my prostřednictvím tohoto textového online přenosů budeme sledovat duel mezi týmy HC VERVA Litvínov a HC Kometa Brno.
     
    HC VERVA Litvínov

    Litvínovští hokejisté se v tabulce nacházejí na čtvrtém místě a drží tak stále přímý postup do čtvrtfinále. Ovšem nic jistého rozhodně nemají a stále tak musejí sbírat důležité body. Naposledy se jim dařilo, když v Plzni vyhráli 5:3 a napravili tak domácí zaváhání s Pardubicemi, se kterými padli 1:3. Naváží na tříbodový úspěch ze západu Čech a budou doma opět úspěšní jako tomu bylo s Olomoucí?
     
    HC Kometa Brno

    Brněnská Kometa se vyhoupla na sedmou pozici a na svém kontě má šestašedesát bodů. Rozhodně ale ještě může zabojovat o elitní čtyřku, na kterou ztrácí jen čtyři body. Brněnští táhli pět vítězných zápasů za sebou a díky tomu se dostali do vyšších pater. Tuhle sérii jim ale pokazil Třinec, jenž vyhrál doma 5:1. Hráči Komety se ale poté znovu naladili vítězně, když dvakrát po sobě vyhráli. 3:2 po prodloužení nad Mounfieldem a naposledy pak uspěli ve svém teritoriu 5:1 nad Karlovými Vary. Zastaví Verva rozjetého soupeře?
    Zvítězí dnes Verva?
     
    Úvodní sestavy:

    HC VERVA Litvínov: Zajíček (M. Tomek) – Zeman, Baránek, Jaks, Zile, Demel (A), Czuczman, Šalda – Koblasa, Jícha, Kudrna – O. Kaše (C), D. Kaše (A), Hlava – Abdul, Gut, Kirk – Havelka, Jurčík, Zygmunt.
    Trenér: Karel Mlejnek

    HC Kometa Brno: Furch (Lukeš) – Ďaloga, Gazda, Ščotka (A), Moro, Hrbas, Osburn, Kaňák – Zaťovič (C), Cingel, Flek – Pospíšil (A), Kollár, Kos – Okál, Zbořil, Moses – Vincour, Ekrt, Kohout.
    Trenér: Jaroslav Modrý

    Rozhodčí: Veselý, Pilný – Ondráček, Špůr.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Od úvodního buly jsou u puku Litvínovští a hned se derou do první útočné akce tohoto duelu.
     
    00:42
    Zakázané uvolnění na straně brněnské Komety a hra se stěhuje před Dominika Furcha. Litvínov tak zadarmo získal útočnou třetinu a pokusí se ohrozit brankáře Brna.
     
    01:08
    Martin Zaťovič se málem dostal do šance, nakonec ale zakročil Kristaps Zile a rázem končí akce hostujícího celku.
     
    01:49
    Je tu první vyloučení zápasu, na trestnou lavici usedl Liam Kirk, když podrazil soupeře a bude si přát, aby na lavici hanby setrval celé dvě minuty.
     
    02:09
    Hosté se hned natlačili před branku Šimona Zajíčka, na kterého vyslal střelu Andrej Kollár, ale domácí brankář svůj tým podržel a po zákroku raději zastavuje hru. Buly po jeho pravé ruce.
     
    02:36
    Pospíšil špatně rozehrál uvnitř útočného pásma a toho domácí využili k výhozu puku až před klec Dominika Furcha. Tím pošetřili cenné vteřiny z početní nevýhody.
     
    03:14
    Někdejší litvínovský bek Jan Ščotka to zkusil jedovkou z dálky, ale kotouč končí znovu na Šimonu Zajíčkovi. Verva se pak opět osvobozuje.
     
    03:49
    Litvínovští první oslabení zvládli a už jsou v plném počtu.
     
    04:21
    5/5
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hosté se ujímají vedení. Do prostoru mezi kruhy si sjel STEVE MOSES, jenž okamžitě zblízka vystřelil a jeho pokus končí mezi betony Šimona Zajíčka, ten je sice secvakl, ale už bylo pozdě. Puk je za jeho zády a Litvínov ztrácí – 0:1. Asistence: Zdeněk Okál a Adam Zbořil.
    Moses S., Osburn Z., Hrbas M., Zbořil A., Okál Z.
    Kirk L., Zeman D., Gut M., Abdul J., Baránek M.
     
    05:12
    V obrovské šanci se ocitl David Kaše, mladší bratr Ondřeje se sám zjevil před Furchem, který proti domácímu útočníkovi pohotově zakročil a hodně svůj tým podržel!
     
    05:43
    A další zákrok Dominika Furcha, který vychytal nepříjemnou střelu z hole Petra Koblasy. A po chvilce pak znovu v akci domácí, kteří měli před hostující klecí velký tlak. Ale z něho nic nevytěžili.
     
    06:01
    Následuje první komerční přestávka.
     
    06:58
    Janis Jaks nahodil puk do útočného pásma, nakonec před Furchem domácí nevystřelili. Na druhé straně pak musel hasit nebezpečí před svojí brankou Šimon Zajíček proti pokusu Zdeňka Okála.
     
    07:25
    Ondřej Kaše se dostával do zakončení mezi kruhy, ale byl faulován Martinem Zaťovičem, jenž se provinil sekáním a už putuje na trestnou lavici. Jet tu první početní výhoda pro litvínovskou Vervu.
     
    07:51
    Litvínovští se nastěhovali před Dominika Furcha, ale hosté vystihli jejich rozehrávku, získali puk na svou stranu a hned ho odpálili až před Šimona Zajíčka.
     
    08:31
    David Kaše napřáhl na pravém kruhu a střelou z první pak nechal opět vyniknout Dominika Furcha. Nicméně puk je stále ve hře a domácí opět zatápějí hostujícímu brankáři.
     
    09:05
    Liam Kirk si nabruslil do dobré střelecké pozice na levé straně, ale jeho švih končí na Furchovi a hra je přerušena. Za chvíli se bude vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    09:14
    Hosté drželi puk daleko od brankáře Furcha a šetří další vteřiny ze svého oslabení.
     
    09:25
    Kometa je v plném počtu.
     
    10:51
    Další trest pro domácí, Marek Baránek vrazil na hrazení Kristiána Pospíšila a ten se skácel k ledu. Hosté tak mají k dispozici další přesilovou hru a pokusí se ji využít.
     
    11:28
    Po tlaku hostů před domácí brankou přišlo vysvobození Litvínova a puk letí až před klec Dominika Furcha.
     
    11:49
    Jakub Flek zamíchal pukem na pravém kruhu, poté vyslal tvrdou ránu, kterou Šimon Zajíček vyrazil před sebe a následně pak kotouč odpálila obrana Vervy znovu až před Furcha.
     
    12:33
    Další výhoz puku ven z pásma a domácí jdou rychle střídat.
     
    12:51
    Litvínov je v plném počtu.
     
    13:11
    Ondřej Kaše střílel k tyči soupeře a málem už překonal Furcha, ale ten se opět zaskvěl a drží puk u sebe. Další zákrok, kterým hostující brankář drží svůj tým. Nyní je na řadě komerční přestávka a po ní se bude vhazovat před hostující brankou.
     
    13:36
    Brňané vyvinuli další tlak před Zajíčkem, který nadvakrát vychytal Daniela Gazdu a před dotěrnými hosty pak raději hru zastavuje a vhazovat se bude v pravém kruhu.
     
    14:16
    Krkolomnou cestu měli domácí hráči do útočného pásma, nakonec se to povedlo a další ránu poslal Petr Koblasa, jeho pokus k bližší tyčce ale nekončí v hostující bráně.
     
    15:18
    Josef Jícha se vydal až před Furcha, nahodil puk před branku Komety, ale betonem ho do rohu poslal právě Dominik Furch.
     
    15:40
    Steve Moses byl zastaven obranou Litvínova a neprocpal se do zakončení.
     
    16:10
    Jan Ščotka sekl v další velké šanci domácích Ondřeje Kašeho a putuje na trestnou lavici. Další přesilovka pro domácí tým.
     
    16:22
    Andrej Kollár ujel ve vlastním oslabení, tváří v tvář Šimonu Zajíčkovi ale neuspěl!
     
    17:32
    Nicolas Hlava dostal přihrávku od Ondřeje Kašeho, puk ale mají hosté a vyhazují ho až před Šimona Zajíčka.
     
    18:10
    Kometa je v plném počtu.
     
    18:39
    Další Furchův zákrok proti dorážce Ondřeje Jurčíka a znovu se skóre nemění, ač domácí měli další tlak.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:31
    Domácí v závěru vyrovnali, když z pravého kruhu pálil Jindřich Abdul a domácí hala bouřila. Ovšem gól není uznán pro atak hostujícího brankáře na hraně brankoviště. Ještě ale přichází domácí trenérská výzva a Litvínov chce celou situaci ještě prozkoumat!
     
    19:31
    Vše je potvrzeno, sudí rozpažuje a branka opravdu neplatí.
     
    19:31
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    HL – zdržování hry / neúspěšná trenérská výzva, odpyká Nicolas Hlava.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí a padla v ní jedna branka, tedy vlastně dvě, ta druhá ale nebyla uznána. Hosté se dostali do vedení už v páté minutě hry. Domácí se snažili vyrovnat a nedařilo se jim to. Až v poslední minutě rozvlnil síť Jindřich Abdul, jenže jeho gól nebyl uznán pro atak hostujícího brankáře. Poprvé do kabin se tak jde lépe Kometě, která má v zádech jednobrankový náskok.
     
    Střely na branku: 12 – 14
     
    Další třetina začne přibližně v 18:27.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    Hosté dohrávají svou přesilovou hru a už se nastěhovali do domácího pásma. Šimon Zajíček se tak musí mít na pozoru.
     
    21:24
    Martin Zaťovič to zkusil z pravé strany, ale neuspěl. Následně se pak Josefu Jíchovi povedlo vyhodit puk ven z pásma a šetří další cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    21:31
    Litvínov je v plném počtu.
     
    22:17
    Hosté se dostali do akce, kterou zakončoval Andrej Kollár, ale jeho pokus srazila obrana Litvínova do bezpečí a mimo ohrožení klece Šimona Zajíčka.
     
    23:17
    Tomáš Vincour pohotově pálil z prostoru mezi kruhy, ale proti jeho pokusu byl další pozorný zákrok Šimona Zajíčka.
     
    24:15
    Ondřej Kaše před brankovištěm zakončoval před Furchem a jeho ránu pak betonem kryje brankář brněnské Komety. Domácí se ale stále drží u jeho branky.
     
    25:06
    5/5
    Litvínov právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno. Od modré čáry střílel Denis Zeman a do jeho rány hrábl holí DAVID KAŠE, jenž tak změnil směr kotouče a ten zapadl za záda Dominika Furcha – 1:1. Začíná se tak znovu od začátku. Asistence: Denis Zeman.
    Kaše D., Zeman D., Kaše O., Hlava N., Baránek M.
    Flek J., Ščotka J., Cingel L., Moro G., Zaťovič M.
     
    26:21
    Domácí ožili a znovu se natlačili před Furcha, zblízka ho ale nepřekonal Jindřich Abdul.
     
    27:44
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    28:29
    Po akci hostů před brankou Zajíčka se pak Kometa dopustila zakázaného uvolnění a vše se stěhuje před klec Dominika Furcha.
     
    28:36
    Jakub Flek nabral rychlost a dostal se až do zakončení před Šimonem Zajíčkem, ale jeho rána za jeho zády nekončí.
     
    29:45
    Na trestnou lavici putuje Kristián Pospíšil za podrážení a domácí tak mají šanci v přesilové hře strhnout vedení na svou stranu.
     
    30:21
    Jan Ščotka nabral kotouč na hůl a hned ho poslal až před Zajíčka, hosté tak šetří další cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    31:16
    Petr Koblasa dostal nabito a okamžitě vystřelil, jeho ránu ještě chtěl před Furchem tečovat Nicolas Hlava, ale nakonec vše jistí hostující brankář a zastavuje hru.
     
    31:45
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    31:52
    Kristián Pospíšil se vracel z trestné lavice a hned uháněl do samostatného nájezdu, v těsné blízkosti Zajíčka zakončil a ten pravým betonem jeho pokus zastavil!
     
    32:30
    Pawel Zygmunt to zkusil z úhlu, trefil ale pouze boční síťku hostující branky.
     
    33:31
    Kristaps Zile pálil z první na branku hostů, ale jeho pumelice se zastavila o Dominika Furcha. Po něm to zkusil Ondřej Kaše, ale rána mu nesedla.
     
    34:54
    Hosté sice ztratili puk v útočné třetině, tam se ale záhy vrátili a rozjíždějí další akci, kterou později musel hasit znovu Šimon Zajíček.
     
    35:17
    Další komerční přestávka.
     
    35:41
    Havelka byl u mantinelu zastaven Markem Ďalogou, hosté pak znovu zahrozili, ale vše jistil pozorný Šimon Zajíček.
     
    36:38
    David Kaše převzal přihrávku od bratra Ondřeje a jeho rána z pravého kruhu končí na zákroku obrany brněnské Komety. Ta hned na to otáčí hru.
     
    37:42
    Andrej Kudrna zavezl puk do útočného pásma, poté nechal střílet Janise Jakse, ovšem obránce Litvínova střílel jen do připraveného Dominika Furcha.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:16
    Greg Moro se natlačil před Šimona Zajíčka, ale jeho přízemní pokus končí mimo tři tyče.
     
    39:45
    Kristián Pospíšil se ještě dostal do šance před domácí klecí, ale obrana Vervy nedopustila, aby hosté jakkoli ohrozili Zajíčkovu klec.
     
    40:00
    Se sirénou byl faulován Nicolas Hlava a Greg Moro byl poslán na trestnou lavici. Vervu tak na začátku třetí třetiny čeká dvouminutová přesilová hra.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhé dějství je u konce a to zase vyznělo lépe pro Litvínov. Ten se dostal k vyrovnání zásluhou Davida Kašeho a domácí smazali ztrátu. Oba týmy pak měly dost šancí na to, aby strhly vedení na svou stranu. Jenže se tak nestalo a před poslední dvacetiminutovkou mají k výhře stejně daleko jako blízko.
     
    Střely na branku: 20 – 21
     
    Další třetina začne přibližně v 19:19.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:33
    5/4
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Rychle využitá přesilová hra, kterou využívá střelou z levé strany PETR KOBLASA. Tomu ale perfektně přihrál Janis Jaks a po pěkné akci tak jdou domácí do vedení – 2:1. K vedoucí brance Vervy přispěl také nechtěnou tečí obránce Jan Ščotka. Asistence: Janis Jaks.
    Koblasa P., Jaks J., Hlava N., Kaše O., Kaše D.
    Kollár A., Ščotka J., Hrbas M., Flek J.
     
    42:24
    Hosté se dostali do šance, nebezpečně vystřelil Jakub Flek, s jeho ránou si ale Šimon Zajíček poradil.
     
    43:06
    Po další šanci Litvínova uháněli do akce hosté a v další střelecké příležitosti se ocitl Tomáš Vincour, ale jeho pokus se nevešel mezi tři tyče.
     
    43:45
    Branka Komety je posunuta a hra je zastavena. Nyní je usazována zpět do svého postavení. Poté se bude vhazovat před Dominikem Furchem.
     
    44:04
    Zajíček byl opět ve svém brankovišti pozorný, když zastavil jedovku, kterou na něho vyslal Greg Moro.
     
    45:04
    5/5
    Kometa právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno a opět se začíná znovu od začátku. Hned po vhazování posunul Kollár puk na KRISTIÁNA POSPÍŠILA, který střelou z jedničky propálil vše, co mu stálo v cestě – 2:2. Asistence: Andrej Kollár.
    Pospíšil K., Kollár A., Osburn Z., Kos J., Hrbas M.
    Demel P., Czuczman K., Jícha J., Kudrna A., Koblasa P.
     
    46:02
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    46:22
    Steve Moses se dostal ke střele, tu zablokovala obrana Litvínova a ten vytahuje hru do středního pásma výhozem tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    46:40
    Jakub Kos napřáhl ke střele na levé straně a jeho dalekonosnou střelu kryje znovu dalším pozorným zákrokem Šimon Zajíček.
     
    47:10
    Další souhra bratrů Kašových, tentokráte to ale nepřineslo kýžené ovoce v podobě vedoucího gólu.
     
    48:13
    Jindřich Abdul napřáhl ke střele a ta byla hodně tvrdá. Jenže Dominik Furch zapisuje další pohotový zákrok a má kotouč ve své moci.
     
    49:34
    Jakub Kos znovu měl kotouč na své holi, ale následná střela byla obranou Litvínova zablokována a domácí pak mohli jít zase do akce na druhou stranu.
     
    50:36
    Další pokus hostů a v akci brankář Zajíček. Ten hned zastavuje hru a za chvíli se bude vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    51:21
    Marek Ďaloga natáhl ke střele na hraně levého kruhu a ta byla opět Zajíčkem poslána do bezpečí.
     
    52:30
    Třetí třetina je dávno za polovinou a stále je stav nerozhodný. Oba týmy mají snahu strhnout vedení na svou stranu, ovšem brankáři zatím jejich úmysly hatí.
     
    53:24
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    53:45
    Verva se nastěhovala do pásma Komety, Nicolas Hlava ale nezískal puk a svou stranu a hned na to pak hru otočil soupeř.
     
    54:29
    Liam Kirk napřáhl ke střele od pravého hrazení, jeho pokus pak srazil jeden z hostů do bezpečí. Nicméně akce domácích nadále trvá.
     
    55:05
    Šimon Zajíček přikryl puk pod lapačku u svého brankoviště a hned na to pak přerušil hru. Buly bude vhozeno po jeho levé ruce.
     
    55:28
    5/5
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hosté rychle otáčeli hru, rychlost nabral KRISTIÁN POSPÍŠIL, který si nabruslil blíže brance Zajíčka a poté utaženou střelou prostřelil domácího brankáře. Brno tak jde v závěru třetí třetiny znovu do vedení – 2:3. Asistence: Greg Moro.
    Pospíšil K., Moro G., Ščotka J., Kos J., Kollár A.
    Demel P., Kaše O., Hlava N., Czuczman K., Kaše D.
     
    56:34
    Domácí na nic nečekají a snaží se pálit z každé pozice, aby se pokusili o vyrovnání a vynutili si nastavenou hrací dobu.
     
    57:30
    Hosté dobře brání soupeře a nepouští ho do zakončení. Poté vyhazují puk do středního pásma tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:24
    Brňané nepouštějí svého soupeře k odvolání brankáře a drží puk před Šimonem Zajíčkem.
     
    58:40
    Zajíček je na střídačce, domácí už to zkoušejí se šesti bruslaři v poli.
     
    59:07
    Oddechový čas pro tým HC VERVA Litvínov.
     
    59:13
    Nicolas Hlava poslal puk riskantně na Petra Koblasu, vyšlo to a druhý jmenovaný nahodil touš před branku, kde ale nebyl nikdo na teč.
     
    59:50
    Hosté byli v tlaku a málem bylo vyrovnáno. Ovšem nakonec to hosté zvládli a mohli si oddychnout. Tváří v tvář Furchovi střílel Nicolas Hlava, ale hostující brankář vytasil na závěr další precizní zákrok!
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Hosté udrželi těsný náskok až do konce, ač v samotném závěru čelili obrovské šanci Litvínova. Hlava ale zblízka na Furcha nevyzrál. Domácí tak doma ztrácejí všechny body, hosté naopak do Brna vezou jejich plný počet. Sledovali jsme atraktivní utkání se spoustou šancí na obou stranách a zápas měl i vysoké tempo.
     
    Střely na branku: 29 – 36
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (20:00:29)
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 26. D. Kaše (Zeman, O. Kaše), 41. Koblasa (Jaks) – 5. Moses (Okál, Zbořil), 46. Pospíšil (Kollár), 56. Pospíšil (Moro)


    HC VERVA Litvínov: Zajíček (M. Tomek) – Zeman, Baránek, Jaks, Zile, Demel (A), Czuczman, Šalda – Koblasa, Jícha, Kudrna – O. Kaše (C), D. Kaše (A), Hlava – Abdul, Gut, Kirk – Havelka, Jurčík, Zygmunt.
    Trenér: Karel Mlejnek

    HC Kometa Brno: Furch (Lukeš) – Ďaloga, Gazda, Ščotka (A), Moro, Hrbas, Osburn, Kaňák – Zaťovič (C), Cingel, Flek – Pospíšil (A), Kollár, Kos – Okál, Zbořil, Moses – Vincour, Ekrt, Kohout.
    Trenér: Jaroslav Modrý

    Rozhodčí: Veselý, Pilný – Ondráček, Špůr

    Diváci: 3896
    bahis siteleri