Monaco – Le Havre 1:1 (kon.) | Lille – Clermont Foot 4:0 (kon.) | Méty – Lorient 1:2 (kon.)
Remeš – Toulouse 2:3 (kon.) | Brest – Nice 0:0 (kon.) | Lyon – Marseille 1:0 (kon.)
konec
Lille OSC
4:0 (4:0)
Clermont Foot
Neděle 04.02.2024, 15:00 • Stade Pierre-Mauroy, Lille • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit opět na shledanou. (16:58:18)
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 13:3. Střely mimo: 7:0. Rohy: 12:1. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 8:10.
     
    Je dobojováno, druhá půle už nebyla tak akční jako ta první, domácí měli nahráno a spíše hru jen kontrolovali, hostům se stále nevedlo alespoň snížit. Lille tak potvrzuje roli favorita a na svém hřišti poráží Clermont 4:0, když všechny góly padly už v prvním poločasu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Poslední nastavená minuta, domácí se prodrali na polovinu Clermontu, kde Gabriel Gudmundsson posílal míč na nabíhajícího Benjamina Adrého, který lobem vyzkoušel pozornost Moryho Diawa. Ten uspěl.
     
    90+2
    Domácí drží míč na své polovině a spíše se už nikam neženou a jen si přihrávají.
     
    90+1
    Přidány byly tři minutky navíc ve druhém poločase a uvidíme, zda se ještě dočkáme jedné změny skóre či zápas skončí takovým výsledkem, jaký byl po úvodním poločasu.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje 3 minuty.
     
    89
    Nakonec je ale v pořádku a není potřeba ošetření.
     
    89
    Tiago Santos byl nyní faulován, kdy mu Elba Rašani přišlápl špičku kopačky a na zemi leží s bolestivou grimasou.
     
    87
    Nabíll bin Tálib po zemi poslal míč Tiagu Santosovi, který vystřeli, soupeř ale poslal balon za postranní čáru. Tiago Morais tak zahraje autové vhazování.
     
    85
    Rémy Cabella zahrával dlouhý nákop před branku soupeře, ale obrana Clermontu zakročila a srazila balon do bezpečí.
     
    83
    Střídání v týmu Clermont Foot:
    ze hřiště odchází Shamar Nicholson, přichází Grejonh Kyei.
     
    83
    Střídání v týmu Lille OSC:
    ze hřiště odchází Jonathan David, přichází Andrej Ilić.
     
    82
    Míč je ve středu pole a mají ho hosté, ale opět se neprokličkovali do zakončení. Nepovedlo se jim vsítit ani čestný gól. Zatím tedy všechny čtyři branky padly v první půli.
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky řádné hrací doby, míč mají domácí hráči a opět se snaží projít do kombinace, ve které by mohli udeřit popáté.
     
    78
    Autové vhazování zahráli hráči Clermontu, o míč ale přišli a budou čelit dalšímu útoku domácího Lille.
     
    77
    Na polovině Lille rozvíjeli akci hosté, ale nedostali se k nějakému pořádnému zakončení. Nicméně stále ale drží balon na půdě domácího celku.
     
    75
    Střídání v týmu Lille OSC:
    ze hřiště odchází Ismaily, přichází Gabriel Gudmundsson.
     
    73
    Domácí si vytvořili další pěknou akci, na pravé straně ji pak zakončil Alexsandro Ribeiro, ale jeho pokus končí jen vedle protější tyče.
     
    72
    Nicméně domácí vybojovali alespoň další rohový kop, ze kterého však neudeřili.
     
    71
    Na levé straně centroval míč do vápna Jonathan David a ten se odrazil od těla hostujícího hráče, takže další akce domácích byla neúspěšná.
     
    70
    Domácí přišli o balon a toho využili hosté k dalšímu přečíslení, ovšem obrana Lille je přesprintovala a náznak akce zneškodnila.
     
    69
    A znovu o sobě dali vědět hosté, nabíhající Shamar Nicholson ale nebyl v dobré střelecké pozici a rázem tak skončil náznak slibné akce hráčů Clermontu.
     
    67
    Série střídání je za námi, na hřišti je několik čerstvých sil. A hned se do akce dostávali hosté, jenže Muhammed Cham svou táhlou přízemní střelu poslal jen do brankáře Lucase Chevaliera, který dnes ještě neměl pořádnou práci ve svém brankovišti.
     
    65
    Střídání v týmu Lille OSC:
    ze hřiště odchází Angel Gomes, přichází Yusuf Yazıcı,
    ze hřiště odchází Adam Únás, přichází Rémy Cabella.
     
    64
    Střídání v týmu Lille OSC:
    ze hřiště odchází Edon Žegrova, přichází Tiago Morais.
     
    63
    Střídání v týmu Clermont Foot:
    ze hřiště odchází Bilal Boutobba, přichází Muhammed Cham,
    ze hřiště odchází Jim Allevinah, přichází Elba Rašani,
    ze hřiště odchází Johan Gastien, přichází Maxime Gonalons.
     
    61
    Další pokus Edona Žegrovy odkopl do bezpečí obránce hostů Andy Pelmard a uklidnil tak hru. Jenže po chvilce hráči Clermontu stejně zahrozili znovu a to už situaci řešil Mory Diaw.
     
    60
    Jonathan David táhl po levé straně akci Lille, soupeř však skluzem srazil balon za postranní čáru. Následuje tak autové vhazování pro Lille.
     
    58
    Hosté se opět nedostali za svou polovinu a čelili další šanci domácích. Benjamin André ale uvnitř pokutového území poslal svou střelu jen do brankáře Diawa a ten ji srazil na rohový kop.
     
    56
    Volný přímý kop kousek od velkého vápna zahrával Angel Gomes po signálu od Edona Žegrovy, ale nakonec míč neprošel na branku hostů.
     
    55
    Středem hřiště táhl další akci Edon Žegrova, ale jeho střela po zemi končí jen u brankáře Moryho Diawa.
     
    52
    Další držení míče na domácí straně, hráči Lille nemají dost a snaží se dostávat do dalších střeleckých příležitostí.
     
    51
    Po pravé straně opět uháněl Edon Žegrova, který nasměroval míč pro Nabílla bin Táliba, ovšem druhý jmenovaný na něj jednoduše nedosáhl.
     
    49
    Edon Žegrova pokračuje v tažení na branku hostů, ale soupeř je ve středu pole zastavil a Lille tak muselo celou akci začínat od začátku.
     
    48
    Domácí zahráli po změně stran volný kop a po něm skončil balon za zadní čárou. Lille tak ještě zahrálo rohový kop a ten srazila hostující obrana do bezpečí.
     
    46
    Střídání v týmu Clermont Foot:
    ze hřiště odchází Maximiliano Caufriez, přichází Florent Ogier.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:08.
     
    Střely na branku: 7 – 3
     
    V prvním poločase je dobojováno a bylo rozhodně na co koukat. Domácí na svého soupeře doslova vlétli a zasypávali ho střelami. Clermont chvíli odolával, ale jen do desáté minuty, kdy se prosadil Jonathan David a domácí vedli 1:0. Ve čtyřiadvacáté minutě pak navýšil náskok Lille Benjamin André a hosté už měli dvoubrankové manko. V závěru pak padly dva slepené góly. Nejprve v osmatřicáté minutě po hrubici hostujícího brankáře skóroval do prázdné branky Jonathan David a bylo to 3:0. O dvě minuty později pak natáhl ke střele Edon Žegrova a ta se s odrazem o tyč dokutálela za čáru. Domácí tak mají velmi luxusní náskok, který čítá čtyři vstřelené góly a žádný inkasovaný.
     
    45+8
    První poločas skončil.
     
    45+8
    Ještě ale vystřelil v pokutovém území Edon Žegrova a Mory Diaw vleže chytá jeho pokus do rukavic. Nyní už to vypadá, že hlavní sudí skutečně hru v prvním poločase ukončí, protože usilovně kouká na hodinky.
     
    45+7
    Míč mají na své polovině domácí a příliš se už nikam neženou, mají nahráno a už jen vyčkávají, až hlavní sudí foukne do píšťalky a ukončí první část hry.
     
    45+6
    Jsme v poslední nastavené minutě a u míče jsou hosté, ještě se tak snaží projít na polovinu Lille, ale domácí jim to opět neumožňují.
     
    45+5
    Jednalo se o Nabílla bin Táliba, který si poranil v pádu prst a nyní už je vše v pořádku a hra pokračuje dále. Je jasné, že se bude hrát ještě více času než nastavených šest minut.
     
    45+4
    Na zemi leží v nefotbalové pozici jeden z domácích hráčů, dokonce se na jeho ruce objevila krev. Je tedy potřeba jeho ošetření.
     
    45+2
    Rohový kop zahráli domácí, ale nedokázali se poté před brankou soupeře prosadit. Následuje tak odkop, který provede Mory Diaw.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje 6 minut.
     
    45
    Jdeme do poslední minuty prvního poločasu a ještě hlavní sudí určitě nějakou tu minutku navíc nastaví. Míč je na polovině domácích a ti ho sportovně odevzdávají soupeři.
     
    43
    Na polovině soupeře se ocitli opět domácí hráči a to bylo znovu nebezpečí pro Clermont. Nakonec ale zakročila obrana proti přihrávce od Ismailyho a následuje protiútok.
     
    42
    Hosté se snažili zmírnit ztrátu, ale jejich pokus se mezi tři tyče nevešel.
    40. Edon ŽEGROVA - 4:0
     
    40
    Lille právě vstřelilo branku!
    A během chvilky vedou domácí hráči už 4:0! EDON ŽEGROVA si naběhl do střelecké pozice, levačkou vyslal tvrdou ránu, která se odrazila o přední tyč a skončila za čarou – 4:0. Asistence: Nabíll bin Tálib.
    38. Jonathan DAVID - 3:0
     
    38
    Lille právě vstřelilo branku!
    Obrovská chyba hostujícího brankáře Diawa. Ten si vyběhl příliš daleko od své branky a míč hrudí zachytil, ovšem ten se pak dostal k JONATHANU DAVIDOVI, který ho poté bez větších problémů dopravil do zcela prázdné branky Clermontu – 3:0.
     
    37
    Další rohový kop zahráli hráči Lille, po této standardní situaci má balon v rukavicích Mory Diaw a hned ho odkopává od své branky hodně daleko.
     
    35
    Zpětná přihrávka na obránce Lenyho Yora, který pak musel rodící se akci Lille zopakovat a domácí tak míří opět před Moryho Diawu, který ale vystihl rozehrávku domácích a má míč u sebe.
     
    34
    Tiago Santos přiklepl míč špičkou kopačky pro Benjamina Andrého, který ale než ho převzal, byl faulován a je pískáno. Míč mají domácí a mohou pokračovat v útočném tažení.
     
    33
    Edon Žegrova je snad úplně všude. Nyní táhl akci středem hřiště a kousek před velkým vápnem nakonec sám zakončil a míč zaletěl jen těsně vedle tyče branky Clermontu!
     
    32
    Po delší době byl k vidění náznak šance na straně Clermontu, ten ale nakonec končí neúspěšně, protože domácí soupeře nepustili k zakončení.
     
    30
    Třicet minut hry je za námi a domácí mají stále bezpečný náskok v první půli. Nyní střílel Edon Žegrova a jeho pokus do rukavic kryje Mory Diaw a bude balon odkopávat od své branky.
     
    28
    Z této standardní situace ale nebylo nic a hosté si tak mohli oddychnout. Nicméně stále čelí rozestavení domácích, kteří tak mohou opět ohrozit Moryho Diawu.
     
    25
    Tiago Santos spěchal za míčem k zadní čáře, následně vystřelil, soupeř ale srazil balon za čáru a je z toho rohový kop pro Lille.
     
    25
    Shamar Nicholson dostává žlutou kartu za nesportovní chování. Je to vůbec první žlutý kartonek v tomto utkání.
    24. Benjamin ANDRÉ - 2:0
     
    24
    Lille právě vstřelilo branku!
    Další hezká akce domácích a ti jdou do dvoubrankového náskoku. Edon Žegrova nacentroval míč do vápna, kde ho hlavou zezadu poslala za Diawa BENJAMIN ANDRÉ – 2:0. Asistence: Edon Žegrova.
     
    23
    Benjamin André tečoval hlavou střelu Žegrovy, ale sudí signalizoval ofsajd a gól tak v tuto chvíli nebyl uznán. Ovšem ozvali se sudí z VAR a ti naopak potvrdili, že ofsajd nebyl a gól je uznán.
     
    23
    Edon Žegrova znovu založil akci, která byla opět nebezpečná. Jenže záhy viděl zdvižený praporek postranního sudího, který signalizuje ofsajdové postavení Lille.
     
    22
    Na začátku dvaadvacáté minuty se do velkého vápna s míčem prodral Edon Žegrova, ale na hraně malého vápna pak vystřelil hodně nepřesně.
     
    20
    Dlouhý nákop za obranu hostů poslal Edon Žegrova, ale nakonec se akce domácím příliš nepovedla, protože balon končí v zámezí. Nicméně hned na to pak znovu balon získali a už se tlačí před Moryho Diawa.
     
    19
    Domácí zatím potvrzují roli jasného favorita tohoto duelu a nadále se drží více na polovině Clermontu, který jen přihlíží akcím Lille.
     
    18
    Došlo ke srážce hráčů a je potřeba jejich ošetření, zdá se ale, že oba budou v pořádku.
     
    16
    Na druhé straně zakročil proti pokusu hostů domácí brankář, jenž si tak v šestnácté minutě snad poprvé výrazněji sáhl na balon.
     
    15
    Hra se otevřela i pro hostující tým, jenž se natlačil před branku Lucase Chevaliera, ale výrazně domácímu brankáři pomohl obránce Leny Yoro,
    13. Adam Únás z úhlu orazítkoval tyč soupeřovy branky
     
    13
    Další obrovská šance domácích, na levé straně si vyběhl Adam Únás, který táhlou střelou z úhlu vystřelil a orazítkoval protější tyč branky Clermontu!
     
    12
    Další šance domácích, v pokutovém území spadl Edon Žegrova, který ale zakopl o balon a v žádném případě se nemůže dožadovat penalty.
    9. Jonathan DAVID - 1:0
     
    9
    Lille právě vstřelilo branku!
    A nyní se už domácí ujímají vedení, když dostal od Gomese přesný pas do běhu JONATHAN DAVID, který poté pěkný lobem dostal balon s odrazem o tyč za záda hostujícího brankáře Diawa – 1:0. Asistence: Angel Gomes.
     
    9
    Domácí čím dál více vystrkují růžky a opět se dostali do šance, kterou ale zablokovala obrana hostů a ti tak mají míč. Následuje odkop od ní, který provede Mory Diaw.
     
    7
    Standardní situaci v podobě volného přímého kopu zahráli domácí hráči, ale dlouhou střelu poslal Adam Únás jen hodně vedle protější tyče.
    6. Jonathan David z dobré pozice minul soupeřovu branku
     
    6
    Po pravé straně táhl akci agilní Edon Žegrova, následně z toho vznikla pro domácí slušná akce, kdy ze středu pálil tvrdě Jonathan David a jen těsně minul tyč hostující brány!
     
    5
    Dlouhý nákop Andyho Pelmarda, Clermontští tak mohli jít znovu do akce, ale zase ztroskotali na obraně soupeře, který hned po zisku míče otáčí hru před Moryho Diawa.
     
    4
    Domácí srazili míč za postranní čáru a hosté zahrají autové vhazování, budou tak moci zůstat u balonu a založit tak další akci.
     
    3
    Hráči Clermontu mají míč a už se s ním snaží dostat se na polovinu Lille, ovšem zatím se jim to příliš nedaří. Domácí totiž dobře brání už území Clermontu.
     
    2
    Jonathan David se dostal ke střele na hranici velkého vápna a hostující brankář ji srazil na rohový kop. První standardní situace zápasu.
     
    1
    Hned na úvod zápasu se do akce dostávali hosté, ale Tiago Santos je zastavil v rozletu a získal míč na svou stranu. Lille tak může zamířit dopředu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Lille OSC: Chevalier – T. Santos, Yoro, A. Ribeiro, Ismaily – André (C), bin Tálib – Žegrova, Gomes, Únás – David.
    Náhradníci: Mannone – Gudmundsson, Fernandes, Haraldsson, Morais, Miramón, Cabella, Yazıcı, Ilić.
    Trenér: Paulo Fonseca

    Clermont Foot: Diaw – Pelmard, Matsima, Caufriez – Zifán, Magnin (C), Gastien, Neto Borges – Boutobba, Nicholson, Allevinah.
    Náhradníci: M. Ndiaye – Ogier, Jacquet, Armougom, Gonalons, H. Keita, Rašani, Cham, Kyei.
    Trenér: Pascal Gastien

    Rozhodčí: Dechepy – Parinet Le Tellier, Haulbert.
     
    Vzájemná utkání

    První vzájemný duel v probíhající sezóně se odehrál loni v prosinci a došlo na dělbu bodů. V utkání gól nepadl, a tak se zrodil bezbrankový výsledek.
     
    Clermont Foot

    Hosté z Clermontu mají opačné starosti než domácí celek. Nacházejí se totiž až na sedmnácté pozici s pouhými patnácti body. A to by znamenalo jediné, sestup o patro níže. To samozřejmě nechtějí dopustit a budou se snažit v Ligue 1 udržet. A šance tam určitě jsou. Po zisku důležitých tří bodů po výhře 2:1 nad Nantes naposledy vybojovali další bod, když doma remizovali se Štrasburkem 1:1. Seberou nějaký ten bod i dnes Lille?
     
    Lille OSC

    Fotbalisté domácího Lille jsou v tabulce na pátém místě se ziskem dvaatřiceti bodů. Drží tak postup do skupinové fáze Evropské ligy. Ovšem šanci rozhodně mají vybojovat i základní část Ligy mistrů. Na elitní trojku, která Ligu mistrů zaručuje, ztrácejí pouhé tři body. Po výhře 3:0 nad Lorientem ztratili dva body na půdě Montpellieru, kde došlo na bezbrankovou remízu. Dnes v domácím prostředí budou ale opět chtít plně bodovat. Potvrdí roli favorita?
     
    Zdravím všechny fanynky a fanoušky francouzského klubového fotbalu. V tomto zápase proti sobě nastoupí Lille OSC a Clermont Foot.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Vendula Zdražilová

    Branky: 9. David (Gomes), 24. André (Žegrova), 38. David, 40. Žegrova (bin Tálib)

    Karty:   25. Nicholson (CFT)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 13:3. Střely mimo: 7:0. Rohy: 12:1. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 8:10.
    Lille OSC: Chevalier – T. Santos, Yoro, A. Ribeiro, Ismaily (75. Gudmundsson) – André (C), bin Tálib – Žegrova (64. Morais), Gomes (65. Yazıcı), Únás (65. Cabella) – David (83. Ilić).
    Náhradníci: Mannone – Fernandes, Haraldsson, Miramón.

    Trenér: Paulo Fonseca

    Clermont Foot: Diaw – Pelmard, Matsima, Caufriez (46. Ogier) – Zifán, Magnin (C), Gastien (63. Gonalons), Neto Borges – Boutobba (63. Cham), Nicholson (83. Kyei), Allevinah (63. Rašani).
    Náhradníci: M. Ndiaye – Jacquet, Armougom, H. Keita.

    Trenér: Pascal Gastien

    Rozhodčí: Dechepy – Parinet Le Tellier, Haulbert
    bahis siteleri