Michalovce – Nitra 4:2 (kon.) | Zvolen – Humenné 4:0 (kon.) | HC Slovan – Spišská N. Ves 2:1 (kon.)
Lipt. Mikuláš – Trenčín 2:5 (kon.) | Nové Zámky – Košice 0:4 (kon.) | Poprad – Banská Bystrica 6:1 (kon.)
konec
HK DUKLA Ingema Michalovce
4:2 (0:0, 2:2, 2:0)
HK Nitra
sk Středa 14.02.2024, 17:30 • Zimný štadión Michalovce • Tipos Extraliga (SR) • 43. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní 43. kola Tipos extraligy medzi Michalovcami a Nitrou.

    HK DUKLA Ingema Michalovce


    Prelom januára a februára bol v Michalovciach poriadne hektický, keď bol vyhodený tréner Peter Kudelka. Návrat Tomeka Valtonena takmer nikoho netešil, ale fínsky lodivod dokazuje opak. Zmenil herný štýl z defenzívneho na ofenzívneho a mužstvo pod jeho taktovkou vyhralo trikrát. Dukla sa pomaly približuje druhému aj prvému miestu.

    HK Nitra

    Nitrania sú krôčik od prvej štvorky. Bod strácajú na Košice, ku ktorým sa priblížili vďaka výhre 5:1 nad Novými Zámkami a 5:4pp s Liptovským Mikulášom. Corgoni v tejto sezóne vyhrali na Zemplíne 4:2, ale tento úspech nedokázali zopakovať pred Vianocami, no získali bod, keď prehrali 2:3 po nájazdoch.
     
    Úvodné zostavy:

    HK DUKLA Ingema Michalovce: Glosár – Bindulis, Bodák, Korenčík, Drgoň, Macejko, Michalčin – Santos, Newton, Daugavinš – J. Wilkins, Heard, Valach – Puliš, Solenský, Matúš Paločko – Kabáč, Buc, Vašaš.

    Tréner: Tomek Valtonen.

    HK Nitra: Kašík – Mezei, Cotton, Gajdoš, Kousa, Stacha, Vitaloš, Bača, Valent – Buček, Gill, Bajtek – Jackson, Gates, Newell – Okoličány, Čederle, Lacka – Hrnka, T. Pobežal, Bubela.

    Tréner: Antonín Stavjaňa.

    Rozhodca: Orolín, Krajčík – Jurčiak, Šoltés.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:24
    Bodákovo nastrelenie na bránku nemal kto tečovať na Kašíka. Malo to vyjsť na Santosa, ale ostal bez hokejky po jednom z osobných súbojov.
     
    01:36
    Korenčík zatlačil telom k vlastnej bránke Newella, ktorého ale nenechal osamoteného Gates. Za Glosárom sa odohrávali súboje, ale bez vyprodukovania nitrianskej šance.
     
    02:34
    Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
    Macejko – 2 min., nedovolené bránenie.
     
    03:08
    Cotton poslal výborný puk zápästím, ktorý smeroval do výšky. Glosár si nepripísal zásah lapačkou ani Bajtek prípadný teč.
     
    04:01
    Bindulis vyhadzoval po mantineli, ale puk zastavil Gates. Domácemu obrancovi nepomohol ani Buc, no podarilo sa to Korenčíkovi.
     
    04:34
    Michalovce hrajú s piatimi hráčmi.
     
    05:22
    Skvelá prihrávka putovala od Bodáka na os klziska, kde bol Newton. Ten si to však nešikovne spracoval a zabrať v rohu musel Daugavinš.
     
    05:37
    V tejto chvíli bola hra prerušená pre postavenie mimo hry Nitranov. Rozhodcovia budú vhadzovať v strednej tretine.
     
    06:13
    Wilkins od svojho príchodu je veľmi nebezpečný hráč Michaloviec, ktorý okrem zakončenia vie aj pripraviť pozíciu na skórovanie! Vycítil to Adam Drgoň, ktorý však spred Kašíka nezasiahol puk dostatočne silno!
     
    06:49
    Samuel Buček súperil pred Glosárom s Bindulisom. Dvaja Michalovčania boli úspešnejší nad protivníkom spod Zobora.
     
    Reklamná prestávka.
     
    07:04
    Kabáča hostia dohrali v rámci pravidiel medzi striedačkami. Následne Mezei uplatnil svoje kilogramy proti nižšiemu a ľahšiemu Vašašovi, ktorý nechal na ľade hokejku.
     
    07:34
    Solenský nabral rýchlosť od vlastnej svätyne. V strednom pásme vyzval na kombináciu Puliša, ktorý mu vrátil puk z prvej, ale získal ho Lacka.
     
    08:08
    Radovan Puliš ešte prišiel zabrať do útočného pásma a chcel pridržať pri mantineli Lacku. Nitriansky útočník sa mu vyšmykol a vyviezol puk preč.
     
    08:56
    Korenčík skončil na kolenách po drobom kroščeku súpera. Palebný priestor využil Stacha, ale Glosár schmatol strelu do lapačky.
     
    10:05
    Zakázané uvoľnenie Michaloviec. Prvá tretina sa prehupla do druhej polovice. Zatiaľ vládne na Zemplíne bezgólový stav.
     
    10:22
    Wilkins bol trochu rýchlejší, ako blokujúci obranca Nitry. Vystrelil a puk sa odrazil od zadného mantinelu, avšak nie na Newtona, ktorý operoval v pred bránkovom priestore.
     
    11:11
    Jakub Lacka získal puk, keď presne nezakončil Okoličány! Pekne obišiel Glosárovu bránku, ale od zadnej tyčky mu neposlal gólový pozdrav, keďže puk ostal na korčuliach domácich obrancov!
     
    12:31
    Libor Kašík vystihol tečovanie Hearda! Jeho hokejku našiel aktívny Wilkins!
     
    13:25
    Newton sa poctivo vracal dozadu, keď prepadol v strednom pásme. Miloš Bubela mu však unikol, ale nevystrelil na Glosára, pretože dobre pozične zahral Bodák.
     
    Reklamná prestávka.
     
    13:43
    Vylúčenie v tíme HK Nitra:
    Stacha – 2 min., krosček.
     
    14:06
    Michalovce vypálili prvú poriadnu strelu v priebehu tejto presilovej hry. Kašík si nechal puk pri sebe, Puliš sa ani nepokúšal štuchať mu do betónov.
     
    14:45
    Daugavinš sa dostal do výhodnej pozície, z ktorej často padajú góly! Dokázal ale ohroziť len Kašíka, ktorý bol pozorný! Newtonovo dohrávanie sa nepozdávalo Mezeiovi a jednu mu vrazil! Pykať za to nebude!
     
    15:18
    Súboj dvoch obrancov. Martin Bodák v pokoji cúval pred Matejom Bačom. Domáci hráč v správnom čase vystrčil čepeľ a puk vyletel mimo ľadovej plochy.
     
    15:43
    Nitra hrá s piatimi hráčmi.
     
    16:36
    Vylúčenie v tíme HK Nitra:
    Mezei – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou.
     
    17:46
    Valach sa otočil tvárou k bránke a postupne sa pred ním otváral priestor. Kašík očakával strelu, ale nasledovalo presunutie puku vpravo na Wilkinsa, ktorý nemal šancu vyslať pokus.
     
    18:28
    Josh Wilkins mohol skôr poslať preč Mezeia z trestnej lavice! Kašík zdvihnutý puk zachytil pekným semaforom!
     
    18:36
    Nitra hrá s piatimi hráčmi.
     
    19:00
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Zápas momentálne zodpovedá tabuľkovému postaveniu, ale možno by to chcelo viac príležitostí. Aktéri však boli skromní počas prvej časti hry.
     
    Druhá tretina sa začne o 18:19.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:34
    Kašík nemusel zasahovať. Dopredu sa tlačil Santos, ale pred sebou mal Newtona, ktorý nevedel, čo sa za ním deje a dostal na telo zakončenie.
     
    21:27
    Husto vzniklo pri brankárovi Nitry Kašíkovi. Týmto smerom sa pozeral Heard a aj poslal taký ľahký pokus, ktorý chcel do finálnej bodky vylepšiť Drgoň. Corgoni odolali.
     
    22:10
    Jakub Lacka vyštartoval po pravom krídle. Domáci ho pustili do pásma, ale nepreniesol hru na Čederleho, ktorý bol dobre stíhaný Macejkom.
     
    22:54
    Tomáš Hrnka zapracoval a strelecký pokus sa naskytol Bubelovi. Vladimír Glosár bol aj teraz pozorný, a preto neinkasoval.
     
    23:55
    Zastavená elitná formácia Nitranov. Arbitri fúkli do píšťalky pre ofsajd. Bude sa vhadzovať v stredovom kruhu.
     
    24:12
    Gates zvládol predĺženie puku po mantineli na Mezeiovu hokejku. Najstarší hráč extraligy vypustil solídny pokus, ktorý si lapačkou vychutnal Glosár.
     
    24:35
    Dukla Michalovce dala gól! Z prvej šance ešte MATTHEW SANTOS neskóroval. Uspel pri následnej delovke Drgoňa, ktorú sklepol do siete. Asistencie: Kaspars Daugavinš a Adam Drgoň.
     
    25:27
    Dobrá kombinácia, ktorú predviedli Nitrania. Po dvoch prihrávkach už iba chýbalo zakončenie Lacku, no nedostal šancu od Michalovčanov.
     
    26:21
    Solenský si neporozumel s pukom pri pravom kruhu, ktorý ani na dvakrát nedokázal vystreliť na Libora Kašíka.
     
    26:32
    Nitra dala gól! Dukla pyká z následnej kontry. Samuel Buček vyčkával do poslednej chvíle. Bajteka si nevšímal, ktorý mieril k bránke. Vystrelil v čase, keď sa pred Glosárom ocitol sám SAHIR GILL, ktorý mu poslal gólovú dorážku. Asistencie: Samuel Buček a Marko Stacha.
     
    27:37
    Nasleduje vhadzovanie pred brankárom hostí Kašíkom. Buly absolvoval Newton a Čederle.
     
    28:03
    Daugavinš napriek tomu, že bol krok od Kašíka, rozmyslel si strelu. Puk dal pod seba na Newtona. Výborná reakcia nitrianskeho gólmana ramenom.
     
    Reklamná prestávka.
     
    29:00
    Hráči zo štvrtej michalovskej formácie sa prezentovali dravosťou, no bez výsledného efektu. Kašík jednoduché nahodenie pokryl pripravenou lapačkou.
     
    29:43
    Dávid Okoličány bol silný na puku v útočnej tretine, čo mu umožnilo vyskúšať strelu. Glosár sa jej dotkol, ale nedostal ju pod svoju kontrolu, no nehrozilo z toho žiadne dorážanie.
     
    30:53
    Nitre začínalo horieť pod zadkom! Radovan Puliš si už chystal zakončenie, ale pohotovo v ľahu odpálil puk Stacha!
     
    32:13
    Hostia nechali otvorenú obranu pre Santosa! Okamžite ho našiel z rohu Newton, no kanadský hokejista bez prípravy trafil Kašíkove betóny!
     
    32:42
    Ďalšia situácia, v ktorej figuroval domáci strelec dnešného duelu Santos! V prvom prípade vynikol Kašík, teraz českému brankárovi pomohla tyčka!
     
    33:03
    Nitra dala gól! Newell fantasticky strhol na seba pozornosť, čím uvoľnil na ľavej strane útočného pásma ROBBYHO JACKSONA, ktorý si ešte položil Glosára a skóroval z bekhendového blafáku. Asistencie: Patrick Newell a Brent Gates.
     
    Reklamná prestávka.
     
    34:46
    Prudká prihrávka minula nitrianske hokejky a aj tie michalovské. Corgoni so zakázaným uvoľnením. Proti sebe teraz nastúpia prvé formácie.
     
    35:11
    Libor Kašík predviedol úspešný zákrok. Puk sa motal medzi nohami Sahira Gilla a vynájsť sa chcel Daugavinš. Michalovská hviezda neuspela.
     
    35:31
    Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
    Valach – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou.
     
    36:21
    Kousa zakončil v čase, kedy mal Glosár zakrytý výhľad Hrnkom. Nitranom sa nepodarilo zaskočiť čerstvého slovenského reprezentanta.
     
    37:31
    Michalovce hrajú s piatimi hráčmi.
     
    37:47
    Dukla Michalovce dala gól! Po nitrianskych zmätkoch v strednom pásme schmatol puk navrátilec z trestnej lavice MAREK VALACH. Kašíkovi poslal krásne zakončenie z ťažkého uhla pod hornú žŕdku. Bez asistencie.
     
    38:40
    Vylúčenie v tíme HK Nitra:
    Lacka – 2 min., hrubosť.
     
    39:00
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
     
    39:16
    Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
    Daugavinš – 2 min., hákovanie.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Santos rozbehol gólostroj druhej tretiny. Nitra na to odpovedala Gillom a do vedenia ju dostal Jackson. Valach do prestávky vyrovnal po odpykaní si dvojminútového trestu.
     
    Tretia tretina sa začne o 19:10.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:40
    Nitra hrá s piatimi hráčmi.
     
    40:53
    Christián Michalčin sa nedal vylákať Bučekom, ale pozorne ho strážil a bránil. Pred bránkou totiž číhal Sahir Gill, ktorý už raz skóroval.
     
    41:16
    Michalovce hrajú s piatimi hráčmi.
     
    41:49
    Bodákovi sa darí vyrážať nitrianske puky. Raz mu to už vyšlo, a teraz to zopakoval pri streleckom pokuse Baču. Glosár to ocenil.
     
    42:52
    Newton pokľakol a vypálil s úmyslom zasiahnuť hornú časť Kašíkovej bránky! Pri strele zasiahol Gilla, ktorý sa do neho pustil! Obaja Kanaďania sa iba ponaťahovali a oddelili ich arbitri!
     
    43:29
    Únik Robbyho Jacksona nepriniesol želané ovocie pre Nitru. Američan sa nedal ľahko odbiť a už za michalovskou bránkou sťahoval zo vzduchu vysoký puk, ale v tejto chvíli to bolo z jeho strany všetko.
     
    44:39
    Matúš Paločko sa vyrútil po pravej strane, ale už bol v ostrom uhle. Bekhendový pokus z tejto pozície nemohol prekvapiť Kašíka.
     
    45:47
    Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
    Kabáč – 2 min., podrazenie.
     
    46:44
    Michalovčania sa doslova uhli hosťom! Gill sa vtesnal do malého priestoru pri Glosárovi, ale ten mu chytil bekhendovú koncovku a skončil v bránke po ataku Bodáka! Buc išiel do pästného súboja s Gatesom a nasledujú tresty!
     
    46:44
    Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
    Buc – 2 min., hrubosť.

    Vylúčenie v tíme HK Nitra:
    Gates – 2 min., hrubosť.
     
    47:47
    Michalovce hrajú s piatimi hráčmi.
     
    48:17
    Nitra sa dostáva do útočnej tretiny. Domáci sa previnili zakázaným uvoľnením.
     
    48:46
    Heard to myslel dobre, ale vzhľadom na časovú tieseň už príliš naťahoval ideálny čas na nahrávku pre Valacha cez súperovu hokejku. Táto akcia bola odsúdená na neúspech.
     
    48:56
    Michalovce a Nitra hrajú s piatimi hráčmi.
     
    50:08
    Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
    hráčska lavica Michalovce – 2 min., príliš veľa hráčov na ľade.
     
    50:45
    Vladimír Glosár odolal nitrianskej aktivite o tečovanie presnej Kousovej strely.
     
    51:13
    Vašašov nájazd hasil Kousa hokejkou, ktorou hákoval domáceho útočníka! Jeho strela skončila na žŕdke, ale nasleduje trestné strieľanie! Nekompromisný verdikt rozhodcov!
     
    51:13
    Dukla verila kapitánovi Kasparsovi Daugavinšovi! Libor Kašík vynuloval lotyšského reprezentanta!
     
    51:13
    Vylúčenie v tíme HK Nitra:
    Kousa – 2 min., nešportové správanie.
     
    52:08
    Michalovce hrajú s piatimi hráčmi.
     
    52:49
    Zemplínčania nepretlačili puk za Kašíkov chrbát, ktorý mal plné ruky práce! Martin Bodák prišiel do otvoreného priestoru, ale nerozvlnil sieť!
     
    53:13
    Nitra hrá s piatimi hráčmi.
     
    53:24
    Hromadná šarvátka pri bránke Nitry! Do Kašíka pichol hokejkou Santos v snahe doraziť puk za čiaru! Matej Bača neváhal a pustil sa do michalovského súpera!
     
    53:24
    Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
    Santos – 2 min., hrubosť.

    Vylúčenie v tíme HK Nitra:
    Bača – 2 min., hrubosť.
     
    53:49
    Hráči si nič nedarujú v každom striedaní. Dokumentovala to nielen predošlá pasovačka Santosa s Bačom, ale aj táto medzi Gajdošom a Kabáčom. Rozdiel je len v tom, že teraz nepadnú tresty.
     
    53:55
    Dukla Michalovce dala gól! Šťastná situácia pre Michalovce. Hrnka tiesnil MAXA NEWTONA, no ten šikovne nastavil hokejku a za Kašíka zapadol teč po nastrelení Daugavinša. Asistencie: Adam Drgoň a Kaspars Daugavinš.
     
    54:23
    Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
    Vašaš – 2 min., nedovolené bránenie.
     
    56:09
    Filip Bajtek chcel dotlačiť puk do michalovskej bránky, no bol to on, koho pritlačili domáci. Na ľad ho poslal dôrazný Bodák.
     
    56:23
    Michalovce hrajú s piatimi hráčmi.
     
    Reklamná prestávka.
     
    57:10
    Vylúčenie v tíme HK Nitra:
    Bajtek – 2 min., hrubosť + 2 min., nešportové správanie.
     
    58:00
    Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny.
     
    58:50
    Nitra hrá power-play!
     
    59:29
    Dukla Michalovce dala gól! Zemplínčania poisťujú výhru. MAX NEWTON vyslal oblúčik zo strednej tretiny, ktorý skončil v bráne. Bez asistencie.
     
    Koniec zápasu.
     
    K podávaniu rúk nedošlo. Mitch Heard si skočil do vlasov s Matejom Bačom medzi striedačkami, a tak sa všetci hráči presunuli tam. Rozhodcom sa však podarilo udržať emócie na uzde a aktéri sa nepobili. Michalovce získali piatu výhru v sérii a tlačia preskakujú druhých Spišiakov v tabuľke. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (19:50:29)

    Ivan Harčár

    Branky a nahrávky: 25. Santos (Daugavinš, Drgoň), 38. Valach, 54. Newton (Drgoň, Daugavinš), 60. Newton – 27. Gill (Buček, Stacha), 34. Jackson (Newell, Gates)


    HK DUKLA Ingema Michalovce: Glosár – Bindulis, Bodák, Korenčík, Drgoň, Macejko, Michalčin – Santos, Newton, Daugavinš – J. Wilkins, Heard, Valach – Puliš, Solenský, Matúš Paločko – Kabáč, Buc, Vašaš.
    Trenér: Tomek Valtonen.

    HK Nitra: Kašík – Mezei, Cotton, Gajdoš, Kousa, Stacha, Vitaloš, Bača, Valent – Buček, Gill, Bajtek – Jackson, Gates, Newell – Okoličány, Čederle, Lacka – Hrnka, T. Pobežal, Bubela.
    Trenér: Antonín Stavjaňa.

    Rozhodčí: Orolín, Krajčík – Jurčiak, Šoltés.
    bahis siteleri