Feyenoord – AS Řím 1:1 (kon.) | Galatasaray – Sparta 3:2 (kon.) | Šachtar – Marseille 2:2 (kon.)
Young Boys – Sporting 1:3 (kon.) | Benfica – Toulouse 2:1 (kon.) | AC Milán – Rennes 3:0 (kon.)
Lens – Freiburg 0:0 (kon.) | Braga – Karabach 2:4 (kon.)
konec
Galatasaray Istanbul
3:2 (1:0)
AC Sparta Praha
Čtvrtek 15.02.2024, 18:45 • Ali Sami Yen Spor Kompleksi, Istanbul • Evropská liga • Play-off
Předzápasové kurzy
     
    Parádní utkání, ovšem s hořkou příchutí pro Spartu. Zatímco Galatasaray byl produktivní, Letenští řadu šancí zahodili. Bohužel na kdyby se nehraje, ale pokud by Tomáš Wiesner svůj nájezd proměnil, mohlo to být jiné. Do Prahy tak pojede tým Briana Priskeho s mankem jedné trefy. Ovšem budou jí chybět Ladislav Krejčí, Veljko Birmančević i Matěj Ryneš. Za týden má Sparta šanci vše napravit a otočit stav na svou stranu. Doufejme, že se český klub bude radovat z postupu.

    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek večera. (20:43:25)
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Sparta je u balonu, ale kombinuje na vlastní polovině. Po chvíli přišel dlouhý pas na Victora Olatunjiho, jenž míč neudržel.
    90+1. Mauro ICARDI - 3:2
     
    90+1
    Galatasaray právě vstřelil branku!
    Sparta může litovat zahozených šancí. Znovu je tu pravidlo nedáš – dostaneš. Na hranici vápna vystřelil přes Martina Vitíka MAURO ICARDI, který zamířil po zemi do levého spodního rohu. Tohle je pro Letenské krutá trefa!
    90. Pražané byli blízko k vedoucí brance!
     
    90
    Sparta to udělal skvěle a Tomáš Wiesner mířil sám na brankáře. Měl dostatek času, ovšem trefil Fernanda Musleru do hlavy. Victor Olatunji musí být hodně rozčílený, protože kdyby dostal přihrávku, má před sebou prázdnou bránu!
     
    89
    Do akce mohl jít Victor Olatunji, který si více všímal soupeře než míče, a tak o něj přišel. Na druhou stranu se vydal Wilfried Zaha. kterého soupeři obrali o míč.
     
    88
    Před šestnáctkou si balon tělem pokryl Wilfried Zaha, jehož fauloval Martin Vitík. Galatasaray rozehrál centrem do vápna, kde se nejvýše vyšplhal Markus Solbakken.
     
    86
    Barış Yılmaz se snažil přejít přes Lukáše Haraslína, který si dal tělo před soupeře a nechal se faulovat. Sparta tak bude rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    85
    Přihrávku ve vápně převzal Mauro Icardi, který byl zády k brance, a tak se musel rychle otočit. Jeho zakončení zablokoval Asger Sørensen, jenž byl velmi blízko.
     
    84
    Střídání v týmu AC Sparta Praha:
    ze hřiště odchází Veljko Birmančević, přichází Victor Olatunji,
    ze hřiště odchází Jan Kuchta, přichází Lukáš Sadílek.
     
    83
    Střídání v týmu Galatasaray Istanbul:
    ze hřiště odchází Karem Aktürkoğlu, přichází Wilfried Zaha,
    ze hřiště odchází Kerem Demirbay, přichází Tetê.
     
    82
    Karem Aktürkoğlu (Galatasaray) a Ladislav Krejčí (Sparta) se postrkovali, za což viděli žlutou kartu. Také Letenský kapitán nebude moci nastoupit k odvetě.
     
    80
    Dalším vyloučeným hráčem je Matěj Ryneš (Sparta), který trefil soupeře rukou do krku. Letenský obránce vidí druhou žlutou kartu, řekněme hodně přísnou.
     
    79
    Veljko Birmančević (Sparta) dlouho otálel s rozehráním rohového kopu, za což viděl žlutou kartu. Srbský fotbalista tak nebude moci nastoupit v odvetě, což je citelná ztráta pro Spartu.
     
    78
    Veljko Birmančević už hraje na pravé straně a nyní centrem chtěl hledat Jana Kuchtu. Jeho snažení bylo zablokované, a tak Letenští budou kopat roh.
     
    77
    Matěj Ryneš zkoušel kličku, po které přišel o míč. Ten si na osu natáhl Karem Aktürkoğlu, ale jeho zakončení bylo zablokované.
     
    76
    Barış Yılmaz vyslal centr, který propadl na zadní tyčku, kde v rozhodující moment podklouzl Kerem Demirbay. Sparta vyrazila do protiakce, avšak zastavila jí další nepřesnost.

    Michal Luxa

    Branky: 19. Demirbay (Icardi), 61. Krejčí ml. (vla.), 90+1. Icardi (Yılmaz) – 48. Preciado, 65. Kuchta (Preciado)

    Karty:   47. Yılmaz (GAL), 82. Aktürkoğlu (GAL) – 41. Laçi (SPA), 50. Ryneš (SPA), 79. Birmančević (SPA), 82. Krejčí ml. (SPA)   80. Ryneš (SPA)   62. Nelsson (GAL)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 6:4. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 6:14.
    Galatasaray Istanbul: Muslera (C) – Ayhan (55. Bardakcı), D. Sánchez, Nelsson, Kutlu – Demirbay (83. Tetê), Torreira – Yılmaz, Mertens, Aktürkoğlu (83. Zaha) – Icardi.
    Náhradníci: Güvenç – Bülbül, Vinícius, Ndombèlé, S. Oliveira, E. Akman, Akman, Demiroglu, Yesilyurt.

    Trenér: Okan Buruk

    AC Sparta Praha: Vindahl – Vitík, Sørensen, Krejčí ml. (C) – Preciado (74. Wiesner), Kairinen, Laçi (74. M. Solbakken), Ryneš – Karabec (65. Haraslín), Kuchta (84. Sadílek), Birmančević (84. Olatunji).
    Náhradníci: Vorel – Mejdr, Panák, Pešek, Tuci, Vydra, Ševínský.

    Trenér: Brian Priske

    Rozhodčí: Alejandro Hernández – José Naranjo, Diego Sánchez Rojo (všichni Španělsko)

    Diváci: 52280
    Čtvrtek 22.02.2024
    Sparta - Galatasaray 4:1

    Branky: 8. Preciado (Kairinen), 74. Tuci (Zelený), 80. Haraslín (Tuci), 90+6. Kuchta (Laçi) – 16. Bardakcı

    Karty:   32. Sørensen (SPA), 76. Kuchta (SPA), 85. Preciado (SPA), 90+7. Priske (SPA) – 22. Demirbay (GAL), 24. Kutlu (GAL), 90+7. C. Vinícius (GAL)   70. Ayhan (GAL)

    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 4:4. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 11:12.
    bahis siteleri