Kolín – Litoměřice 5:4 (2:0 po s.n.) | Jihlava – Přerov 2:6 (kon.) | Prostějov – Třebíč 4:2 (kon.)
Frýdek-M. – Slavia 2:3 (kon.) | Sokolov – Poruba 2011 5:6 (1:2 po s.n.) | Znojmo – Vsetín 6:3 (kon.)
Zlín – Pardubice B 2:1 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
2:6 (0:4, 0:1, 2:1)
HC ZUBR Přerov
Sobota 24.02.2024, 16:30 • Zimní stadion Pelhřimov • Chance liga • 50. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    Vzájemné zápasy

    V dosavadních třech vzájemných utkáních oba týmy braly jednou tříbodovou výhru a ve třetím utkání se body dělily. Dukla nejprve loupila na ledě Přerova, kde vyhrála 3:1, odveta v Pelhřimově se ovšem podařila Přerovu a ten také vyhrál 3:1. Třetí vzájemný zápas nabídl poměrně jasnou střeleckou převahu Jihlavy, Přerov však z trestného střílení a následných nájezdů dokázal zápas otočit a bral doma výhru 2:1 po samostatných nájezdech.
     
    HC ZUBR Přerov

    Situace Přerova je o něco příjemnější, ani ten však zatím nemá nic jistého. Přerov se začátkem roku 2024 předvedl parádní jízdu, kdy vyhrál 9 z 10 zápasů a z desátého místa vyskočil až na průběžnou šestou pozici. V posledních kolech však Přerov pravidelně střídá výhry a porážky, čímž si mírně zkomplikoval situaci. Zubr má však stále situaci ve svých rukou, na sedmý Zlín má dvoubodový náskok, kromě Jihlavy se ještě utká právě se Zlínem a Třebíčí, tedy se sousedními týmy v tabulce.
     
    HC Dukla Jihlava

    Dukla Jihlava se aktuálně nachází ve výsledkové krizi. Po dvou výhrách krátce nahlédla do nejlepší šestky a měla poměrně velkou šanci tyto pozice udržet. Poté však přišly porážky 0:1 se Slavií, 2:6 s Porubou a v posledním odehraném kole 2:3 s B-týmem Pardubic. Především porážky s tabulkově horšími celky mohou Duklu hodně mrzet, oba zápasy totiž mohla vyhrát a zlepšit si tak pozici v souboji o nejlepší šestku a přímý postup do čtvrtfinále. Aktuálně se Jihlava nachází na osmé příčce se ztrátou šesti bodů na přímý postup, cokoliv jiného než plný bodový zisk v dnešním zápase ji téměř s jistotou překazí jakékoliv šance na elitní šestku.
     
    Dobrý večer všem fanouškům prvoligového hokeje. Domácí Duklu Jihlava čekají poslední dvě domácí utkání, to první sehraje proti Přerovu. Zápas může zásadně ovlivnit vyhlídky obou týmů na celkové umístění po základní části, jeho začátek je naplánován tradičně na 16:30.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Maláč (A. Beran) – Dundáček, Kočí, Strejček, Koštoval, Bilčík, Chvátal – Čachotský, Menšík, Cachnín – Harkabus, T. Havránek, Šik – Štefančík, R. Toman, Jungwirth – Jelínek, Pořízek, V. Brož.
    Trenér: Viktor Ujčík

    HC ZUBR Přerov: Postava (Schnattinger) – R. Černý, Kudělka, Chroboček, J. Adámek, Krisl, F. Němec, Cubo – Březina, Pechanec, Mácha – Chludil, Hejcman, Pospíšil – Ministr, Pšurný, Indrák – Goiš, Zembol, Jak. Svoboda.
    Trenér: Michal Mikeska

    Rozhodčí: Jaroš, Šico – Polák, Komínek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Po úvodním buly se dostávají jako první k puku domácí.
     
    00:44
    Šik spěchal za nahozeným pukem za branku Postavy, jeho pokus o zakončení k tyči dokázal vypíchnout jeden z hostujících obránců. Dukla se následně dostala k zakončení z minimálního úhlu a donutila hostujícího gólmana k zásahu lapačkou.
     
    01:27
    Jungwirth nedokázal ideálně zpracovat puk na kruhu a Přerov se pokušel o vyhození puku, ten však doletěl až na zakázané uvolnění a Dukle se tak pobyt v útočném pásmu prodlouží.
     
    01:44
    Pořízek dostal puk do prostoru mezi kruhy a zkoušel ihned zakončovat do horního rohu branky, Postava však byl na toto zakončení připraven a vyrazil puk hokejkou až do ochranné sítě.
     
    02:09
    5/5
    Přerov právě vstřelil branku!
    Přerov hned ze své první větší šance otevírá skóre zápasu. JIŘÍ GOIŠ si vyvezl puk od mantinelu přímo před Maláče, jednoduchou kličkou na brankovišti si rozhýbal domácího brankáře a poslal puk Maláčovi mezi betony. Asistence: Jakub Svoboda.
    Zembol J., Svoboda Jak., Černý R., Goiš J., Kudělka T.
    Bilčík V., Brož V., Pořízek R., Chvátal M., Jelínek Š.
    02:09 Jiří GOIŠ - 0:1
     
    03:20
    Na nahození Strejčka od modré Postava dobře viděl, před brankou navíc nikdo netečoval, hostující brankář tak bez větších potíží pokryl puk svou lapačkou.
     
    03:53
    5/5
    Přerov právě vstřelil branku!
    Skvělý vstup do utkání pro Přerov. První zakončení z malého úhlu si Filip Maláč ještě dokázal pohlídat, na zakončení DANIELA MINISTRA po ledu ke vzdálenější tyči už ale nedokázal nijak reagovat. Asistence: Jakub Adámek, Roman Pšurný.
    Indrák D., Ministr D., Chroboček D., Adámek J., Pšurný R.
    Toman R., Bilčík V., Štefančík M., Chvátal M., Jungwirth J.
    03:53 Daniel MINISTR - 0:2
     
    04:31
    Zakončení zároveň s přerušením hry pořádně rozčílilo obránce Strejčka, který šel rychle situaci řešit, rozhodčím se však včas podařilo zabránit větší roztržce.
     
    05:01
    Dukle se nepovedla rozehrávka na modré, Koštoval dokonce musí s pukem až do vlastního obranného pásma.
     
    05:35
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Darek Hejcman – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    05:45
    Havránek pálil z prostoru mezi kruhy a Postava puk vyrazil ideálně na dorážku dojíždějícímu Šikovi, ten také okamžité pálil, hostující brankář se však stihl včas přesunout a skvělým zákrokem sebral Dukle obrovskou šanci.
     
    06:17
    Přerov poprvé vyhazuje až k Maláčovi, Dukla se však velmi rychle vrací zpět do pásma.
     
    06:56
    Před Menšíkem se v útočném pásmu objevil prostor na střelu, ten však nedokázal zpracovat puk včas a nakonec místo zakončení pouze zaváží za branku.
     
    07:35
    Hosté v plném počtu.
     
    08:28
    Dukle se nepovedla rozehrávka ve středním pásmu, hosté se tak poměrně snadno dostali k puku a rychle ho rozehrávali směrem k Maláčovi.
     
    09:21
    5/5
    Přerov právě vstřelil branku!
    Ze zápasu ještě neuběhlo ani deset minut a Přerov vede už o tři branky. DAREK HEJCMAN si vyvezl puk z kruhu přímo před Maláče, ten si nepohlídal prostor u pravé tyčky a celkem lacině inkasoval třetí branku. Asistence: Tomáš Pospíšil.
    Hejcman D., Pospíšil T., Černý R., Chludil L., Kudělka T.
    Kočí F., Chvátal M., Harkabus T., Havránek T., Šik O.
    09:21 Darek HEJCMAN - 0:3
     
    09:25
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Jakub Adámek – 2 min., podrážení.
     
    10:00
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    Fabien Kočí – 2 min., faul kolenem.
     
    10:44
    Maláč musel za pukem daleko ze své branky, hostující Zembol se totiž nebezpečně pohyboval v pásmu a Dukle hrozil samostatný únik.
     
    11:10
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    Radim Toman – 2 min., hákování.
     
    11:21
    Hosté v plném počtu.
     
    11:37
    Dukla po delším tlaku poprvé vyhazuje puk k Postavovi, Přerovu stále zbývá zhruba dvacet vteřin přesilovky 5 na 3.
     
    11:57
    5/3
    Přerov právě vstřelil branku!
    Zatímco Dukle v úvodu zápasu nevychází vůbec nich, Přerov se může už počtvrté radovat, tentokrát z využité přesilovky 5 na 3. DAVID BŘEZINA dostal rychlou přihrávku od Černého na kruhu a prudkou ránou k pravé tyči nedal Maláčovi šanci. Asistence: Robert Černý.
    Březina D., Černý R., Mácha J., Pospíšil T., Pšurný R.
    Čachotský T., Bilčík V., Menšík M.
    11:57 David BŘEZINA - 0:4
     
    13:10
    Domácí v plném počtu.
     
    13:58
    Bilčík nedokázal udržet puk před modrou, rozhodčí tak domácím píská těsný ofsajd.
     
    14:19
    Přerov se dostal do přečíslení 2 na 1, Březina místo přihrávky stáhl puk do prostoru mezi kruhy a zkusil vypálit, nedokázal však dostat puk přes ležícího Dundáčka.
     
    14:58
    Před Havránkem se po střele domácích zničehonic objevila odkrytá branka, domácí útočník však místo dorážky poslal puk nad horní tyč. Do podobné situace se vzápětí dostal i Šik, ani ten však z velké šance nic nevytěžil.
     
    15:53
    Dukla se vlastní nepřesnou přihrávkou znovu vyhání až do středního pásma, špatná rozehrávka v první třetině Jihlavu připravila o několikátou šanci.
     
    17:00
    Březina se znovu hnal za pukem do samostatného úniku, tentokrát však bylo nahození moc rychlé a brankář Maláč puk mohl rozehrát za vlastní branku.
     
    17:42
    Harkabus po sérii přihrávek zkusil střelu z pravého kruhu, brankář Postava sice zatím nemusel tolik zasahovat, tentokrát však musel znovu vytáhnout jeden z náročnějších zákroků.
     
    18:06
    Zakázané uvolnění vyhání Duklu až k vlastní brance.
     
    18:21
    Pechanec se pokoušel dorážet pokus z minimálního úhlu mezi betony Maláče, domácí brankář se však nenechal rozhodit a včas přikryl puk svou lapačkou.
     
    18:45
    Tentokrát se zakázaným uvolněním provinili hosté.
     
    19:09
    Čachotský v závěru prověřil Postavu prudkou střelou mezi betony, ten na ni ovšem dobře viděl a nenechal na ledu žádný volný prostor.
     
    19:40
    Přerov se poněkolikáté dostal do přečíslení 2 na 1, tentokrát však zakončovali hosté z minimálního úhlu a puk trefil pouze boční sít branky.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je za námi. Nedá se říci, že by se Dukla k ničemu nedostala, v několika větších šancích však domácí selhali a nedokázali zakončit do odkryté branky. Zato Přerovu především v první polovině třetiny vycházelo úplně všechno, Přerov dokázal vstřelit už čtyři branky a několik menších chyb v obranném pásmu dokázal vyřešit brankář Postava. Po první třetině tak hosté vedou už o čtyři branky, uvidíme, zda zápas přinese ještě nějakou zápletku.

    Druhá třetina začne přibližně v 17:20.
     
    Týmy se pomalu vrací na ledovou plochu, utkání bude za okamžik pokračovat.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Střídání v týmu HC Dukla Jihlava:
    ze hřiště odchází Filip Maláč, přichází Adam Beran.
     
    20:02
    Úvodní buly tentokrát vyšlo lépe hostujícímu Přerovu.
     
    20:30
    Přerov se hned v úvodu třetiny pokoušel o střelu na Berana, ten však nemusel vůbec zasahovat, jelikož dojíždějící Cachnín stihl včas zachytit přihrávku hostí.
     
    21:10
    Havránek se dokázal probojovat s pukem do slibné pozice, jeho zakončení z kruhu však letělo vysoko nad. Dukla následně ještě jednou zkoušela dorážet na brankovišti, hostující obrana však včas zasáhla.
     
    22:15
    Tomanova střela z kruhu trefila jen prvního bránícího hráče a do útoku tak mohl Přerov, v přečíslení 2 na 1 si však museli hosté přihrávat na velkou vzdálenost a Beran tak měl dost času na přesun.
     
    23:04
    Pořízek z kruhu trefil Postavu do masky, Štefančík byl příliš daleko na dorážku. Dukla pokračuje v tlaku v útočném pásmu.
     
    23:59
    Štefančík byl za brankou u puku dříve než Cubo, Beran tak nemusel nijak reagovat na hrozící únik.
     
    24:35
    O puk se dlouho bojovalo u trestné lavice, nakonec se k němu jako první dostal Čachotský a rychle ho rozehrál do volného prostoru.
     
    25:00
    Postavovi v druhé třetině přibývají zákroky, střelu z malého uhlu místo zachycení alespoň vyrazil do ochranné sítě.
     
    25:16
    Rychlá střela hostů po buly letěla vysoko nad branku Berana, Dukla rychle otáčí hru.
     
    25:43
    Zakázané uvolnění Přerova.
     
    25:53
    Jelínkova střela z minimálního úhlu nadělala Postavovi celkem problémy, ten ji totiž na první pokus nedokázal zachytit a Jihlava se hnala za dorážkou. Postava však stihl včas skočit po puku a zabránit tak jakémukoliv zakončení.
     
    26:20
    Pořízek pálil z prostoru mezi kruhy, Postava vyrazil puk do ochranné sítě. Útočná aktivita Dukly se postupně zvyšuje, zatím však Dukla nedokázala dostat puk za Postavu.
     
    27:05
    Havránek dokázal uhájit puk v souboji v rohu hřiště, následná přihrávka už ale domácím nevyšla a na modré ztratili kotouč.
     
    27:52
    Chludil po delší době prověřil Berana prudkou střelou z kruhu, domácímu brankáři však nic nebránilo ve výhledu a ten tak bez větších problémů pokryl střelu vlastním tělem.
     
    28:11
    Čachotský ve vysoké rychlosti střílel z malého úhlu bekhendem, Postava zde však nenechal žádné volné místo. Duklu tak čeká alespoň vhazování v útočném pásmu.
     
    29:05
    Kočího přihrávka na Štefančíka přes celé hřiště byla příliš prudká, ten ji však zvládl alespoň tečovat a Dukle tak nebude pískáno zakázané uvolnění.
     
    30:03
    Nepříjemný moment pro Duklu. Strejček bránil vlastním tělem ve střele, prudká rána ho však zasáhla zřejmě do oblasti obličeje nebo krku. Strejček nakonec odjíždí sám z ledu, je však otázkou, zda do dnešního utkání ještě zasáhne.
     
    30:32
    Kudělka chtěl překvapit Berana schovanou střelou po ledě, domácí brankář se ale stihl včas zorientovat a pokryl situaci svými betony.
     
    31:05
    Nahozený puk do pásma Přerov rychle vrátil na druhou stranu a Dukla tak musela znovu dobývat útočné pásmo. Následnou střelu z prostoru mezi kruhy pak Postava vyrazil znovu do ochranné sítě.
     
    31:50
    Chvátal zkusil poslat puk z úhlu na dorážku, ani jeden z domácích útočníků však nedokázal puk nijak zasáhnout, Postava tak v klidu pokryl puk svými betony.
     
    32:38
    Ministr z minimálního úhlu poslal puk místo střely za branku, kde už si na něj ale počkali domácí hráči.
     
    33:17
    Přerov dvakrát za sebou pouze nahodil puk za Berana, Dukla z obou situací rychle vyhodila zpět do středního pásma.
     
    34:17
    O puk se nyní dlouho bojovalo v rohu hřiště u Postavy. Hostující Mácha ho následně sice dokázal sebrat, jenže ho vyhodil pouze na zakázané uvolnění.
     
    34:51
    Pořízek dostal puk do úniku do útočného pásma, jenže mezi dva obránce hostů, kteří ho v pásmu vůbec nenechali s kotoučem hrát.
     
    35:30
    Kudělka nepříjemně tečoval nahození zpoza branky, Beran ovšem měl štěstí a prozíravě čekal u tyčky, Kudělkův pokus ho tak pouze zasáhl do výstroje.
     
    36:07
    Havránek dokázal v osobním souboji vydolovat puk, jenže ten mu proklouzl mezi nohama přímo do lapačky Postavy. U branky hostů následně došlo k první větší potyčce, kterou však rozhodčí rychle rozpustili.
     
    36:42
    Dukla udělala velkou chybu v rozehrávce u vlastní branky a nikým nehlídaný Pospíšil vypálil bez přípravy z kruhu, domácí brankář dokázal puk pokrýt svou lapačkou.
     
    37:22
    Pořízek v malé vzdálenosti posunul puk na Jelínka, tomu však stihl zablokovat střelu hokejkou jeden z hostujících obránců, Dukla tak ani z této šance nic nevytěží.
     
    37:52
    Chludil mohl bekhendem pálit do odkryté části branky, přihrávka z druhého kruhu na něj byla ovšem příliš rychlá a hostující útočník nestihl zasáhnout puk.
     
    38:17
    5/5
    Přerov právě vstřelil branku!
    Přerov v závěru třetiny zvyšuje svoje vedení už na pět branek. LUKÁŠ CHLUDIL dostal přihrávku do prostoru mezi kruhy a krásnou střelou poslal puk přesně do horního rohu branky. Asistence: David Chroboček.
    Adámek J., Chludil L., Pechanec A., Chroboček D., Mácha J.
    Čachotský T., Menšík M., Bilčík V., Chvátal M., Cachnín R.
    38:17 Lukáš CHLUDIL - 0:5
     
    38:28
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    David Chroboček – 2 min., podrážení.
     
    38:48
    Jelínek chtěl z minimálního úhlu překvapit Postavu střelou k bližší tyči, jeho pokus však letí pouze za branku.
     
    39:20
    Přerov podruhé využil nepřesné přihrávky domácích a znovu dokázal vyhodit puk až za Berana.
     
    39:52
    Kočí po několika přihrávkách vypálil od modré, jenže trefil jen prvního bránícího hráče. Dukla se následně dostala ještě k jedné střele z kruhu, ta ovšem znovu letěla za branku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je u konce. Podobně jako v té první se domácí dostali do několika šancí, v závěru si zahráli i přesilovou hru, jenže stále nedokázali přichystat takovou ránu, se kterou by skvěle chytající Postava nedokázal nic udělat. Přerov v závěru třetiny ještě vylepšil své vedení, když Chludil z prostoru mezi kruhy vymetl horní roh. Po druhé třetině narostl náskok Přerova už na pět branek.

    Třetí třetina začne přibližně v 18:10.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Bilčík v závěrečných minutách přesilovky zkusil střelu od modré, ta mu ale nesedla a skončila až na zadním mantinelu.
     
    40:28
    Hosté v plném počtu.
     
    41:03
    Dukla i po konci přesilovky držela nadále útočné pásmo, Harkabusova střela z vrcholu kruhu však byla příliš pomalá a Postava bez problémů zasáhl svými betony.
     
    42:05
    Jungwirth nedokázal ve středním pásmu udržet puk, Přerov tak může nahodit puk až za domácí branku.
     
    42:37
    Pořízek dokázal včas najít puk mezi nohama a z mezikruží vypálil na Postavu bekhendem, pokus domácího útočníka však zamířil přímo na tělo Postavy.
     
    Dnešní utkání sleduje 551 diváků.
     
    42:46
    Strejček musel rychle za volným pukem ke svému brankáři a hájit ho vlastním tělem, nakonec však celou situaci ustál a dokázal vrátit puk do středního pásma.
     
    42:57
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    Vlastimil Bilčík – 2 min., nedovolené bránění.
     
    43:14
    Dukla hned v úvodu oslabení dokázala vyhodit puk na Postavu a dokonce zde i krátce kombinovat, domácí tak ušetřili cenné vteřiny z oslabení.
     
    43:49
    Dundáček po střele Přerova znovu vyhazuje puk na druhou stranu kluziště, Přerovu zbývá už jen minuta přesilové hry, vzhledem k vývoji utkání však nemusí nikam spěchat.
     
    44:30
    Nikým nehlídaný Březina pálil bez přípravy z kruhu, Beran nakonec celou situaci musel řešit zákrokem betony.
     
    44:55
    Puk je znovu u Postavy a Přerov již tuto přesilovou hru nevyužije.
     
    44:57
    Domácí v plném počtu.
     
    46:02
    5/5
    Dukla právě vstřelila branku!
    Dukla se přeci jen dočkala alespoň dílčího úspěchu a z dnešního zápasu neodejde s nulou. Menšík ustál souboj o puk na mantinelu a poslal ho mezi kruhy na volného FABIENA KOČÍHO, který překonal Postavu střelou pod rameno. Asistence: Matouš Menšík, Richard Cachnín.
    Kočí F., Menšík M., Cachnín R., Čachotský T., Strejček J.
    Indrák D., Adámek J., Zembol J., Goiš J., Němec F.
    46:02 Fabien KOČÍ - 1:5
     
    46:53
    Přerov se snaží o rychlou reakci na inkasovaný gól, první pokus však letěl mimo a Přerov musí bojovat o puk v útočném pásmu.
     
    46:53
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    Michal Koštoval – 2 min., sekání.
     
    47:12
    5/4
    Přerov právě vstřelil branku!
    Nálada na zimním stadionu v Pelhřimově je znovu o něco horší, Přerov si v přesilovce bere pětigólové vedení zpět. Krisl přihrával na kruh na volného DAVIDA BŘEZINU a ten střelou z první trefil prostor u pravé tyčky dříve, než se Beran stihl přesunout. Asistence: Jiří Krisl.
    Hejcman D., Březina D., Indrák D., Krisl J., Pospíšil T.
    Toman R., Bilčík V., Strejček J., Štefančík M.
    47:12 David BŘEZINA - 1:6
     
    47:48
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Jiří Goiš – 2 min., nedovolené bránění brankáři.
     
    48:16
    Toman z kruhu trefil pouze prvního bránícího hráče, Čachotský se ještě snažil o dorážku, ale nemohl zakončit přes hokejku soupeře.
     
    48:31
    5/4
    Dukla právě vstřelila branku!
    Znovu je to pouze o čtyři branky, také Jihlava využívá přesilovou hru. MATOUŠ MENŠÍK dostal přihrávku k tyči, Postava se sice stihl přesunout, na zakončení pod horní tyč už ale nedosáhl. Asistence: Radim Toman, Tomáš Harkabus
    Menšík M., Toman R., Kočí F., Čachotský T., Harkabus T.
    Ministr D., Mácha J., Kudělka T., Chroboček D.
    48:31 Matouš MENŠÍK - 2:6
     
    49:41
    Přerov tečuje puk ze středního pásma až na zadní plexisklo, hra se tak přerušovat nebude.
     
    50:21
    Přerov v přečíslení 2 na 1 ještě zkoušel přihrávku na malou vzdálenost, ta však byla nepřesná a projela dojíždějícímu Pospíšilovi mezi nohama.
     
    51:14
    Nahození Indráka z dálky Beran rychle rozehrál lapačkou na Kočího a zabránil tak přerušení hry, Dukla se následně dostala ke střele, jenže střela domácích končí až na zadním plexiskle.
     
    51:45
    Menšík mohl ihned po vhazování znovu ukrojit z náskoku Přerova, jenže z bezprostřední blízkosti nedokázal poskakující puk tečovat. Hosté následně vyhodili pouze na zakázané uvolnění, Jihlava tak zůstane v útočném pásmu.
     
    52:15
    Havránek znovu pálil hned z prostoru pro vhazování, Postava tentokrát musel proti puku se svými betony.
     
    53:07
    Další zakázané uvolnění Přerova.
     
    53:29
    Dukle nevyšla přihrávka v útočném pásmu, Pšurný tak mohl vyhodit puk až do útočného pásma a Přerov rychle vyslal na led čerstvé síly.
     
    54:21
    Střela Přerova od modré trefila Goiše do těla, Dukla poté rychle vyhodila puk do útočného pásma.
     
    54:53
    Prudkou ránu Bilčíka od modré Postava vůbec neviděl, ve skrumáži před brankou hostů však nikdo v červenožlutém dresu nedokázal vydolovat puk a pokusit se o dorážku.
     
    55:16
    Přerov znovu vyhazuje do středního pásma, utkání se už jen dohrává.
     
    55:47
    Hejcman nabídl puk na kruh na Pospíšila, ten ale příliš dlouho váhal se střelou a jeho pokus tak Harkabus stihl zblokovat svou hokejkou.
     
    56:23
    Dukla byla znovu velmi blízko snížení, jenže doražený puk zůstal pár centimetrů před brankovou čárou. Přerov vzápětí dokázal vyhodit alespoň na zakázané uvolnění.
     
    56:59
    Chludil se hnal za volným pukem a zcela sám pálil na Berana, ten si však stihl včas vyjet z branky a celou situaci pokryl svou výstrojí.
     
    57:38
    Jelínek pálil z kruhu hned přes dva obránce Přerova, puk nakonec těsně minul tyčku Postavovy branky.
     
    58:45
    O puk se dlouho bojovalo v rohu hřiště u Postavy, hosté nakonec vyšli z tohoto souboje jako vítězové a rychle vyhodili puk před Berana.
     
    59:24
    Šik pálil na Postavu z mezikruží, ten ale znova na celou situaci dobře viděl a zákrok mu nedělal velké problémy.
     
    59:49
    Dukla v závěrečných minutách pálí na Postavu ze všech stran, ten však všechny rány dokázal vyrazit mimo branku.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce. Třetí třetinu sice Dukla dokázala vyhrát, dvě branky už ale neměly žádný výrazný vliv na celkový stav utkání. Jihlava tak podruhé v řadě prohrává doma 2:6 a definitivně tak ztratila šance na přímý postup do čtvrtfinále. Přerov má naopak po vysoké výhře velkou šanci na přímý postup. Z dnešního utkání je to vše, děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek sobotního večera. (18:43:33)
    Marken.cz

    Daniel Lhotský

    Branky a nahrávky: 47. Kočí (Menšík, Cachnín), 49. Menšík (R. Toman, Harkabus) – 3. Goiš (Jak. Svoboda), 4. Ministr (J. Adámek, Pšurný), 10. Hejcman (Pospíšil), 12. Březina (R. Černý), 39. Chludil (Chroboček), 48. Březina (Krisl)


    HC Dukla Jihlava: Maláč (21. A. Beran) – Dundáček, Kočí, Strejček, Koštoval, Bilčík, Chvátal – Čachotský, Menšík, Cachnín – Harkabus, T. Havránek, Šik – Štefančík, R. Toman, Jungwirth – Jelínek, Pořízek, V. Brož.
    Trenér: Viktor Ujčík

    HC ZUBR Přerov: Postava (Schnattinger) – R. Černý, Kudělka, Chroboček, J. Adámek, Krisl, F. Němec, Cubo – Březina, Pechanec, Mácha – Chludil, Hejcman, Pospíšil – Ministr, Pšurný, Indrák – Goiš, Zembol, Jak. Svoboda.
    Trenér: Michal Mikeska

    Rozhodčí: Jaroš, Šico – Polák, Komínek

    Diváci: 551
    bahis siteleri