Stadion HK – Sport Hradec Cup 13:11 (kon.)
konec
Stadion Hradec Králové 1993/94
13:11 (2:0, 1:1, 4:3)
Sport Hradec Cup
Neděle 25.02.2024, 13:30 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Exhibiční utkání
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.
     
    Krásné nedělní odpoledne z východočeské metropole! Poslední únorová neděle se pod Bílou věží ponese ve slavnostním duchu. Pomyslným předkrmem extraligového utkání mezi Hradcem a Olomoucí bude exhibiční utkání s charitativním podtextem.

    Klub si totiž připomíná 30 let od sezony v nejvyšší soutěži. Tehdejší Stadion se právě k tomuto výročí potká znovu na ledě. Nebude to však proti nikomu z extraligových soupeřů jeho doby, nýbrž proti výběru Sport Hradec Cup, tedy nadačnímu fondu. Součástí týmu nadace fungující již 15 let budou oblíbenci hradeckého publika, kteří byli výraznou součástí klubu v jeho různých obdobích.

    Formát zápasu je předem jasně daný. Hrát se budou tři třetiny po deseti minutách, nejen v přestávkách to bude navíc proloženo různými dovednostními soutěžemi či nájezdy.

    Duel začíná v ČPP Aréně 13:30, příjemnou zábavu!
     
    -22
    Úvodní sestavy:

    Stadion Hradec Králové 1993/94: Luňák (Strnad, Horyna) – Nedoma, Mareček, Ševčík, Ficenec, Divíšek, Táborský – Zadražil, Kudrna, Čihák – Koreček, Filip, Klemenc – Nohejl, Zima, Pavlíček – Hubáček, Pahulák
    Trenér: Miroslav Řehák

    Sport Hradec Cup: Dušek (Vlášek) – Hendrich, Vágner, Frühauf, Rücker, Dittrich, O. Tomek – Fořt, Roubík, Kadlec – Marha, Hosták, Nebeský – Koudelka, Vondráček, Moravec – Suchý, Kopp, P. Tomek – Mužík
    Trenér: Michael Nebeský.
     
    -12
    Ještě jednou vám přeji krásné odpoledne z Hradce! Stadion se pomaličku plní, Stadion na ledě se rozcvičuje. A když devadesátky, tak se vším všudy. Moderátor Tomáš Borovec zvolil oblečení nápadně podobné legendárnímu Jiřímu Károvi, stejně tak zní arénou i playlist songů z tohoto období. Třeba takovému songu What´s Up? od 4 Non Blondes bude v březnu 30 let...
     
    -8
    Úklid puků na straně výběru SHC obstarali Josef Marha, Jaroslav Roubík a Martin Vágner. Kdoví, jestli si mysleli, že by se do této situace, která je v drtivé většině týmů výsadou mladých, ještě někdy dostali.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Exhibiční zápas začíná a SHC vyhrál úvodní buly na Martina Vágnera. Přes Hendricha se dostal kotouč na Nebeského, jenž zavezl puk k mantinelu.
     
    00:39
    Čihák podržel puk na pravém křídle a následně nahodil podél prken za branku. Tam ale nikdo ze spoluhráčů nebyl, hra se otáčela a první střelecký pokus zapsal Kadlec, trefil však do betonů Horynu.
     
    01:42
    Hra se trochu rozjela díky Fořtovi, jenž do toho na pravém křídle šlápl a snažil se najít spoluhráče před brankou. Tam ale byli v převaze žlutočervení.
     
    02:19
    Pohodové tempo pokračuje i nadále, ani jeden tým do toho nijak nešlape, což se i dalo čekat. Změnit se to pokoušel Stadion, když na útočné modré byl připraven Pavlíček, ale včas jej dobral Dittrich.
     
    03:09
    Filip pustil kotouč Čihákovi, jenž nešel do střely, místo toho ale strhl pohyb k mantinelu. Tak přišla ztráta a brejk nadačního týmu, Vágner však zakončoval jenom do ležícího Roberta Horyny, současného sportovně-technického manažera klubu.
     
    03:30
    A tím zároveň skončila dočasně Horynova mise v brance. Místo něj nastupuje další významný hradecký gólman, aktuálně asistent trenéra u dorostu, Filip Luňák.
     
    04:19
    Hendrich měl zpracování na dlouhou hůl, nevyšlo mu to a Čihákovi se naskytla možnost úniku. Bekhendem zakončoval Duškovi pod beton, ten si ale situaci pohlídal!
     
    05:07
    Neuspěl hned záhy ani Klemenc, na druhé straně střílel po Hostákově přihrávce Hostáka Petr Nebeský, Luňáka zachránila tyčka!
     
    05:56
    Koreček byl u další akce, kdy rozjel brejk po pravé straně a pouštěl kotouč pro Filipa mezi kruhy, ten trefil Duška uprostřed branky.
     
    06:39
    Na střídačku pod domácím kotlem míří i hráči, jenž nemohou do utkání zasáhnout. Tedy například bratři Martincové a gólman Barta.
     
    07:24
    Tým Stadion Hradec Králové 1993/94 právě vstřelil branku!
    Dvě a půl minuty před první sirénou jde Stadion do vedení! Nutno však dát kredit Luňákovi, jenž potenciální nebezpečný brejk hasil vyjetím téměř nad kruhy. Pak to šlo znovu přes křídlo, Nedoma předložil na hranici brankoviště puk MICHALU NOHEJLOVI, který prostřelil Duška mezi betony – 1:0! Asistence: Milan Nedoma.
     
    08:19
    A občas se i v exhibici stane, že špatně vystřídáte. To se stalo výběru SHC, trest jde odpykat Nebeský. Trest je pouze na jednu minutu.
     
    08:36
    Vondráček vytáhl puk z pásma a jel po levém křídle, načež hledal spoluhráče křížem. Avšak neúspěšně a posléze jel sám na branku Kudrna, bekhendový blafák ale skončil mimo třemi tyčemi!
     
    09:40
    Suchý nezachytil rozjetého Filipa, jenž tak valil znovu sám na branku. Rozhodil si Duška a zakončil, rozhodčí ale neviděl, zda to byl gól. Ze své pozice si troufám tvrdit, že stoprocentně.
     
    09:55
    Tým Stadion Hradec Králové 1993/94 právě vstřelil branku!
    Nakonec se šlo v přerušení na video, které obstaral Tomáš Borovec záběry z mobilního telefonu. Branka MARTINA FILIPA byla po krátké debatě uznána, Stadion tak vede o dvě branky – 2:0! Bez asistence.
     
    10:00
    První třetina skončila.
     
    Stadion tak vede po první třetině zaslouženě o dvě branky a na programu je nyní přestávková soutěž. Tedy střelba na přesnost, proti sobě půjdou Milan Nedoma s Patrikem Fořtem.
     
    Z pěti pokusů netrefil Fořt ani jeden terč, Milanu Nedomovi tak stačí trefit jenom jeden.
     
    Jenže taktéž selhal, střelecky rychlejší byl právě Fořt. Proto v této soutěži vede SHC 1:0, což se promítá i do aktuálního skóre. Stadion tak vede už jen 2:1.
     
    Peter Nemeček ale hned v dalším kole vrátil Stadionu dvougólový náskok, měl totiž rychlejší střelbu, hned z prvního pokusu trefil pravý vingl.
     
    Na řadě jsou nájezdy, které rozjel Martin Filip, již oblečený do druhé varianty dresu, kde je dominantní červená. Duška poměrně snadno prostřelil, Stadion vede 4:1! Za Sport Hradec Cup neuspěl Josef Marha.
     
    Jaroslav Kudrna v druhé sérii zkusil Kyselovku, avšak přestřelil branku. Roman Vondráček si za druhou stranu Strnada vymíchal a snižuje na 2:4!
     
    Třetí série a Jiří Zadražil to moc nekomplikoval, puk poslal vedle Duškova betonu. Jenže na to zareagoval i Martin Koudelka, současný vedoucí pardubické juniorky. Proto je tak stav po této vsuvce 5:3 pro Stadion!
     
    10:01
    Začala druhá třetina.
     
    10:18
    Druhou třetinu začíná Stadion v červené sadě dresů, do níž se oblékl během přestávkových soutěží. První sekundy tráví v obranném pásmu.
     
    10:54
    Roubík se připomněl, když si klepl o puk mezi kruhy, jeho pokus ale šel přímo do lapačky Luňáka, jenž se do branky znovu postavil.
     
    11:32
    Frühauf rozjel kombinaci, na jejímž konci měla být přihrávka jemu do jízdy. To se ale ukázalo jako klíčový problém, neboť Koudelka rozehrál příliš nakrátko.
     
    12:18
    Klemenc se motal na modré, až přejel do útočného pásma, avšak v ofsajdu.
     
    12:50
    Tým Stadion Hradec Králové 1993/94 právě vstřelil branku!
    Stadion navíc odskakuje do ještě více komfortního vedení, Zadražilovu individuální akci ještě Dušek vychytal, zákrokem však poslal puk přímo na JAROSLAVA KUDRNU, který si puk přikopl příhodně do hole a zakončil do prázdné – 6:3! Asistence: Jiří Zadražil.
     
    13:21
    Tým Sport Hradec Cup právě vstřelil branku!
    SHC však rychle snižuje a střílí první gól ze hry! Za Luňákovou kasou se puk několikrát odrazil, až šel nad kruhy Hendrichovi, který hledal na protější tyči PETRA NEBESKÉHO. K němu se puk sice nedostal, branka to i tak je. Puk si totiž srazil jeden z obránců do vlastní – 6:4! Asistence: Jiří Hendrich.
     
    14:29
    Velkou příležitost měl Pahulák, když se uvolnil na levém křídle, bekhendový pokus ale před Duškem nad jeho lapačku nezvedl!
     
    14:59
    Na druhé straně selhal sám před prázdnou Frühauf, jenž trefil jenom bližší tyč Luňákovy kasy!
     
    15:52
    Koudelka stáhl hru na modrou pro Dittricha, který okamžitě vracel kotouč před branku Vondráčkovi. Ten ale nadvakrát proti Luňákovi neuspěl.
     
    16:33
    Dittrich zrychlil přesnou nahrávkou hru a Ondřej Tomek šel 2 na 1 se Suchým, který zakončoval z komfortní pozice. Luňák ale prostor u tyče utěsnil a nedovolil skórovat!
     
    17:32
    Kombinace na jeden dotek nic zásadního Stadionu nepřinesla, neuspěl ani Zima, jemuž dával puk zpoza Duškovy kasy Pavlíček.
     
    18:19
    Ševčík od mantinelu našel mezi kruhy Čiháka, jehož teč ale skončila jenom na prvním bránícím hráči. Výběr nadačního fondu poté zaútočil díky Marhovi, Luňák byl ale pozorný.
     
    19:14
    46 sekund před koncem druhé třetiny dostane SHC přesilovku. Jaroslav Kudrna dostává minutový trest za sekání. A jak to tak bývá, rozhodčí má vždy pravdu. Pokud nemá, platí bod číslo jedna.
     
    19:59
    Sehrávka do prázdné v poslední sekundě Sportu skoro vyšla, přihrávka od Kadlece však již byla navíc a na dorážku už nezbyl čas!
     
    20:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Po gólu na každé straně, Stadion tak před další sérii přestávkových soubojů drží vedení poměrěm 6:4. Tentokrát budou na programu jízdy zručnosti.
     
    Nejprve však střílí gólmani pokus přes celé hřiště. Tomáš Dušek si dvakrát zahrál na Lukáše Paříka či Tristana Jarryho a zapsal dvě trefy, tudíž srovnává na 6:6!
     
    Filip Luňák to bral rovnou vzduchem a Lukáš Pařík může třeba s Luňákem probírat, jak to kdo tehdy udělal. Tři trefy do prázdné a 9:6 pro Stadion!
     
    Jízdy zručnosti jsou tu a upřímně, hned na první překážce bych puk honil až na druhém konci ledové plochy. Ale Jaroslav Roubík ukazuje, že to v rukách furt má. Výrazně rychlejší než Martin Klemenc a snižuje na 7:9.
     
    Pavel Suchý to s Alešem Zimou jeli prakticky nastejno. Rozhodli tak „přátelé na tribunách“ a osmý gól jde pro Sport Hradec Cup. Do třetí třetiny to tak je o jedinou branku. Ani tady by se Tipsport s Decibely extraligy neztratil.
     
    20:01
    Začala třetí třetina.
     
    20:01
    Střídání v týmu Sport Hradec Cup:
    ze hřiště odchází Dušek, přichází Vlášek.
     
    20:01
    Střídání v týmu Stadion Hradec Králové 1993/94:
    ze hřiště odchází Luňák, přichází Strnad.
     
    20:16
    Koudelka ve středním pásmu při přebírání puku hodil záda, čímž přerušil útočnou akci. Dokázal se z toho ale rychle oklepat.
     
    20:47
    Tým Sport Hradec Cup právě vstřelil branku!
    Dokonce tak, že dopomohl ke srovnání! Rázem totiž rychle otočil hru, dostal nahrávku od Moravce, sám před Luňákem ale nezakončil. To se povedlo na druhý pokus až ROMANU VONDRÁČKOVI, centru třetí formace – 9:9!
     
    21:21
    Arénou v přerušení zní song „Go West“ od Pet Shop Boys. Jak tedy praví skupina Těžkej Pokondr, dřou fest.
     
    21:48
    Tým Stadion Hradec Králové 1993/94 právě vstřelil branku!
    Stadion si bere vedení poměrně rychle zpět. Z mezikruží se přesnou střelou mezi Vláškovy betony prosadil MICHAL PAHULÁK – 10:9!
     
    22:15
    Tým Stadion Hradec Králové 1993/94 právě vstřelil branku!
    Extraligový výběr odskakuje na dvě branky po výborné individuální akci MARTINA TÁBORSKÉHO. Bývalý hráč Hradce, spojen také výrazně s aktuálně druholigovým Hronovem, se obtáhl kolem obránce, Vláškovi naznačil pohyb rameny a pohodlně si ležícího gólmana objel, aby zakončil do prázdné – 11:9!
     
    23:27
    Tým Sport Hradec Cup právě vstřelil branku!
    Magické cifry dosáhl i výběr SHC! Fořt rozjel útok po levém křídle a v ideální moment nechal puk pod sebou pro JAROSLAVA ROUBÍKA, jehož tvrdý pokus cinkl o břevno a odrazil se za Strnada – 11:10! Asistence: Patrik Fořt.
     
    23:45
    Tým Stadion Hradec Králové 1993/94 právě vstřelil branku!
    Ale zase je to zpátky o dva. Kudrna našel přesnou nahrávkou napříč pásmem PETRA ČIHÁKA a křídelník první formace si proti Vláškovi už poradil. Těžko vůbec říct, zda má Vlášek nějaký zákrok – 12:10! Asistence: Jaroslav Kudrna.
     
    25:59
    Ono se to navíc nezdá, ale jsme v posledních čtyřech minutách. Ani nevím, jestli bude v případě remízy nějaké prodloužení či nájezdy, zatím to na to ale nevypadá.
     
    26:46
    Stadion jenom vyhodil puk do útočného pásma, kde Pavlíček stínoval pohyb rozehrávajícího Koppa.
     
    27:30
    Do situace 2 na 1 ujeli Kudrna s Hubáčkem, načež přihrávka šla na druhého jmenovaného, tomu šla ale přihrávka na paty a z nadějného brejku již nic nebylo.
     
    28:42
    Stadion dohrává duel v útočné třetině a zřejmě si tak dojde pro výhru. Stvrdit to mohl Hubáček, z otočky ale trefil Vláška, jenž předvedl skvělý zákrok!
     
    29:14
    Tým Stadion Hradec Králové 1993/94 právě vstřelil branku!
    I tak ale nakoupil další gól, který obstaral MICHAL PAHULÁK. Rychlým pohybem se dostal za obránce, Vláška si položil a pohodlně zvedl puk nad jeho betony – 13:10!
     
    29:30
    Tým Sport Hradec Cup právě vstřelil branku!
    Sotva zahájil výběr hru v šesti, povedlo se mu snížit! U tyčky zůstal nepokrytý JIŘÍ KADLEC, který nadvakrát dostal puk za Strnada. Na drama již ale mají papírově hosté málo času.
     
    29:53
    V šesti zůstávali hosté i nadále a byli blízko další trefě, Frühauf však v závaru trefil Strnada, který se fantasticky přesunul!
     
    Konec zápasu.
     
    A tak první část historického odpoledne v Hradci končí. Oběma týmům se dostává potlesku a ovací od diváků, kterých nedorazilo na tuto exhibici úplně málo. Stadion tak v sestavě po 30 letech vyhrál tohle exhibiční utkání, a to poměrem 13:11.

    Pro tento zápas je to tak z mé strany vše. Nyní probíhají děkovačky, společné fotky a za zhruba dvě a čtvrt hodiny bude na programu extraligový zápas s Olomoucí. Tím vás provede zkušenější – a rozhodně i hezčí – kolegyně Klára Petrásková. Hezký zbytek nedělního dne! (14:48:10)

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 8. Nohejl (Nedoma), 10. Filip, 13. Kudrna (Zadražil), 22. Pahulák, 23. Táborský, 24. Čihák (Kudrna), 30. Pahulák – 14. Nebeský (Hendrich), 21. Vondráček, 24. Roubík (Fořt), 30. Kadlec


    Stadion Hradec Králové 1993/94: Horyna (21. Strnad, 4. – 21. Luňák) – Nedoma, Mareček, Ševčík, Ficenec, Divíšek, Táborský – Zadražil, Kudrna, Čihák – Koreček, Filip, Klemenc – Nohejl, Zima, Pavlíček – Hubáček, Pahulák
    Trenér: Miroslav Řehák

    Sport Hradec Cup: Dušek (21. Vlášek) – Hendrich, Vágner, Frühauf, Rücker, Dittrich, O. Tomek – Fořt, Roubík, Kadlec – Marha, Hosták, Nebeský – Koudelka, Vondráček, Moravec – Suchý, Kopp, P. Tomek – Mužík
    Trenér: Michael Nebeský
    bahis siteleri