FC Košice – Trenčín 0:0 (kon.) | Skalica – B. Bystrica 1:2 (kon.) | Zlaté Moravce – Michalovce 0:2 (kon.)
konec
MFK Skalica
1:2 (0:1)
MFK Dukla Banská Bystrica
sk Sobota 09.03.2024, 15:00 • MFK Skalica • Niké liga - skupina o udržanie sa • 1. kolo
     
    90+3
    Tak mohlo byť rozhodnuté, keď sa hosťom podarilo hlavičkou dostať loptu do pokutového územia, kde bol pripravený Považanec, ale vo vyloženej pozícii nechal hneď dvakrát vyniknúť Lukscha, ktorý predviedol skvelé zákroky.
     
    90+1
    Striedanie v tíme MFK Dukla Banská Bystrica:
    z ihriska odchádza Martin Rymarenko, prichádza Branislav Ľupták.
     
    89
    Žltá karta pre tím MFK Skalica (Adam Krčík).
     
    89
    Žltá karta pre tím MFK Skalica (Martin Nagy).
     
    85
    Tak to bola obrovská šanca pre striedajúceho Sobczyka, ktorý mohol byť dokonalým žolíkom pre domácich, keď k nemu v pokutovom území prepadol predĺžený center z ľavej strany, ale jeho zakončenie volejom smerovalo presne do stredu brány, kde bol postavený Hruška.
     
    83
    Žltá karta pre tím MFK Dukla Banská Bystrica (Jakub Považanec).
     
    81
    Striedanie v tíme MFK Dukla Banská Bystrica:
    z ihriska odchádza Róbert Polievka, prichádza David Depetris.
     
    81
    Striedanie v tíme MFK Dukla Banská Bystrica:
    z ihriska odchádza Dávid Richtárech, prichádza Jakub Považanec.
     
    79
    Striedanie v tíme MFK Skalica:
    z ihriska odchádza Roman Haša, prichádza Alex Sobczyk.
     
    76
    Skalica dala gól! Tak predsa len sa nám zápas dramatizuje, keď ADAM KRČÍK získal loptu pred šestnástku hostí a pripravil si loptu na pravačku, z ktorej vyslal nádhernú strelu padajúcu k ľavej žrdi a Hruška sa naťahoval márne! Bez asistencie
     
    75
    Striedanie v tíme MFK Dukla Banská Bystrica:
    z ihriska odchádza Timotej Záhumenský, prichádza Marquinho.
     
    75
    Striedanie v tíme MFK Dukla Banská Bystrica:
    z ihriska odchádza Dominik Veselovský, prichádza Tibor Slebodník.
     
    68
    Tak v tejto chvíli priletel nepríjemný center domácich z ľavej strany, ktorý so šťastím odvrátil Migaľa pre Hašom, následne zakončoval Nagy z druhej vlny, ale jeho pokus bol zblokovaný.
     
    63
    Po chvíli sa opakovala prakticky rovnaká situácia a Richtárech z podobnej pozície tentokrát tesne minul ľavú žrď domácej brány, takže Luksch si mohol vydýchnuť.
     
    61
    Na opačnej strane to tiež horelo, pretože Richtárech napriahol tesne spoza šestnástky a Luksch musel loptu vyboxovať na rohový kop pre hostí.
     
    60
    Tak prvá veľká príležitosť pre domácich v druhom polčase, keď sa Haša v pokutovom území dostal k centru z pravej strany, ale jeho prudkú strelu k ľavej tyči vyrazil Hruška a dodatočne sa napokon pískalo ofsajdové postavenie Hašu.
     
    59
    Striedanie v tíme MFK Skalica:
    z ihriska odchádza Adam Gaži, prichádza Róbert Matejov.
     
    59
    Striedanie v tíme MFK Skalica:
    z ihriska odchádza Mário Hollý, prichádza Martin Mášik.
     
    55
    Žltá karta pre tím MFK Skalica (Daniel Smékal).
     
    54
    Banská Bystrica dala gól! Tak veľmi pekný gólový moment, o ktorý sa postaral MARTIN RYMARENKO a v tejto situácii využil pomoc veterného počasia vo svoj prospech, keď pohotovo zareagoval a všimol si vysoko postaveného Lukscha, preto sa rozhodol napriahnuť z veľkej vzdialenosti a domáci brankár sa už nestihol napriek šprintu včas vrátiť!
     
    42
    No a vtejto chvíli domáca defenzíve úplne zaspala, pretože im ušiel Polievka, ktorý využil dlhý pas a pred zakončením si nechal loptu padnúť, ale prekvapivo zaváhal a netrafil domácu bránu, čo výrazne potešilo Lukscha.
     
    39
    Banská Bystrica dala gól! Hostia však predviedli skvelú rýchlu útočnú akciu, pričom napokon prišla finálna prihrávka z ľavej strany do pokutového územia, na ktorú síce Polievka nedosiahol, ale DOMINIK VESELOVSKÝ už mohol zakončovať do úplne odkrytej domácej brány, keďže Luksch už predtým išiel na zem! Asistencia: Záhumenský
     
    34
    Domáci síce z rohu z pravej strany nič nevyťažili, ale hra sa otočila na opačnú ľavú stranu, odkiaľ priletel presný center Černeka na hlavu Smékala, ktorému však vôbec nevyšlo zakončenie z výbornej pozície a Hruška mal jednoduchú prácu pri tejto nedôraznej hlavičke.
     
    24
    Krčík dostal ideálnu prihrávku do behu a namieril si to do pokutového územia, odkiaľ vyslal nepríjemnú tvrdú ranu pod brvno, ale Hruška vyrazil nad seba na ďalší rohový kop pre domácich.
     
    22
    Polievka už bol v druhej gólovej príležitosti v zápase, ale predsa len dostal trochu dlhý oblúčik do pokutového územia, a preto mal loptu na dlhú nohu a jeho zakončenie bolo nedôrazné.
     
    14
    Ďalšia veľká príležitosť pre hostí, ktorí predviedli rýchly prechod do útoku a Polievka našiel v pokutovom území Rymarenka, ale jeho prízemnú strelu z menšieho uhla dokázal Luksch vyraziť nohou.
     
    12
    Polievka sa to v tejto chvíli z ľavej strany pokutového územia nebál vyskúšať tvrdou ranou spoza Krčíka a Luksch musel predviesť rýchly reflexívny zákrok, ale podarilo sa mu loptu vyraziť do bezpečia.
     
    4
    Prvá gólová príležitosť v zápase, ktorú si vypracovali domáci vďaka prieniku Hollého z ľavej strany až do pokutového územia a následne nebezpečnú prízemnú strely vyslal Gaži k bližšej žrdi, ale Hruška predviedol dôležitý zákrok nohou a vykopol loptu na prvý rohový kop pre Skalicu.

    Filip Kosnáč

    Branky: 76. Krčík – 39. Veselovský (Záhumenský), 54. Rymarenko (Hlinka)

    Karty:   55. Smékal (SKA), 89. M. Nagy (SKA), 89. Krčík (SKA) – 83. Považanec (BBY)


    MFK Skalica: Luksch – Krčík, Hradecky, Podhorin, Černek – M. Nagy (C), Hollý (59. Mášik) – Morong, Gaži (59. Matejov) – Haša (79. Sobczyk), Smékal.
    Náhradníci: Junas – Baumgartner, Ranko.

    MFK Dukla Banská Bystrica: Hruška – Záhumenský (75. Marquinho), Migaľa, Godál, Mensah, Pišoja – Hlinka, Richtárech (81. Považanec), Veselovský (75. Slebodník) – Rymarenko (90+1. Ľupták), Polievka (C) (81. Depetris).
    Náhradníci: Trnovský – Klimpl, Guimarães, Hanes.

    Rozhodčí: M. Ruc – T. Straka, R. Kuba
    bahis siteleri