Žižkov – Opava 1:1 (kon.) | Varnsdorf – Dukla Praha 0:1 (kon.) | Jihlava – Kroměříž 0:0 (kon.)
konec
FC Vysočina Jihlava
0:0 (0:0)
SK Hanácká Slavia Kroměříž
Neděle 10.03.2024, 15:30 • Stadion v Jiráskově ulici, Jihlava • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vysočina zatím na branku v jarní části soutěže čeká. V prvním poločasu utkání proti Kroměříži měly šance oba týmy, větší však byly na straně Jihlavy a například Selnar v 16. minutě trefil břevno.

    Ve druhé části se do zajímavých akcí dostávaly oba týmy. Gól hostí nebyl uznán pro jasný ofsajd, na druhé straně se Araujo-Wilson prezentoval parádními nůžkami, které ale zneškodnil Dostál. Vysočina nadále pokračovala v tlaku, který byl postupem času už spíše platonický a hosté si se všemi situacemi poradili. Zápas proto skončil remízou 0:0, kterou asi budou brát více fotbalisté Kroměříže. (17:25:06)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Sám Selnar poslal do vápna dobrý míč, který propadl až na vzdálenější tyč, kde chyběl jednomu z hráčů Vysočiny krok k zakončení.
     
    90+3
    Hosté zbytečně ztratili míč, což byla voda na mlýn pro Vysočinu. Po faulu na pravé straně uvede míč do hry Jakub Selnar.
     
    90+3
    Střídání v týmu SK Hanácká Slavia Kroměříž:
    ze hřiště odchází Jan Fulnek, přichází Jiří Kiška.
     
    90+2
    Hráči domácích se zlobí, že vzápětí nebyl pískán faul na jejich spoluhráče. Hned vzápětí přišel naopak větší faul Jakuba Selnara na Jana Fulneka, který je oceněn sudím žlutou kartou a zřejmě po zásluze. Zraněný Fulnek vzápětí dohrál.
     
    90+1
    Filip Šancl nabral rychlost a dělal si místo, aby prošel blíže k brance, ovšem vylámal si zuby na jednom ze dvou hráčů před sebou.
     
    90+1
    Střídání v týmu SK Hanácká Slavia Kroměříž:
    ze hřiště odchází Šimon Chwaszcz, přichází Orest Tiahlo,
    ze hřiště odchází David Machalík, přichází Jakub Dočkal.
     
    90
    Ve druhém poločasu budou nastaveny 3 minuty.
     
    90
    Justin James Araujo-Wilson si po pravé straně seběhl do vápna a dostal se k zakončení. Jeho střela křížem na vzdálenější tyč ale postrádala razanci a Dostál míč pokryl.
     
    89
    Nervozita přichází na kopačky domácích, jelikož poměrně snadná přihrávka nenašla adresáta a z kombinace Vysočiny je jen odkop od branky.
     
    89
    Filip Šancl zkusil individuální akci. Přes prvního hráče se sice dostal, poté si však ukopl míč.
     
    88
    Centr Tomáše Svobody z pravé strany odvrátila obrana Kroměříže dál od branky.
     
    88
    Nákop do vápna v podání Miroslava Turečka byl příliš dlouhý, k míči měl proto nejblíže brankář Dostál.
     
    87
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava:
    ze hřiště odchází Matúš Lacko, přichází Adam Pešek.
     
    86
    Centr z levé strany od Landinga Sagny prošel do vápna k Araujo-Wilsonovi, který míč sklepl na Jakuba Selnara, jenž ovšem val hráčů před sebou nepropálil. Za pár sekund se dostal ke střele i Tomáš Svoboda, mířil však vysoko nad.
     
    85
    K míči se postavil David Machalík. Jeho střela sice mířila nad zeď, ale stěží by se vešla do branky Gladiátorů z Vysočiny, kteří zde před sedmi měsíci slavili mistrovský titul v americkém fotbalu.
     
    84
    Filip Šancl zastavil akci Kroměříže jen faulem, takže hosté budou mít k dispozici přímý volný kop zhruba ze třiceti metrů.
     
    Za Jihlavu poprvé doma nastupuje posila z Košic Landing Sagna. Senegalský forvard se na starý kontinent dostal z domácího týmu AS Pikine přes francouzskou akademii Bourges Foot U-18 a poté šel k našim východním bratrům, kterým loni ve druhé lize pomohl k postupu 14 brankami. V nejvyšší slovenské soutěži ovšem na podzim neskóroval.
     
    82
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava:
    ze hřiště odchází Dominik Farka, přichází Landing Sagna.
     
    80
    Rychlý kontr domácích zakončený centrem odkopl na roh jeden z beků Kroměříže. Ačkoliv se jednalo zřejmě o jistý obranný zákrok, z naší komentátorské pozice to vypadalo spíše na ohrožení vlastní branky.
     
    79
    Mezitím jsem stačil spočítat, že Vysočina čeká na branku v součtu s posledním soutěžním utkáním, kdy se trefila (tedy proti Líšni v 49. minutě zásluhou Arauja-Wilsona), již 210 minut.
     
    79
    Střídání v týmu SK Hanácká Slavia Kroměříž:
    ze hřiště odchází Martin Kudela, přichází Lukáš Hrdlička.
     
    78
    Následnou akci Vysočiny zastavuje ofsajd.
     
    77
    Dlouhý centr z levé strany byl příliš rychlý a také nepřesný, proto k míči Dostál seběhl dříve než Araujo-Wilson.
     
    Dle místního hlasatele přišlo poprvé v sezoně na Vysočinu více jak 1 000 diváků. Čtyřmístná meta byla překročena o 65 fanoušků!
     
    75
    Kapitán Vysočiny Filip Vedral si z postu obránce seběhl do vápna a dostal mnoho volného prostoru, takže se mohl připravit na zakončení hlavou, které ale poslal nad branku.
     
    74
    Hraje se nyní nahoru – dolu. Vysočina zkusila rychlý kontr po levé straně, kterým získala alespoň rohový kop.
     
    74
    Centr hostí do vápna sebral Ondřej Mastný jako malinu, brankář Vysočiny velmi dobře přečetl hru.
     
    73
    Hned v následném protiútoku přišel opět faul Vysočiny na pravé straně, tentokrát u postranní lajny.
     
    73
    Jakub Selnar měl deset metrů před vápnem na ose hřiště trošku prostoru, na nic proto nečekal a ihned vystřelil. Tvrdá rána šla ale pouze doprostřed branky, kde byl připravený Jakub Dostál.
     
    72
    Domácí nakonec přenesli míč na druhou stranu. Tomáš Svoboda dával střílený centr do vápna, který Dostál kupodivu nezachytil, ale pouze vyrazil na pravou stranu.
     
    72
    Vysočina po sérii nepřesností získává míč a zakládá útok po levé straně.
     
    71
    Šimon Chwaszcz posílal střílený centr do vápna, kde se k míči v silném provozu neprotlačil nikdo z hráčů Kroměříže, nýbrž domácí jej odkopli na roh.
     
    70
    Milan Piško na pravé straně před vápnem fauloval soupeře a bude z toho zajímavá standardka pro hosty.
     
    68
    Velmi dobrá akce domácích. Araujo-Wilson na vápně převzal míč a přiťukl ho pro Miroslava Turečka. Domácí záložník nestřílel hned, nýbrž udělal kličku soupeři, který proti němu vystoupil a hned poté vystřelil. Svůj pokus tlačil k pravé tyči, kam by se Dostál dostal jen tak tak, ovšem zasahovat nakonec nemusel, jelikož míč mířil těsně vedle.
     
    64
    Vysočina zkusila zaútočit z levé strany, ovšem příliš prudký centr na zadní tyč snad ani nemohl vrátit zpět do vápna hlavičkující Matúš Lacko.
     
    63
    Jihlava rozehrála standardní situaci nakrátko, před vápnem byl totiž zcela volný Jakub Selnar. Jenže volného prostoru nedokázal využít, svým následným centrem nebo střelou vytloukl bloky jednoho z hráčů hostí.
     
    63
    Žlutá karta pro tým SK Hanácká Slavia Kroměříž (Tomáš Jeleček).
     
    62
    Marvis Amadin Ogiomade převzal na pravé straně u lajny míč a Tomáš Jeleček jej zastavil jen podražením. Vůbec bych se nedivil, kdyby sudí Kvítek tasil žlutou kartu.
     
    62
    Brankář hostí Jakub Dostál podběhl centr Svobody a byl vzápětí hodně rád, že se ve vápně k balonu dostali dříve jeho spoluhráči.
     
    61
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava:
    ze hřiště odchází Tomáš Franěk, přichází Filip Šancl,
    ze hřiště odchází Miroslav Křehlík, přichází Amadin Marvis Ogiomade.
     
    59
    Matúš Lacko vybojoval na půlce míč a předal ho Miroslavu Křehlíkovi, který o balon hodně lehce přišel v souboji s Martinem Kudelou.
     
    58
    Dominik Farka si při průniku po levé straně nerozuměl s Araujo-Wilsonem, který čekal přihrávku pod sebe a nikoliv do vápna. Dostál proto nemusel řešit vůbec nic.
     
    58
    Araujo-Wilson byl opět v zakončení. Tentokrát převzal před vápnem míč a dělal si prostor ke střele, který nakonec našel, ovšem poslal míč vedle branky.
     
    57
    Vysočina mohla jít do vedení. Justin James Araujo-Wilson ve vápně správně přečetl celou situaci. Byl zády k brance a propadával k němu vysoký míč, proto domácí forvard zakončoval nůžkami. Jeho parádní zakončení ale vytáhl neméně dobrým zákrokem Dostál na roh.
     
    54
    Hosté po rohu dopravili míč do sítě, když byl na brankové čáře důrazný zřejmě Šimon Chwaszcz. Jenže nepohlídal si ofsajdové postavení v okamžiku, kdy jeden z jeho spoluhráčů vracel přetažený roh zpět na branku. Radost hostí tak ihned přerušila píšťalka sudího – ofsajd.
     
    54
    David Machalík získal pět metrů před vápnem míč, ovšem připravoval se ke střele déle, než by bylo zdrávo. Proto byla jeho střela zblokovaná na rohový kop.
     
    53
    Přímý volný kop Kroměříže opět nepřinesl vůbec žádné ohrožení branky.
     
    52
    Hlavnímu sudímu nyní pomohl asistent David Zoufalý, který posoudil zastavení Michala Cupáka na pravé straně jako nedovolené. Cupák pronikl s míčem několik metrů za půlící čáru a poté byl faulován.
     
    51
    Vysočina kombinuje s Vedralem a Piškem na vlastní polovině.
     
    50
    Araujo-Wilsonovi se průnikový pas nepodařil, poslal míč na paty Fraňka. Balon si vzápětí uzmul u lajny Křehlík, který ho předal znovu Fraňkovi, jenž se snažil zahrát na housličky soupeři. Nezadařilo se mu a navíc přišel faul domácího ofenzívního záložníka.
     
    49
    Milan Piško sice na druhé straně u vlastní branky odvrátil centr do vápna, chtěl ovšem míč poslat dál od vápna a nikoliv na roh.
     
    48
    Křehlík si chtěl na pravé straně narazit míč s Lackem, jehož přihrávka z první nebyla přesná.
     
    47
    Šimon Chwaszcz nyní pochopil, že napadání rozehrávky domácích nemá smysl, a pošetřil trošku sil.
     
    47
    Hned po dalším výkopu se domácí dopustili faulu na polovině hřiště, ovšem centr do vápna v podání Kroměříže byl velmi špatný.
     
    46
    Výkopu druhého poločasu se ujali domácí a hned přišel centr do vápna, který má Jakub Dostál ve své moci.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:32.
     
    Sudí již foukli do píšťalky a "vyhání" hráče zpět do slunečně-větrného počasí.
     
    První poločas branky nepřinesl, důležité situace ovšem ano. Hned v páté minutě prověřil brankáře hostí Araujo-Wilson, který střelu zpoza vápna s námahou vyrazil na roh. V 16. minutě vypálil z pětadvaceti metrů Jakub Selnar a jeho radost zastavilo břevno. Změnit stav mohli i hosté, ve 29. minutě po rohu hlavičkoval těsně vedle Tomáš Vincour. Jihlava se mohla dostat do vedení ještě ve 36. minutě, kdy přímý volný kop zatočil Tomáš Franek na vzdálenější tyč, kam se dobře natáhl Dostál. Na druhé straně předvedl podobně dobrý zákrok také brankář Mastný proti dorážce Cupáka zblízka. Úvodních 45 minut proto skončilo 0:0.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    V prvním poločasu se bude hrát o minutu navíc.
     
    45
    V poslední minutě zůstal po souboji ve vápně s Tomášem Vincourem ležet Justin Araujo-Wilson, ale sudí ihned ukazuje, že o nedovolený zákrok v žádném případě nešlo.
     
    44
    Rychlý protiútok Vysočiny po pravé straně nepřinesl efekt v podobě ohrožení branky, jelikož i nyní byl centr do vápna příliš dlouhý a přetažený.
     
    43
    Domácí zkoušeli místo odkopu míče z vápna kombinaci ve velkém čtverci, což nebylo úplně nejlepší řešení, protože se záhy k míči dostali hosté. Tomáš Matoušek zkusil z levé strany centr, který příliš přetáhl a míč končí až za břevnem. Brankář Vysočiny Ondřej Mastný situaci kontroloval.
     
    42
    Tomáš Svoboda odhlavičkoval centrovaný míč za vápno, kde se k němu dostal znovu Michal Cupák. Vhodný moment ke střele nebo centru prováhal.
     
    42
    Jakub Selnar byl u odraženého míče o maličko později než David Machalík a fauloval jej.
     
    41
    Justin James Araujo-Wilson svedl další rychlostní souboj s brankářem Jakubem Dostálem, který byl u míče nyní o maličko dříve.
     
    40
    Hned po autovém vhazování přišel ze strany Vysočiny zbytečný faul. Z levé strany poslal Fulnek míč do vápna, kde ho Cupák pouze hlavičkou prodloužil do zámezí.
     
    40
    A bude i nadále, jelikož kombinace hostí končí jen v zámezí. Aut budou mít k dispozici domácí.
     
    39
    Z rohu Kroměříž neohrozila domácí branku. Míč je v moci Vysočiny.
     
    38
    Ondřej Mastný na brankové čáře zabránil ve skórování Michalu Cupákovi, ke kterému propadl míč. Záložník Kroměříže nebyl v zakončení příliš důrazný, jelikož neměl tolik prostoru, díky čemuž Mastný konečkem dlaně vyškrábl balon na roh.
     
    36
    Při rozehrávce přímého volného kopu přistrčil Selnar míč na Tomáše Franka, který obstřelil zeď a mířil na vzdálenější tyčku, kam Dostál nakonec úspěšně skočil a míč vyrazil. K balonu se sice hned dostali domácí, ale jen za cenu faulu.
     
    35
    Matúš Lacko vybojoval pět metrů od vápna na levé straně zajímavou standardní situaci.
     
    35
    Centr Piška do vápna směřoval na Fraňka, který byl přistoupen hned třemi hráči Kroměříže. Ti ho snadno pohlídali.
     
    34
    Domácí si při kombinaci opět nepohlídali ofsajd.
     
    32
    Domácím chybí střelba. Těsně před vápnem přišla série tří přihrávek, ovšem ani jeden ze tří hráčů Vysočiny nevzal odpovědnost na sebe. Následný centr Farky z levé strany odhlavičkovala obrana Kroměříže a Šimon Chwaszcz, který odražený míč získal, navíc vybojoval faul.
     
    31
    Jenže opět nepřišla dobrá přihrávka. Kroměříž však neměla míč na kopačkách dlouho, jelikož Dostálův výkop prodloužil Chwaszcz jen k brance Mastného, kde nebyl nikdo z jeho spoluhráčů. A navíc si forvarda Kroměříže ještě dobře pokryl obránce Vysočiny Piško.
     
    30
    Vysočina je opět v kombinaci na polovině soupeře.
     
    29
    Změnit bezbrankový stav mohla také Kroměříž. Z levé strany si na centr do vápna naběhl Tomáš Vincour a jeho hlavička jen těsně minula levou tyčku, kam se pořádně natahoval Ondřej Mastný.
     
    28
    Mnohem lépe si vedl David Machalík, jenž přebral míč na pravé straně před vápnem. Jeho centr odvrátila obrana Vysočiny na první roh Kroměříže v utkání.
     
    28
    Kroměříž má nyní snad nejdelší pobyt na půlce soupeře. Martin Kudela měl na pravé straně trošku času, ovšem vhodný moment k centru trestuhodně prováhal.
     
    26
    Justin James Araujo-Wilson šel po nakopávaném míči do vápna, u kterého byl dříve než brankář Jakub Dostál. Udělal mu kličku, kterou Dostál "ocenil" podražením, za které by byla zcela jasná penalta. Nicméně všechno je jinak, jelikož forvard z Trinidadu a Tobaga, který je v Jihlavě od sezony 2020/2021, přebral míč v ofsajdu.
     
    24
    Michal Cupák vybojoval míč a dal hned z první centr do vápna, který byl ale značně nepřesný.
     
    23
    Rychlonohý Miroslav Křehlík ještě doběhl míč před brankovou čárou a dával ho zpět do vápna, ovšem nemohl už více přesněji nahrát a hosté ho sbírají.
     
    22
    Araujo-Wilson v důrazném souboji získal míč proti Cupákovi. Jenže svou přihrávkou na pravou stranu zahnal spoluhráče a dobrá akce vyšla do ztracena.
     
    21
    Centr z levé strany do vápna posílal Tomáš Franěk, ovšem obrana hostí byla opět pozorná.
     
    20
    Svěřenci trenéra Davida Oulehly nenechají hostům ani píď prostoru a ihned je napadají, čímž se rychle dostávají k míči. Jenže finální fáze zatím Vysočině vázne, jako nyní, kdy průnikovou přihrávku nezachytil Araujo-Wilson a je z toho jen odkop od branky.
     
    19
    Za vycházejícího sluníčka domácí opět kombinují na polovině soupeře. Selnar si před vápnem narazil s Turečkem a vzápětí dal míč pod sebe na Fraňka, jenž opět hledal Selnara. Ten sice míč dostal, ale následnou přihrávkou hledal Turečka, jenž byl v ofsajdu a věděl, že nemá cenu se do hry zapojit.
     
    17
    Z přímého volného kopu hostí z pravé strany nebyla branka Mastného vůbec ohrožena, v útočné fázi jsou zatím Kroměřížští bezzubí.
     
    16
    Zatím největší šance dosavadního průběhu zápasu. Jakub Selnar napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů ke střele, když dostal na půlce hřiště hodně prostoru. Na jeho ránu Dostál nedosáhl a děkoval svému břevnu, které zabránilo Selnarovi ke třetí gólové radosti v sezoně.
     
    15
    Dostál poslal od své branky dlouhý nákop, který sice jeho spoluhráči v poli prohlavičkovali dále k brance, ale pouze míč prodloužili k brankáři Mastnému.
     
    14
    Akci hostí ruší ofsajd.
     
    13
    Zcela zbytečný faul na levé straně od Kroměříže. Domácí rozehráli řpímý volný kop nakrátko a Lacko vyslal pas na levou stranu pro Turečka. Jeho centr propadl napříč celým vápnem až ke Svobodovi, jemuž ale zakončení příliš nesedlo a Dostál snadno zakročil.
     
    12
    Jenže z nepřesných přihrávek plynou ztráty, jako nyní, kdy Tureček našel přihrávkou nohu Chwaszcze, jenž neměl ale pro protiútok žádnou podporu.
     
    12
    Následné minuty hry jsou jakousi dobývací partií, kdy oba celky spíše čekají na chybu soupeře. Více ze hry má ale Vysočina, která je častěji na půlce soupeře.
     
    10
    Dlouhý aut Selnara šel přesně do vápna na hlavu hostí, vzápětí Vysočina poslala míč za branku. Je z toho jen odkop, míč uvede do hry Dostál.
     
    9
    Jihlava poprvé dobře zapracovala i v defenzívní činnosti, domácí nedali čuchnout Cupákovi, který se snažil vybojovat roh.
     
    8
    Vysočina je na úvod hodně aktivní. Dominik Farka se dostal kličkou přes Davida Machalíka a dal míč na Selnara, který s další kličkou neuspěl. Což byla pro domácí škoda, jinak by mohl postupovat sám na branku.
     
    6
    Z následného rohu propadl míč na malé vápno k Araujo-Wilsonovi, který byl trošku překvapen, kolik dostal prostoru a míč nedokázal trefit.
     
    5
    Na začátku páté minuty přišla hezká akce Vysočiny. Křehlík potáhl míč po pravé straně a protože přes druhého hráče neprošel, přenechal ho zřejmě Araujo-Wilsonovi. Jeho tvrdá střela na vzdálenější tyč nadělala Dostálovi problémy, brankář hostí vytěsnil míč na roh.
     
    3
    Hosté se nyní ubránili při dílčím tlaku Vysočiny pouze odkopem na půlící čáru.
     
    2
    A hned z následné akce málem zahrozili hosté, ulička do vápna na útočníka Chwaszcze ale nebyla přesná a hráči Kroměříže chyběly dva kroky.
     
    2
    Domácí rychle přenesli hru na druhou stranu, kde ale celá situace skončila.
     
    1
    Hned v první minutě získala Vysočina míč a hosté se dopustili u levé postranní čáry menšího faulu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou týmů již nastupují na hrací plochu včetně trojice rozhodčích. Pojďme tedy na dnešní špíl.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Vysočina Jihlava: Mastný – T. Svoboda, Vedral (C), Piško, Farka – Lacko, Tureček – Křehlík, Selnar, T. Franěk – Araujo-Wilson.
    Náhradníci: Soukup – Chytrý, Shudeiwa, A. Pešek, Sagna, Ogiomade, Šancl.
    Trenér: David Oulehla

    SK Hanácká Slavia Kroměříž: J. Dostál – Oulehla, Zavadil, Vincour, T. Matoušek (C) – Jeleček, Fulnek – Machalík, Cupák, Kudela – Chwaszcz.
    Náhradníci: Gergela – Wala, Tiahlo, Kiška, Mlčoch, Hrdlička, Dočkal.
    Trenér: Martin Onda

    Rozhodčí: Michael Kvítek – Jaroslav Hádek, David Zoufalý.
     
    Asistent trenéra FC Vysočina Pavel Mazánek o soupeři z Kroměříže:

    „Můžeme očekávat, že do Jihlavy přijede výhrou povzbuzený a kompaktní tým. Asi nelze očekávat, že se na našem stadiónu pustí do otevřeného fotbalu, ale spíše se bude soustředit na zodpovědnou defenzívu a bránění v bloku. Vyškov takto prakticky nepustili do šancí a nakonec vybojovali velmi cenné tři body. Nebezpeční jsou nejen ze standardních situací. Otazník pak máme nad tím, kteří fotbalisté v sestavě soupeře zastoupí vyžlucené stabilní hráče Jaroně, Housera a Cupáka. Můžeme očekávat, že méně vytížení fotbalisté budou mít velkou motivaci se ukázat.“
     
    Poslední vzájemné zápasy:
    Kroměříž – Jihlava 1:1 (5. 8. 2023)
    Jihlava – Kroměříž 3:1 (9. 6. 2005 – Jihlava tehdy slavila postup do nejvyšší soutěže)
    Kroměříž – Jihlava 2:4 (13. 11. 2004).
     
    SK Hanácká Slavia Kroměříž:
    Hosté naopak potřebují bodovat, aby co nejdříve zažehnali sestupové starosti. A na jaře začali tak, jak na podzim skončili. Podzim totiž završili výhrou 1:0 v Prostějově v souboji dvou týmů se sestupovými starostmi a v prvním jarním kole zdolali 1:0 lídra tabulky Vyškov, když se ve 47. minutě trefil Adam Houser. Kroměříž má na 13. místě 20 bodů (6 výher, 2 remízy, 9 porážek) a její náskok na sestupové pozice je dvoubodový (15. Prostějov, 18 bodů), resp. tříbodový (16. Varnsdorf, 17 bodů).

    Nejlepším střelcem týmu je záložník Jakub Dočkal, který vstřelil pět branek.
     
    FC Vysočina Jihlava:
    Domácí tým je v tabulce na pátém místě, když ho od prvního Vyškova dělí 10 bodů a od baráže pouze tři body. Jihlava v posledních třech podzimních bodech sice získala 7 bodů z 9, ale vstup do jara si jistě představovala lépe než porážkou 0:3 na půdě Sigmy B. Možná tato porážka vrátila Jihlavu zpátky na zem a dnes od ní uvidíme zcela jiný výkon. Jihilavští fotbalisté mají bilanci 7 výher, 4 remízy a 6 porážek při skóre 28:24.

    Nejlepším střelcem týmu je Justin Araujo-Wilson, který dal 6 branek. Hvězda podzimu Lukáš Fila, který dal 7 branek, totiž odešel do Mladé Boleslavi.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u druhého jarního kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V rámci 18. kola se proti sobě utkají černý kůň podzimu FC Vysočina Jihlava, která ale v prvním kole prohrála v Olomouci 0:3, proti SK Hanácká Slavii Kroměříž, jenž je sice ve spodních patrech tabulky, ale v prvním jarním kole skolila lídra z Vyškova 1:0. Utkání startuje na jihlavském stadionu v Jiráskově ulici od 15:30 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Tomáš Lysý

    Branky:

    Karty:   70. Piško (JIH), 84. Šancl (JIH), 90+2. Selnar (JIH) – 63. Jeleček (KRO)


    FC Vysočina Jihlava: Mastný – T. Svoboda, Vedral (C), Piško, Farka (82. Sagna) – Lacko (87. A. Pešek), Tureček – Křehlík (61. Ogiomade), Selnar, T. Franěk (61. Šancl) – Araujo-Wilson.
    Náhradníci: Soukup – Chytrý, Shudeiwa.

    Trenér: David Oulehla

    SK Hanácká Slavia Kroměříž: J. Dostál – Oulehla, Zavadil, Vincour, T. Matoušek (C) – Jeleček, Fulnek (90+3. Kiška) – Machalík (90+1. Dočkal), Cupák, Kudela (79. Hrdlička) – Chwaszcz (90+1. Tiahlo).
    Náhradníci: Gergela – Wala, Mlčoch.

    Trenér: Martin Onda

    Rozhodčí: Michael Kvítek – Jaroslav Hádek, David Zoufalý

    Diváci: 1 065
    bahis siteleri