Žižkov – Opava 1:1 (kon.) | Varnsdorf – Dukla Praha 0:1 (kon.) | Jihlava – Kroměříž 0:0 (kon.)
konec
FC Vysočina Jihlava
0:0 (0:0)
SK Hanácká Slavia Kroměříž
Neděle 10.03.2024, 15:30 • Stadion v Jiráskově ulici, Jihlava • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Střídání v týmu SK Hanácká Slavia Kroměříž:
    ze hřiště odchází Jan Fulnek, přichází Jiří Kiška.
     
    90+2
    Hráči domácích se zlobí, že vzápětí nebyl pískán faul na jejich spoluhráče. Hned vzápětí přišel naopak větší faul Jakuba Selnara na Jana Fulneka, který je oceněn sudím žlutou kartou a zřejmě po zásluze. Zraněný Fulnek vzápětí dohrál.
     
    90+1
    Střídání v týmu SK Hanácká Slavia Kroměříž:
    ze hřiště odchází Šimon Chwaszcz, přichází Orest Tiahlo,
    ze hřiště odchází David Machalík, přichází Jakub Dočkal.
     
    90
    Justin James Araujo-Wilson si po pravé straně seběhl do vápna a dostal se k zakončení. Jeho střela křížem na vzdálenější tyč ale postrádala razanci a Dostál míč pokryl.
     
    87
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava:
    ze hřiště odchází Matúš Lacko, přichází Adam Pešek.
     
    84
    Filip Šancl zastavil akci Kroměříže jen faulem, takže hosté budou mít k dispozici přímý volný kop zhruba ze třiceti metrů.
     
    82
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava:
    ze hřiště odchází Dominik Farka, přichází Landing Sagna.
     
    79
    Střídání v týmu SK Hanácká Slavia Kroměříž:
    ze hřiště odchází Martin Kudela, přichází Lukáš Hrdlička.
     
    75
    Kapitán Vysočiny Filip Vedral si z postu obránce seběhl do vápna a dostal mnoho volného prostoru, takže se mohl připravit na zakončení hlavou, které ale poslal nad branku.
     
    73
    Jakub Selnar měl deset metrů před vápnem na ose hřiště trošku prostoru, na nic proto nečekal a ihned vystřelil. Tvrdá rána šla ale pouze doprostřed branky, kde byl připravený Jakub Dostál.
     
    71
    Šimon Chwaszcz posílal střílený centr do vápna, kde se k míči v silném provozu neprotlačil nikdo z hráčů Kroměříže, nýbrž domácí jej odkopli na roh.
     
    70
    Milan Piško na pravé straně před vápnem fauloval soupeře a bude z toho zajímavá standardka pro hosty.
     
    68
    Velmi dobrá akce domácích. Araujo-Wilson na vápně převzal míč a přiťukl ho pro Miroslava Turečka. Domácí záložník nestřílel hned, nýbrž udělal kličku soupeři, který proti němu vystoupil a hned poté vystřelil. Svůj pokus tlačil k pravé tyči, kam by se Dostál dostal jen tak tak, ovšem zasahovat nakonec nemusel, jelikož míč mířil těsně vedle.
     
    63
    Žlutá karta pro tým SK Hanácká Slavia Kroměříž (Tomáš Jeleček).
     
    61
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava:
    ze hřiště odchází Tomáš Franěk, přichází Filip Šancl,
    ze hřiště odchází Miroslav Křehlík, přichází Amadin Marvis Ogiomade.
     
    57
    Vysočina mohla jít do vedení. Justin James Araujo-Wilson ve vápně správně přečetl celou situaci. Byl zády k brance a propadával k němu vysoký míč, proto domácí forvard zakončoval nůžkami. Jeho parádní zakončení ale vytáhl neméně dobrým zákrokem Dostál na roh.
     
    54
    Hosté po rohu dopravili míč do sítě, když byl na brankové čáře důrazný zřejmě Šimon Chwaszcz. Jenže nepohlídal si ofsajdové postavení v okamžiku, kdy jeden z jeho spoluhráčů vracel přetažený roh zpět na branku. Radost hostí tak ihned přerušila píšťalka sudího – ofsajd.
     
    38
    Ondřej Mastný na brankové čáře zabránil ve skórování Michalu Cupákovi, ke kterému propadl míč. Záložník Kroměříže nebyl v zakončení příliš důrazný, jelikož neměl tolik prostoru, díky čemuž Mastný konečkem dlaně vyškrábl balon na roh.
     
    36
    Při rozehrávce přímého volného kopu přistrčil Selnar míč na Tomáše Franka, který obstřelil zeď a mířil na vzdálenější tyčku, kam Dostál nakonec úspěšně skočil a míč vyrazil. K balonu se sice hned dostali domácí, ale jen za cenu faulu.
     
    29
    Změnit bezbrankový stav mohla také Kroměříž. Z levé strany si na centr do vápna naběhl Tomáš Vincour a jeho hlavička jen těsně minula levou tyčku, kam se pořádně natahoval Ondřej Mastný.
     
    26
    Justin James Araujo-Wilson šel po nakopávaném míči do vápna, u kterého byl dříve než brankář Jakub Dostál. Udělal mu kličku, kterou Dostál "ocenil" podražením, za které by byla zcela jasná penalta. Nicméně všechno je jinak, jelikož forvard z Trinidadu a Tobaga, který je v Jihlavě od sezony 2020/2021, přebral míč v ofsajdu.
     
    16
    Zatím největší šance dosavadního průběhu zápasu. Jakub Selnar napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů ke střele, když dostal na půlce hřiště hodně prostoru. Na jeho ránu Dostál nedosáhl a děkoval svému břevnu, které zabránilo Selnarovi ke třetí gólové radosti v sezoně.
     
    13
    Zcela zbytečný faul na levé straně od Kroměříže. Domácí rozehráli řpímý volný kop nakrátko a Lacko vyslal pas na levou stranu pro Turečka. Jeho centr propadl napříč celým vápnem až ke Svobodovi, jemuž ale zakončení příliš nesedlo a Dostál snadno zakročil.
     
    5
    Na začátku páté minuty přišla hezká akce Vysočiny. Křehlík potáhl míč po pravé straně a protože přes druhého hráče neprošel, přenechal ho zřejmě Araujo-Wilsonovi. Jeho tvrdá střela na vzdálenější tyč nadělala Dostálovi problémy, brankář hostí vytěsnil míč na roh.

    Tomáš Lysý

    Branky:

    Karty:   70. Piško (JIH), 84. Šancl (JIH), 90+2. Selnar (JIH) – 63. Jeleček (KRO)


    FC Vysočina Jihlava: Mastný – T. Svoboda, Vedral (C), Piško, Farka (82. Sagna) – Lacko (87. A. Pešek), Tureček – Křehlík (61. Ogiomade), Selnar, T. Franěk (61. Šancl) – Araujo-Wilson.
    Náhradníci: Soukup – Chytrý, Shudeiwa.

    Trenér: David Oulehla

    SK Hanácká Slavia Kroměříž: J. Dostál – Oulehla, Zavadil, Vincour, T. Matoušek (C) – Jeleček, Fulnek (90+3. Kiška) – Machalík (90+1. Dočkal), Cupák, Kudela (79. Hrdlička) – Chwaszcz (90+1. Tiahlo).
    Náhradníci: Gergela – Wala, Mlčoch.

    Trenér: Martin Onda

    Rozhodčí: Michael Kvítek – Jaroslav Hádek, David Zoufalý

    Diváci: 1 065
    bahis siteleri