Španělsko – Česko 3:1 (kon.)
konec
Španělsko
3:1 (0:0)
Česko
Úterý 09.04.2024, 19:00 • Estadio Municipal El Plantío, Burgos • Kvalifikace mistrovství Evropy - ženy
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Vítám tu všechny milovníky fotbalu! České reprezentantky v úterý čeká v rámci elitní části Kvalifikace o Mistrovství Evropy obrovsky těžká zkouška. Vyrážejí totiž do Burgosu, kde se střetnou s aktuálně asi nejtěžšími možnými soupeřkami – úřadujícími mistryněmi světa ze Španělska. Češky se navíc netají tím, že právě španělský styl fotbalu, který je založen na skvělé technice a držení míče, zrovna moc nevoní. Tak uvidíme, jak se s tím svěřenkyně kouče Karla Rady poperou.
     
    Česko:
    Češky dokázaly vyhrát svou skupinu béčkové části Ligy národů a postoupily tak do elitní ligy, v jejímž rámci hrají v novém systému také kvalifikaci o EURO. To znamená sice daleko větší konkurenci, ovšem i pokud by Lvice skončily v kvalifikační skupině poslední, budou hrát ještě baráž o účast na ME proti některému týmu z úrovně B, což by mělo být papírově hratelné. Cílem ve skupině se Španělkami, Dánskem a Belgií je předčít alespoň Belgičanky. Třetí místo by znamenalo zase o něco výhodnější nasazení pro los baráže.

    Do kvalifikace vstoupily české fotbalistky v pátek v Uherském Hradišti, kde podlehly 1:3 Dánkám. Proti kvalitnímu týmu nehrály špatně, byly aktivní a místy dokázaly Seveřanky i zatlačit. Z gólu se však radovaly jen jednou, když Andrea Stašková srovnávala na konci prvního dějství na 1:1.

    V aktuální nominaci schází pro zranění brankářka Slavie Olivie Lukášová a pozici brankářské jedničky pro tento sraz tak převzala Barbora Votíková z anglického Tottenhamu. V zahraničí působí také obránkyně Antonie Stárová z francouzského Guingampu, záložnice a kapitánka Klára Cahynová ze Sevilly a ofenzivní záložnice Kamila Dubcová s útočnicí Staškovou hrají v AC Milan. Větší část kádru ale tvoří fotbalistky z české nejvyšší soutěže. Nechybí například ani velezkušená stoperka Petra Bertholdová se 116 reprezentačními starty.
     
    Španělsko:
    Španělky jsou aktuální vládkyně světového fotbalu. Vzestup tamního ženského fotbalu definitivně potvrdily na loňském MS v Austrálii a Novém Zélandu, kde se poprvé v historii staly mistryněmi světa. Po šampionátu paradoxně došlo ve španělském fotbale v poměrně velkým změnám. Předsedu svazu Luise Rubialese stál funkci nechtěný polibek útočnice Jennifer Hermosové při slavnostním ceremoniálu, což rozpoutalo poměrně velký skandál. Své místo paradoxně neudržel ani tehdejší trenér Jorge Vilda, jenž měl s týmem dlouhodobé spory a některé hráčky zejména Barcelony pod jeho vedením odmítaly hrát. Po šampionátu tak národní tým převzala Montserrat Toméová.

    Od MS pak Španělky velkou kvalitu potvrzují. Zaváhaly v jediném utkání. Ve skupinové části Ligy národů doma podlehly 2:3 Itálii, i tak však svou skupinu vyhrály a prošly do Final Four. To po výhrách 3:0 nad Nizozemkami a 2:0 nad Francií ve finále rovněž ovládly a slavily další trofej a také postup na Olympijské hry. Do kvalifikace pak Španělky vstoupily drtivým pátečním vítězstvím 7:0 v Belgii.

    Ve španělské nominaci pro tento kvalifikační cyklus chybí pro zranění aktuálně nejlepší světová fotbalistka Aitana Bonmatíová, která pobrala všechny možné individuální trofeje za minulý rok a sezónu. Neschází ale například její spoluhráčka z Barcelony a dvojnásobná držitelka ceny Ballon d'Or Alexia Putellasová a česká obrana si bude muset dávat obrovský pozor také na další hráčku katalánského giganta, teprve 20letou útočnici Salmu Paralluelovou. V nominaci neschází ani historicky nejlepší reprezentační střelkyně Jennifer Hermosová, která má angažmá v mexické profesionální lize. Takto bychom ale mohly pokračovat a jmenovat třeba deset hráček Španělska.
     
    Naposled s e oba týmy utkaly v únoru loňského roku v rámci přípravy v australském Newcastlu. Španělky tehdy zvítězily 3:0. Ještě před tím se odehrály dva duely v kvalifikaci o EURO 2021. Češky podlehly 1:5 doma a 0:4 ve Španělsku.
     
    Utkání má sledovat vyprodaný stadion v Burgosu, který pojme zhruba 12 000 diváků. České fotbalistky se tak mohou připravovat také na bouřlivou kulisu.
     
    Úvodní sestavy:

    Španělsko: Rodríguezová – Batlleová, Paredesová (C), Méndezová, Athenea – Hermosová, Orozová, Putellasová – Navarrová, Garcíaová, Caldenteyová.
    Náhradníci: Nanclaresová, Leteová – Aleixandriová, Carmonaová, Llorisová, Abelleiraová, Benítez, Garcíaová, Lópezová, Gonzálezová, Paralluelová, Redondová.
    Trenér: Montserrat Toméová

    Česko: Votíková – Šlajsová, Dědinová, Pochmanová, Bartoňová – Krejčiříková, Cahynová (C), Sonntágová, Dubcová – Stašková, Szewieczková.
    Náhradníci: Pižlová, Radová – Bertholdová, Huvarová, Khýrová, Kotrčová, Pěčková, Stárová, Růžičková, Černá, Mrázová.
    Trenér: Karel Rada

    Rozhodčí: Cvetkovićová – Jovanovićová, Kostićová (SRB).
    Pohled do šatny Španělek.
     
    Aktérky zápasu už jsou na trávníku. Zazní národní hymny.
     
    Hymny jsou za námi. Tribuny stadionu v Burgosu jsou zaplněné. Španělky oproti duelu v Belgii, který vyhrály 7:0, trochu protočily sestavu. Na lavičce zůstaly například Salma Paralluelová, která Belgičankám nastřílela hattrick, či levá obránkyně Olga Carmonaová. Ta na zlatém MS plnila roli kapitánky.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání začalo výkopem Španělek. No, uvidíme, jak často se budou Češky dostávat k míči.
     
    1
    Teď ho mají. Klára Cahynová sebrala míč Jennifer Hermosové.
     
    2
    Alexia Putellasová se pokusila prostrčit míč do levého křídla na Marionu Caldenteyovou. Míč ale zachytila Gabriela Šlajsová.
     
    4
    Češky ubránily další akci Španělek. Opět zapracovala velmi dobře kapitánka Cahynová. Ta pak hledala Andreu Staškovou, která se nechala faulovat a Lvice tak mohou pokračovat v držení míče.
     
    4
    Eva Navarrová převzala míč na pravé straně a zkoušela oslovit spoluhráčky stříleným centrem. Žádná ze spoluhráček nakonec nedosáhla na balón.
     
    6
    První náznak šance Španělek! Lucía Garcíaová dostávala přihrávku za obranu. Barbora Votíková možná trochu zaváhala s vyběhnutím a španělská křídelnice ji dokázala obejít. Dostala se ale do ostřejšího úhlu, navíc před ní byly obránkyně a tak nepřišlo gólové zakončení. Mezi tím se česká gólmanka vrátila mezi své tyče.
     
    7
    Dobrá práce Evy Bartoňové, která získala pro Česko první rohový kop.
     
    8
    Ten rozehrávala Kamila Dubcová na přední tyč. Spoluhráčky to očekávaly a byl tam náběh. Odražený míč pak na hranici šestnáctky nezískala Bartoňová a střela přišla až od Gabriely Šlajsové z už poměrně velké dálky. Míč prolétl nad bránou Misy Rodríguezové, což je brankářka Realu Madrid.
     
    9
    Kláry Cahynová si podržela balón u postranní čáry a nechala se faulovat levou obránkyní Atheneou.
     
    11
    Tereza Szewieczková nemohla na pravém křídle hrát. Byla v ofsajdové pozici.
     
    11
    Češky si troufly na presink a získaly míč zpátky! Následně přišla střela Elišky Sonntágové, která proskákala vedle španělské brány.
     
    12
    Athenea si na levém křídle obhodila Šlajsovou. S balónem se však dostala až za brankovou čáru a vykopávat tak bude Barbora Votíková.
     
    14
    České fotbalistky zatím docela statečně odolávají. Ze strany Španělek to zatím není nějaká ofenzivní smršť.
     
    14
    Teď měla napravo dost času Eva Navarrová. Nakonec našla zpětnou přihrávkou Marionu Caldenteyovou, která byla volná na hranici šestnáctky. Z její strany však nepřišla nebezpečná střela.
     
    16
    Tohle už byla dobrá příležitost domácích fotbalistek! Athenea se uvolnila na levé straně pokutového území, odkud centrovala na vzdálenější tyč. Tam balón před Votíkovou lízla kopačkou Lucía Garcíaová. Naštěstí ho usměrnila vedle levé tyče!
    16. Úvodní šance Španělek.
     
    17
    Eva Bartoňová faulovala Caldenteyovou a dostala za to žlutou kartu.
     
    19
    Nyní se naopak Bartoňová nechala faulovat Onou Batlleovou, což je hráčka Barcelony, která umí stejně dobře zahrát na obou krajích obrany.
     
    20
    Sama Bartoňová posílala balón do pokutového území. Hledala vysokou Andreu Staškovou, která se k zakončení nedostala.
     
    21
    Mariona Caldenteyová startovala za přihrávkou za obranu. Dobře ale vystoupila sparťanka Aneta Pochmanová, která míč odkopla do autu.
     
    22
    Španělky nyní rozehrávají od své brankářky Rodríguezové. Zatím čekáme na jejich očekávaný ofenzivní uragán.
     
    23
    Caldenteyová si seběhla na pravou stranu. Napoprvé obešla Bartoňovou. Ta se však do souboje ještě vrátila a na druhý pokus odvrátila míč na roh.
     
    24
    Ten zahrávala Jennifer Hermosová. Prostor k hlavičce si nakonec našla María Méndezová, která mířila nad.
     
    24
    Barbora Votíková podráždila španělské fanoušky průtahy při odkopu. Samozřejmě, když to půjde, Češky asi budou tahat čas.
     
    25
    Votíková pak zvolila dlouhý nákop a hned tři české hráčky se nacházely v situaci proti jediné obránkyni! Ta ale nezazmatkovala a odehrála balón hlavou k brankářce Mise Rodríguezové.
     
    26
    České hráčky získaly autové vhazování na půlce. Už přestály více než polovinu úvodního dějství.
     
    27
    Bartoňová posílala míč na Andreu Staškovou. Ta byla v ofsajdu.
     
    28
    Ona Batlleová zkusila zaskočit českou obranu centrem z hloubi pole. Míč ale odhlavičkovala Aneta Dědinová.
     
    29
    Velký přehled prokazuje Klára Cahynová. Záložnice, která působí právě ve Španělsku, konkrétně v Seville, získala ve středu hřiště míč a navíc se kličkami zbavila dvou napadajících soupeřek.
     
    30
    Alexia Putellasová si na hranici šestnáctky narazila míč s Caldenteyovou a už to vypadalo, že půjde do střely. Nakonec ale narazila na jednu z obránkyň.
     
    31
    Putellasová teď z kroku dokázala nahrát do běhu Lucíi Garcíaové. Hráčka Manchesteru United se při zakončení z levé strany přeci jen dostala z ideálního úhlu a neprostřelila Votíkovou! Ta vyrazila na roh.
    31. Garcíaová donutila k zákroku Votíkovou.
     
    32
    Aneta Dědinová vypadla ze souboje s Garcíaovou. Ta se dostala k brankové čáře a chtěla nahrávat pod sebe. To ale vystihla Pochmanová, která míč zachytila.
     
    34
    Obrovská česká šance! Po centru Evy Bartoňové ze standardní situace se míč dostal ke Kláře Cahynové. Ta trefila hlavu Paredesové, od níž se balón dostal ke Kamile Dubcové, která už byla sama před brankářkou. Ve stoprocentní příležitosti zamířila nad břevno!
    34. Kamila Dubcová neproměnila tutovku.
     
    36
    Na druhé straně kopala standardku Hermosová. Nízký centr byl snadnou kořistí pro českou obranu.
     
    36
    Athenea předložila míč na hranici šestnáctky pro Alexii Putellasovou. Hvězda světového ženského fotbalu to zkusila levačkou z první. Technická střela minula pravou tyč z pohledu Votíkové, která ale situaci zřejmě kontrolovala.
    36. Technická střela Putellasové.
     
    37
    Skóre se neměnilo ani po rohovém kopu Hermosové.
     
    39
    Tereza Szewieczková byla zastavena praporkem pomezní rozhodčí. Byla to těsná situace, o ofsajd se dost možná ani nejednalo.
     
    40
    Z pravé strany přetáhla centr Athenea. Na zadní tyči balón raději odehrála na roh Šlajsová.
     
    41
    Rohový kop Španělek nakrátko nebyl dobře vyřešen. Česky stále drží bezgólový stav. Chtělo by to vydržet do přestávky.
     
    42
    Tereza Szewieczková zůstává sedět uprostřed hřiště a hlásí nějaké zdravotní problémy. Už k ní směřuje lékařský tým.
     
    42
    Česká fotbalistka odchází za postranní čáru. Vypadá to na nějaké svalové zranění, se kterým nepůjde pokračovat.
     
    43
    Tereza Szewieczková opravdu končí. Nahrazuje ji spoluhráčka ze Slavie Michaela Khýrová.
     
    44
    Putellasová nahrávala do šestnáctky Athenee del Castillové. Ta zkusila takzvanou „zidanovku“, ovšem dobře zafungovala stoperská dvojice.
     
    44
    Andrea Stašková se nechala na vlastní polovině faulovat Irenou Paredesovou a český tým tak může držet míč.
     
    45
    Putellasová dostala na levé křídlo trošku delší přihrávku, než potřebovala. Balón pak odehrála do autu Šlajsová.
     
    45+1
    První půle bude nastavena o dvě minuty. Pro faul si došla Cahynová a část tohoto nastavení tak již uplynula.
     
    45+2
    Tohle byly nebezpečné situace! Míč propadl za záda Evy Bartoňové a Athenea měla na pravé straně dost prostoru. Nahrála do šestnáctky Lucíi Garcíaové, která měla i trošku smůly, že se nedostala k zakončení. Střílet pak mohla zpoza šestnáctky Jennifer Hermosová. Ta trefila do kolena Dědinovou.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Češky v prvním poločase na půdě úřadujících mistryň světa více než obstály! Hrají bez zbytečného respektu a bojovným výkonem a rychlým přístupem k protihráčkám utkání Španělkám zatím velmi znepříjemňují. Rozhodně to tak nebyla nějaká ofenzivní smršť favoritek. Ty si vytvořily několik zajímavých náznaků, ale zatím chybí důraznější zakončení. A když už přišlo, vyrazila střelu Garcíaové brankářka Votíková. Vůbec největší příležitost dosavadního průběhu zápasu dokonce měly Lvice. Konkrétně Kamila Dubcová, která sama před bránou přestřelila.
    Češky drží v Burgosu po prvním poločase bezgólový stav.
     
    Hráčky se již vracejí na trávník stadionu v Burgosu. Češky už tam čekaly, nyní přišly také Španělky.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Španělsko:
    ze hřiště odchází Eva Navarrová, přichází Olga Carmonaová.
     
    46
    Pozor na nově příchozí Olgu Carmonaovou. Hráčka Realu Madrid je sice levou obránkyní, ale na zlatém MS dokázala skórovat v semifinále i finále.
     
    46
    Dlouhý nákop našel za obranou čekající Andreu Staškovou, která přestřelila! Vzrušení však bylo zbytečné, máván byl ofsajd.
     
    47
    Alexia Putellasová posílala míč doleva na Olgu Carmonaovou. Tu ale dobře zakřižovala Gabriela Šlajsová, která dokonce získala pro český tým autové vhazování.
     
    49
    Eliška Sonntágová si pomohla rukama v souboji s Marionou Caldenteyovou. Obešlo se to bez karty.
     
    50
    Po rohovém kopu se dostala k hlavičce Irene Paredesová, která zakončovala těsně vedle!
     
    51
    Ona Batlleová se uvolnila na pravé straně a posílala míč před bránu. Tam se ukopla Dědinová, která balón vlastně prodloužila k Hermosové. Zakončený naštěstí nepřišlo a Šlajsová odkopává na roh.
     
    52
    A rohový kop Alexie Putellasové si stáhla do rukavic Barbora Votíková. Ta tak dopřává svým spoluhráčkám na chvíli klid.
     
    52
    Mariona Caldenteyová udělala na levé straně kličku Šlajsové a přízemním centrem nalezla Atheneu, která těsně minula bránu! Domácí fotbalistky přidávají.
    52. Athenea těsně minula.
     
    54
    Klára Cahynová sebrala v pokutovém území míč Jennifer Hermosové. Česká záložnice a kapitánka hraje velmi dobré utkání.
     
    54
    Španělský tlak ale pokračuje. Teď to bude pro českou obranu asi stále složitější.
     
    55
    České hráčky postupovaly do rychlého kontru. Míč vyvážela Stašková. Poté ho předala Krejčiříkové. Další přesná přihrávka pak už bohužel nepřišla.
     
    56
    Česko právě vstřelilo branku!
    To je neuvěřitelné! Češky vedou na půdě aktuálně nejlepší ženské reprezentace světa. Klára Cahynová se dostala k míči na pravém křídle a posílala balón do pokutového území. Její zpětnou přihrávku pustila Michaela Khýrová k ELIŠCE SONNTÁGOVÉ, která zpoza pokutového území z první trefila levou šibenici. Nádherná střela!
    56. Eliška SONNTÁGOVÁ - 0:1
     
    58
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Je tu ale bleskové vyrovnání! Češky asi vydráždily hada bosou nohou. Votíková ještě u levé tyče vytáhla na roh střelu Lucíi Garcíaové. Od rohového praporku však odcentrovala Alexia Putellasová a před bránou si nejvýše vyskočila MARÍA MÉNDEZOVÁ, která prudkou hlavičkou už nedala české brankářce šanci – 1:1.
    58. María MÉNDEZOVÁ - 1:1
     
    60
    Snahu Putellasové teď zastavil ofsajdový praporek.
     
    61
    Střídání v týmu Španělsko:
    ze hřiště odchází Alexia Putellasová, přichází Vicky Lópezová,
    ze hřiště odchází Lucía Garcíaová, přichází Salma Paralluelová.
     
    62
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Mistryně světa se po inkasovaném gólu probudily a ukazují Češkám, jak se hraje špičkový fotbal! Mariona Caldenteyová vymyslela parádní pas za obranu na JENNIFER HERMOSOVOU. Nejlepší střelkyně v historii španělské reprezentace sice zakončovala ve skluzu, přesto však dokázala Votíkovou obstřelit a situaci už na brankové čáře nezachránila ani vracející se Pochmanová – 2:1.
    62. Jennifer HERMOSOVÁ - 2:1
     
    65
    Poprvé se ukázaly také dvě mladé střídající hráčky Španělska. Teprve 17letá Vicky Lópezová nahrávala pod sebe o tři roky starší spoluhráčce z Barcelony Salmě Paralluelové. Té střela nesedla ideálně a skočila vedle pravé tyče.
     
    66
    Athenea se dostala k míči na pravém křídle. Její střílený centr lapila do rukavic Votíková.
     
    67
    V postavení mimo hru byla přistižena Andrea Stašková. Ta se snaží číhat na ofsajdové hraně.
     
    69
    Athenea del Castillová předvedla dravý průnik na pravé straně hřiště a z poměrně ostrého úhlu nastřelila vzdálenější tyč!
    69. Athenea trefila tyč.
     
    70
    Andrea Stašková nahrávala doleva Kamile Dubcové, která tam byla volná. Pomezní však viděla těsný ofsajd!
     
    70
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    A je to o dva góly! MARIONA CALDENTEYOVÁ si naběhla na přihrávku Hermosové a měla před sebou jen Anetu Dědinovou. Té udělala kličku do středu a kolem levé nohy Votíkové zvyšuje na 3:1.
    70. Mariona CALDENTEYOVÁ - 3:1
     
    73
    Střídání v týmu Španělsko:
    ze hřiště odchází Maite Orozová, přichází Teresa Abelleiraová.
     
    73
    Střídání v týmu Česko:
    ze hřiště odchází Tereza Krejčiříková, přichází Alena Pěčková,
    ze hřiště odchází Kamila Dubcová, přichází Antonie Stárová.
     
    74
    Teď by bylo dobré, kdyby Češky zápas nějak důstojně dohrály. Byla by škoda prohrát třeba 1:5 nebo 1:6, když Lvice dlouho držely s favoritkami krok.
     
    76
    Aneta Pochmanová sebrala míč tvrdším, ale čistým, zákrokem Athenee. Ta začala zápas jako levá obránkyně, ale ve druhé půli zatápí české obraně jako pravé křídlo, což je její přirozenější post.
     
    77
    Přízemní centr Olgy Carmonaové našel Vicky Lópezovou, která zakončovala o decimetry vedle levé tyče. Na Češkách je vidět úbytek sil a Španělky poté, co inkasovaly, také znatelně přidaly.
     
    77
    Žlutou kartu obdržela Gabriela Šlajsová.
     
    80
    Problémy má Aneta Pochmanová. Spoluhráčky ji pomáhaly s protažením. Stoperku Sparty zřejmě kousla křeč.
     
    81
    Už se opět hraje. Pochmanová se za postranní čárou hlásí o návrat.
     
    82
    Caldenteyové se nepovedl centr z levé strany. Na míč nemohla dosáhnout ani Athenea.
     
    82
    Střídání v týmu Španělsko:
    ze hřiště odchází Athenea, přichází Alba Redondová.
     
    84
    Michaela Khýrová se dostala k míči na pravém křídle. Míč si naváděla na levačku, ale střela ji příliš nesedla.
     
    85
    Střídání v týmu Česko:
    ze hřiště odchází Andrea Stašková, přichází Kristýna Růžičková.
     
    86
    Závar v české šestnáctce! Kousek od malého vápna byla zablokována Salma Paralluelová, odražený míč pak poslala nad bránu Mariona Caldenteyová.
     
    87
    Ona Batlleová si dělala prostor na pravé straně. Její pokus o centr zablokovala Alena Pěčková. Bude z toho roh.
     
    88
    Vicky Lópezová střílela z hranice šestnáctky. Trefila hlavu bránící Antonie Stárové.
     
    89
    Alba Redondová vyslala z nějakých 20 metrů tvrdou ránu, která však také prosvištěla vedle brány, kterou hájí Barbora Votíková.
     
    90+1
    Srbská rozhodčí Cvetkovićová nastaví tři minuty.
     
    90+1
    Salma Paralluelová se ocitla v dobré pozici na hranici šestnáctky poté, co ji našla přihrávkou Vicky Lópezová. Svou přízemní střelu namířila vedle vzdálenější tyče.
     
    90+2
    Tohle zavánělo penaltou! Gabriela Šlajsová ve skluzu podkopla Marionu Caldenteyovou, ale rozhodčí Cvetkovićová byla k české obránkyni velkorysá.
     
    90+3
    Abelleiraová chybovala v rozehrávce. Míč ji sebrala Michaela Khýrová. Škoda, že pak nahrávala na paty Elišce Sonntágové.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    České fotbalistky si odvážejí ze Španělska porážku 1:3, ale ostudu rozhodně neudělaly.

    Nejprve dokázaly odehrát bezgólový první poločas, v němž navíc měla největší příležitost Dubcová. Po změně stran to vypadalo, že mistryně světa pomalu přebírají otěže, jenže v 56. minutě umlčela tribuny Eliška Sonntágová, která se dostala k míči kousek za pokutovým územím a napálila ho do šibenice. Domácí fotbalistky se pak ale definitivně probudily a ukázaly svou sílu. O rychlé vyrovnání se postarala hlavičkou po rohovém kopu María Méndezová. V 64. minutě to už bylo 2:1, když kolmici Caldenteyové dokázala i ve skluzu zužitkovat Jennifer Hermosová. V 70. minutě pak skóre duelu nakonec podtrhla Mariona Caldenteyová. Kouč Karel Rada ale jistě má kde hledat pozitiva, od kterých se jeho svěřenkyně mohou odrazit i do dalších bojů.
    České fotbalistky mistryním světa statečně vzdorovaly.
     
    Statistiky:
    Držení míče: 76 % : 24 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 12:3. Rohy: 11:1. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 10:11. (20:59:51)

    Martin Augustin

    Branky: 58. Méndezová, 62. Hermosová, 70. Caldenteyová – 56. Sonntágová

    Karty:   17. Bartoňová (CZE), 77. Šlajsová (CZE)


    Držení míče: 76 % : 24 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 12:3. Rohy: 11:1. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 10:11.
    Španělsko: Rodríguezová – Batlleová, Paredesová (C), Méndezová, Athenea (82. Redondová) – Hermosová, Orozová (73. Abelleiraová), Putellasová (61. Lópezová) – Navarrová (46. Carmonaová), L. Garcíaová (61. Paralluelová), Caldenteyová.
    Náhradníci: Nanclaresová, Leteová – Aleixandriová, Llorisová, Benítez, S. Garcíaová, Gonzálezová.

    Trenér: Montserrat Toméová

    Česko: Votíková – Šlajsová, Dědinová, Pochmanová, Bartoňová – Krejčiříková (73. Pěčková), Cahynová (C), Sonntágová, Dubcová (73. Stárová) – Stašková (85. Růžičková), Szewieczková (43. Khýrová).
    Náhradníci: Pižlová, Radová – Bertholdová, Huvarová, Kotrčová, Černá, Mrázová.

    Trenér: Karel Rada

    Rozhodčí: Cvetkovićová – Jovanovićová, Kostićová (SRB)
    bahis siteleri