Španělsko – Česko 3:1 (kon.)
konec
Španělsko
3:1 (0:0)
Česko
Úterý 09.04.2024, 19:00 • Estadio Municipal El Plantío, Burgos • Kvalifikace mistrovství Evropy - ženy
Předzápasové kurzy
     
    90+2
    Tohle zavánělo penaltou! Gabriela Šlajsová ve skluzu podkopla Marionu Caldenteyovou, ale rozhodčí Cvetkovićová byla k české obránkyni velkorysá.
     
    90+1
    Salma Paralluelová se ocitla v dobré pozici na hranici šestnáctky poté, co ji našla přihrávkou Vicky Lópezová. Svou přízemní střelu namířila vedle vzdálenější tyče.
     
    85
    Střídání v týmu Česko:
    ze hřiště odchází Andrea Stašková, přichází Kristýna Růžičková.
     
    82
    Střídání v týmu Španělsko:
    ze hřiště odchází Athenea, přichází Alba Redondová.
     
    77
    Žlutou kartu obdržela Gabriela Šlajsová.
     
    77
    Přízemní centr Olgy Carmonaové našel Vicky Lópezovou, která zakončovala o decimetry vedle levé tyče. Na Češkách je vidět úbytek sil a Španělky poté, co inkasovaly, také znatelně přidaly.
     
    73
    Střídání v týmu Česko:
    ze hřiště odchází Tereza Krejčiříková, přichází Alena Pěčková,
    ze hřiště odchází Kamila Dubcová, přichází Antonie Stárová.
     
    73
    Střídání v týmu Španělsko:
    ze hřiště odchází Maite Orozová, přichází Teresa Abelleiraová.
    70. Mariona CALDENTEYOVÁ - 3:1
     
    70
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    A je to o dva góly! MARIONA CALDENTEYOVÁ si naběhla na přihrávku Hermosové a měla před sebou jen Anetu Dědinovou. Té udělala kličku do středu a kolem levé nohy Votíkové zvyšuje na 3:1.
    69. Athenea trefila tyč.
     
    69
    Athenea del Castillová předvedla dravý průnik na pravé straně hřiště a z poměrně ostrého úhlu nastřelila vzdálenější tyč!
     
    65
    Poprvé se ukázaly také dvě mladé střídající hráčky Španělska. Teprve 17letá Vicky Lópezová nahrávala pod sebe o tři roky starší spoluhráčce z Barcelony Salmě Paralluelové. Té střela nesedla ideálně a skočila vedle pravé tyče.
    62. Jennifer HERMOSOVÁ - 2:1
     
    62
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Mistryně světa se po inkasovaném gólu probudily a ukazují Češkám, jak se hraje špičkový fotbal! Mariona Caldenteyová vymyslela parádní pas za obranu na JENNIFER HERMOSOVOU. Nejlepší střelkyně v historii španělské reprezentace sice zakončovala ve skluzu, přesto však dokázala Votíkovou obstřelit a situaci už na brankové čáře nezachránila ani vracející se Pochmanová – 2:1.
     
    61
    Střídání v týmu Španělsko:
    ze hřiště odchází Alexia Putellasová, přichází Vicky Lópezová,
    ze hřiště odchází Lucía Garcíaová, přichází Salma Paralluelová.
    58. María MÉNDEZOVÁ - 1:1
     
    58
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Je tu ale bleskové vyrovnání! Češky asi vydráždily hada bosou nohou. Votíková ještě u levé tyče vytáhla na roh střelu Lucíi Garcíaové. Od rohového praporku však odcentrovala Alexia Putellasová a před bránou si nejvýše vyskočila MARÍA MÉNDEZOVÁ, která prudkou hlavičkou už nedala české brankářce šanci – 1:1.
    56. Eliška SONNTÁGOVÁ - 0:1
     
    56
    Česko právě vstřelilo branku!
    To je neuvěřitelné! Češky vedou na půdě aktuálně nejlepší ženské reprezentace světa. Klára Cahynová se dostala k míči na pravém křídle a posílala balón do pokutového území. Její zpětnou přihrávku pustila Michaela Khýrová k ELIŠCE SONNTÁGOVÉ, která zpoza pokutového území z první trefila levou šibenici. Nádherná střela!
    52. Athenea těsně minula.
     
    52
    Mariona Caldenteyová udělala na levé straně kličku Šlajsové a přízemním centrem nalezla Atheneu, která těsně minula bránu! Domácí fotbalistky přidávají.
     
    50
    Po rohovém kopu se dostala k hlavičce Irene Paredesová, která zakončovala těsně vedle!
     
    46
    Střídání v týmu Španělsko:
    ze hřiště odchází Eva Navarrová, přichází Olga Carmonaová.
     
    45+2
    Tohle byly nebezpečné situace! Míč propadl za záda Evy Bartoňové a Athenea měla na pravé straně dost prostoru. Nahrála do šestnáctky Lucíi Garcíaové, která měla i trošku smůly, že se nedostala k zakončení. Střílet pak mohla zpoza šestnáctky Jennifer Hermosová. Ta trefila do kolena Dědinovou.
     
    43
    Tereza Szewieczková opravdu končí. Nahrazuje ji spoluhráčka ze Slavie Michaela Khýrová.
    36. Technická střela Putellasové.
     
    36
    Athenea předložila míč na hranici šestnáctky pro Alexii Putellasovou. Hvězda světového ženského fotbalu to zkusila levačkou z první. Technická střela minula pravou tyč z pohledu Votíkové, která ale situaci zřejmě kontrolovala.
    34. Kamila Dubcová neproměnila tutovku.
     
    34
    Obrovská česká šance! Po centru Evy Bartoňové ze standardní situace se míč dostal ke Kláře Cahynové. Ta trefila hlavu Paredesové, od níž se balón dostal ke Kamile Dubcové, která už byla sama před brankářkou. Ve stoprocentní příležitosti zamířila nad břevno!
    31. Garcíaová donutila k zákroku Votíkovou.
     
    31
    Putellasová teď z kroku dokázala nahrát do běhu Lucíi Garcíaové. Hráčka Manchesteru United se při zakončení z levé strany přeci jen dostala z ideálního úhlu a neprostřelila Votíkovou! Ta vyrazila na roh.
     
    17
    Eva Bartoňová faulovala Caldenteyovou a dostala za to žlutou kartu.
    16. Úvodní šance Španělek.
     
    16
    Tohle už byla dobrá příležitost domácích fotbalistek! Athenea se uvolnila na levé straně pokutového území, odkud centrovala na vzdálenější tyč. Tam balón před Votíkovou lízla kopačkou Lucía Garcíaová. Naštěstí ho usměrnila vedle levé tyče!
     
    6
    První náznak šance Španělek! Lucía Garcíaová dostávala přihrávku za obranu. Barbora Votíková možná trochu zaváhala s vyběhnutím a španělská křídelnice ji dokázala obejít. Dostala se ale do ostřejšího úhlu, navíc před ní byly obránkyně a tak nepřišlo gólové zakončení. Mezi tím se česká gólmanka vrátila mezi své tyče.

    Martin Augustin

    Branky: 58. Méndezová, 62. Hermosová, 70. Caldenteyová – 56. Sonntágová

    Karty:   17. Bartoňová (CZE), 77. Šlajsová (CZE)


    Držení míče: 76 % : 24 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 12:3. Rohy: 11:1. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 10:11.
    Španělsko: Rodríguezová – Batlleová, Paredesová (C), Méndezová, Athenea (82. Redondová) – Hermosová, Orozová (73. Abelleiraová), Putellasová (61. Lópezová) – Navarrová (46. Carmonaová), L. Garcíaová (61. Paralluelová), Caldenteyová.
    Náhradníci: Nanclaresová, Leteová – Aleixandriová, Llorisová, Benítez, S. Garcíaová, Gonzálezová.

    Trenér: Montserrat Toméová

    Česko: Votíková – Šlajsová, Dědinová, Pochmanová, Bartoňová – Krejčiříková (73. Pěčková), Cahynová (C), Sonntágová, Dubcová (73. Stárová) – Stašková (85. Růžičková), Szewieczková (43. Khýrová).
    Náhradníci: Pižlová, Radová – Bertholdová, Huvarová, Kotrčová, Černá, Mrázová.

    Trenér: Karel Rada

    Rozhodčí: Cvetkovićová – Jovanovićová, Kostićová (SRB)
    bahis siteleri