Malajsie – Mongolsko 2:14 (kon.) | Kuvajt – Indonésie 8:7 (kon.)
konec
Kuvajt
8:7 (2:3, 3:1, 3:3)
Indonésie
Pátek 19.04.2024, 17:00 • Ice Skating Rink, Kuwait City • Mistrovství světa - IV. Divize • 3. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Vítám tu všechny milovníky exotického hokeje! V Kuwait City probíhá světový šampionát úplně té nejnižší úrovně, tedy IV. Divize. Celý turnaj uzavře souboj domácího Kuvajtu s Indonésií. Bude se jednat o přímý souboj o stříbrné medaile. Favoritem duelu je pořadatelský celek, který má k dispozici i několik naturalizovaných posil.
     
    Indonésie:
    Indonésie vstoupila do Mezinárodní hokejové federace 20. května roku 2016. Jedná se tedy o mladého člena světové hokejové rodiny. První mezinárodní zkušenosti sbírali místní hokejisté na kontinentálních a lokálních turnajích jako Asijské zimní hry, asijský Challenge Cup, či Hrách Jihovýchodní Asie. Premiéru si prožili v rámci Asijských zimních her v japonském Sapporu v roce 2017, kde v historicky prvním oficiálním duelu prohráli 3:10 s Íránem. První výhru Indonésané oslavili o rok později na Hrách Jihovýchodní Asie v Kuala Lumpur, když ve skupině zdolali 4:2 Indii a se stejným soupeřem pak uspěli i v souboji o třetí místo v rámci I. divize.

    Na turnaji IIHF ale debutovali až loni. Na šampionátu Divize IV. v mongolském Ulaanbaataru prohráli všechny tři zápasy a skončili čtvrtí. Letos už mají na kontě premiérové vítězství. Na úvod Indonésie sice prohrála 3:9 s Mongolskem, ale ve čtvrtek zdolala 7:6 v prodloužení Malajsií. Po dvou třetinách přitom prohrávala 2:5, ale v závěrečné části přišel skvělý comeback nejprve v podobě vyrovnání na 5:5 a při hře bez brankáře pak také na 6:6.

    Indonésie má kádr složený výhradně z hráčů domácí soutěže, kteří se v zemi také narodili. Týmovou produktivitu vede Lucas Salomo, jenž ve dvou duelech nasbíral pět bodů (3+2). Kapitánem je historicky nejlepší střelec i nejproduktivnější hráč reprezentace Ronald Wijaya.

    Hlavním trenérem Indonésie je Rus Jevgenij Nurislamov. Ten jako hráč působil v nižších zámořských soutěžích. Mihnul se i ve farmářské AHL, více toho pak odehrál o patro níže v ECHL. Doma pak nastupoval i v KHL za Nižněkamsk, Jaroslavl, Mytišči a Omsk. Na závěr kariéry hrál ještě několik let nižší soutěž v Kanadě. Ve svých 41letech se letos po pěti letech k hokeji vrátil právě v Indonésii. Za Jakartu Panthers odehrál šest utkání s bilancí šesti branek a šestnácti asistencí. U toho přijal pozici reprezentačního kouče. Nurislamovým asistentem je stejně starý krajan Arťom Bezrukov, který toho doma odehrál nejvíce na úrovni druhé a třetí nejvyšší soutěži a působil také v Kazachstánu nebo maďarském Debrecínu. I ten hraje místní ligu dokonce už druhým rokem. V případě, že by přijal občanství, mohl by již Indonésii dokonce reprezentovat. Druhým asistentem je pak Tchajwanec Po-Yun Hsiao, který rovněž hraje indonéskou ligu. V minulosti svou vlast reprezentoval na šampionátech III. Divize či olympijské kvalifikaci.
     
    Kuvajt:
    Kuvajt debutoval na turnaji IIHF v roce 2018 v rámci kvalifikace o III. Divizi v bosenském Sarajevu, kde prohrál všechny tři zápasy. Kvalifikaci s již jedním vítězstvím z pěti utkání si Kuvajťané vyzkoušeli i o rok později. Následně se dva roky nehrálo kvůli Covidu-19 a v roce 2022 si kuvajtští hokejisté odbyli premiéru na regulérním šampionátu nově založené IV. Divize. V kyrgyzském Biškeku obsadili poslední páté místo. Loni v Ulaanbaataru skončili s jedním vítězstvím třetí.

    Letos se národní tým posílil o tři importy, kteří působí v místní ligové soutěži. Nejzajímavějším jménem je brankář Adam Barvík. Zlínský odchovanec chytal ve svém mateřském klubu do juniorů. V roce 2020 se pak objevil v kuvajtské lize a po zisku občanství začal i reprezentovat. Další dva naturalizovaní cizinci se pak nacházejí v útoku. Prvním je Rus Ilja Drozdeckich. 25letý rodák z Tjumeně hrál v mládežnickém věku v Chanty-Mansijsku. Mezi dospělými pak dva roky střídavě nastupoval ve druhé a třetí nejvyšší soutěži. V minulé sezóně se pak objevil v kuvajtské lize, kde dominuje. V letošním ročníku odehrál 20 zápasů v základní části s bilancí 46+25. K tomu přidal 14 branek a 12 asistencí v pěti duelech play-off. Druhým útočníkem je 39letý Srb Bojan Zidarević. Ten v minulosti Srbsko dokonce reprezentoval. V Kuvajdu hraje už od sezóny 2016/17. Trenérem reprezentace je jeho otec Marko Zidarević.

    Takto posílený tým rozstřílel v prvním utkání 15:1 Malajsii. V klíčovém duelu o postup však padl 2:5 s Mongolskem. Kuvajt už tak nemůže skončit lépe než stříbrný.
     
    Včerejší zápas mezi Kuvajtem a Mongolskem na půlhodiny přerušila hromadná bitka. Kuvajťané tak dnes postrádají dvojici suspendovaných hráčů, kterými jsou Abdurrazáq ad-Dáí a Abdulazíz al-Chašán.
     
    Úvodní sestavy:

    Kuvajt: Barvík (al-Umrán) – al-Awadhí (A), M. al-Maraqí, Chaláf, ad-Duajdž (A), al-Fúdárí – as-Sarráf, B. Zidarević, Drozděckich – M. al-Adžmí, A. al-Maragí (C), al-Marí – al-Chašram, al-Asúsí, al-Maraghí – D. ad-Dáí, H. al-Adžmí.
    Trenér: Marko Zidarević

    Indonésie: Rais (Putra) – Prijanto, Kaykobad, Athalaa Azqa, Nugraha, Chandra (C), Bennerscheidt, Yussanto – Siregar, Novendra, Hafiz – Salomo, Wijaya (A), Praptasuganda – Zea, Saputra (A), Fadilla – Sutanto.
    Trenér: Jevgenij Nurislamov

    Rozhodčí: Wikstrand (NOR) – Al Farsí (UAE), Chua (MAS).
     
    Aktéři zápasu již nastupují na hrací plochu. Kuvajt bude hrát v modrých dresech, Indonésie v bíločervených.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:43
    První přerušení hry způsobilo zakázané uvolnění Indonésanů.
     
    00:51
    První šanci měl domácí Salím al-Marí, který bekhendem zblízka minul branku soupeře!
     
    01:59
    Mohamed ad-Duajdž docela umně obkroužil útočné pásmo. Z rohu pak nahrával do slotu, kde ale scházeli spoluhráči.
     
    02:58
    Jasím al-Awadhí to vyzkoušel ze středního pásma. Brankář Izzan Rais si připsal první ostřejší zákrok.
     
    04:19
    Kuvajt právě vstřelil branku!
    Je tu první gól zápasu! ILJA DROZDĚCKICH si s lehkostí vybruslil na pravý kruh a střelou švihem nad lapačku překonal Raise. Asistence: Bojan Zidarević.
    04:19 Ilja DROZDĚCKICH - 1:0
     
    05:29
    Indonésie právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Střelu Kennetha Dera Siregara z pravého kruhu Barvík neudržel na své hrudi. Kotouč se odrazil k ABRAHAMOVI NOVENDROVI, který ho zametl za záda v Česku narozeného brankáře Kuvajtu a rozjásal početný kotel fanoušků Indonésie – 1:1. Asistence: Kenneth Dero Siregar a Rizqi Akira Prijanto.
    05:29 Abraham NOVENDRA - 1:1
     
    06:30
    Obrovskou šanci měl Abdaláh al-Asúsí, který zakončoval z pozice kousek před brankovištěm. Skvělý zákrok pravým betonem si však připisuje Rais.
     
    07:13
    Domácí jsou aktivnější, ale teď měla dobrou šanci Indonésie. Raihan Hafiz zblízka nepřekonal brankáře Barvíka, který zasáhl kvalitním rozklekem.
     
    08:01
    Ránu od levého mantinelu schoval ve výstroji pozorný Rais.
     
    08:20
    Indonésie právě vstřelila branku!
    Hráči Indonésie otáčejí skóre! V situaci 2 na 1 uvolnil Keionne Zea na pravé straně najíždějícího DAFFU FADILLU, který se prosadil střelou na bližší tyčku – 1:2. Asistence: Keionne Zea.
    08:20 Daffa FADILLA - 1:2
     
    08:39
    Indonésie právě vstřelila branku!
    A je to už o dva góly! Nahození spoluhráče Abrahama Novendry tečoval těsně před brankou KENNETH DERO SIREGAR a kotouč skončil za brankovou čarou – 1:3. Asistence: Abraham Novendra a Muchammad Athalaa Azqa.
    08:39 Kenneth Dero Siregar - 1:3
     
    09:11
    Ilja Drozděckich je vyloučen za sekání. Přesilovka pro Indonésii.
     
    11:12
    Indonésie přesilovku nevyužila. Její hráči v ní však vyslali na brankáře soupeře několik dobrých střel.
     
    11:23
    Nahozený kotouč podržel Barvík v lapačce. Indonésie získala buly v útočné třetině.
     
    11:27
    Zápas se zatím vyvíjí docela překvapivě. Posílený celek Kuvajtu měl být favoritem. Za této situace by však Indonésané brali stříbro právě na úkor pořadatelů šampionátu.
     
    12:15
    Protiútok Kuvajťanů táhl Abdulazíz al-Maraghí. Jeho rána z levé strany minula vzdálenější tyčku.
     
    13:12
    Aktivita je jinak na hokejkách hráčů Indonésie, které vstřelené góly uklidnily. Kuvajt se nemůže chytit.
     
    14:19
    Z levé strany vypálil Ilja Drozděckich. Puk skončil až v ochranné síti za brankou Indonésie.
     
    14:29
    Mohamed ad-Duajdž přibrzdil háčkem unikajícího protihráče a dostal dvě minuty.
     
    15:25
    Jasím al-Awadhí přijel na modrou čáru a golfem tvrdě vypálil. Rais puk vyrazil do ochranné sítě. Domácí obránce byl ale cestou faulován a tak se bude vylučovat.
     
    15:25
    Vyloučení v týmu Indonésie:
    Jeremiah Praptasuganda – 2 min., držení.
     
    15:57
    Při hře 4 na 4 se natlačil před branku Alí as-Sarráf, který ale ztroskotal na pravém betonu Raise! Následně se domácí hráč rozbil o mantinel a hra byla přerušena. Snad ale bude v pořádku.
     
    16:12
    Kuvajt právě vstřelil branku!
    Je sníženo! Ilja Drozděckich zachytil puk na modré čáře a z bekhendu nahrál před branku BOJANOVI ZIDAREVIĆOVI. Ten udělal Raisovi bekhendovou kličku a někde pod betony gólmana Indonésie poslal hrací předmět do síťky – 2:3. Asistence: Ilja Drozděckich.
    16:12 Bojan ZIDAREVIĆ - 2:3
     
    16:30
    Kuvajt je už v plném počtu.
     
    17:25
    Mohamed al-Maraqí dostal dvě minuty za faul kolenem.
     
    17:26
    Indonésie je kompletní a zahraje si přesilovku.
     
    18:29
    Indonésané chybovali na útočné modré a bylo z toho přečíslení 2 na 1. Abduláh al-Maragí to řešil sám a jeho střela byla sražena mimo.
     
    19:26
    Svěřenci kouče Nurislamova nevyužili početní výhodu. Kuvajt v plném počtu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina nabídla zajímavý hokej i průběh. Kuvajt začal lépe a v 5. minutě šel do vedení gólem naturalizovaného Rusa Ilji Drozděckiche. Pak však přebrala iniciativu Indonésie, která zásahem Abrahama Novendry rychle vyrovnala a trefami Faffy Fadilly a Kenneth Siregara pak dovršila obrat až na 1:3. Domácí však do přestávky alespoň snížili zásluhou Bojana Zidareviće. Vše je tedy otevřené.
     
    Střely na branku dle oficiálního zápisu na IIHF.com: 6:11
     
    Další třetina začne přibližně v 17:51.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Hned dvojitá šance Indonésie! Po střele z levé strany přišla i dorážka a Barvík si tak připsal dva zákroky v krátkém sledu.
     
    20:28
    Na druhé straně to v hledišti zahučelo při šanci Kuvajtu.
     
    21:04
    Elitní formace Kuvajtu zatlačila soupeře. Indonésii však podržel brankář Rais, který odolal střelám Ilji Drozděckiche.
     
    22:15
    Střelu z pravé strany vyrazil Adam Barvík v kuvajtské brance.
     
    22:35
    Další nepříjemné zakončení Indonésie z pravého křídla. Pokud Kuvajt nemá na ledě elitní formaci, tak rozhodně není lepším týmem.
     
    22:41
    Po buly střílel od modré čáry Jonathan Ryan Nugraha a Barvík svým zákrokem přerušil hru.
     
    23:34
    Do útočného pásma se přesunul Kuvajt. Jasím al-Awadhí střílel z pravé strany a Rais schoval puk do lapačky.
     
    24:05
    Ilja Drozděckich se individuálně natlačil od zadního mantinelu až k brankovišti. Puk se snažil dostat za čáru i v pádu, ovšem kotouč je někde pod brankářem Raisem.
     
    24:33
    Jasím al-Awadhí zkusil střelu z dálky, kterou vyrazil Rais.
     
    25:40
    Alí as-Sarráf to zkoušel po objetí branky. Rais nechal u tyčky levý beton.
     
    25:56
    Nahozený kotouč chytil Barvík do lapačky. Před dojíždějícím Indonésanem pak raději neriskoval a puk podržel.
     
    26:43
    Jeremiah Praptasuganda nyní vyzkoušel pozornost Barvíka střelou na lapačku. Brankář Kuvajtu opět přerušil hru.
     
    27:38
    Ilja Drozděckich nabral rychlost na levé straně a ranou švihem prověřil Raise. Ten si pro kotouč sáhl lapačkou.
     
    27:58
    Vyloučení v týmu Indonésie:
    Ronald Chandra – 2 min., hákování.
     
    28:09
    Kuvajt právě vstřelil branku!
    Rychle využitá přesilovka Kuvajtu! ILJA DROZDĚCKICH se natlačil do zakončení z pravé strany a pověsil puk pod horní tyčku. Je tedy srovnáno – 3:3. Asistence: Alí as-Sarráf.
    28:09 Ilja DROZDĚCKICH - 3:3
     
    28:30
    A Kuvajt mohl skóre i otočit! Bojan Zidarević zblízka nepřekonal brankáře Raise!
     
    28:56
    Nyní se vydala dopředu Indonésie. U tyčky to zkoušel jeden z hráčů, ale situaci pohlídal levým betonem Barvík.
     
    28:56
    Vyloučení v týmu Kuvajt:
    Mohamed al-Maraqí – 2 min., hákování.
     
    29:25
    Indonésie právě vstřelila branku!
    Také hokejisté Indonésie zužitkovali početní výhodu! Skvělou individuální akci předvedl KENNETH DERO SIREGAR, který se zleva natlačil před Barvíka, forhendovou kličkou si ho položil a zasunul kotouč do branky.
    29:25 Kenneth Dero Siregar - 3:4
     
    29:25
    Vyloučení v týmu Kuvajt:
    Jasím al-Awadhí – 2 min., hákování.
     
    29:39
    Zakázané uvolnění Indonésie.
     
    30:13
    Jeremiah Praptasuganda se dostával s pukem před branku z levé strany. Nedokázal ale kvalitně zakončit a volný kotouč odklidil za svou klec Barvík.
     
    30:34
    Kuvajt právě vstřelil branku!
    Dokonce ve vlastním oslabení završuje hattrick ILJA DROZDĚCKICH! Toho poslal do úniku Bojan Zidarević a Drozděckich překonal Raise kličkou do bekhendu – 4:4. Asistence: Bojan Zidarević.
    30:34 Ilja DROZDĚCKICH - 4:4
     
    31:44
    Rizqi Akira Prijanto dostal dvě minuty za sekání.
     
    32:19
    Bojan Zidarević srazil k ledu brankáře Raise a dostává dvouminutový trest. Zidarević se pak gólmanovi soupeře omluvil.
     
    32:30
    Kuvajt právě vstřelil branku!
    Při hře 4 na 4 se prosazuje ALÍ AS-SARRÁF! Ten se dostal do samostatného úniku a byť to vypadalo, že mu kotouč sjel z hole, ještě se pro něho natáhl a usměrnil ho mezi betony gólmana Indonésie – 5:4. Asistence: Jasím al-Awadhí.
    32:30 Alí AS-SARRÁF - 5:4
     
    33:36
    Dvě obrovské šance Kuvajtu! Obě měl Ilja Drozděckich, který v krátkém sledu dvakrát ujel obráncům Indonésie, ale v obou případech ho vychytal Rais!
     
    33:37
    Abdulazíz al-Maraghí vyhodil puk mimo hrací plochu. Přesilovka pro Indonésii.
     
    34:40
    Jeremiah Praptasuganda se z pravé strany natlačil až před Barvíka, který jeho zakončení zastavil.
     
    35:09
    Ofsajd Kuvajtu.
     
    35:17
    Postavení mimo hru pískáno i na druhé straně.
     
    35:38
    Kuvajt je již v plném počtu.
     
    37:03
    Příležitosti se střídají na obou stranách. Nyní dobře zasáhl Barvík, který pokryl střelu Lucase Saloma z pravého kruhu.
     
    37:19
    Raihan Hafiz dostal puk na levé křídlo. Odsud ho nahazoval do ohně a Barvík přerušil hru.
     
    37:40
    Ilja Drozděckich na útočné modré nešťastně srazil vlastního spoluhráče Jasíma al-Awadhího. Ten zůstal ležet otřesený na ledě a hra byla přerušena. Naštěstí se pak obránce Kuvajtu zvedl a zamířil po svých na střídačku.
     
    38:45
    Dorážku Lucase Saloma obětavě zablokoval Alí as-Sarráf! Ten do zakončení protihráče padl a dostal to někam do oblasti krku. To bylo hodně nebezpečně. Doufejme, že bude as-Sarráf v pořádku.
     
    38:45
    Snad ano. As-Sarráf se už dostal na střídačku.
     
    39:01
    Začala poslední minuta druhé části zápasu.
     
    39:16
    Abraham Novendra se dostal z levé strany do předbrankového prostoru. Barvíka nepřekonal.
     
    39:53
    Ještě rána od modré, po níž se kotouč odrazil vedle domácí svatyně.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině se skóre přelilo na stranu Kuvajtu, jehož tahounem je podle očekávání především Ilja Drozděckich. Ten nejprve ve 29. minutě v početní výhodě vyrovnal, ovšem na jeho trefu rychle odpověděl rovněž v přesilovce Kenneth Siregar. Opět Drozděckich však následně dovršil hattrick dokonce ve vlastním oslabení. Ve 33. minutě pak dokonal obrat Alí as-Sarráf, který proměnil samostatný únik. Kuvajt se tak momentálně nachází o něco blíže stříbrným medailím.
     
    Střely na branku dle oficiálního zápisu na IIHF.com – 15:24 (6:11, 9:13)
     
    Další třetina začne přibližně v 18:47.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:26
    Alí as-Sarráf je poté, co byl na konci druhé části nepříjemně trefen pukem, v pořádku a hned se zapojil do prvního útoku Kuvajtu ve třetí třetině.
     
    41:23
    Indonésie právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Haykal Kaykobad si s trochou štěstí obhodil mezi bruslemi zkušeného Zidareviće a dostal se až před branku. Jeho střelu ještě Barvík vyrazil, ovšem proti dorážce LUCASE SALOMA byl již bezmocný – 5:5. Asistence: Haykal Kaykobad.
    41:23 Lucas SALOMO - 5:5
     
    42:21
    Ilja Drozděckich se už chystal střílet z mezikruží, ovšem byl podražen Daffou Bagaskarou. Kuvajt si zahraje přesilovku.
     
    42:50
    Tvrdou střelu od modré vykopl pravým betonem Rais.
     
    43:21
    Kuvajt právě vstřelil branku!
    Využitá přesilovka Kuvajtu! Ilja Drozděckich si vzal kotouč, obkroužil s ním branku a naservíroval ho pro BOJANA ZIDAREVIĆE, který ho zblízka uklidil za Raise – 6:5. Asistence: Ilja Drozděckich.
    43:21 Bojan ZIDAREVIĆ - 6:5
     
    44:29
    Ofsajd Indonésie. Šampionát nám vrcholí rozhodně zajímavým zápasem, v němž se ještě hraje o stříbrné medaile.
     
    44:52
    Lucas Salomo se hezky dostal až do dobré střelecké pozice. Mířil však jen do hrudi brankáře Barvíka.
     
    45:02
    Ilja Drozděckich najížděl sám na branku soupeře. Šel do forhendové kličky, ovšem Izzan Rais ho vychytal! Dvacetiletý brankář Indonésie sice dostal šest gólů, ale také předvedl řadu pěkných zákroků.
     
    45:42
    Za držení je vyloučen Muchammad Athalaa Azqa. Přesilovka pro Kuvajt, který má šanci odskočit.
     
    46:06
    Z pravé strany se dostal do koncovky Alí as-Sarráf. Rais zasáhl úspěšně.
     
    46:46
    Z pravého kruhu střílel Bojan Zidarević. Našel jen klín připraveného Raise.
     
    46:58
    Síly na ledě se vyrovnají. Mohamed al-Maraqí podrazil Jonathana Ryana Nugrahu, který pak navíc nešťastně spadl na mantinel. Hráč Indonésie opustil kluziště jen s pomocí zdravotníků.
     
    47:09
    Ilja Drozděckich donutil k faulu Daffu Bagaskaru! Přesilovka 4 na 3 pro Kuvajt.
     
    47:16
    Kuvajt právě vstřelil branku!
    Tohle domácí sehráli skvěle! Alí as-Sarráf nahrál na levý kruh Iljovi Drozděckichovi. Ten posunul mezi kruhy pro BOJANA ZIDAREVIĆE a Rais se proti střele do odkryté klece už nestihl včas přesunout. Kuvajt tedy poprvé odskakuje na rozdíl dvou branek. Asistence: Ilja Drozděckich a Alí as-Sarráf.
    47:16 Bojan ZIDAREVIĆ - 7:5
     
    47:50
    Nyní se hraje ve čtyřech na obou stranách.
     
    49:00
    Další střelu aktivního Drozděckiche přizvedl Rais vyrážečkou do ochranné sítě.
     
    49:21
    Ránu Jasíma al-Awadhího od modré čáry našel Rais v lapačce. Ve třetí třetině je Kuvajt i střelecky aktivnější.
     
    49:33
    Teď se ale Indonésané dostali do přečíslení 2 na 1! Domácí podržel rychlým přesunem Barvík.
     
    50:30
    Bojan Zidarević to teď hrál zkušeně na čas. S pukem vyjel z útočné třetiny a rozehrál na obránce. Kuvajt tak nadále může držet kotouč.
     
    51:24
    Indonésie právě vstřelila branku!
    Indonésie se nevzdává! KENNETH DERO SIREGAR zavezl puk k brance podél pravého hrazení a z již poměrně ostrého úhlu zamířil nad levé rameno kuvajtského gólmana – 7:6. Asistence: Muchammad Athalaa Azqa.
    51:24 Kenneth Dero Siregar - 7:6
     
    51:33
    Indonésie právě vstřelila branku!
    Indonésie potřebovala na vyrovnání 9 sekund! Po špatné rozehrávce soupeře se dostal mezi kruhy k puku LUCAS SALOMO, který švihem vymetl pravý horní růžek Barvíkovy branky. Bez asistence.
    51:33 Lucas SALOMO - 7:7
     
    52:31
    Ilja Drozděckich to vzal na sebe. Ránu z levé strany do horní části branky však přizvedl do ochranné sítě pozorný Rais.
     
    54:12
    Drama vrcholí a hra se přelévá ze strany na stranu.
     
    54:22
    Kuvajt právě vstřelil branku!
    Kuvajťané zase strhávají vedení zpět na svou stranu! Ilja Drozděckich dobruslil puk v levém rohu kluziště. Odsud našel ABDALÁHA AL-MARAGÍHO, který zblízka poslal kotouč k levé Raisově tyčce – 8:7. Asistence: Ilja Drozděckich.
    54:22 Abdaláh AL-MARAGÍ - 8:7
     
    56:40
    Indonésie nyní potřebuje vyrovnat, pokud její hráči chtějí myslet na stříbrné medaile.
     
    57:58
    Haykal Kaykobad zamířil s pukem do útočné třetiny, jenže spoluhráč z ní ještě nestihl vyjet. Pískán ofsajd Indonésanů.
     
    58:17
    Další ofsajd Indonésie.
     
    58:17
    Střídačka Indonésie si vyžádala oddechový čas.
     
    58:33
    Ilja Drozděckich, který je o několik tříd jinde než ostatní hráči, si z toho dělá krasobruslení a objíždí s pukem kolem dokola ledovou plochu.
     
    59:15
    Nyní už má Indonésie puk a brankář Rais byl odvolán!
     
    Konec zápasu.
     
    Indonésie se už ve hře bez brankáře nedokázala dostat do nějaké větší šance! Po závěrečné siréně naplno vypukla kuvajtská radost! Domácí celek vítězí 8:7 a získává stříbrné medaile na šampionátu IV. Divize!
    Závěrečné sekundy a radost hokejistů Kuvajtu.
     
    Hokejisté Kuvajtu ještě před slavnostním vyhlašováním objeli kolečko kolem ledové plochy a zatleskali zhruba třem stovkám diváků, kteří závěrečné utkání navštívili. Nechyběli mezi nimi ani příznivci Indonésie.
     
    Nejlepším hráčem Indonésie byl vyhlášen autor hattricku Kenneth Dero Siregar. Za Kuvajt si nepřevzal cenu jasně nejproduktivnější hráč Ilja Drozděckich (3+4). Místo něho je oceněn Alí as-Sarráf (1+2).
     
    Hokejisté Kuvajtu berou ze šampionátu IV. Divize stříbrné medaile, což je jejich historický úspěch. Na postup výše to v konkurenci Mongolska ještě nebylo. Je ale možné, že v příštích letech bohatá země přitáhne další zahraniční importy, které kádr národního týmu zase výrazně posílí.

    Závěrečný duel MS přinesl dramatickou podívanou. Indonésie to neměla špatně rozehrané. Vedla 3:1, v polovině druhé třetiny pak ještě 4:3. V závěrečné dvacetiminutovce to hráči z jihovýchodní Asie nezabalili ani za stavu 5:7 a dokázali bleskově srovnat. V čase 54:22 však vstřelil nakonec rozhodující gól kapitán Kuvajtu Abdaláh al-Maragí. Největší osobností duelu však rozhodně byl Ilja Drozděckich, který se podílel na sedmi z osmi tref vítězů. Za Indonésii, která se musí spokojit s bronzovými medailemi, se blýskl hattrickem Kenneth Dero Siregar.
     
    Střely na branku podle webu IIHF.com – 23:28
     
    Konečné pořadí šampionátu:

    1. Mongolsko
    2. Kuvajt
    3. Indonésie
    4. Malajsie (19:39:02)

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 5. Drozděckich (Zidarević), 17. Zidarević (Drozděckich), 29. Drozděckich (as-Sarráf), 31. Drozděckich (Zidarević), 33. as-Sarráf (al-Awadhí), 44. Zidarević (Drozděckich), 48. Zidarević (Drozděckich, as-Sarráf), 55. al-Maragí (Drozděckich) – 6. Novendra (Siregar, Prijanto), 9. Fadilla (Zea), 9. Siregar (Azqa, Azqa), 30. Siregar, 42. Salomo (Kaykobad), 52. Siregar (Azqa), 52. Salomo


    Kuvajt: Barvík (al-Umrán) – al-Awadhí (A), M. al-Maraqí, Chaláf, ad-Duajdž (A), al-Fúdárí – as-Sarráf, B. Zidarević, Drozděckich – M. al-Adžmí, A. al-Maragí (C), al-Marí – al-Chašram, al-Asúsí, al-Maraghí – D. ad-Dáí, H. al-Adžmí.
    Trenér: Marko Zidarević

    Indonésie: Rais (Putra) – Prijanto, Kaykobad, Athalaa Azqa, Nugraha, Chandra (C), Bennerscheidt, Yussanto – Siregar, Novendra, Hafiz – Salomo, Wijaya (A), Praptasuganda – Zea, Saputra (A), Fadilla – Sutanto.
    Trenér: Jevgenij Nurislamov

    Rozhodčí: Wikstrand (NOR) – Al Farsí (UAE), Chua (MAS)

    Diváci: 300
    bahis siteleri